Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- Fillérekért hazavihető a CMF Phone 1
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
-
Akciófigyelő: Bemutató előtti kedvezményekkel közelítenek az új Huawei órák
ma A részletek 19-én derülnek ki, a kedvezményes időszak viszont már elindult.
-
EA, Epic: félrevezetik a játékosokat, a lényeg, hogy pénzt költsenek
it EU-s panasz érkezett a videojátékos cégekre a fogyasztók becsapása miatt.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz Daffni2 #17591 üzenetére
Érdekes, hogy a T-Mobile mélyen hallgat, mi lesz a telefonadóval, a Telenor is hasonlóképpen sumákol.
Mi ebben a sumákolás?
Joguk van kivárni, taktikázni.
Sőt joguk van akár nem emelni.Egyszerűen kivárnak, hogy mi lesz a vodaemelés hatása,
Valamint gőzerővel kalkulálnak, hogy az emeléssel vagy a nem emeléssel járnak jobban. Persze hosszabb távon és több változó piaci tényezőt figyelembe véve. -
addikt
válasz Daffni2 #17598 üzenetére
És miről kellett volna tájékoztatni az ügyfeleit?
Egyedül a Vodafone volt aki becsülettel konkrét adatokat adott meg.
Valószínűleg ez nagyon pozitív hatással lesz a Vodafone előfizetők számára és tömegestől fognak hozzájuk menni az emelés elmaradása miatt felháborodott T-Mobile-os, illetve Telenoros ügyfelek.
Vangelis:
Szerintem is gőzerővel agyalnak azon, emeljenek-e, most, vagy várják meg milyen változások lesznek (ha lesznek egyáltalán) jövő januártól.
[ Szerkesztve ]
Jó szerencsét!
-
sifarr
senior tag
válasz Daffni2 #17598 üzenetére
Mindenki szeretné tudni mire számithat, a Telenor is sumákol, mert semmi konkrétumot nem mond, a T-Mobile az ügyfeleit semmilyen módon nem tájékoztatta.
Ne várd, hogy pár héten belül bármelyik is bejelenti, hogy nem emel.
A következő időpont, amikor emelési bejelentés elképzelhető, az a törvénymódosítás elfogadása, amely ez évre csökkenti az új adót. De ekkor se biztos.
Ami valószínű. Minél tovább nem jelentik be az áremelést, annál valószínűbb, hogy nem emelnek.
Ugyanis januártól megszűnik a régi különadó, megszűnik a dupla adóztatás, megszűnik az emelés oka. Várni és csak 3-4 hónapra bevezetni egy emelést, és ezzel felbolygatni a saját előfizetői bázist nem logikus. Többet veszít a réven, mint amit nyer a vámon.A Telenor sem sumákol. Ha nem emelne, akkor ez egyértelműen azt jelenti, hogy be akarta ugratni a másik két gráciát. És a Voda esetében sikerrel.
-
Polllen
nagyúr
válasz Daffni2 #17620 üzenetére
Az a baj, hogy itt nem csak 1000 HUF plusz elköltésénél van ez, hanem nagyobb csomagok esetén is hasonlóan "nagy" a készülékkedvezmény. Én ezt bíráltam.
Amúgy meg előfizetőként persze, hogy az érdekel, nekem legyen jó. (azt már nem is merem mondani, hogy az internetnek nevezett csoda miatt még azt is látjuk, hogy lehetne azért ezt nagyobb kedvezménnyel is adni, ha muszáj...)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
sifarr
senior tag
válasz Daffni2 #18048 üzenetére
majd nagy csinnaddrattával bejelentik, hogy Mo-n egyedüliként elengedik a telefonadót.
Na ja azt a jónéhány milliárdot legyártják ugye?
Egyszerűen nem értelek.
Jómagam is leírtam többször és több helyen, hogy elképzelhető olyan üzleti megfontolás, amely szerint érdemes lehet az adót nem áthárítani az ügyfélre.
A voda áthárította. A telenor bár bejelentette, de kivár. A T még nem nyilatkozott.
Meglehet, hogy emögött elemzések vannak, amelyek vége akár a lenyelés is lehet. Azt is írtam, hogy minél később emelnek, annál kevésbé racionális egy ilyen döntés.
