Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Erősebb lapkakészlettel frissült az Ulefone Armor 34 széria
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Citrone39
tag
A Durin questnél jól értelmezem, hogy 5 részre darabolták fel a storyt, amiből naponta csak egyet teljesíthetsz? Ha így van, akkor jól megszívta az, aki az utolsó napokban akarja megcsinálni, még mielőtt lejárna a primo jutalom.
-
xeon forever
addikt
Boldog Karácsonyt mindenkinek.
Rendes volt a gaccsa isten Tighnari C4(Legalább nem Diluc c9). Columbina fix így.
-
F34R
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Hova he xD

Andrish kizart, sztem vakablak93
-
xeon forever
addikt
Na ki fog visszatèrni?
[link]
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
Citrone39
üzenetére
Nagyon változó, ugye banner, új karakter függő mikor melyik játékban mennyi a bevétel, de tény hogy a Genshin és a HSR mindig top10-ben van (sokszor dobogós egyik), a ZZZ pedig csak a 10-20 közötti helyekre fér be. Töredéke a bevétele, és költség oldalon nem hiszem hogy szintén ennyivel olcsóbb lenne. Szimplán üzleti oldalról nézve valóban kell nekik új játékosok becsábítása, bár biztos nem veszteséges ez a játék így se.
-
Citrone39
tag
A ZZZ meg nepszeru a maga koreben, teljesen maskepp mint a Genshin...
A kevesebb játékos az kevesebb játékost jelent. Míg a Genshin Impact bevételek alapján minden évben a TOP 10-20 mobiljáték között van, addig a ZZZ rá se fér az ilyen listákra. Ezért kénytelenek ott megengedőbbek lenni a játékosokkal a nagytestvérrel ellentétben. -
F34R
nagyúr
válasz
Sordoran
üzenetére
Nem hasznalhatatlanok ezt jol latod. No de meta szinten sosem lesznek erosek.
A ZZZ meg nepszeru a maga koreben, teljesen maskepp mint a Genshin... viszont igy szepen megoszlik az akik a Genshinnel elegedtelen voltak mert van mar megannyi Gatcha (es jovobeli erkezo is) ami eppen nepszerutlenitheti. -
Sordoran
Topikgazda
válasz
Citrone39
üzenetére
Persze, én is inkább azt érzem, hogy a ZZZ nem annyira népszerű. Én most tervezem hogy nekilátok sztorinak, eddig nem nagyon foglalkoztam én se vele. Így ez a sok ajándék engem is segít hogy merjek nekilátni. Ott is kapnak most régebbi karakterek buffokat, szóval jah, lehet ezzel játszani. Kérdés, hogy ott, vagy most itt genshinben a buffok ezeket a régi karaktereket meta szintre hozza, vagy csak a rossz helyett nem lesznek haszontalanok már?
xeon forever: Ez a régi karaktereket oda adhatnák ingyen már csak azért se lenne hülyeség, mert ha most becsúszik egy új játékos, végig kell küzdenie magát míg eljut új területekre. Teszem azt megszerez egy Columbina-t majd, tökre örül neki, aztán szembesül, hogy nem tudja fejleszteni, mert minden nyersanyag szinte ott vár rá 200+ óra gameplay után az új területen. Neki sokkal többet érne, ha kapna használható mondstadt és liyue karaktereket, akiket már fel tud fejleszteni olyan szintre, és használhatóak is annyira, hogy ne akadjon el, ne legyen szenvedés neki a harc.
-
Citrone39
tag
válasz
Sordoran
üzenetére
A Hexenzirkel buff előtt én is így láttam, de most már semmi nem garantálja, hogy a régi karakterek ne kapnának buffot, és így újra ne lennének a meta részei. Lehet később jön egy Knights of Favonius buff, Liyue buff, stb...
Másik meg valószínűleg nem szorul rá a Genshin, hogy kedvezményesen osztogasson karaktereket, míg a ZZZ igen. Itt már régen kialakult egy masszívan fizetőképes rajongóbázis, és amíg nem törik meg a jég, addig ez így marad. 2026-27-ben több AAA kategóriás gatcha játék is jön. Majd talán akkor engedékenyebbek lesznek, ha látják, hogy az emberek elkezdenek átvándorolni azokra.
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Egyebkent ha mar logikarol beszelunk: egy AAA-s jatek araert, amit igazabol a bp+welkin mar reg kiadott, sokan vagyunk így, az alap karaktereket a fő story szálból odaadnám. És itt egy kis hiányosság is eszembe jutott a karakterek tervezese/szervezese okán, pl Mondstadt anemo vonal 1 standard 5* ami a story vegigvitelehez kellhetett volna anemo traveler mellé(két anemo a csapatban előnyök miatt) és így végig az összes területen. Pl Dehyat nem is ertem minek kellett standard bannerre felvenni Thignari után...
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
Sordoran
üzenetére
Még egy gondolat ZZZ-hez, mert ezt nem láttam előzőleg: a rerun bannereken eltörlik az 50/50-et első 5*-osra (vagyis akit kiválasztasz, az garantált lesz 1x), és az első 10 pull-ra 20% kedvezmény. Hát igazán jó lenne már ha genshinbe is lenne hasonló kedvezmény, főleg ha le powercreepelik régieket... Vannak régebbi karakterek akik felett eljárt már az idő, nem részei metának, igazán lehetne őket kedvezményesen szórni kifelé, nem?
-
Sordoran
Topikgazda
Ha a hoyo igazán szeretne minket, ilyen régóta várt karaktereket mint Varka ingyen adná. Pár évente egyszer adhatna így is, nem?
Nem csak a standard kör, amik amúgy is megvannak a régi motorosoknak már.
HSR-ben már több ingyen 5* jött, és ZZZ-ben adtak már, következő patchban pedig megint ingyen 5*-os karakter és egy korábbi 5*-osnak új skin (event nélkül, csak vedd ki a boltból).
Na de vissza Varka-hoz, leakek szerint Durin kb. must have support neki, szóval aki tervezi kiszedni majd Varka-t, az még most gondolja át Durin-t is. -
Shiro
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
A poén már csak az lenne, ha kiderülne, hogy a Primordial One az Nibelung "fia".
-
Citrone39
tag
Egész ügyes magyar feldolgozása Columbina énekének:
-
Shiro
senior tag
Az amúgy megvan nektek, hogy Ineffa és Columbina voltaképpen unokatestvérek?
-
F34R
nagyúr
válasz
xeon forever
üzenetére
Toggle primogems, es beirod az erteket.
-
F34R
nagyúr
válasz
kill_switch
üzenetére
f2p-ben annyira szopas..... de mostanaban az ot eves elvesztegetett szerencsem lett meg a jatekban.. tudjak a Kinaik mennyire utalom oket es ott akarom hagyni a jatekot.
-
Citrone39
tag
válasz
kill_switch
üzenetére
Ez a digitális kábszer
-
xeon forever
addikt
válasz
kill_switch
üzenetére
Naponta 60 primo napi quest+90 a welkin az 150...ez a legbosszantóbb...Ha fizetsz sem ad nap1 wisht...
Ezzel pont megvan az egy wish. -
kill_switch
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Mármint a 60 prinyó? Nem fog az hozni semmit. XD
Hihetetlen, hogy ennyi év után még mindig morzsákat szórnak amúgy...
Ha legalább 1 pull-t adna még az is szégyen lenne, de legalább akkor tudnád, hogy azért basztad el az időd, hogy nyiss egyet utána...
-
xeon forever
addikt
válasz
ridiculous
üzenetére
Vittem. Köszi! 0-án állok, és lehet ez az egy hozza Durin fegyot.
-
ridiculous
aktív tag
Duolingos jutalomkód:
Nyisd meg a böngészőben a https://genshin.hoyoverse.com/en/gift oldalt, jelentkezz be Hoyoverse fiókkal, válaszd ki a szervert, add meg a karakternevedet (vagy UID-det), írd be a kódot, majd nyomd meg a "Redeem" gombot. A jutalmak (pl. 60 primogem, avatar, névjegykártya) a játékbeli postafiókban érkeznek meg pár percen belül.
vagy
Indítsd el a Genshin Impactet, nyisd meg a Paimon menüt (bal felső), menj a Beállítások > Fiók > Kódbeváltás menüpontba, írd be a kódot, erősítsd meg. Ellenőrizd a postafiókot a jutalmakért – ez minden platformon (PC, mobil, PS) működik. -
Shiro
senior tag
Nagy nehezen ez is meglett:
Tényleg úgy indultam neki, a korábbi tapasztalatokból, hogy biztos nem lesz túl nehéz, erre....
A mechanikáját könnyű megérteni és megtanulni, csak hát néha az az érzésem támad, hogy valami AI vezérli, ami elemzi a viselkedésemet, és úgy vált támadást, hogy a legalkalmasabb pillanatban tudjon megszívatni.
(Aztán lehet csak a bénázásomra keresem a kozmikus magyarázatot.
)
Kíváncsivá tett, hogy lore szempontjából mi indokolja az erejét?
Mert hát elvileg ugyan az a banda rakta össze ezt is:
S ez utóbbi jóval összetettebbek és robusztusabbnak néz ki, mégis piskóta az előbbihez képest.
Bár az is lehet, hogy felvették Xianyunt a projektbe.
Ha az általa készített apró kis robotszarvasbogár képes legyőzni egy lawachurlt, akkor egy ezerszer akkora pókrobot már simán lehet Archon szinten.
-
Urzu_7
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi, vittem!
Ezeket adta
-
Elnézést, hogy csak így beközlöm, de nyertem valamit egy Doulingóval közös játékon, de nem játszom a Genshin Impacttel.
Amennyiben valaki tudja használni, egészségére.
ZSXQMX5KX6NDEzeket írja róla:
About Code Redemption
1. Before redeeming a code, log in to your account and make sure you have created a character in the game and have linked your HoYoverse Account in the User Center. Otherwise, you will be unable to redeem the code.
2. After redeeming the redemption code successfully, the system will issue the rewards via in-game mail. If there are no special circumstances, the mail is valid for 30 days by default. Please log into the game to claim it as soon as possible.
3. Pay attention to the redemption conditions and validity period of the redemption code. A code cannot be redeemed after it expires.
4. Each redemption code can only be used once. The same character cannot use redemption codes of the same type more than once.
5. Once a code is redeemed, the redemption cannot be revoked. Make sure you log into the correct account before redeeming the code.
6. If you encounter any problems during the code redemption process, please contact Customer Service. -
Shiro
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Én ezt inkább úgy csinálnám, hogy Durin-Citlali-Yelan-Klee.
-----
1 óra trájhárd után, végre kezdett összejönni, erre:
-
Shiro
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Sután, de még reggel meglett.
Lauma, Nulou, Baizhu, Nefer. Tudom, papíron nem ez a legjobb csapat neki, de nálam Aino hydro applikációja valahogy kevés volt (lunar chargednél ott pont elég).
Szerencsére Peruere pótólta a hiányosságát.
Még jó hogy anno megszereztem a fegyverét, ami csupán a látvány miatt történt.
Megjegyzem, jó lett volna Kleevel megcsinálni a másik felét, mert hát az a Primo Geovishap direkt neki lett oda téve.

-
xeon forever
addikt
Mondjuk van egy-két jó bunkó csapat oösszeállîtás:
Nefer, Ineffa, Kokomi, Lauma [ Ha kell a heal mert...]
Nefer, Ineffa, Aino, Lauma [ Ha jol megy a dodge meg érzed Aino skilljét.]
Nefer, Aino, Nilou(kell a c2, c0 semmi értelme)Lauma
Nefer, Ineffa, Kuki, Kokomi [ Hyperbloom vagy összejön vagy nem
]
Nefer, Mavuika, Raiden, Kokomi
-
Shiro
senior tag
válasz
xeon forever
üzenetére
Igen papíron tudom, de gyakorlatban többet sebzek vele, ha nem használom a skilljét, és csak spemmelem az Nna-t a normél bloomokért.
-
Shiro
senior tag
Lassan lejár, hát meg kéne csinálni az Abysst.
A oldal bloom: Lauma, Nilou, nahida, Barbara
B oldal pyro: Durin, Fischl, Chevreuse, Klee céegy
Az első csémbör tökéletesen meglett, aztán a másodikban megjelent az a hülye Pegazus.
S így nekem kötelezően meg kell tanulnom Neferrel játszani.
Mert ugye hát az se jó ha Skirköt, vagy lunar charge-ot viszek, mert azzal nem jutok át a hódkóros rákon.
-
Shiro
senior tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Zibai története:Könyv formában:Moonlit Bamboo Forest
Történet folytatása a Springs of Hidden Jade
Ebben a kötetben Gu Huával találkozik és őt választja történetei hallgatóságának.
Kiderül, hogy ő egy angyal ráadásul Istaroth lánya.
Megjegyzés: Úgy néz ki az angyalok szeretnek sokat mesélni.
Moon Wheel/Holdkerék teoria:
Úgy néz ki a holdkerekek jobban kötődnek a Holdnővérekhez, mint a víziók az Archonokhoz.
Ei meg is jegyzi hogy nincs köze hozzá.
Az eddigi holdkerékkel rendelkező karakterek Nod Kraihoz köthetőek, illetve a velük létrehozható lunár reakció a hydrohoz köthető, ami a jelenlegi holdistennő Columbina eleme. Persze nem közvetlen ő adja a holdkerekeket, sokkal inkább a jelenléte az ami ezeket biztosítja.
Zibai még bőven a Holdnővérek korszakában született, így ő úgymond tőlük "kapta".
Zhongli és Venti gyakorlatilag akkor "születtek", mikor a Holdnővérek meghaltak, így ők a lore szempontjából ezért nem rendelkeznek holdkerékkel:But when the moon palace collapsed, the chariot fell, and the three sisters were slain, these legends became lost alongside disaster's descent and the downfall of bygone peoples. The heavens rained down cruel order, and from that day, the stars stilled their orbits, and the earth ceased to turn. As for her, she had no choice but to be trapped within the shell of the starry sky, forced to tarry within this stagnant, foreign land, awaiting her mother's thousand threads, awaiting the erosion of hardy stone, awaiting the next encounter from beyond...
-
Sordoran
Topikgazda
A drip marketingen nincsen fék.
Új geo dps karakter lesz.Közben már nagyon korán bejelentették a Luna IV special programját is, január 2. reggel 6 óra magyar idő szerint.
-
Shiro
senior tag
Columbina drip marketing
https://www.hoyolab.com/article/42712465
Az érdekes rész:
"Winter nights know no mercy. She left her curtained nest in frost and snow; no one is obliged to restore that which she has lost."
— Anastasya Feodorovna Snezhnaya
Anastasia hercegnő édesanyját Alexandra Feodorovnának hívták.
Rettegett Iván feleségének Anastasiának az édesanyja szintén Juliana Feodorovna Karpova.
Szóval majdhogynem biztosak lehetünk, hogy Tsaritsa az.
A poénes rész pedig: Anastasia -
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever
üzenetére
Nem hinném, hogy ennél bővebben láthatjuk majd a múltját, de amikor a sinnerekkel fogunk foglalkozni, illetve főleg az ő mesterével, tuti előkerül majd újra. Természetesen ez mind találgatás, jelenleg nagyon homályos a Teyvat-on kívüli világ, bármi lehet még itt.
-
Sordoran
Topikgazda
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever
üzenetére
Logikus, szerintem se kell erőltetniük mindkettejüket egyszerre.
Belegondolva én Skirk-et is pazarlásnak érzem, az ő helyzete, sztorija sokkal később lett volna idevaló. Talán csak azért kaptuk meg tavaly, mert látták hogy Natlan nem hozza azokat a számokat, így a végén még vele tolták fel a bevételeket (illetve ugye teaser képen egyértelműen felismerhető volt, és azzal sok játékost tartottak izgalomba és a játékban megjelenéséig). -
Sordoran
Topikgazda
Aki szereti a teóriákat, ötletelést hogyan megy tovább a sztori, ez egész jó ötletet vázol fel, és sok mindent megmagyaráz az eddigi Luna részekről. VIDEÓ
Ezzel kibékülnék, ha ez történne Luna IV-ben majd. Persze nem tévedhetetlen, voltak korábbi videók már ahol megmagyarázott dolgokat, amik nem jöttek be. -
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever
üzenetére
Akkor sokat kellene csúsznia, legalábbis én vagy most Nod krai alatt várnám, vagy majd később Snezhnaya után. Oda legalábbis nem illene, maximum az utolsó patchekben, mint ahogy Skirk is szinte a semmiből jött elő Natlan végén.
Sokat nem számít mikor jön, nekem ő is "must have", de türelmesen kivárom. Jelenleg még gondolkodom Durin-on, ez a videó azért ad segítséget hogy ha jól értem aki Varka vagy Nicole-t akar majd dps-nek építeni, azoknak nagyon erősen ajánlott. Varka-t el tudnám engedni, én nem vagyok annyira ráfüggve, ellenben Nicole-t szeretném. Csak hát drága lesz, következő patchből mindkét 5* kell, és talán Columbina saját fegyverét is kiszedném, bár nem néztem utána mennyire szükséges neki. Talán egy 50/50 pity-t megnézek Durin-nal, és így majd a szerencse eldönti. -
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever
üzenetére
Amiket én láttam leakeket eddig még mind felvitte listájára, mint 6.x alatt érkező karakter. Viszont teljesen logikus lenne, ha nem jönne. Nicole és ő is pyro dps-ként van számon tartva, és boszik is, szóval sok lenne kettő egyszerre (6.5 Nicole és 6.6 Alice volt korábban pedzegetve). Legfeljebb ha Alice support vagy sub dps lenne, aki ideális Nicole (és Klee
) mellé, úgy van értelme.
Amúgy a videóban azt kiemelni, hogy láttuk Nicole vision-jét, ez is azt támasztja alá hogy játszható lesz, nem érv, ha Alice-nál ugyanezt szóba se hozza, pedig neki is ott lóg a kalapján a pyro vision. Sőt, nálam Alice karaktere már ready to play külsőre, vagyis nem nagyon kell majd változtatni rajta. Skirk-nél azért volt több változás az első felbukkanásához képest, bár nála el is telt egy év míg játszható lett. -
xeon forever
addikt
Teorikrafting: Alice valoszínűleg egy darabig nem lesz jatszható karakter...

Spoilert tartalmazó videó
[link] -
Mike
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
Ez a mondatod még rejtélyesebb
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran
üzenetére
Jó, de a mondani valója legalább a témához kapcsolódik.
Először is Urzu7-nek jó meglátásai vannak a video játékos dolgokhoz, másodsorban sajnos ismerjük hoyo hozzáállását a dolgokhoz.# Mike
Az ember egy bizonyos élettapasztalat után elég jòl átlátja a dolgokat. Pl itt sokan első nap óta folyamatosan játszunk és a lehetòség szerint 90% + on állunk a Genshinnel. -
Mike
veterán
Így fél év kihagyás után baromira hiányzik ebből a játékból a dodge
-
Mike
veterán
válasz
xeon forever
üzenetére
konkrétan nem értem
-
Mike
veterán
válasz
Urzu_7
üzenetére
Hát én látok benne potenciált. A skyrimhez is miket csináltak a userek. Vagy ott a Sims. Semmi baj nincs a creative content-tel. A sztori hiányzik? Az elmúlt 5 évben mást se kaptál csak végtelen locsogást, milyen sztori hiányzik még? Tudod hány questet nem csináltam meg ennyi idő alatt? Inazuma sincs még kész, még megvan az a sugárzó szar, még köd van a szigeten, Sumaruban nincs meg a kis lények akármi vanarama vagy mi, a zöld hajú lány már rég meghalt
és jó eséllyel soha nem fogom befejezni, mert Paimon visitozásától rosszul vagyok. Szerinted az Archon questekre miért adnak wish bogyókát? Merrt sokan nem csinálják meg. Szóval nem kell még story a játékba -
Citrone39
tag
válasz
Sordoran
üzenetére
Már mint
FaruzanHatsune Miku hangját? Bármikor, nekem nem bűntetés.
Én már évek óta vocaloidon edzem a fülemet.
https://www.youtube.com/watch?v=PfqLG3VAfcc -
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever
üzenetére
Az ilyen meme-ket (nagy képeket) hanyagoljuk, vagy legalább legyen genshinesítve.
Viszont ha már szóba kerültek meme-k, akkor viszont csak linkelek egyet.
Mindenki állítsa be csengőhangnak EZT.
-
Urzu_7
aktív tag
Engedjétek el. Semmi keresnivalója ebben a játékban. Arra majd pont jó lesz 5 év múlva, hogy annyi kontent legyen benne userek által, hogy hoyo visszavonulhat mert majd mindent mi csinálunk helyettük ha már nekik nem megy sem épkézláb minijátékokat tervezni, sem egy normális konzisztens sztorit letenni az asztalra‽
-
Mike
veterán
Ez mi az isten? Tettek egy másik játékot a játékba, saját karakterrel? Csináltam egy zzz stílusú karaktert, ahogy látom lehet venni ruhát, meg minden vackot, még pénzért is, de mi a játék? Azt írja, csináljak missziókat. Vmi aréna játékok vannak, a hidépítőset kiprobáltam, de az ellenfél jobban tudta mit kell csinálni, mert kikaptunk. Ezek lennének a missziók?
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever
üzenetére
Magadra vess, én direkt rá se mentem még.
Nem tudom amúgy milyen jutalmak vannak, ha van primogem vagy fate, tehát ami segít a normál játékban a karaktergyűjtésben akkor szánok rá időt, amúgy meg aligha fogok mostanság. -
Shiro
senior tag
Immár "kifarmolható" az eventes outfit

Nem sok de legalább valami.
Ha van BP-d akkor csökkentheted a húzás költségeit.
S -
xeon forever
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Plazma TV topic
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Steam Deck
- SSD kibeszélő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Gaming notebook topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 Base (2021)
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Apple iPhone 11 64GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mert ugye hát az se jó ha Skirköt, vagy lunar charge-ot viszek, mert azzal nem jutok át a hódkóros rákon.