- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Leica fotós markolat iPhone-ra
-
Mobilarena
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky1988
senior tag
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Doky1988 #24565 üzenetére
Hasra (és lista alapján, az FR csak a dugasz típusát jelöli) ezt mondanám: [link]
Vagy egy használt jó állapotú APC, USB-B adatporttal.
Ha biztosra akarsz menni, megkérdezed a Synology topikban, mi az ajánlott, de pl Windows alatt egyformán jól működnek az ismertebb gyártók USB-s cuccai (felismeri, mint külső akku), gondolom, elvileg a DSM is felismeri ezeket.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Doky1988
senior tag
válasz
E.Kaufmann #24564 üzenetére
Pfú azért itt rengeteg a választék
Konkrétat tudsz ajánlani?DokY | www.zsolti.hu
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Doky1988 #24563 üzenetére
Ha szeretnéd, hogy kommunikáljon is a szünetmentes a NAS felé (pl, hogy kikapcsoljon a NAS, ha már nagyon merül az akksi), akkor: [link]
Beállítása: [link]Egyébként majd minden ma kapható szünetmentes viszi, ezek a kétlemezes NAS-ok 60W-nál többet nem esznek, de még a felét is csak ha csinálnak valamit. Nekem is egy FSP nano van a a DS220+ előtt. Kommunikáció nincs, de legalább a kisebb kimaradásokon túllendíti.
[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Synology DS218Play NASomhoz szeretnék szünetmentes tápot.
Viszont soha nem volt ilyen eszközöm, mit tudnátok ajánlani? Totál nem értek hozzá :)[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
csiga8 #24560 üzenetére
Olyat kell venni, amiben nincs AVR (nem line-interaktív, hanem off-line), azokban nincs trafó, ami búgjon
(legalább is, ha épp nem kell áthidalni valami rendellenességet)
AVR amúgy is oda való inkább, ahol a feszültség necces, de amúgy van áram folyamatosan.
Én tömegre kerestem szünetmentest, ezért vettem FSP Nano-t, mert szinte csak az akksinak van súlya.Apropó:
Van már valakinek tapasztalata 7-9Ah LiFePo4 akksival hagyományos olmos szünetmentesben?[ Szerkesztve ]
-
-
csiga8
senior tag
válasz
Dzsano89 #24559 üzenetére
Az régi APC Smart-UPS 700-ast nagyon szerettem, pici, kompakt, nem zúgott, mint a nagyobb 1500-as. ( trafóhang)
Nagyon csendes a gépem, a leghangosabb a szünetmentes, így annyira nem bánom, ha megy a háztól, mert menni fog...
Akivel beszéltem, az 10.000 Ft/darab áron vizsgálja be, + posta oda-vissza.
A 700-as azt csinálta, hogy csak akkor tudtam bekapcsolni a sz.gépet, ha elötte áramtalanítottam a szünetmentest és az teljesen kihült, majd újból bekapcsolom.
KB 15 évet ment, használtan vettem, lecseréltem.A mostani 1500-ast 2023. októberében vettem "felújítottként".
Néhány napja azt csinálta, hogy ha áramtalanítom, kb félóra múlva már csipog, hogy merült az akku. Kikapcsolt, áramtalanított helyzetben.Kiszedtem az akkukat, mindkettő jó. ( feszültséget és "indító áramot" mértem, kapacitást még nem, de mindkettő 13V és 160A leadására képes a teszter szerint.
Ha nem búgna, még meg is csináltatnám, de elegem lett belőle, egy csendes szünetmentest keresek, ha nincs, inkább semmit.
Visszaolvasva kettőn akadt meg a szemem, mint laikus:
1., CyberPower VP1000ELCD
2., CyberPower 900VA 540W (CP900EPFCLCD)
Nem tudom mennyire számít, hogy a sz.gép és a monitor valódi, vagy kvázi szinuszos jelet kap, ( néha van áramingadozás, kimaradás) melyik a csendesebb, megbízhatóbb, jobb szünetmentes. ( Seasonic tápom van)
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Áramingadozások miatt szünetmentest keresek számítógép elé.
Nagyon sokáig egy APC 700VA volt, elegendő volt, de tönkre ment, vettem egy APC 1500VA ( hardveraprón ezt is, de ez 1 év múlva ment tönkre) Ezzel amúgy is bajom volt, mert hangosan búgott.
Keresek egy nem hangos szünetmentest max 2-3 perc áthidalásra.
Nem tudom van-e jelentősége, ( ma már) hogy valódi szinuszos, vagy kvázi.
Miket tudtok ajánlani?
Előre is köszönöm.
-
Rick4
félisten
válasz
Csongi2015 #24552 üzenetére
Kétfelé kell bontani. A készülék teljesítménye adja meg, mekkora terhelést tud elviselni, a belerakott akkuk mérete (Ah és darabszám) adja meg, meddig fogja tudni tartani. Itt van pl ez a külső pakk, 8db 12V 18Ah-s akku van benne, egy SUA 3000-essel összedugva, amiben 8db 9Ah-s akku van, 330W teljesítményt elvisz 1.5 óráig.
De ha nincs különösebb igény áram nélküli időszakban játszani, akkor ha teheted, találj magadnak másik elfoglaltságot, míg visszajön az áram, mert ez nem olcsó móka.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
E.Kaufmann #24555 üzenetére
Legalább fél órát. Akkor arra bőven elég lehet, ha 15w-ot számolok egy kamerának, a többi switch-be dugott utp (4db) gondolom nem sokat eszik, így akkor olyan 80w körül megállhat a terhelés.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
G.I.JOE #24554 üzenetére
Mennyi időt szeretnél áthidalni vele?
Futási idők áramszünet esetén (ha biztosra akarsz menni, akkor elosztod kettővel
):
60W terhelésnél: 60 perc
150W terhelésnél: 15 perc
300W terhelésnél: 2 perc
Amúgy áthidalási időnél fontosabb a terhelhetőségnél (ha bőven alatta vagy) az akksik száma és kapacitása. (több a jobb)
-
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok,
egy 16-os switch-hez, rajta 4db 5mp-es normál (nem PTZ) POE ip kamerával, szeretnék egy szünetmentest. A Hikvision DP-UPS-1000-re gondoltam.
Jó-e ez a UPS, illetve kb. mennyi ideig mennének róla a kamerák szerintetek? -
válasz
Csongi2015 #24552 üzenetére
Elvileg jók lehetnek együtt.
-
Csongi2015
tag
Sziasztok!
Ez a készülék mennyire vállalható?Egy átlagos géphez kellene Ryzen 5600,Sapphire rx6700xt,650 w Seasonic,32 GB Ram.https://www.arukereso.hu/szunetmentes-tapegyseg-c3133/cyberpower/ut1500eg-1500va-p925169616/
Köszönöm!!
-
Rick4
félisten
válasz
Cs1csó #24549 üzenetére
Pertsze, tudok róla, egy éve az SUA3000-esbe is 9Ah-sakat pakoltam a 7-es helyett, sőt, jó 12 éve is az FSPO 600 nanokbna is 9Ah-s ment a 7-es helyett, csak most vettem egy másik 1Kw-os szinuszos szünetmentest új aksikkal, 1 napja megy, 3 db ilyen van benne, és azon gondolkodom, lehet beledobok 9Ah-sakat, ez meg nem fog kelleni. Csak azért kérdeztem, mert nem ismerem őket, de 1 év gari van rájuk.
Tudom, már mindenki gyárt ilyen akkukat, csak mégis miféle cucc ez.SUA3000 elment, abban van 8db 9Ah-s akku, plusz intéztem még az embernek egy külső aksipakkot hozzá, 8db 18Ah-s akku van benne. :D
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Sziuasztok, tudni valamit erről az akkuról? [link] Jó, rossz?
-
kdavid13
csendes tag
válasz
mgergo76 #24544 üzenetére
Töltöttem több, mint 24 órát, de csak 2/4 állapotig ment fel a kijelző szerint.
Üzem közben továbbra is csipog, de már nem kattog. Illetve terhelés alatt csak 1/4 a töltöttség.
Gyenge lenne az akksi? Tudtok ajánlani esetleg egy másik típust, mert még benne vagyok a 14 napba, visszaviszem.
Alapvetően csak kis fogyasztók mennének róla, router és xiaomi HUB-ok.
-
kdavid13
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Njoy Cadu 850VA UPS-t. Router, Xiaomi Security Camera HUB és Smart HUB futna róla. Rádugtam őket az UPS-re, kapnak is áramot, viszont a UPS másodpercenként kattog és csipog. Miért lehet és hogy lehet orvosolni?
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz
canadaa #24541 üzenetére
Nemtom, én 199 euróért vettem még. Szerintem nincs vele baj.
Valszeg ezt is kínában szerelik össze, mint az UPS-ek 98%-át, aztán nyugatabbra csak valaki a márkát, meg max supportot ad hozzá. Pont mint a Cyberpower is például. Nem hiszem, hogy nagyon kilógna bármerre az ugyanilyen teljesítményű UPS-ek sorából.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
válasz
E.Kaufmann #24539 üzenetére
Ó, bakker...
-
mgergo76
tag
válasz
E.Kaufmann #24537 üzenetére
Az egy érdekes állatfaj (nekem is az van (1500VA).
Ellenőrizd, hogy rendben csatlakoztattad a hálózati dugaljat. Hosszan kell nyomva tartani a bekapcs gombot , elvileg utána életre kell kelnie.
Ha nem segít, akkor nézd meg az üzembehelyezési doksit a neten.Üdv: Gergő
-
E.Kaufmann
veterán
Új Legrand Keor SPE-nek van valami trükkje az üzembe helyezésnek? Most jött, de nem ad életjelet még villanyhálózatra kötve sem. Hiába nyomkodom a gombjait. Tudom, illene várni kicsit a töltéssel, de azért fél óra után sincs semmi életjel.
-
Locutus
veterán
válasz
canadaa #24535 üzenetére
Nekem PowerWalker VI 1500 CSW van ugyanerre a célra, és tökéletesen teszi a dolgát.
A ventije csak akkor kapcsol be, ha battery üzemmód van, vagy AVR alacsony bejövő fesz miatt.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
canadaa
tag
Sziasztok!
Max terhelés alatt ~600-650W fogyasztású PC-hez kellene szünetmentes (okos tápcsatlakozóval lemért). Régebben már panaszkodtam itt, hogy APC BackUPS állandóan meghal, így olyan gagyi technikát már nem akarok.
CyberPower VP szériát nézegettem, de ez a teszt eléggé elvette a kedvem tőle.
Rendes szinuszos csak ~150e Ft felett lenne már? (ennyiért láttam olyan CyberPower-t)
APC Smart széria meg hasonlók: Túl drága, 200-300e Ft -t nem akarok adni érte.Másik dolog a Zaj - NAS-hoz, routerhez, home szerverhez használok egy Pannon power/ReOS 1000W-os 1/1-es UPS-t. Cseréltem már benne ventit (csapágyas volt) és akkukat. Összességében szerelni rossz, de jól működik. Viszont akkor is bekapcsol a venti ha nincs áramszünet (pedig vonal interaktív) és akkor nagyon hangos is (szerkezete miatt). Tolerálom, mivel zajonghat magában egy külön szobában, de ahol a saját gépem is van, nem akarom állandóan hallgatni. Az nem érdekel, ha coil whine-ol, ventizik, zúg mikor nincs áram és dolgozik, de állandóan ne csinálja mint a ReOS. (PC-m idle kb hangtalan, aludni lehet mellette, HDD sincs benne)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
-
dorika87
őstag
Sziasztok ajánlásokat szeretnék kérni szünetmentes tápegységre modemhez/routerhez! Köszönöm szépen!
AlzaPlus+ 20%-os kedvezménykód éves előfizetésre: frRzXVqQJTeZ
-
Rick4
félisten
De ha bármiikor kell eletromos motort meghajtani, és nincs áram, és nincs szinuszos szünetmentes sem, pl keringetőszivattyú télen, akkor minden pénzt megér.
Amúgy nem drága.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Oké srácok, köszi,így már tisztul a kép, tehát magyarán mondva az ember bemegy a boltba, vesz egy random atx tápoegységet, és egy random szünetmentest, és elég esélyes, hogy gond nélkül tudja használni a kettőt együtt, viszont benne van, hogy gond lesz. Mik lehetnek azok a faktorok, amikből ez még a vétel előtt kiszűrhető?
-
Nincs különösebb ellentét. Régen passzív PFC volt, gagyi PFC-képességekkel. A korszerűsítésnek az aktív PFC lett az eredménye, amikkel viszont a közelített szinuszos UPS-ek némelyike (amelyiknek túl meredek volt a jelalakja) nem tudott együttműködni. Még ma is vannak UPS-PSU párosítások, amik nem ideálisak, de azért nem ez a jellemző. A jellemző az, hogy a passzív PFC kikopik, és inkább az aktív PFC dominál, a közelített szinuszos UPS-ek pedig igyekeznek ezzel kompatibilis jelalakot produkálni. A minimális esély az inkompatibilitásra persze még mindig ott van, ezért ha valaki nem akar kockáztatni és inkább biztosra megy, az veszi a drágább tiszta szinuszos UPS-t.
-
Cs1csó
titán
Az ÁRUKERESŐ oldal szerint:
821 aktív PFC-s tápegység van és
47 passzív PFC-s, ennek a nagy része is gagyiTehát a passzív PFC-vel a mai PC építés világában értelmetlen foglalkozni.
Egy JOBB aktív PFC-s egy JOBB kvázi szinuszos UPS-el az esetek döntő többségében jól elvan.
Persze ha valami régi, és gagyi UPS és/vagy tápegység akkor lehetnek gondok.De egy pár éves UPS és egy pár éves PSU ha nem a gagyi kategória akkor együtt fognak tudni működni.
Nekem egy anno egy közepes FSP ment együtt egy olcsóbb APC-vel.Az FSP Nano ugye nem line-interaktív hanem csak "offline", már írták hogy strapabíróbb, kevésbé háklis mint egy line-interaktív, persze nincs benne AVR funkció.
A "offline" UPS-ek is mint ha kopnának ki, az árukereső szerint:
OFFLINE UPS-ek: 64 változat
LINE-INTERAKTÍV: 563 változat -
Rick4
félisten
válasz
cinemazealot #24525 üzenetére
A 24499-ben Cs1csó szerintem pont ennek az ellenkezőjét emléítette. Akkor legalább oldjuk már fel, ha van ellentét.
Sok évig használtam még vagy 15 éve FSP nano 600-asokat (azóta ebből már 800-asok lettek) azok fixen gépekre kötve mentek hiba nélkül. Nem tudom, mi lehetett volna más körülmények között, mivel semmiféle hangja se volt a 10 másodpecenkénti csippanáson kívül.
-
Én úgy tudom, hogy pont a passzív PFC-vel nem volt gond, csak az nem túl hatékony PFC-ügyileg. Az aktív PFC ezzel szemben hatékony, viszont mivel mintavétel alapú, azt meg tudja hülyíteni a négyszöggel közelített jelalak meredeksége. Úgyhogy abszolút jogos a kolléga igénye a tiszta szinuszos UPS-re, azzal garantáltan nem lőhet mellé. Épp csak nem biztos, hogy szükséges, ha egyébként egy jobb közelített szinuszost is elvisel a PC-je tápja.
-
Rick4
félisten
válasz
-Maujuri- #24521 üzenetére
A régi passzív PFC-sekkel volt a gond, de az aktívval nincs semmi, nem lehet, hogy a leterhelés miatt volt az a "nemtudjukmilyen" hang? Azt se tudjuk, simán csak rádugáskor, vagy bejövő táp nélkül, akkuról próbáltad?
-
-
Rick4
félisten
válasz
Cs1csó #24518 üzenetére
Talán jobb magyarázat az, hogy a feltelepített szoftver segítségével látja, hogy a rendelkezésre állási idő vége felé jár a szünetmerntes, mindjárt lemerül az aksija, ezért a szerver egy rendes leállás keretében leáll, hogy ne hirtelen leállás és esetleg hibás működés legyen a vége.
Maujuri: Miért kell a szinuszos egy számítógéphez?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok.
Számítógépemhez keresek szünetmentest.
Mit ajánlotok? Mindenképpen színuszos kellene 1200va környékén. -
Cs1csó
titán
lövésem sincs mik ezek a szinusz koszinusz szövegek...
Eaton 5E900UD 900VA 33,2k HUF-tól kapható. USB-s kapcsolaton keresztül össze tudod kötni a miniPC-vel és az arra telepített szoftver segítségével vezérelni tudja azt.
A hozzá való szoftver a honlapról letölthető. Lehet nem lesz USB kábel a dobozban úgyhogy azt venni kell hozzá. A telepíthető szofter az Eaton honlapjáról tölthető, a FORRÁSOK résznél a 2.1-es a legfrissebb
-
toeki
senior tag
sziasztok!
csak az utolsó oldalt olvastam el de máris feladtam mert lövésem sincs mik ezek a szinusz koszinusz szövegek...
szóval, van egy miniPC(torrentszerver), okoskonnektor szerint 20-40w-os pillanatnyi fogyasztással, emellett egy telekomos modem + egy xiaomi router.
Milyen szünetmentes-t vegyek ami pár10percig ki tudja őket szolgálni? -
Rick4
félisten
válasz
rendesadam #24514 üzenetére
Arra figyelj, hogy a 2. generációs lesz schuko, vagyis a Eaton 5E900UD G2 jelzésű.
-
Cs1csó
titán
válasz
rendesadam #24512 üzenetére
Szia, megfelelő lesz a kisebb. Arra figyelj, hogy milyen konnektor aljzat van a UPS-en és arra is, hogy ajánlott hogy legyen USB-s kommunikációs portja és akkor a NAS-al összekötve tudja azt vezérelni, mert ha TARTÓS áramszünet van akkor előbb-utóbb lemerül az akku, de ha USB-s kommunikáció van akkor a NAS-t le tudja állítani.
-
rendesadam
tag
Sziasztok!
Szünetmentest szeretnék NAS-hoz és a hálózati eszközökhöz (kétlemezes Synology, modem, router, két AP); átpörgettem az utóbbi idők ajánlásait, így az Eaton termékeivel szemezgetek (5E900UD, 5E1200UD). Elsősorban a NAS-t szeretném védeni az áramszüneti leállástól, illetve rövidebb áramszünetek áthidalására gondolnám életben tartani a vezetéknélküli hálózatot.
A fő kérdésem a lenne, hogy a különböző tápegységek mennyire szeretik, ha nem igazi szinuszjelet kapnak? Lehet ebből probléma?
A másik pedig: az 1200-as modell ára nagyjából duplája a 900-asnak, indokolja azt bármi, vagy bőven elég nekem a 900-as? (Nem hivatalos mérés szerint kb 40 Watt körül van most a teljesítmény, de jelenleg csak egy AP üzemel, továbbá egy nagyobb NAS és néhány kisebb hálózati eszközt is elképzelhető a jövőben.)Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz
garga01 #24506 üzenetére
Erre a felhasználásra szóba jöhet DC-DC UPS is. Nemrég vettem magamnak egy 12 V-os modellt, direkt a Telekomos routerre. Így, ha karbantartás miatt szétszedem az UPS-t, addig is lesz net a családban, nem tör ki lázadás :-D
Ez volt az, akkor még 1050 Ft-ért. Akkum volt a fiókban. Egy "hibája" van, hogy a bemenete 5 V-os, így a router gyári tápegységét le kellett cserélnem egy olyan telefon tápra, ami le tud adni stabilan 3 A-t.
Ez alapján biztosan találhatsz neked való modellt. -
Rick4
félisten
válasz
Cs1csó #24508 üzenetére
Nincs infóm róla, írtam is, hogy ajánlani mások fognak majd. De nem konkrét kivitelt irtam, hanem magyarázzam, mi a fontosabb rész. Ha létezik, az a jobb, bár 20w fogyinál amúgy szerintem mindegy, még egy sps pro 600 18 ezerért is jó erre, mint az egyik legolcsóbb cucc.
Én egyébként is a külső aksis cuccokat szeretem, ott úgy méretei az ember a fogyasztáshoz a külső aksit, amire igénye van.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Köszi a választ.
Ja ez a mérési módszer nem ugrott be, majd kipróbálom. De igazából az tudom (meg sejtettem is) h kevés az egésznek az áramfelvétele.
Nem akarok amúgy túllőni a célon, a kisebb megszakadásokat szeretném ha kibírná Az meg h max. 5-6 órát megy az is elég bőven, ha olyan nagy gond lenne, lekapcsolnám úgyis, vagy kihúznám a fölös dolgokat (szolga modem+router elég akár).Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Rick4
félisten
válasz
garga01 #24506 üzenetére
Előveszel egy sima 100-as izzót, hajszárítót, bármit, ami fogyaszt 100-300w között, rádugod a fogyasztásmérőre, megméred, mit mutat a mérő, majd ezután rádugod a többi cucc mellé, és amennyivel többet mutat a mérő, annyit fogyasztanak a cuccok, 2X 15 másodpercről van szó.
A szünetmentest nem kell fúlfeszültségteleníteni, viszont szigorúan ELÉ bedughatod, ott bajt nem csinál, van rá esély, hogy túlfesz esetén működjön.Technikailag majdnem mindegy, melyiket veszed, két fontos paraméter van, mennyi garival és milyen áron veszed a szünetmentest, illetve mekkora teljesítménnyel bír egy ilyen eszköz, ha később se akarsz mást rádugni, ez neked nagyjából lényegtelen, tehát 800-1200w-os felesleges venni, fontos, hogy mennyi az önfogyasztása, a jók 12-15W körül vannak, illetve ami téged nagyon érdekel, hogy a benne lévő akku mekkora, azaz ezeknél a fix fogyaszóknál egy sima 7Ah-s akku, vagy egy dupla, 9Ah-s pakk lesz berakva. Amíg az egyik tud majd 6 órát, a másik elmegy 12-t. Nem mindegy, mert a cél az, hogy ne kapcsoljon ki, hanem átvészelje az áramszünetes időszakot. Ha nem vagy otthon, könnyen előfordulhat, hogy lemerül a kisaksis cucc, és esetleg összeakad valami.
Ajánlani én nem tudok, nincs ezekkel a kisebbekkel tapasztalatom.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Szünetmenteset szeretnék tenni a lakás "központi" részére, amit ellátna: szolga optikai modem, saját router (rajta 1 db USB HDD), Zigbee központ, 10-es switch, és nemsokára még egy IP kamera, valamint egy Raspberry PI3 menne róla.
A mostani eszközök kevesebb mint 12W-ot esznek, rámértem egy OBI-s mérővel de 0W-ot írta, 12W-tól tud mérni. Meg persze mind dugasztápos cucc, így pont ezen agyaltam én is mint itt szóba jött, de ezeknek nem kell rendes szinusz, az egyenirányító és szűrő kondik úgyis kisimítják
Jelenleg ezek a cuccok egy APC PM5-GR túlfesz védős elosztóba vannak dugva.
A kérdésem az lenne, ha veszek egy szünetmentest, azután maradjon-e meg ez a túlfesz védős elosztó?
Mert néztem, hogy van ilyen is, ami lapos/fekvő és van egyből több konnektor rajta, ez tökéletes lenne nekem, pl. [link]
Vagy ezek az állók jobbak esetleg? [link]
Elosztó ígyis-úgyis kell, mert 4-nél több táp lesz bedugva összesen ha minden be lesz kötve, csak a kérdés kell-e a túlfesz védős; illetve a fenti álló/fekvő szünetmenteseknek van-e vmi előnye-hátránya? Pl. egyikbe könnyebb akkut cserélni, mint a másikban.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Cs1csó
titán
válasz
kareszkaresz #24503 üzenetére
Szoval nem fogom meguszni.
ahogy laed írta, menni fog.
-
laed
tag
válasz
kareszkaresz #24500 üzenetére
Nas, router általában dugasztáppal kezdődik, annak tökmindegy a jelalak.
TV-t próbáltam, simán ment.
A hangfalról nem írtad miféle, így azt nem tudom.
Tippre táppal indulhat az is, és akkor mindegy. -
Cs1csó
titán
válasz
kareszkaresz #24497 üzenetére
Ilyet nem írtam. Egy szinuszos UPS sokkal drágább egy hasonló teljesítményű kvázi sinuszos UPS-nél, akár 80%-al.
Egy jobb kvázi szinuszos (példa kedvéért) 1200VA-es UPS 60k-ért kapható egy 1300VA-es szinuszos nemrég 100k HUF-ért volt kapható.
(most pont nem kapható de legörgetve látható milyen áron volt kapható az elmúlt években.
Sőt a kvázi beesett akár 60k HUF alá a szinuszos pedig elérte a 120HUF-ot is, tehát ez már közel DUPLA annyi. Nyilván volt közöttük kisebb árkülönbség de 60-80%-ot még akkor is elérte a szinuszos UPS javára.)Aki teheti, tehát nem csak a zsugoriság beszél belőle az vegyen tiszta szinuszt nem fogja megbánni.
Aki meg KŐ gazdag az inkább valami komoly céggel akár a komplett ingatlan szünetmentesítését oldja meg benzines/dízel áramfejlesztővel stb.Ahogy írta Rick van olyan védendő eszköz ahol nincs mérlegelési lehetőség és CSAK a szinusz az amivel védeni lehet.
Ami szerintem a legfontosabb pl. az a vegyes tüzelésű kazán keringető szivattyúját valami nagyobb akkus inverterrel megtámogatni esetleg a garázsban egy tarcsi aggregátorral hogy ha pár óránál tovább tartana az áramszünet akkor már azt is be kell vetni. Vagy ha jól meg van rakva és akkor meg el az áram simán felforrhat a víz (nekünk volt régen ilyen: "megszaladt" a kazán, nem volt automata huzatszabályzó így arra lettünk figyelmesek, hogy csörendszer (gyenge hankó cső) adott ki érdekes hangokatbent nem ment el az áram valami más volt már nem emlékszem.) Elkalandoztam a lényeg, hogy van ami válogat és oda ugye csak szinusz .
Még az is egy érdekes lehet, hogy a UPS "átkapcsolási" ideje (áramszünet esetén amikor bekapcsol az inverter és átáll a UPS akkus táplálásra ez időbe kerül) esetleg "nagyobb" amit nem szeret egy adott műszaki cikk és lekapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- Windows 10
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple notebookok
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest