- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJZoliboy
aktív tag
Persze. Világos. Igazad van elnézést. De kb ez lenne a felhasználási része. Köszi.
-
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Akkor végülis Torrentre elég egy ipari SSD is és akkor nem kell seagate hdd igaz? Jobb alternatíva esetleg?
-
Tiby_83
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Szia!
Szerintem az enyém se parkol, legalábbis nem szokott kattogni. Meg valahol olvastam, hogy ezek nem is szoktak.
Én eddig szerencsére nagyon meg vagyok vele elégedve. Sokat olvasgattam, hogy WD purple vagy skyhawk legyen-e, de e mellett döntöttem. Tudom, hogy a purple is szuper hdd, de én e mellett tettem le a voksom.
-
Tiby_83
tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Igen, igazad van. Lehet pontatlanul fogalmaztam. A WD Blue vonatkozásában én a saját tapasztalatomról írtam. Nem szeretek sűrűn HDD-t venni, szerintem nagyon maceráns. Nincs sok hdd-ről tapasztalatom, ez tény, de amelyik márkától eddig elromlott valami olyat tuti nem veszek még egyszer. (lehet baromság, de én így vagyok vele)
-
King Unique
titán
Ez nem újdonság, már lassan 2 éve adott, a téma topikjában is volt erről szó. Egyébként csak a WD gyárt 2,5" 6 TB modelleket és azok is integrált USB-sek, a többi gyártónál 5 TB a max.
-
bh
tag
2.5"-ben is van már 6tb, és csak USB? eddig úgy tudtam 5tb a csúcs, most jött szembe, 2.5 külső 6tb-os WD [link]
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Tiby_83
üzenetére
Megértem, amit írsz
, csak ez így nem mérvadó. Nekem is volt Hitachi/Toshiba HDD-m, ami megdöglött, mégis most a gépben 2 darab Toshiba MGxx dolgozik. Az egy régebbi típusú DT01-es széria volt (amúgy ebből is van itthon még 3 darab, azok meg jók), szóval ez így nem jelent semmit.
És a WD Blue egyébként sem egy űber széria (nem véletlen a 2 év gar), bár van itt olyan kolléga, akinek meg az él még, már vagy 10 éve (köztük nálam is egy darab, most megnéztem 2010. feb. gyártás, 640GB-os!
) -
Tiby_83
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Szerintem jó döntés a skyhawk, én egy 8 Tb -os változatot vettem (ST8000VX010) egy bő hónapja, tökéletes, halk, gyors nyilván hdd-hez képest. Ezúton is nagy köszönet az itteni fórumtársaknak a segítségért, mert nekem is ők adtak tanácsot.
Korábban seagate-eim voltak SV35-ösök kb 10 évesek, egy 2 és egy 4 TB-os, azok mind a mai napig jók, jelenleg rack-be kerültek.
Én WD-t nem mertem venni, volt egy Blue-m 2 év pár naposan bedöglött, persze 2 év volt a gari
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz
gaben22
üzenetére
Igen, annó a WD a MAMR technológiát kezdte el fejleszteni, nem a HAMR-ot, mint a Seagate vagy a Toshiba, aki mind a kettőbe beszállt: 30 TB-ot meghaladó HDD-ket demonstrál a Toshiba
2017-es hír: 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiájaDarthSun: Nincs ott semmi baj a WD HDD-kkel sem, nekem is van itthon egy rakat WD Black, WD Ultrastar, WD Green, WD Blue (jó régiek)
-
válasz
gaben22
üzenetére
Lassan a WD- t felvásárolja a Seagate
, kartell elleni törvény már az USA- ban is megszűnt.
WD- t nem veszek, már a középretróban is 90% volt a meghibásodási arány nálam.
Seagate : az SMR laptop verziók is idétlen idők óta jól mennek nálam, a 3.5" 5400RPm meg saccra túlél engem, akkor is ha esetleg 120 évig élnék... -
gaben22
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Nyami
. Bár én most szerintem egy darabig jó leszek. Szerintem
. Seagate határozottan előnyben van WD-vel szemben, mellélőttek a fiúk, hogy nem a HAMR-re tették le a voksot pár éve. Szerencséjük van, hogy nincs az a tárhely amit az adatközpontok ne tudnának felnyalni... SMR ide vagy oda... -
tibaimp
nagyúr
-
konyi79
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Tudom ez csak az én szemszögem, de olyan jót elnevetgélek amikor a torrenthez az SSD igény felmerül.
