Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Android Autót minden mobilra!
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
Mar a sima sikfutasnal is huzos azon az iramon,de az akadalyfutasnal azert durva lehet egy ilyen
kalap le
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben mashol:
[link] -
zzola
titán
[Mentem] ma reggel egy 10-est. Hát 169 fölé nem megy a pulzus. Nappal meg beesik 50 alá és egyfolytában álmos vagyok a gép előtt ülve, melóhelyen.
-
Chuck Norris
senior tag
Ezt itt nem tudom, hogy használható-e, vagy csak ruhaszárító, de legalább egész jó árban van most: [link]
-
Lac-coo
őstag
Az lehet egy kis reménysugár nekem, hogy kb ugyanúgy futok mint eddig, igaz kicsit könnyebbnek értem, es a pulzusom szép lassan csökken, szazelekban tobb a Z2.... ?

-
Alg
veterán
Hétvégén Visegrádon leszek, két edzést kellene beiktatnom - egy szombat reggeli rövidebb tempósabbat síkon, meg egy vasárnap délelőtti hosszút.
A hosszút még csak megoldom terepen az Apát-kúti völgyön, de a rövidebbre van valakinek infója hogy merre van ott alkalmas rész? Simán a 11es mellett fel-le?
-
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Igen rá kellett keressek mi az a MURPH! Rosszabb, mint a Cooper teszt
Viszont jó hír, nincs izomlázam sehol. Fogadjunk ha elkezdem a fekvőt akkor lesz 
Tomcica te is jó igásló vagy. Régen jártunk apuval erdőbe fát kitermelni, akkor jól jött volna az edzett segítség
Gyerekkoromban meg nem akartam tanulni, úgy motivált, hogy elvitt nyáron az iskolába radiátort csiszolni és mondta: "Látod fiam hanem tanulsz ez vár"
Amikor nem volt bőr az ujjaimon a csiszolópapír felett, akkor nyitottam a könyvet ... -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
Ja,a burpee challenge-nel volt rajtam pulzusmero (akkor polar M400 + ov) es 180-as ATLAG jott ki (190-200 a gyakorlatoknal + a pihenoben ahova beesett,az elejen meg persze 120 ala,de ahogy rovidult a piheno volt hgy 160-rol indult
nem volt vicces a vege)
MURPH-nel nem mertem pulzust,de 5:30 kornyeke volt a nyito 1600meter...rakuldve a harom gyakorlat megallas nelkul + 6perc ala befert a vegen a masik 1600m.Ott a kozepmezony feltavnal volt,amikor beertem. Igazi kozeptavos kihivas,max pulzus garantalt
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Az igeeeeeen!!!
Már írtad többször Te is, de itt is azt tanácsolta a Csilla, hogy csináljak saját testsúlyos gyakorlatokat is. Jó a súlyzó és látja, hogy "van közöm a sporthoz" + tetszett neki, hogy nem lazsálom el az erős gyakorlatnál a 160-164-es hr... na ja van is benne munka nekem is. A végén a sí gépnél ami a csövön kifér 172-ig lőttem ki a hr-t, ez futásnál kimaxolja 185-ig, itt nem tudtam azt belevinni.
Játszottam a Concept 2-vel, de a jelenlegi technikával és izomzatommal nem tudtam 1:19-re villantani a kijelzőt...
Jó ez a hely amúgy van 5 Concept 2, van 5 sí és 5 vegyes kézi+bringa + 1 ívelt motor nélküli futópad is. Azokat néztem használtan 1 milla felett vannak. Ha épp meg tudom fűzni a szüleimet gyerekfelügyeletre, akkor még beugrok!
Az a baj, minden ilyen edzés akkora idegrendszeri stressz, hogy ki kell pihenni / be kell épüljön -> futások mennyiségét csökkenti. Bár ez nem feltétlen baj, de minden kiegészítő edzés a futástól veszi el a helyet gondolatokat ébreszt. Érted mire akarok kilyukadni... -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
Egy idoben volt egy crossfit csapatunk,minden szombat delutan edzettunk (szoval heti 1x) ott voltak ilyen durvulasok
MURPH gyakorlatnal tortenetesen en tartom a rekordot
mondjuk ez amator murph,szoval sulymelleny nelkul,de minden mas ugyanaz,mint a versenyen.
A masik amelyiknel szinten az enyem a rekord a burpee (4utemu fekvotamasz) challenge,az abbol all,hogy 60mp alatt kell megcsinalnod a felirt burpeeket,ha gyorsan csinalod a tobbi masodpercet pihenheted...igy jon a sorozat 3-6-9-12-15-17-20-23-26 stb. ergo minden perc utan 3db-al tobbet kell csinalnod,amikor nem tudod 60mp alatt befejezni,akkor kiestel. 35db-ig mentem fel,a 38-at is elkezdtem,de ott nem lett meg 60mp alatt. 23-26nal estek ki a tobbiek,egy fiatal birkozo jott fel 32-ig (az ugye 2mp alatt kell megcsinalnod egy burpeet,vagyis meg gyorsabban h pihenj is par mp-t a vegen).
Szoval jo moka
-
LanyUs
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Tom mester!
Városkánkban van egy kettlebell bajnok hölgy, nagyon durva izomzattal. Vezet vegyes kardió edzéseket. Ma elkísértem egy barátomat. Hááát ez kemény versenyterhelés lett amolyan "Spartan-style metabolikus stressz edzés"
10s pihenőkkel dolgozik, ami kb. arra elég, hogy ne halj bele...tudok értékeket is írni, annyit tudni kell életemben első alkalommal használtam evező gépet, sígépet és ezt a vegyes bringát is.Első blokk: 50s gyakorlat erős /10s pihenő
1. Evezés 1:25/lendítés 12kg 8 kör
2. Sí 1:45/guggolás 14 kg 8 kör
3. Kar+tekerés 450w, 50km/h/állhoz húzás 16 kg 8 körMásodik blokk: 20s gyakorlat/10s pihenő
4. Evezés 5 kör
5. Sí 5 körHarmadik blokk:
6. Has "kötélhúzás" fekve felfelé kezek 5 kör
7. Has vízszintes tekerés ellentétes könyök 5 körÉrdekes élmény volt
Troy.: sajnos nincs ötletem
még nem volt ilyen jellegű problémám. Talán cipő boltozat
-
Lac-coo
őstag
Üdv ! Az mennyire van kőbe vésve, hogy a napi kis laza aerob alap futasomat egyben kell lefutni? Ezen a dombos pályán, én úgy érzem, sokkal jobban teljesítenek, es sokkal kimélőbb lenne ha pl nem 40 percet futnék , hanem 30+10 -et, közte egy 2 perces sétával....?
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Nekem amikor anno 800/1500m-rol alltam at a hosszabb tavokra 2-3oras hosszu laza futasok kellettek,heti egy alkalom..ehgyomorra mentem,csak vizet vittem + volt az ovemben meg szolocukor,vagy egy zsele,ha annyira bebaxna a gebasz,hogy ugy erzem esek ossze (ami ket alkalommal kellett is az elejen).
Vasarnap hajnal,utana normalis reggeli es kiados ebed.
Kb 8-12db ilyen hosszu laza kellett,mire elkezdett a test mashogy mukodni.Nem mondom,hogy mindenkinel igy van,mert ez azert elegge egyenfuggo,de a kozeptavosok brutalisan egetik a szenhidratot,ugy mukodnek. -
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Annyira nem, 15km után jelentkezik az érzés. 10km az semmi.
Túl sok húst nem szeretnék enni, ezért a ketogén étkezést kerülöm.
Lencsével, babbal váltom ki.
Böjtöt csináltam régebben, viszont akkor nem voltak gyorsak.
Genetika lehet, mert gyerekként is sok kenyeret ettem, teát sok cukorral. Akkor is faltam a szénhidrátot és nem híztam, néztek is a környezetemben, hogy vagyok ilyen vékony, ha ennyit eszek. -
--Robi--
junior tag
válasz
LanyUs
üzenetére
Csináltam, 15km-el is éhgyomorral. Valamennyit fejlődtem, nem azt mondom, de még mindig fogy a szénhidrát, jobban, mint kellene. Fogyni is fogytam, az is rendben van, tehát történt zsírbontás is, viszont a szénhidrát égetés ugyanúgy megmaradt.
Most 10, 12, max 14km megy lassan, úgy, hogy előtte nem eszem semmit.
Nyáron duplákat futottam, 12-12 és 13-13km-t.
Hat, néha hét tojást készítek tükörtojásnak. -
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi--
üzenetére
Ha alacsony pulzuson lemerulsz 10km (vagy 60perc) utan akkor ott durvan el van csuszva a zsir-szenhidrat egetes aranya...az utobbi "javara"
Ahogy irtam ezen lehet a reszleges bojttel,keto jellegu etrenddel (edzes elott - utan azert menjen szenhidrat,nem kell full kretenbe tolni a ketot) + amit LanyUs ir,ehgyomros edzes,kezdetnek SETA hajnalban aranyat er (bringa is lehet,nem muszaj futas) -
LanyUs
őstag
válasz
--Robi--
üzenetére
Mi lenne ha bevezetnél első lépésként heti egyszer 30 perc éhgyomros hajnali laza futást, majd következő lépcsőben 2x50 perc. Hazaérve 30 percen belül visszatöltesz, majd aznap megcsinálod a tervezett edzésed. Ezáltal hátha átalakul a zsírfelhasználói rendszered. Én már 7-8 éve így nyomom. Már az is fura ha be vagyok töltve egy kiadósabb sport előtt

A tojás is szuper kaja, de vedd figyelembe, hogy darabja csak 6g fehérjét tartalmaz kb. fele-fele arányban a sárgája és a fehérje között. -
--Robi--
junior tag
válasz
Lortech
üzenetére
Sajnos nálam is ez van. Már gondolkoztam, hogy a hosszú lassúkra is viszek energiapótló italt.
Az MI ezt írta erre a jelenségre:
[kép]
[kép] Ezt meg arra, hogy miért fogytam a Z3- Z4-es futásoktól és miért nem a lassúktól.
Sokat mentem, megyek 120-125 közötti pulzuson, mégis merültem.
15km felett már jelentkezik, 10km-nél még nem. Egymás utáni napoknál megfigyeltem, hogy a harmadik lassú nap már fárasztó.
Nem tudom mivel billenthetném át, eddig semmivel nem sikerült. -
Alg
veterán
válasz
rszmark
üzenetére
D vitamin kb. októbertől áprilisig nagyjából mindenkinek szükséges.
Én ma nem csináltam végig az edzést, Runna megint megbolondult, 8x800-at kért 4:05/km tempóra (azaz 6,5k gyorsabban mint az 5k PB tempóm, még akkor is ha 90s pihenő van közte). 6x800@4:15 környékén lett, még így is szarul ment, holnap kell egy teljes pihenőnap, sok volt kicsit.
Most már tényleg felülírok neki mindent amit 10k tempónál gyorsabban adna, max. havonta egyszer érintem ezt a tartományt. Pláne a téli, hidegebb időszakban nem akarom szétgyilkolni magam.
-
zzola
titán
válasz
sherlock82
üzenetére
Aznaposság és másnaposság között majd gondolok rád.
-
Lortech
addikt
válasz
rszmark
üzenetére
Az remek!
#114508 INTELligent
Nem szemét, gyors vagy nem szemét gyors?
Azonnal edzés után glükóz.
Viccen kívül. Utána meg a lassú. De nagy mennyiségben én ilyen fruktózbombákat nem tolok mint méz, datolya visszatöltésre, keveset eszem, de az nem elég. Fruktóz a máj glikogén raktárát segít feltölteni, az izmokét kevésbé.
Amúgy jó zsíranyagcserével nem kéne egy valós Z2 taccsra vágjon, inkább idegrendszeri fáradás, stressz, kevés alvás rogyaszthat meg, vagy simán túl intenzív a többi edzésed mellé, amit Z2-nek gondolsz. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
En mar az egylabas verziot gyakorlom,meg a csukott szemeset (na az meg nem megy
) -
sherlock82
senior tag
Ha valaki esetleg nem olvasta a múltkor felhívásom

XVIII. Bakony Félmaraton
terepfutó verseny
versenykiírás
2025. november 9. vasárnap
Útvonal: Fenyőfő – Hódos-éri szurdok – Porva-Csesznek vasútállomás – Cuha-szurdok – Vinye – Pakucs pihenő – Fenyőfői ősfenyves – FenyőfőMa reggel pár fok volt nálunk, egy réteg elég volt ennek ellenére, - hétvégén se legyen rosszabb idő.
-
rszmark
csendes újonc
Én végül elmentem egy vérvételes vizsgálatra, az elmúlt időszak alapján én vashiányra számítottam, de a D vitaminom volt jóval a hiányos szint határa alatt (a vas érdekes mód egy kicsit magas is volt).
-
INTELligent
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
A mai 30perc LT2-bol ez lett (2k WU + 7k LT2 + CD). Parszor sajnos tulszaladtam es belenyaltam Z5-be, mert egyaltalan nem volt megterhelo. Egyszer a tomeg miatt fel kellett kapnom (9. km-ben) - bar teny, hogy nem igy terveztem a max sebesseg fenntartasat. Az elejen fua volt, hogy LTHR korul sub4-et futok, aztan leesett, hogy nagy volt a hatszel
.
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
+ INTELligent
-
válasz
tomcica
üzenetére
De jó füled van, épp az előbb emlegettelek.
Katapultált a qrva lábam alól a qrva balance board. Az fél méterrel előbb ért földet, én fél méterrel hátrébb, mint azokban a boldog, megelőző pillanatokban, amiket még együtt töltöttünk.Kell a nyavalyának az egyensúlyérzék, inkább maradok olyan elszabott, mint amilyen eddig voltam.
-
Alg
veterán
válasz
INTELligent
üzenetére
Zabkása mézzel, juharsziruppal, gyömölcsökel?
Stroopwafel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Majd en keszitek neki melle teat
amig Intelligent nem futja ki a felmaratont 1:20 ala,addig csak ilyet ihat.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Magvak komplexnek.Aszalvanyok,mez gyors visszatoltesnek.
-
válasz
INTELligent
üzenetére
Neked is jól esnek Stefy édes csókja?
Látod, ha most érkeznénk, még forró is lenne
-
-
--Robi--
junior tag
válasz
LanyUs
üzenetére
Köszi. Holnap teljes pihenő, ilyenkor nem futok, csak sétálok. Azután lassú rövid, rá következő napon pedig közepes lassú, Z2 tetején kb.
A hétre még egy gyorsat tervezek, az vagy 1000, vagy 800m lesz. Ott már küszöb teteje lesz, tehát 4p/km alatti tempó.
Igen, már végre van energia is. -
--Robi--
junior tag
válasz
INTELligent
üzenetére
Banán, mangó, szőlő. Én szőlőt szoktam enni, jó sokat és mellé banánt, almát.
Tükörtojás batátával, a fehérje miatt. A batáta lassú szénhidrát.
Vagy ott vannak még az edzés utáni porok is. -
stefyY
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Kókuszcsók? Most sütöm.
-
INTELligent
senior tag
válasz
--Robi--
üzenetére
Ha mar CH, tippeket kernek, hogy milyen "nem szemet" gyors CH tippetek van. Mostanaban igyekszem a lassu, komplex CH-t priorizalni (pl. koretnek is lecsereltem a rizst lencse, csicseritborso, meg zoldsegek kombora), viszont van amikor a mennyiseg miatt Z2 utan is be tud utni a "le vagyok merulve" erzes. Pl a gyumolcs jo lehet, vagy inkabb valami mast erdemes?
LanyUs: en is nagyon szivesen neznem az edzeseidet Strava-n. Kuldtem korabban follow requestet, es nagyon orulnek, ha el tudnad fogadni
. De ha nem, azt is megertem. Na mentem 30 perc LT-t futni
-
LanyUs
őstag
válasz
--Robi--
üzenetére
Pulzus 169 a befejezéskor, gyorsuló tempó, kb. 140-ig engedted pihiben, 25 db... Ez kérem hibátlan
A mai visszatöltés után holnap is figyelj, mert épülni fog a test belőle. Ha a mai nap T, akkor T+1, T+2 nem futnék erőset, de nálam sokkal tapasztaltabb tanácsadóid vannak
Hajrá! -
Studi
veterán
válasz
haiduo82
üzenetére
Pega 5 GTX is van 80 EUR áron, 40,5 meg 45,5 méretben még. Nem szuper akció, de vállalható ár, ha valaki épp ilyet keres.
-
--Robi--
junior tag
válasz
LanyUs
üzenetére
Soha nem futok felmérőt, valahogy mindig kimarad, nagyon ráálltam az intervallokra.
Örülök neki, hogy jól haladsz.
Látom a Staván, hogy mennyit súlyzózol, lassan Popeye alkarod lesz.
Fiatalabb fórumozóknak ő Popeye: [kép]
Mondják, hogy edzek felsőtestre, de az arra szánt energiát elfutom, vagy pihenő nap van. Így felül puding vagyok. Régen volt nagy kert, favágás fejszével és fűrésszel, ásás, kapálás, most meg a harmadik emelet. -
--Robi--
junior tag
Tom sikerült!
Most ettem egy banánt futás előtt és vittem a SCITEC Nutrion Isotec Endurance italt is.
Azt a betyárját!
Az első 14 ismétlés lement, de semmi, aztán beütött a szénhidrát és elkezdtem gyorsulni, a mozgásom nagyon könnyűvé vált, nem jött az izomgyengeség, darabos mozgás.
25X400m sikerült.
[kép]
[kép]
Annyi erőm volt, hogy az utolsó 100 métereket mindig meg tudtam tolni.
Viszont hamarabb kell inni az italból. Eléggé cukros, sima víz is kell mellé. -
haiduo82
aktív tag
Nike Zegama 2 most féláron (90 EUR) a Nike oldalán még egész sok méretben...nem világrengető akció, de na, ez is valami
-
LanyUs
őstag
Külső talpszél érzékenységre / fájdalomra probléma és megoldása ( MI ), de hasznos:
"A legtöbb ember ott hibázik, hogy a fájdalom helyét kezdi el kezelni, nem az okát. A jobb talp külső szélén, amit érzel, valójában az ITB-lánc végpontja, nem a forrás.
Ez az egész oldalsó fasciális lánc a következőképp fut:
👉 gluteus medius/minimus → tensor fasciae latae (TFL) → ITB → tractus tapadás (térd külső oldala) → fibula fej → peroneus izmok → talp külső íve.
Ha bármelyik szakasz (főleg a TFL vagy a gluteus medius) feszes, a feszülés végigfut és a talpnál „csapódik le”.
Tehát:
Nyújtsd meg az egész oldalláncot (pl. álló ITB-nyújtás, galambpóz, fekvő keresztláb-nyújtás).
A gluteus mediusra mehet könnyű SMR-henger vagy pisztoly alacsony fokozaton, oldalról, a csípőlapát alatt.
A talpra csak átmozgató hengerezés / nyújtás kell, nem direkt masszázs."
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
kalap le
, a másikat is lerúghatta volna magáról, akkor könnyebben nyer.

Viszont jó hír, nincs izomlázam sehol. Fogadjunk ha elkezdem a fekvőt akkor lesz
onnan mar jon a robotzmogas + zongora/jegesmedve a hatadra
kb el classico 800m futasban ilyen.
még nem volt ilyen jellegű problémám. Talán cipő boltozat

Igen, már végre van energia is.