Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
2 eve 50-70%al volt dragabb volt ott egy cs haz egy ilyen keglinel, adott helyzetben most pariban van.
Ennek oka valószínű az, hogy az átlag ember inkább lakást keres mint házat, mert az jobban kielégíti az igényeit. Covid alatt volt egy elmozdulás, ami most visszabillent.
Neked is becsípődésed a saját ház, nekem is amúgy, de nekem pl az 1500 nm alatti kert sem élhető.Azt sem értem hogy miért példálózol hópihe igényekkel? Válasszuk már szét azt, hogy valaki lakhatásra vesz ingatlant attól, hogy befektetésre, könyörgöm!
Niylván ideális esetben a kettő találkozik, de ritka.Én pl kb 3 éve eladtam a 11. kerületi jó lokációban egy 40nm lakást (igaz egy majd 100 éves házban), ami az egyik legjobb befektetési kategória. Vettem egy 2000 fős faluban egy többgenerációs (igaz 2008as építésű) házat nagy kertel, ami meg a kb eladhatatlan kategória. Azóta nyilván az az adott lakás sokkal nagyobbat emelkedett értékben mint a házam, de ezt pont nem érdekel, a házam értékét már max a gyerekeim fogják vizsgálni, amikor temetnek s eladják h legyen az unokáimnak kezdőtőkéjük...
Van befektetésem, de a saját lakhatásunkat soha nem tartottam annak, az egy igényem, amit ki kell szolgáljon, s megtehetem h kifizetem. Ugyanúgy autót se az alapján választok hogy mekkora az értékvesztése. Nyilván ott valamennyire az azért szempont mert azt gyakrabban cserél az ember, de sokadlagos, elsődleges igények tök mások, főleg ha megteheti az ember! -
Mauzes
addikt
Azért ezt erős túlzásnak érzem, hogy egy nettó 140 nm-es ház 400 millió legyen (2,8 millió per nm, teraszt most engedjük el). Lehet, hogy valami extrém piaci okból ez itt ilyen, de annyiból minden pesti kerület legjobb részein tudsz venni jó minőségű és nagyobb házat, és Budán is teljesen korrekt házakat jó helyen.
Persze ha az az összehasonlítási alap, hogy a lakás az zsír új, akkor ok, olyan ház tényleg ritka. De 400-ból telek vétellel is nagyon magas minőségben tudsz felépíteni nulláról egy zsír új 140 nettó nm-es kecót. -
Gabró
tag
válasz
sakal83
üzenetére
Nagyon szűk a családi házas kínálat azon a környéken. Sok esetben sorházi lakást kínálnak eladásra. Ingatlan.com-on most nem is találtam olyan házat, ahova szívesebben költöznék, mint egy új vagy néhány éves lakásba. Persze, van néhány nagyon frankó ingatlan a környéken (kettőre most rá tudnék mutatni, amelyeknél már írnám is alá a csereszerződést), de azok tipikusan bontással indultak (esetenként talán két telket össze is kellett vonni). Egy ilyen bontásos-építéses akciónál még jövő nyáron sem hiszem, hogy be lehetne költözni.
Egy szó, mint száz: egy 280 millió forintos lakással azonos méret és komfort (~140nm lakóterületre, valamekkora teraszra és 1-2 beállóra gondolok) szeritem családi házban 400 millió forint körül lenne, és nincs is kínálat.
-
pit stop
addikt
A növekvő gazdaság egyik pillér az olcsó hitel - tehát ha továbbra is szeretnél stagnáló/ csökkenő gazdaságban élni, nyugodtan növeld tovább a bankadót
Ahogy a 3%os hitelnél is ment itt (is) a bankok szidása hosszú átfutás miatt - kár, hogy az állami oldalra kell várni szinte mindig.
-
lm83
őstag
válasz
sakal83
üzenetére
A következő mondatot is másold ide belőle:
Ennek az az oka, hogy az otthon startos hiteleket valójában magasabb kamatokkal folyósítják, mint a piaci hiteleket, csak ennek a nagy részét nem az igénylők, hanem a magyar állam fizeti.Szóval ahogy a grafikon is mutatta, lehet nyugodtan emelni még azon a bankadón.
Mert az államnak köszönhetően most aztán van forgalom...
És még többért is számolják azt... -
sakal83
addikt
Az MNB tájékoztatója szerint a forintalapú hitelek átlagos hitelköltség mutatója az Otthon Start bevezetése előtt 7 százalék körül alakult, novemberben azonban már 8,22 százalék volt.
Tehat a forever eladosodottsag duplaja zajlik 8.22% hitelkoltseggel 30% túlértékeltsegen!!!
Oveket becsatolni.
-
sakal83
addikt
válasz
blt-blog
üzenetére
Ez mar nagyon off, utso hszem. En jol erzem magam, de ingatlan szempontjabol nem volt jo dontes. Nem azert mondtak mert ismernek, hanem van tapasztalatuk adott helyen/helyzetben!
20 evig laktam ott a pataknal - imadtam-, ott akartam venni ilyen lakast, tudom mirol beszelek. Azon a kornyeken a csucs a csaladi hazas kornyek. 2 eve 50-70%al volt dragabb volt ott egy cs haz egy ilyen keglinel, adott helyzetben most pariban van. (itt halkan irom, hogy az arany most is ennyi, mert egy nagy fszi lakas az LJ2ben 180m kornyeke)
-
válasz
sakal83
üzenetére
Abszolút no offense, de az ne legyen már hópihe preferencia, hogy milyen ingatlantípusban akar lakni valaki! Mert a lakás vs. ház, az nem az a kategória, hogy milyen a színe a falnak.
Tényleg nem értelek, ezek napnál világosabb dolgok, és csinálod itt a tök értelmetlen fesztivált. Nem, ebben most nem neked van igazad!
Leírtam, hogy ezek az emberek, akikről szó van MOST is ugyanilyen ingatlanban élnek nem is annyira messze a vágyott lokációtól. Pontosan tudják, hogy mit akarnak, miről szól ez az egész, estébé.
-
blt-blog
junior tag
válasz
sakal83
üzenetére
"Es azok az ismeroseim, akik mondtak nekem ezt elore, jol mondtak."
Itt a lenyeg. Az ismeroseid mondtak. Akik ismertek teged es ismertek a korulmenyeket. Ok mondtak. Most pedig te mondod valami vadidegenre akirol sose hallottal, nem tudsz semmit roluk vagy a korulmenyeikrol, de azert megmondod a tutit. -
sakal83
addikt
válasz
blt-blog
üzenetére
Megnyugtatlak. Ertem. De Te erted, hogy egy egyeni hopihe preferencia alapjan hozott vasarlas lehet nem jo döntés?
Mert lehet. En is hoztam mar ilyen döntést. Most abban ülök
de tudom h ROSSZ döntés volt ingatlan szempontjabol, pedig van medencem is
Es azok az ismeroseim, akik mondtak nekem ezt elore, jol mondtak.De nyugtathatom magam, hogy hópihe preferenciam volt.
Erre van egy jo idezet: " az a bajod, hogy fuldoklasz a liberalis buntudatban"
-
blt-blog
junior tag
válasz
sakal83
üzenetére
"Szted ez nem információ? Nem informacio a helyismeret?"
Latom meg mindig nem erted, pedig mar paran elmagyaraztak neked. Nem, ez nem informacio, mivel fogalmad sincs a vasarlok preferenciajarol.Van, aki nem akar csaladi hazzal bajlodni. Meg kevesbe akar felujitassal. Vannak, akiknek mas szempontjai vannak, mint neked, de ettol ok nem buta dontest hoznak, hanem masmilyet, mint te hoztal volna.
Leegyszerusitem neked. Ha valaki akar egy piros golyot vasarolni, mert neki az kell, akkor nem erdekli, hogy egy sarga kocka sokkal jobb ar/ertek arany. Ha neki piros golyo kell akkor azt fog venni es kesz.
-
sakal83
addikt
válasz
blt-blog
üzenetére
Tanulj meg kerlek olvasni😁
"Bocsass meg, de az ismerosod, aki 280mert vesz a pataknal, eleg rosszul dont..
Ennyiert vesz arra egy csaladi hazat - légvonalban 300m es nincs forgalom, es a repulok sem ott mennek- es felujitja."Szted ez nem információ? Nem informacio a helyismeret? A lokacio ismerete? Ujra leirom: Aki az LJ2ben vagy a Spring gardenben vesz kertkapcsolatos lakast 280mert - itt azert ovatos lennek h van-e a projektben ennyiert fszi lakas... - az ingatlan tekintetében nem hozott realis dontest, mert 300mre onnan csaladi hazas környékén korszeru csaladi hazak vannak ennyiert, amelyek minden tekinterben ertekesebbek.
Probalj meg tullepni rajta, hogy nem csak a Te véleményed van, ami abban merul ki, hogy mindenkinek mas lehet a szempontja... Most fogadok veled 5millio ftban, hogy egy fuggetlen ertekbecslo a vetelar ismerete nelkul 280m alatt fogja becsulni

Gondolom a trukkos 280mos beirasod is vmi trukkos csapda volt, de ahogy lathatod nem is vettem fel

Ja es mindezt irod egy olyan orszagban ahol szazezrek sirtak a chf hitel miatt, mert nem tudtak olvasni, es jelenleg adofizetoi penzbol vasarolnak maguknak - mnb szerint!! - 30%al tulertekelt lakasokat az egyeni szempontjaik miatt😁
-
blt-blog
junior tag
válasz
Drizzt
üzenetére
Sehol nem irtam, hogy Magyarorszagon vasaroltunk. Mivel az eredeti kerdes az volt, hogy Mr Sakal barmifele informacio vagy kontextus nelkul kijelentette, hogy 280M-t kolteni X dologra hiba / butasag. Nem az, vannak olyan helyzetek amikor fogalmad sincs, miert jo masnak valami olyat csinalni, amirol te elsore nem erted, hogy miert jo. A valasz nem az, hogy azok a masok butak, hanem az, hogy te valami informaciot nem tudsz.
-
lm83
őstag
válasz
sakal83
üzenetére
Na igen lehet így is nézni. Meg úgy is, hogy így azoknak is sikerült valamit venni, akik egész életükre bérlésre voltak kárhoztatva.
Azért van a hitelképesség vizsgálat, hogy megállapítsák kinek lehet adni. És azt gondolom támogatott hiteleknél ezek még szigorúbbak.
Mi csok+ vettünk fel másfél éve, még az ingatlanbecslés is szigorúbb volt a sok mindenben.
Piaci hitelt nem hiszem, hogy ki tudtuk volna fizetni.
Maradt ez, vagy, hogy egész életünkben albérletet fizetünk.
Ahol aztán senki nem ellenőrzi, hogy honnan és mennyi pénzed van. Hogy annak mennyi részét költöd a lakhatásra...
Azt ha nem fizeted, ugyanúgy kitehetnek, sőt még könnyeben is.
Arról nem is beszélve, hogy attól függetlenül is bármikor kitehet a tulaj, ha épp lejár az éves szerződés, vagy épp ahogy írva van.
Sokaknak ez (volt) az egyetlen lehetősége, hogy saját ingatlanja legyen.
Mennyi az átlagos ingatlan bérleti díja pl pesten? Meg mennyi az 50m 3%-os hitelnek?
Nincs is kérdés szerintem. Nem hiszem, hogy van aki szívesebben fizeti az albérletet, mint a hitel törlesztőt. -
tototos
addikt
Egy meglepő fejlemény kiadás téren. 14%os emelést sikerült elérni a 42nmes lakásnál. És a bérlő mondta, hogy ennyit fog fizetni. Volt arról szó hogy felmondjuk mert anyósom odaköltözik, aztán mondta hogy fizet annyit hogy tudjunk bérelni másikat.
-
sakal83
addikt
Az ingatlanpiac lenyege. Es realitasa jelenleg. Mindent elmond, aki akarja erti. 4 ev stagnalas utan tobb, mint duplazas tortent, amelynek alapja nem a jovedelem, hanem a hitel. Ezt ismerjuk, lattuk, tapasztaltuk mar. Tudjuk a kovetkezmenyt, es a megelozo meg kiveszek belole 40mot hozzaallast.
Pontosan ezek a szovegek voltak 2006 es 2008 kozott.
Kozeleg a tél... Eddig en ezt sosem gondoltam, de a kozhangulat, az irracionalitas, atulertekeltseg, az egyedi hopihe igenyek sokasagga valtak. Penz nelkul...
-
Madwe
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
Nem értek veled egyet. Mindenkinek megvan az egyedi igénye, pénztárcája. E mellett van egy kínálati piac. Ha valamit megvesznek valamilyen áron, akkor annak annyi az ára, tök mindegy te a te igényeiddel s látásmódoddal mit gondolsz. Az adott embernek az annyit ért. Ha lett volna számára jobb vétel, azt vette volna meg.
azt te sem gondolod komolyan hogy valaki 280 milliót úgy költ el hogy nincs tisztában a piacon a kínálattal? Ha tisztában van, s megvett valamit, akkor számára az volt a jó vétel, hiába hívod te azt hibás döntésnel… -
válasz
Drizzt
üzenetére
Ez már az az összeg, amit megfizetsz az életmódod oltárán. Ez nem befektetés, egyszerűen megteheted, hogy úgy élj, ahogy akarsz, és elköltsd rá a pénzt.
#36508sakal83
Az egyedi hopihe igenyeket lehet ertekelgetni, meg peldakent bemutatni
No offense, de az egész vita egy olyan ingatlanból indult ki, ami pont egy ilyen egyedi igényre ad választ. Kis lakás nagy kerttel. Ez nyilvánvalóan nem befektetési célú ingatlan, nem egy sokadik másfeles tucatgarzon, hanem niche igényt elégít ki. -
Sziasztok!
Közalkalmazottak otthontámogatási hiteléhez a feleségemnek szüksége van "2025. december 31. napján fennálló kamatelőírás szerinti törlesztőrészletre vonatkozó banki értesítő /tájékoztató /igazolás /egyenlegközlő" -re. CIB-es vagyok, hol lehet ilyet letölteni?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
blt-blog
üzenetére
Ha csak a penzugyi oldalt nezzuk, akkor Magyarorszagon nem igazan tudok elkepzelni ilyen osszeg mellett jo dontest. Persze nem csak penzugyi oldal letezik, meg egy 2 halos lakas is lehet 60-tol a vegtelen m2-ig akarmekkora. Ennyi penzert biztos nem vennek most Magyarorszagon semmit. Egy esetet tudok leszamitani, ha amugy meg marad mellette 1mrd forintom. De akkor is nagy duzzogva Gellerthegyen, vagy Naphegyen ujepitesut.
-
sakal83
addikt
Az egyeni igenyek elterhetnek, de az osszes egyeni igenybol kialakul tobb halmaz/csoport, aminek vannak jellemzoi, es kialakul egy piaci ar, amely sorrendbe teszi ertek alapjan a halmazokat.
A fentiek alapjan atlagosan mar kialakul egy altalanos sorrend. Ez az oka.
Az egyedi hopihe igenyeket lehet ertekelgetni, meg peldakent bemutatni de cafolgatni vele. De ez egy oncelu onigazolasnak jo.
Aki ugy gondolja, hogy a beke teri 2 szobas panel 100m ft, es valaki megemliti, hogy nem biztos h jo dontes mert a mellette spar mellett az ujepitesu ugyanekkora 90m, akkor bizony az jobb dontes. Az, hogy vsn egy egyedi hopihe, aki szereti a panel szagot az uj helyett, ezen nem valtoztat.
-
Madwe
nagyúr
Miért nehéz elfogadni hogy a lakhatás egyéni érvek mellett pro kontra?
Ha valaki kis legénylakást akar, hiába írjátok hogy ennyi pénzért van máshol nagyobb, nem érdekli.
Ha valaki 3 gyerekkel minimum 4 szobásat akar, nem érdekli a 3 szobás
Ha valakit a családja, munkahelyei, óvoda iskola a 18. Kerülethez köt, nem erdekli a 2.
Ha valaki semmit se akar a házzal foglalkozni csak a lakással, nem érdekli a kertes ház.
Ha valaki nem akar kertet, még a kertkapcsolatos se érdekli.
Van aki erkélyhez teraszhoz ragaszkodik, van akinek felesleges.
Mi pl kis falut akartunk, jó közösséggel, akkora telekkel ahol lehet termeszteni növényeket, állatokat. Plusz minimum 5 szobát. Hiába volt ezért a pénzért akkor pesten egy 3 szobás lakás a 2. Kerületben vagy 4 szobás pesten, nem érdelelt
-
sakal83
addikt
válasz
blt-blog
üzenetére
Meg szerencse h az irt lokacioban ott a csaladi hazas kornyek,.. Ezt irtam... Es a 280millios arkategoriaban boven elerheto...
De ahogy olvasom gozod sincs a kornyekrol es az ott szoba joheto projektekrol, de velemenyed azonnal van arrol, aki ismeri, mert csak tevedhet
De ha ki akartad csak irni magadbol h 300millioert vettel n+2es lakast, akkor remelem jol esett

-
Gabró
tag
Ennyi pénzért Monaconál ne add lejjebb.
Ha fontos Budapest közelsége, akkor a II. kerület az 56-os villamos vonalán releváns. A jó házak ebben az árkategóriában Hűvösvölgy után vannak. Mindemellett sokak a pesti oldalon lévő munkahelyük miatt sem szívatják magukat budai lakóhellyel.
-
blt-blog
junior tag
válasz
sakal83
üzenetére
"Bocsass meg, de az ismerosod, aki 280mert vesz a pataknal, eleg rosszul dont.."
Bocsass meg, de szerintem a korulmenyek ismerete nelkul fogalmad sincs, hogy valaki rosszul dont-e vagy sem. Mi peldaul nemreg vettunk valamivel haromszaz millio alatt egy ket haloszobas lakast. A lokacio volt benne a lenyeg. Nem erdekelnek a csaladi hazak, mert azon a helyen ahol venni akartunk, csak lakas volt a mi arkategoriankban. Valahol mashol vehettunk volna csaladi hazat is, de mi nem valahol mashol akartunk venni. -
Z_A_P
addikt
válasz
eladocuccaim
üzenetére
280-ert rohadt jó házat veszel a ii kerületben, nem a pesti oldalon valamit. Semmit nem vennék pesti oldalon 100m felett.
Egy ilyen 10 emeletes panel (jellegű) háznál meg a kert inkább olcsosito tényező. Ki menne oda ki hogy 300 ember nézze bámulja őt? Jézusom, beteg.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
Semmi ertelme nincs, hogy a kertet es a teraszt ignoralod, mivel azok ott vannak es erteket kepviselnek. Nekem ugyan kulonosebben a kert nem, de vannak, akiknek nagyon is. Az arba a teraszt felesben szamoltak, a kertet pedig 20%-ban. Az altalad linkelt 14 honappal ezelotti lakasban egyaltalan nincs kert, igy teljesen alma, korte esete amit csinalsz.
A masik, hogy a KTI107 lenti ara parkolohellyel egyutt van, nelkule olcsobb, 94.59M.
-
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Erről beszéltem, nem neked szól ez az ajánlat. Mint ahogy nem is nekem. Én is kapásból azt mondtam nekik, hogy 280-ból házat vesztek Óbudán, vagy ahol akartok. Válasz: de a gyerekek ide járnak oviba / iskolába, a meló is közel, autózni nem akarnak. Ezt nem lehet elfogadni / megérteni?
Én se adnék soha egy ilyen lakásért 280-at, még a felét se. De képes vagyok felfogni, hogy vannak emberek, akiknek mások a szempontjai. Jah, és itt most 2 IT-sról van szó.
Értem én hogy mennyi nm, de a kertet azért ne millios negyzetmeter aron merjek mar, mert az nem er annyit…
Nem is annyiért mérik. Ezt hogy számoltad ki? A kertet talán 20%-kal számolták a hasznos alapterületbe.Figyu, ezt tényleg abba kéne hagynod, mert csak magadat égeted! Nem mintha bármennyire is releváns lenne jelen esetben az, hogy én mennyiért hirdetem a saját lakásomat, amit amúgy perpill el se akarok adni. Belinkeltem már korábban, hogy a WF lakások jó részét 2 milliós m2 ár alatt hirdetik, teljesen transzparens, felmész a comra, és kilistázod. Ha nem megy, kattints rá a linkre, amit múltkor bemásoltam.
Az enyém pedig azért a legolcsóbb 3-szobás (nem a legalacsonyabb m2 árú, hanem a legolcsóbb!!!!!!), mert nincs erkélye, és kicsi (54 m2), miközben a többinek van erkélye, és nagyobb, így így alacsonyabb a m2 ára, viszont drágább. Na, ez az a mágia, amit elsőre nem sikerült összeraknod.
És még egyszer: tök értelmetlen az, amit csinálsz. Ezeket a lakásokat eladják, ergo van rájuk igény. Megismétlem, én se vennék soha ilyet.
amirol az ertekesitok melyen hallgattak, hogy epule vmi meg ott...
No offense, de egy intenzíven beépített területen aki azt hiszi, hogy a szomszéd magántelek majd parlagon fog állni az idők végezetéig, az hülye. Mint ahogy az is, aki azt hiszi, hogy panorámás lakást vesz a Duna-parton, miközben van még 1 sornyi telek a víz és közte. A Marina-parti Foka-öböl ennek eklatáns példája.
-
-
sakal83
addikt
válasz
eladocuccaim
üzenetére
En is felrakom a 130nmeres hazam a telek miatt 330 nmereskent
Teljes onigazolasi kenyszer esete all fenn...
-
sakal83
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Na, akkor megsem irtam rosszul h 2.5-3mra tartjak a wfet a tulajok? Pedig hevesen cafoltad h hulyeseget irok

Most belekotottel h kirohogik a 40nmeres szabolcs utca foldszintes lyukat kertkapcsolattal, es celkozonsegezel miatta, mint valami faék saleses aki biztositast ad el.. . Felhozod az ismerosod, aki 280mert vesz a patak partjan kertkapcsolatos lakast, mint bizonyíték az igazadra, bar nem ertem, hogy jon ossze a ketto
mire irom h nem biztos nincs jobb vetel a tole 300mrre levo csaladi hazas ovezetben, mire a peldad hogy ok jobban tudjak
(holott 20 evet ott laktam es kb mindenkinek az a hely az alma azon a kornyeken)Nehogy meglepj h a Le Jardin 2 ben vesz vagy az Avicoban...
Megnyugtatlak. Egy kertkapcsolatos nagylakas ket eve a Le Jardin 1ben 105m volt
Javaslom a koherenciat.
-
eladocuccaim
tag
válasz
Vision
üzenetére
Lokáció a legdontosabb - rákos patak mentén. Ok…..
Értem én hogy mennyi nm, de a kertet azért ne millios negyzetmeter aron merjek mar, mert az nem er annyit…
280M-ert kaptárban, rákoson venni valami szart az már művészet. Ennyi pénzből konkrétan palotákat lehet venni normális helyeken, de biztos fontosabb, hogy 10 perccel kevesebbet kelljem utazni. Komolyan nem tudom emberek hogy birnak ezekben megmaradni. Én is éltem társasházakban, de akkor nem ennyibe kerültek, meg ki a pöcs akarja a 800 szomszédját hallgatni egész nap…
-
válasz
sakal83
üzenetére
Őket nem ismered. Az igényeiket nem ismered. Leírtam, hogy ilyen lakást akarnak, csak nagyobbat. Erre te: vegyenek felújítandó házat. Ember, aki 280-ért vesz új lakást, az nem akar házat venni, és nem akar felújítgatni. Mit nem lehet ezen megérteni?
Tudod az a vicces, hogy 2m ftos nm arrol beszeltel a wfben, de joval tobbert arulod. A celkozonseged igy a balek🙂
Nem. Így is az enyém a legolcsóbb 3-szobás lakás.
-
sakal83
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Az, hogy vki 280mot kolt az nem azt jelenti hogy nem teved... Jobban ismerem a kornyeket mint te vagy ok feltehetoleg. 20 evet eltem a patak partjanal...
Epp ilyen csodalatos kertkaocsolatos n+3as keglit neztem magamnak a Le Jardinban.(xsakba fszesek maradtak utoljara, oh vajon miert) Szerencsere elvittek elolem. Remek kilatas lett a Le Jardin 2re🙂 amirol az ertekesitok melyen hallgattak, hogy epule vmi meg ott...
Megint a celkozonseg szoveg...
Tudod az a vicces, hogy 2m ftos nm arrol beszeltel a wfben, de joval tobbert arulod. A celkozonseged igy a balek🙂
-
Drizzt
nagyúr
[Ezt is elkezdték hirdetgetni már Újbudán] Érdekesség, hogy szinte az összes lakás 1.5M/m2-re van belőve. Amúgy jó kérdés, hogy itt érdemes-e lakást venni. Maga a környék jelenleg nem igazán elit, közvetlen a 19/49 végállomására tartó sínpár és a vasút mellett, de eléggé benne van, hogy előnyére fog változni. 4-es metróhoz, 1-es villamoshoz, Eteléhez nagyon közel van szintén.
[GDN-nél van néhány hirdetés onnan]
A kivitelezőről én nem vagyok képes találni semmi érdemlegeset, referenciát, bármit. -
sakal83
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Tanulmanyozgasd. A szolidan feheren kiretusalt melle epulo epulet ha jol emlekszem a biggeorge 8-9 szintes epulete. Csodalatos a foldszonti kertkapcsolat. Sztem a foldszinti panelosok sem cserelnenek ra ingyen sem

Egy foldszinti lakasbol valo kilatast meg lehet nezni. Csodalatos
-
sakal83
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Bocsass meg, de az ismerosod, aki 280mert vesz a pataknal, eleg rosszul dont..
Ennyiert vesz arra egy csaladi hazat - légvonalban 300m es nincs forgalom, es a repulok sem ott mennek- es felujitja.
Nem egy lakas.
A living loportar projektjenek foldszintes kertjere nincs ember aki vagyik
max a vakondok. Ha ismerned a projektet meg akkor se mondanad, ha ellentmondasi kenyszered van
-
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Ez egy 2-szobás lakás, és úgy is hirdetik: [link]
És ez bizony ennyi, 74m2 az értékesítési terület. Mennyi legyen, 1m-s m2 ár? Panel ár alatt adják az új kecót?
Megint ot tartunk, hogy valami neked nem tetszik, ezért szar. Miközben nagyon sok ember vágyik kertre, de nem nagyra, és vágyik a jó lokációra is. Az megveszi ezt.
Ismerek olyan 2-gyerekes párt, aki most készül 280 (!) millióért ilyen jellegű lakást venni a Rákos-patak mentén. Nyilván sokkal nagyobb, családi lakás, de nekik pl. a lokáció a legfontosabb.
-
VMatteo
őstag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Miért van a halál faszán?
-
AxBattler
félisten
Bocs, lehagytam a szmájlit:
Szóval ja, őrület, így értettem én is... -
eladocuccaim
tag
-
AxBattler
félisten
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Pontosítsunk: 1.5 szobás, nagyteraszos, saját kertes... még ha külön garázs is tartozik hozzá, akkor manapság simán elkérnek érte 100 milkát.
-
eladocuccaim
tag
Hatalmas akció van, most jött szembe ez a hirdetés.
Ha esetleg valaki szeretne egy olcsó 1 szobás lakást, egyáltalán nem kiemelt (sőt…) helyen, potom 100 milláért.

-
Mauzes
addikt
válasz
robag93
üzenetére
Az szerintem alapvetően egyértelmű (lenne*), oda a kölcsönszerződésben szereplő másik fél adatait kell beírni. Ha az igénylő a kölcsönszerződés Adósa, akkor az Adóstárs adatait (nálad másik Adós adatait), ha az igénylő a kölcsönszerződés Adóstársa, akkor az Adós adatait.
* De hogy mi a fészkes fenéért az a pont neve, hogy "Jogosult vagy Adóstárs adatai", ezt megint nem bírom felfogni. Az egész támogatási kérelemben a jogosult=igénylő, ide pont hogy nem az igénylő adatait kell beírni, azt máshová kell.
-
axioma
Topikgazda
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Mar hogy ne tudnad, most irtam le :-)
-
sakal83
addikt
válasz
robag93
üzenetére
Nem csodalom. Ez egy bohozat
mint a nyuggereknek az afa visszaterites tervee az elelmiszerek utan 
Biztos 2+millio embernek egyszeru lett volna

Ezert az otletert es lebonyolitasert a civil szferaban jo sok embernek lehetosege lenne megmerettetni magat a piacon...
Sztem fel kellene allitani egy 400 fos szervezetet foosztalyokkal, hogy lebonyolitsak es ellenorizzek.
Fizetesben elszamolni biztos nehezebb lett vóna..
Elkepzelem Erika nenit a munkaugyon a helyi kormanyhovatalnal, amikor megkapja a kezzel olvashatatlanul es rosszul kitoltott 2000 nyilatkozatot, hogy berszamfejtsed le holnapra. Sztem ledob egy felest
-
eladocuccaim
tag
válasz
robag93
üzenetére
Oda nem járok, mert általában az a téma, hogy órák, napok aktív elégetésével hogy lehet spórolni 3Ft-ot a tranzakciókon/számlavezetésen, aztán jaj megszűnt vagy nem küldi a bevallás tervezetet a legolcsóbb bróker. Esetleg melyik állampapírral lehet 10Ft-tal több hozamot elérni az én egyedi helyzetemben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
robag93
aktív tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Azért ezzel próbálkozz be pl. a befektetős topicban is

-
axioma
Topikgazda
válasz
sakal83
üzenetére
Az csak akkor fog megtortenni, ha valamelyik osszeghivo ad nekem 50M-t 25 evre ugy, hogy a 3%-os hitel torleszto-szummaja +1M-t kell visszaadnom, de en csak egyben, a 25 ev hitel vegen kell ezt megtegyem. Sajat szamitasa szerint jol jar! Sot, ezt ara'nyosan, 2M-nal nem kisebb reszosszegben is vallalom, ha az lenne a gond hogy nincs tokeje. Na ha valaki ezt bevallalja, akkor tenyleg abbahagyom. (Nem gondolom hogy deflacio jonne :-) )
Ez nem tanitas hanem jozan esz kerdese. -
robag93
aktív tag
válasz
sakal83
üzenetére
Nyilván, aki érti, és meg tudja nézni, hogy minden egyéb kondíció megegyezik (ez azért nem mindig olyan egyszerű a gyakorlatban) annak ez az adat mondhat valamit. Aki viszont legfeljebb csak hallott pl. a pénz időértékéről, azt ezzel a számmal (is) nagyon könnyű manipulálni. Nem ritka ezen a fórumon is olyat találni, aki nagyobb kamatot vállal rövidebb időre, mert a visszafizetendő összeg kevesebb.
-
sakal83
addikt
válasz
robag93
üzenetére
Ne kezd, akkor a befektetesek, akar a kotvenyeknel a lejaratakor esedekes osszegek sem relevansak, hisz lejarat elotti ertekesitesnel is valtohat...
Miert ne lehetne 10 hitelt osszehasonlitani, ha ugyanaz a metodika van mogotte?

Epp ez a lenyege, hogy osszehasonlithato legyen, es le van forditva 1*1re. Abban az orszagban ahol az irni olvasni nem tudokat kartalanitottak, mert sem befektetesi sem arfolyam kockazatot nem fogtak vagy nem akartak felfogni.
Aki meg felfogta, az fizette a tobbinrk a "nekik jaro" osszeget... Mert ok a megtevesztettek...
-
sakal83
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Mert nem gondoltak at ezt a baromsagot, csak politikusok kitakaltak oszt oldd meg...
Nem anbyira trivialis am ennek a gyakorlati lebonyolitasa. Tudok olyan ertelmezesrol, miszerint akinek fennallo kolcsone van es 30e a torleszto, akkor is megkapjak az 1m ftot azzal, hogy a maradekot tokebe kell tenni.Most ebben a helyzetben szted milyen igazolast es hogy es mikor kellene beszerezni es benyujtani a munkaltatonak es mikorra érvényes tartozaskimutatassal? Mindezt kiballitja ki x szazezer embernek? Es ki fizeti? Ki dolgozza fel? Es milyen lehetoseg van visszaellenorizni? Mi legyen a moratorium alatti torlesztoreszlet valtozassal, mert a szerzodesben kalkulalt osszegek mar nrm ervenyesek...
Kb 10.000 valtozat van.
Ahelyett, hogy odaadtak volna fizuemelesben... Vagy egyszeri juttataskent...
-
sakal83
addikt
-
Mauzes
addikt
válasz
robag93
üzenetére
Nekem is ez volt a furcsa, hogy ha először beírom, hogy szerződés teljes összege 50 millió Ft (kölcsön vagy tőke), majd következő pontban a fennálló törlesztőrészletek összege 83 millió Ft, akkor az kicsit furán jön ki. Persze az is fura lenne, ha a kölcsön összegét be sem kellene írni sehová, csak a szumma visszafizetendőt.
De amúgy hogy egy ilyen országos szintű állami programban is képtelenek megalkotni egy értelmes nyomtatványt, az nekem elképesztő. -
-
axioma
Topikgazda
válasz
robag93
üzenetére
Ha ezt az adatot kerik (szar a szemukre az egesz jogaszbandanak, hogy egy penzugyileg nem letezo osszeg a szerzodes kotelezo resze), akkor az a hitel elejen persze hogy tobb, mint a hitelosszeg (mindazonaltal csodalkozom, hogy nem a 2026-ban visszalevo osszeget ertik rajta... hiszen csak arra jar az idei 1M)
-
robag93
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Csatlakoznék ehhez a szálhoz, mert a Mauzes sorstárs példáján én is nekilendültem kitölteni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van ez a szerződés teljes összege. Ide én is azt gondolom, hogy a kölcsön összegét kell írni.
Viszont alatta ott van, hogy fennálló törlesztőrészletek összege. Ezt én úgy értelmezem, hogy van a szerződésben a teljes visszafizetendő összeg nominálisan, ebből levonom az eddig befizetett minden törleszőrészletetet és megkapom a visszafizetendő részt.Tehát adott esetben ez nagyobb is lehet, mint a szerződés teljes összege, jól gondolom?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
axioma
üzenetére
A kettőtök írásából szerintem megfejtettem a második kérdést.
Mivel itt nem az önrész támogatásról van szó, hanem a meglévő hitel törlesztéséről, ezért egyszerűen annyiról kell nyilatkozni, hogy nem kértél 1M támogatást, ha valójában már csak 800e van hátra a hiteledből törlesztők formájában.
De valóban, ez az "otthontámogatás teljes keretösszege" rész a fura. Ami jelen esetben az igényelt 1M-t ha jelenti, akkor értelmes lesz a kitétel. -
axioma
Topikgazda
válasz
Mauzes
üzenetére
Az elso trivi, az tuti a felvett osszeg, az alaptulajdonsaga a hitelnek (azert irja h teljes, mert lehet benne tamogatas).
A masodiknal meg hibara gyanakszom, forditva lenne logikus (tobbet nem igenyelhetsz, mint amennyi iden fizetendod van), esetleg a torvenyben nezz ra, mi volt ez a kitetel -
Mauzes
addikt
Sziasztok, nem találtam jobb helyet a kérdésnek. A közfoglalkoztatotti otthontámogatás kapcsán kezdtem el a kérelmet kitölteni, de vagy én vagyok értetlen, vagy nem sikerült az állami szervnek egy 100%-ig egyértelmű kérelmi nyomtatványt megalkotni.
Van egy ilyen rész:
Na most a szerződés teljes összege az nem egy egyértelmű definíció, mert a szerződésben van egy felvett kölcsön összege (tőketartozás), és van egy adós által visszafizetendő teljes összeg (szerződés teljes futamideje alatt). Szerintetek melyiket kell ide beírni?A másik, amit nem értek, az a kérelem apróbetűs részénel az alábbi. Ez mégis mit jelent?

Köszönöm előre is.
-
válasz
sakal83
üzenetére
Ha a Waterfront Loftra gondolsz, akkor azzal kapcsolatban még egy kapavágás se történt, nem is kiemelt beruházás (tudtommal), és szó nincs arról, hogy ott minden lakás OSP-s lenne. Annyi a mondás, hogy lesznek OSP-kompatibilis lakások majd valamikor egyszer. Hogy mikor, az passz, szerintem 3-4 év múlva. Majd térjünk vissza rá, amikor elkezdik őket árulni. [link]
-
sakal83
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Waterfront city 2. Biggeorge Nagy Gyorgy. 1400 lakas.
Óbudának friss vérre van szüksége, fiatalokra van szüksége” – jelentette ki Nagygyörgy. Azzal igyekezett kicsit nyugtatni a kedélyeket, hogy elmondta, az Otthon Start Program keretein belül is lehet majd venni lakásokat a tervezett lakóparkban. „Egy Otthon Start-os vevő nem akar majd parkolóhelyet venni, mert nincs autója” – ígérte Nagygyörgy.
A teljes 3 keruletben 1500 elado lakas van ismetlodesekkel. Na 1400 db epult a wf mellett...
Kb mint a Szilas liget. A 15 ujpalotai resze eladhatatlan lesz/lett annyiert, amennyiert arultak ott a paneleket.
-
sakal83
addikt
válasz
tototos
üzenetére
Persze h nem megy el. Akkora visszaeses van hogy csak na, ezek nem osp hiteles arak, igy mas a matek. A nagy kereslet elorehozott volt. Jovore az adokedvezmenyek miatt meg lesz egy roham a konszolidaltabb aruaknal es utana csend lesz. Egy tulstimulalt piac volt iden ket akkora lokettel, ami 3 evente szokott lenni 1. Siman 6 evig oldalazas johet ezutan (inflacios emelkedes max) . A fair ertek bpen egy ujszerunel most olyan 95-100 m (n+2es 60+nm) a bereket tekintve egy 50nmes n+1 eseteben pedig 70-75m kornyeke . Piaci hitellel pedig egy 50nmeres olyan 65-70m ft. Ospvel 75-80m.
Nem hiaba ir az MNB 30%os tulertekeltsegrol.
A fenti nm arak 2.5-3m/nmrol pedig a legnagyobb nepper igy nyilatkozott:
"A piac még nincs felkészülve arra, hogy a 2,5 millió forintos négyzetméterár általánossá váljon. Ezeket az árakat ma még csak nagyon szűk körben, prémium lokációban és terméknél fogadja el a vevő." Nagy Gyorgy... Idenre
Premium lokacio 12, 2, 5, 1.
-
válasz
sakal83
üzenetére
Abbol indultunk ki h az uj wfek osp miatt olcsobbak lesznek mint a szerencsevadaszok portekaja
Nem lesznek olcsóbbak. Hol látsz te itt OSP-nek megfelelő árazást? [link]Vagy te arról a tömbről beszélsz, amiről még az önkormányzattal vitatkoznak? Mert az egy teljesen más tömb teljesen más műszaki tartalommal.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
Elsőre nem tűnik nekem kirívónak az ára.
Kereső pro ezt mondja róla éppen most.
Ebben a keresőben amúgy az a legviccesebb, hogy ki lehet nyitni az alján a "korábbi, használt lakások négyzetméterárai" fület, ami meg 1.327M-t ír. De azt nem különösebben szofisztikálják, hogy pontosan mit jelent. -
sakal83
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Igen. Az elmult 10 evben mukodott alacsony bazissal a QE koraban. Most 7%os a kamatszint, ez a mostani arazas nominalisan beerte lassacskan Becset... Es nincs QE csak koltsegvetesi deficit...
Mar juniusban total ko volt a piac. Jott az osp a pok utcai lakotelep 1.5m lett hisz trv van ra, a mellette levo meg ha a panel ennyi akkor az enyem duplaja
Ember. Uvegplafon van ezeknel az araknal. Abbol indultunk ki h az uj wfek osp miatt olcsobbak lesznek mint a szerencsevadaszok portekaja
a piac majd eldonti h kelendo lesz-e osp hitel nelkul 50%al dragabban.. Egy szaros 31nmeres lakas 80mert van fent. A tokehasznalati dija 480e ft/ho! Tobb mint az atlagber. A hirdeteskben egy n+2es 60nmeres lakas a kozeperol 150millio. Havi 875e ft a tokehasznalati dij
Majd amikot a mestereink jovore rajonnek h a hasznaltpiacrol ki kell vonni az ospt, es csak az ujra marad, akkor majd ezek a 40-50mot benthagyok szovegek elcsendesulnek.
Azt vagod, hogy a hirdetett ara egy ilyen forgatokonyvnel akar 30%-40%ot eshet, mert mellette a versenytars kenterbe veri? Ott nezegethetnek a 7%os piaci hitelles piacon a 3%os mellett
-
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Nem is mondtam, hogy ugyanaz. Írtam, hogy ott már 3 éve is dupla annyi volt a m2 ár, mint a Wf-ban. Ettől függetlenül a Lechner számomra egy zárvány, mellette közvetlenül egy autópálya, infra is minimális. A WF-ban az lesz a nagy dobás, ha megépül a híd a szigetre.
Oké, a dunai panoráma neked nem szempont, egy csomó embernek meg igen. Ismétlem, ezeket a kecókat előértékesítésben is elkapkodták úgy, hogy meg se voltak hirdetve. De úgy, hogy fél órán belül kellett foglalni telefonon, mert azonnal vitték.
-
tototos
addikt
Ez mennyire reális ár? [link] tudom 1 vevő kell csak győzd kivárni.
-
eladocuccaim
tag
válasz
Vision
üzenetére
Teljesen más milliő a lechner meg ez a putri gyártelep panelekkel körülvéve. A WF körül nem tudom mi a szép a dunában, meg mit tudsz ott csinálni, semmit.
Nekem kb minden családtagom, meg magam is duna mellett lakunk, ez kb senkit nem erdekel. Ha ott laksz nem az eleted része, nem annyira erdekes. De szerintem annak sem aki nem ott lakik… Max a belvárosban van ennek hamgulata. -
válasz
sakal83
üzenetére
Most vagy nem ugyanazt a filmet nézzük, vagy nem értelek. 25 hirdetést linkeltem be (van köztük duplikált), ebből 10 van 2 alatt, jó pár meg 2-környéke. Ami vastagon 2-fölött van, az a kis lakás / nagyon speciális penthouse, ebből van kb. 5 darab.
Es most felejtsuk el ezt a 38nmeres lakas mellett 24nm terasz, es az 50nmeres🙂 es ugy 1.9m

Miért felejtsük el? Vagy akkor felejtse el a földhivatal, a teljes állam, az ingatlanos szakma is?
Megvette 1.2mer 2 eve, oszt most sima 1.2m ratesz... Nem sok az. Csak 60mra 60mot... Havi 2.5m 440es atlagbernel

Továbbra se értelek. Ez a stratégia az elmúlt 10 évben kifizetődött. Vagy te szívesen bent hagynál a rendszerben 40-50 milliót csak pofira? Nekem odaadnád a lakásodat ennyivel olcsóbban? Ez ilyen, ha nem jön rá vevő, akkor majd lejjebb viszik. -
sakal83
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Belinkelted a 2-3m kozotti arakat. Es most felejtsuk el ezt a 38nmeres lakas mellett 24nm terasz, es az 50nmeres🙂 es ugy 1.9m

Kb sehol a vilagon nem trukkoznek igy a szamokkal🙂 spanyoloknal ki sem irjak csak h hany szobas, nemhogy a teraszt hozzaszamoljak🙂 irtam fentebb, hogy mar sok helyen a valaszfalakat is kiveszik, es nmnek a fofalak altal hatarolt teruletet veszik...
Errol a tulaj "fajtarol" beszeltem

Megvette 1.2mer 2 eve, oszt most sima 1.2m ratesz... Nem sok az. Csak 60mra 60mot... Havi 2.5m 440es atlagbernel

Ezt hivjak ingatlanlufinak nem penzugyi rendszert erintoleg. Igy csak 30-35%os tulertekeltsegnek...
2 ev mulva mennyi lesz? 240 millio. Aztan mehet a hirdetés. Rozsdaovezeti bpi lakast 2 new yorki kecora cserelheto plusz rafizetessel termeszetesen
Ott van a becsi ar. 2-2.5* atlagber mellett.
-
válasz
sakal83
üzenetére
Azért na! Én a comot szoktam követni, ott bőven van 2 alatti m2 ár. Most egy minigarzon nyilván a teteje lesz, de nagyobb lakások vannak normális áron. Az, hogy vannak extrém árazások nem tudom, hogy mit bizonyít. Én is meghirdettem a sajátomat, és felvittem az árát bőven 2-fölé, mert nincs valós értékesítési szándékom. Élhető, legfelső emeleti, nagy erkélyes, jó lakások vannak 1,7-es ár környékén. Ez pl. a Marina parton esélytelen lenne.
Ezt abszolút nem értem, és már sokadjára írod. A WF közelebb van a városmaghoz, mint a XI. kerületi projektek. Tömegközlekedés is teljesen oké.
3 éve kértem a 9-ben árajánlatot a Lechner Ödön fasorban épülő egyik lakásra. Már akkor 3,5 milliós m2 ár volt oda...a sínek mellett.
Szóval valamit valamiért. Ha a Duna mellett akarsz élni, akkor az Budapesten sok helyen sínek mellett lesz. Ez ilyen.Ismerősök 3 évvel ezelőtt vettek Bécsben a Gasometer környékén 450K-ért földszinti lakást (N+2). Persze nagyobb volt, mint ez, de hát a környék se olyan, mint a XII. A szomszédok telibe bevándorlók.
-
válasz
sakal83
üzenetére
Kifeszített alapterület, kicsontozott műszaki tartalom, zsúfolt, túlépített épületek, kevés beálló. Ingyenebéd nincs, valahol meg kell fogni a fillért.
#36416sakal83
A waterfront tulajok is mar 2.5-3m nm arrol almodoztak maguknak es fajo pont ha a kornyeken az uj lesz 1.5-1.7m...
Azért én túl sok ilyet nem látok WF-ban. Inkább a 2M a jellemző...és hát meg is értem, amikor a Pók utcai lakótelepen panelt árulnak 1,5-ért. Ez egyébként nem WF specifikus, Marinán ugyanezt tapasztaltam sokkal-sokkal szarabb lakásokra.Amúgy befizettem WF-ban az új ütemre (2028 Q1) közvetlen dunai panorámás nagy lakásra, 6. emeletre 1,9M m2 áron adták, de már előértékesítésben, és verseny volt ezekért (67 lakás + 50 m2 erkély). A honlapra már csak a reszli került fel, hasonló áron.
-
Z_A_P
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Enyem aranytolgy, feher fallal, a teto kilatszo fa reszei is tolgy szinuek, passzol, nagyon szep

4 eves, van deli oldalon is, hibatlan. Remelem igy is marad, minosegi cucc amugy (Veka).
AI szerint
Összefoglalva: A VEKA fóliás ablakok fóliája hosszú távú (évtizedes) tartósságot ígér, de a 20-30 éves élettartam csúcsán már előfordulhatnak esztétikai változások (finom fakulás), ami a minőségi termékeknél is természetes folyamat, de a szerkezet maga sokáig működőképes marad -
P00By
nagyúr
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Igen az is előfordul. Hörmann cseréli a komplett kapulapot, de nem jellemző (2009-ben volt egy rossz széria).
-
AxBattler
félisten
válasz
Vision
üzenetére
Húszemeletes lakóházakat építhet Újbudán Jellinek Dániel cége
20 emeletes toronyház épülhet az Auchan parkoló fölött a Savoya parkbanBizony, nem érkeznek túl jó hírek az érkező 11. kerületi fejlesztésekről... fizessen be előre rájuk, akinek hat anyja van.

