- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Moto Watch – még nem teljes a kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
palesz53
senior tag
-
sanca72
tag
Sziasztok
Van egy LG c1 65" oled tv és haldoklik a táp benne. Van akinek már javították a tápot? Ha igen hol ? Vagy van e táp lelőhely ebayen kívül ?
Köszönöm a segítséget -
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Próbáltam keresni neten s95f-hez dedikáltan gaming beállítállítást, ha valakinek lenne, megköszönném, sajnos elég sok a statikus tartalom
-
Tyrone89
senior tag
egy apró részletet csináltam próbaképp az Avatar 3. részéből.
a forrás egyelőre egy nem nagy bitrátájú 8bit 1080p anyag, ennek fényében nézzétek.: [link] -
-
-
-
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Sok tapasztalat még nincs
Próbáltam Netflix-et, de nincs 4K csomagom (még), Youtube-ról néztem egy 4K természetvideót meg a PS5-öt kötöttem rá. Elsőre leginkább a HDR, ami lenyűgöző, ez nekem új élmény. A 4K felbontás is persze sokat dob rajta, de az ami a legkevésbé fontos nekem, mai napig játszok 3DS-en is
-
Köszi mindenkinek az itteni infókat, segítséget. Megérkezett az 65Z90B:

Egyelőre még a tv-szekrényen, de hamarosan majd felkerül a falra, egy nagyon picit magasabban lesz emiatt a végleges helyén.
-
djbb534
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb választás 55" S95F Vagy 65" S90F. PS 5 és youtube- streaming használathoz kellene a készülék. Köszi!
-
KTTech
veterán
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Mert nem TV-re készülnek (a filmek) és ami 24p annak amúgy sem tesz jót a nagy fényerő (főleg OLED-en)... viszonyitásnak: a DV mozi fényereje 300cd/m2. Minden más mozi ennél (sokkal) kisebb fényerővel dolgozik - a filmeket is erre lövik be. A régi filmeket 48cd/m2-re masterelték. Ezen kívül a moziban sötét van, tehát ehhez igazítják az anyagot.
Sorozatoknál lehetne nagyobb fényerő, de azokat is filmesek készítik, ugyanazon elvek alapján és nem 60-120Hz-es képfrissítéssel.
-
laci1117
aktív tag
Samsung 65S90F tv-ben december óta 630 óra van, ez nagyjából normális?
vegyesen telekom műsor, netflix, PS5. Érdemes valami karbantartást csinálni, pixel frissités vagy bàrmi?
Nagyon megszerettük ezt a tv-t, gyönyörű képe van, sport műsornál sincs elmosódás mint a QLED-en volt, jó választásnak bizonyul ennyi idő után. Remélem nem lesz vele gondunk a későbbiekben sem.
-
hockeyapu
senior tag
Itt a tavasz újra indul a telekjárat . Az összel meghalt a 43"-os Lg. (béke poraira)
Itthon december óta C5 oled (k.jó!)
De sajna annyit nem fogok tudni szánni a telekre, mert S.O.S. kell a jövő héten !
Azért megkérdezem mi most a legolcsóbb 50-55"-os oled ? -
alaves
addikt
válasz
palesz53
üzenetére
és maszibmw
Külső eszközről PCM sztereó jel érkezzen a TV-be (ha a TV hangszóró van használatban) pl. telekom box: hangkimenet: 'Soha ne használjon térhatású hangzást' (PCM)
Ha ez sem oldja meg, akkor a következők közül valamelyik opció hibásan működik az fw-ben és akkor kikapcsolandó:
(Intelligens mód: be)
Aktív hangerősítő: be;
Adaptív hangzás+: be;
Adaptív hangerő: beHang > Hang üzemmód: 'hangosított'
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy LG 65 C4 tévém és van egy olyan szokása, ha átvált HDR-re egy pillanatra elsötétül a kép. Ezt be lehet állítani valahogy, hogy leszokjon róla, vagy természetes?
-
palesz53
senior tag
Van egy értelmetlennek tűnő hibajelenségem (55s95f, 4 napos). Egy legalább 2-2,5 óra után egyszercsak szinte teljesen elhalkul a beszéd hangsáv. Csak az. Mellette a többi hang megmarad. Tegnap este pl tenisz közvetítésnél a kommentátorok hangja el, de a nézők, a labda stb maradt. De ugyanígy jártam filmmel. Ott is a beszéd rész elhalkult, a többi, közlekedés stb. maradt.
Telekomos stb (legutolsó fw, bár szerintem van újabb dobozuk), Ricable 48G-s kábel (eddig is ezt használtam egy öreg Pana LCD-vel, problémamentesen).
Újraindítom az stb-t vagy az stb menüjében átállítom a kiadott hangot (manuális kontra auto), azonnal megjavul. Újabb kb 2 óra múlva megint megtörténik ugyanez.
Kipróbálom majd még földi adással is, azzal maradna a tv a ludas. Kábeleket megnéztem, rendesen csatlakozik mind, beállítások amik itt a fórumon javasoltak.
De miért mindig ennyi idő elteltével jelentkezik ez? -
Gicz
addikt
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Hát sajna nekem nem nagyon jön be a legtöbb HDR, főleg mivel tök sötétben nézésre masterelik őket. Kurvasok a sötét jelenet, amiben napközben a G5-ön sem látni semmit, cserébe ha bekerül a képbe a nap az meg nappal is kibassza a szemem. Nekem ez fos, nem HDR. Ha van SDR azt töltök le mindig, de a legtöbből sajnos nincs. Csak HDR meg DV. Csak fullHD-ből szokott lenni SDR.
-
bodorobi
csendes tag
Hello s95f tulajok,
a mozgásmegjelenítéssel (utánhúzás-beremegés) mi a tapasztalat? -
LeventeV
őstag
Sziasztok!
Az S95F az QD-OLED panellel szerelt Magyarországon? -
-
Tyrone89
senior tag
következő héten Kedden megjelenik az Avatar 3, szóval még azon a héten megcsinálom. Akit esetleg érdekel majd, üzenetben jelezze.
-
maszibmw
tag
válasz
Lajcsika
üzenetére
A tv a saját dekóderét használja a tv csatornákhoz, tehát a tv adások nincsenek boxhoz/hdmi hez kötve, koax megy bele a mindigtv antennából.
Ettől függetlenül, alap gyári esetben, ha rádugom az androidos boxot a hdmi1 re, a fényerő iszonyat magasan van belőve. ( kép visszaállítás után is, tehát valamiért ez neki a default ) -
Lajcsika
tag
válasz
maszibmw
üzenetére
Az összes forrás azt jelenti, hogy amit ezen a forráson keresztül csatlakoztatsz arra vonatkozik tehát ha pl. HDMI-2-n van a tv box csatlakoztatva/nálam Telekom androidos smart box/ akkor az a HDMI 2-re vonatkozik. HDMI-1-re rádugsz egy BD playert és ott állítod be ahogy akarod és bejelölöd az összes forrást akkor az meg a HDMI-1-re fog vonatkozni.
-
maszibmw
tag
Sziasztok!
QE55S90F.
A kép beállításoknál, pl TV módban beállítom az egyik alap sémát (pl. FILM), és kijelölöm, hogy ez legyen érvényes az összes forrásra is, amennyiben átkapcsolok HDMI-1 re, magától felnyomja a fényerőt majdnem maximumra. Pl. sötét szobában a TV-módnál 16/50, HDMI re kapcsolva 40/50-re felugrik.
Ha bekapcsolom az AI-képvezérlést, a helyzet szintén ugyan ez.
Természetesen, ha lekorrigálom a HDMI fényerőt, akkor megjegyzi, de alapban ezt csinálja.Valakinek valami ötlet?
Köszi Maszi
-
feca54
újonc
Sziasztok .Sony KE 55 A8.
Vélemény köszi. -
palesz53
senior tag
1,5 hónapja túrom az infókat az oledről. Lett is belőle egy 55s95f...
Viszont egyvmi eddig nem jutott eszembe, és nem rémlik, hogy olvastam volna róla vhol.Mennyire bírja a panel a (hirtelen) hőingadozást? Teszem azt bent 21 fok van, én meg rányitom az ablakot, ahonnan bejön rá mondjuk 5 fok. (Ablakok mellett van. Tudok nyitni eggyel odébb is, ha nem tesz jót a közvetlen mellette nyílón bejövő levegő.)
-
s.Oliv3r
őstag
Az LG OLED77C6H elég kemény lesz
-
daktilusz
csendes tag
válasz
rainman72
üzenetére
A vicces az, hogy felmentem az LG hivatalos weblapjára és ott feldobott egy 15%-os kupon lehetőséget, ha két terméket veszel egyszerre... na itt jön a képbe a feleségem
Mert már pedzegettük, hogy veszünk egy hűtőt, az meg 200-300e között mozog. Így, ha kosárban van a két termék (TV 400e, hűtő 280e), akkor lepattan belőle 102e...
Kezd alakulni, bár kíváncsi vagyok még a moneybackre, hátha be tudom húzni azt is. Még beszélek az erstével.
Addig is nagggyon köszönöm a segítséget mindegyikőtöknek
Cs
-
captainnemo
senior tag
Egyetértek veled, ott a tv-ben minden képesség ne kelljen külső lejátszót használni, de sajnos az van, a tv gyártók a streamingre koncentrálnak, azt kell támogatni. Az offline lejátszás, egy szűk szegmens, némiképpen a legalitás határán. Nekem egy 2024-es LG OLED tv-m van ott a DTS is megy. Amennyiben eltekintek a HD hangoktól, akkor teljes értékű lejátszónak tűnik, a webos plex kilensével. Viszont mehetne passtrough az összes hang. Továbbá az is kérdéses minden offline letöltött anyag problémamentes-e. Ez amúgy a külső lejátszókra is igaz, mindegyik kompromisszumos valamilyen szempontból.
-
-
rainman72
nagyúr
-
junkpod
nagyúr
válasz
Aurig@
üzenetére
Bocs ha félreérthetően fogalmaztam. A hang atengedes, passthrough funkcióról írtam. Tehát külső média player.
Igen a tv nem (tökéletes) lejátszó. DE korántsem csak megjelenítő. A modern TV oprendszerek már sokkal inkább média központok, a "csak megjelenítő" a panel.
Ennyi erővel az avr is csak hang-megjelenítő.
És nem is kell itt szürke zonas média playert emlegetni, sima BD lejátszó ha radugod a tv re, nem fogja továbbítani a HD hangsavot csak Sony és Pana. -
daktilusz
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Köszi a választ, egyébként érdemes ezeken webeken is nézelődni? Adnak rá 12 hónap garit, bár nálam ezek a kategóriák mindig újonnan kerültek megvételre...
https://digma.hu/
https://www.electrovision.hu/
Plusz még egy kérdés, ha szabad. G4 vs G5? Mert még azt is lehet kapni
Köszi!
-
daktilusz
csendes tag
Sziasztok!
TV újítás előtt állok és szeretnék információt kérni Tőletek, hiszen látom, hogy már évek óta benne vagytok a témában
Kb. 200e lett rászánva, aztán rádöbbentem, hogy lesz ebből 300e is, szóval most kb. itt jár a keret (feleségem nagyon boldog
)
Az már kikristályosodott, hogy LG lesz belőle, ki is néztem ezt a típust: LG OLED55C51LA
Természetesen ez már inkább közelebb van a 400e-hez, mint a 300-hoz, de láttam nemrég 350e akcióban.
És itt jön a képbe az LG OLED55G51LW, ami kicsit bezavart a képbe. Ez is egy ugrás összegben, de mint korábban is, 5-8 évre terveznék a TV-vel, mint ahogy a többivel eddig, így meg tudom győzni (talán
) a feleségem ennek a szükségességéről.
Szoktátok kérdezni, mire használom és hol:
2160p filmek, xbox x játékok (inkább stratégiai, foci, autóversenyzés nincs), valamint jelenleg egy panelban, ahol ha kell sötétítek, de nem szokott kelleni, napközben is szépen teljesít a mostani tv.
Ez az összesítés, ezek alapján szeretném kérdezni tőletek, hogy melyik tv mellett voksoltok, továbbá melyik miért jó (ha nem nagy kérés
)
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Jó egészséget és szép napot Mindenkinek!
Cs -
Gicz
addikt
válasz
Aurig@
üzenetére
Szerintem abszolút elvárható, hogy tudjon mindent is. Ott van benne a mindig agyonreklámozott 142. generációs AI mindent tudó proci, és a média lejátszójaba így is fektetnek energiát, hiszen kadenciahelyes a 24p, eszik mkv-t, mp4-et h264, 265, mindenféle hang stb, valamiért az nem megy hogy ne 90%-os legyen a lejátszó hanem 99.
Ha a licencdíj a bajuk, akkor legyen egy online shop ahol a tv szériaszámához meg tudom venni a licenceket még 50 dollárért, és kifizetem. Nem akarok mégegy dobozt, mégegy távirányítót.
-
Ratrak
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Azért az többmindenen úszott el, ennél nagyságrendekkel fontosabb dolgokon.
Én megértem, hogy elvárják az emberek, ha valami korábban volt, és működött, akkor a fejlesztések után ne tűnjön el, főleg, ha hasznos, és még főlegebb, ha középkategória+os termékekről beszélünk. Lásd még jack csati a mobilokon.
Én is gyűlölöm, amikor "visszafele fejlesztünk", főleg, ha még hangzatos ideológiát is gyártunk hozzá, vagy totálBS magyarázatokkal rukkolunk elő.Mondom ezt úgy, hogy a TV nálam is monitor-üzemben megy, és totálisan nem érdekel, hogy a képen kívül mit tud vagy nem tud. De megértem a helyzetet, és megértem azokat is, akiket zavar, ha egy szolgáltatás korábban egy adott kategóriában adott volt, most meg hopp, már nem. És lényeges, sok ember által igényelt/használt szolgáltatásról beszélünk, nem egy olyan funkcióról, ami senkit nem érdekel.
-
Aurig@
őstag
válasz
junkpod
üzenetére
Szerintem semmi felháborító nincs benne.
A tévé nem médialejátszó. Arra kaphatók dedikált eszközök, amik hang terén kivétel nélkül, mindent támogatnak, pláne az utóbbi években megjelentek.
Elhiszem, hogy sokan elvárják, de miért is!?
Nekem 2015 óta van házimozi erősítő és médialejátszó. A tévé csakis megjelenítésre szolgál.
Minőségben egyik tévé sem közelít meg egy dedikált médialejátszót.
De, mint írtam az első mondatomban, csak szerintem.
Mindenki úgy gondolja ezt, ahogy neki jól esik. -
junkpod
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Értem, hogy 65 coll esetében az eleve magas ár miatt a különbségek is nagyobbak. Azért 55 esetén kezelhető a különbség. Másrészt meg nagyon felháborító, hogy fél millás tv esetén nincs teljes formátum támogatás.
Márka
Dolby TrueHD passthrough
DTS-HD MA passthrough
Megjegyzés
Sony
✅
✅
🔥 legjobb, teljes támogatás
Panasonic
✅
✅
🔥 referencia szint
LG (2025)
✅
❌
❗ DTS teljesen hiányzik
Samsung
⚠️
❌
❗ DTS nincs
Philips
❌
❌
❗ eARC ellenére sem
Hisense
⚠️
⚠️
vegyes / modellfüggő -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
palesz53
üzenetére
Kérdés, hogy egy 48 colos C5-höz képest hogy teljesít? Ha ugyanúgy, akkor csak a plusz garancia miatt érdemes esetleg megvenni.
Az, hogy az lg tandemet ír, attól én még nem tennék rá 1 Ft-ot sem, hogy valóban az, főleg ha a fényereje csak a C5 szintjén van, pont az egyik tulajdonsága a tandemnek a nagyobb fénysűrűség és szín fényerő, ha ezeket nem tudja, akkor nem tudom mi értelme. -
LeventeV
őstag
válasz
palesz53
üzenetére
Köszi a választ, ez megnyugtató.
A fényerővel nekem nincs bajom, most egy CX-et használok és nekem már az is elég, így ami attól jobb az már nekem jó.Nem is a C5 lett volna a másik opció, hanem a C6. Ugye az marad WOLED, viszont már megkapja az új procit az is és 12 bites lesz.
Kis kontextus: a CX-emen jelent meg pár halott pixel, de nem tudom ez mikortól jelentkezett, egy hete vettem észre (kb 7-8 pixelről van szó a széleken).
Úgy voltam vele, hogy megvárom a C6 és G6 modellek akciózását, addig kibírja a CX, csak utána láttam, hogy a G6 viszont már woled panelt kap elvileg 48 colon.
Ha ez meg igaz, és a C6 rosszabb lesz mint a G5 volt, és a G5 tandem oledet használ 48 inchen is, akkor lehet inkább megelőlegezem a váltást most, amíg még kapható a 48G5. -
palesz53
senior tag
válasz
LeventeV
üzenetére
Igen, tandem oled paneles a 48"-os is. Csak nézd meg az LG honlapján, ott a pontos info. (Beégett a fejekbe, meg a köztudatba a rossz információ, ami az előzetes várakozások során alakult ki, amikor tippelés ment, hogy vajon abban milyen panel lehet. Aztán ez így is maradt meg a legtöbb helyen, esetleg kétkedés, meg az LG szidása, miért nem tisztázza. Miközben teljesen egyértelmű a honlapjukon a leírás.)
Az 55+-os mérethez viszonyítva csökkentett a fényereje (kb C5 szintű) például, mert a mérete folytán a megfelelő hűtése nem megoldott.Kapsz rá plusz 2 év panelgarit a C5-höz viszonyítva, és noha nem kapod meg az 55"+-os darabok minden jóságát, azért egy C5-nél többet ad.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mire gondoltál hogy 200-300eft plusz? Az egész tv 390eft volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gyúrósok ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Call of Duty: Black Ops 7
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Automata kávégépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming RTX 5090 32GB GDDR7 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Sennheiser HD650 fejhallgató
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
és el is felejtünk dolgokat.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vélemény köszi.