Régen nagyon aktívan nyomtam, egy Zyxel nasban egy HGST 2,5-es jár nekem 99048 üzemóránál, 12811 felpörgés és 3485073(!!!) fejparkolás meg a jó isten se tudná megszámolni, hogy mennyi irás-olvasás után mégsem akar meghalni. Miközben se hangja se fogyasztása. Értem, nem mind fog annyit kibírni, de mennyibe kerül egy SSD egy ilyen HDD-hez képest és mennyi hasznot ad hozzá érdemben? -
válasz
Pete55555
üzenetére
Én csak arra világítottam rá, hogy az a vinyó üzemelt 26 ezer órát ismeretlen körülmények között és kvázi nincs rá garancia.

Én is ssd-t vennék inkább, hdd-t már csak adattárolásra használok. Mikor telik meg az ssd, rákötöm a gépre a hdd-t, kimásolom az adatokat és kapcsolom is le.
-
Figyelj, valahol jogos amit írsz, de hát ez a használt piac.
Tavaly ilyenkor vettem egy WD30 PURZ hdd-t 23.000-ért, 332 nap működési idővel, 226 indítással. Ez PC-be ment, főleg adatoknak, azóta sincs baja, pedig 2017-es.Ezen amit most vettem, legalább van valamennyi gari és nem 10+ éves...
Ettől újabbat és vagy kevesebb futással meg nehéz kifogni.Most néztem, hogy 50 körül meg már vannak 6Tb hdd-k is, de ott meg megint csak a kínálat alja indul.
Másik OFF: Lehet veszek egy 1Tb SSD-t is a NAS-ba. 1 gigabit net-re azt olvastam inkább ajánlott már az SSD.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
DJZoliboy
üzenetére
Szóba jöhet a WD Red Plus, WD Purple, Seagate Ironwolf típusok, ezek is 3 év garos, CMR, 5400RPM HDD-k.
Vagy a megbízhatóbb, 5 év garos HDD-k, WD Red PRO, WD Gold, Seagate Ironwolf PRO, Toshiba MGxx, Seagate EXOS: ezek már mind 7200 RPM, 5 év garos, nagy terhelhetőségű HDD-k.
Az 5400-es HDD halkabbak, köztük főleg a WD Purple és a WD Red Plus itteni tapasztalat szerint is.
SSD témában itt kérdezz szét: Milyen SSD-t vegyek?
De egyébként ma már nyugodtan lehet SSD-re is torrentezni. Én például egy SATA Intel S4520-at használok erre a célra, és azért vettem ezt, mert igen magas a TBW értéke (3,84TB és ~15.000TB bír)! -
gaben22
őstag
válasz
DJZoliboy
üzenetére
Gigabitet még enterprise HDD-vel se nagyon erőltetném, mert az is csak szekvenciális írás/olvasásban tud hozni 180-200 MiB/s átlagot, pláne, hogy nem akarod a kerregést. 1.5 TB-t gyakorlati tapasztalatból mondod vagy a hasadra ütöttél, mert nem igazán hangzik életszerűnek még ha publikus IP címed is van és 3-400 cuccot seedelsz is egyszerre, ti. az idő nagy részében jó ha max. 1-2 MiB/s lesz a felöltésed (vagy még annyi se). Manapság már csomó embernek van gyors feltöltése így nagyon eloszlik.
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz
gaben22
üzenetére
Az a baj az SSD-k most nagyon drágák , és a letöltéseket torrentezéseket ennyire bírják az SSD-k mert régebben nem voltak ajánlottak erre. azért kérdem. de egy sima HDD vel is ellenék mert nem kell Raid van nekm so külsö HDD amire mentek csak addig kéne amig töltök stb használom. napi adat mennyiség válrozo össz vissz le föl töltés 1.3-1.5 TB
-
gaben22
őstag
válasz
DJZoliboy
üzenetére
Gigabit + torrent az SSD. Fontos cuccok tárolására meg min. 2 db HDD duplázva, csak sajna most egy picit drága mulatság mindkettő. Jó SSD jól bírja a gyűrődést (pl. Samsung 990 Pro és társai, esetleg 9100 Pro csak az még elég új) viszont definiálni kellene mennyi a tervezett napi írás, annak függvényében lehet venni enterprise cuccot is (használtan), pl. Kioxia vagy Intel bizonyos típusai, csak az még drágább lesz/lehet.
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Általános használatra mint torrent menne az esetek 90% ban meg tárolás film game data. mit ajánlotok ami gigabit net mellé nem hangos és nem melegszik ugy és megbízhato. 4TB lenne a kiszemelt. azon belül is a Red pro WD4005FFBX vagy még Black de azt nem tudom kaphato-e még. mert az van nkem már 10 éve igaz hangosak de még jok
vagy még esetleg torrentre lehet SSD-t használi meg tárolásra? van már olyan fejlett az SSD ami kibír sok TB irást és sok évig nem mennek tönkre?
Köszönöm
-
tibaimp
nagyúr
Ez komoly, N91-es Nokia: [link]
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Pete55555
üzenetére
Na az már nem rossz! Ma már a WD4004FRYZ számú fut, ez, amit kinéztél kb. ~2020 óta van! Ha látszik az SN száma, vagy az eladó elküldi, nézd meg van-e még rá gyártói gar, esetleg, hogy mikor járt le az: [WD]
Még mákod is lehet, hogy van még rá gar.konyi79: Igen, ez így van!
-
konyi79
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Az EFRX még az SMR botrány előtti CMR meghajtó.
Nagyon stabil, csendes, nekem is van egy WD40EFRX 50k üzemórával.
Ellenben nem túl gyors, szekvenciálisban is csak kb az első felén tudja a gigabitet átlépni.
SZERINTEM a 2,5GbE hálózatnak a nagyobb adasűrűségű lemezeknél kezdődik haszna lenni, de igazából 7200rpm-nél van értelme. Meg persze SSD. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Pete55555
üzenetére
Igen, használd ezeket a keresőszavakat, bár ezek az 5 év garos Enterprise példányok. Ezek a 7200-as RPM-esek, így gyorsabbak is. Saját tapasztalat, persze a Win alatti sebesség sok mindentől függ, de úgy lehet kalkulálni, hogy ~150-220MB/sec vs ~200-270MB/sec!
Ez például a saját WD Ultrastar (korábban HGST Ultrastar) 8TB 7200-as sebesség mérése úgy, hogy konkrétan tele van!
A WD Red HDD-kel vigyázni kell, mert egy időben a WD elkezdte SMR-es változatokkal keverni a szériát, pont az Általad is keresett méret tartományban! Így a 2-6TB-ig a WD Red WDxxEFAX (xx: 20=2TB; 30=3TB; 40=4TB; 60=6TB) példányokat kerüld.
Inkább írd meg ide mit néztél ki és majd ránézünk

-
válasz
tibaimp
üzenetére
Köszi, pont egy ilyen iránymutatás kellene.
Látom én is, hogy régebbiek (meg elég sok a "futás" de jelenleg ilyesmik vannak fent.
Viszont annyira nek SOS a vásárlás, ha így tudom mit keressek, rászánok 1-2 hetet, míg felbukkan egy jobb ajánlat.
Tehát WD RED PRO / GOLD
Seagate EXOS/IRONWOLF PRO
Ezek a kulcsszavak?
Most raktak fel egyébként sima RED HDD-ket, igaz öreg (2017 EFRX) de minimális futással. A fentiek alapján így is hanyagolandó? -
Sziasztok,
Épített NAS-ba keresek HDD-t.
Egyelőre 1 lemez lesz, RAID később sincs tervben. Fő profil, letöltések, fájlok megosztása TV/telefonok között.
HA-n nézelődöm elsősorban.Amire eddig jutottam:
WD30EFRX - vagy Deskstar NAS 4TB?
Árban 19.000 vs 27.500, működési idő 1500 óra / 2500 óra.Nem lenne baj, ha gyorsabb lenne, ugyanis 2,5Gb hálózatot tervezek építeni
Persze tudom ahhoz inkább SSD, csakhát $$$ .....
-
válasz
tibaimp
üzenetére
Szerncsére Jim Carrey féle kiszállítást itthonra még nem tapasztaltam, sértetlenek voltak a csomagok.
A gyárból érkező kiszerelést ismerem, nagy szerver/desktop gyártónál voltam minőségellenőr. Mondjuk a végellenőrzésnél, de néha ha sok meló volt az áruátvételnél, oda is kellett mennem.
Napi többezer HDD/SSD volt a felhasználási ráta...
Amúgy műszakonként még a szerverszintű SAS HDD- kből is megbukott pár db, pedig a szerelők biztosan jól kezelték, valamint az ESD védelem is kötelező, köpeny, csuklópánt, cipő, és még a padló is ESD védett... -
tibaimp
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
DarthSun: Na igen! Ez meg a másik. Kb. mint az Ace Ventura elején, mikor Jim Carrey szállítja ki a csomagot
.
Amúgy a gyártók, ilyen "tojástartó szerűségbe" csomagolják a HDD-iket, ami nem tud abban mozogni, és védve is van, az adatlapokon fel is van tüntetve, hogy mennyi van egy egységcsomagban (általában 20 darab). Aztán, mikor ezek megbontódnak, na onnantól van/lehet probléma.Nobbigstein: Az Enmterprise-ok között, nincs is különbség max a firmware-ben! Terhelhetőségben, MTBF-ben (Mean Time Between Failures - meghibásodások közötti átlagos idő), nincs! Azért írtam, hogy azt válasszák, amelyik olcsóbb. A RAID miatt remélem két vagy több, de egyformát választanak!
-
-
válasz
tibaimp
üzenetére
+1, sosem tudni, van amikor a kommersz is elmegy idétlen-időkig.
Ahogy emlegetni szoktuk, a gyári OBA után kb mindegyik jó, kérdés hogy a további szállítási módokban hogy kezelik, mennyit dobálják magasról. Meg viharba is kerülhet a konténer-szállító hajó, a végponton a kézbesítő pedig magas kerítés felett hajítja át... -
tibaimp
nagyúr
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Azért is írtam, kicsit össze vannak torlódva az árak. Melyik típust nézted ki?
-
-
Padka23
csendes újonc
sziasztok. qnap tr-002 das-t néztem ki. a weboldal kompatibilitási listáján a seagate iron wolf 32 tb ST32000NT000 szerepel. azonban csak iron wolf pro-t találok, ami megvehető. létezik seagate iron wolf 32 tb ST32000NT000 vagy csak pro-ban?
-
válasz
tibaimp
üzenetére
Mondjuk jelenleg pld árban sincs indok az SMR mellett. Ahonnan vettem a SkyHawk- ot, ott picivel drágább a Barracuda.
Felhasználási szokásaimban persze mindegy, tárolás/film/zene alatt nem jön elő nagy különbség, viszont nagy fileok mozgatása-másolása alatt valszeg előny lesz a CMR.
A végső tapasztalat pedig a tartósság lesz, majd az idő dönti el.
A SkyHawk marketing leírásában kiemelik, hogy direkt folyamatos, nagy igénybevételre tervezték. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Van a 3 év garos, normál mainstream HDD-k, CMR: WD Red Plus, Seagate Ironwolf ezek működnek RAID-ben is, mivel NAS-ba ajánlják ezeket.
Illetve van az Enterprise, 5 év garos, nagy terhelhetőségű (180TB/év vs 550TB/év), drágább megoldás is, ide jó lehet: WD Gold, WD Red PRO, Seagate Ironwolf PRO, Seagate EXOS.
A HDD árak az SSD árak emelkedése miatt emelkedett szépen, azt döntsd el, hogy a két csoport közül melyikre szánod rá a pénzt, és alapvetően azt vedd, amelyik ezek közül olcsóbb.
-
válasz
Nobbigstein
üzenetére
A RAID nem backup.
Csak rendelkezésre állást növel.
Ha a biztonsági mentés a cél, akkor a kettőből egy legyen off-line és manuálisan ments rá mondjuk hetente. -
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
Szeretnék 2 merevlemezt venni, amit raid 1-elnék backup célra. Nem követtem mostanában a piac-ot, melyiket éri meg most venni? Azt gondolom, hogy 4TB elég lenne, de nem tudom, melyik méretnek a legoptimálisabb az ára jelenleg.
Köszi a választ! -
Friss helyzetjelentés, SkyHawk/5400RPm 8TB - immár nem fűtök, már meleg van anélkül is -, 18 fokos szobában, csak a gép tetejére hányva - USB3 to SATA csatolóval . Az SMR Barracuda mégcsak félig van, de az már bizonyított. Szóval a SkyHawk- ról még csak pár torrent megy, de most azt használom, ha valami gond lenne mégis, kiderüljön hamar :

Alacsonyabb a hőfok, mint a Barracudán
, és úgynézki ez sem parkolgat, 4x indítás, első bekapcs + 1x Win11 frissítés reboot + 2x vótam bótba(hosszabb időre), mikoris kikapcsoltam a gépet = 4x indítás. -
gaben22
őstag
Érdekes kérdés, magam is gondolkodtam már rajta, most így hogy kérdezted picit több időt szántam kutakodásra, alábbi alapján a tippem, hogy ráírták mennyit ment és melyik cég recertifiedolta. Alábbi eBay-ről nyúlt kép alapján azt gondolom a recertified az vagy az, hogy WD megjavította és nullázta vagy valakik visszaküldtek vinyókat, ekkor egy cég (nem WD) "bevizsgálta", futtatott rajta valami tesztet (ki tudja mit, kétlem full burn-int mert az iszonyat sok idő), ráírták hány órát ment eddig, aztán eladják. Szerintem azt csinálják, hogy SMART számokat megnézik, ha ráfutott már bad sectorra vagy sector áthelyezésre, akkor kiírja a bibit, amúgy meg ugye minden 0, alábbi 44 órát futottnál kétlem kiderült volna bármi is már.

(eBay recertified fotó részlet)
-
bh
tag
Egyébként valaki tudja mi van azon a matricán amit az antisztati zacskóra ragasztanak? Minden hirdetésnél vagy le van kaparva, vagy ki van takarva, vagy nincs is

-
Mit értesz kamu hirdetés alatt? Kapod a vinyókat (amik nem tudjuk mennyit üzemeltek és mit cseréltek bennük) gyári gari nélkül. A nem gyár által adott gari pedig csak annyit ér, amíg az eladó elérhető (lehet másnap már nem), vagy épp úgy nem dönt, hogy nem érdekli (ez csak rajta múlik mikor). Én a nem gyári garis dolgokat eleve úgy tekintem, hogy nincs rá garancia.
-
Top cat
addikt
Az szerintem a zacskón van.
Ha rákeresel itt a sorozatszámukra, akkor megtudod mi a helyzet. Kettőt kipróbáltam, ezt adta:
OUT OF LIMITED WARRANTY
The warranty for this product has expired. We cannot offer any service for this product at this timeVagyis, a termékre vonatkozó garancia lejárt.
A bolti verziókon ilyen matrica van. De írta is, hogy ezek recertified meghajtók.
A garanciát valszeg úgy érti, ha bedöglik, ő ad egy másikat. -
konyi79
addikt
Gaben észrevétele mellett még egy észrevétel, amit hivatalos forrásból veszek HDD-t mind antisztatikus zacsiban van, nem ilyen átlátszóban.
Szóval a bontatlan állítást is kezeld fenntartással. Kiváltképp a "garancia nálam" megjegyzés mellett.Egyébiránt ott a sorozatszám a képeken, be kellene regisztrálni, hova, mikor került értékesítésre látszódhat.
-
gaben22
őstag
Két dolog, első és legfontosabb, recertified, azaz használtak voltak, esetleg hibásak is, visszavitték WD-hez, WD meg "megcsinálta" és újrahitelesítette. Másik, ami hardveraprón főleg 5080/5090-es videókártyáknál megy most, hogy cég nevére veszik, majd eladják magánszemélynek, ebben az esetben valahol az adó (ÁFA) megfizetése elmarad, ami ugye gazdasági bűncselekmény, amiben nem jó ötlet részt venni. Ebben az esetben nem tudom ez így van-e, de a "garancia nálam" picit gyanús. Ettől függetlenül már az első is KO kritérium a "garancia nálammal" párosítva, boltból még csak-csak, ha spórolni akarsz és van rá 5 év gari, de így...
-
konyi79
addikt
válasz
tibaimp
üzenetére
Ez már nincs meg pontosan hogy is volt, de úgy rémlik a HGST = Hitachi GST => ez olvadt be valamikor a WD-be, amiből kapott a Toshiba. Szóval így lehet ugyanaz a lemez Hitachi, HGST, Toshiba meg WD
Lehet ma se lenne sok különbség szétkapva egy Toshiba meg WD pár modellje között
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- Formula-1 humoros
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Iqos cigaretta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- MSI 17 Pulse FHD IPS 144Hz i7-13700H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- Dell Latitude 7300 Core i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
. Bár én most szerintem egy darabig jó leszek. Szerintem
. Seagate határozottan előnyben van WD-vel szemben, mellélőttek a fiúk, hogy nem a HAMR-re tették le a voksot pár éve. Szerencséjük van, hogy nincs az a tárhely amit az adatközpontok ne tudnának felnyalni... SMR ide vagy oda...

, és úgynézki ez sem parkolgat, 4x indítás, első bekapcs + 1x Win11 frissítés reboot + 2x vótam bótba(hosszabb időre), mikoris kikapcsoltam a gépet = 4x indítás.