Hirdetés
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Az Nvidia miatt drágulhatnak az iPhone-ok
-
Mobilarena
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
frpeter
üzenetére
Oké, ez egy 20+ éves kazán, én pedig a második tulaj.

"A hiba abból adódik, hogy ezen típusoknál a begyújtáshoz a hálózati potenciált használja, de amikor akkus üzemben megy a szünetmentes, akkor ez ugye nincs, mivel az UPS tulajdonképpen leválik a külső hálózatról."
Hálózati potenciál alatt mit értesz? A 230 V-ot (ami ugye van, hiszen ezt biztosítja a szünetmentes is) vagy a földdel való viszonyt (ez sok esetben valóban nincs, erről írtam anno a lebegés kapcsán). Ezt az Általad linkelt választ mindenképpen pontosítanám.
-
frpeter
Topikgazda
-
frpeter
Topikgazda
válasz
cinemazealot
üzenetére
-
-
frpeter
Topikgazda
válasz
Poultier
üzenetére
Szia!
Csak halkan kérdezem, hogy miért kell 800W-os UPS egy 80W-os fogyasztóhoz? Tényleg érdekel, mert sajnos gyakran előfordul ez a "probléma" és nem igazán értem. Mintha azt gondolnák az emberek, hogy ami nagyobb teljesítményű, az tovább bírja, de ennek ugye ahhoz semmi köze. Köszönöm! -
Poultier
tag
Sziasztok!
Végre sikerült elpakolni a kamrában, így már be tudok tenni egy UPS-t a gázkazánhoz. Van ajánlott szünetmentes márka, ami le tud adni legalább 800W hatásos teljesítményt? Kb. 82W-ot fogyaszt a gázkazán aktív üzemben.
-
Rick4
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Egyetértek, simán volt 9V-ról újra feltöltött akku, ami utána mindent túlélt, sőt volt anno egy olyan autóm, aminél nem jöttem rá 3 éven keresztül, hogy 0°C alatt miért nem akar jól indulni, simán voltak olyan napok, hogy akár 1-1.5 percig kellett tekertetni az önindítót, mire beindult, biztos pirosan izzottak más a kábelek, és ezt napi 5-6km-es távokkal, rátöltögetés nélkül csinálta 3-4 évig hiba nélkül.
Lehet, hogy azok az idők elmúltak már, amikor ilyen aksikat csináltak, de rengeteget bírnak, és szobában egyedül annyi a baja, hogy nem rázkódik, emiatt rétegződik a sav, cserélbe mindig szobahőmérsékleten, ideális körülmények között lakik. Most is beraknék ilyet szó nélkül. -
DigitXT
félisten
válasz
Power17
üzenetére
Mondjuk router meg kamera nélkül lehet élni, ha épp megfagyni készülsz...

Persze viccen kívül, az talán annyira nem nagy teljesítmény igény. Bár valami
combosabb kábelmodem akár kérhet 3.5A tápot (ami már azért számottevő).Kb. arányosan fogsz tudni több áthidalási időt kinyerni egy 55Ah akkuból...

Azért csak kb. mert a kinyerhető kapacitás terhelés függő is, és egy nagyobb
akkunak egy fix terhelés arányaiban kisebb, mint egy kisebb akkunak... De ha
teljesen egyenes aránnyal számolunk, akkor 55/18=~3. 1,5 óra várható.
Ui: névleg 12V-os akkuk, tehát névleg 216Wh-d volt... 150-200W-tal akár 1 óra
lehetne, az átalakítás hatásfokától függően (meg hogy 150, vagy az 200 igaz).
De azért is feltételes mód, mert ha az akkud kapacitása C20-ra van megadva,
tehát olyan picike terhelésre, mikor 20 óra alatt merül le: 0.9A lópikula, 10.8W,
akkor ez a 150W-200W-os terhelés bőven 10A fölött van. Egész más mértékű. -
DigitXT
félisten
válasz
Power17
üzenetére
Mondjuk ha 18Ah-ból csak fél óra üzem jön ki, akkor 55Ah kevés lesz 3 órához.

Persze kérdés, hogy milyen gyakran megy a kazán, állandó a keringetés vagy sem.
(Nekem még nagyon régi kazánom van, semmi moduláció, ON/OFF működik... Kb.
100W-ot kér be a szivattyú: az, hogy mennyit megy, külső hőmérséklet függő.
Mondhatni a kitöltési tényező változik a ház hőveszteségének függvényében...
)Ui: semmi baja nem lesz az akkunak, akkor se, ha letérdelteted. Jót nem tesz neki,
való igaz, de az erős túldramatizálás, hogy egy ilyen után kuka és vehetsz másikat!
(Mintha még nem hagyott volna rajta valaki világítást az autóján soha az életben...
Számtalanszor megtörténik, keletkezik szulfát, de az akku nem hal rögtön meg.
Én pl. 9+ évig használtam az autóban egy olyan akkut, ami többször is átélte* ezt.)*: nyilván mihamarabb feltöltöd a komoly merítés után, annál kevésbé káros neki...
-
Rick4
félisten
válasz
Power17
üzenetére
Tökéletes lesz a savas, mint írtam, 5-6 éven keresztül használtam mindenféle gond nélkül, és már akkor is téma volt, hogy az nem jó, miközben aki mondta, annak nem volt ilyenje, és nem is próbálta, nekem volt, és lám, működött.
Amennyiben érdemi árkülönbség nincs, (pedig lesz) akkor jobb a zselés, de technikailag hogy bedugd, és menjen, arra a savas is megteszi. -
CortezX
aktív tag
Üdv! A 4 éves CyberPower UT1050EG szünetmentesem úgy néz ki elfáradt, szinte azonnal kikapcsol áramszünetnél. Túrtam a netet, de nem találtam hozzá való csere akkut. Lehet/érdemes egyáltalán cserélni, vagy nézzek inkább egy új szünetmentest? Reolink NVR 5 kamerával, router és egy Syno DS220+ menne róla
-
Rick4
félisten
válasz
Power17
üzenetére
Ugyan nem ezzel a típussal, hanem egy másik külső aksissal sok évig használtam autós aksikat, abszolút üzemszerűen, hosszú távon is használható, mivel minden autóaksi 10 éve gázrekombinációs, azaz nincs kifelé nyílás.
Ezek teljesen hátköznapi, olcsó aksik voltak, egy időben még egy kis habszivacs is volt a tetejére téve, hogy látsszon, nem jön ki semmi a tetején, és nem jött ki semmi. Amúgy a háznak nem kellene kihűlnie, néhány óra alatt, ha jó anyagból van építve, B30-as téglából épült házban este 9 körül lekapcsolom a fűtést, mert nem szeretek melegben aludni, 21.8-ról reggel 9-re 18.5-ig szokott lemenni ebben a nagy hidegben.
-
fer
őstag
válasz
Power17
üzenetére
Persze, csak akkor az autó akkunak "reszeltek", vehetsz másikat, bár az is számít mennyi idős az autó akku, talán túléli, ha utána egyből feltöltöd, de már nem lesz hosszú életű. Inkább addig bújjatok össze, 2-3 óra alatt nem hűl olyan sokat a lakás, nálunk nincs szigetelés és 4-5 óránként kapcsol be fűtés.
-
Power17
tag
Sziasztok!
Van egy SPS SH500IN tower szünetmentesem. 18Ah akksi van hozzá ami a elég fél órára kb. Gázkazán, szivattyú, router, kamera.
EON jön áramot csinálni ami 2-3 óra. Nem lesz fűtés és kisbabánk van.
Ideiglenesen ráköthetek 55Ah autó akksit? -
DigitXT
félisten
Nekem van egy 18 éves 500EI-m, ami a mai napig működik, már ha rakok bele akkut.
Igaz, végül nem maradt használatban itthon, mert ketyegett. Nem tudom az okát.
Tegnap vettem Schneider féle li-ionos cuccot. Teszteltem 20W-tal. 1 órát kell tudnia.

1:08:33-at tudott, végig totál stabilan tartotta a 12V-ot, router, NAS mögé tökéletes... Annyiban mondjuk nem, hogy nem szól a NAS-nak, hogy gebasz van, le kéne állni, ill. maximum 3A a terhelhetősége, azaz 36W, lehet kettő kellene belőle (a 2 eszközhöz).Szerk: papíron 27.75Wh az akku, névleg 11.1V, azaz 3s, ill. 2500 mAh kapacitás.

-
Egy kicsit ettől én is megijedtem, sok rosszat hallani az APC-ről a topikban...
200k-ig mi lenne a legjobb, ~800 watt maximális, de többségében negyed akkora fogyasztás mellé?
APC Back-UPS Pro BGM2200-GR volt az eredeti kiszemelt.
Fontos, hogy ha van áram, teljesen hangtalan legyen, mivel 2 méterre tőle fogok aludni.
Félek a meghibásodástól is, olvastam pár tűzesetről... sokszor magára hagyom a gépet bekapcsolva, amikor elmegyek itthonról, akár egész napra, és fa asztal alatt lenne az UPS. -
S.I
csendes tag
az apc amúgy mikor gyártott soho szinte elfogadható minőségű eszközt? amit mondjuk nem kellett garidő után egyből újrakondizni, alaplapot forrasztani, stb?
olyan 20-25 éve? szerintem több. bár, most hogy jó ideje megvette a schneider, talán nem csak átcímkézés lesz...
az olyan önkibaszás szint, ez a vegyél új vagy használt, ebben az évezredben gyártott apc-t 30e ft-ból... -
fer
őstag
válasz
koszos91
üzenetére
A géped maximális (elméleti) fogyasztása 300-350W körül lehet, ez alapján válassz ups-t. Én inkább APC-t ajánlanák, 30k körül találsz megfelelőt, vagy használtat is érdemes megfontolni, sokan eladják az első akku lemerülése után, mert nem vesződnek vele, (vagy mert nem mernek hozzányúlni) ezért jókat ki lehet fogni. 12-15k - ért már kapsz megfelelőt + egy új akku és 20-ból meg van.
-
koszos91
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni szünetmentes tápegység választásában. Már a fórumon több oldalt is átnéztem, de egyáltalán nem tudom, hogy milyen lenne jó számomra. Az összefogallóban lévő kalkulatorban nem tudtam kiszámolni, hogy mekkorára lenne szükségem, így leírom a konfigot.
Proci: Ryzen 3600 nincs tuning
PRoci hűtő: Alpenföhn Brocken ECO Advanced
Alaplap: Msi B450 tomahawk max
Meghajtók: - 1 Tb 7200 rpm HDD
- 1 Tb Sata SSD
- 500 Gb nvme
Ram: 2x8Gb 3200 mhz
4 db ventilátor a gépházban
Videokartya: Rx 6600XTA szünetmentesről csak a gépet akarom üzemeltetni és azt is csak azért, hogyha feszültésg ingadozás van, akkor azok ne legyenek hatással a gépre. Áramszünet esetén nem szüklséges, hogy órákat menjen, inkább csak addig bírja ki, amíg ki nem kapcsol a gép.
Ahogy olvasgattam láttam, hogy vannak olyan verziók, hogy képesek a számítógépet kikapcsolni szoftveresen.Szóval lényeg a lényegben, hogy szertnék egy szünetmentes tápot venni a fent leírt problémákra a keretem max 30k, max egy nagyon kicsit felette.
A fórum böngészése alapján én ezeket találtam:
- CyberPower UT850EG (bár ha jól olvastam, akkor ebben DIY-ben lehet akksit cserélni)
- Eaton 5E900UD 900VA (bár kicsit több mint a keretem, ezért, viszont ha megérős, akkor befektetek)
- Legrand Keor SP 800VAEzekből melyik lehet jó vagy ernnél van jobb verzió?
Mindent szívesen meghalgatok több fajtát is!
Segítségeteket előre is köszönöm!!!
-
nagy.laurent
tag
Sziasztok!
TV+ PS5 + AVR - hoz keresek szunetmentes tapot, elofordultak mar aramkimaradasok mar ahol lakom es paranoias is vagyok, szeretnem a leheto legjobban vedeni a cuccokat.
Chatgpt szerint a keszulekeim fogyasztasa:
LG C5 77 OLED~230 W
PS5~220 W
Denon AVR-X1800H~100 W
Összesen~550 WEhhez lehet majd lesz egy subwoofer, illetve majd talan a jovoben egy steam machine.
100ezer forint alatt milyen tapegyseget ajanlanatok?
Elore is koszonom. -
sb
veterán
@laed, @markussandor, @fer
Közben kicsit kidőltem, szóval csak most olvasom de köszönöm a válaszokat.
A próbát úgy értettem, hogy gondolom az akksi már kuka lehet, akksicserével meg már talán nem érdemes foglalkozni. Akkor már jobb egy újra költeni, nem?@fer
Ennyire nem értek hozzá sajnos, nem hiszem, hogy bele mernék fogni ilyen méretű barkácsolásba (bár kisebb méretben, pár lipo cella mellé töltőt, kiegyenlítőt pont fabrikálnom kéne... de azt is "vakon" kezdeném
, épp most nézelődök a témában)
Ill. mint írtam lehet, hogy gépnek is kéne mennie róla, még igazából nincs belőve a pontos helye.Megnézegetem első körben az ajánlott Eaton-t... köszönöm!
-
fer
őstag
válasz
Zolee888
üzenetére
PC-hez pont nem fontos a tiszta szinuszos ups. A géped elméleti max fogyasztása alapján az 1000VA között nézelődj, de azért jobb volna egy fogyasztásmérővel lemérni a gépet (persze a lehető legjobban meghajtva), hogy kiderüljön mekkora ups- kell neked. Ha nincs fogyasztásmérőd akkor használhatod ezt: [link] Márkában én az APC-t ajánlanám.
-
Zolee888
tag
Sziasztok!
a számítógépemhez szeretnék egy szünetmentes tápot, nyáron gyakran van az, hogy elmegy 10-15 másodpercre az áram. RTX 5070Ti, Ryzen 9800 X3D, a tápom pedig egy Be Quiet Pure Power 13M 850W, annyira kell a szünetmentes táp hogy ezt a 10-15 másodpercet kihúzza, anélkül, hogy magától kikapcsolna a gép.
Nem nagyon értek ehhez csak olvasgattam, hogy fontos, hogy tiszta szinuszos legyen a szünetmentes. Olyan 70-80 ezer körül költenék rá kb.
Köszönöm! -
fer
őstag
ja és az aszimmetrikus akkuk miatti feszültség elcsúszást sikeresen megoldottam egy 3w-os 390ohmos ellenállással, ami éppen csak langyos, de hát mitől is melegedne, attól a 35mA-tól?

Több mint 1 nap után beállt a feszültség egyformára, közben néhányszor leválasztottam a hálózatról, teszteltem, hogy visszatöltéskor is egyforma marad-e a feszültség.Azt azért az egészhez hozz kell tennem, hogy ezt csak saját felelősségre, mivel a hozzá nem értés azért okozhat kellemetlen meglepetéseket. A megfelelő kábel kiválasztása nagyon fontos. Mivel nálam a max terhelés még a 180W-ot sem éri el, ezért a teszt erejéig a képen látható kábelek megfelelnek, de ha majd véglegesítem az egészet, megkapják a megfelelő vastagságú kábeleket. Nálam ez a "abból főzünk ami van" projekt egyik résztvevője volt, meg aztán felesleges mindent idejekorán kidobni, amikor még menthető.
-
fer
őstag
Közben megoldódni látszanak a dolgok, mint korábban írtam a 3 ból az egyik akku tud 8,5Ah-t (ami közben már 9,7 lett) a másik kettő meg csak kb. a felét (3,6 és 4,4Ah-t). Megvizsgáltam jobban az akkukat, és kiderült (valamint nekem is úgy rémlett), hogy csak az egyikben pótoltam a folyadékot amikor ki lettek cserélve az e-bicajban, és ez az ami most tud 9,7Ah-t, ami ugye több mert én nem 1A-al terheltem, hanem 1,8-al. Hát pótoltam a másik kettőben is a folyadékot, és a leggyengébbel csináltam egy tesztet
Mivel most a felvett kapacitást mértem ami elég biztató. Szerintem kevesen tudják de a ZB2L3 nem csak merítésre alkalmas. Ilyenkor azonban fontos, hogy előtte be kell állítani a maximum töltőáramot, mielőtt csatlakoztatnánk, mivel a műszer max. 3A bír el, és az akkukat is maximum 2A-el lehet tölteni. A 2 gyenge közül csak az egyiket teszteltem (egyenlőre), de nyilván az is erősödött, mivel a runtime a következő képpen alakult 84 percről.
Amíg tovább erősödnek az akkuk addig csinálok egy ups felülvizsgálatot, már ráférne, meg kap egy ventit, (hogy az esetleges hosszabb áthidalási idő miatt ne melegedjen túl) ami fordulatszám szabályzós lesz, és csak akkus üzemmódban fog bekapcsolni. Bár nem emléxem, hogy lett volna-e nálunk hosszabb áramszünet, kivéve amit előre bejelentenek karbantartás címen. -
DigitXT
félisten
Te amúgy érted, amit írok, vagy ha 2-3 mondatnál hosszabb, a végére lemerül az akkud?
Nem, nem akarok kínai UPS-t venni 2800 Ft-ért. De mondjuk egy APC-t már kipróbálnék:
Amit meg te állítottál össze, hát idézhetlek: "ha te ettől vagy boldog, áldásom rátok"
Szerintem rajtad kívül senkinek nincs ilyen a topikban, és megkockáztatom nem is lesz. -
DigitXT
félisten
nem lehet kettő közül választani?
De igen, ezt hívják a közgazdaságtanban helyettesítő terméknek. Amennyiben van két ilyen termék, akkor érdekes a fogyasztónak az ár/érték arányuk. Ha az egyik rosszabb, akkor értelemszerűen a másikat választják. Ám, ha az addig választott termék ára kilő, lehetőségük van az olcsóbb, helyettesítő terméket választani. Nade: vannak termékek, amelyekre ez nem igaz. Hiába drágul az egyik, nem tud megnőni a másik fogyasztása, amennyiben a másik nem képes kiváltani az egyiket. Triviális példa: üzemanyag. (Dízel drágul? Nem kezdhetek helyette benzint tankolni a dízelautómba és vica versa...
)senki sem írta, hogy az egyik alkalmatlan.
Dehogynem. Én írom. Ha mondjuk akarok egy picike szünetmentest, a szekrény mögé, hogy menjen a router áramszünet esetén, rakhatok oda tenyérnyi 18650-es megoldást: állítom, hogy böszme savas akkus, valami nem fog odaférni, tehát nekem alkalmatlan.Innentől tökre nem számít, hogy olcsóbb-e: nem tudom arra/úgy használni amire kéne.
Megjegyzem: tényleg olcsóbb? Linkeltél vagy 17000 Ft-nyi alkatrészt, amit önmagában semmire nem használható, nem egy kész termék... Hogyan olcsóbb ez 2800 Ft-nál?
Kicsit (vagy nagyon) félreértelmezed a szavakat
Nem olyan biztos az: esetleg olvass vissza.
Idézlek:
"nem beszélve a gyér kapacitásról. A vrla agm akkus sokkal többet ér, több az Ah."
Magyarán a 18650-es UPS azért rossz, mert kicsi a kapacitása. Bezzeg az AGM akkus, többet ér, mert több az Ah. Erre tettem azt a megjegyzést, hogy ez almát körtével.
Amennyiben van lehetőség akkora helyre akkut tenni, akkor 18650-ből sokkal nagyobb kapacitású pakk építhető, mert más akku technológia. Természetesen lehet vitatkozni, biztonsága mennyire más, valóban helyettesítő termékek-e? És hát nem biztos. "Sima" kémia (pl. NMC) nem is lesz jó, mert 3.6V névelegessel sehogy nem tudod a 12V AGM akkudat kiváltani. 3s kevés, 4s sok: 3s-t szétcseszi a töltő, a 4s meg alul lesz töltve.
Egyedül a lifepo4, ami alkalmas a feladatra, 3.2V névleges. Abból a 4s pont 12.8V...
Tölthető 3.65V/cella értékig, tehát 14.6V-ig... Ha a szokásos 14.4V-os végfeszültséget nézzük, akkor ennek ez tökéletes. Nyilván sokkal drágább. Ár/érték arány kérdéses.
Nekem most kb. 50K-ba van az akku a szünetmentesemben. Nem ~15K, mint a savas. Cserébe, ha ez nem szarik be 1 év múlva (mint a savassal előfordult), akkor megérheti. -
fer
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
"A melyiket éri meg jobban kérdés csak akkor értelmezhető, HA helyettesítő termékek."
Itt szó sincs helyettesítésről, egyszerűen csak választási lehetőségek állnak fenn. Ha még egy eszköz nem volt szünetmentesítve, akkor nem lehet kettő közül választani?"Amennyiben egy adott felhasználásra az egyik alkalmatlan, irreleváns, hogy olcsóbb-e..."
Nincs adott felhasználás, konkrét felhasználás van, és senki sem írta, hogy az egyik alkalmatlan."Energiasűrűség azért merült fel, mert Te hoztad fel, hogy a tenyérnyi UPS-ben kicsi az Ah*"
Itt én egy szóval sem céloztam a méretre, hanem az árra, de ha neked erről egyből a méret jut eszedbe ....... Kicsit (vagy nagyon) félreértelmezed a szavakat, "tenyérnyi", ezt én egyszer sem írtam. -
Rick4
félisten
APC-vel nekem tapasztalatom, hogy sose fog pontosan kijelezni semmit, már túl vagyok 25-30db-on, most is van több db, amikor kalibrálod, akkor még oké, eltelnek hónapok, és már mást mutat. Pláne az olyan XL verzióknál gond ez, ahol a külső aksipakkot rádughatod, és elvárás lenne, hogy mondja meg, akkor mennyivel többet tud vele. Nem fogja tudni. Marad a jó megoldás, feltöltöd, egy fgix fogyasztóval megterheled, és leméred, hány percet ment.
Ki lehet teljesen szürreális értékeket is szedni belőle.
-
DigitXT
félisten
A melyiket éri meg jobban kérdés csak akkor értelmezhető, HA helyettesítő termékek.
Amennyiben egy adott felhasználásra az egyik alkalmatlan, irreleváns, hogy olcsóbb-e...Energiasűrűség azért merült fel, mert Te hoztad fel, hogy a tenyérnyi UPS-ben kicsi az Ah* bezzeg a féltégla savas akkuban nagyobb: nyilván a feszültség sem mindegy, 6 db 18650 névlegesen 3,7V-os marad, ha fene fenét eszik is. *: a 4 cellás powerbank pl. 50Wh körüli.
Ui: tisztában vagyok a li-ion tűzveszélyességével... De egy összevissza kötözgetett savas akkupakkal is lehet tűzijátékot csinálni, nem beszélve a felhasználó-nem-barátságáról.
-
fer
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem az energiasűrűség, és nem a két technológia méretbeli különbsége volt a téma, hanem melyiket éri meg jobban. Ezt te hogyan döntenéd el összehasonlítás anélkül?
"Ui: kaptam anno egy 4 cellás powerbankot. Céges repiajándék. Szar volt alapból.
Ellenben volt itthon 4 db Samsung 35E cellám, átépítettem, így 14Ah"
Na ez aztán az igazi para,
a li-ion azért mérföldekkel veszélyesebb mint a ólomsavas akku. -
DigitXT
félisten
Hogy hasonlítasz össze egy nagyságrendekkel több helyet foglaló tákolmányt egy picike, out-of-the-box működő megoldással? Az megvan, hogy a lítium-ion akku energiasűrűsége sokkal nagyobb, mint a savas ólom akkuké? Ugyanakkora méretben a "7Ah" helyett simán bele lehet szuszakolni (valós) 21Ah-t. Akkor talán beszélhetünk arról, hogy almát-almával. (A linkelt cuccokból nem látom, hogy hogyan lesz egy (jól) működő UPS. Biztosan olcsó?)
Ui: kaptam anno egy 4 cellás powerbankot. Céges repiajándék. Szar volt alapból.
Ellenben volt itthon 4 db Samsung 35E cellám, átépítettem, így 14Ah. Egy kamera elment róla vagy egy egész napot kényelmesen. Mindezt egy tenyérnyi méretben. Más arányok... (A másik HSZ-edben mutatott képed enyhén ijesztő. Biztosan nem üzemeltetnék semmit ilyen módon a lakásban, de persze tesztnek elmegy, szódával. Éles rendszernek: para!
) -
ada19
őstag
Sziasztok,
Karácsony előtt vettem 2 DataSafe 12HX35 9Ah 12V aksit (upsakku.hu-ról) az APC SUA750I szünetmentesembe. 2 kalibrálás (NMC-n keresztül) után ennyi üzemidőt mutat. A kérdés, hogy ez "normális"-e? Azért merült fel, mert a gyári kalkulátor picivel több üzemidőt ír a 98W terhelésre, de gyárilag ugye csak 7Ah aksik vannak benne - viszont erős a gyanúm hogy a kalkulátor ír hülyeséget.
A DataSafe-ek előtt Reddotjaim (szintén 7Ah) voltak, ott az 50 perc helyett 39 körülit mutatott.

-
spileraaa
senior tag
Magyar használati utasítás tud valaki adni hozzá?
SPS Soho 300
Vagy majd mire érdemes odafigyelni beüzemeléskor?Akkumulátor : https://upsakku.hu/termekek/Leaftron/LTL_65Ah_12V_UPS_akkumulator/
-
fer
őstag
Úgy néz ki sikerült megoldanom az 5 akkus problémát. Már nem tolódik el semerre a feszültség.
Csak kell egy 10-15 mA-es terhelés a 2-es pakkra, még a végleges méret tesztelés alatt, de lehet, hogy 3db 24V 3W-os sorba kötve fogok használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nem lát hasznot az AI-ból a cégvezetők többsége
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hardcore café
- Home server / házi szerver építése
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Szünetmentes APC 1500VA GARANCIÁLIS ÚJ eladó
- NJOY Horus Plus 1500
- Must W1000 szinuszos belső akkus szünetmentes tápegység !ÚJ, dobozos, garanciás!
- Genesis, Datasafe, Poweresafe, Yuasa, 7Stars, CSB akkumulátorok kedvező áron, azonnal, készletről!
- Külső akkus színuszos szünetmentes tápegység pl. keringető szivattyúkhoz !ÚJ!
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 16 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4423, 100% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Ezek teljesen hátköznapi, olcsó aksik voltak, egy időben még egy kis habszivacs is volt a tetejére téve, hogy látsszon, nem jön ki semmi a tetején, és nem jött ki semmi.

Mivel most a felvett kapacitást mértem ami elég biztató. Szerintem kevesen tudják de a ZB2L3 nem csak merítésre alkalmas. Ilyenkor azonban fontos, hogy előtte be kell állítani a maximum töltőáramot, mielőtt csatlakoztatnánk, mivel a műszer max. 3A bír el, és az akkukat is maximum 2A-el lehet tölteni. A 2 gyenge közül csak az egyiket teszteltem (egyenlőre), de nyilván az is erősödött, mivel a runtime a következő képpen alakult 84 percről.
Amíg tovább erősödnek az akkuk addig csinálok egy ups felülvizsgálatot, már ráférne, meg kap egy ventit, (hogy az esetleges hosszabb áthidalási idő miatt ne melegedjen túl) ami fordulatszám szabályzós lesz, és csak akkus üzemmódban fog bekapcsolni. Bár nem emléxem, hogy lett volna-e nálunk hosszabb áramszünet, kivéve amit előre bejelentenek karbantartás címen.
Amit meg te állítottál össze, hát idézhetlek: "ha te ettől vagy boldog, áldásom rátok"
Ellenben volt itthon 4 db Samsung 35E cellám, átépítettem, így 14Ah"

Csak kell egy 10-15 mA-es terhelés a 2-es pakkra, még a végleges méret tesztelés alatt, de lehet, hogy 3db 24V 3W-os sorba kötve fogok használni.