Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
-
Mobilarena
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silious
tag
Sziasztok!
Van egy 4G routerem, TL-MR6400 V5.2 amivel Yettel otthon net sim kártyát használok, már lassan 3 éve.
Jött egy firmware update a routere, és sajnos a frissítés után minden beállítás elveszett, ami a Yettel-es nethez volt.
Már a létező összes beállítást kipróbáltam, de egyszerűen sehogy se tudom életre kelteni a netet.
-Az utolsó működő firmware-re lett downgradelve
-Több alkalommal is lett Factory reset
-A Yettel sim cserélve lett a legújabbra (hátha)
-Próbáltam 3G, 4G, manual, Automatic.
-Beállításon után reebot a routertnekMaga a router látja a Telenor hálózatot, próbál csatlakozni is, de folyamatosan Disconected lesz a vége.
Szerintetek mit ronthattam el?
Routeren belül a Network/Internet beállításon túl kell még más a Yettel netnek?
-
-
modflow
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Nyáron ezt a kamerát át fogom cserélni erre.
Ez gyárilag nem Poe.
Viszont a TpLink Ax73-ban már nem lesz annyi hely, lan, hogy egy poe switch-et is rátegyek, pedig ahhoz aktív pos splittert szeretnék. Ezt.Illetve nem szeretnék a teszter után újabb eszközt elfüstöltetni!

Így is k**** nagy mákom van, mert a poe-s lanra nem csak a tesztert tettem rá, hanem a drága laptopomat is, hogy megnézem megy e a net. És fogalmam nincs hogy hogy, de annak nem lett baja. Lehet, hogy akkor ki volt húzva a táp...
-
modflow
veterán
válasz
Fecogame
üzenetére
Ez a kamera gyári tartozéka, este lefotózom.
A kamera ilyen: Alfawise SD07W IPcam.Mivel a fő lan az jó, csak a két végén lévő passzív poe lehet a ludas.
A passzív poe-t ugye csak rádugom a két végén és ennyi?
Az aktív poe pedig csak akkor működik, ha poe splitter-ből megy rá a lan? A poe splitter-t meg rádugom routerte? -
feeregon
tag
Pont ezt nem akarom hogy a router elérhető legyen kintről, de a gyári 80-as portot nem tudom átállítani sehogy. A routerbe nem tudok belépni mert azt írja hogy az omada vezérlő kezeli. Az omada vezérlőn belül pedig nem találok olyan lehetőséget hogy a router alapértelmezett porját átállítsam. A 80-as portot az otthon futtatott szervernek szeretném átadni.
-
modflow
veterán
válasz
Fecogame
üzenetére
Hát... Nagy szoppantyú volt.
Csak a tegnapi állapotot tudtam visszaállítani, azaz a wifi kapcsolatot.
A LAN-on nincs semmi net.
Konkrétan soha nem is volt, csak hittem.Nem értem ez hogyan jött össze.

Egy UV álló, de amúgy kábelvezetőben lévő kültéri lan kábel megy ki a routertől a kameráig.
Én magam dugóztam a végeit. Ezt a kábelt tesztelve a teszter szépen végigfut 8 + G -n, szép sorban. Tehát ez jó.
De ugye a kép végén erre rá van dugva egy-egy POE splitter. Na ha ezt rádugom, akkor a teszter meg se villan sehol.
Ezekben amúgy ránézésre is alig van kábel, nem hogy 8 db. Ez normális? Hogy legyen akkor net benne?Volt itthon egy ilyen is, na ez se nyikkan meg, nem villog itt semmi zöld, sárga LED.

Mondjuk ez aktív, szóval lehet ez nem véletlenül nem ment.
De a felszerelt, az passzív. -
modflow
veterán
Az egyik biztonsági kamerámon most vettem észre, hogy wifi-n van kapcsolódva.
Holott egyetlen szál kábel megy bele, egy lan, azon kapja az áramot is. Miért mászik akkor wifi-re? 🤔A kamera appban nincs valamiért rendes hálózati beállítás, csak a wifit mutatja.
Az Archer AX73-ban nem tudom valahogy letiltani, hogy ne wifi-zzen? Ekkor gondolom úgy is lan-ra állna.
-
Kisbatyu75
tag
-
válasz
feeregon
üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet, de a leírásodból nekem úgy tűnik, hogy minden alap porton megy.
Ami biztonsági szempontból nem jó.
Az Omada vezérlő portját - ha Container Station-ben fut - akkor a konténer beállításainál kell megadni.
Az alap 80-as portot kell párosítani (mappelni) egy egyénivel (pl. 58080), hogy ne legyen kavarodás. -
válasz
Kisbatyu75
üzenetére
Majd írj, hogy megoldotta-e

-
feeregon
tag
Sziasztok!
Van egy rendszer, tökéletes müködik. Egy dolgot nem tudtam beállítani. Az omada vezérlő egy Synology Nason fut. A router ER605, WIFI 3db EAP723-al van megoldva. Ha beírom böngészőbe a külső IP címem, a router login oldala jelenik meg. Nekem a 80-as portot át kellene irányítani a Synology Nasra. A többi port forwald már be van állítva, és müködik. Hol tudom a vezérlő 80-as portját átállítani?Köszönöm.
-
Kisbatyu75
tag
válasz
Fecogame
üzenetére
Bocsánat, ezt tényleg lehagytam. Az alany egy AX72-es, és azt hittem a legújabb fw van rajta, de most rákerestem és a TP-LINK honlapján van valami ami újabbnak tűnik, de most nem ajánlja fel a router a frissítést magától, akkor sem, ha rákattintok a check for updates-re.

[link] Itt pedig mutat egy újabb verziót. Mondjuk rémlik, hogy utoljára se sikerült a local update, de majd este rápróbálok, ha már alszik a család.
-
válasz
Kisbatyu75
üzenetére
Milyen router pontosan? Legújabb fw?
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Már nem először fordul elő olyan, hogy a router visszaáll magától egy alap beállításra. Én alapból a 192.168.1.x alhálózatot használom, a gyár az a 192.168.0.x. Így hálózaton el sem érem, közvetlenül kell rádugnom a számítógépre, hogy egy konfig mentés visszaállítást megcsináljak.
Szerintetek mitől lehet? -
feeregon
tag
Sziasztok!
Valaki mondana véleményt?
TP-Link Deco BE25, WiFi 7 BE3600 Mesh system (3-pack)
Ez jó lenne otthoni hálózat kiépítéséhez? Vagy valami mást ajánlanátok? Gigabit net van itthonKöszönöm
-
wwhy
veterán
válasz
Garfield.37
üzenetére
vannak/lesznek wifi7-e cuccaid? Ha nincsenek és az AX-szel nincsenek problémák, fölösleges a váltás, főleg, hogy a BE400 a 6GHz-et nem is tudja.
-
TP-Link AC1200 (RE305) , One gigás netnél, a routertől 1 méterre max 180 Mbit-et tol wifin a cucc. Ugyan annál a mérési pontál mesh nélkül 640Mbit a wifi. Próbáltam 2.4Ghz tiltást , nem lett gyorsabb. Én vagyok béna , vagy szar a mesh amit ma vettem ?

Legújabb firmware van rajta, több eszközzel is teszteltem, max 180Mbit-et tol.Leírás szerint 5GHzn 867Mbit, 2.4GHzn 300 Mbit.
-
Lett is egy kérdés!
Bár nem kimondottan Tp-Link rendszer, inkább Tp-Link ID, fiók.
Most bele sodróttam az okos kütyük világába is. Vettem egy Tp-Link Tapo (H200 Smart Hub) cuccot, amit csak Tő-Link fiókkal, ID-val lehet(ett) beüzemelni.
Mint kiderült, már volt is fiókom :-)
Hogyan adok hozzáférést másnak is egy adott Tp-Link eszközhöz?
Mondjuk a páromnak. Oda kell neki adnom a saját fiók adataimat, vagy csinálhat magának Ő is, és csak bizonyos eszközökhöz adok neki hozzáférést?
Az, hogy hány fok van a lakásban, vagy a kutyalakban érdekli, de hogy mit csinál a switch, vagy az AP, már kevésbé :-)
De hozhatjuk pédának a gyereket is. Miért is ne láthatná hány fok van a házban, a ház körül. De a hálózatot ne állítgassa már el. -
bivalyos
aktív tag
válasz
zsiga68
üzenetére
Köszönöm, de ezeken tényleg túl vagyok, próbáltam, más DNS-t, vpn-t, mindig ugyan oda futok vissza, más rendszeren is ugyan az a hiba, android és rpi libreelec is saját wifin, mobil nettel, és hotspottal sehol semmi gond, szóval a téma ugyan az, hogyan kapcsoljam ki a homeshieldet, semmi opciót nem találok rá, se weben se applikációban se, de gyanús hogy router csere lesz, (régi modellekben ki lehet kapcsolni, ki is volt nekem régebben, nem is volt ilyen gond) de már nem lehet.
-
bivalyos
aktív tag
Sziaszzok, használok egy ax73-at, mellé meshen egy re300-át, az a bajom hogy kodit is használok, és sok linket nem tud fel oldani, oovasgatas és chatgpt, egyértelmű hogy a homeshield fogja a linkeket sajnos, de ezt nem lehet kikapcsolni, erre keresek megoldást, hogyan kapcsoljam ki?
-
modflow
veterán
De merrefelé érdemes keresgélni?
Pl. az inverterhez szerelőt kell hívni, mert én nem tudok belépni jogosultság miatt, szóval ha most cserélem, akkor jóra akarom.Pl. RE650, RE705X???
-
Tompika777
senior tag
-
modflow
veterán
Kábel az nem jöhet szóba.
Mi az hogy nem csúcs extender?
Tudsz ajánlani jót?
Ami fontos, hogy 2,4Ghz-es jelet is továbbítson, mert sok eszköz, inverter, klíma csak ezen megy. -
modflow
veterán
Tetherben hogyan tudom egy eszköz IP címet megváltoztatni?
Egy extenderét szeretném. -
pistabyte
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Köszi,már tegnap is megint össze tojta magát az a szutyok telekomos sagemcom f@st 5670 beltéri egység. 1 óra volt mire működésre bírtam. Hiába reseteltem,áramtalanítottam,10 mp-ként újra indult,felzúg benne valami tekercs és már dobja is magát el. Gondoltam hátha emiatt van ez a sok napló bejegyzés is.
-
pistabyte
tag
Tudja valaki,hogy mi ez sok jelentés egy Ax55 router esetében?
Állandóan ezeket az eseményeket naplózza a router.
-
bringasisti
őstag
Köszönöm a segítséget. Mindkét hozzászólásra válaszolva: router vezetékes szolgáltatásra kötve volt hogy nem sugárzott internetet a wifi most sugároz és a PC-n is van. Ha leválasztom a vezetékes hálózatról a routert akkor ( SIM kártyán van egyenleg ) két mobil eszközt nézve csatlakozik a készülék a routerhez de nincs internet. Közben megtaláltam a kézikönyvet amiben az IP cím van. A vételekor úgy kell a routert beüzemelni, hogy a SIM kártyát be kell tenni és van internet. A kézikönyvben megadott IP cimet a PC keresőbe ütve a TP-Link oldalára kalahuzol és ott van a bejelentkezési lehetőség. Ide kattintva idő túllépése felirattal küld el a P...ba. wifi jel ekkor 20 - 40 Mbps tehat van sávszélesség a kábelen is.
-
4Grider
félisten
válasz
bringasisti
üzenetére
Amikor egy routerre csatlakozol (akár wifin, akár LAN-on) kapsz tőle egy belső ip címet, amit Windows alatt parancssorban az ipconfig paranccsal tudsz a legegyszerűbben leellenőrizni. Az ipconfig eredménye egy ipv4 address (ez a saját géped belső ip címe) egy subnet mask és egy default gateway lesz. Ez utóbbi (gateway) a routered LAN ip címe, ezt beírva egy böngészőbe jutsz el a routered webes admin felületéhez.
A routered vagy 3G/4G üzemmódban vagy vezetékes routerként üzemel. Most valószínűleg az utóbbiba van téve, ilyenkor nem működik benne a sim. Az előbb említett admin felületen bejelentkezve (alapértelmezetten admin/admin a felhasználónév/jelszó) tudod átállítani egyik üzemmódból a másikba a routert. Meg itt tudod ellenőrizni, hogy hogyan csatlakozik a sim, itt állítható be a wifi és a többi... -
chuck91
tag
Sziasztok.
Pár napja lecseréltem a régi routeremet (TPLink Archer C64) egy újra (TPLink BE3600).
Több Wifis okosotthon és egyéb dolgok lógnak rajta(kb 30 eszköz).
Minden eszköz megfelelően mükődik a csere után kivéve egy nyitás érzékelőt(Sonoff DW2),az eddig alig 1mp-es delay most kb 5-10mp.Milyen beálllítást lehetne az új routeren állítani?Próbáltam már külön csak a 2.4Ghz et bekapcsolni, csak ezt az eszkönt külön az IoT network-höz csatlakoztatni de ugyan az a hiba. -
zsiga68
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Az hogy van wifi a rutertől függ és nem.attól hogy van-e internet kapcsolat a routeren. Még forrás se kell és a router sugároz wifi jelet ha be van kapcsolva rajta.
Megnézted a sim kártyát egy mobilban hogy biztosít internenet? Gondolom a routerben is be kell állítani hogy a rá csatlakoztatott sim kártya legyen a net forrása..
Azt a lan ip-t nyugodtan hanyagold, szerintem nem az a probléma forrása.. -
bringasisti
őstag
-
bringasisti
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Kértem kölcsön kábelt, és a digi kábel szolgáltatásra kötöttem a routert és a PC számára biztosít internetet, tehát eddig rendben. Mikor a routert hálózati csatlakozás nélkül kapcsolom be , akkor mit a kocsi műszerfalon a gyújtás átadásakor villanak fel a ledek, de utána kialszanak. Ha a router a kábel hálózatra van kötve akkor a router készüléken a wifi jel látható végig, a telefon kijelzőjén hogy kapcsolódott a routerhez és nincs jel több készüléken nézve. Kiírja hogy error egy wifi jel erősség mérő app. Egyébként hülye vagyok az informatikához, ezért a türelmet megköszönöm
-
4Grider
félisten
válasz
bringasisti
üzenetére
Mint ha nem egy nyelvet beszélnénk... Jól értem, felvillan a wifi led-je, majd fixen kialszik és nincs wifi?
Számítógéppel LAN-on összekötve van internet és eléred az MR6400 admin felületét? Értesz ennyire hozzá, vagy szájbarágósan le kell írni hogyan éred el?
Az MR6400 standard vezetékes internetet is tud routolni (át lehet rá kapcsolni az admin felületén), de gondolom a wifi-t használnád a digis nettel is, azaz előbb vissza kellene rajta kapcsolni a wifi-t nem? -
bringasisti
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Mikor áram alá helyezem a routert benne a Telekom SIM kártya, akkor felvillan a jel ami a wifi szolgáltatás jele, de nincs jel. Számítógép az van, össze is tudnam kötni a két eszközt, csak azt nem tudom, hogy a digi kábelen jövő internetet kellene-e tudnia kezelni, vagy kódolási ok miatt mert nem kezeli
-
4Grider
félisten
válasz
bringasisti
üzenetére
Wifi nincs, vagy wifi van, csak nincs rajta internet? Csak mert nagyon nem mindegy...
Kábeles eszközöd (laptop/számítógép) nincs, amivel megpróbálhatod megtámadni az admin felületét, hogy az mit mond?
Milyen sim kártya/szolgáltatás? Telefonba téve működik? -
bringasisti
őstag
Udv. Adott egy TP-LINK TL-MR6400 router. Kiválóan tette a dolgát, halvány térerő esetén is bíztos sávszélességet adott. Nem használtam egy hónapot és most bár világítanak a jelző fények ami a bekapcsolásnál felvillan, hiába van a SIM kártyán egyenleg nincs wifi. Ha kábelen a DIGI hálózathoz csatlakoztatom akkor kell működnie vagy az egy kódolt jel? Kábelen lehet frissítést csinálni esetleg hátha megjavul. Reset és wifi kapcsoló meg lett járatva.
-
Köszi az infókat!
Szóval, ha távelérést szeretnék, akkor kell egy Tp-Link fiók is. Jó tudni.
A kezdeti "játszótér" néhány AP központi konfigurálása és vezérlése lenne.
Nézegettem az Online Emulator-t. Meg kell szoknom a felületet, de amit eddig láttam, elég jónak tűnik. -
pistabyte
tag
Lenne értelme a 160mhz-es sávnak egy Ax55 router-en?
Eddig max 80 mhz-en használtam az 5ghz-s csatornát,de itt figyelmeztet is a menü, hogy gyakori szakadások is lehetnek a DFS csatornák miatt.
-
Hardware alapú Omada Controller-t használ valaki? Mondjuk OC220.
Egyelőre ez lenne az irányvonal, mivel első körben sziget üzemben kellene működni, így a Cloud-Based OC nem játszik. A Software-Based OC-hez meg ugyanúgy kell valami eszköz, amin futna a program.
Ha jól értelmeztem a leírásokat, egy OC220 esetén is van/lesz lehetőség interneten keresztüli távelérésre, monitozorásra, és beavatkozásram ha erre a későbbiekben esetleg igény és lehetőség adódik. -
wwhy
veterán
Van valakinek (tapasztalata) BE450 routerrel

-
pistabyte
tag
Sziasztok.
Van nekem egy AX55 routerem.
Telekom 1000megás optikai net,sagemcom f@st 5670 beltérivel.Jelenleg az Ax55 routert használom fő routerként.
A sagemcom-ban kikapcsoltam a dhcp-t, és a wifit is, továbbá bekapcsoltam a passthroug-ot is,ahol a Telekom felh.név és jelszó van eltárolva a Sagemcom-ban
Az Ax55 routertben pppoe-ként van a kapcsolat.
A net szerencsére tökéletesen megy,nincs szakadás,csak a hiba naplóban folyamatosan ezek az értesítések jelennek meg.
Mi lehet ez a folyamatos hiba üzenet?
A Sagemcom Lan1 portjába van kötve az ax 55, és ami onnan megy cat5e kábel az pedig az AX55 wan portjába.
-
zsiga68
őstag
Érdekes javítási kísérlet: [link]
-
Luc001
tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Köszi, akkor veszek még egy routert .
-
Tompika777
senior tag
A leírásában benne van:
"Beépített Access Point Mód
A RE605X több, mint egy vezeték nélküli jelerősítő. Egyszerűen csatlakoztasson egy Ethernet kábelt az Ethernet portjába, és egyszerűen kapcsolja át 2 × 2 MU-MIMO kétsávos vezeték nélküli hozzáférési ponttá."
Tehát ha vezetékkel csatlakozol, akkor AP-nak kell konfigolni, viszont a Mesh ugrik.
Ha jól tudom a OneMesh eszközök külön csatlakoznak a fő routerhez.
Ahhoz, hogy az EasyMesh működjön vezetékes kapcsolatban másik router is kell, Range extenderrel csak Wifi-n megy. -
Luc001
tag
Szia!
Írtad hogy az EsyMesh tud kábelesen is csatlakozni a fő routerhez.
Az én konfigom: Fő router AX55, jel továbbítók: RE605X, RE315, RE305. A Mesh rendszer müködi rendesen. De a legtávolabbi jeltovábbítónál (RE605X) néha feldobja hogy túl messze van a fő routertől. A kábeles csatlakozás megoldható lenne de ha csatlakoztatattam nem üzemelt rendesen.
A kábeles Mesh csak router és router közöt működik?
És a jeltovábítók csak a fő egységhez csatlakoznak, vagy jeltovábbító csatlakozik jeltovábbítóhoz wifinkeresztül? -
sanzi1982
tag
válasz
Lizardman
üzenetére
Ez méri a valós adatátviteli sebességet a két pont között.
Amire szükséged van:
Két eszköz (PC / laptop / NAS / Raspberry Pi)
Mindkettő külön-külön csatlakozzon a két külön mesh satellithez
lehet Ethernettel vagy Wi-Fi-vel
iperf3 telepítve mindkét eszközön
https://iperf.fr/iperf-download.php -
Lizardman
tag
válasz
haddent
üzenetére
Sziasztok!
Adott egy TP-Link Deco M4 Dual Band Mesh AC1200 (3 eszközből álló rendszer), mely egy nagy házban van 3 felé szétosztva. Hogy tudok a legegyszerűbben sebességet mérni hálózaton belül az eszközök között?
A dolgozószobában az asztali gépnél van beállítva Plex, de azt veszem észre, hogy FullHD tartalmak lejátszásánál a nappaliban található TV-n szinte szemmel láthatóan akadások vannak.
Meg akarnám nézni milyen sebességen kommunikálnak egymással Wifin keresztül az eszközök, mert lehet be kell majd ruháznom egy NAT rendszerre, ha nem képes a falakat rendesen átvinni a jel. -
válasz
zsiga68
üzenetére
Na úgy döntöttem hogy inkább lecseréltem BE230 vadiúj routerre és tényleg nélkülözhetetlen a Tether mobiltelefon applikáció, főleg nagyon hasznos a belső helyi hálózat módosítás!
Érdekességképpen a routeren lévő LED lámpák már nem pislognak, a folyamatos üzem alóli pislogás már a régi divat, most nem.
Ezen a napon kb. hajnal 6-kor üzemképes minden az új routeren.
-
Ehh most gyengélkedik a régebbi WDR4300 routerem.
Újra kellett indítani és máris megy a gigabites letöltésem.
Úgy tűnik, hogy idő előtt el fog használódni.
-
-
Sziasztok!
TP-Link BE230 BE3600 routeren tervezem vásárolni, habár a boltok többségükben nem tüntették fel a verziószámokat, így kérdezem tőletek hogy a MediaMarkt-ban kapható közül melyik a verziószám? Esetleg FirstShop és Alza? Nekem jó, ha legalább v2 vagy v2.60-os lehet, v1 vagy v1.2 verzió nem jó nekem, ki tudja elavult lehet.
Előre is köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Tőzsde és gazdaság
- Micro Four Thirds
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EAFC 26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Makulátlan Dell14",core i5,8-32GB DDR4,MAGYAR Vil.bill,256-512GB SSD,jó akku,W11
- Újszerű ÉRINTŐS Dell,14"FullHd IPS,8.gen core i5(8x3,6Ghz)8-32GB/256-512GB,MAGYAR Vil.bill
- Megkímélt ÉRINTŐS Dell,14"FullHd IPS,core i5,8-32GB DDR4,MAGYAR Vil.bill,256-512GB SSD,jó akku,W11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! 7800X3D / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vergődők mint hal a szatyorba. Nem változtattam semmit és kábel esetén már van wifi. SIM esetén továbbra sincs. Felmentem az oldalukra: adjam meg a LAN IP cimet, és mutatnak egy adag táblát ami messziről se hasonlít az enyémre. Honnan tudom mi az IP címem?

Sajnos ennek már eljárt felette az idő.

Újra kellett indítani és máris megy a gigabites letöltésem.
Úgy tűnik, hogy idő előtt el fog használódni.