Hirdetés
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- "Picikét" drágább lett a Trump Mobile T1
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- iPhone topik
- Microsoft Rewards
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- One mobilszolgáltatások
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Google Pixel topik
-
15856 - 15801
15856 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-09 15:12 Téma összefoglaló

AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9850X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
4264adam
nagyúr
-
Acsi
aktív tag
Duronaut helyett MX-7, nekem is van mind a kettő. MX-7 modernebb, jobban sikerült, kicsit melegíts rá úgy könyebb kenni "légfúvó / hajszáritó"
Pont igorslab tesztje miatt választottam itt van a HY-P17 vs MX7
-
4264adam
nagyúr
Duronaut helyett MX-7, nekem is van mind a kettő. MX-7 modernebb, jobban sikerült, kicsit melegíts rá úgy könyebb kenni "légfúvó / hajszáritó"
-
Acsi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom próbáltátok e, a kínait, de én kíváncsi leszek rá! Nem most fogom kitesztelni, de ha meglesz, majd leírom a tapasztalatokat.

-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Zsohi
őstag
-
Biga123
addikt
Ergo ha a zentimings-ben kattingatok a két modul között akkor ideális esetben mindennek stimmelni kell. De ha a tPHYRDL eltér akkor ezzel lehet korrigálni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
8000-nel nalam azt hiszem 4 kell
-
Zsohi
őstag
A tPHYRDL a memoriavezerlo es maga a memoria kozti kesleltetes, ami idealisan egyforma a ket modul kozott.
Viszont azt ne kerdezd konkretan mit csinal a ArRdPtrInitValue, mert erre nem tudom a valaszt, csak annyit, hogy ez segit es erdemes 0-2 tartomanyban tartani.
-
Biga123
addikt
A saját módszerem amit követni szoktam a memória tuning alkalmával, talán a segítségedre lesz(nem vagyok profi benne):
Első lépésben kigondolom milyen sebességet célzok meg és milyen feszültség mellett szeretném ezt elérni, kell-e a GDM, vagy sem és minden időzítést teljesen automatára állítok. Jelen esetben én a 8000-et céloztam meg itt 1.45V mellett.(ez egy félkész, kezdetleges profil ami a képen van):
Ha boot-ol a gép boldog vagyok, ha nem és nagyon-nagyon akarom akkor el lehet kezdeni játszani az ellenállásokkal. Majd következő lépésben jöhet a Zentimings és megnézem, hogy a két modul azonos-e. Elsősorban gondolok itt a tPHYRDL-re, ha azonos tolok gyorsan egy tesztet, y-cruncher bench, majd VT3 és kap egy kis 4 pipás AIDA-t is, egy fél órát adok ezeknek kb. Ha a tPHYRDL nem stimmel, mint ahogy a fenti képen történt velem a "ArRdPtrInitValue"-vel szintbe hozom és tesztelek, ha sikerül és stabil is jöhet a következő lépcső.tRRDS, tRRDL, tFAW, tWTRS, tWTRL jöhet. Itt optimista módjára mindig 4-4-16(20), 4-16 kezdek ami kb soha nem megy, de meg kell próbálni.
tRRDSx4=tFAW tWTRSx4=tWTRL(ez nem szabályszerű, de nekem így mindig minimálisan gyorsabb)
Teszt, ha eléred azt a pontot, hogy már bootol a gép.Jöhetnek az SCL-ek, trdrdslc és twrwrscl, ezeket azonos értékre szoktam állítani 4-4, 6-6, 8-8 és le van tudva...
Ilyenkor szoktam a tRFC és tREFI, ehhez itt a topikban van táblázat is, és itt szoktam először egy hosszabb tesztet tartani, 2 óra körülit.
Ha minden jó jöhetnek az elsődleges időzítések amikkel el lehet pöcsölni sokáig, majd a feszek.
Még annyit, hogy szerintem érdemes első lépésként az FCLK órajelet belőni és utána a RAM.
“Ha a tPHYRDL nem stimmel, mint ahogy a fenti képen történt velem a "ArRdPtrInitValue"-vel szintbe hozom és tesztelek, ha sikerül és stabil is jöhet a következő lépcső.”
Ezt kicsit kifejtenéd?
-
emiki6
veterán
Ehhez hozzateszem, h en pl elengedtem a 4 pipas aida-t. Mert volt h szo szerint vegigtoltam mindent, mindenhol jo volt, abban nem, ill volt h forditva volt..
en anno valaki setupjaval kezdtem, es azt kezdtem el finomhangolni.
a 8000 volt feligmeddig sajat, de az nagyobb kuzdelem is volt annak idejen

Nálam a karhu nagyon jól bevállt. Meg ugye ddr5-nél a y-cruncher fftv4-e, végül furmark nélkül jó hőstabilitás stressz teszt.
-
s.bala31
őstag
Ehhez hozzateszem, h en pl elengedtem a 4 pipas aida-t. Mert volt h szo szerint vegigtoltam mindent, mindenhol jo volt, abban nem, ill volt h forditva volt..

Én pl a te 6200-as beállítasaidat vettem kiindulási alapnak
-
hackeeeee
Jómunkásember
A saját módszerem amit követni szoktam a memória tuning alkalmával, talán a segítségedre lesz(nem vagyok profi benne):
Első lépésben kigondolom milyen sebességet célzok meg és milyen feszültség mellett szeretném ezt elérni, kell-e a GDM, vagy sem és minden időzítést teljesen automatára állítok. Jelen esetben én a 8000-et céloztam meg itt 1.45V mellett.(ez egy félkész, kezdetleges profil ami a képen van):
Ha boot-ol a gép boldog vagyok, ha nem és nagyon-nagyon akarom akkor el lehet kezdeni játszani az ellenállásokkal. Majd következő lépésben jöhet a Zentimings és megnézem, hogy a két modul azonos-e. Elsősorban gondolok itt a tPHYRDL-re, ha azonos tolok gyorsan egy tesztet, y-cruncher bench, majd VT3 és kap egy kis 4 pipás AIDA-t is, egy fél órát adok ezeknek kb. Ha a tPHYRDL nem stimmel, mint ahogy a fenti képen történt velem a "ArRdPtrInitValue"-vel szintbe hozom és tesztelek, ha sikerül és stabil is jöhet a következő lépcső.tRRDS, tRRDL, tFAW, tWTRS, tWTRL jöhet. Itt optimista módjára mindig 4-4-16(20), 4-16 kezdek ami kb soha nem megy, de meg kell próbálni.
tRRDSx4=tFAW tWTRSx4=tWTRL(ez nem szabályszerű, de nekem így mindig minimálisan gyorsabb)
Teszt, ha eléred azt a pontot, hogy már bootol a gép.Jöhetnek az SCL-ek, trdrdslc és twrwrscl, ezeket azonos értékre szoktam állítani 4-4, 6-6, 8-8 és le van tudva...
Ilyenkor szoktam a tRFC és tREFI, ehhez itt a topikban van táblázat is, és itt szoktam először egy hosszabb tesztet tartani, 2 óra körülit.
Ha minden jó jöhetnek az elsődleges időzítések amikkel el lehet pöcsölni sokáig, majd a feszek.
Még annyit, hogy szerintem érdemes első lépésként az FCLK órajelet belőni és utána a RAM.

-
Zsohi
őstag
-
4264adam
nagyúr
Én debloat script-et nem is használtam, csak a rufusos alap + töröltem pár alkalmazást manuálisan.
Valszeg lesz ez még jobb, ha belövöd a ramot, FCLK, de nálam is 23800 volt mikor legutóbb néztem. Hiába az 50-es végződés, itt is van lottó.
Prioritáson én sem változtattam mondjuk, meg nem is lőttem ki mindent. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
4264adam
nagyúr
-
s.bala31
őstag
Minden háttértárat formáztam, Rufus-al megkezdtem a Debloat-ot
csak a C meghajtó volt még felcsatolva új windowsként, internetre nem engedtem ki, még a vezetéket is levettem és a Github-os [Raphire] Debloat-ot végig futtattam, után pendrive-on hoztam az AMD chipset drivert + Nvidia driver + HW Info + Cinebench 2023-tSemmi más nem volt a gépen és hálózatra sem kiengedve :
futott a -20CO 162W 120A 180A 95°C Limit Scalar 1x + 200Mhz PBO

majd a CO nélkül 2 kör.

Pontszámokban nem lett változás de kulturáltabb a hűtés CO nélkül is, iletve ami meglepett, hogy Philips OLED monitor eddig amikor alvásból ébredt egér vagy billentyűzet gomb megnyomásra várni kellett 10-15mp-et a képre most pedig azonnal itt van

Kicsit sok lesz mire újra belakom és vissza megy a 800db Fallout4 mod, de megérte mert az előző windows még az Asrock B650M-HDV/M.2-n lett telepítve 7500F-el ami kapott 7800X3D-t majd az MSI B850 Tomahawk lapba átköltözött méghozzá klónozással az 1TB SSD-ről a 4TB SSD-re a C meghajtó. És most megkapta a 9850X3D-t. Ideje volt újratenni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Még biztos lehet rajta finomítani, nekem ugyanaz a lapom van mint neked kicsit régebbi biossal. cb23 valós idejű prioritással:
-
emiki6
veterán
csak a C meghajtó volt még felcsatolva új windowsként, internetre nem engedtem ki, még a vezetéket is levettem és a Github-os [Raphire] Debloat-ot végig futtattam, után pendrive-on hoztam az AMD chipset drivert + Nvidia driver + HW Info + Cinebench 2023-tSemmi más nem volt a gépen és hálózatra sem kiengedve :

majd a CO nélkül 2 kör.

Pontszámokban nem lett változás de kulturáltabb a hűtés CO nélkül is, iletve ami meglepett, hogy Philips OLED monitor eddig amikor alvásból ébredt egér vagy billentyűzet gomb megnyomásra várni kellett 10-15mp-et a képre most pedig azonnal itt van

Kicsit sok lesz mire újra belakom és vissza megy a 800db Fallout4 mod, de megérte mert az előző windows még az Asrock B650M-HDV/M.2-n lett telepítve 7500F-el ami kapott 7800X3D-t majd az MSI B850 Tomahawk lapba átköltözött méghozzá klónozással az 1TB SSD-ről a 4TB SSD-re a C meghajtó. És most megkapta a 9850X3D-t. Ideje volt újratenni
Én debloat script-et nem is használtam, csak a rufusos alap + töröltem pár alkalmazást manuálisan.
Valszeg lesz ez még jobb, ha belövöd a ramot, FCLK, de nálam is 23800 volt mikor legutóbb néztem. Hiába az 50-es végződés, itt is van lottó.
Prioritáson én sem változtattam mondjuk, meg nem is lőttem ki mindent. -
DroiDMester
nagyúr

majd a CO nélkül 2 kör.

a CB23.at magas prioritáson futtasd úgy több pontot fog hozni és meglesz a 24e feletti pontszámod, és ez időre a HWinfo se menjen a háttérben
-
4264adam
nagyúr

majd a CO nélkül 2 kör.

-
4264adam
nagyúr
Nagyon köszönöm az éjszakai segítséget is

- Elsőnek csinálok egy teljes tiszta telepítést mert ez a windows még másik alaplappal / 7500F / 7800X3D élt meg, Illetve 1TB SN570 klónozás WD Black 850X-re.
Inkább dobom a Fallout 4 modjaimat (előről kezdem) és minden meghajtót nulláról indítok, hogy az új windows osszon ki nekik mindent. És utána folytatjuk.
Amit viszont már most látok, hogy végre fogok tudni 1-2 hetet játszani a tuningal, próbaképpen random RAM időzitések feszesítését próbáltam (még nem 100% mert csak bedobtam és 20 percet teszteltem, de a régi procik és alaplap aznonnal eldobta / hibát adott).
-
hackeeeee
Jómunkásember
igen a legfrisebb, mielőtt ma kivettem a 7800X3D-t, felraktam a legújabbat.
MX-7 paszta Artic Freezer III 360 Pro
-15CO-val és a bios most: (120W / 120A / 180A) + 200Mhz + 10x Scalar
Hátést agresszívabbra vettem CO nélkül is 80°C alatt marad, CO-val pedig a visszább vett hűtéssel is okés.
2100Mhz FCLK (tesztelnem kell még):
Ha a taskbar-on bezárok mindent megy fel 23k felé. Viszont az 5680+Mhz 1 magos órajel végre megvan.Scalar 10 nem kell, nagyon max 2.
esetleg adj high prioritasr a cbnek, nezd meg ugy is.
-
emiki6
veterán
Igen

Fut az Y-cruncher is, elment 96 fokig az egyik tesztjében.
nálam a CB23 lehet Windows miatt olyan amilyen mert klónozással lett az 1TB költöztetve 4TB-ra és úgy alaplap csere. Nem ártana egy tiszta telepítés de a fallout4 nekem 800+ moddal hibátlanul megy azt nem kezdeném előrőlWin reinstal tud sokat segíteni.
Hát akkor majd rakd újra, ha végeztél a Fallout 4-gyel.
Rufus-szal már lehet debloated win11 telepítőt csinálni. -
4264adam
nagyúr
Igen

Fut az Y-cruncher is, elment 96 fokig az egyik tesztjében.
nálam a CB23 lehet Windows miatt olyan amilyen mert klónozással lett az 1TB költöztetve 4TB-ra és úgy alaplap csere. Nem ártana egy tiszta telepítés de a fallout4 nekem 800+ moddal hibátlanul megy azt nem kezdeném előről -
emiki6
veterán
Hátést agresszívabbra vettem CO nélkül is 80°C alatt marad, CO-val pedig a visszább vett hűtéssel is okés.
Ha a taskbar-on bezárok mindent megy fel 23k felé. Viszont az 5680+Mhz 1 magos órajel végre megvan.120W? Gondolom az 160W akart lenni.
-
4264adam
nagyúr
Ha a taskbar-on bezárok mindent megy fel 23k felé. Viszont az 5680+Mhz 1 magos órajel végre megvan. -
Zsohi
őstag
-
emiki6
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Biosban nyomtam egy default visszaállítást majd a Config TDP-t engedélyeztem, PBO csak Enabled 3. futásra mert sehova nem mozdul a 114A felvétel felfelé
Próbáltam úgy is, hogy a PBO Advanced fülön is megadtam az értékeket kézzel amikor másodjára az ajánlott 120W-ot akartam futtatni :
De semmi előrelépés
Ramok is csak EXPO-n mentek, figyeltem arra, hogy minden legyen kikapcsolva Taskbar-banEz erdekesnek tunik h miert koppan le 85 fokon ha 95 a limit.
bios legfrissebb?
-
Zsohi
őstag
Biosban nyomtam egy default visszaállítást majd a Config TDP-t engedélyeztem, PBO csak Enabled 3. futásra mert sehova nem mozdul a 114A felvétel felfelé
Próbáltam úgy is, hogy a PBO Advanced fülön is megadtam az értékeket kézzel amikor másodjára az ajánlott 120W-ot akartam futtatni :
De semmi előrelépés
Ramok is csak EXPO-n mentek, figyeltem arra, hogy minden legyen kikapcsolva Taskbar-ban86C a procid, itt a hűtés fogja vissza.
Viszont ahogy látom 23500 körül hozott már, ami szerintem megfelelő és nincsen gond.
-
4264adam
nagyúr
Advanced, és ott mi van állítva?
Az edc 114A fölé is tud menni? Mindkét képen az a max, mintha megfogná.. Ha nem akkor valami limit megfogja a procit..
Csak ezért kérdezem.. Ez PPT/TDC/EDC.
Kezdésnek manual, és a 120w-s profilt lődd be, nézzük meg mi történik.
Vagy, nem advanced, hanem enabled legyen..De az felesleg sztem.

De semmi előrelépés
Ramok is csak EXPO-n mentek, figyeltem arra, hogy minden legyen kikapcsolva Taskbar-ban -
4264adam
nagyúr
Az edc 114A fölé is tud menni? Mindkét képen az a max, mintha megfogná.. Ha nem akkor valami limit megfogja a procit..

Köszönöm az ajánlást, mindenképp megnézem ezeket mert valami fogja

+200Mhz / -10CO kézzel a Thermal Limitet 95-re állítottam és semmi haszna:

Advanced fülön belül amit nem kézzel állítok be az mind Auto
Vsoc-ot 1.2V kéziről levettem 1.15V-ra hátha a hőfok a baj. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember

-
4264adam
nagyúr
85 fok tjmaxod van? 9850X3D-tól ez kicsit lefojtott eredmény.
Kikapcsolva minden a taskbar-ban:
-
4264adam
nagyúr
Csak advanced PBO és negatív -10CO-t állítottam
Nem tudom akkor miért ennyi
-
deathcrow42
Topikgazda
7800X3D --> 9850X3D

Kicsit a hűtő pumpán és borda ventillátorokon növeltem 80 fok felett, szerintem out of box + 7800X3D értékek másolásával is egész jól megy.
[Egymás mellet a két értékek]

-
4264adam
nagyúr
7800X3D --> 9850X3D

Kicsit a hűtő pumpán és borda ventillátorokon növeltem 80 fok felett, szerintem out of box + 7800X3D értékek másolásával is egész jól megy.
[Egymás mellet a két értékek]

-
emiki6
veterán
Furmark nélkül (bár egy időre bekapcsoltam, hogy felfűtse a rendszert).

Lehet, hogy a magasabb fesz stabilizál, mert ennél lazább időzítésekkel 1.3 vdd vddq-n hibát dobott 60 fok körül. Az időzítések visszafeszítése miatt kellett több feszt adjak, mert nem volt post és most jó.
Bár a nitro meg resetelődött, most látom megnézem majd azzal is. Meg talán 6200 is működhet, ha több feszt kap, mint eredetileg próbáltam.
Furmark nélkül.
Jó lesz ez.
Lehet csak feszt kellett emelni.
-
emiki6
veterán
Furmark nélkül (bár egy időre bekapcsoltam, hogy felfűtse a rendszert).

Lehet, hogy a magasabb fesz stabilizál, mert ennél lazább időzítésekkel 1.3 vdd vddq-n hibát dobott 60 fok körül. Az időzítések visszafeszítése miatt kellett több feszt adjak, mert nem volt post és most jó.
Bár a nitro meg resetelődött, most látom megnézem majd azzal is. Meg talán 6200 is működhet, ha több feszt kap, mint eredetileg próbáltam. -
emiki6
veterán
Nézek valami beállítást, ami 60 fokig jó, aztán hagyom, mert azt úgysem fogja teszten kívül elérni. 1 évig használtam hasonló beállításokkal, mint amikket próbáltam, sosem volt gond.
-
Hublot
őstag
Köszönet érte hackeeeee fórumtársnak. 24/7 tökéletes.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hat akkor ez ennyit tud. Hasznald. Ha baja lesz, ugyis elfogja dobni.
de ez volt az nekem, amiert ugye csereltem az itxet anno, mert aio-t nem akartam ujra..

-
emiki6
veterán
Az fftv4 a ramot feltolja 60 fokra, aztán hibádzik.
Játék közben valahol 50 fok körül tetőzik a ram hőfok.
¯\_(ツ)_/¯ -
hackeeeee
Jómunkásember
Vdd/vddq-t.
1.35-rol indulj, sztem 1.4-1.45v vdd-nek elegnek kell lennie, illetve 1.35-1.4 korul, ha c30
-
emiki6
veterán
Levettem 6000-re, meg megpróbálom minimalizálni a feszt, aztán megnézem mennyi trfc-t és refit bír el.
Arra van tipped, hogy melyik feszt csökkenthetem a hőtermelés mérséklésére?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Értékelem az ötleteket, de szeretném kiemelni ezen hozzászólásom:
Hackeee jól írja, a 24pines csatira is rálóg a prociventi, ez a fentebbi képen látszik is. Meg különben sem akarom azt a ventit levenni.
Itt van par régebbi kép érdekességképp.
Rgb nincs is a ramon, mert egy low profile Flare x5 kit:
Airflow-t sem fogom megfordítani, mert nem segítene, illetve már átgondoltam mikor építettem és nem akarok rajt változtatni. Fölül elöl amúgy van egy intake venti, ami nyom frisset a proci és a ram fele.
Ilyesmi elrendezést használok, bár más a házam kicsit:

1.5v alatt elvileg el tudsz lenni ugy h ne melegedjen el, en anno erre jutottam. Vagyis 1.47v volt a hatar nagyjabol
hozzateszem nekem 3-5 fokot ert h levettem a bordat a ramokrol.
de ha megvan a stabil setup, akkor lazits a trfcn es az sbn egy kocsit, az lehet hoz par fokot.
-
emiki6
veterán
-
CJ4567
nagyúr
A tuningot korlátozza főleg, a feszesebb tREFI és tRFC értékek főleg, amik nagyon könnyen hibázhatnak ~50 fok felett.
-
Biga123
addikt
Akkor a lényeg. 60+ fok árt a ramnak hosszú távon? Mert nálam simán fölémegy stresszteszt alatt , úgy hogy a vga nem is fűt. Vagy csak a tuningot korlátozza?
-
RI/OS
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
15856 - 15801
15856 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Még mindig tud új asztali Ryzeneket hozni az AMD
- Trollok komolyan
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Tenisz topic
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 4500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman T4 Chieftec 450W
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H, RTX A5000, 64GB, 1TB SSD, FHD
- 27" iMac 5K - i7, 16GB RAM, 512GB SSD 27% ÁFÁS - 0452AB
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2723DF 27 280Hz QHD IPS 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új! Áthajtós-érintős HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 256GB 14" FHD+ Gar.: 1 év

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)