-
-
-
sakal83
addikt
válasz
axioma
üzenetére
En ilyet nem irtam h nem lesz benne koszonet.
Epp ezt akarom en is megtudni, hogy aki azt irja h nem lesz az osps lakasokban koszonet, mire gondol. Tenyleg erdekelne. En egyedul a bayernel lattam furcsa dolgokat, de az nem azt jelenti h rossz lenne.
Azt irtam h igy koltsegracionalizal(hat) nak. Mert ahogy irod a feher olcsobb.
Nekem is az van, mert nem vallalta a garazst es az ajtot szurkeben az ablakos a deli fekves miatt, igy kevernina szineket meg nem akartam.
-
axioma
Topikgazda
válasz
sakal83
üzenetére
mi a baj a feher ablakkal? azt ertem h olcsobb, de mi a 'nem lesz benne koszonet' faktor? en sajat epitkezesnel szandekosan (nem olcsositasbol) azt akarok
szerk ennyivel kisebb ablakot hogy toljak at haszn.vetelin? foleg ha eleve gazdasagos tervezes = eleve kiszamolt volt a minimalis benapozottsaghoz -
sakal83
addikt
válasz
pit stop
üzenetére
Persze h vannak. En utálom mar hallgatni a sok sirast h micsoda szarok az ujak... Es a regiek az igaziak
Ja...
Nem lesznek ospsek mert minimum lakasszam vsn a projektekben.
Ok csak azert ospsek mert 1.5m alatt adjak. Nem a kiemeltek.
A bayert is szokas szidni, kozben 2x jobbak mint a panel...
Az ujak faszsak altalanossagban.
En most tatgyalok 1.2m alatti ospsre. Muszskilag is boven jo. Felso 5% a lakásállományban.
Ezeknel a ikerhazaknal vannak csodak... Mellettunk most minusz fokban szigeteltek tablankent 2 dubellel halozas nelkul. Kisebbek lettek az ablakok es 20cm! est osb tablaval potoltak
legolcsobb hoszivattyu. Az estrichezes ablak nelkul volt... Sok sikert
170mert raktak fel...
-
pit stop
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Vannak azért jó kivitelezők, meg nyilván vannak kókányok is (én is újépítésűben lakom, és sok ismerős is).
A kérdés részemről inkább arra irányult, hogy aki már most is kókány, az hova tud még süllyedni? Eddig is úgy árulta OSP határ felett, hogy nem volt kiváló minőség.
Többlet beépítés válasz rá
-
sakal83
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Most lesznek a szerzodeskotesek egy stabil beruhazoval meg NEM ospre tervezett haznal Metro kozelben. N+2 es - 5%os afakorbe. Az afat nem levonva felterasszal szamolva 1.24m//nm!! A dragabbak is 1.3m/nm.
Az elozo utemekbol ilyen kegliket haszjaktan 1.5-1.6m kozott adjak... 1-1.1mert vettek masfel eve...
Sokszor a kornyek tulajai karogjak tele a netet, hogy juj ennyiert az uj rossz blablabla... Hazafele beszelnek.
A waterfront tulajok is mar 2.5-3m nm arrol almodoztak maguknak es fajo pont ha a kornyeken az uj lesz 1.5-1.7m...
Gondolom meg tuntetni is fognak

-
sakal83
addikt
válasz
mokus1
üzenetére
AA mostaniakon nincs?

Ugy beszeltek mintha eddig 10/10 lett volna mindegyik..
Az osp sporolas a kovetkezokon van:
- tobblet beepites. Irtozatos penzt fognak a telekaranyon (a szilasnak boven tizezres nagysagrend csak az 1nmre juto telekarany! )
- parkolok elhagyasa. Jelenleg 7mval dragabb egy garazs mint a vetelar
- esetleg nem a balfasz hoszivattyus rendszer teszik bele
- koburkolat elhagyasa, esetleg feher ablak.Ennyi... Ha vki anyagon sporol, az nem az osp miatt van
Egy nagyon korrekt tarsashaz epitmenye kulcsrakeszen 750e ft/nm...
Ezek volumen epitkezesek, meg olcsobbak.
-
sakal83
addikt
Ovatosan ezzel az osps ingatlanokkal. Eddig par projekt van, ami jo aru, de a kesobb megjelenoknel latok erdekessegeket a nmerekben. Eleg nagy a terasz tulsuly, sokszor a valodi hasznos nm 1.6-1.7m koze esik.
TTobbhelyen neztem, hogy olcsobb nagyobb teraszt tesznek melle, es a valaszfalak altal foglaltakat is beleszamoljak igy konnyen 1.7milliora kuszik a nm ar...
-
tototos
addikt
Igen, elég sok kiemelt beruházás lett a 11-ben és OSP-vel is kinálnak lakásokat. Mi 1-2 éven belül tervezünk kertes házat venni, akkor szükség lesz a jelenleg kiadott lakás árára. Jelenleg agyalok a megfelelő eladási dátumon, de nagyon nehéz megjósolni mi lesz jövőre. Azt sem tudom, hogy mennyire kelendő most ez a típus(2010-ben épült 42nm2), meg mennyire reális az 1,8millió/nm2 ár.
-
lm83
őstag
Érdekes lesz ott, a jövő évi változás miatt az új építésűek helyzete. Amiket panel árban kínálnak majd és lehet felvenni az otthon start hitelt.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Scytha
üzenetére
nem, nekem iden nyaron adta'k meg harmadikra (marmint egymas utan, de atmenetileg parhuzamosan is ketto volt amig le nem bontottuk) - az AUTRESZ az automatikusan (megadott) reszletfizetes; nincs benne mas feltetel, csak evente (vagy 2-3 evente?) 1x kerheto barmely 2M-t meg nem halado adoszamla-tartozasra (illetek is az), nem is lakasszerzeshez van kitalalva
-
Scytha
tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Vagyonszerzési illeték esetén nem csak első ingatlanra lehet igénybevenni a részletfizetést (2 millióig)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Háztartási gépek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Witcher topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gumi és felni topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Getac F110 - Ipari / Katonai tablet - I7 8665U 16Gb rammal - több db
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
mar az ukran aranybudi is belefer ket teslaval
Es azok az ismeroseim, akik mondtak nekem ezt elore, jol mondtak.

mire irom h nem biztos nincs jobb vetel a tole 300mrre levo csaladi hazas ovezetben, mire a peldad hogy ok jobban tudjak

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

28nm
31nm
48nm