Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Pont jó téma: LG C1, esélyes h. a készenléti része beszart a tápnak, intézem a szervizeltetést. MediaMarkt Garancia Plusz Silver: ez már a kiterjesztett +2 év gari területe, és hát sajnos ezt már NEM az LG szervizeli, hanem a netes visszajelzések alapján a Szellemkép Bt (legalábbis Bp-en, nem tudom ha vidéki valaki, annak is Bp-re kell eljuttatnia a TV-jét, de vakon megkockáztatom h. igen). Mivel nem jönnek ki házhoz (úgy mint az LG szerviz), vagy én viszem be (ahogy tudom), vagy futárt küldenek érte. Akiknek úgy kéne átadnom h. a gyári csomagolásában. Hátpersze, 4-5-10 évekig őrizgesse az ember azt a buzi nagy sobozt meg a hungarocellt, ha hozni vinni kell egy ekkora batár nagy háztartási gépet.
Szellemkép-ékről sok jót nem lehet olvasni, már félek mi lesz az enyémmel ott hetekig-hónapokig. Visszakapom javítatlanul, vagy még tönlre is tesznek rajta valamit ami eddig jól működött rajta. A legjobban lehet h. akkor járok, ha komplett alaplapcserés GTK-s lenne, és akkor adnak az eredeti árat levásárolható kupont, amit be tudnék váltani egy C5-re. -
sakal83
addikt
válasz
golfvariant
üzenetére
Igen. Az lg kozvetlenul gariztat ha gond van.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Érdekesek ezek a gyártók, mert akkor pont OLED-en egyformának kellene lennie, persze egy OLED fw-je javarészt megegyezik egy azonos kategóriás miniLED-ével. Samsung-nál leegyszerűsítették, 2.2 és bt.1886 van SDR-ben és kész. Normál felhasználáshoz nem is igen kell más (speciális felhasználásnál kellhet esetleg a többi gamma opció). -
kolosszus87
senior tag
válasz
golfvariant
üzenetére
Igen, de csak ha a forgalmazó az Emag, mert piactérként is működik és más boltok cikkei is megjelennek náluk. Amiket linkeltél azokat az emag forgalmazza, én is itt vettem az oledemet anno.
-
golfvariant
aktív tag
Emag OLED55C42LA 339.990 Ft
Emag OLED55C52LA 365.990 FtEmagról érdemes vásárolni?
-
kolosszus87
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Pont ez az, hogy én fordítva látom. Bt1886-nál látok inkább black crush-t és inkább a 2.4-es gammán látom jobban egy hangyányival a legsötétebb árnyalatokat. Legalábbis így érzetre ez jön le... több sötét tartalommal megnézve és sötét szobában vizsgálgattam, oda vissza kapcsolgatva. Hozzáteszem, a tesztmintákon nem látszik a különbség.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
B7-en nézegettem én is (ott még volt 1,9; 2,2; 2,4, bt.1886). Úgy van, ahogy a fórumtárs írja, "lágyabb" a fekete bt.1886-al.
SDR gamma:
- 2,4: fix hatványgörbe, teljes fényességtartományban egységes, fekete közelében kevésbé finom
- bt.1886: ITU-R szabvány, CRT-k viselkedéséhez közeli, gamma nem fix, hanem igazodik a kijelző valós feketeszintjéhez, sötét tartományban lágyabb, több részlet marad meg, black crush kevésbé jellemző -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
kolosszus87
üzenetére
Igen, papíron megegyezik. De ettől függetlenül mindneki ugy adaptalja ahogy akarja, siman benne van a pakliban hogy a sötét részeknél nem 2.4 hanem inkább 2.2
Tedd fixen 2.4re.
Na majd ha lesz időm megmerem az itthoni pana oledemet mindketto beallitas mellett.
-
kolosszus87
senior tag
Üdv! Főleg Vhiktor és más kalibralasban járatos szakik véleményére lennék kivancsi. Ma este jatszottam kicsit a Panasonic LZ980 oledem gamma beallitasaival. Elvileg az oleden a BT1886 gamma beallitas megegyezik a 2,4-es gammaval, de biztos h teljesen ugyanaz? Mivel a Pana oleden van külön 2,4es beállítás is a bt1886on kívül és bár marha hasonló, de ahogy kapcsolgatom oda vissza, nekem az az erzetem, hogy sima 2,4-es gamma beallitas több fekete közeli reszletet tár fel mint a bt1886 beállítás. Jól láthatom én ezt vagy csak placebo?
-
Roland861010
veterán
válasz
Brian_GT
üzenetére
Hát nem fogok védeni a Samsungot de tavaly volt nálam 1 PS5Pro / PS5 Slim egy lemezes Fat / és egy Xbox Series S egyiknél sem volt gond.
Igaz az enyém csak S90D de előtte a Q90B sem problémázott ezen.Laptopnal hamarabb jelent neki problémát a Windows nyomorultsaga.
Pár hete volt nálam tesztre egy MSI RTX5070-el szerelt laptop.
Már kitéptem a hajamat mert nem akart képet küldeni ( igaz vezeték nélküli megoldást akartam használni) az volt a baja hogy csak a dedikált VGA volt beállítva majd amikor átváltottan optimusra ott már kiküldte a jelet de csak az i9Ultra iGPU-rol így a felbontás szar volt.Én amondó vagyok minél fejlettebb a technológia sokszor annál bonyolultabb az élet vele.
-
Brian_GT
őstag
Sikerült, működik. Nem hittem volna factory reset lesz a megoldás.
Amit említettem is gondot, az pedig elég híres szokott lenni samsung oldaláról ha az external device manager részét nézzük, általában konzoloknál van ez a jelenség, ezt próbáltam vázolni, de aki nem futott még bele annak fura lehetett. pedig ismerősömnek hasonlót produkált anno az LG-je is, de inkább Samunál ismerősebb.
Kábel húzogatás nyilván túlzóan írtam, persze egyrészt nem usb hogy szeresse, de kb 5x húztam ki éás dugtam vissza, abból mindig vagy a tv vagy a ps oldaláról ki volt kapcsolva az eszköz minimum.
Sikerült az a lényeg, köszi a tippet. Valszeg nem tudta mivel használva van a mási k3 port is, mit kezdjen a friss jövevénnyel... -
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Azért raknám ki ide is a postom, mert kimondott Samsung topicot nem találtam...ha van elnézést... és hátha tudna valaki okosságot mondani. Előre is köszönöm.
Szóval boldog tulajdonosa lennék egy PS5 Pro-nak a mai naptól, de helyette csak a falkaparás és a hajtépés sikerült eddig.
Van egy Samsung S95D tv-m.
Szeretem, imádom a tv-m, előtte is Samsungom volt, de ismerem azt is hogy egy pokol amit a hdmi kezelés terén csinál a Samsung.
Most sem kellett csalódnom.
Összedugtam a PS-t és lám természetesen nincs jel.
Beadja ugye középre a keresést, kis idő múlva kiadja hogy megtalálta-felismerte mint PS5, majd vált a kép bejön a tv főmenüje hogy rakjam el a ps5 ikont vhova. Rányomok oké és nincs kép. Bármit csinálok nem tudok képet varázsolni.
1x sikerült úgy megoldani 200 kibe húzogatás után...remélem jót is tett neki menet közben... hogy mikor így beadja a keresést akkor sokáig keres és kiírja manuális válasszam ki a jel típusát, ott ha mégsét nyomok azonnal bejött a kép és minden faszányos volt. Csak épp nem voltak a kábelek elpakolva semmi, kikapcsoltam-kihúztam szépen helyére raktam mindent majd vissza és ennyi, megint nincs kép.
A PC-m is össze van kötve a tv-vel ott ugyan ez a hercehurca megy, amíg eljutok oda, hogy sokáig keressen és kiírja manuálisan nyomjak rá, ha az megtörténik tökéletesen megy a 4k a pc-vel is, mikor ő maga azonosítja be PC-nek akkor ugyan úgy nincs jele neki.
Ez a Samsung idióta szoftvere nem tudom, mellette egy csoda a tv deee ez a része a szoftverének mindenki akinek köze van hozzá golyót érdemelne.
Azt is tudom kell vagy lehet játszani azzal, hogy az Anynet CEC vagy mifene be van e kapcsolva nincs, meg a külső eszközekelő vagy hdmi plus melyik tvn mi a neve is hogy on vagy off. Kapcsoltam én 200x így is úgy is...semmi.
A poén, kihúzom a hdmit meg a tápot átviszem a lassan 10 éves még sima ledes samsung tvmre, összedugom és elsőre működik minden tökéletesen.
Most akkor???!!!
Tudna valaki tanácsot adni mit tegyek mert egyszerűen kifogytam az ötletekből.
Köszönöm szépen előre is. -
Anubris
őstag
Köszönöm sikerült.
-
válasz
Sundesz
üzenetére
65" és 4 éves volt, szóval már nem volt garanciás... hát igen Bp nagyobb "játszótér"😅 Vidéken nagyon nehéz bármit eladni, főleg egy tévét, mert senki sem fog utazgatni+szállítás stb...maximum ha ott a közelben pont kell valakinek akkor eladható, de ahhoz meg óriási szerencse kell, hogy valaki pont olyat keressen

Zen_Ronin-Mint mindent, itt a hardveraprón 😃
-
alaves
addikt
válasz
STC Speed
üzenetére
Igen, ez rendben van. SDR képmódokban a kontrasztjavító és a színtónus befolyásolja jobban, főként normal képmódban nem látszik változás. HDR képmódoknál főként a HDR-tónusleképezés befolyásolja. Kapcsolj másik képmódra, amelyik jobban tetszik (az adott képmódon belüli többi opciót is beállítva a kívántra).
-
STC Speed
őstag
Samsung 65"S90F tulaj van itt esetleg?
SDR képnél a csúcsfényt hiába állítom közepesre, vagy magasra, nem történik semmi. Másnal is ilyen?
55 colos tipusnál egyből látni, hogy világosabb a képernyő... -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Megjött pénteken az lg 77c51la, ket dologban szeretnék segítséget kérni. Az egyik hogy valaki tud ajánlani részletes kép beállítást hozzá? A masik, hogy ha az Xboxot bekapcsoljuk, akkor a tv is bekapcsol ami tök jó, de ez mellett bekapcsol a blu ray lejátszó is ami teljesen felesleges, mit és hol kell beállítanom, hogy mindig csak az adott eszköz kapcsolja be a tvt, és a tv más eszközt ne? Köszönöm!
-
sakal83
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Chatgpt szerint igen
"Röviden: az ózon erősen oxidáló gáz, és károsítja az OLED panelek érzékeny szerves anyagait, valamint más elektronikai alkatrészeket is."
-
T0mBd1gg3R
veterán
Lehet hülye kérdés, de ózonizátor/ózongenerátor árthat oled tévének?
-
T.Peter
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Az a baj, hogy bemondasra nem igazan lehet hinni annak, hogy ki szerint fenyes vagy sem. Lehet csak vilagos jelenetek vannak, de az ossz fenyesseg alacsony, stb.
[link] Ezert erdemes csak a plot-ra tamaszkodni. Ebben az esetben a Zorro-nal latni, hogy ez valoban nagyon magas maxcll-t tartalmaz. -
Roland861010
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
Én valami ilyesmit tudnék elviselni!
Az a nagyon fényes nekem nem jön át vagyis engem zavar.Legyen részletes és erőteljesek a színek.
-
alaves
addikt
válasz
poli27
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy ugyanúgy be tud lassulni a webOS is (az újabbak, a régiek /3.0, 3.5/ kevésbé), de a többi TV OS is (googleTV, androidTV, vidaa stb.).
Samsung-nál gyorsítás:
- ha érezhető a lassulás: TV reboot: bekapcs.állapotban a táv kikapcs.-ot 5 mp-ig nyomni amíg újraind.
- 'eszközápolás' indítása menüből
- 'alkalmazások beállítása' opció: célszerű, ha flash-tárhelyből 10-15 % üresen van
- időnként min. 2 perces áramtalanítás
60 év távlatából (az utolsó 3 TV az OLED) a Samsung 65S90C az első TV amellyel teljes mértékben elégedett vagyok (persze nem tökéletes, kisebb hibák mindíg vannak/lehetnek).
Következő TV-m is valószínűleg Samsung QD-OLED lesz (vagy utód technika), bár lehet hogy nem adom el gari lejárta előtt, amíg bírja, addig megy. -
eL Geri
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Érdekes amit mondasz pont a Tron: Ares filmről.
Még nem néztem meg a G4-emen, de review alapján eléggé semmilyen szinten vannak a HDR csúcsfények benne (ilyen 3-400 maximumok). Persze nem csak ez számít egy filmben, de ez a látványos.
UPDATE: ja látom, meg is előztek másik is a véleményemmel

Nézd meg az utolsó (2025) Downton Abbey filmet, vagy a már jó pár éves Altered Carbon sorozatot. Na azokban látványos a HDR fény. -
Vadasz1
tag
Sziasztok csak ha már enyire belemerültetek ebbe a témába
érdeklödnék ,hogy egy SAMSUNG (QE65S95CAT) tv-t 582h van benne
mennyiért lehetne eladni? kb fél éve használom ,elötte csak kirakatban volt
köszi -
T.Peter
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
[link] Szerintem te valami teljesen mast neztel vagy hallucinaltal
. A 400 nit minden, csak nem jo. Tyrone89 verziojaval hasonlitsd ossze, aztan akkor rajossz, hogy minek kene lennie az elvarhatonak.
Ezt a csatornat amugy tudom mindenkinek ajanlani, mielott mas filmeknel is az lenne, hogy 400 nitrol azt hiszik, mekkora csoda. -
poli27
veterán
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Nekem a B7V is elkelt 2 nap alatt, igaz ismi vette meg végül

Visszatérve a 77F95 tévéhez, eddig nem estem hasra tőle.. a 65G13LA szerintem erősebb hardverrel volt szerelve
Vagy maga a Tizen ennyire szar az LG Weboshoz képest? Valahogy nem megy olyan rezzenéstelenül és gyorsan mint a Webos, ráadásul nem tudom ki az a balfax aki csinálja, de egy dedikált bemeneti gombot mi a picsért nem tudnak felrakni?... A kép szép a hardver szerintem nem elég erős/optimalizálatlan a Tizen rajta... Következő tévém megint LG lesz 4 év múlva 
-
Na közben meg jönnek is a C1-ért, alku nélkül 250-ért viszik, ennyit arról, hogy eladhatatlan egy használt Oled, tegnap éjszaka hirdettem meg, 1 nap sem kellett hozzá 😳
-
válasz
balou84
üzenetére
Nem gond, mielőtt bármit veszek/rendelek nagyon körbejárom a témát és lehetőségeket, nem vagyok a pénzem ellensége én sem👍 Tudom, hogy vehetnék külön más talpat is a talp nélküli változathoz, és akkor olcsóbban megúsznám valamennyivel, de én mindig ragaszkodom az eredeti hozzá való dolgokhoz, ez az én hülyeségem, ez van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Stratégiai árkorrekcióként hivatkozik az áremelésére az ASUS
- Xbox Series X|S
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- 8 GB VRAM-mal dominálhat idén a GeForce RTX 50 sorozat
- E-roller topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 77S95F 83S95F 3év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alienware 17r4 olvass
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G1a - R5 4650U I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Érdekesek ezek a gyártók, mert akkor pont OLED-en egyformának kellene lennie, persze egy OLED fw-je javarészt megegyezik egy azonos kategóriás miniLED-ével. Samsung-nál leegyszerűsítették, 2.2 és bt.1886 van SDR-ben és kész. Normál felhasználáshoz nem is igen kell más (speciális felhasználásnál kellhet esetleg a többi gamma opció).

. A 400 nit minden, csak nem jo. Tyrone89 verziojaval hasonlitsd ossze, aztan akkor rajossz, hogy minek kene lennie az elvarhatonak.