- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSlyTR
senior tag
válasz
dSERiES #3229 üzenetére
Sikerult ez alapjan frissiteni. Szerintem vagy 2 orat cseszekedtem vele.
Koszi a linket. Jo lenne ezt leirni lepesrol lepesre, mert ugy egyszerubb lenne.
Pl a plusz file editort nem ertem, mert siman at lehet nevezni a masodik file-t.
Aztan a masik buktato, hogy nekem eleg gyors wifim van, mire megnyitottam a downloader appot mar reg lent volt a file.De azert megbirkoztam vele, koszi a lehetoseget
-
SSlyTR
senior tag
Hali! En ma vettem hasznaltan egy ilyen telot es abban a hitben voltam, hogy decemberben mar kijott ra a hyperOS 2, erre csodalkova latom, hogy sehol.
Hogy lehet megsurgetni? Manualisan feltenni?
Ha meg most ures a telo, akkor most letudnam, nem mutan mar belaktam rendesen.Amit viszont hianyolok az a karikazos kereses. Talaltam leirasokat root + LSPosed + CTS megoldja a dolgot. De megintcsak abban a hitben voltam, hogy gordulekenyebb lesz, es csak egy beallitast kell atkapcsolni.
-
snowman
tag
válasz
this is life #3288 üzenetére
-
osonte
őstag
válasz
Bocs, megcsúsztam hogy válaszoljak.
Akkor szerencséd volt, ha nem jól működött a szerver és az Neked kedvezett.
Sajnos tokban nem tudok jót javasolni, a feleségem használja a telefont és Ali-s tokokat rendelgettünk hozzá, sima szilikonok 1000 Ft körül, különböző színben. Sajnos nincs tuti, van amikor ugyanonnan rendeltem és az egyik rendelésben jobb anyagú tok érkezett, máskor rosszabb. Lehet valaki képben van jobban a minőségibb tokokkal. -
-
CubeDogg
tag
válasz
Szia! Bár nem kemény toknak van írva, de én az alábbi tokot próbából vettem meg és a keret erős szilikon, a hátlap pedig valamilyen vékony, de erős műanyag ami szintén be van vonva valamivel. Nekem bevált:
https://tok-shop.hu/Xiaomi-13-Szilikon-tok-ultravekony-kez-nyakpanttal-fekete-gyariÉn is a Nillkin tokot használtam hozzá, de nekem a belül lévő "karmok" vagy "távtartók" megkarcolták a hátlap szélét, úgyhogy emiatt is váltottam.
-
Valami gubanc lehet a Xiaomi szerverekkel, délután 1 óra körül egyből megadták a nyitási engedélyt, 72 óráról elindult a számláló a Mi unlock pc alkalmazásban.
A már egyszer nyitott telefonomra a bl nyitást instant megadták a hétvégén, próbaképp nyomtam rá, hogy mit ír vissza, utólag jött a para, hogy nem lőttem el vele az évi 1 unlockot. Nilkinn tok van a telefonhoz, alapól szeretem a márkát, de a X13-at esetlenné teszi, nincs valami légiesebb kevésbé robosztus kemény tok tipped? -
CubeDogg
tag
válasz
PPatrik #3286 üzenetére
Szívesen! Ez kész
Basszus mi itt várunk az update-re, Te meg egyszer nyomsz rá a frissítésre és megkapod az összeset....nem értem a xiaomi-t, hogy ezt mi alapján sakkozza ki, hogy kinek hogyan küldi le a frissítést. Én ma délután készülök manuálisan feltolni a 2.0.104-et, mert magától ez sem akar jönni
de Neked gratulálok, mázlid van, hogy neked nem kell ezzel kínlódni
-
PPatrik
aktív tag
válasz
CubeDogg #3278 üzenetére
Köszi a választ, belevágtam a frissítésbe
Amint a frissítés után a HyperOS 1 elindult rögtön fel is ajánlotta a 2.0.104-et. Felment ez is, egyelőre működik minden.Kövezzetek meg, de én nem reseteltem, de majd ha bármi gond lesz akkor panaszkodás helyett megy a reset. Amúgy meg ha kötelező lenne a reset akkor valszeg nem frissítenék szoftvert, csak egy idő után telefont... épp elég teló váltáskor belakni, és van, hogy pont ez a legnagyobb visszatartó erő a váltásnál
-
osonte
őstag
válasz
this is life #3283 üzenetére
Pont az előbb frissült a rom, jönnek rendesen a frissítések. Sok sikert a BL nyitáshoz, reméljük engedni fogják. Ne add fel az elején, lehet egy ideig szivatni fognak új időpontokkal...
-
dSERiES
senior tag
Értem, köszönöm
-
Köszönöm a segitséget és az inforációkat.
Még nem volt nyitva a telefon, legalábbis az én fiókom alól biztos, hogy nem.
Titkon reménykedek benne, hogy pár nekifutás után sikerül megugrani.
Bizom benne, hogy nem szórakoznak sokat a várj 10 napot, és próbáld újra üzenettel.
A google x@..kodása miatt tértem át TW romra xiaomi.eu-ról, amire szükségem van azt tartalmazza (a stock üzenetek, és hivás/kapcsolat app).
Nem gond, ha pár hónapot csúszik a google biztonsági frissités, jobban együtt tudok élni vele, mint a google féle sms, hivás/kapcsolatok alkalmazással.
A naptárt kifelejtettem, abból is a miui féle áll jobban kézre, tetszik a szememnek. -
osonte
őstag
válasz
this is life #3279 üzenetére
Szia!
Szerintem attól függ, hogy volt -e már nyitva rajta a BL. Akinek nem volt még soha nyitva, az mindig kivárta a megadott időt és akkor újabb dáumot írt ki a telefon hogy addig kell várni, de végül akit ismerek a végén feladta a dolgot.
A feleségemnek volt többször nyitva a telefonján a BL és ebben az évben sikerült újranyitni, nem volt gond vele, neki is TW rom ment fel. Pontos lépésekre már nem emlékszem, de nem volt gond. Arra számíts, hogy a TW-romnak kellett vagy 2-3 hónap mire magához tért a Play-rendszerfissítés (biztonsági, nem az appok), de most már naprakész, mint az EU-s gyári rommal. Amúgy minden banki app/fizetés ment/megy rajta, persze viszazárt BL-el. -
Sziasztok.
Mennyire "macerás" a bl nyitás, még mindig könnyen le lehet csúszni a kiadandó helyekről? A hypersploit működik HOs a15 alatt, taiwani romot tennék fel, amiatt lenne szükség a bl nyitásra.
Az átnevezéses módszer, más telefonon nem jött össze sokadik próbálkozásra sem
( 11lite 5g ne). Bl kérés tavaly júliusban könnyebben megugorható volt. -
CubeDogg
tag
válasz
PPatrik #3277 üzenetére
Szia!
Nekem sem előtte sem utána nem volt komolyabb bajom a telefonnal. Pár apró hülyeséget leszámítva (amik inkább csak idegesítőek voltak. Pl. a 2.102-es verziónál ha a space-re nyomtam a billentyűzeten, úgy érzékelte minta a vissza gesztust csináltam volna és eltűnt a billentyűzet.
De a játékok tekintetében gyorsult, javult a teljesítmény. Az üzemidő (2 év után is) nagyjából megegyezik a vétel kori állapottal (ha beleszámoljuk, hogy az akksi az óta fizikailag valamennyit nyilván romlott) akkor összességében még javult is
A rendszer gyors, stabil, a mobilfizetés megy. Az üzemidő még mindíg kiemelkedő, ha nem játszom komoly játékokkal, 5-6 óra képernyőidő is kijön és nem ritka a másfél 2 nap üzemidő.
Én továbbra sem bántam meg, hogy ezt a telefont vettem.
Nekem egyetlen nagy bajom van csak vele....azok az átkozott frissítések. Gyakorlatilag a MIUI-ról HyperOS-re frissítéa óta, csak manuálisan mentek rá update-ek (türelmetlen voltam).
Ha konkrétabb kérdésed van esetleg írd meg
Üdv!
-
PPatrik
aktív tag
Sziasztok!
Aki emlékszik még milyen volt a telefon HyperOS előtt (2023 nyári állapotok, Android 13) és frissített HyperOS 1-re majd 2-re, mi a véleményetek, érdemes engedni frissíteni? (Biztonsági résztől eltekintve, azzal tisztában vagyok) Üzemidő, stabilitás, stb hogyan alakult? -
lovas93
tag
Csak nálam kezdett el szarakodni néhány Metas alkalmazás? Az Instagram konkrétan folyamatosan kidobott, újra telepítés után pedig elsötétült a képernyő, aztán második próbálkozás után már meg tudtam nyitni. A Messenger meg tegnap még jelezte, hogy ki küldött üzenetet, ma meg már csak annyit ír, hogy Messenger, de nevet nem mutat. Hyperos 2.0.3.0
-
dSERiES
senior tag
válasz
Victoryus94 #3274 üzenetére
-
Victoryus94
őstag
-
sputyi70
lelkes újonc
Sziasztok. 2.0.104.0 frissítés kint van. Kemény 31mb volt. Csak a secu patch-et frissítették áprilisra.
-
einhorn87
csendes tag
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni hogy ezt a korlátozást hogy lehet feloldani?
-
femiki
tag
Én ma kaptam meg...
-
danml
csendes újonc
válasz
Barthezz2 #3255 üzenetére
Nekem ezek közül csak a vezérlőközpont tűnt fel, de még mindig kicsit ormótlan, főleg bekapcsolt feliratokkal. Szerintem alapból a nagyobb 6,67"-es kijelzőre van optimalizálva, és feliratok nélkül . Bár én amúgyis a régi verziót használom, amég lehet.
Pörgősnek valóban pörgős a rendszer , bár nekem eddig se volt vele bajom , ahogy a bejövő hívásokkal sem.
Egyébként 2 hónapja van meg a telefon. Előtte Xiaomi 12X (meg bő félév iPhone 13).
Összességében a MIUI 14 kevésbé volt áttekinthető rendszer, de talán jobban testreszabható volt. -
Egyelőre főleg design béli dolgokkal van tapasztalat.
Főleg a beállítások menü meg a vezérlő központ bután nagy méret volt, minden máshoz képest. Most igényesebb, a menü szervezettebb.
Az egész rendszer fluidabb, nincsenek beakadások, vagy értelmetlen újratöltések.
Az értesítő sávot nem rejtve, pár alkalmazás vagy alkalmazkodott, vagy nem korábban. Most ezt se tapasztaltam még.
Úgy an-block az egész rendszer pörgősebb.Amit még nem tudok, jó lesz-e mert hétvége lévén nem volt még sok bejövő hívásom, de az előző verzió esetén sokszor rezgett/csörgött a telefon, de nem tudtam felvenni, mert egyszerűen nem adta be sem értesítésben, sem teljes képernyőn a hívást.
Így hirtelen ezek jutottak eszembe.
Nem tudom, lehet csak apróságok, de nekem olyan bazári érzésem volt ezektől a telefon használata közben, mintha valami alsó polcos telefont nyomkodnék.
Most már nincs ez. -
dSERiES
senior tag
válasz
dSERiES #3245 üzenetére
2.0.103.0.VMCEUXM itt már fent van ha valaki feltenné az átnevezős módszerrel.
-
lovas93
tag
-
falabu88
aktív tag
Lidl plus app nálatok működik? Már töröltem, újratettem, de semmi. Amint kiválasztom Magyarországot ezt a hibát dobja.. Gyári eu rom ráadásul, nincs nyitott bootloader sem, ezért fura. Mindjárt felrakom a 103-as HyperOs-t hátha..
-
-
dSERiES
senior tag
válasz
Victoryus94 #3236 üzenetére
Hú, ez nagyon új. Nem látom a romot sehol.
Beta teszternek jelentkeztél esetleg, azért kaptad a frissítést?
-
Victoryus94
őstag
Nálam ez a legújabb:
-
BudaII
csendes tag
Sziasztok! Csináltam már átnevezéssel frissítést, minden rendben volt. Most a csere során a beillesztésnél azt mondja, hogy túl hosszú a fájlnév és nem engedi. Van ötletetek?
-
danml
csendes újonc
Tegnap feldobta a 2.0.102.0. frissítést, januári sec.patch. Az eddigi 2.0.2.0-hoz képest, ami feltűnt az a zseblámpa szabályozható fényereje.
-
dSERiES
senior tag
Google Play System frissítés jött vagy 3x, így 2025. február 1-re frissült ez is.
Nem tudom ez miért jó, ez előtt '24 október 1-et írt.
2.0.102.0 ROM. -
lovas93
tag
Én amúgy nagyon szeretem ezt a telefont, mindenre elég, amire nekem szükségem van még a mai napig is. Jó üzemidő, elegendő kamerák stb. Igazából nem látom értelmét, hogy leváltsam valami újabbra. Nem adna annyi pluszt egyik kompakt telefon sem. Viszont a Xiaomiba vetett hitem, ami már 2017 óta tart, most egy kicsit megingott. Nem vagyok ilyen frissítés fetisiszta, nekem nem ettől lesz jó egy telefon, viszont az, hogy tavaly szeptember óta nem kaptam semmilyen updatet, az egy két éves csúcs telefon esetében elég ciki...
Ettől függetlenül kitartok, és meglepő módon párom Poco f5-je meg sokkal gyakrabban frissül, sőt a Pad6-om is kapott nemrég hyperos 2-t.
-
trebrona
nagyúr
válasz
DroiDMester #3227 üzenetére
Neked nem megy a szövegértelmezés úgy látom.
-
válasz
trebrona #3226 üzenetére
az olvasás vagy az értelmezés nem megy nálad?
De akkor még 1x : az itthon HIVATALOSAN KAPHATÓ TELEFONOKRÓL VOLT SZÓ tehát amit a boltokban (NEM A SUFNI GSM-EKBE) és a 3 magyar szolgáltatónál kapsz!
a reptéri kutyát sem érdekli hogy a sufni gsm-be vásárolt szürke importos telefonokon milyen kókányolt szar ROM van!
Ahogyan korábban már leírtam idehaza NEM LÉTEZIK szolgáltatós ROM! erről volt szó, tehát ne gyere a gyerekes hülyeségeiddel!
mivel nem létezik MAGYAR Telekomos Xiaomi 13, ahogyan Vodofonos meg Yetteles sem!
-
trebrona
nagyúr
válasz
DroiDMester #3225 üzenetére
Engem nem kell kioktatnod, inkább néznél utána, mielőtt mantrázod a vélt igazad.
[link]
Redditen is számos példa akad.
Azt állítottad, hogy 10-15 éve nincs szolgáltatói rom, erre hoztam példát a közelmúltból. Én semmi olyat nem állítottam, hogy erre a telefonra lenne telekomos rom. -
-
osonte
őstag
válasz
DroiDMester #3222 üzenetére
+1. A Xiaominál biztosan nincs Telekomos rom!
A nem hivatalos oldalakat meg fölösleges nézni vagy romot letölteni, valaki így téglázza a telefonját…
-
trebrona
nagyúr
válasz
DroiDMester #3222 üzenetére
így hirtelen 11T Pro: [link]
-
válasz
trebrona #3221 üzenetére
amióta hálózat független készülékeket kell árulniuk a szolgáltatóknak azóta nem létezik olyan hogy szolgáltatós ROM szóval nem is értem mire akarsz kitérni?
9 típus készül összesen
China, Global, Europe (EEA), India (IN), Indonesia (ID), Russia (RU), Turkey (TR), Taiwan (TW), Japan (JP)
De ezekből sok telónál csak 4-5. verzió van, mert nem mind készül EU piacra!
Amiket idehaza a boltokban és a szolgáltatók is árulnak azok 98%-a mind Europe (EEA) ROM-al kerül forgalomba.
Nincs olyan hogy Vodás meg Telekomos meg Yetteles ROM, ezek addíg voltak amég minden szolgáltató hálózati zárral árulta a készülékeit, de mióta el terjedtek a dual sim-es készülékek, nem árulhatják hálózatra zárva, így értelmét vesztette a saját egyedi ROM-ok készítése és használata!
-
trebrona
nagyúr
válasz
DroiDMester #3220 üzenetére
Vodafone romokkal is szívtak sokan 1-2 éve előző xiaomikon.
-
válasz
lautnermark #3218 üzenetére
ez úgy 10-15.éve még igaz is volt!
De már jó ideje NINCS olyan hogy szolgáltatós rom, amit veszel náluk éppúgy Global EEA verziós ROM van rajtuk, mindha bárhol máshol vennéd pl: alza, médiamarkt stb...
-
kopidoo
senior tag
válasz
lautnermark #3218 üzenetére
Ha jól értem, akkor a Telekom megkapja a frissítést tesztelésre és visszajelez a gyártónak (esetünkben a Xiaomi), hogy OK/NOK.
Ezután a gyártó publikálja a szoftvert és ha a Telekom azt mondta korábban, hogy ez nekik nem jó, akkor aki tőlük vett készüléket az ráb@szott? -
lautnermark
aktív tag
válasz
kopidoo #3215 üzenetére
Ezt találtam a Telekom-s fórumon:
"A szolgáltatók számára testreszabott készülék szoftvereket a gyártók készítik és adják ki saját ütemezésük szerint. Ezt a kiadási ütemezést a Magyar Telekom nem tudja befolyásolni és előzetes információink sincsenek róla. A gyártó által tesztelésre átadott szoftvert minden esetben mindössze néhány nap tesztelés után elfogadjuk vagy elutasítjuk attól függően, hogy találtunk-e súlyos hibát. Ezek után a szoftver publikálását is a gyártó végzi más tesztek eredményétől függően. A gyártó által tesztelésre még át nem adott szoftverekről nincs előzetes információnk, az elutasítások vagy azok oka pedig jogi okokból nem publikus."
-
danml
csendes újonc
Üdv.
A Google tárcsázó helyett van előretelepített saját app? Mert nem találom. Vagy letölthető?
Ill. a Xiaomi üzenetek app tudja az RCS-t? Mert nem találok a beállításoknál erre vonatkozóan semmit... -
kopidoo
senior tag
Itt is Telekomos, hogy kapná be...
Nem értem miért van ez -
fone
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szerintetek lesz erre a telefonra frissítés vagy csak buherálva lehet majd feltenni? A biztonsági frissítés marad tavaly nyár végi? -
válasz
watchfun #3209 üzenetére
Ahogyan itt leírták
Ezzel a módszerrel megtudod csinálni azoknál az appoknál ahol bizalmasan jelenik meg. -
watchfun
tag
Üdv!
Mióta a HyperOs frissült 2.0.2.0-ra, a telefon nem adja át az okosórának az értesítéseket rendesen, ha például email vagy sms érkezik akkor az órán az jelenik meg hogy "bizalmas értesítéstartalom elrejtve". Na ezzel pont a funkció lényegét ölték meg, eddig az volt hogy ha jött valami üzenet, megnéztem az órán és eldöntöttem, válaszolok -e azonnal, vagy nem fontos, majd később... Hogyan lehet ezt a nagy titkolózást kikapcsolni? Amit a Google írt általános Androidra azt átállítottam, de a HyperOs legyőzi a beállításokat...
-
dSERiES
senior tag
válasz
balazs0830 #3207 üzenetére
Eddig háromszor felraktam a 2.0.3.0-cat pedig mindent úgy csináltam. Feladtam
B***sz vagyok én már ehhez (régen pedig még ilyen kernel-cseréket is nyomtam..)
Köszönöm azért -
dSERiES
senior tag
válasz
balazs0830 #3204 üzenetére
Ez mennyire áll távol a nem-hivatalostól, úgy értem mennyire áll fenn annak a veszélye hogy reseteli magát vagy bugzik utána?
Fura mert a 2.0.3.0-cat tök gyorsan megkaptam a béta programra regelés után. Most meg semmi.
-
danml
csendes újonc
Üdv.
Néhány napja váltottam Xiaomi 13-ra (egyébként Samsung A52s-ről), az első benyomások nagyon jók!
A kijelző különösen tetszik, a színek és olvasómód testreszabhatósága nagyon bejön! És a csíkozódásmentes mód is(DC dimming), úgy tűnik, hogy kevésbé terheli a szemet .
Gyors a rendszer is, meg a töltés is, még szokni kell, hogy mire megebédelek már fel is van töltve...
Egyetlenegy reklámmal nem találkoztam a rendszerben (a beállításoknál azon a pár helyen kikapcsoltam, ennyi). Csak néhány (fizetős) appban van reklám, de az ugyanígy van minden androidos telefonon...
Összességében szerintem jó a telefon is és az op.rendszer is. -
dSERiES
senior tag
válasz
balazs0830 #3202 üzenetére
Köszi szépen. Én eddig a "telefonról" menüből próbáltam, illetve az update.zip-re nevezéssel gyári recovery-ből de egyik sem sikerült.
-
balazs0830
csendes tag
-
dSERiES
senior tag
válasz
balazs0830 #3200 üzenetére
Ezt várom már mint a messiást
Letöltöttem cirka 3 nap alatt a nyomorult 560mb-os ota-t erre unable to validate vagy mit ír és nem megy fel
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínaiak viszonylag kompakt csúcsmodellje a Leica kamerára és a Snapdragon 8 Gen 2-re helyezi a hangsúlyt, s más hasznos újítások is érkeztek bele, mégsem lett tökéletes a végeredmény.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Túra és kirándulás topic
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Black & Decker töltőt keresek
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest