Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"

Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
-
kcsa
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Lehet írtam már itt, de ha nem: ismerek én is olyan esetet, hogy nem boyracer hülyegyerek, hanem átlag 30-as úriember kifordult télen a háztól motorral a főútra, semmi nagy gáz, semmi hülyéskedés, hiszen tél van.
Csakhogy mivel az út black ice állapotában volt, azzal a lendülettel becsúszott az árokba, tehát megtett motoron kb. két métert, majd a lejtőn tovább csúszva még négyet az árokigEmiatt eltörte a kezét (ha jól emlékszem). Nyilván mentő, stb., aztán a hivatalból kiérkező rendőr még jól meg is vágta a klasszikus "nem a körülményeknek megfelelően vezetett" gumiszabály alapján. Remélem ezeket a büntetéseket gyógyszerre költik azok, akik kiosztják.
-
csongi
Topikgazda
A haverom 50 es robival.
kifordult a kereszteződésbe. Nulláról húzott egy gázt.
Lecsúszott az ülésről. A kormányt nem engedte el, tovább húzta. magára rántotta a robit.
Egy vese, lép kivételre került. Hasnyál mirigyből levettek egy db-ot.
ha nem a helyi sürgősségire viszik be délután, hanem a megyeire, akkor a műtőasztalra nem fektetik fel. -
DigitXT
félisten
válasz
Árpi001
üzenetére
Attól függ. Helyszínen nem kérdeztek semmit? Nekem úgy kezdte, hogy toltam-e a vasat?! Gondolom, ha azt kamuzom, hogy igen, akkor az egészből nem lesz semmi... de mondom, ezt nem!
Tök életszerűtlen, hogy ekkorát essek úgy, hogy toltam... Ezt megbeszéltük.
(Nem tudtam, hogy ezek után helyből fel fog jelenteni. Valami olyasmit mondott, hogy azt kellene mondani, hogy elbambultam, és erősen behúztam a féket. De mondom nem, erre: ha erőltetem a műszaki hiba dolgot, akkor macerásabb lesz az eljárás, lefoglalja a rollert.)Utóbbit akartam kevésbé. Szóval lehet, ilyen kompromisszumként kaptam a szab. sertést? (Volt némi tuning a rolleren, a gyári állapothoz képest. Nem szerettem volna, ha még azzal is vegzálnak, utólag... Sisak/jogsi/biztosítás triumvirátus legalább jobbára rendben volt.
)Ui: azért jobbára, mert a roller nem SMKP, de alapvetően annak kezelik. Bringás biztosítás. Ill. bringás sisak volt rajtam. Ami amúgy komoly fejsérüléstől védett meg = tette a dolgát... Ha viszont SMKP, akkor meg a tuning nem lépte túl a kereteket (500W -> 3000W, 25 km/h végsebesség -> 45 km/h végsebesség), cserébe akkor a kerékpársávon haladás is necces.
Megjegyzem, elektromos járműnél a névleges teljesítményt veszik alapul, ami baromság... Pont a kisrobogó topikban akadtam ki tegnap este, hogy A1-gyel(!) vezethető nyomatékos veszedelem (kipörgésgátló ide, vagy oda), kategóriából kilógó végsebesség, a Madisonnál is jóval komolyabb gyorsulás - pedig az robogóban nem szar -, és akkor ülj rá autósként???
-
yodamastah
őstag
válasz
Árpi001
üzenetére
Baszki...16-17 körül járok motorral esésben, de összeset összerakva nem törtem ennyire össze magam

Ha ez nem vette el a kedved a motorozástól...akkor semmi nem fogja

Ami a védőfelszereléseket illeti. Ha hátadra estél akkor gerincvédő talán segített volna. de inkább légzsák ami az ilyen jellegű sérülések ellen hatékonyan véd.
-
DigitXT
félisten
válasz
Árpi001
üzenetére
Ajjajjajj... Hivatalból fel fog jelenteni, és ha még engedély nélküli vezetés is... Édes faxom! Persze az intézkedő rendőrön is múlik, hogy pontosan mi lesz belőle. Én bizakodó voltam, hogy max. valami bírság (a roller tisztázatlan jogállása miatt), vagy esetleg simán semmi. Végül az utóbbi lett. Be kellett mennem a lakóhely szerinti kapitányságra meghallgatásra, elmondtam, amit tudok. Megnéztük a felvételt. Egybevágott az állításommal. Nem tudtak vezetői hibát rám verni (azért is hívtak be meghallgatásra), se gyorshajtást, semmit... Tök normálisak voltak.
Maga a rendőr is az volt amúgy élőben. De utána csak feljelentett. -
DigitXT
félisten
Azért, ha vannak még tervei az életben, nem feltétlen szavaz az ember a gyors halálra...
Ahogy a közismert mondás tartja, ami nem öl meg, az megerősít.
Kivéve a medve...
Szerk: jó hát én is emlékszem, hogy nekem is volt olyan gondolatom, hogy inkább az, mint lenyomorodni. Na de azért egy felsőtest sérülésből csak fel lehet épülni, közel 100%-osan.
-
Árpi001
őstag
válasz
csongi
üzenetére
Nagyon köszönöm.
Tanulopenz az volt hogy előtte kB 2 órával készült el a motoros kabátom új cipzarja. Nalma volt, de elfelejtettem felvenni. Nem tudom segített volna, de egy próbát megert volna.
Ha meg lesz a pcx és össze is lett rakva majd beszámolók róla.
Szép stroy. Rosszabb mint az enyém. Köszi.
-
DigitXT
félisten
válasz
Árpi001
üzenetére
Ó, basszameg, sajnálom! Át tudom érezni. Nekem rollerrel sikerült esnem (önhibámon kívül mondjuk, de nem vigasz). Kulcscsont pipa, lapocka megúszta, cserébe 9 borda + lépsérülés. Utóbbiba sikerült majdnem belehalni itthon lábadozva. De fátylat rá. Műtét elmaradt, mert a belső vérzés miatti közvetlen életveszély fontosabb volt éppen.
Meglepően jó lett végül, pedig a doki szerint szarul állt: kis pukli maradt, de jól mozog.Ui: azóta nem rollereztem (2 éve), motorka még megvan (felújítás alatt az elektromos rendszer, csak nagyon lassan halad), ám abba voltam, hogy azzal nem lehet ilyet esni. Habár nincs ABS... Korábbi motoron volt megcsúszó első kerék. Ott sikerült korrigálni.
-
Árpi001
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Köszönöm. Lehetne rosszabb
Bal lapocka, kulcscsont, és 7 borda.
Műtét volt.
5 bordat, és a lapockat lemezeltèk.
Talán a héten kijohetek.Megvolt már a próbakör, és egy baromi meredek lejtőn lefelé, (csucshegy) érzem hogy gáz nélkül is eléggé gyorsul, behuztam mindkèt féket.
Eslo kérek befordult, így én is.
Calami kövek voltak az út szélén. Megszamoltam őket...
-
Árpi001
őstag
Nem soká tulaja leszek egy 125 ccm Pcx nek.
A probakör megvolt szerdán
Azóta mondjuk a Honvèd kórház venfsêgszeretetèt élvezem.
-
macilaci78
nagyúr
Beteszem ide is, mert nagyrobogóval voltam két ingyenes, rendőrség által szervezett tréningen is a napokban.
-
DigitXT
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem lehet minden részletre figyelni.
Tudod: ha autómosóba kell menned, de közel van, akkor célszerűbb inkább gyalog menni, addig sem kopik az autó motorja. Logika! 
-
DigitXT
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Elektromos motor.

-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A poén jó, csak kár, hogy az "AI" arra már nem gondolt, hogy ha nem ül senki a motoron, akkor nehéz ám fékezni...
Egyik ilyen videógeneráló áll is bele földbe. Nem emiatt. 
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ez nem jött össze a sünöknek: [link]
-
fradi81
veterán
Kalmáréknál láttam alighasznált, Suzuki, a mi robogónk

-
DigitXT
félisten
Üdv köreinkben! Egy jó kis olcsó 400-as, belépő a szopóroller klubba! Nekem Madisonom van jelenleg. De már évek óta lejárt a műszaki. Ha lesz egy kis időm, befejezem a kábelek újra húzását, aztán megpróbálom levizsgáztatni. Régen szerettem volna nagy Maját (már nagyobbat a 250-esnél), de inkább lebeszéltek róla, hogy városba (ahol használnám) sok. Relatíve nagy, relatíve nehéz, és relatíve gyenge/lomha. Madison sem kicsi, de szerettem.
Szerk: ami a megállós kérdést illeti, elég biztos vagyok benne, hogy csak a bal láb kell.
Írtad, hogy magas vagy, ezért leér mindkettő a tanuló motorról, de akkor ki húzza a féket? Robogón persze kéznél van mindkét fék, nincs kuplung, tök kényelmes, de egy láb stabil... Ahogy az állatfarmban mondták: két láb rossz, egy láb jó.
Ez is már 9 éve volt, te jó ég! -
gimis
tag
Üdv Mindenkinek!
400ccm robogót szeretnék sajnos anyagi miatt az olcsóbb darabokra vadászok. Valami ötlet?
majesty nagyon tetszik
-
Burt1793
veterán
Sziasztok!
Látom, nem változott a keménymag, csinálunk közös robogós gurulást valamikor? Elég csak pár óra (aztán kaja, séta stb.), annál többet úgyse bírunk a nyeregben. 😃 -
macilaci78
nagyúr
Újbuda Fehérvári úti Lidl-ben van pár motoros motyó. Olcsó és drágább, okosabb töltő, bikázó powerbank, aláöltöző alsó, felső, vesemelegítő, maszk, takaróponyva, stb.
-
fradi81
veterán
Csak amiatt hogy ha nem lenne jó a méret, még nem kellett visszaküldenem semmit oda, azt a részét az allegronak nem ismerem. De a környéken nem lehet kapni amit kinéztem, így is úgy is rendelni kéne, árban még úgy is megérné ha vissza kéne küldeni. 117.000-92.000Ft
-
kcsa
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Most már második éve veszek mindenfélét Allegroról, pont ugyanolyan marketplace mint a többi, talán a hamisítványokból vannak kevesebb (khmemagkhm). Sisakot úgysem hamisít senki, szóval ha méret és belső forma jó, miért ne? Na de hogy mi a jó, az úgyis csak személyes vásárlásnál tud kiderülni

-
DigitXT
félisten
válasz
fradi81
üzenetére
Amennyire tudom (most kerestem rá, eddig egy kő alatt éltem), ez is csak egy piactér.
Magyarán ha megbízható eladót találsz rajta és minőségi terméket (amit bukó estén ugye előre felpróbáltál egy helyi motoros boltban), akkor esetleg... Random bukót, próba nélkül, kizárt. Annyira nem lehet olcsó: egyszer kellene védenie, és nem véd, már nem érte meg... (De amíg nincs rá élesben szükség, kikergethet a világból, ha nem jó méret, gagyi cucc.
)Ui: jó a baklava is, csak legyen rajta megfelelő kivágás. Esetleg legyen diétás verzióban.
-
fradi81
veterán
Igen látom már most baklava a jó kereső szó

Mernétek allegróról bukót venni?
-
fradi81
veterán
Csak én nem találok teljesen kivágott arcmaszkot? Mindenhol csak a szem résznél van kivágva, nem a teljes arcnál. Vagy varrónővel kell csináltatni?

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bytesizelife
üzenetére
Ma mentem egy rövidke karikát (174 km) ebben a pocsék, hűvös, borús időben - direkt azért, hogy teszteljem a cuccost. Nagyon jó: hangos, érthető a navigáció és a telefonhívás is rendben volt mindkét irányban (engem is jól értettek, menet közben). A távvezérlőjét fölösleges magammal cipelni, én csak sima BT telefon-kihangosítóként fogom használni, nem intercomként.
Más: megtaláltam a tökéletes deréktámaszt is: az utasülésre gumipókozott szövet táskám a legjobb helyen van, puha, de mégis jól megtámasztja a derekamat, "csopperes" üléspózban.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Én elvileg a hívó nevét (ha ismerem persze) látni fogom a motoron a kis navigációs (vezeték nélküli AA) tableten. Annak viszont hangszórója nincs.
Jó lesz ez, érzem!Ebben a gyakorlatilag a csopperes szomszédtól ajándékba kapott (utólag adtam érte motoros cuccokat, nem maradtam teljesen adósa), nyitott sisakban ott van a kiépített fiók ennek a kihangosítónak, csak bele kell pattintani. 2 db mikrofon és 2 db hangszóró is gyárilag van telepítve a vezetékezéssel együtt. Eddig az ára miatt fel sem merült bennem, hogy vegyek ilyet. De topiktárs segítségével így lett egy használt, a gyári ár harmadáért. Ennyit rá bírtam szánni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Anno a Passatba vettem patriot kihangosítót, az is németül jött. Engem annyira nem zavart, inkább az, hogy a firmware-t nem tudtam frissíteni.
Fel kellett volna másolni a készülékre számítógépről USB-n keresztül a szükséges fájlokat, de az elérhető verzió méretéhez nem volt elegendő tárhely.
Mindegy, a hívás fogadására, bontására megvolt a zöld, piros gomb, bekapcsolásra a tolókapcsoló, más meg annyira nem kellett vezetés közben.
Persze mindegy lett volna, hogy milyen nyelvű, egy Nagy György-öt úgysem ért meg.
Régen, a Nokia 3330-as telefonomon lehetett névjegyekhez hangparancsot rögzíteni. Nem értem, ezt a funkciót miért nem teszik be a mostani telefonokba? Szerencsétlen értelmez valamilyen nyelven parancsokat, de a magyar tulajdonnevekkel meggyűlik a baja. Én biztosan venném a fáradtságot és azt a néhány tucat sűrűn tárcsázott névjegyet felolvasnám neki.Az is siralmas volt, mikor a kihangosító bemondta a hívó nevét, ami a névjegyhez be volt írva.
A sisakra egy Ejeas Q8 beszélőt vettem. Automatikus fogadás van beállítva, 2. csörgésre veszi fel, de meg sem próbálja bemondani a hívót, a telefon meg zsebben, táskában...
A hívó persze köszön, de bemutatkozás nélkül mondja is a magáét.
-Lassabban, kezdjük az elején! Kivel beszélek, csak mert épp motoron ülök...
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Google keresés alapján a SCHUBERTH Device Manager applikációval rácsatlakozva tudsz nyelvet állítani rajta.
Nem néztem meg a videót, irodában vagyok, de egy próbát megér.Szerk: egész biztos vagyok benne, hogy a hardver ugyanaz, csak a firmware lehet eltérő, azt viszont át lehet írni, hogy ha a gyártó támogatja.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bytesizelife
üzenetére
Na, ma meghozta a postás a vackomat. Hibátlan, bár a tápcsati aljzata (micro-USB) kicsit viseltes, de hibátlanul tölt, nem kontakthibás. Egy órát szívtam vele, mire működésre sikerült bírnom a telómmal. Ez a fos csak németül beszél és németül várja a hangutasításokat a beállításokhoz. Hogy rohadna meg...
(Én meg annyit tudok németül, hogy "Bitte zwei bier, und zwei bier und zwei bier!" Ezt meg ő nem érti...) 
- Szóval megy a navi, megy a Tidal telóról, sőt még egy FM-rádió is van magában a készülékben. De ez utóbbi hitvány, csak a helyi rádiót volt képes befogni. Ez a dög bemondja németül az éppen vett adó frekvenciáját!
- A menüjében való navigálás gombokkal reménytelenül nehézkes (tanulni kell), mindent hangutasításokkal szeretne megoldani.
- Nincs nyelvválasztási lehetőség, német nyelvterületre németül, mindenhova máshova angolul beszélő készüléket küld a Sena.
- Van egy telefonos app, amiben azért pár beállítást (immár angolul) el lehet végezni, de sajnos nem mindent.
- Egyelőre tetszik, igen hasznosnak tűnik túrázásokhoz.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
A 15 literes tankot, meg a terepképes gumikat irigylem róla. A hátsó futóműve sem lehet rossz: az egy karos, központi rugós felfüggesztés miatt könnyű lehet hátul kereket / gumit cserélni, nem kell hozzá szétbontani az egész gépet.
Viszont 22 kilóval nehezebb az NMAX-nál, és szerintem túlzott az ülésmagassága is.
#29810kcsa: Az új (2025-ös modellévű) NMAX is ugyanilyen túlcsicsázott szemből, mint ez. Engem nem zavar.
-
DigitXT
félisten
válasz
fradi81
üzenetére
Sajnos nem volt még alkalmam, de a márka ismerős, 1 évig hajtottam egy SYM VS 150-et, 2009-2010 között, teljesen korrekt masina volt.
Ennek a "tereprobogónak" a paraméterei nagyon tetszetősek: ABS/TCS + végre a kedvező fogyasztás ellenére is jó nagy tankja van, tehát ingázásnál csak ritkán kell tankolni (vagy hosszú távot lehet vele menni egy tankkal).Ui: csongi egész biztos, hogy bele fog kötni a kerékméretébe, mert relatíve kicsi, de mivel a Madison is pontosan ugyanekkora papucsokon szaladgál, nekem nincs azzal se bajom.
Egy dolog nem derül ki, hogy mitől "terep". Rugózatlan tömege ennek is nagy, mert robogó. -
fradi81
veterán
Próbált már valaki ilyesmi 'tereprobogót'? Nem tudom kényelmesebb-e mint a többi 125-ös ezeken a csodás töredezett utakon.
-
DigitXT
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
200e km van benne
Van rá sansz, mivel 5 évesen praktikusan nulla kilométeresen jött, ami tudjuk, hogy kamu. Szóval fogalmazzunk úgy, hogy tekintve, hogy idestova 17 éve Magyarországon fut, mely időszak jó részében már digitálisan rögzítésre kerültek a futásteljesítmény adatok, biztos van benne már legalább 50000 km.
Nem a tárcsából akartam megbecsülni a korát.
Csupán a laikus szememnek az tűnt fel, hogy AZ kegyetlenül vállas.
Többire meg csak pislogtam, mert még benne van a csomagtartó világítás is, és egy olyan bélés a karbipúp fölött, amit még életemben nem láttam.
Szóval ránézésre nekem egyben van. 
A 370K viszont kifejezetten olcsó, főleg, ha üzemképes.
(Szopóroller gyanúsan konyul lefelé a futásteljesítmény mutatója, de legalább nem cserélt gazdát három havonta.
)(Végül az olyanokba bele se menjünk, hogy az enyémen már szanaszét van szakadva az üléshuzat, szóval nem csak használhatóságban, de esztétikailag is erősen kotla hatású.)
Bogyó bá': csöves cuccokat tervezek, építek, hallgatok
Hát, a Madisonom is eléggé "csöves", csak ezzel a kipuval már nem szól annyira jól.
De "kiállása" az van! Mad Max megirigyelné a sok szart, amit ráaggattam az évek során. -
yodamastah
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
nyáron cseréltem az összes féktárcsát tmaxon (45 ezernél) mert a racing fékbetét szét zabálta a tárcsákat. Szóval a tárcsából nehéz bármi közvetkeztetés levonni

Az is lehet ez az 5. féktárcsa rajta és 200e km van benne

370e ft mondjuk nem sok ha működőképes, kb ennyit költöttem a tmax-ra 2025ben

-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Életemben szerintem 2x borítottam fel a Madisont (egyszer közúton, egyszer a kertben), mivel nagyon alacsonyan van a súlypontja, hiába 178 kg, nagyon "felemelni" nem kellett. Természetesen megértem, ha túl nehéz. Valóban nem bicikli. Csak amikor már megy.

Lehet többre mennél vele, mint a villanyosítással...
De abban mi az élvezet?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az első Safety tréningen az első 2 óra kb csak a motor tolásáról szólt. 12-15 méter előre, ugyanennyi hátra. Persze szerelésben. A nyári bőrkesztyű is átázott.
Igen, ha a felszállás is nehézkes, akkor az sem megoldás, hogy az udvaron lábon megy. Bár lehet, kitaláltam volna, hogy 1-es, alapjárat, csúsztatott kuplung kombóval hogy tudok mellette sétálni. Esetleg a jetski-ken is megszokott köldökzsinóros gyűjtásmegszakító beépítésével szavatoltam volna, hogy probléma esetén olyan messzire azért ne tudjon elmenni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem meg a GS500-zal a legnagyobb problémám (azon kívül persze hogy a porckorongsérvem jóvoltából párszor felszálláskor becsípődött a derekam és egyszerűen magamra borítottam a motort
) az volt, hogy rossz derékkal, nagyon rossz fizikai állapotommal (krónikus szívbetegség következménye) már alig bírtam a ház mögül elő ásni és kanyargós keskeny járdámon kitolni az utcáig. Egy ugyanolyan súlyú robeszt sem bírtam volna akkor....
Pircsivel még elbírok! 
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
70 kilós robogóról ültem át egy 170 kilósra. Már észre sem veszem a súlyát, pedig eleinte tanulni kellett azt is, hogy teszem fel középsztenderre. A réginél csak ráléptem a középsztenderre és fel is ugrott, most már az új is.
Kocsik közt ha 1 méter hely van, lábletétel nélkül csorgok előre, pedig a tárolóajtó is csak 94 cm nyílásméretű. Ma is volt több olyan motoros, aki a forgalomban előreengedett, mert ellentétben velük én mertem menni. Mondjuk, ezt a szűk szlalomot csak álló kocsik közt játszom be, mozgó autók közt 30 fölött már egyáltalán nem, annyit nem ér nekem sem. Más meg "ott él igazán".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- Új HP 240 G10 14 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 12GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tök életszerűtlen, hogy ekkorát essek úgy, hogy toltam... Ezt megbeszéltük.
(Nem tudtam, hogy ezek után helyből fel fog jelenteni. Valami olyasmit mondott, hogy azt kellene mondani, hogy elbambultam, és erősen behúztam a féket. De mondom nem, erre: ha erőltetem a műszaki hiba dolgot, akkor macerásabb lesz az eljárás, lefoglalja a rollert.)
)

Maga a rendőr is az volt amúgy élőben. De utána csak feljelentett.
Jobbulást. 

)

...