Te most - gondolom vodás ügyfélként - azért szorítasz, hogy "dögöljön meg a más tehene is"? Azaz esetleg a két T-és ügyfelei nehogy jobban járjanak, mint a vodások? -
addikt
válasz Daffni2 #18076 üzenetére
Majd meglátjuk mi lesz a vége, de a hallgatás nagyon nagyon ellenszenves mind a két T részéről.
Na.
A Telenor is bejelentette, hogy emeli a díjait július 16-tól...
...innentől kezdve akkor már csak a T-Mobile-t kell szidnod....
Jó szerencsét!
-
sifarr
senior tag
Örülök, hogy nem ellenünk drukkolsz.
Ami Vodafonne előfizetőként rögtön a harmadára csökkenne.
Hidd el, nem az adók miatt fizetsz ilyen sokat. Emlékezzd meg mindhárom szolgáltató tarifaváltozásaira 2010-tól, az első teleadótól. Dupla adóztatás pedig csak fél évig van, dec végéig.Óriási pénzről van szó,és a T igen nehéz helyzete, nevezetesen a beígért és égetően fontos hálózatfejlesztések elmaradása óriási presztizs és előfizetői létszám csökkenéshet vezetnének.
Ne haragudj, de tévedsz. A hálózatfejlesztés (mobilinternetet érinti igazából) közel se érdekli annyira az embereket. Bőven kibírnak akár 1 éven túli csúszást is. Az áremelés ebben a válságos időkben jobban izgatja, bőszíti őket. Tehát presztízs-veszteséget inkább az áremelés okoz.A Vodafone bontott, néhány ezerre tehető ügyfele nem a jól fizetők közül került ki.
Ez így van. Én se hiszem, hogy most több tízezren bontottak. Viszont az augusztusi számla nagyságrenddel több előfizetőt fog bőszíteni. Akik akkor szembesülnek az áremeléssel. Bontási lehetőség nélkül. Az lesz egy tartós presztízs vesztés. Ők akkor fognak érdeklődni, hogy mit emelt a másik kettő. S ha azok közül bármelyik nem, nehezen fogják lenyelni ezt a vodának.Majd meglátjuk mi lesz a vége, de a hallgatás nagyon nagyon ellenszenves mind a két T részéről.
Nem értem, miért ellenszenves. Szolgáltatói oldalról az emelés nem érzelmi kérdés. Üzletpolitika. Akkor emel vagy nem emel, amikor üzletpolitikailag indokoltnak látja. És akkor jelenti be, amikor marketing szempontból ideálisnak véli. És ebben a folyamatban a másik kettő nem barát, hanem konkurens.
Te ebből miért csinálsz érzelmi kérdést? Ügyfélként te is eldöntheted, miként válaszolsz a szolgáltatód lépésére. Bontasz vagy maradsz, tarifát váltasz, vagy kidobod a telefont érdekeidnek megfelelően.A Telenorról nem is beszélek,mert szerintem a helyzetük éppen hogy ..................
Ebben is igazad van. Az elmúlt években a legtöbbet veszítette. A hálózatfejlesztésük sem volt hú de sikeres. Még finomításra szorul. Bár átlagfelhasználónak azért így is bőven elmegy.
De épp ezért ő hibázhat legkevésbé az áremelés területén!
Máshol írtam, hogyha a telenor tényleg nem emelne, akkor az, hogy először jelentette be az áremelést, valójában egy nem semmi átejtésnek tekinthető.
Ő először bejelenti, a másik kettő emel, ő meg learatja a "mi nem emeltünk" szlogen ügyfélszerző hatását.
A voda lépett a korábbi "kartell" alapján. A Tmob viszont nem. Most a két T figyeli egymást árgus szemekkel. Felkavarodni látszik a korábbi állóvíz.
Te azt is elfelejted, hogy decemberben jön a 4.
2013 végéig az minimum 500 ezer előfizetőt elvisz a mostani háromtól.
A három gráciának most nem a kérdése, hogy mennyivel növelje az előfizetői számot, hanem az, hogy a következő 2-3 évben a legkevesebbet veszítse.
Illetve, hogy a publikus előfizetői táborban minél többet visszapótoljon az elmenő flottások helyére. Ezt viszont csak a másik kettő rovására teheti meg.
Most a publikus előfizetők fognak felértékelődni. És nem mindegy, hogy félévnyi áremeléssel okozunk-e rossz szájízt a hűséges előfizetőknek. Mert az lassan múlik el.
Szóval többkomponensű most az áthárítás kérdése.
Ettől még persze emelhet a 2 T. Ennek viszont a négyeske örülne a legjobban. -
sifarr
senior tag
-
sifarr
senior tag
válasz Daffni2 #18083 üzenetére
Háát ez a négyeske.....
Az első időkben az előfizetők - főleg a vidékiek - csak a számlázó progamjával találkoznak a tarifán kívül. A többit a 2 T és a Voda adja.
Később meg meglátjuk.Posta hm. az számos külföldi cég nem postáz csomagot magyarországra mert..........
A csomagra nincs posta monopólium. Miért nem választják akkor a honos piaci szereplőket? Na, vajon miért?
Januártól a levélforgalom is teljesen liberalizált lesz. És mégsem fognak tolongani a piaci szereplők. Ja, mert egy kisfaluba is ki kellene vinni egy szóló vacak levelet és az nem üzlet. Meg "postákat" is kellene nyitni ott, ahol nem éri meg.Piaci működést nem korrekt számon kérni olyan cégen, amelyikre törvényileg gazdaságilag ráfizetéses ellátási kötelezettség is rá van terhelve. Egyébként a posta nyereséges. Konkurencia mellett is.
A négyeskére viszont nincs ellátási kötelezettség terhelve, csak annyi, mint a másik háromra is. Tehát elvileg működhet jól is, annak ellenére, hogy "állami" cég. Ahogy nyugati részben-egészben állami cégek is működnek piaciként nálunk, nem is egy közműcég esetében.
Tehát várjuk ki a végét. Ha tényleg rossz lesz, én is szidni fogom.
[ Szerkesztve ]
-
Otisz
őstag
A Vodafone bontott, néhány ezerre tehető ügyfele nem a jól fizetők közül került ki.
Ez túlzó általánosítás. 12 évig voltam náluk, és igen csak a jól fizetők közül való vagyok, és nem is 1-2 előfizetésem volt náluk. Most már egy sincs. Ami náluk maradt, az is feltöltőkártyás lett.
(OO[IIII][IIII]OO)
-
legenda
válasz Daffni2 #18599 üzenetére
még jó is, hogy rákerestem, mert közben már 125 ft;
A mobilinternet csomagokhoz kapcsolódóan mobiltelefon-szolgáltatás is igénybe vehető, a beszélgetési díj minden belföldi hálózaton belüli, vezetékes és más mobil előfizetői irányban és minden időszakban 125 Ft/perc. Minden egyéb szolgáltatás díja a Partner 1 díjcsomagra érvényes díjakkal egyezik meg. A forgalmi díjak mérése másodperces egységekben történik, a 30 másodperces vagy annál rövidebb hívások esetében 30 másodperc díját kell fizetni, minden megkezdett egység – tehát a hívások első három másodperce is – díjköteles.
forrás; link
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
m0ski
aktív tag
válasz Daffni2 #18682 üzenetére
Ugyebár anno a telefont úgy hozhattam el kedvezőbb áron, hogy díjcsomagra aláírtam 2 évet. Ha én most fel akarom bontani a díjcsomag hűséget, akkor kérik tőlem a telefon rendes ára és akkori akciós ára közti különbséget.
A telefonra nincs részlet mert anno ki lett fizetve egyben.T-Mobile kötkér útmutató:
"Amennyiben az előfizetésre vállalt hűségnyilatkozaton felül külön a díjcsomagra vagy szolgáltatásra is hűségnyilatkozatot tesz, arra vonatkozóan külön kötbér is kikötésre kerül, melynek mértéke a díjcsomaghoz vagy szolgáltatáshoz kapcsolódó készülék kedvezményhez igazodik."Ez alapján fizetnem kell, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
válasz Daffni2 #18693 üzenetére
Lehet hogy már megkopott az emlékezetem, de amikor az ÁFA emelés miatt díjat emeltek, akkor előjött ugyanígy a téma, és akkor azzal szereltek, hogy a jogszabály változás miatti áremelésre ez nem húzható rá.
Nem tudom hogy jelen esetben mi a helyzet. Bár kifelé azt kommunikálják, hogy ez nem a telefonadó továbbítása az ügyfélre. -
CsuRi101
tag
válasz Daffni2 #18722 üzenetére
Ez abban az esetben működhet, ha a bontatlan, megkezdetlen garanciájú készüléket is vissza tudod adni. Ami ugye lehetetlen. A készüléket már használod, amortizálod, így a kapott kezdemény miatt benne kell maradnod a szerződésben. Vagy kötbért fizetni. Más opció nincs.
-
zebede
őstag
válasz Daffni2 #18847 üzenetére
Jó veled vitatkozni.
Tisztázzuk: négy előfizetésem volt a vodánál. Az enyém és a feleségemé lejárt átjöttünk a Téhez. A két fiamnak októberben jár le a hűségidő.
Amikor küldték a vodafontól az sms-t hogy fel bonthatom a szerződést, befáradtam az üzletbe ahol kedvesen elmagyarázták hogy minden további költség nélkül felbonthatom a szerződéseket, de a kedvezményesen (1 Ft/db) vásárolt telefonokat bizony ki kell fizetnem az akkori árakon (24.000 Ft/db). Mivel a szerződés módosítás nem érinti a kedvezményes készülék vásárlást, csak az előfizetést.Bizony így volt...
-
zebede
őstag
válasz Daffni2 #18852 üzenetére
Á, miért is haragudnék meg amikor egyszerűen hazugnak nevezel
Azért jöttünk át a Téhez, mert Paletta csomagot csináltunk (Vezetékes telefon + ADSL internet + SAT TV + Mobil). A gyerekeknek meg FUN díjcsomagot akarok, amit nem tudnak túl lépni.
Bizony, nem hazudok.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
cris78
őstag
válasz Daffni2 #18920 üzenetére
Hmmm...nekem ilyen nincs, pedig 2012, janúár útán kötöttem. Páromnak meg van részletező is, hogy milyen részletekben kell fízetnie a telefon részleteket...
Egy kicsit más, csak hogy szőrözzek
T-mobil honlap... szeretnék mondjuk egy új előfizetést, de nincs telefonom az is kellene. Kíválasztom a telefont ami tetszik,rámegyek hogy új előfizető. Csak azt ajánlja fel, hogy valamire válaljak hűséget. Olyat nem találok, hogy kötök egy előfizetést(hűség nélkül) és lista áron veszem meg a telefont. Vagy csak én nem láttom. Nem kötekedni akarok, mert szerencsére csak egy 100-al emelkedik a havídajam, de ha egy új előfízető akarok lenni csak hűséget kell vállalnom valamire 1-2 évig.Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Def26
félisten
válasz Daffni2 #18962 üzenetére
Már kifizettem az összes részletet 3 hónap alatt. A lényeg, hogy ha van részletre telefonod vagy laptopod, akkor bármikor egy összegben tudod rendezni egy t-mobile pontban a hátralékot. Ettől még természetesen az előfizetésed tovább kell fizetned a hűség lejártáig.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
manchester85
addikt
válasz Daffni2 #19016 üzenetére
7000-ért 200 perc vagy SMS és 500 MB.
Ikon 200-nal 200 garantált perc és 1 giga, plusz még 100 T-s perc.
Hol beszélsz dupla annyit? Ja vagy arra gondolsz, hogy van 200 voda perc, amit csak a csomag leforgalmazasa utan lehet felhasználni? Ugye tudod, hogy az egy orbitális átcseszés? Ha én arra törekszem, hogy ne lépjem túl a havidíj árát, akkor sose kapom meg azt a kétszáz percet.... Először ugyanis a 200 egységet használja le, tehát túl kell lépnem a csomag tartalmán, hogy felhasználhassam a bónuszt.
Szerintem a matrix 3 rosszabb csomag, mint az ikon 200. És még drágább is.
i6 Silver
-
Mr. Teddy
őstag
válasz Daffni2 #19018 üzenetére
Ja okés, értem. Na, ilyen szempontból igaza van mancester85 kolégának. Most a 4S telefon is 159k ikon200-al a t-mobilnál, olcsóbb a csomag és igen, szerintem is kb ugyanannyi szolgáltatást tartalmaz az, mint a mátrix3, ahogy az előbb leírtam. Gyanítom ennyiért a vodánál is 2 évet kell aláírni.
-
nagyúr
válasz Daffni2 #19310 üzenetére
Úgy értem, hogy ha tarifahűséggel veszel még mobilt is kedvezményesen, akkor egyrészt ha felbontod a szerződést, kell fizetni a telefon miatt is kötbért, plusz a falbontásért is, de lehet rosszul tudom (vagy ki kellene fizetni ugye az összes hátralévő hónap havidíját,ha bontasz).
-
Nietzsche_
tag
válasz Daffni2 #19310 üzenetére
Értem, akkor az elképzelésed szerint, ha valaki elvisz mondjuk egy 140000 Ft-os készüléket pl. 9900 Ft-ért, és két nappal később az ÁSZF változásra hivatkozva fel akarja mondani a szerződését, akkor ezt minden továbbiak nélkül megteheti? Akkor akciósan 'vehetne fel' mindenki készüléket és pont. Persze, egyszerű ez, mint az egyszer egy, a telekommunikációs cégek mint jótékony szeretet szolgálat asszisztálhatnak ehhez.
Általában azok a kötbérek sem dísznek vannak, hanem a feltételes kedvezmény kötbért foglalják magukba... Ergó, amennyivel olcsóbban elvisz az ügyfél a készüléket egy akciós kisker árlistához képest, az kerül rá a szerződésre, mint a bontás esetén kifizetendő tétel.
A percdíjak a havidíjas szerződéseknél nem változtak a manapság használt, népszerű díjcsomagoknál, az átlagosan 6%-os havidíj eltérés meg ugyanúgy leforgalmazható... nincs kapcsolási díj és bármilyen irányba leforgalmazható a havidíj.
Szerintem elnézve a mobil szolgáltatók árváltozását még így is a legenyhébb a T-mobile ÁSZF változása.
-
adam3
aktív tag
válasz Daffni2 #19422 üzenetére
Nekem pl. azért volt fontos, mert vannak olyan emberek, akiknek régebben dolgoztam, és szeretném ha későbbi problémájukkal is engem keresnének majd meg, és nem azt kapnák, hogy a hívott szám nem elérhető, mert azzal én pénztől esnék el Mivel azt sem tudom hányan vannak, így elég nehézkes lenne mindegyikőjüket elérni. Szóval én azt mondom, hogy igenis van jelentősége a számhordozásnak.
-
kbn
csendes tag
válasz Daffni2 #19422 üzenetére
Hát, a Facebook-generációnak valóban egyszerű dolga van, ha meg kell adni az új számot a cimbiknek/barinőknek.
Apukám 54 éves, és noha fent van a közösségi oldalakon, rengeteg ismerőse nem. Minél idősebb egy ember, annál több olyan kontaktot gyűjt be, akivel esetleg hosszú évekig nem beszélnek, aztán egyszer csak jól jön, ha fel tudja keresni.
Ha a közösségi oldalakat nem nézzük, nála ez az egyetlen kapcsolati csatorna. Meg a postacím. Nem beszélve 2 bankról, és számos más szolgáltatóról, akiknek ezt adta meg, mint elérhetőséget, és előfordul, hogy hívják is.
És ez még az átlag középkorú ember esete, egy vállalkozónál, vagy magasabb beosztásban lévőnél szinte szóba sem jöhet, hogy megváltoztassa a sok száz ügyfél, partner, kolléga stb. által ismert és bejáratott számát.
De engem is felhívtak pl. nemrég egy cégtől, ahol fél évvel korábban pályáztam egy állásra, hogy nyílt egy új pozíció, ahova szerintük megfelelnék, ha érdekel, menjek be interjúra. Ha a számon "előfizető nem kapcsolható" lett volna, nem biztos, hogy bajlódott volna a HR-es az e-mail írással.
Szerintem kb. a huszas évek közepétől nagyon meggondolandó belemenni egy szolgáltatóváltásba számhordozás nélkül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Steam topic
- Mikrotik routerek
- Gumi és felni topik
- EA, Epic: félrevezetik a játékosokat, a lényeg, hogy pénzt költsenek
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Új Lenovo LOQ Gamer 15 FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen