- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever #21254 üzenetére
Az biztos, hogy 6.0 után jön, előbb semmiképpen.
Nincs időszakokban se rendszer eddig, először alig több mint fél év, utána viszont majd 2 év telt el közöttük:
Tighnari: 2022. augusztus
Dehya: 2023. március
Mizuki: 2025. február
Elemüket tekintve pedig eddig pyro és anemo az ami 2-2 darabbal rendelkezik, szóval esélyes hogy a maradékból lesz egy új. Én inkább tavaszra várnám, de tényleg nem tudni, bármi lehet.
Ha a már bemutatott Nod Krai karaktereket nézzük, és a leakelt várható megjelenés, akkor bár szerintem korai, de 6.2-ben jöhet Nefer, ő lehetne standard talán, de mivel sumeru-hoz kötődik így abból már sok lenne. Jahoda szintén lehetne, de ő elvileg 4*-os lesz (eleme ismeretlen eddig). A többi bemutatott karakternél én pazarlásnak érzem, ha standardba kerülnének. -
Shiro
senior tag
Fél napba tellett, mire erre rájöttem.
Első ötletem még az volt, hogy csak kerültem a támadásait, mert a burstje saját magának leszed 5% hápét, plusz ha közel csalod a fáklyákhoz azok ráteszik a pyrót és hydro Traveller tud vapézni.
Szóval így nagy nehezen egyszer leszedtem majdnem a fél hápéját.
S elsőre még zavart is a domboldal, mer nem egyszer mwgakadt a karakterdodgekitérés közben.
Aztán sikerült rájönnöm erre a fall demídzses cuccra,, de még mindig hydro Travellerrel, és charged attackkal próbáltam, ami sokszór nem arra ütötte, mint amerre kell, és levitte a staminánat is ami a nstant halál
Aztán eszembe jutott, hogy próbáltam én ellene pyro és geo Travellert is, és az utóbbi skillje képes volt fellökni. -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #21247 üzenetére
Genshin free pulls / patch:
5.x alatt 80 pull / patch-re jön ki az átlag, ami kb 2 patchenként egy garantált, 1 év alatt majdnem 680 pull, ami kb 7 karakter egy év alatt, de csak ~4,3, igazából ~5,3 garantált karakter.
HSR-ben 105, Wuwa-ban 111, zzz-ben 126 pull jár patchenként átlagosan, az 1.0-okat nem beleszámítva.
-
xeon forever
addikt
Végülis...
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever #21251 üzenetére
Nem hinném, hogy meg lenne ilyen tekintetben kötve a kezük. Előbb jött 2 Sumeru karakter mint az első Inazuma-s standardra, szóval simán lehet hogy Natlan vagy Nod Krai karakter lesz következő.
-
emiki6
veterán
válasz
xeon forever #21250 üzenetére
Úgy-úgy!
-
Citrone39
csendes újonc
válasz
emiki6 #21247 üzenetére
Én csak Welkin Moon-t fizetek, és ez mindig elég volt arra, amit kinéztem magamnak. Korábban írtam, hogy 320 whist költöttem el most Ineffara és Citlalira, valamint a fegyvereikre, mert egy ideje nem érdekelt már semmi sem rajtuk kívül. Szerintem havi 5 dollárral nem baj támogatni azt a játékot, amivel naponta szeretsz foglalkozni. Persze mindenki maga tudja.
-
Citrone39
csendes újonc
emiki6:
Nagyon drágák lette a genshin karakterek. 2-3 patchet végiggrindolni egy karakterért... 4x meggondolja az ember tényleg kell e egy karakter.
Ezt nem értem, nekem 2 hét elég volt Ineffa kihúzására, az arti a settet is beleszámítva. Régen csak sokkal tovább tartott az utóbbi miatt, amikor hónapokat is el lehett tölteni a domainokban, mert nem kaptál megfelelő crit koronát... ma meg már ott van az Elixír, a toll, meg az új abyss is erre. De még ezek nélkül is, AR 60-on bele tudtál azért férni 1 patch idejébe. Persze ha elhanyagolod a játékot és nem naponta jársz fel, akkor a materialok se gyűlnek össze.
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever #21243 üzenetére
Eddig ezt mindig előre közölték, Tighnari, Dehya és Mizuki érkezésekor is úgy kapták a bannert, hogy tudtuk, hogy következő patchben már standard bannerre kerülnek. Ez két okból fontos:
- Akinek annyira nem kell az kivárhatja hogy majd valamikor egy bukott 50/50-el, vagy játék évfordulós event részeként meglesz neki
- Akinek kell, constellation-el együtt, az pedig csak így tudja célzottan megszerezni. Később már kérdőjeles mikor jön, de rerun banner nem lesz hozzá ugye. -
emiki6
veterán
válasz
Sordoran #21240 üzenetére
Én talán inkább a lauma hyperbloom felé mennék el, amire szintén lehet raident is használni, ha az a cél. Bár a survivability-t nem tudom ki biztosítaná abban az esetben.
Ineffa kinézetre kifejezetten szimpatikus, hozza a noelle vibe-ot (nem azért mert maid, más tekintetben), de a kit meg a moveset abszolút érdektelen számomra.
Nagyon drágák lette a genshin karakterek. 2-3 patchet végiggrindolni egy karakterért... 4x meggondolja az ember tényleg kell e egy karakter.Flins elvileg clorinde-varesa jelleg. Azon kívül, hogy cool, annyira nem érdekes szerintem.
Aztán a nod krai karaktereknél bejött, hogy a kit bizonyos része ahhoz van kötve, hogy van e a csapatban 2-3 karakter onnan, ami megint kicsit nyűg és scummy.
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever #21239 üzenetére
Nem lenne hülyeség amúgy, mert olyan igazán jó electro csapatom nincs. Raiden-t biztos újra kell építenem, mert mai napig a megjelenéskori buildben tetszeleg. Alszok még rá, mert azért pazarolni se akarom a primogemeket, de ha tényleg kihagyom Flins-t, akkor talán belefér. Bár továbbra is azt mondom Ineffa "külsőre" nem jön be, olyan 4*-os hatású a minősége a karakternek.
-
Sordoran
Topikgazda
Végig vergődtem az új eventet és az archon questet is. Az event egész jó volt, legjobb support karakter kapott egy kidolgozott kis eredet történetet, ezután jöhet egy új support aki végre nyugdíjazza.
A mini játékok egész gyorsan ledarálhatóak voltak, és nem is nehezek.
Ineffa sztorija is jó volt, ami viszont felbosszantott, ami totál nem ehhez a küldetéshez kapcsolódik, hogy a hoyo mai napig szarul oldja meg a domain questeket... Emlékszem hogy felbosszantott mikor évekkel ezelőtt szakadozott a netem egyszer, és folyton újra kellett kezdenem egy beszélgetést. Na most lementem a domain-be, már túl voltam felén, mikor lezártam tabletet, és ilyenkor újra tölt ugye mikor visszalépek. Arra nem számítottam, hogy kidob domain bejáratához, és elejétől kezdve végig kell mennem rajta... Tényleg 5 év után még nem tudták ezt megoldani? Értem hogy nincs skip gomb elsőre, de ugyanazt a szöveget végighallgatni azért... Napiknál is marha bosszantó, főleg itt Natlanba azért akad rizsás bőven.ui.: Most hogy megvolt quest, rámentem Ineffa-ra, de C5 Mona lett belőle. Még van egy hetem rá hogy újra megpróbáljam, de lehet skip lesz. Sokan Flins-hez írják mint ajánlott support, de őt nem tervezem kivenni, így feleslegesnek érzem jelenleg.
-
Wayne
aktív tag
Gratula
Nekem is nagy nehezen...
Ineffa nélkül nagyon nehéz a harmadik boss. Raidenen full EM set van, EM fegyverrel, csak skill botként üzemelt, itt nem számítanak a constik. Jó sok csapattal próbálkoztam, mire összejött. DPS raidennel esélytelen volt.
Mióta vagy te F2P? -
Sordoran
Topikgazda
Azért várjuk ki hogy alakul. Ahogy írták is, ennél gyengébb gépeken is el fog indulni, csak kérdéses a teljesítmény. Annyira azért nem vészes ez a gépigény általánosságban a játékokat nézve, de budget kategóriában lehet probléma.
Nekem a 2017-es laptopom (i7-7700HQ, GTX 1050 Ti, 8GB ram) azért akkor is már pörgette ventit alatta, de futott. Most már ugye minimumot még megugorja, de nah. Bár én lecseréltem azóta a vasat, de simán életképes amúgy ez a konfig még ma is általános használatra, minimál játékra. Ez a genshinnél már tényleg minimum lenne. -
Shiro
senior tag
Nagyon ki lett centizve, de meglett.
-
xeon forever
addikt
válasz
Citrone39 #21229 üzenetére
PS5/Közepes PC-m között óriási a grafikai különbség.(4k60Fps mindkettő) Pc 2080Ti miatt sokkal magasabb beállítások mennek.
Igazából a CPU-Pcie a kevés a ps4-ben. Mióta ekkora a map, azóta pc-n érzem a pcie laggot térkép nézegetése közben, játék közben is van micro lag terület váltás között/
Ps5 PCIe 4.0 ott az a nyerő, nekem csak PCIe 3.0 SSD van 3000/3000 kevés neki. Pedig ramot csak 3-5 giga között zabál.
Szóval grafikailag még sima lenne ps4-nek, de az alrendszere szűkös. -
Citrone39
csendes újonc
válasz
Sordoran #21228 üzenetére
Érthető, ezért is írtam bele a statisztikát már az első hozzászólásomba is. Viszont a hivatalos kommunikáció nem ez, hanem "Due to limitations related to hardware performance and platform application size"
https://x.com/GenshinImpact/status/1952942712614728007Szóval még ők sem merik kimondani, hogy "azért, mert szerintünk kevesen játszatok rajta". Inkább jól belerúgnak egyet a platformba "limitációkra" hivatkozva.
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
Citrone39 #21227 üzenetére
Csak ugye ezek mind saját címek RDR2 kivételével, és agyon vannak optimalizálva, plusz ugye nem folyamatosan frissülő, megújuló tartalommal rendelkeznek ami miatt folyamatos támogatást igényelnek. Szimpla matek az egész, látják hogy hány játékos van aki csak PS4-en játszik, és ők mennyit költenek a játékra. Egyszerűen nem éri meg számukra plusz egy platformra reszelni a játékot folyamatosan.
Amúgy engem érdekelne is, van olyan, vagy ismertek olyat aki PS4-en játszik csak, és költ is a játékra? Már 5 éves lesz a PS5, aki eddig nem váltott, és telefonja/PC-je sincs ami alkalmas a játékra, az biztos nem is költ még welkinre se. -
Citrone39
csendes újonc
Ahhoz a háttértárnak van köze. A PS4 HDD-t használ, amit ki lehet cserélni SSD-re is, hogy gyorsabbak legyenek a töltési idők. A gép teljesítménye viszont továbbra is elég lenne rá.
The Last of Us Part 2, God of War Ragnarök, Horizon Forbidden West, Red Dead Redemption 2... nem leszólni akarom a Genshin Impactot, de azért nincsen ezekkel a címekkel egyszinten, amik vígan futnak még a PS4-en.
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
Citrone39 #21224 üzenetére
Biztos csökkent a játékosszám, szimplán nem éri meg nekik arra is optimalizálni. Igen, PS4 Pro elég lenne, de ugye a sony köti ebet a karóhoz, PS4 és PS4 Pro egy platform, vagy mindkettőre, vagy egyikre se jöhet játék. És igen, már a PS4 Pro töltési ideje is nyögvenyelős volt, szóval nem csodálom.
Nintendo Switch port így már 100% nem lesz (eddig csak 99% volt), de már a Switch 2-es is kérdőjeles lesz-e valaha.
-
Citrone39
csendes újonc
válasz
Sordoran #21219 üzenetére
Hihetetlen számomra, hogy lelövik a PS4 támogatást. Biztos vagyok benne, hogy el tudná az a gép is bírni, csak valószínűleg ránéztek a statisztikákra, amikben a PS4 alul teljesített a többi platform játékosbázisához képest, ezért megválnak tőle. Mert ugye ehhez már egy kicsit optimalizálni is kellene, ami csak plusz kiadás. Főleg a PS4 Pro tulajokkal szúrnak ki, akiknek a gépe továbbra is bírná, hiszen a Series S is ugyan ilyen erős, ami ezután is támogatott marad.
-
Sordoran
Topikgazda
Ha tartják a 6 hetes ütemet, akkor szeptember 10-én jön. Bár én elvagyok még mindig vele, de a nagyképernyős, PS-es játék marad archon questekre, míg eventek, napi és heti dolgok elintézésére bőven elég a tablet is. Csak ezért nem kapcsolom be. (pedig van jó pár játék amik be vannak tárazva, csak tolni kéne, de nincs idő
)
-
Sordoran
Topikgazda
Kis változást hoz gépigények tekintetében a játék az 6.0-ás patch-el kezdődően.
A legnagyobb változás, hogy a Sony PlayStation 4 támogatása megszűnik. PS5-n továbbra is játszható lesz a játék. Ennek előszele lehetett amúgy az, hogy a PS store-ban megvásárolt genesis crystalok már elérhetőek és felhasználhatóak más eszközökön is 5.8-tól kezdődően. Íme bemásolva az új hivatalos gépigény minden platformon:Android:
● Supported Specifications
ARMv8-A 64-bit architecture
Non-PowerVR GPU
SoC: Snapdragon 660 (Adreno 610) or Helio G88 (Mali-G52) and above
RAM: 4 GB or more
Operating System: Android 10.0 and above● Recommended Specifications
SoC: Snapdragon 855 or Dimensity 1000 or Kirin 980 and above
RAM: 6 GB or more
Operating System: Android 12.0 and above▌iOS:
● Supported Specifications
Devices: iPhone 8 Plus or iPhone X, iPad mini (5th generation) or iPad Air (3rd generation) or iPad (8th generation) and later models
SoC: iPhone devices with Apple A11 SoC or later, or iPad devices with Apple A12 SoC or above
RAM: 3 GB or more
Operating System: iOS 13.0 and above
(Bluetooth controller support requires iOS 14 or above)● Recommended Specifications
Devices: iPhone 12 series or iPad (9th generation) and later models
SoC: Apple A13 or above
RAM: 4 GB or more
Operating System: iOS 13.0 and above
(Bluetooth controller support requires iOS 14 or above)▌PC:
● Minimum Specifications
Operating System: Windows 10 64-bit
Processor: 6th Generation Intel® Core™ i5 or AMD Ryzen™ series or equivalent
RAM: 8 GB
Discrete Graphics Card: NVIDIA® GeForce® GT 1050 or equivalent
Core Graphics Card: Intel® Iris® Xe or equivalent
DirectX Version: 11● Recommended Specifications
Operating System: Windows 10 64-bit or Windows 11 64-bit
Processor: 7th Generation Intel® Core™ i7 or AMD Ryzen™ 5000 series or better
RAM: 16 GB
Discrete Graphics Card: NVIDIA® GeForce® GTX 1060 6GB or better
DirectX Version: 11▌PlayStation®:
PlayStation®5▌Xbox:
Xbox Series X|S -
Urzu_7
aktív tag
válasz
xeon forever #21211 üzenetére
Csak 197 napja nem voltál.
Vannak valami dupla droppok, meg jade-ek a visszatérőknek ha jól emlékszem. Ez meg az invite kódom ha visszajössz GE2GRNCGWN /selfpromo
Még van egy hét Seibaaa-ból is ha meg akarod szerezni. -
emiki6
veterán
Igen, azért költöztek át szingapúrba, hogy emiatt ne kelljen aggódni többé. Mostmár nem is aggódnak.
Sordoran: A helyzet az, hogy a fizetni hajlandó gamerek többsége felnőtt férfi. Van egy olyan érzésem, hogy Lauma sikeres lesz bevétel tekintetében.
Érdekes amúgy, amikor elkezdtem a Genshin-t, akkor csak pislogtam, hogy mennyire kihívóan van felöltöztetve pár karakter, pl Lisa. De raiden is egy hálóköntösben flangál és sorolhatnám még. Aztá, megszoktam, elkezdtem értékelni, mostmár ugye ott a ZZZ is, ami ezt a vonalat kimaxolta a jóízlés keretein belül. Bár azért Eula-t sem kellett félteni.
Annak idején a nier automata-ra is rossz szemmel néztem, ma már értem a zsenialitását, hogy mennyire fontos a játékokba vagy nagyon badass vagy nagyon vonzó (vagy mindkettő) karaktereket tenni. Sokkalta sikeresebb lesz, minthha egy átlagos karaktert kéne bámulnia a játékosnak.
-
-
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran #21212 üzenetére
Ez az anime vonal egyik sajátossága. Kellenek ilyen karakterek. Vannak lapos meg loli, meg Diluc
karakterek...
Emíliat nagyon sajnálom, neki már van is artifact set. Új karakternek vélhetően az új domain fog kelleni, lehet előről kezdeni a farmolást.
Közben haza jött Innefa, szóval kell majd az új male electro dps kari is. Drága lesz ez a 6.0. -
Sordoran
Topikgazda
válasz
xeon forever #21210 üzenetére
Szemből nézed karaktert, és látod mennyire bögyösre csinálták. Aztán oldalról nézed (vagy csak szemből tolod támadásait) és oldalról szinte alig van rajta ruha. Én nem tudom mit tolnak a hoyonál, de nagyon eye-candy karaktereket csinálnak mostanság, még mindig ledöbbenek ha ráközelítek Skirk-re is, milyen mély dekoltázsa van.
Miközben persze megvan ennek is a szépsége, azért számomra kicsit ez már sok, néha a kevesebb több elv mentén kéne kidolgozni őket. Ugyanakkor én is ki fogom szedni, már csak azért is mert Nahida-n kívül más értelmes dendro karakterem nincs. -
Sordoran
Topikgazda
Érdekes mód már tegnap felfedtek kettő karaktert, ma pedig a harmadikat a 6.0-val érkező új játszható karaktrerek közül. Persze leakek messze megelőzték a hivatalos bemutatásukat.
-
Shiro
senior tag
Bennett story qestjével kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Nem tudjátok ki lehet Aroni és Macani japán szinkron hangja? video -
xeon forever
addikt
Standard banner: egy C6 Kecsing.
-
-
Shiro
senior tag
válasz
Sordoran #21201 üzenetére
Jó de Beidou az alapja az electro charged chapatoknak.
Ahogy látom a sima electro chargednek kb 2x akkora az alap sebzése, minta a lunar chargednek. oké, a lunar charged az critel, meg összeadódik a csapat sebzése (vagyis csak módjával, így ennek szorzója nem 4, hanem max 1,66), de csak 2 másodpercenként sebez.
A sima electro charged pedig aktiváláskor, illetve másodpercenként, amit Beidouval ki tudsz játszani, mivel a burstje másodpercenként 5 öt pattanik, ha több ellenfél van (normál esetben 3 ötlésenként lehet aktiválni a reakciót), így az ő esetében 1 másodperc alá tudsz menni.
----------
Nade lékek:
--------------
Flins
5* electro polearm main dps, lunar charged
Animáció:
https://www.reddit.com/r/Genshin_Impact_Leaks/comments/1md3wet/flins_animations/
Az animációi alapján nem tudtam eldönteni, hogy ő most pyro, vagy electro karakter e, emiatt nála inkább overloadra tippeltem volna.
---------------
Lauma
5* dendro catalyst, main/sub dps? lunar bloom
Animáció:
https://www.reddit.com/r/Genshin_Impact_Leaks/comments/1md3nnq/lauma_animations/
------------------------------
Aino
4* hydro claymore, subdps/support (lunar charged, lunar bloom)
Animáció
https://www.reddit.com/r/Genshin_Impact_Leaks/comments/1md43nu/gi_60_beta_aino_animations/
------------------------------
Két új artifact szett
Night of the Sky's Unveiling
EM, ha van a csapatban lunar reakció akkor crit és reakció dmg bónuszt ad mindenkinek.
Silken Moon's Serenade
ER, ha van a csapatban lunar reakció akkor EM és reakció dmg bónuszt ad mindenkinek.
---------------------------
Craftolható fegyverek
6.0 Forge Sword ER, és HP, Furinának lehet jó.
6.0 Forge Claymore ER, EM
6.0 Forge Polearm ATK, charged buff, Ineffának lesz jó
6.0 Forge Catalyst EM, bloom buff Laumának lesz jó
6.0 Forge Bow ER, EM
Bónusz: 6.0 Event Catalyst +405 EM.
Miért nem zöld? Most egy kicsit fáj a szívem a Moonfruit miatt.
----------------------------
Ineffára visszatérve, nagyon úgy fest, hogy majd a Nod Krai frissítéskor lesz igazán jó. -
xeon forever
addikt
válasz
Sordoran #21201 üzenetére
Egyébként pedig ez volt a cél vele... A régebbi karaktereket buffolják, hogy újra elő legyenek véve.
# Shiro:
Én Diluc c7 óta nem vagyok formában...Mondhatnám, hogy az egy geciség volt...
Emi se Skirk nem jött...
Inefa garantált, 40 wishnél járok. Kiveszem őt tuti, nekem bejön style.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép állapot!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 8GB RAM 1TB SSD Magyar vbill
- Szép állapot!! Dynabook Satelite Pro C50-H-10W i3-1005G1 8GB RAM 256GB SSD Magyar bill
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- 2TB Seagate Barracuda ST200DM008 100/100 MEGKÍMÉLT!
- Xbox Series X
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest