Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopidoo
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ha az akksin kívül minden változatlan, akkor a mérés a pontatlanságával együtt szerintem jó összehasonlítási alap. A SOT is romlott. Még pár ciklust csinálok és meglátom mi lesz.
-
-
LouiS22
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
És van az az eshetőség is, hogy az agyonhájpolt AB is tévedhet.
-
-
kopidoo
senior tag
Egy éjszakai töltéssel alig 2700mAh ment bele úgy, hogy 1%-ról töltöttem fel.
Még csinálok pár teljes töltési ciklust és ha nem lesz jobb, akkor gariztatom az akksit. -
kopidoo
senior tag
Valami nem kerek. Rosszabb lett az akksi idő csere után!
És az accubattery szerint alig ment bele 2500mAh!
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs
üzenetére
Egyik, hogy mukodik-e a sajat kulccsal valo visszazaras: ertelmesen kezeli-e az
avb_custom_key-t. -
xabolcs
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Es ez meg csak az eleje!
Mar igy is majdnem eladtam, de meg bizonyitania kell, hogy maradjon!
-
-
xabolcs
őstag
Nem viccel ez a Xiaomi!

Majd egy honapja vettem egy Xiaomi 13-at.
Minden delutan/este idozitett probalkozas az NScript.py-vel ...
Es csak most sikerult osszekotni a telefont a fiokkal!
Termeszetesen a kinyitashoz tovabbi 72 ora varakozas szukseges!

-
kopidoo
senior tag
Tudtok ajánlani Budapesten megbízható szervizt akksi cseréhez?
-
danml
kezdő
3.0.2.0. WMCEUXM áprilisi biztonsági frissítés érkezett.
-
kopidoo
senior tag
válasz
LouiS22
üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Én sem kötelező jelleggel gondoltam a visszaállítást. A napközbeni töltés rendben van, de bosszantó, hogy nem bír annyit a telefon, mint az update előtt. Igaz már 3 éves és frissítés előtt sem volt acélos, csak most rosszabb lett. De ezek ismeretében csodát sem várok.
-
xabolcs
őstag
válasz
LouiS22
üzenetére
Azt irtad, hogy "erősen ajánlott", ami meg mindig nem kotelezo, de joval tobb, mint egy sima ajanlas.
Egyebkent en sem tartom indokoltnak a gyari beallitasok visszallitasat!
A fozott romoknal (es most nem pont a Xiaomi.eu-ra gondolok) jobban indokolt lehet, mert ott megis csak nehany lelkes ember van mogotte.
-
LouiS22
veterán
válasz
kopidoo
üzenetére
Ha figyeltél, azt írtam: ajánlott (és nem azt, hogy kötelező)

Én egyébként úgy vagyok vele, hogy használom a telefonom, ha napközben tölteni kell, hát töltöm. Feleslegesen nem idegesítem magam azzal, hogy másnak mennyi volt a SOT és mit mutat neki az ACB. Nem vagyunk egyformák, mások a felhasználói szokásaink, alkalmazásaink. Szerintem nem lehet objektív eredményt kimondani. Egy érzet van, hogy szerinte(m) csökkent vagy nem csökkent. Igaz, az sincs belekalkulálva, hogy mindeközben maga az akku is "öregszik", használódik (amit szintén csak egy algoritmus kalkulál, valójában nem tudod, hogy hol tartasz).
-
kopidoo
senior tag
válasz
LouiS22
üzenetére
Ez a folyamat még mindig elvárt?
Nem tartom reálisnak, hogy az a több 100 millió telefon tulajdonos minden fő verzió váltásnál csináljon egy factory reset. Én kételkedem, hogy jelentős javulást hozna teljesítményben és/vagy SOT-ban.
Ha viszont így van, akkor csalódott vagyok, hogy ezt nem tudják megugrani 2026-ban.
A lenti képen látszik, hogy a frissítés óta nálam mennyit romlott az akksi kapacitása. (ha lehet hinni a mérésnek)
-
CubeDogg
tag
Sziasztok!
Engem is elért az akkumulátorprobléma. Először nem figyeltem rá, meg ráhagytam, hogy biztos sokat ment a waze stb, de amikor reggel 100%-ról elindulva hazáig 2x kellett 40-ről 100%-ra töltenem ott már kicsit aggasztott a dolog.
A másik dolog amit észre vettem, hogy a kamerán a lassított felvételen nem szépen folyósan veszi fel a képkockákat, hanem elég sokat "eldob" belőle és rettentő darabos lett. Valamint az appok közötti váltás is döcögős, lassú lett, mintha fogá valami a telefont. Na utána mentem és meg is lett(ek) a bűnös(ök).
Először is letöltöttem az accu battery appot, hogy megnézzem, hogy az akkumulátor ment-e tropára. Fél nap használat alatt kiderült, hogy a galéri 57,4%/óra merülési sebességet mutat. Ennek az volt az oka, hogy a galéria beállításaiban van pár opció ami a háttérben pörgeti a procit elég komolyan.
Kikapcsoltam a következőket:
- Legjobb fotó kiválasztása
- Ezen a napon
- Szöveg felismerése a képeken (ez folyamatosan matat a háttérben)
Valamint az akkumulátor beállítások alatt a galériára bekapcsoltam a "Háttérben futó alkalmazások korlátozása" opciót.Ezen felül töröltem a Galéria gyorsítótárát.
Mivel gyakran utazom olyan helyen ahol nincs stabil 5G ezért azt is átállítottam 4G-re (ez helyfüggő lesz mindenkinél de talán hasznos) (fórumokon írták, hogy a Hyper OS "túlpörgeti" az 5G modemet ezzel nagyot harapva az akksiból (egy próbát megérhet)Illetve mivel sosem szoktam 30% alá meríteni a telefont (csak nagy ritkán ment max 25%-ra) így nem tudott relevánsat mérni az AccuBattery ezért most lemerítettem 15%-ra és feltöltöttem 100%-ra. MIkor ez megvolt kikapcsoltam a telefont 5 percre, majd bekapcsoltam.
Na az óta a rendszer újra pattogós lett, az akkis pedig visszaállt a "normál" üzemmódra, vagyis újra kibír kb. 4,5 óra kijelzőidős merítési ciklust, miközben ment rata játék, YouTube, zene és böngészés.
Ja? a HyperOS AI Engine nálam továbbra is ki van kapcsolva.
-
femiki
tag
Sziasztok. Pár napja a Messengerben eltűnt pár ismerős profilképe, köztük a sajátom is... Köze lehet ennek a frissítéshez? Most 3.0.4.0 verzió van fent. Vagy esetleg a Messenger frissítéshez lenne köze?
-
xabolcs
őstag
A tobbi Xiaomi-s topikban a NOHON Official Store-t ajanlottak akkucserere, ahogy latom BP4G valo a Xiaomi 13-hoz.
Erdekes, hogy nem a fenti store-t, hanem a Nohon Brand Store(Trader)-tol ad BP4G ajanlatokat.
-
arun85
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is jóval gyorsabban merül a telefonom a frissítés óta. Eddig simán bírta reggel 06:00-22:00 ig az akkumulátor ekkor kb 20-30% között volt. Most 15:00 körül 30-40% van.
Napközben töltenem kell. 2.5 éves a telefon. 84% az AccuBattery szerint. MŰszerész vagyok több telefonomban is cseréltem már akkumulátort. De sajnos a legtöbb esetben a gyárinak hirdetett akkumulátor kapacitása, nem érte el a régi akkumulátor kapacitását.
Telefon cserén gondolkodom emiatt. Tudtok valami megbízható forrást az akkumulátora?
Előre köszönöm a segítséget. -
szabi94
csendes tag
sziasztok, nem tudja véletlenül valaki hogy hol tudok venni a telefonhoz ugyanolyan minőségű szilikon tokot mint amit adtak hozzá gyárilag?
párat már próbáltam de teljesen más minőségűek, előre is köszönöm -
femiki
tag
Jött egy frissítés:
-
doctorur
tag
Igazából nem is tudom miért gondoltam, hogy a H3 valami csuda lesz. Nem érzem azt, hogy gyorsabb lenne, de szerintem sokkal jobban merül a teló, mint eddig. Intenzíven használom, ahogy a H2-ön, de ez már napközben is kunyerálja a többlet töltést.
Ráadásul előjött egy probléma is, amit eddig nem tapasztaltam.
Random módon eldobja a mobil adatforgalmat, amit csak az újraindítás vagy a repülő mód be és kikapcsolása old meg. Ez eléggé bosszantó. Ilyenkor átáll 2g-re, szóval nem a totál kommunikáció áll meg. Másnál esetleg? -
bjames
aktív tag
Hyperos 3 alatt nálam az FB messenger értesítések nem tűnnek el ha másik eszközön elolvasom őket. Tud rá valaki megoldást?
Signalal pl nincs ilyen gond. -
Victoryus94
őstag
Szerintem ez a funkció sosem működött Xiaomin.
Oneplus telón én is így használtam.
Azt éjjel feltettem, 80%-ig töltött, majd az ébresztőt megelőző órában töltötte fel 100%-ra.
Amikor MIUI-ra váltottam (Xiaomi 13) ez a funkció nem is létezett. Az EU ROM-ban pedig nem működött.
Azóta visszaálltam gyári rendszerre, kaptam az újabbnál-újabb hyperos-eket, de nem történt semmi változás. Poco X4 GT telón sem megy, és Redmi 8 eszközön sem. -
danml
kezdő
Nekem is sima 13-as van, de hasonló a szitu, bekapcsolt intelligens töltéssel is feltölti teljesen, de 90% fölött lassan tölt.
Mindenesetre az üzemidő továbbra is kiváló, másfél éves a telefon. És a főverzió frissítések után is max. pár napig átmenetileg merült gyorsabban.
Egy ideje a biztonsági frissítések is rendszeresen jönnek negyedévente.
Szerintem a Xiaomi jó úton jár, már szoftveresen is.
A sima 15-ös és az új 17-es is kéne! Pedig elvileg Samsungra váltanék hamarosan , de valahogy nincs hozzá kedvem... -
Findzs
addikt
Redmi note 13 4g
Hiába van beállítva az intelligens töltés mégis maxra nyomja a telót.
Van még a családban egy redmi note14 4g az is ugyanúgy tölt.Azért furcsa nekem mert előtte huawei p smart 2019 em volt és az megállt 80% nál.
Egyébként nekem nem jött még a os. 3.0 ha rákeresek sem hoz ujjabb frissitést.
Lehet csak az 5g meg a pro kapja meg. A feleségem 14 esére sem jött még meg. -
CubeDogg
tag
Sziasztok! Tapasztalatok a Hyper OS 3.0.1.0 szoftverrel kapcsolatban.
Először is a frissítés tartalmazza a "Xiaomi Hyper AI motor" nevű okosságot. Sokan hiányoltátok, hogy a Samsung telefonok megkapták már a "karikázós keresést".
Na most mikor a frissítést megtörtént a Xiaomi Hyper AI Engine rögtön engedélyeket kért, amiket elsőre nem adtam meg neki, majd utána olvastam, hogy:
1.: mit tud ez az Hyper AI, mire jó, stb
2.: mihez kér pontosan engedélyt
Miket tud?
Interaktálni tudsz a telóddal hangon keresztül, megmondod neki mit csináljon és jó esetben megcsinálja. Keres, zenét játszik, stb, stb. Tudja a karikázós keresést, valamint a kép és videómanipulációt. Javítsatok ki ha tévedek, de a galéria szerkesztő eddig is tudott olyat pl. hogy lefotóztál egy témát és az AI kitágította a teret. Megtanulja az írási stílusodat és tud válaszolni az üzeneteidre (na ez nekem para, pláne, hogy még az automatikus kiegészítést is rühellem). Illetve megtanulja, hogy mikor és hogyan szoktad tölteni a telefont, pl. éjjelre felteszed tölteni és az ébresztőhöz képest először csak 80%-ra engedi fel az akksit, majd az ébresztőig tölti pont 100%-ra. Ez még oké lenne, de a xiaomi eszközökben eddig is volt hasonló beállítás (bár nekem nem működött) illetve ha jól emlékszem az iPhone-okban is elég régóta elérhető ez az opció, szóval ehhez nem értem miért kell AI....
Mihez kér hozzáférést?
Mindenhez! Névjegyek, galéria, jegyzetek, kezdőképernyő, képernyő, stb, stb.
Részemről én még a geminit, vagy a chatgpt-t is csak böngészőből használom, mert hallottam elég cifra sztorikat, hogy fejlesztők adtak engedélyt a mappáikra az AI meg "véletlenül" kitörölt mindent. Szóval én enélkül tudok élni (mondhatjátok hogy boomer vagyok, de nekem ez valahogy nagyon nem gyere be).
Ennek fényében írok pl. az akksiról. Tapasztalatom szerint nagyjából ugyan addig bírja hasonló felhasználás mellett a telefon mint az utolsó HyperOS 2-esen ami rajta volt. Attól függően mit csinálok rajta 4-6 órányi kijelzőidőt tud, pedig 3 éves benne az akksi. Ha egyszerre hearthstone-ozok és megy a háttérben a youtube, akkor persze sokkal gyorsabban merül, de ez eddig is így volt.
A kemerán vettem észre, hogy kikapcsolta a vízjelet (nekem a dátum be volt kapcsolva, hogy ráégesse a képre) de ezt viszonylag egyszerűen vissza lehetett kapcsolni.
Az általános sebességgel továbbra sincs gond, pattogós a felület és mindenre elég.
A dynamic island jópofa, még használható is, viszont idegesítő, hogy semmilyen beállítás nincs hozzá.
Valamint még egy pozitívum, a gboard alatt megjelent egy üres sáv, ami az egész virtuális billentyűzetet feljebb tette, ami eddig nagyon lent, volt és nem volt rá beállítás. (én gesztusvezérléssel használom a telefont szóval nekem a virtuális home stb, gombok nem emelték meg a billentyűzetet) -
LouiS22
veterán
válasz
Axi-Maxi
üzenetére
Szerintem erre nincs objektív válasz, mert nem egyformák a felhasználási szokásaink. Nekem a nap végét nem feltétlenül bírja ki és előfordul, hogy napközben "töltök rá". (a nap nálam 7 óra és 21 óra között értendő és játékra sosem használom, szóval normál user vagyok, azzal a megjegyzéssel, hogy egészen biztosan sokat zabál nálam a corporate sandbox 365 alkalmazáscsomag).
-
Axi-Maxi
tag
Sziasztok! Akku időben milyen lett az os3??
-
benjoe1
aktív tag
válasz
gyikhuszar
üzenetére
Úgy néz ki nálam megoldódott az Android Auto hasonló hibája 3.0.1.0-en. Mondjuk volt épp ma egy alkalmazás frissítés is, nem tudom melyik oldotta meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Fűnyíró topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- !!ÚJ!! Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Nothing Phone 3a (128gb) + CMF Watch Pro 1
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Picit hibás - iPhone 12 PRO MAX 256GB - Grafit - Új 100% akkuval
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
- Apple Magic Keyboard A2261, magyar billentyűzet iPad Air 11"/ iPad Pro 11" - 27% ÁFA
- Xbox One / Xbox Series játékok
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szuper!

Marad minden.