Hirdetés
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy A16 5G az új mérce: hat év frissítés az alsó polcon
- Kukirin G2 (2024) - ami nem öl meg, az elvisz valahová
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masato
tag
Műholdas netet egyik magyarországi TV szolgáltató sem ad. Léteznek külföldi szolgáltatók itthoni képviselettel, de az árak nem igazán attraktívak. A mobilnet még mindig jobb megoldás. Esetleg el lehet gondolkodni egy kültéri eszközön és/vagy antennán, ha a lakásban kevésnek bizonyulna a sávszél.
-
Masato
tag
válasz #08176384 #118547 üzenetére
Egy ügyfelemnek volt hasonló gondja. Némi kutakodás után kiderült, hogy a TP-Link LTE routerekben lévő modem Androidon fut, maga az eszköz meg Linuxos. Igen két firmware fut benne. Na innentől azt mondtam, hogy végeztem a márkával.
Huawei routert meg lehet olcsón venni egy nagy internetes aukciós oldalról, általában Lettországból, ingyenes szállítással, kb. 20-25e Ft-nak megfelelő €-ért.
-
Masato
tag
válasz Diák66 #118560 üzenetére
Az említett ügyfelem routere gondolom, emiatt "szoftvertákolmány" miatt szakadozik. Néha-néha ki kell húzni. SIM kártya nélküli használatra meg miért venne bárki is LTE routert?
Néztem, ebayen jellemzően Cat6-os routerek kaphatók Litvániából illetve Lettországból. Valahol olvastam, hogy a két országban annyira fejlett a mobilhálózat, hogy átlagfelhasználónak nem divat vezetékes netre előfizetni. Gondolom, a hűség lejártával pedig eladják az eszközöket.
Láttam már egyébként 5G-s routert is eladót, Németországból, potom 400€-ért.
-
Masato
tag
válasz kovacsmi_74 #118983 üzenetére
Az ÁSZF-ben továbbra is 3390 Ft van (a decemberiben is). Ezért sztem lehetne ugatni, amit meg is fogok tenni, ha az ár úgy marad.
-
Masato
tag
válasz szabogabor10 #119462 üzenetére
"Vagy akkor kapcsolják le a 3G-t"
Le fogják kapcsolni. Németországban a Telekom 2021 közepéig megcsinálja, nálunk is kb. még egy évet fog működni, aztán vége.
"vidéken ahol csak 800-on van LTE, általában siralmas a helyzet"
Általában minden szolgáltatóról emondható, hogy oda telepíti a legnagyobb kapacitást, ahol a legnagyobb a népsűrűség. Ergo vidéken soha nem lesz olyan erős hálózat, mint egy nagyvárosban.
-
Masato
tag
Látom, hogy a Telekomnak is van egy pár bázisa B28-cal, ma délután meg is fogtam egyet-kettőt a városban. Ezek DSS módban mennek az 5G-vel lefedett területeken?
-
Masato
tag
Sziasztok,
A minap vettem egy függetlennek mondott S21+ készüléket a Telenortól. A Telekom SIM-emmel viszont csak akkor hajlandó 4G-re menni, ha belépek a rádió infóba és LTE only módba rakom, egyébként meg némi küszködés után 3G-re áll vissza.
Valaki tapasztalt már esetleg hasonlót? Telenor SIM-mel azonnal felmegy LTE-re.
Ötleteket elfogadok. Köszönöm,
Masato -
Masato
tag
@balinlin @Kaba Térerő van bőven, az ablakból látszik a torony, ami kb. 1 km-re van. A másik telefonommal van is 4G rendesen. Próbáltam a másik SIM slotot is, Network Cell Infoval nézve van 4G, de adatkapcsolat nincs. A készülék ezalatt "tiltott" jelet mutat a térerő helyén (nincs szolgáltatás), majd némi várakozás után átáll 3G-re, ahol meg rendesen működik minden. Lehet telefonálni és netezni is.
-
Masato
tag
válasz MadMancs #121124 üzenetére
Egyelőre nem volt lehetőségem tesztelni a lakhelyemen kívül. Holnap megyünk egy kört a szerviz irányába. Sok reményt nem fűzök hozzá, hogy erre találnak megoldást belátható időn belül. Kb. két verzióra számítok: Telenor részéről "tegyek bele Telenor SIM-et", Samsung részéről meg "ez működik, semmi baja, tessék, visszaadjuk".
-
Masato
tag
válasz szabonagyur #121126 üzenetére
Telenortól (ahol arra a kérdésre, hogy "független?" azt a választ kaptam, hogy "persze") vettem a készüléket kp-re, viszont a Telekomos kártyámmal szeretném használni.
-
Masato
tag
válasz st3v3np3t3r #121127 üzenetére
A lefedettséggel nincs gond, B3+B20 van a szemközti dombon lévő tornyon. A Xiaomi Mi9T-mmel tökéletesen működik a Telekom.
-
Masato
tag
válasz szabonagyur #121130 üzenetére
Előzőleg leírtam, hogy Telenor SIM-mel egyből felmegy LTE-re. Ha meg nem lenne független, akkor egyátalán nem engedne fel a Telenoron kívül más hálózatra.
-
Masato
tag
Ma az M0-s keleti szakaszán autóztunk a péceli, illetve az újpalotai lehajtó között. Benyomtam az S21+omon a Network Cell Info-t és meglepetésemre párszor elkapott egy B32-es (L-band, 1500 MHz) cellát. Ez vajon fals infó volt, vagy tényleg terjeszkedik ezen a frekvencián is a T? Sajnos Cellmapper nem volt feltelepítve, így adatot nem toltam.
-
Masato
tag
válasz DrBubo77 #129387 üzenetére
Ezt aláírom. Pont amikor bevezették ezt az adategyeztetőset, éppen ott voltam egy flottakezelőnél. Beállított egy ázsiai srác és kért 20 db előfizetést. Volt a kezében egy köteg pénz a belépéshez, magyarul úgy kb. beszélt, nyilván mind neki és a családtagjainak kellett...
-
Masato
tag
700 MHz-es "lúzer" 5G Tiszakécskén. Elvileg 3 db bázis van a településen, mikrohullámú összeköttetéssel. Ennek így nem sok értelme van, hogy 1. nincs optikai uplink 2. 10 MHz sávszélességű 5G. Már valaki említette, hogy egyszeri user örülhet, mint majom a farkának, hogy a státuszsorban ott díszeleg az ötgé, másra így nagyon nem jó...
-
Masato
tag
-
Masato
tag
válasz szabonagyur #134345 üzenetére
Megkerestem a címet, ahol voltam. A Telekom oldala szerint 2G/1G elérhető.
-
Masato
tag
válasz kl122 #134351 üzenetére
Ha úgy fogjuk fel, hogy a Telekom egy terhelési tesztet akar végrehajtani, meg adatot gyűjteni arról, hogy kinek, milyen 5G képes készüléke van és az hogyan viselkedik a hálózattal, akkor van értelme. Ezalatt a pár hónap alatt bizonyára rengeteg statisztikai adatot fognak begyűjteni, majd annak felhasználásával finomhangolni a technikát.
User oldalról persze olyan, mint amikor felújították a Westendet, majd újra nyitáskor eljött "a vásárlás új hulláma" ugyanazokkal az üzletekkel, mint eddig és az új logón kívül kb. semmi nem változott.
-
Masato
tag
válasz n@p@lm #134356 üzenetére
Na, nekem is megjött ez a bug. Nem nyúltam a telefonhoz, csak azt vettem észre, hogy egyszer csak elmegy a netem böngészés közben és jön egy hívás, 2G-n.
A beállítások menüből eltűnt a VoLTE és a VoWiFi beállítás is, bár utóbbi egyelőre működik. A +4GHANG SMS-re válaszként visszajön, hogy technikai okok miatt nem tudják teljesíteni. Csodás...
Full gyári, mókolatlan Galaxy S21+.
Editke: a Westendben voltam, mikor hívtak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Masato
tag
válasz Oliverda #135199 üzenetére
Nem a sajátom, hanem ügyfélnek szereltük fel. Eddig nem volt panasz. Van egyébként még egy barkács ezekre a Huawei routerekre: szét kell szedni, a házát szétfúrni és az összes belső antennát kivezetni SMA csatlakozókon a teljes MIMO élményhez. Az 5G-seken már asszem 8 csatlakozás lesz így. Ezt még nem próbáltam, de sztem nem is fogom
-
Masato
tag
válasz KBL001 #135213 üzenetére
Ma már a B818-ast ajánlanám minimum, ha meg jó áron beszerezhető, akkor az 5G-s utódját, a CPE Pro 2-t. Ha jól emlékszem, a Mikrotik cuccok is megállnak Cat6-nál, ami nem túl rózsás. A B818 viszont Cat19. Az elméleti maximum sebességekről összefoglaló táblázat itt.
Persze ahhoz, hogy az eszköz felkapcsoljon a max modulációra, ami lehetővé teszi a nagy sebességet, nagyon jó jel-zaj arány kell. Ha eleve gyenge a térerő, akkor nem lesz sokkal gyorsabb. Problémát jelenthet pl. egy modern, fémgőzölt thermo ablak is, így külső antenna használata indokolt lehet. További lassító tényező még az is lehet, hogy a környékeden nincs optikai uplinkje a bázisoknak.
Ezekhez a Huawei modemekhez létezik szoftver is, amivel pl. ki tudod kapcsolni az alacsonyabb frekis sávokat (B8, B20, B28) annak reményében, hogy a magasabbak (B1, B3, B7) nagyobb sebességet produkának a környékeden. Az egyik pl. innen letölthető.
-
Masato
tag
válasz KBL001 #135224 üzenetére
A probléma ezekkel a TP-Link kotványokkal (sorry), hogy bennük van egy Linux router, majd arra van ratákolva egy Androidos modem. Mindkettő firmware-e külön frissíthető. Nekem ez több sebből vérzik, senkinek nem ajánlanám.
Itt, a hwaprón van eladó B818. A Yettelesek emlékeim szerint függetlenek, de javítsatok ki, ha nem úgy lenne.
-
Masato
tag
válasz KBL001 #135281 üzenetére
Nekem a Yetivel B3-ra erőszakolva ment gyorsan anno a B818, még akkor is, amikor a thermo ablak miatt jóval kisebb volt a térerő (fúrni nem lehetett). B20/B28 általában mindenütt terhelt, nomeg ugyebár kb. harmadakkora sebességet tud a magasabb frekis sávokhoz képest.
-
Masato
tag
válasz KBL001 #135313 üzenetére
Ide egy nálam jobban hozzáértő véleményére lenne szükség. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a B3-mat automatikusan kizárta a gyenge térerő miatt. Mivel nem volt a kezemben olyan szoftver, amivel ezt monitorozhattam volna, saját magam sem tudom, pontosan miért lett úgy jobb.
Viszont a B818 nagyobb LTE kategóriájából adódóan elméletileg magasabb rendű modulációra tud kapcsolni, így még talán CA nélkül is gyorsabb lehet, akár B20/B28-on is. A többször belinkelt Huawei állítgató szoftverrel lehet kísérletezni. Sajnos nekem nem adótott alkalom, hogy teljesen kiismerjem a modemet.
-
Masato
tag
Sanszos, hogy minden ilyen diagnosztikai eszköz tiltva lett már több, mint egy évtizede. Még egy sima Wi-Fi kereső, vagy GPS térerőmérő app sincs. Legtöbb esélyed egy Qualcomm chipsetes, rootolt Androidos telefonnal van.
iPhone = használd és ne tegyél fel kérdéseket
Szerk: közben eszembe jutott, hogy van field test mode, amit a tárcsázóból el lehet indítani *3001#12345#* Sokmindent mondjuk nem fog kiírni, de legalább a jelszintet látod dB-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Masato
tag
válasz lipido #135350 üzenetére
Nincs mit! Az antennát a tetőn kívülre, póznára kell szerelni, még oldalfal elmegy, fali tartóval, vagy erkélyre, ha van. Létezik hosszabb kábellel is azon a weboldalon. Kell még hozzá egy pigtail (átalakító), hogy be tudd dugni a modembe. Előtte célszerű megnézni, hogy a modem firmware-e engedi-e a külső antenna bekapcsolását.
Egy pár bejegyzéssel előbb felraktam fotót is az eszközről.
-
Masato
tag
válasz gyuromoj #135358 üzenetére
Nem akarok vészmadár lenni, de lehet, hogy jobban jartál, hogy ezt nem vetted meg. Magyarázat itt. Röviden-tömören: 8GB ma nem feltétlenül elég még átlagfelhasználás esetén sem. A lapozófájl használatával szépen-lassan ledarálja a gép a beforrasztott SSD-jét, aminek cseréje ennél a típusnál már lehetetlen. A halál vélhetően a garanciális időn túl fog jelentkezni.
-
Masato
tag
válasz kristof25094 #135497 üzenetére
-
Masato
tag
válasz Cs1csó #137413 üzenetére
Szia, találtam jobb deal-t és ledobtam a Maratont. Erre cseréltem. Itthon a Vodára megy fel és lengyel IP-n lépsz ki vele a netre. Sebességben megfelelő, a késleltetés kicsit nagyobb, kb. 150-200 ms Mo. felé. A Vodás lefedettség még mindig pfosch, de ha kell, akkor átkapcsolok Telekomra és kész. Weboldalon vagy appon lehet nézni, mennyit fogyasztottál el.
-
Masato
tag
válasz Donki Hóte #137461 üzenetére
Nem egészen értem a kérdést. A vásárlás után egy QR kódot ad a szolgáltató, amivel fel kell telepíteni az általuk adott hitelesítő adatokat a telefonban lévő eSIM-re. Lesz egy új "virtuális" SIM a telefonban, amely dual SIM-es készülék esetén az egyik férőhelyet elfoglalja. Ilyen készülékben lehet két fizikai SIM és akár több eSIM is, de egyszerre csak kettő használható (bármilyen kombinációban).
Ha esetleg arra irányult a kérdésed, hogy mely szolgáltatókkal van partnerségben ez a MobiMatter szolgáltató, azt nem tudom, csak azt, hogy itthon a Vodafone-nal.
Remélem, ez megválaszolja a kérdésed.
szerk: helyesírás
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- Eladó Galaxy S20 8GB/128GB Dualsim SM-G980F/DS
- HP Victus 16 - ÚJ - 16" GAMER notebook - Ryzen 5-7640HS, 16GB, 512SSD, RTX 3050
- Lenovo ThinkCentre Tiny-in-One 22 AIO - 22"-os All-IN-ONE PC
- Eladó Új Lenovo LOQ 15IRX9 - i7-13650HX, WQHD (2560x1440), RTX 4050 TGP 105W, 16GB, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen