- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Netfone
- Most videón mutogatják körbe az új iPhone SE-t
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- A Galaxy S25 az első telefon Qi 2.1-gyel
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vadernagyúr
senior tag
11k volt postával, nem tudom, hogy ide szabad-e linkelni oldalt.. De talán a neve az volt, hogy “konzoluzlet”. Memokártyás okosítással szépen viszi, amik backup lemezek Viszont nekem az a furcsa, hogy benne van a chip a konzolban, viszont a backup lemezek nagy része, csak a ps logóig jutott el memkártya nélkül.. Pedig próbáltam pal, illetve ntsc játékokat is..
PSN: joskovagyok199
-
arty
veterán
válasz Money94 #9214 üzenetére
eeezigen! vannak átfedéseink
ami engem érdekelne, ha játszottad.... world's scariest policy chases sok rivjut láttam róla, nem tudom elszánni magam a vásárlásra... a koncepció jó, a megvalósítás állllllllíííííítólag pokol szerinted milyen?
#9215 Vadernagyúr
ha biztosan tudnám, hogy az olvasó a baja, elagyalnék rajta. de a színesedő texturák más bajokat sejtetnek ('nnyivót? és hol?)"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Money94
csendes tag
Sziasztok! Beköszönökk én is a topikba, ps1-en nőttem fel,legjobb konzolos korszakom volt. Bemutatnám a gyűjteményemet,99% full angol.Sajnos csak 2 éve kezdtem el újra összegyűjteni a ps1 játekokat, legfőképpen Ebayen, ahol aranyáron megy minden. Itthon nem nagyon tudom megvenni őket, vagy csak ritkán, full angolul első kiadasokat szerezni pláne nehéz, ami rítkább cím pl. Dino Crisis 1-2, Kula World stb
[ Szerkesztve ]
-
szöggi
csendes tag
Sajnos nem. Nem passzolnak ebbe a gépbe. Valahol utána néztem, az egyik a 30004-es szériába való (ha minden igaz). Az enyém 30004 R. De még ennél az R szériánál is van eltérés a korai és a későbbi változatok között. (Ez alapján az enyém egy későbbi verzió.)
De nem baj, ha sikerül valamikor jó áron venni olyan gépet, amibe jók lesznek, akkor bele fogom tenni. -
arty
veterán
persze ez oké, csak ez most a HARMADIK gépem, ami használat után nekiáll meghalni.
se nem 29 évesen, se nem a polcon nem haltak meg. csak a 30 év + 2 hét aktiv játék vitte el őket ez több mint véletlen.... a gyanusítottam az .... ÁLLÁS"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
jah, kell paralelles, serialos és psone is és persze mindből tartalék, tehát ez már 6 db gép!
nekem az a fura, hogy bármelyik ps1-em, ami látszólag perfekt volt előtte, elkezdem használni és pár hét mulva jönnek a bajok ... mintha a használat nyírná ki őket. (ami nyilván így is van, de a polcra perfekten kerültek, onnan levéve is annak tünnek, aztán jön a degradáció??)
ez a mostani psone előtte PERFEKT volt, aztán átszoktam a ps2-re és így 1-1.5 évig a polcon pihent, esetenként is egy ps1 fatet használtam, ami viszont mára teljesen feladta (olvasó) és mondom akkor hozzányúlok a legujabb konstrukcióhoz.... ami jó is volt, kb két hétig
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
válasz perge666 #9200 üzenetére
Ma kb.11 órától 15 óráig a 3 gépet szerelgettem annak reményében hogy össze tudok hozni 1 normálisan működő gépet.
A 2db donor gép több sebből is vérzett,tudom már hogy míért raktam ki annak idején polcdísznek őket,ezek továbbra is maradnak csak díszek.
A lemeztálca kiadást sikerült megcsinálnom a félhalott gépen,de sajnos a DVD lemezeket nem olvassa be csak a CD-t. Tudom hogy lehet valahol állítani a lézeren,de mára elég volt a szerelésből,csak bosszant hogy tutira jó volt amikor utóljára használtam!
Szomorú hogy álltó helyében bekrepál,na ezért váltam meg a még valamire való gépeimtől,ezzel a félig működővel elleszek ha szerzek hozzá FMCB,MX4SIO kombót,ennek már tudom minden nyűgjét,ha meg bekrepál nem nagy kár érte.
Sok pénzt már nem igazán szeretnék PS2-be ölni,de ha szembe jön pofátlanul alacsony áron 1 akkor majd lecsapok rá,eddig is ilyeneket vadásztam.
Én a FAT gépeket szeretem,azon belül is az 5XXX szériát. -
arty
veterán
na ez a freepsxboot nagyon ígéretes, köszi! ráadásul tud pal/ntsc váltást is, mi kellhet még?
... eh, már látom.... MINDEN ps1 variánshoz külön memkártyát kellene áldozni
sajna nekem sokféle gépem van bár lassan minden olvasó meghal bennük....."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
-
Oldman2
nagyúr
Tegnap néztem egy videót, amiben egy Custom ventire cserél le a gyárit, és a videó vége felé "teszi szóvá" a beszélő, hogy fura, hogy egy 12V-os venti van a készletben.
Igen, valóban az van benne, mivel egy 12V-os cucc (ha elindul alacsonyabb feszen), akkor azon jóval halkabb lesz működés közben.
Nem véletlen az, hogy a legjobb md, ha egy ugyanakkora méretű, de több lapátos venti kerül be, mint azt már több PS3-as mod esetén láttam. -
Oldman2
nagyúr
válasz perge666 #9195 üzenetére
Én ez alapján kezdtem el a restaurációt, ebben 7p 10mp -nél látható az a mozdulat, aminek inverzét "felejtettem el" összerakáskor.
Meg ez a mozdulat sem látható a videó vége felé... -
taki01
őstag
-
szöggi
csendes tag
Szerintetek fat gépek ventillátorjai között van teljesítménybeli eltérés?
-
válasz Oldman2 #9188 üzenetére
" Ráadásul az olvasó összerakásakor egy reteszt vissza kell húzni, de mivel "éppen ezt" nem mutatta a videó, simán elmaradt. Ezáltal nem nyílt ki a fiók... szedhettem szét megint. "
Erről neten esetleg tudnál egy videót belinkelni?
Mert a PS2-m eddig minden gond nélkül működött azt leszámítva hogy áram alá helyezve csak többszöri bekapcsolásra volt hajlandó képet adni / de utána már mindig elsőre indul csak ne áramtalanítsam /
Nemrég elkezdte hogy a lemeznyitót megnyomva nem mindig jön ki a tálca,szétszedtem és valamit rosszul rakhattam össze mert mostmár egyáltalán nem adja ki soha.
Utólag utánaolvasva csak annyi gondja volt hogy 10-12 fokon volt tárolva,mert a kinti szobába tartom ami külön van a háztól és ott csak akkor fűtök ha ott vagyok.Először furcsállottam is hogy nem akart kijönni a tálca mert csak egy játéknyelvet akartam ellenőrízni az egyik eladó játékomon.
Bevittem a házba a gépet és kb.20-30 perc elteltével / reggeliztem / mondom megpróbálom idebent is,és egyből kiadta a tálcát............
Ekkor nem is foglalkoztam vele,de legközelebb odakint megint nem akart nyílni,na ekkor szedtem szét.Most azon agyalok hogy van ithon 2 donor gép,egyikbe vannak púpos kondik és csíkoz a kép,a másikba szakadt a bekapcsoló szalagkábel,szerintem mindkettőbe rossz az olvasó,és a 3 gépből meg kellene próbálni összerakni egyet.
-
Guitar14
senior tag
válasz Oldman2 #9192 üzenetére
Ja igen, az tartja rendesen a helyén a D-padot.
Én bármit is szétszedek mindig asztal felett, kontrollert mindig gombokkal lefelé kell szétszedni, akkor csak a hátlap és az alaplap jön ki belőle.
Másik javaslat, hogy mindig nézz meg 2 leírást/videót végig mielőtt nekiállnál. Így tudod mire számíts és mire figyelj.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Oldman2
nagyúr
válasz Guitar14 #9190 üzenetére
Két kontrollerünk van, az egyik "új", rövid kábellel, a másik "régi, játszani kell vele", hosszú kábellel.
Utóbbit tegnap szétszedtem (a kosztól össze volt ragadva), mire finoman(!) szétszedtem "szétesett" a belseje, és összerakáskor pontosan úgy jártam mint amit írsz, kimaradt egy elem (rossz videót néztem...), rá kellett keresni hosszasan, mire meglett a lényeges pillanat.
Itt a jobb oldali fehér keresztről van szó: [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Guitar14
senior tag
válasz Oldman2 #9188 üzenetére
Ezek a Youtube szerelővideók sokszor hiányosak.
Kedvencem mikor van egy konzol/kontroller ahol valamit nagyon nehéz/óvatosan kell szétszedni és kulcsfontosságú hogyan pattintod le, na azt kivágják a videóból (mivel valószínű a készítő és sz**ott vele fél órát).Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Oldman2
nagyúr
válasz Guitar14 #9185 üzenetére
Köszi a tippet,
Ma nekiálltam a Fat PS2-nek, szerencsére olyan laser modul van benne, amin külön lehet állítani a CD és DVD laser "erősségét".
A teljes körű takarítás mellett, a CD erősségén csavartam egy kicsit.
Vagy ennek vagy a takarításnak köszönhetően, de az eddig halott PSX lemezt beolvasta simán.
Sajnos lítumos zsírt nem tudtam eddig beszerezni, így a fej siklócsapágyait és a fogaslécet nem most bántottam. Ha sikerült szerezni, majd szétszedem megint és le ápolom őkelmét.
A konzollal egyébként szétszoptam a fejem, az a YouTube videó, amiről korábban azt gondoltam tök részletes, az összerakás folyamán még inkább hiányos, vagy 3x szét kellett szedni újra, mert maradtak ki csavarok.Ráadásul az olvasó összerakásakor egy reteszt vissza kell húzni, de mivel "éppen ezt" nem mutatta a videó, simán elmaradt. Ezáltal nem nyílt ki a fiók... szedhettem szét megint.
Fotó album -
-
taki01
őstag
Még mindig be kell bootolni az exploit-t. A régiómentesség megy vele elvileg.
Találtam még egy projectet: FreePSXBoot, ehhez viszont kell egy PS2 vagy memória kártya olvasó PS3-as.
https://alex-free.github.io/tonyhax-international/freepsxboot-exploit.html -
Guitar14
senior tag
válasz Oldman2 #9181 üzenetére
Külön lehet állítani a CD és a DVD ellenállását az olvasófejen így simán életre lehet kelteni egyiket állítással a másiktól függetlenül.
Valószínű az általad említett gép CD alapú PS2 játékokat se olvas akkor, ergo a DVD olvasórésze az megfelelően működik, de a CD nem.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
arty
veterán
hétvégén végre volt időm játszogatni ps1-es autósokat az "új" kormányommal, de mint kiderült a féltve őrzött tuti olvasós psone gépecskép már nem a régi (pedig évek óta nem használtam, kíméltem a lézerét....), sokszor nem indul el 1-1 játék ill. vannak fagyások... a destruction derbyben pedig játékbeli anomáliák, szinves poligon bevillanás, vótminden
hja és a nem autós játékaimra is jutott kis időm, volt két beszerzésem, amit most sikerült kipróbálni..... nos.... erről külön post később, mert "megérdemlik" (az elrettentétst )....
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
az sd kártyás memkártya az más, az a ps felé hardveresen memkártyaként mutatja magát, elvileg 100as kompatibilitással
a VMC-t az OPL kreálja meg és nekem eddig megy mindennel.... ingyé' egész jó
így az FMCB kártyám védett + nem telik be..... ha egy VMC betelik, secpec lesz ingyé' másik helyette (eleve 2db VMC-d lehet a virtuális slotokban)a VMC fájlt pedig lehet kezelgetni, ki-be másolgatni a mentéseket rajta, stb
-
arty
veterán
válasz Oldman2 #9181 üzenetére
természetesen! sőt, fordítva is van
a legegyszerübb, ha a ps2 menüben bemész a BROWSER -be és beteszed a lemezt - vagy megjelenik a mem kártya ikon mellett a fekete lemez ikon vagy kapsz hibaüzenetet, h nem olvassa be.
#9180 taki01
és van áttörés? vagy még mindig be kell bootolni egy játékot és ugy exploitolni a loadert?
működik a régiómentesség, szal a tonyhax bebootol usa/japán játékokat is?[ Szerkesztve ]
-
blafeeder
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtok esetleg olyan helyet ahol PS1-et chippelnek? Csinál egyátalán még valaki ilyet?
-
szöggi
csendes tag
válasz Adam0717 #9136 üzenetére
"Bontatlan" gép volt, de a külső/belső állapota alapján nem nagyon kímélték. Belül kölesmagot meg kis csigaházat is találtam benne... A fém alkatrészek néhány helyen már rozsdásodtak. Mondjuk ezeket figyelembe véve nem rossz, hogy csak az optikai meghajtó nem működik.
-
Oldman2
nagyúr
Vettem pár lemezt (a legolcsóbbakat) tesztelési célokra.
PSX, PS2, PS3
Egy gyári állapotú PS2-be simán betéve egy PSX lemezt, annak el kellene indulnia?
Mert ha igen, akkor a PSX lemezem "gyári hibás", nem indul el magától.
A lemez "adat oldal" egyébként fekete színű, ha ez jelent is bármit. -
arty
veterán
tökéletesen jól értelmezed a dolgot, elég komoly meló ezt beépíteni - de az én bajom nem ez vele janem hogy 1:1 ugyan azt a hardvert fizettetik ki veled, akár az alapverziót veszed 120$-ért akár a komolyabbat 190$-ért (+áfa, vám, posta).
annyi, hogy az elsőben SZOFTVERESEN letiltják a komolyabb képességeket.....
vagy megfordítva: a második esetben az extra ár amolyan DLC .....számomra ez visszataszító üzleti koncepció.
és drága és melós megoldás, amivel csak és kizárólag a ps2-nek lesz jó képe hdmi-n.... ha veszel egy KÜLSŐ scalert, abba akár több konzolt is be tudsz dugni, forrasztgatni se kell, stb. oké, tény h sokszor bonyolultabb a menüjük (mert többféle konzolt támogatnak) éshát a kábelezés macera...
#9162 Vladi
de még mindig melós.... és nem feltétlenül ad jobb képet, mint egy külső, olcsó adapter persze az olcsó adaptereknél sose tudod mit is kapsz, mindenféle dobozva tesznek mindenféle belsőt, ami vagy épp bugos/rosszképü vagy nem[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz Oldman2 #9157 üzenetére
FMCB kártyára lehet menteni, de van sajnos játék, ami tönkreteheti az FMCB képességet...
Tulajdonképpen MX4SIO adapterben levő SD kártyára is lehet menteni: OPL-ben a játékot az MX4SIO SD kártyájáról futtatod és mellette virtuális memóriakártya támogatást is bekapcsolod. Ekkor a játék az SD kártyán létrejött fájlba ment, mintha az egy memóriakártya lenne. Így az FMCB kártyádra nem ment a játék, nagyobb biztonságban lesz.... (plusz ugye a hely is kevesebb egy valódi memkártyán, amin még fmcb is van, míg virtuális memkártyából szinte korlátlan mennyiséget hozhatsz létre egy mai nagy sd kártyán az MX4SIO adapterben!)
-
senior tag
Ezt anno néztem én is, olcsónak olcsó csak a szállítás majdnem kétszer annyi mint maga a kütyü. Ja és akkor még van egy ilyen is oda írva pluszba "Duties and Taxes UNPAID".
Európaiaknak ez ugyan úgy nem éri meg, hacsak nem veszel többet és egy kisebb haszonnal tovább nem adod vagy nem tudom. Bár lehet majd a Alin lesz belőle valami klón, ki tudja.
[ Szerkesztve ]
PSN: KalacskepuXY
-
-
Vladi
nagyúr
De, ez azt csinálja. Borzasztó drága, és nagyon komlikált beszerelni. Cserébe digi jelből csinál digit és fel is skáláz. Van viszont ez. Ami analóg jelből csinál digitálist, viszont olcsó és könnyű beszerelni.
il sole non sorge più ad Est!
-
-
Oldman2
nagyúr
Ezek a nem "sima kártyák", mint az FCMB és MX4SIO kártya, használhatóak memóriakártyaként, mentésre is?
-
-
arty
veterán
ez a szoftveresen korlátozott scaler ha jól rémlik..... pfej, addig örülj, amig nem tudod az ilyet "támogatni"
amugy értem, kényelmes, de egy retrotink5x máris olcsóbb, ha pl két konzolod van, nem? (oké, ossc pláne, de az gyengébb is)
-
Eszembe jutott a napokban ez a dolog, de ahogy látom, a 9000-es sorozat továbbra sem támogatott
A Slime draws near! Command?
-
-
arty
veterán
válasz Vadernagyúr #9142 üzenetére
Szép, de... van ezen angol nyelv?
Nekem is jött egy germán cucc, ezen van angol is, meg még olasz, stb, szal a borító nem érdekel, ha cserébe harmadáras volt (vs UK import):
Crash'n'Burn
Nem burnout, inkább ilyen destruction derby szerűség. Sok autó, nitro, lángok, olajfoltok, törések, tömegkarambolok.
Hiába veszem le az AI-t a minimumra (75%), akkor is nehéz, kb sose tudok nyerni, ilyen második-harmadik ami jó menetből összejön.
LAN nincs, 16:9 támogatás igen, ráadásul akár 720p/60 is ráerőltethető (nyilván akkorára méreteződik a kép, nem ilyen felbontásban fut).Ismeri valaki? Próbáltátok már? Én csak nem olyan régen találkoztam vele, ps2 korszak is anno kimaradt, szal nem tudom ez mennyire ismert cím
-
arty
veterán
válasz Oldman2 #9146 üzenetére
sajna a FAT/PAL PS2 az nem túl jo eredetizni, ha importlemezeid is vannak
vegyél egy slimet..... 75xxx/77xxx/9xxxx-t (mivel legkevesebbet a superslimek mentek, igy a 9ezres a legajánlottabb) ... és arra a mechapwn-t ajánlom, de NAGYON FONTOS, hogy a backupolt régi "nvram" amit frissítés előtt elmentesz, nagyon tegyétek el, több helyre... mert kelleni fog, ha akár frissíteni akár troubleshootolni akarsz valamit!ELVILEG a faten is tudsz dvd-s ps2 lemezeket inditani, de mintha azt olvastam volna h csak uLE alól, simán gyári OS alól nem megy (talán, de a fatjeimben a dvd olvasó feladta......)
-
Oldman2
nagyúr
Fiam most szerzett be egy FAT PS2-t, érdeklődök hogy milyen Hack szükséges az "idegen régiókódos" (mondjuk JAP) lemezek lejátszásához?
@P41N : mi az a "BC-s PS3"?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
FAT -> HDD, Slim -> MX4SIO, legalábbis részemről. FAT-nél a HDD-vel az a baj, hogy mindig ki kell szedni ha új játékot akarsz rakni rá (vagy használod a régi HDLoader-t, annak a segítségével lehet magán a konzolon lemezről HDD-re játékmásolatot csinálni). Ennél is volt mondjuk valami exFAT-es megoldás mint az microSD kártya esetén, de nem nagyon kapott azóta szerintem semmi frissítést (legalábbis én nem tudok róla, plusz nem is próbáltam).
Én mondjuk ezt a PS2-es dolgot már teljesen elengedtem, BC-s PS3 vagy pedig gépen emulálás.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Üdv komáim!
valakinek itt is.ezt találtam. elég meglepő. a jó öreg hdd a leggyorsabb.
ezért lehet kéne nekem egy fat.t Mondjuk most slimem van, sajna még nem tudtam teljesen beüzemelni.
il sole non sorge più ad Est!
-
Vadernagyúr
senior tag
Megérkezett ismét egy darab.. A legjobb rész a 3. Mellett
PSN: joskovagyok199
-
Guitar14
senior tag
válasz Oldman2 #9139 üzenetére
Elvileg azzal is jó, én a PS2 USBUtil-al csinálom mivel azzal tudom HDD-re i másolni. Kicsit outdated szoftver de teljesen megfelelően teszi a dolgát, és mindig figyeli a beállításokat, hogy futtatható is legyen utána USB/HDD-ről.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
Oldman2
nagyúr
válasz Guitar14 #9135 üzenetére
Ezt a Backup PC-re az ImgBurn progival történhet?
Az így készült Backup-ok módosítás nélkül futtathatóak pl. SoftMod segítségével? -
Guitar14
senior tag
Nagyon szívesen segítek Xbox-ba, de ott sokkal egyszerűbb ha meg van chipelve.
Anélkül elég körülményes és kicsit rizikós is. Meg nem nehéz megchipelni őket általában.
Új, nagy HDD be, telepítőlemez és 5 perc múlva már másolhatod is rá a tartalmaidat.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
arty
veterán
válasz Guitar14 #9135 üzenetére
igen, mostantól ps2-n nekem is ez lesz az eljárás.... 1-2 lemez "mindig" belefér az időmbe + ahogy írod: remek teszt!
... xboxon meg majd ha ott is jutok valamire, sajna egyelőre minden gépemben kicsi a hdd van is hozzá átalakítom, hddm, kicsi/régi pendrivém, ahoz átalakítóm.... de mégse merek belevágni
-
Adam0717
csendes tag
Sajnálom, akkor vagy járt már benne valaki más előtted, vagy egyszerűen szarrá lett használva, és kiégett az olvasófej. Nekem szinte mindig bevált, kellő óvatossággal.
My in-use PlayStation® consoles (42 in total): PlayStation® SCPH-1002 | PlayStation®2 SCPH-39004: FMCB 1.8 - OPL + ESR - 250 GB IDE HDD | PlayStation®3 CECHH04#1: OFW, CECHH04#2: CFW 4.90 Evilnat | PlayStation®4 CUH-1116A | PlayStation®5 CFI-2016 30th Ann. | PS®P-1004: CFW
-
Guitar14
senior tag
Én mindig azt csinálom, ha megveszek egy lemezt, egyből bedobom a Pc-be és felmásolom a backup mappámba, egyből egy teszt is hogy jó a teljes lemeztarralom. Aztán egy ideig használom lemezesen majd mikor összegyűlik 2-3 játék akkor egyszerre felmásolom a PS2 HDD-jére. Amikor meg a régebben meglévő lemezeket csináltam akkor nekiálltam sokat felmásolni, addig meg játszottam közben, néha megállítottam a játékot, lemezt cseréltem és nyomtam tovább. (GC-n és Xbox classicon is ugyanezeket csinálom, bár azokon annyival egyszerűbb hogy 3gyből a célmeghajtóra kerül a játék, nem kell kiszedni a hdd-t mint a PS2-nél)
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
arty
veterán
válasz magmakocka #9132 üzenetére
már miért ne tudnám átküldeni a 240p-t hdmin?
az átalakító fogadja komponensen a 240p-t, majd kiadja a 240p jelet a hdmi-n (skálázás nélkül), a tévéM pedig nem tud vele mit kezdeni... mivel 480i számára a minimum.sajnos az ossc-m most nem tudom hadrendbe állítani, reméltem h megy a kínai "nemskálázó-átalakítómmal"
-
magmakocka
aktív tag
Nem a TV nem tudja a kicsi felbontást, hanem a HDMI maga az, amin ezt a piciny felbontást Te nem fogod tudni sehogyan sem átküldeni, kivéve egy normális skálázóval, lásd RetroTink. Az olcsó átalakítók ennyit tudnak.
[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
arty
veterán
grafika tényleg abszolut élvezhető, de a mechanika... a teljesen szabad 3D platformingot nem szeretem igazán, így persze ez a "sávba" szorított 3D okés ahoz képest (pl egy mario64-hez képest), de pl egy Tarzan 2.5D-je élvezhetőbb (nem beszélve a rendes 2D-s, csodaszép Rayman1-hez képest)
első rész első harmadán (crash b) nem is jutottam soha túl, ill a remaztereket is évek óta nézegetem, de rászánni nem sikerült még magam
-
arty
veterán
Szabin lévén, léptem egy nagyot és mind a 77 db ps2 lemezes játékom lementettem pécén ISO-ba ...
( valójában 3 után elengedtem, ~15 perc darabja, az 20 óra folyamatos meló lett volna szal letöltöttem az adott azonosítóju lemez redump isoját a maradék 74-hez ez is elvitte kb 6-7 órám, mert azért jól meg kell nézni milyen változatom van és mit töltök le, ha 1:1 megfelelőséget akarok )
... és feltettem egy MX4SIO memkártya/sdkártya kombóra. 210 GB lett, 6-7 órán át ment a másolás... szal rettegek, hogy később fragmentálódás miatt újra kell csinálni elölről. Ezután Funtuna+OPL és nem kell küzdeni a lemezekkel... mert sajna egyre inkább küzdelem. Nyilván jó érzés, amikor lemezt megveszem, hazahozom és játszok vele félórát próbaképpen, de amikor 8-10-12 órát kéne nyektetni, elsőre nem olvassa, másodikra se, gépcsere kell hozzá, az sokat elvesz az élményből (pláne az usa/japó lemezekkel van baj, persze leginkább ps1 esetén, hiába a mechapwn)... most a félóra lemezről megy majd, de a végigjátszás már sd-ről
Persze a polcról sokkal hamarabb találtam, amit játszanék, míg így a menüben a "sok" játék "egyben" már okoz némi analízisparalízist (döntésképtelenség). Meglátom, hogy válik be, egyelőre mindenkinek ajánlom a megoldást, hogy kímélje a hardverét (olvasó, lézer). Felkészül: xbox és dreamcast gyűjtemény, első körben, de az már nem lesz ennyire egyszerű kör
És amúgy kíváncsi lennék ennek az egésznek a legalitására... azt gondolnám, nekem ez JÁR, de tudom, h a jog az nem az emberekért van (ezesetben nagyon nem).
---
S ha már OPL-ezek, küzdögettem kicsit felbontásokkal... most nem OSSC volt bekötve, hanem egy ali-s komponens átalakító, ami egész jó képet is tud adni, ha adott játék GSM-el rávehető 720/1080 kimenetre (egyébként viszont homályos a 480i, mint egy olajdfestmény ). Persze, próbáltam hacket is, hogy adott játék 240p legyen (480i helyett), de mint kiderült, azt nem támogatja az LG tévém (az ALI-s átalakító nem méretez, 1:1 továbbít hdmi-n mindent).
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
Belenéztem ps1es Crash Bandicoot játékba. Hát a korát meghaladta grafikai és játékmechanika terén! Nekem kimaradt.
-
arty
veterán
ebay/ali.... de ne rendelj százat, mert ha nem jót kapsz, akkor lesz száz szar gombád (most a száz csak túlzó példa, de a probléma sajnos létezik.... anno dobtam ki 20 rossz x360os gombát nemtom mi az istenre gyártották őket........)
-
Rx
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani magyarországi boltot vagy webshopot ahol lehet kapni ps1 analóg gombákat? A sötét és világos szürke is érdekelne felújítás miatt. Vagy nézelődjek eBay és társain?keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
taki01
őstag
Kimaradt ebből a videoból pár játék, ami még rosszabb, mint ezek. Pl a Max Payne, olyan lagok vannak benne, hogy öröm nézni. SW Force Unleashed meg van és jól fut és nincs probléma vele. CRT TV-n teljesen jól néz ki.
Ebben az érában még el kell felejeteni a stabil 30FPS-t is
Ezt a gamet én is tervezem beszerezni.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
GmanLives videójából illetve neten olvasva jutottam erre a következtetésre, szerintem ezek épp elég bizonyítékok arra, hogy csak így játszás nélkül kijelentsem hogy egy szar port.
My Abandonware illetve Archive.org-on megtalálható a PC-s változat, vagy vadászni kell egy fizikai kiadást.
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
Ismételten egy szar PS2 porttal lettem gazdagabb. Soha nem játszottam vele, még a PC-s változatával sem de videók alapján bejövős.
-
szöggi
csendes tag
Használ valaki SSD-t HDD helyett (fat gépnél)?
-
STC Speed
őstag
válasz twinee1337 #9114 üzenetére
Nálam is ez volt, végül a legfrissebb open 2 loaderrel indult el.
-
-
válasz Guitar14 #9113 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget,továbbítottam a célszemélynek.
P41N : Köszi.
Remélem sikerül neki megcsinálni.
Én feladtam a harcot ezekkel a gépekkel,tudom nem szép dolog de kb.2 hete vettem egy Anbernic RG556 gépet és azon játszok mindenfélét ami szem-szájnak ingere.
PS1 játékok az összes elkelt már,PS2-böl is vittek,de az még van jócskán.
PS1 gépből egyelőre hagytam 1 régebbi és 1 újabb modellt,kontrollerekkel,memóriakártyákkal.
PS2-ből 2db Fat van kontrollerekkel,kártyákkal.
A GranTurismo editionon gondolkodok hogy még el kellene adni,lehet kapnék érte 30K körül.......Jaaaaa,a PS3-at is eladtam,semmi nyoma hogy lett volna valaha is olyan gépem. Jaaaa de,kinti szobába van egy PS3 dobozom emlékbe dísznek.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz perge666 #9112 üzenetére
Most így hirtelen még ezt sikerült találnom, navigálni ugyan úgy lehet a menüben, csak épp nem látod hogy hol vagy. Viszont ez lehet segíthet, igaz angolul van:
Start the console with no disc inserted.
Wait 10 seconds to get to the main menu.
Press ↓, ╳
Wait 3 seconds to make sure you're in the configuration menu.
Press ↓, ↓, ↓, ╳
Press →, ╳
Közben látom Guitar14 is leírta ezt a módszert csak magyarul, gyorsabb volt.[ Szerkesztve ]
-
twinee1337
tag
Sziasztok! Már 2 napja szenvedek PS2-el hátha valaki tudna nekem segíteni. Rengeteg videót néztem, de sajnos nem jövök rá a problémára. Adott egy PS2 SLIM (75004), FreeMCBoot 1.966, USB-n rajta az gamek, de bármelyik gépet elindítom vagy fekete képernyőt kapok, vagy megfagy a betöltő képernyő? Ilyennel találkozott valaki esetleg? Előre is köszi a választ.
-
Guitar14
senior tag
válasz perge666 #9110 üzenetére
Én úgy oldottam ezt meg, hogy memóriakártya, CD kivesz, TV-re rádug és videó alapján megnyomtam annyiszor a fel/le gombot ami ahhoz kell, hogy a menübe eljussunk.
De most gyors megcsináltam a FAT-emen ezt neked:
-Bekapcsolva a Browseren van a "kurzor".
-1x LE kell nyomni és a System Configuration-ra megy a kurzor.
-X-et nyomjuk meg
-Clock-on van, 3x LE és a Component video out-on lesz a kurzor.
-X-et nyomjuk meg
-1x nyomjunk egy JOBB vagy BAL gombot
(Y Cb/Pb Cr/Pr és RGB között lehet váltani jobbra balra de körbemegy így minden milyen irányt nyomunk meg jobbra/balra de lényeg, hogy csak 1x.)
-X-et nyomjuk megElvileg kéne legyen képnek ez után, ha nem akkor lépjen ki O gombbal és indítsa újra a gépet.
Ha nem oldja meg akkor vagy a TV nem szereti vagy a HDMI kábel nem jó, vagy a HDMI átalakító nincs bedugva az USB-be. Menjen át valami haverhoz aztán próbálja meg ott.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
-
-
Sziasztok.
Vettek tőlem egy Slim PS2 gépet és HDMI átalakítóval szeretnék használni modern TV-n,de az átalakító nem akar képet adni.
Itt van e olyan lehetőség mint PS3-on hogy hosszan nyomom a bekapcsoló gombot és bejön a Recovery menü vagy automatikusra állítja magát???Olyan a HDMI átalakító hogy az egyik végét be kell dugni a konzol hátuljába,és a másik végébe már mehet is a HDMI kábel. Meg persze egy tápot kell neki adni.
-
arty
veterán
válasz KZsoltii #9104 üzenetére
Szerintem az MX4SIO megoldás (memkártya slotba SD adapter) a legjobb, fatX-re formázva. Így pécéről könnyen lehet rá tenni játékot, stb.
SD kártyából az a jó, ami működik
Nekem Samsungom is van és Sandisk is, de volt ami nem ment benne (brandre nem emlékszem).Retroarch felejtős, nem ps2-re való, ahoz ez a gép kevés, a port sem valami jó... (ps3, wii szerintem ami már oké erre).
ps2hdmi vs komponens - ki kell próbálni simán lehet h a tévéden a jack az simán csak kompozitot fogad, az meg felejtős. ennek a tv manuáljában nézz utána, de adapterkábel akkor is kell majd hozzá...
-
KZsoltii
csendes tag
Sziasztok,
Most szereztem be egy fat ps2-t. és lenne 1-2 kérdésem.
Láttam, hogy van a hdd és a sd kártyás módszer. Érdemes a hdd- vel bajlódni? nekem macerásabbnak tűnik.
Sd kártyából milyet érdemes, van tárhely korlát?
Retroarch-ot nehéz rá varázsolni?
Kábelből most egy ps2tohdmi-t használok, de van régről egy eredeti komponens kábelem érdemes arra cserélni? a tv-n csak hdmi van, az av-nál egy jackdugó szerű csatlakozó van.
Köszönöm a segítséget és a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali fotós kérdések órája
- Netfone
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest