- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mi végül maradtunk az A56-nál, kicsivel drágábban, mint a note 14 pro +, de nem vagyok hajlandó lekerekített kijelzős vackot védegetni (pláne nálunk a gyerkőc kezébe megy).
Nálatok szempont még, hogy gondolom édesanyád nem szeretne 4évente telefont kukázni, az A56 valamikor 2031 közepén kapja majd az utolsó frissítését, a redmi meg 2 teljes évvel korábban. Ezt úgy is vehetjük, hogy a redmi ára 4, a samsungé 6évre oszlik el.#195038: pontosan, itt a hivatalos oldal, 2029, ráadásul január.
-
cs.zs.
veterán
válasz
csubuka #195034 üzenetére
Szia,
nem nagyon vannak olyan aprócska készülékek már.
iPhone 12 mini, 13 mini, de az nem 150 ezres kategória, és kicsi akku, viszonylag rövid üzemidő.
Samsung A40-től 1 cm-rel magasabb a Sony Xperia 10 VI 8/128GB,
és a Motorola Edge 50 Neo 12/512GB. Utóbbi összehasonlíthatatlanul felszereltebb, sokkal profibb, 2 napja épp itt próbáltam felhívni rá a figyelmet. A Sony mellett az 5000 mAh akku és a hosszú üzemidő szól, valamint a kezes vékonyabb forma. -
LM10
csendes tag
A AI szerint:
Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G
Android updates: Will receive three major Android updates (Android 14 → Android 17).
Security updates: Supported until January 1, 2029
The Honor 200 is expected to receive four major Android updates (Android 14 → Android 18) and five years of security updates. This means security support will likely continue until May 31, 2029. -
classic B
senior tag
-
LM10
csendes tag
Sziasztok!
Voltam ma egy MediaMarktban, megnéztem a Samsung A56-36-26-os darabokat. Hát nem vagyok tőlük elájulva. Ár-érték arányában nem tetszenek, a kamera fontos kritérum lenne, és a 56 csinál türhető képeket, a 36 már nem.
Ellenben megnéztem pár Xiaomit, és Honort, amik sokkal jobban tetszenek:
Xiaomi Redmi Note 14 5G 8/256GB
Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 8GB / 256GB
Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 12GB / 512G
Xiaomi 14T 12GB/256GB
Honor 400 Lite 5G 8/256GB
Honor 200 8/256GBAnyukámnak lenne a telefon, a 14T az nagyon robosztus telefon, az biztos nem tetszene neki. A Honoroknál a Lite, és a rendes verzió is érdekes lehet, kb 160 ezer forint a határ.
Ezek közül van tapasztalat, vagy javaslat, hogy melyiket érdemes venni? Illetve a szoftver end of life, a frissítésekre is szempont lehet, jó lenne ha 3-4 évig maradna ez a telefon. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha alapvetően csak annyi az igény, hogy 5-6 évig egyben legyen egy telefon és ne avuljon el teljesen az Android rajta és az A40-nél ne legyen nagyobb (max nagyon-nagyon picit), akkor mi a legolcsóbb vállalható megoldás? Az A40 is tök jó volt édesanyámnak cask tönkrement az USB csatija ennyi év alatt...
- Árkategória? 150 ezer ha nagyon kell, inkább olcsóbban ha lehet
- Használt vagy új? Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 5-6 évre, de nem kell nagyopn húdegyors legyen, csak tudja az alapokat
- Mire használnád? Semmi extra, semmi játék stb. Alkalmi fotózás, whatsapp, böngészgetés, hírolvasás... emailezés
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Samsung A40 méret körüli (5.9" kb)
- Egyéb igények? Nincs -
Szaraz
tag
Sziasztok!
Árkategória? 180-ig
Használt vagy új? új, Yettelnél van a céges előfizetés, ezért ott kellene megvennem
Hosszú vagy rövid távra tervezel? hosszú távra, minimum 3 év
Mire használnád? Telefonálás, chat, internetezés, minimális játék, de nem 3D-s játékok, gps, zene, és online rádió hallgatás bluetoth-on keresztül
Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android
Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6,7" környékén
Egyéb igények? hosszú üzemidő ( az 1 nap legyen meg minimum ), nagyon sokat nem fényképezek, de azért használható képek legyenek, NFC, gyors WiFi
Poco X3 Pro-t váltana, amiket eddig nézegettem:
Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB - sosem volt Samsungom, nem vonz a márka, max a support idő miatt, de 3 év után úgyis cserélném
Xiaomi 14T 5G 12/256GB - több Xiaomi-m volt, HyperOS-t nem ismerem
Vivo V40 5G 8/256GB - nincs tapasztalatom a márkával, a hajlított előlaptól tartok picitA Google Pixel 8A 8/128GB nagyon jó áron van, de félek a mérettől, elég vastagok az ujjaim, nem tudtam sehol kipróbálni.
Google Pixel 9a 8/128GB nem tudom megéri-e a plussz 65 felárat a 14T-hez képest.Akiknek van tapasztalatuk valamelyikkel, azt szívesen fogadnám! Köszi előre is!
-
xtremist
őstag
válasz
Viktor0610 #195030 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
-
xtremist
őstag
Üdvözlet mindenkinek! Kérdesem egyszerű lenne; azonos áron samsung galaxy a56-ot vásároljak, vagy honor magic 7 lite-ot? Általános használat, fényképezgetés, zenehallgatás. Huawei p30-ról váltanék.
Előre is köszönöm! -
vacs
veterán
válasz
dreizwanzig #195022 üzenetére
WiFi hívás (VoWiFi) lesz a barátod!
Kapcsoltasd be a szolgáltatónál és utána te is a készüléken a sim kártya beállításainál!
Így nem lesz többet probléma az otthoni gyenge térerő. -
thomeef
őstag
válasz
dreizwanzig #195022 üzenetére
Szia, inkább G85, a G84 már majdnem 2 éves. És a G85 egy sokkal kecsesebb készülék, plusz több dologban csiszoltak is rajt elődjéhez képest.
-
dreizwanzig
tag
Sziasztok!
Anyumnak szeretnék telót venni, ehhez kérnék tippeket.
- Árkategória? 50-100 közt
- Használt vagy új? Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 3-4 évig jó lenne ha tudná használni.
- Mire használnád? Alig használja. Néha kis facebook, viber, banki ügyek, telefonálás.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Jó lenne valami kisebb, 6" körüli, de ahogy nézem, már nem nagyon van ilyen... De jó lenne 6,5" környékén maradni.
- Egyéb igények? Annyi igény lenne csak, hogy otthon viszonylag gyenge a térerő a házban, jó lenne ha valami olyan telefon lenne, aminek jó az antennája. Én pl az iPhone-al tudok simán telefonálni nála, bár a lakásban leesik a térerő. De neki rendesen akadozik a hang (valami régebbi Huawei teljója van).Motorola Moto G84 5G 8GB / 256GB esetleg?
-
-
-
-
Mivel pont szembejött egy Redmi Note 14 pro+ duplaakció nálunk (leárazás 299 fontra + ajándék smart band 9), bedobnám a kérdést, 12éves, dolgaira példásan jól vigyázó nagylegénynek melyiket vennétek? Samu A56 volt eddig a fő jelölt.
- Árkategória? Nálunk 300 fontért beszerezhető mind2, nem mennék efölé
- Használt vagy új? - szigorúan új, UK garanciával
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú távra, ha a gazdája kinövi, jó lesz tartaléktelónak
- Mire használnád? Böngészés, chat, email, iskolai telefonos appok, alap fotózás. (egyelőre) laptopon játszik a leendő tulaj.
- Android vagy iOS? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mivel nincs értelmes zsebretehető telefon évtizedek óta, úgyis táskába megy/mind1.
- Egyéb igények? jó akksiidő, fényes nappal is olvasható legyen, jó wifi/4-5G jelerősség#195017: igen, javítottam, őróla lenne szó
Ami kicsit a xiaomi ellen szól a hosszútávú szoftverfrissítés, a note 14p+ utolsó biztonsági frissítése kevesebb, mint 4év múlva esedékes (2029 január), az A56 azután még nemhogy biztonsági frissítést, de 2 extra droid főverziót is fog kapni. -
-
wzol
tag
Sziasztok,
Egy Samsung A54-est lecseréléséről lenne szó. Új készüléket keresek, ami 190e alatt van és nem feltűnően lassabb (maximum 2D-s egyszerű játékokról van szó).
Fontos lenne:
- a hosszú szoftvertámogatás
- az AOD vagy ehhez hasonló (a Motorola Edge Lightingról sajnos nem találtam elég infót - a lényeg a folyamatos értesítés kijelzése lenne),
- az NFC,
- a hosszú üzemidő,
- előlapi ujjlenyomatos feloldás
- és a lekerekített él kifejezetten jó lenne (Az A54-es vastag, kicsúszós volt).Ideális lenne:
- a jó kamera (semmi extra effekt, AI nem kell)
- a jó vízállóság
- a minél egyszerűbb rendszer - a Samsung extráit sem használta a tulajdonos
- kb. 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely
- valódi közelségérzékelő (a Samsungé néha nem működött rendesen)Egy Redmi Note 14 Pro+ eddig a kiszemelt (Bár a HyperOS az elég soknak néz ki, egy tiszta Android is oké lenne, vagy a Motorola szintje). A Vivo, Honor, Poco, Nothing Phone márkák nagyon ismeretlenek.
Nagyon köszönöm előre is!
-
válasz
cs.zs. #195012 üzenetére
, én effektíve kb 450 font értéken vettem előfizuban, a szifon, samu alternatíva jó 150 fonttal drágább lett volna. Pénzben pont félúton az A56 és az S25 ultra/szifon 16pro között, miközben a kamerája minimum olyan jó, mint az utóbbiaké.
Gyerkőcnek nézek most A56-ot, oda már nem megy még egy előfizu, úgyh teljes árat kell kiperkálni ami így majdnem annyi lesz, mint amennyibe az én p9prom fájt... - ebayes bontatlan dobozossal tudok esetleg valamicskét faragni a költségekből.
-
válasz
cs.zs. #193285 üzenetére
Nem emlékszem, hogy érdemben visszajeleztem volna, szóval egyelőre NAGYON meg vagyok elégedve a p9pró-val, 9.5/10 pont.
#1: SOHA nem fogy ki a memóriája a kezemben korábban megfordult a52S, s7edge-hez képest, nulla akadozás
#2: kicsivel jobban fogja mindkét csamcsungnál a wifi és 5G jelet
#3: kijelző szépen-jól olvasható verőfényes napsütésben is
#4: akksiidő egy picit tényleg gyenguszabb, mint az a52s, de egyáltalán nem vészes (emiatt a fél pont levonás). Vettem hozzá egy brutál powerbankot (ezt még nem teszteltem).
#5: a kamera tökéletes, a telekamera kiegészítve egy kis olympus előtétlencsével teljesértékű teleobjektíves megoldás a turistás kocafotós igényeim lefedésére. Az alap kamera éjszakai módjától is dobtam egy hátast, az A52S se volt semmi ráhekkelt gcammal, de ez még egy komoly lépés előre.Nem játszok rajta, úgyhogy ilyen irányú tapasztalat nincs, hétköznapi appok nulla akadással, gyors indulással hálálják meg a vasat.
Melegedésről nem tudok beszámolni, ahhoz el kell vigyem valami nyári helyre. -
billyjoe
csendes tag
válasz
cs.zs. #195007 üzenetére
Igen, láttam, el is gondolkodtam rajta. Motorolaval egyszer már megégettem magam (frissítés hiánya), de tudom, az rég volt. Egyetlen dologtól tartok, a gyenge hardware, bár az A53nál jóval erősebb (ami persze nem nehéz
). Igazából a legfontosabb hogy ne akarjam naponta földhöz vágni...
-
billyjoe
csendes tag
Sziasztok,
Lecserélném (végre) a Samsung A53-at, Telekomnál venném az utódot, de egyelőre nem jutottam dűlőre. Általános használatra kellene (social, néha játék, fotó aminek a minősége nem annyira fontos), kompakt méret, ip68, gyors töltés és vezetékmentes töltés jó lenne, illete még a telefonálás fontos (ne legyen térerő gond), valamint a rendszeres frissítés. Tökéletes választás úgy látom nincs, valahol kompromisszumot kell kötnöm, így két kiszemeltem van, S24 és Pixel 9a (árban minimális a diffi).
Hajlok a 9a irányába, de a modem miatt kicsit félek tőle, de méretben jobb lenne mint az S24. Esetleg ötlet, vélemény?
(Tesztek alapján egy A56 bőven elég lenne, ha nem lenne nagyobb mint az A53...) -
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Egy ideje már Apple felhasználó vagyok saját célra, így teljesen kiestem az android vonalból.
Az alábbi paraméterekkel szeretném a segítségeteket kérni.
- Árkategória? Bruttó 150.000-ig
- Használt vagy új? Csak új, számlás jöhet szóba.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? A legjobb vételt keressük, reálisan max 2 éves időtávra.
- Mire használnád? Céges felhasználás, Yetteles 5G-s korlátlan mobilnettel. Outlook, Sharepoint, Teams, fényképezés, videózás (rakodás dokumentálásához), WhatsApp, WeChat.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Ebben az árfekvésben iOS kizárva, így marad az Android, mint reális opció.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Passz. Női kézbe kerülne elsődlegesen, fontos, hogy praktikusan használható legyen, mert a telefonálás és az egyéb feladatok kb 50-50%-ban oszlanak meg.
- Egyéb igények? Üzemi környezetben lenne használva, esetlegesen por és ütésállóság előny, de nem feltétel (gondolom ennek brutál felára lenne). A kijelző kapcsán sem gondolnék semmi speciális igényre, zárt, üzemi környezetben nem érné erős napfény.
Preferáltan valami Samsung típust szeretne a kolléga.Köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
azazbeza
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Feleségemnek egy Samsung Galaxy A53 mobilja volt, ami most sajnos tönkrement.
Nagyon szerette a kameráját a képeket amiket csinált.
Kettő mobilon gondolkozok most a One kínálatában előfizetésre.Galaxy A36
Redmi Note 14 Pro 5g.Ezek közül melyik lenne jó választás szerintetek?
Kizárólag a Fő kamerát fogja használni.
Esetleg ezek rosszabb képet készítenének?Előre is köszönöm a segítséget.
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok,
Keresem a véleményeket, telefont kell cserélnem:
- Árkategória? ~70 ezer ft
- Használt vagy új? Lehet új, de garis jó állapotú használt is
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszútávra
- Mire használnád? Cset, telefonálás, nem erőigényes appok. A legkomolyabban terhelő dolog amit a telómon csinálok csak a Youtube, nem kell nagy erőforrás. Semmi játék.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Kisebb méret tetszene, a mostani telóm Xiaomi MI9 lite, ez az internet szerint 156 mm csak. Annál nagyobb persze lehet.
- Egyéb igények? NAGY akksi, dual sim, sztereó hangszóró, strapabíró felépítés (csak mert irritál a mostani szóló hangszóró).
Kb. a lényeg, hogy nagyon basic legyen. Ha leejtem bírja ki, ne nagyon kelljen tölteni, kicsi/közepes méretű legyen. Sok tárhely sem kell. A kamera is lehet gyengusz, azt se bánom, ha hátul nincs. Még a kijelző is lehet 60hz fekete fehérA Xiaomi-t ismerem, de bármi Androidos jöhet ami megbízható és kevés rajt a bloatware.
Köszönöm az ötleteket. -
cs.zs.
veterán
válasz
F e Z o #194997 üzenetére
Fotó-videó-multimédia, és 200-ba férjen bele? (és ha csak egy icipicit több?)
Motorola Edge 50 Pro 12/512GB 170-180.000.- Ft, 4500mAh akku
Honor 200 Pro 12/512GB 216-227.000.- Ft, 5200mAh akku
Nothing Phone 3a Pro 12/256GB 187.000.- Ft 5000mAh akku
Vivo V40 5G 8/256GB 173.000.- Ft, 5500mAh akku
de vélhetően EZ úgyis übereli majd mindet, csak ugye ez is 200.000 felett van. Kicsivel... -
F e Z o
veterán
Hali! Milyen telefon tudtok ajánlani 200.000 Ft-ig. Új készülék, a rendszer Android, 5G kell, dual sim nem fontos, elsősorban multimediára lenne használva amatőr szinten, fotó és videófelvétel. Xiaomi 14T Pro? Honor 200?
-
tnt512
tag
A Samsung ugyan annyi pénzért általában kevesebbet ad hardverben mint például a Xiaomi, de szoftver támogatásban meg jobb.
Kamerában nem igazán a MP számít, a 14t-nek jó a kamerája.
Az inkább a Redmiknél jellemző hogy sok a MP mégse csinál túl jó képeket, de a 14t magasabb kategória.
A Samsung rendszerét én is jobban szeretem de ez szubjektív. -
LM10
csendes tag
válasz
tnt512 #194992 üzenetére
Köszönöm!
Az lenne a kérdésem még,, hogy az, hogy lehetséges, hogy a Samsungok A szériái 8GB-256GB-vel ilyen 170 ezrek, míg a Xiaominál vannak telefonok, amik 12GB/512GB-vel olcsóbbak, vagy ugyan annyi, mint a fenti Samsungok java. Illetve többen olvastam már, hogy hiába 200 MP egy Xiaomi kamera, az sokkal rosszabb, minőségben, mint egy Samsung 50MP kamera. Ez ügyben van tapasztalat? Én nyitott vagyunk Samsungon kívülre is, csak félek, hogy másik márkának milyen a minősége (pl fotóban, OP rendszerben,stb)
-
-
LM10
csendes tag
Sziasztok,
Anyukámnak szeretnék venni új telefont. Az alábbi kritériumok alapján:
- Árkategória? max 170 ezer forint.
- Használt vagy új? Csak új.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Legalább 3, inkább 5.
- Mire használnád? A Kamera az egyik legfontosabb, a tárhely, és hogy social médiához, böngészéshez gyors legyen a telefon. Játékra nem lenne használva.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Ebben flexibilis a dolog, de inkább egy kézben könnyebben elférő készülék komfortosabb lehet.
- Egyéb igények? 256GB tárhely , 8GB RAM.
Én ezek alapján az alábbi készülékeket találtam:
Samsung Galaxy A56 5G
Samsung Galaxy A36 5G
Samsung Galaxy A35 5G
Samsung Galaxy A55 5G
Samsung Galaxy A26 5G
Samsung Galaxy A25 5GMind 8GB RAM és 256GB tárhely.
Ahogy olvastam a maguk idejében mindegyik túlárazott kategóriának számított, és inkább egy Xiaomit ajánlottak, vagy picit több pénzért Samsung S szériát. A fenti Samsung telefonok közül tudtok ajánlani esetleg, vagy ezeken felül más opciót is amik megfelelnek a fenti célokra?
Köszönöm előre is!
-
cs.zs.
veterán
válasz
trustmeimane #194985 üzenetére
Szia,
hu.nothing.tech oldalon a CMF menüpontban
CMF Phone 2 Pro 8/256GB 4 színben 110.000 Ft,
Alza.hu Nothing Phone 2a 12/256GB 120.000 Ft,
Samsungból a 8/256GB A25-öt javaslom, jobb boltokban most kb 106-110.000 Ft, ez egy szuper telefon, nekem is ilyen van, szeretem.
-
trustmeimane
csendes tag
Sziasztok!
Fateromnak keresek telefont, ebben kérném a segítségeteket.
- Árkategória? Idézem: "minél olcsóbban". Magától 60 ezret szánna rá, ezt egészíteném ki 100, valami nagyon jó ajánlat esetén max 120 ezerig.
- Használt vagy új? Csak új, megbízható helyről, szolgáltatás nélkül.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? A jelenlegi telefonját (valamilyen ezer éves Honor) is csak a DÁP inkompatibilitás miatt cseréli le, így ezt is a lehető legtovább fogja használni. Emiatt jó lenne a minél hosszabb támogatás.
- Mire használnád? Normál hétköznapi használat, telefonálás, Viber, mobilbank, unoka-fotózás, navigáció, stb.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Nem, de az árkategória miatt csak az Android játszik.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Nem szempont, bármekkora jó lehet.
- Egyéb igények? 5G és NFC, ezen túl csak az értelmezhető támogatás lenne fontos.
Eredetileg a T Phone 2-t javasoltam neki, de a kijelzőt érintő kritikák, illetve a bizonytalan frissítések miatt nem mertem megvenni. Azóta felmerült a teljesség igénye nélkül: Samsung A26, A35; Redmi 13-as széria szinte összes tagja, Motorola G-szériák, Honorok, stb., mostanra teljesen elvesztem a kínálatban.
Nem cél a teljes keret kihasználása, igazából jó ár-érték arányú telefont szeretnék neki venni, ami sokáig kiszolgálhatja. Még a héten szeretném beszerezni, így ha valamelyik boltnál vagy webshopban tudtok jó akciót, írjátok meg (én jelenleg nem találtam ilyet).
Köszönök előre is minden segítséget! -
cs.zs.
veterán
Srácok,
a Motorola Edge 50 Neo
krém színben, [kép] 12/512GB kivitelben
az eMagon 141.900.- Ft, 4 havi kamatmentes részletfizetési lehetőségel.
Az átlagtól kisebb, 4310mAh az akkuja, de van 68 W vezetékes gyorstöltés, 15 W vezeték nélküli is, IP68 vízálló ház, és hosszú szoftveres support.
Relatív kis telefon 6,4" sima, nem-lekerekített képernyővel,
ez itt egy jó ajánlat. -
-
válasz
Soma01 #194980 üzenetére
Ezen az ársávon kikopott az SD kártya foglalat
Mert egy microSD sosem lesz olyan gyors, mint egy UFS tárhely.
Nagyjából megnézve az igényeket belőttem a GSMarena keresőjét, de nincs találat.
Ha elengeded a microSD-t , akkor lesz.
Vagy esetleg egy tavalyi Sony Xperia 1 VI
-
Soma01
veterán
Inkább újra beírom...
Segítsetek nekem légyszi telefont választani.
- Árkategória? max. 350.000 ft
- Használt vagy új? Új, számlával, minnél több garival, magyarországi vásárlás hivatalos gyártói garancia
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? A leghosszabbra.
- Mire használnád? Multimédia fogyasztás és kévés "gyártás' is alap feljasználói szinten. Játék nem lesz.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6,2 col vagy a felett. De ne legyen túl nagy. Mai szemmel kompakt legyen. Gondolom, az olyan 6,3 - 6,7 col?
- Egyéb igények? OLED-kijelző, magasabb frissítésű (pl. 120 Hz) panel, IP-védelem mert párás, vizes környezetben használom és vizbe is vinném néha, eSIM, Qi (vezeték nélküli) töltés, nfc, tükrözés tv-re. Hosszú szoftveres támogatás. SD kártya foglalat. -
titi12
aktív tag
-
s4tch
veterán
válasz
cs.zs. #194975 üzenetére
Köszi, minimális az árkülönbözet, a 12+256 verzió jobban megéri:
Az Edge 50 Fusion játszik még, méretben és dizájnban is megfelelőbb lenne, de annak a kamerája nem annyira meggyőző. Illetve ott a Pixel 8, ami nekem nagyon bevált, esetleg a Pixel 8a. Kamera, szoftveres támogatás szempontjából ez lenne a legjobb megoldás, a méret, akksi, dizájn is rendben, de ezeket csak használtan lehetne betolni 300 euró alá...
#194976 tnt512: akkor ezt benéztem, mindenesetre olyan szempontból mindegy, miből van, hogy a legtöbb teszt alapján nehéz tisztán tartani.
-
ParrotGun
újonc
Sziasztok,
- Árkategória? 170 ezer Ft
- Használt vagy új? Inkább új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 5-7év
- Mire használnád? Fénykép, videó készítés
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Inkább kisebb, de fénykép/videó készítése a prioritás
- Egyéb igények? NFC -
s4tch
veterán
Sziasztok, páromnak kellene valami telefon. Nem érdekli, mit használ, csak működjön és legyen jó a kamerája. Most egy S22 van neki, külföldről lőttem, de küldöm vissza, mert borzasztó karcos a kijelzője. Egyébként az S22 megfelelne.
- Árkategória? 100e
- Használt vagy új? Mindegy.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Következő 2-3 évre.
- Mire használnád? Azonnali üzenetküldés, fényképezés.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Női kézbe való telefont keresek, ne legyen óriási tepsi.
- Egyéb igények? Még pár év szoftveres támogatás legyen hozzá.Tehát a kérdés a következő: 100e alatt, S22/S22+, esetleg egy jobb S23 vétel mellett mi az, aminek hasonlóan jó a kamerája, két kártyás (lehet esim + fizikai sim), és még 1-2 évig támogatja a gyártó? Amit néztem még: Pixel 8 külföldről, illetve Motorola Edge 50 Fusion (amazonon 245€ épp), a fő kamerája vállalható ennek is. Más egyéb?
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszi telefont választani.
- Árkategória? max. 350.000 ft
- Használt vagy új? Új, számlával, minnél több garival, magyarországi vásárlás hivatalos gyártói garancia
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? A leghosszabbra.
- Mire használnád? Multimédia fogyasztás és kévés "gyártás' is alap feljasználói szinten. Játék nem lesz.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6,2 col vagy a felett. De ne legyen túl nagy. Mai szemmel kompakt legyen. Gondolom, az olyan 6,3 - 6,5 col?
- Egyéb igények? OLED-kijelző, magasabb frissítésű (pl. 120 Hz) panel, IP-védelem mert párás, vizes környezetben használom és vizbe is vinném néha, eSIM, Qi (vezeték nélküli) töltés, nfc, tükrözés tv-re. Hosszú szoftveres támogatás.Eddig az S25-öt néztem, de mi jöhet még szóba?
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Khaosz55 #194961 üzenetére
Nem kell túlragozni,
el kell dönteni hogy melyik a szimpi, leginkább melyiket vennéd meg,
és ahhoz keresel egy jó eladóhelyet.
A 2a még tavalyi modell, annak friss verziója a 3a, 3a Pro.
pl MicroSD-vel nem bővíthető - van akinek ez számít.
A CMF 2 már idei modell, így a frissítése is hosszabb lesz, meg SD-vel is bővíthető.
A 2a is egy tök jó telefon, van a családunkban 1 fekete, [kép] [kép]
de azt csakis TE tudod, hogy neked mi a fontos. -
cs.zs.
veterán
válasz
Khaosz55 #194957 üzenetére
hu.nothing.tech oldalon tudsz nézelődni.
CMF menüpontban,
vagy Phone, vagy bármi -
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
fiam telefonját kezdi utolérni a vég már kiesik a képernyő, nem mai darab Realme 6.
100K környékén milyen telefont tudtok ajánlani 16 évesnek? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Hajdu Zoltán #194953 üzenetére
Nekem igaz, hogy a Honor 200 Pro -van, de azzal nagyon elégedett vagyok. Értsd... iPhone 15-öt váltottam (10év iphone után) Samsung Galaxy S24 Ultrára, amivel nem voltam elégedett, főleg fotós téren...arról váltottam a fele akkora értékű Honorra és maximálisan elégedett vagyok. Az iPhone 15 most a feleségemnél van és még ahhoz képest is szvsz jobbak a fotók. A rendszerrel meg semmi bajom. Szerintem nem rossz választás.
-
Hajdu Zoltán
újonc
Üdv mindnekinek !
Honor 200 a MM-ba most 115e Ft. vesztegetik, ennyi pénzért megéri hozzá jutni ?
/ teljesen átlagos felhasználás lenne /
Előre is köszi a segítséget.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Párduc #194945 üzenetére
Az lehet hogy most bőven elég mindenre ami most kell, de azt nem tudjuk előre, hogy a későbbiekben érkező appok mennyire lesznek kiéhezve ramra-procira.
Simán előfordulhat, hogy érkezik majd valami olyan (játék, vagy bármi egyéb app), ami megtetszik és kell majd neked, de amihez ez már kevés lesz.
Simán előfordulhat az is, hogy lóf.szt sem fogsz csinálni a telefonnal, és akkor meg tökre elég lesz. Én sem csinálok semmi durvát, és a 8/256GB Samsung mellett elégedetten használom a 4 éves 4/64GB Redmi 9T-t.Azt tudjuk csak, hogy a drágább-erősebb gépekben a későbbi kérdőjeles esetekhez több lesz a tartalék.
-
Párduc
junior tag
Kérlek segítsetek abban, hogy a Xiaomi Redmi Note 14 6 GB memóriás változata hosszú távon elég még vagy a 8 GB-os változatot érdemesebb választani?
-
vence
aktív tag
válasz
Elementgamer #194921 üzenetére
Ha az S10 -et megközelítő méretű, súlyú telót szeretnél nézd meg valahol az Edge 50 Neo -t.
Jóval olcsóbban megúszhatod vele a váltást.De még az Edge 50 Ultra is belefér a keretedbe, ez felsőkategórás tel, 1 TB belső tárral.
Ár/értékben talán a legjobb ajánlat most ebben a kategóriában.
Mindkettőt megnézheted egyszerre MM-ban, vagy vmi hasonló helyen.@ #194930 NickNinja
Nézd meg az itt említett Motorola Edge 50 Ultra-t
16 GB-os és tud desktop üzemmódot is ...
>>> Smart Connect (Ready For) support,
+ UWB stb. -
axioma
veterán
Koszi a multkori segitseget (forumtars me'g akcios felbontott darabot is linkelt amivel sporolt az egyetemista), most a paromnak is szeretnenk cserelni, csak ez nem surgos.
Feltetelek: 5000+ akku, 50+W toltes, 5G, nfc, NEM hajlitott szelu display, nagy fenyero, es ne legyen kisebb mint a Xiaomi Poco X4 GT ami most van neki (igen, irrealis, de fizikai meretben, nem kepernyoatloban me'ri), min. 8/256 de ha kicsit idotallobb kiszereles is van belole, az elony. Ja es a jobb oldalra rakhato vissza gomb (gesztusvezerles es launchercsere offos), ez a kinezetteknel is kerdes. Ami nem szamit: jatek (csak nem bonyolultak mennek), a foto inkabb dokumentalas mint fotozas, mindez ugy 100-200e kozott.
A Vivo V50 Lite 5G es Xiaomi Poco X7 Pro kozul melyik a nyerobb? Vagy van ezeknel jobb otlet ar/ertekben?
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
NickNinja #194934 üzenetére
Moto-nak relatív kis akkuja van (4500mAh), amit szupergyors töltéssel próbálnak kompenzálni.
Honor 200 Pro akkuja 5200 mAh, szintén gyorstöltéssel.
Vélhetően egyikkel sem lősz mellé.S24FE szerintem nem egy nagy szám, 4700mAh akku, 25 Watt vezetékes , 15 watt (?) vezetékmentes töltés,
nekem ez a telefon semmiben sem kiemelkedő, én sosem szimpatizáltam az S-FE szériával. Szerintem ennek árában a konkurencia jobban odateszi magát.
Kinek-mi. -
NickNinja
friss újonc
Sziasztok!
Tudnátok kérlek segíteni max 300e bruttó kerettel Androidos telefon ajánlással?
- Árkategória? max 300e bruttó, céges ÁFÁ-s számlával
- Használt vagy új? új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? kb 3 évre
- Mire használnád? normál felhasználás, fényképezgetés (minél jobbak a fotók annál jobb), internet, irodai-üzleti alkalmazások, alapszintű multimédia, extrém játék nincs
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? most egy 6.7 inches telóm van, ennél kisebb ha lehet ne legyen egy kicsit nagyobb nem gond
- Egyéb igények? szigorú igény nincs, e-sim hasznos, wireless töltés isKöszönöm szépen!
-
cs.zs.
veterán
válasz
Szia,
a "valami praktikusabb telefonra cserélnék"
kicsi-könnyű-kezest jelent? -
Kbali
nagyúr
válasz
Ha feljött, akkor egyértelmű lenne nekem a Pixel9.
-
válasz
Ennyiért én Xiaomi 14-et vennék, kicsivel többért pedig Xiaomi 15-öt.
-
Honda567
tag
Samsungból 100ezerig melyik tipuson van jack kimenet?
-
Elementgamer
csendes tag
Hi!
Gondolkodok lassan készülék cserén. i12pm nyúzok már 3-4 éve, teljesen elvagyok vele,de valami praktikusabb telefonra cserélnék és már érződik az akksi állapota + néha csinál érdekes dolgokat. Iphone-t most mellőzném, a céges is az
Android vonalat felszínesen követtem. Mit érdemes most venni ha hosszabb távra tervezek? 3 év szerintem megint. 1 kritérium van csak, a mindennapi dolgok rendesen menjenek.
Játék nem érdekel, kamera se annyira mérvadó ott a céges iphone + van egy milcem erre a célra.
Használt/új lényegtelen. Nagyságrendileg 250 környéke van megcélozva.
S25-S24 ultra, Magic 6 pro, Pixel 9 ezekkel szemeztem eddig,de meghallgatok mindent csak fiatalabb telefon kell majd.
Szerk: S10+ volt előtte és azt imádtam mind forma + súly miatt, tehetném azt használnám mai napig egy aktuális hardverrel. -
DRolii
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni! Szülő részére keresek új okostelefont. Jelenleg egy 5-6 éves Redmi-t használ anyukám (Ha jól emlékszem, kis elpusztíthatatlan cucc egyébként
, de utóbbi időben nagyon meglassult). Különösebb elvárások nincsenek, hiszen többnyire csak telefonálásra használja, néha Facebookozik rajta vagy chatel.
Mit javasoltok, mi lenne a legjobb ár-érték arányban? Jelenleg egy Xiaomi Redmi 13 6/128GB-tal szemezgetek. Ez jelenleg 50ezer Ft a MediaMarktban.A költség amit rászánnék egyébként 50-70.000 forint lenne.
Köszönettel,
Roland -
cs.zs.
veterán
válasz
csaplar55 #194912 üzenetére
Mindenkinek más a fontos egy telefonban,
mindenképp a saját igényeid szerint dönts!Én azt tapasztalom a sok-sok eszközünk által, hogy a Samsungoknak van legjobb hangjuk, és nekem a sok vonatos zenehallgatás miatt ezért is lett Samsung.
Én nem adok ennyi pénzt sem telefonért, én (saját részre) a 100.000 Ft-os kategóriában mozgok, ezért lett a Samsungok közül 8/256GB A25.
Pár éve az üzemidőre mentem rá, akkor a 6000 mAh akkus Redmi 9T-t vettem. Ha most mennék rá az üzemidőre, akkor Vivo V50 Lite 5G-t vennék Dimensity 6300 chipsettel, 6500mAh akkuval 111.000 Ft-ért.
stb stb stbMagadnak veszed, nem másnak.
Ha valamelyik nem szimpi, ne vedd meg! Ha tetszik, robbanj rá! -
cs.zs.
veterán
válasz
Golota #194913 üzenetére
"...ezért terjed a nézet, hogy az "adapter" rosszabbul szól, mint a jack kimenet..."
ez erre a darabra nem igaz, dinamikusabb/hangosabb vele a füles, és ez vonaton nagyon is fontos (régi retek szar csörgő vonatok).
Minden eszközömön van Jack, de ezzel használom, mert nélküle halkabb.
-
Golota
aktív tag
válasz
IMIIKE1998 #194905 üzenetére
Az USB-Jack adapter tulajdonképpen egy DAC (digital-analog converter). Mivel manapság a gyártók azzal spórolnak, hogy kihagyják a DAC chipet a telefonokból, ezt neked kell külön megvenni. Hogy hogyan fog szólni, az a megvásárolt DAC dongle, azaz "adapter" chip és build kivitelezéstől függ. Nyilván az egyszeri vásárló nem szívesen ad ki pénzt egy 5cm-es "kábelért", ezért terjed a nézet, hogy az "adapter" rosszabbul szól, mint a jack kimenet. Persze az sem mellékes, hogy egy telefonban lényegesen több hely van egy normális DAC implementációra, mint egy külső kábel méretben. Mindig röhögnöm kell ha valahol azt a szöveget olvasom cikkben vagy marketing anyagban, hogy "elhagyták a jack kimenetet, mert idejétmúlt". Ja, mert amúgy digitálisan hallgatjuk a zenét.
-
ParrotGun
újonc
Sziasztok!
Szerintetek megéri a Google Pixel 9a a plusz 50ezret a Pixel 8a-hoz képest?
Elsősorban az esti/éjszakai fényképezés/videózás minősége érdekel. Plusz azt olvastam, hogy a 8a hamar melegszik. -
vence
aktív tag
Nem igazán értem, hogy ...
miért ajánlgattok 6 GB RAM-mal telefonokat, amimkor valaki hosszabb távra keres készüléket ?!
Vagy 2025-ben miért ajánlható opciók a 12 nm (nanométer) -es
őskövület csipsz-ek ?!Tudnék én is mondani több hasonló ÚJ modellt is,
8 GB RAM-mal stb.
de miért, amikor vannak jobb alternatívák és
sokkal jobb kompromisszumok is. -
cs.zs.
veterán
válasz
Project: A #194903 üzenetére
Szia,
Samsung A56 8/256GB 161.000.- Ft,
és promóciós ajándék is van, [kép]
Nothing Phone 3a 12/256GB 155.990.- Ft,
Nothing Phone 3a Pro 12/256GB 186.990.- Ft,
periszkópos zoomkamerával,
Motorola Edge 50 Pro 12/512GB 175-180.000.- Ft [kép]
144Hz kijelzővel, 50W vezeték nélküli töltéslehetőséggel,
Honor 200 Pro 12/512GB 227.000 Ft [kép]
fényképezésben lehet hogy ez lesz a tuti, + akár 66W vezeték nélküli gyorstöltés,
Xiaomi 14T jelenleg 150-180.000.- Ft,
Redmi Note 13 Pro+ , Redmi Note 14 Pro+,
végtelenségig lehetne sorolni. -
t_totyo
csendes tag
Sziasztok,
az alábbi keretek között keresek telefont:
- Árkategória? - nem ez az elsődleges szűrő, de mondjuk első körben 200.000 Ft. Ha kell/van értelme többet költeni, akkor az sem probléma.
- Használt vagy új? - kizárólag új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? - Hosszú távra, ezért a támogatási idő fontos.
- Mire használnád? - Többnyire alapfeladatok (telefon, e-mail, böngészés), de munkaeszköz is lenne, ezért ezekből jó sok sokat. Dokumentumok, fotók olvasása, távoli szerver használat (vpn), navigáció (Waze) szintén nagy mennyiségben. A fotózás dokumentációs céllal fontos, de semmi extra elvárás.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? - Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - minél nagyobb
- Egyéb igények? - Akksi mérete/üzemidő az segítség, ha minél nagyobb/több. Játék, csillogó-villogó extrák hidegen hagynak.Egy 2019-es Huawei P30 Pro-t váltana, ami igazából a mai napig bőven megfelel mindenre, csak már a harmadik akksi is kezdi magát elhagyni, és mivel frissítések már amúgy sincsenek rá, egy újabb cserébe már nem akarok belefektetni.
Köszönöm a segítséget/tippeket előre is!
-
Lmh
őstag
válasz
vence #194906 üzenetére
Pont hogy az alzában láttam élőben először és nagyon megtetszett. A barna bőr is szép, de az a sötétszürke, ilyen...acél szín szerű keret, az ami megfogott benne. Képeken nem is figyeltem fel rá. Mindenhol a pirosat tolták, videókban tetszett is, de az meg élőben csalódás volt.
Egy szürke/feketét még megnéznék élőben. Abbol van sok elado, a fekete az mindig safe space, de szeretnék kövi telefonnak valami kicsit kükönlegesebbet.
Ráér... várok hátha feltűnik egy aprón. (vagy bemegy a pixel 8a 100k alá újszerű használtan, mert akkor lehet reszeltek a neónak)
-
vence
aktív tag
Az Edge 50 Neo 3+1 féle színnel jött ki eredetileg,
akkor még nem volt a Mocha M., mert az a 2025. év Pantone színe,
ez az 5. szín.Így azzal csak későbbi sorozatok jöttek, lehet kevesebb is ...
mindenesetre ebben a színben, a mai napig drágább is.Ha még nem láttad élőben, próbáld valahol megnézni, mert szerintem, nem annyira ütős, mint a render-képeken.
(Eddig csak az 50 Neo és Razr 50 készült ebben.) -
IMIIKE1998
őstag
válasz
vence #194886 üzenetére
Köszi, úgy látszik, hogy meg kell barátkoznom a nagyobb telefonmérettel. (De mindenképpen meg fogom nézni, hogy mennyire tégla a valóságban.)
A használt nekem maximum Rejoy és társairól, garanciával játszik. De lehet, hogy veszek egy új, garanciásat és akkor pár évig meg van oldva a kérdés.Ezek alapján ha új, akkor vagy a Moto G34 5G vagy a G54 5G (ha találok 50k körül, bár az Alza nem a kedvencem) lesz.
#194889vence :
Igen, ennyiért újonnan, garanciásan tényleg jónak tűnik, de nekem olyan óriási igényeim sincsenek, csak tényleg nem szeretnék egy fél tablettel járkálni.#194890cs.zs. :
A CMF a garancia és a méret miatt is kiesik, de ezt nem tudtam, hogy ennyire megbízhatóak ezek a jack adapterek. Ismerősi körből hallottam rosszakat is róla, meg hogy a hangzás csak nem olyan, mintha lenne rendes jack foglalat. De gondolom az adapter minőségétől is függ.
-
Project: A
tag
Sziasztok!
Készüléket szeretnék vásárolni, ami egy Samsung Galaxy S20+ -t váltana.
- Árkategória? 150.000 -200.000 Ft ,
- Használt vagy új? Kizárólag új,
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Játszik a BestBuy készülék is megfelelő, de alapértelmezetten hosszú távra tervezek.
- Mire használnád? Átlagos igénybevétel a mindennapokra.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Bármelyik opció játszik.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6,7" körül
- Egyéb igények? Semmi extra igény. Örülnék ha a kamera az S20+ vagy jobb szinten tudna fotókat, videókat készíteni.Köszönöm ha segítetek.
-
szs85
aktív tag
válasz
IMIIKE1998 #194881 üzenetére
Vagy egy használt garis készülék:
Redmi Note 13 - Alza gari...vagy egy Redmi 13-at.
-
cs.zs.
veterán
válasz
titi12 #194896 üzenetére
Én vonaton ülve használom. Reggel 40-50 perc , 1db rácsatlakozás, 1 db lecsatlakozás, és du 40-50 perc, ugyanaz. Mivel a kezemben van a telefon és YT videót nézek, + böngészek, pl MA, nálam semmiféle erőhatás nem éri. Nincs tekeredés, csavarodás, stb, ami ugyanígy egy laza kabátzsebben sem lenne.
Jack dugós technikát (vezetékes fülest) senki nem használ pl feszes zsebben, mert a 3,5mm jack is eltörne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Robot fűnyírók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest