Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
Itthon én wAP ac-t és hAP ac-t használok wifihez. (mindkettő triple chain-es)
Guest hálózatnak és IoT-nek van egy 2.4 GHz-en sugárzott SSID, visszavett adóteljesítményekkel. Minden más SSID (2-3) 5 GHz-en van, triple chain, 80MHz. Amióta ezekre átálltam, nincs panasz itthon a hálózatra.
Ha új telepítést csinálunk, akkor az csak ax-es eszköz. (10 évre kell tervezni, és hogy ott lehessen úgy hagyni, hogy nem lesz vele gond) -
user12
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Még 6e eszköze sincs, vagy ezt skipelik és egyből a 7-be ugranak
Annak meg úgy lesz értelme ha legalább 10G-s interface lesz az AP-n
Nekünk egyelőre nem releváns, a legfullosabb wifi eszközünk is ax/80Mhz-t tud
-
kammler
senior tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nem érint amúgy. Egyrészt mala drága lesz, másrészt újak még nekem amúgy is, nem mostanság cserélem az AX3-akat
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
kammler
üzenetére
Na ja, mire lesz már Wifi8-as eszköze másnak, késznek kell lenniük nekik is a Wifi7-el
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk Fitkó Félix (Felix Fietkau) se rég tette még be az MLO konfig lehetőségeket az OpenWRT-be (de amúgy a kedvenc author-om, mert a nekem fontosabb fejlesztéseket tőle láttam az OpenWRT changelog alatt).
-
kammler
senior tag
*) wifi - add configuration parameters relevant to the upcoming WiFi 7 products;
csordogál, csordogál, béta még csak
-
Apollyon
Korrektor
válasz
user12
üzenetére
Szerintem is olvasható, de ez inkább mobilra van optimalizálva, és kevésbé desktopra.
Konkrétan a főoldalon a kurzorral oldal irányba swipeolva lehet lapozni a routerek között.
Azonkívül sok a nagy, üres hely, kilométer távolságok a feliratok között.
A betűtípus klassz, de ez is inkább mobilos site lett... -
user12
őstag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Nekem is. Külön piros pont, hogy a mobilos optimalizálás is jó lett.
-
user12
őstag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Én külföldi oldalakon olvastam róla. Állítólag nem rossz, de a cpu és az architektura miatt lehúzzák. vártam nagyon a 3x3-as wifi miatt, de rájöttem, hogy fölösleges, mert úgyis csak 1G lesz az uplink. Így inkább veszek majd egy hAP AX-et, annak amúgyis jobb cpu-ja van.
-
Reggie0
félisten
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Jo ocska lett, a reginek sokkal kezelhetobb volt a filtere. Most nem is lehet szurni sfp portra se. Az az erzesem, hogy az egyre debilebb juzereknek egyre debilebb honlapokat keszitenek...
Meg szerencse, hogy a product matrixot nem csesztek szet, mar csak az hasznalhato ertelmesen: [link] De cserebe kb. sehol sincs linkelve az oldalukon

-
Dr.FantastiK
őstag
Nekem tetszik az uj weboldal, de BITANG NAGYOK azok a KOCKAK !!
.. es odairhattak volna hogy mibol hany van a cuccon,
Peldaul : 2 x M.2
-
Apollyon
Korrektor
Lol ez a videó

Back to Home VPN by MikroTik -
válasz
aujjobba
üzenetére
"De varjunk, a laptop pl. elvben 40Mhz szeles csatornan van"
Az, hogy egy Access Point 40 , 80 esetleg 160 MHz széles csatornát használ, az nem azt jelenti, hogy a kliens is így csatlakozik. Ez kliens függő. Ha az csak 20 MHz-t tud, akkor csak annyit használ.
Ez igaz a "/D : Dual" , "/T : Triple" esetében is! -
-
Valakinek van már személyes tapasztalata az új
MikroTik hAP ax S (E62iUGS-2axD5axT)
eszközzel? -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Hát ez az új Weboldal ... hmmm
Nem túl átlátható és felhasználó barát
Miért kellett így elbonyolítani?
Úgy látom a csilli-villi fontosabb lett, mint az átláthatóság agy a tartalom. -
E.Kaufmann
veterán
Új weboldal. Azt nem mondanám, hogy tetszik is, pláne, hogy eddig a download-nál volt egy tábla, most meg választhatok a listákból...
-
aujjobba
addikt
válasz
Tamarel
üzenetére
Igen, full automata.
name="cap-wifi2" mac-address=<> arp-timeout=auto
radio-mac=<> configuration=WIFI-config
configuration.mode=ap .ssid=<> .country=Hungary
.hide-ssid=no .installation=indoor
security.authentication-types=wpa2-psk
.multi-passphrase-group=WIFI-passphrase .ft=yes .ft-over-ds=yes -
-
aujjobba
addikt
Van egy L009-em, ami ra van kotve egy switch-re.
A switchen log a NAS, egy hAPax2, es egy cAPax is.
A NAS-on iperf3 szerver, a kliens a telefonomon ami vagy a hAP-ra vagy a cAP-ra csatlakozik.
Namost amikor frissen ujra vannak inditva az eszkozok, az iperf 600-700 Mbps sebesseget mer.
Aztan egyszer tortenik valami, es onnantol atlag 300 lesz ez, egyik kesobbi meressel sem lesz megint 600-700.
Tehat ez mind wifi-n merve.Mindekozben az appletv-rol merve, ami a hAP-ra van kotve kabelen, 950Mbps korul kapok.
Gondolom a wifi korul tortenhet valami, de nem jovok ra mitol lassul be par nap utan.
Van esetleg valami otlet?A hAP es a cAP cpu-ja se terhelodik nagyon, az L009-et nyilvan nem is erinti a forgalom, a NAS kiadja magabol a 950-et vezeteken nezve, szoval passz.
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted
üzenetére
Értem. Köszönöm akkor ezt hanyagolom.
-
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted
üzenetére
Itt nem sebesség probléma van, hanem egyeltalán nem is csatlakozik. A kliens.
-
-
yodee_
őstag
Most komolyan. Ha a routeren indítok szervert, akkor kívülről tökéletesen elérem. Viszont belső hálóról nem. Nem is lehet vagy kell valami amire nem jövök rá?
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted
üzenetére
A Router x86 alapú (4 mag/8 szál, 16GB DDR3) erőforrás ott is van bőven. A gond az hogy ha nem a Router a szerver akkor nem tudok 4 klienssel csatlakozni és leterhelni a 10G portot.
-
-
yodee_
őstag
válasz
lionhearted
üzenetére
auth-ot nem állítottam, tűzfal csak a windows-os van. Érdekes, de ha a PC a szerver a router a kliens akkor működik. Csak fordítva nem.
-
-
yodee_
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Úgy néz ki vaklárma volt, kábel csere után oké a dolog. Viszont ahhoz hogy a nagyobb tempót ki tudjam sajtolni, működésre kellene bírnom a windows-os btest.exe-t. Csak én vagy láma és nem sikerül, vagy nem megoldható hogy a router a szerver és két pc-ről kliensként csatlakozok rá?
-
yodee_
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Megérkezett a switch. Sajnos első nekifutásra nem igazán hozza amit vártam tőle. Rj45 10gbps-en csatlakozik a mikoritk x86-hoz, link sebesség megfelelő. Viszont ha két külön 2,5gb-es porton indítok tesztet akkor még az összesített érték sem éri el a gigabit forgalmat. Kell valami extra beállítás?
-
user12
őstag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Örülök, hogy meg vagy vele elégedve, sok sikert és kitartast a felfedezéshez és a tanuláshoz
-
Dr.FantastiK
őstag
Nem gondoltam volna hogy van olyan software amire meg en is azt mondom hogy na erre erdemes volt kifizetni a penzt erte !!
a Hardvare mar csak bonusz hozza
Dobbenetes az a kellemes erzes amikor azt latom ezzel foglalkozva volt/van komolyan ! ..nemugy mint a rengeteg buta ASUS DLink tpLink .. -
user12
őstag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
A settings>log menüben tudod megnézni, állítani. alapértelmezésben a memóriába (RAM) logol.
-
myk_to
csendes tag
válasz
lionhearted
üzenetére
Most vettem észre a hozzászólásodat. A költség nem lényeges, mert tényleg nagyon ritkán fordul elő, inkább az automatizmus, és a kényelem. Ahogy 25506-ban írtam találtam egy repeater itthon, azzal remekül megcsinálható (a kapcsolódást már teszteltem!) Ha nem vagyok itthon akkor az USB-mobil rákapcsolódást nehezen lehetne megvalósítani (a feleségemnek). ha én vagyok itthon akkor meg a mobilt beáldozni kellene... Szóval én előnyösebbnak tartom a "repeateres tartalék" megoldást.
Neked is köszönöm, hogy törődtél a problémámmal. -
myk_to
csendes tag
Köszönöm válaszodat: Te pontosan megértetted a problémámat. Az ötleted tetszik. Kerestem és találtam itthon egy TP-Link repeatert, mely az általad leírt ötlet megvalósítására alkalmas lesz. Vagyis a jelenlegi pppoe- WAN (ether1-n) mellett beáldozom (az egyébként nem használt) ether2-t. Ide csatlakoztatom a repeaterból kijövő "rescue-net"-et. Az állandóan használt WAN meghibásodása esetén átkapcsolok a "rescue-net"-re mivel nem a AX3 wifijét használom, így az a LANom része lehet függetlenül a WAN forrásától. Időnként ellenörzöm, hogy a "rescue-net" él-e még.
A fentiek beállítását a Routeremen, (előbb-utóbb
) meg tudom csinálni.
Köszönöm mégegyszer! (itt mondok köszönetet E.Kaufmann fórumtársnak is!) -
válasz
myk_to
üzenetére
Nem szoktam teljesen eltérő megoldásokat javasolni, hiszen többnyire fix elképzeléshez keresnek lehetőséget... de van USB rajta, telefon bedug, Ethernet Tethering bekapcs, ott a backup net. Nagyjából annyi kell, hogy felveszed a WAN interface listára (ha úgy írtad meg a tűzfalat, hogy listára vonatkozzon), és innentől egy mozdulatra van. Persze, drágább mint a szomszéd wifijét használni.
-
mrots
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
1. mivel alkalmazkodnia kell a szomszedjahoz, nem lehet kotott a frekvencia
2. erre vonatkozott a kerdese, szerintem a scripteles kevesbe racionalis megoldas valamire, ami eddig 10 ev alatt ketszer fordult elo
3. ezt irtam, hogy szerintem a jo megoldas -
mrots
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
"Ok, folyamatosan fent lesz a szomszéd wifin"
Na de az illeto pont azt irta, hogy normal uzemben mindket wifit hasznalja es nem akarja bealdozni tartalekolasra.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Bestbuy játékok
- Canon MILC: EOS R és M topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Battlefield 6
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918, 100% Akkumulátor
- Felújított Playstation 4 GoldHEN - 9db CSERÉLHETŐ PS4 játékkal (Ghost of Tsushima, GTA V, + sok más)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ekkold