Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena

AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9850X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
[link] Valami megiscsak van ebben a sz@rban.
Kivancsian varom Ajszii mit talal benne.
-
-
Ájszii
tag
Már olyan rég nem nyúltam hozzá a setupomhoz, hogy engem sokáig nem kellett győzködni annak ellenére, hogy sokat nem várok tőle de legalább lesz pár nap szórakozás
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Yep , ez a jó X3D nél, belőttem én is a stabil OC-t (+200 mhz /percore CO/ 6000cl24 ,elvertem rá pár hetet ) de már 1éve hozzá se nyúltam ,már a biost sem frissítgetem régóta.
Nem hoz annyit itt annyit az oc ,hogy görcsölni kelljen az utolsó mhzen is . Meg 8000+ ramon mint intelnél ahol kb kötelező. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez így fain

-
-
RI/OS
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
jah, úgyhogy marad a 9850 most már zen6-ig, pedig azért a kiváncsiság hajt, de azért nem ennyire, hogy kapjak +1%-ot majdnem dupla áron
-
-
RI/OS
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Gondolkodtam rajta én is, de legjobb esetben is ~160 körül tudnám eladni a 9850-et, és a 9950x3d2-őt meg olyan ~300 körül lehetne megvenni.
+140 ezret biztos nem adok érte, főleg hogy az a gép csak játékra van használva.
egy ~50-80-ban benne lennék, de így kizárt dolog.. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MPowerPH
üzenetére
Legtöbb esetben én is így látom, hogy 1 szintet megugrik a jobb imc legalább, van akinél kettőt, vagyis akinek nem ment a 6400 1:1, annak simán megy, ehhez jön az alacsonyabb SOC fesz.
Ha nem lenne a 9950x3d, én is cserélnék.
Mert érdekelne, h meddig megy. 
Nah, most az új asrock biossal, vagyis a 4.10-el, bekapcsoltam a powerdown-t és az MCR-t, most már ezzel ki-bekapcsolás után nem traningel újra, csak bios-ból kilépés után.. Ergo gyorsan indul a 8000 is. Korábbi bios-okkal ez nem ment.
Nade, azt még nem tudom, hogy mondjuk egy hideg indításnál is ez az opció megmarad-e.. Ha igen akkor ez így fain.
Valamit csinálni kellett, tegnap este kellett a gép, én megszoktam, hogy lassan indul, erre a feleségem szóvá tette, h ilyen lassan indul ez az erőmű, miez már?

-
MPowerPH
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
Eddig ahogy néztem, mindenkinél hasít a CPU. Szóval nsem tudom... Én úgy láttam, hogy nem ment a beállítás, és nem akart vacakolni vele.
Vagy hoki volt a hűtés, rossz a pasztázás, elégtelen kontaktus.15k -t megért a plusz teljesítményért. Csak játékra, e fölött minden más fölösleges pénzkiadás, mert jó esetben is inkább kicsivel gyengébb lesz a végeredmény. És azért kifizetsz elég sokat. Azt inkább VGA -ba kell rakni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
steewcv65
üzenetére
Szerintem nalad user error volt.
Nekem teljesen mást mutat, mint ahogy a topikban kb. mindenkinek, aki megvette a 9850 -et.Én nem kamuzok, linkeltem azt a pár tesztet. Azóta is 6400MHz -n használom a memóriát, 1,13V SOC fesz mellett. Menne fölötte is, 6600 -on még 1,2V -al.
A magasabb órajel pedig CB alatt látszik. -
steewcv65
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Na nekem volt ilyen es ment is a haztol.
Imcben se tudott tobbet mint a 9800x3d es a az utobbi mindenben jobb erdmenyt hozott, mint a 9850....errol talalni a neten tobb forrás anyagot, akik pont ezt leirtak.Egy nagy kamu es az is,hogy jobb minosegu sziliciumbol lenne.....Arrol nem is beszelve, hogy a valos es az effektiv orajel az nem ugyanaz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
bobalazs
üzenetére
Nekem a Giga lapon pár másodperc, miután másodszor indítod az új beállítással.
steewcv65: 9850 nem volt, és nem is irreálisan drága. Átlagban kaptál egy hatványokkal jobb IMC -t, és + ~200MHz -t. Fizettél érte +15k -t, és megkaptad a legjobb gamer CPU -t, amit ma megvehetsz.
Ezért jó, ha nincs hegemónia, és egy másik gyártó is versenyképes termékkel áll elő. Jövőre vége a zabhegyezésnek AMD részről
-
steewcv65
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
9850 is pont ilyeny nagy mellefogas es inteles marketing is volt melle.....undorito
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Még a 16 magos Zen 5 procik közül is (9950X, 9950X3D) rétegprocesszor. Jön a Zen 6 is egy éven belül.
A nagy tesztoldalak nagy része meg se kapta a procit tesztelésre. AMD valahol elnézte nagyon ezt az egész Zen 5 refresht.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A presztizs el fogja adni.

-
Jól lábonlőtte magát az AMD ezzel a dupla 3D-s procival, mert ha nem tudja 2x annyiért eladni, mint egy 98xxX3D-t, akkor bukott a deal-en...
és inkább 98xxX3D-ként kellett volna eladnia.
Márpedig nem fogja tudni szerintem sokáig 2x annyiért eladni... sőt. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ennél cska a gyárilag delidelt 9950x3d ami drágább.
nade, akkor is, ez cirka 100k felár a sima 9950x3d-hez képest, ergo majdnem ~40%.. és azért kanyarban sem hoz, csak presztízs.. Persze ha az IPC, és az IMC is jobb, mint a 9850x3d-nél, akkor féligmeddig megértem, de akkor is..
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deathcrow42
üzenetére
Őőő.. Nem feltétlenül.
Asrock esetén az 1:2 ennyivel lassabb, ahogy hallottam elvileg Intel-nél is.
Annó az Asus B850i ugyan olyan gyorsan traning-elt 1:2-ben mint 1:1-ben. A b650-nél nem tudom, mert ott nem próbálgattam, ott 6400 volt a max.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bobalazs
üzenetére
Lapfüggő. Nekem pl. a 6200-6400 pár mp szinte mindig, néha-néha kicsit tovább tart de akkor sincs több 1 percnél, ha 1:1-ben megy.
8000 mellett 1:2-ben, ha van training akkor 2-3 perc legalább, ha nincs akkor ált kb. 2 perc lehet talán a post.
De őszinte leszek tök random h mikor csinálja.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Nem megy..
Többet nem adtam neki, mert felesleges.. annyit nem ér. Lehet ha lemennék 49-re akkor menne, de akkor nagyobbat lassul.Annyit tudok, hogy Cl36-cl38 között is amúgy ingerküszöbbe beleférő lassulás van, szerintem.. késleltetés lassul 1-2 ns-t, és kb. ennyi. Persze feszben nem nagyon kér kevesebbet. Hasonló a tapasztalatom mint a 6400 CL28-CL30 között, csak ott van 0,05V különbség, vagyis a CL30 elmegy 1.5V-n, addig a cl28-nak 1,55V kell.
A CL36 megy, ahogy korábban is:

-
steewcv65
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ha a beallitasok jok, akkor mcr bekapcsolhatja on-ra
-
válasz
Broken heart
üzenetére
Hacsak nincs valami különösebb okod, MCR ON legyen. A memory training során tulajdonképpen a rendszer azt teszteli, hogy a beállított paraméterek (expo profil) jó-e.
-
Broken heart
aktív tag
Ez engem is érdekelne, hogyha nem akarok mahinálni a biosban semmit már, mert mind a cpu, mind a ram profil jó, és be van lőve, akkor a mcr bekapcsolása után is jó marad a train? Mcr ON-nal az első azutáni boot még mindig a hosszabb, utána a 10mp körüli a boot idő. Ami érdekes, hogy ebben az esetben megmarad-e a stabilitás, vagy érdemesebb inkább OFF hagyni az mcr-t?
-
-
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem az alaplapot akarom nézegetni, hanem a képernyőt, mert nem tesztgépet vettem. Ilyen fajta visszajelzés nem kell.
-
-
Memó training nálatok meddig tart? ... Milyen gyakran?
Addig fekete a képernyő?Ilyenkor mindig motoszkál a fejembe hogy miért nincs valami visszajelzés arról hogy mi történik, most nem indul a gépem, vagy trainingezik?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Hát, annyi h ramtest pro-t futtattam kb. 30 percig, addig ment, de ez nem jelent semmit.
C32-re próbáltam rámenni, de esélytelen.. a használt sub-jaim mellett.
1.55V-t meglesem majd, mert a 6400 C28-nak is annyi kell, azt még elviseli az ingerküszöböm, főként így ventizve.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Az biztos, hogy 300 ezer felett lesz a CPU. De hogy ez most 320k, vagy 360k, jó kérdés.
-
-
Lendova
őstag
Arra gondolt főként, hogy a több cache hoz-e változást.
De vajon elérik-e keresztbe a CCD-k a cache-t? Gondolom nem. -
omfgk
veterán
Én is benéztem, aztán szembejött. Nem is emlékeztem arra ,hogy akár ebben a hónapban jöhet teszt.
És egyértelműen gimmick lett csak.
Még ACC-ben is csak pár százalék fps.Kifejezetten hiányolok legalább egyetlen játékot ami meglódulna a több cache miatt.
Nagyon úgy néz ki ,hogy a +64MB az nem szűk keresztmetszet. Tényleg azt hittem ,hogy lesz játék ami erre rácáfol, de nem úgy tűnik.Így viszont lehet ,hogy egy 10800X3D-nek is nehezebb dolga lesz, ha a +cache nem segít be. Akkor marad az IPC növekmény.
Munkában meg a több mag és szál.De összefoglalva nagy csalódás ez a 9950X3D2. Ilyen KS szindróma ez is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
korábban felmerült ram terén a 8000, C36.. kíváncsiságból megpróbáltam, C34-en még van boot 1.53-vn, de 1.55v-n nem indul C32-n. C36 megy 1.5V-n.
-
petymeg
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
"Illetve a COD az első fél órában a háttérben még shadert kompilál, lehet ez is faktor."
Ez volt az.
-
válasz
petymeg
üzenetére
Volt bios frissítés is? Lehet előtte le volt fogva a CPU-d a biosban 85 fokra, de lehet valamelyik új bloatware terheli le a gépet annyira, hogy a sima coddal együtt már egy ennyire magas load hőmérséklet.
Illetve a COD az első fél órában a háttérben még shadert kompilál, lehet ez is faktor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - Titanium Black - 8/256GB
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de igen. Sajnos.