- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akaccuker
csendes tag
Valakinek van ötlete hogy mivel kerülhetném meg a HDCP-t? Esetleg valakinek eszköz tippe?
Nemrég vettem egy hdmi splittert, és nem szedte le fekete kép volt sajnos továbbra is. Próbáltam a komponens kábel + átalakítóval de úgy se. -
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Sziasztok,
beköszönős, olcsón vásárolt slimmel csatlakozom.
Még a generáció alkonyán kölcsön PS3-mal végigvittem pár játékot, de azért elég sok minden ott ragadt sajna, ezeket akarnám pótolni. Lemezek már úton, elfekvőben volt egy kicsi SSD, azt belepattintottam, egy alaposabb takarítás, pasztázás azért elkél majd szerintem, mert sokat állt az előző tulajnál. -
Carlos Padre
veterán
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Talan kovest a neten latottakat
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok
Cfw-el használ valaki ps3xpad pluginnal 8bitdo controllert. Miután beirom a VID PID --et a device settings txtbe, az ultimate 2 sehogy nem tudom beüzemelni, neten láttam ultimate 1 perfektül működik.A ps4 konti perfektül működik natívan a pluginnal a vid pid beírás után device settings.txt-be.
-
Archttila
veterán
válasz
Oldman2
üzenetére
Most egyelore azt csinalja, hogy 10-15 masodpercig charging majd kiirja, hogy complete, aztan tolti tovabb igy ebben a loop-ban ragadva
kivancsi vagyok, de ugy kalkulaltam, hogy a battery az dead es mindenkepp venni kell majd bele egy ujat... ennek ellenere egyelore fingers crossed fazisban vagyok
ha feltamadna es 1-2 orat kibirna az most egyelore ertekelnem, hogy minel hamarabb tudjak jatszani
de ha nem az sem gaz, nyilvan ennyi ido toltes nelkul megoli szegenykemet. -
-
Archttila
veterán
Mai termés
(bontatlan)

Ezt meg tegnap csiptem el Vinteden
-
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziaszok a mai nap sikerült megoldani az external audio problémámat a ps3-on. CFW-el van olyan lehetoseg hogy third party headset-et rákapcsolj. Majd az audio settingsnel output device és a third party hangfal akár. Menüben továbbra sincs hang viszont a játékokban működik.
-
ezek az adatbazisok nem szazasak, nem mennek idonkent...
jah, evek ota mar csak honapok kerdese a ps3 emulacio tokeletessege
a ps1 emulacio nagyon jo, azt alairom. a ps2 okes. a ps3 egyelore nem kivalthato emulacioval. 1-2 ev mulva talan mas lesz a helyzet.
nekem egyelore a legegyszerubb egy ps2, mx4sio-val, igy h a scaler es a crt tv is adott.
-
Carlos Padre
veterán
Elbeszelunk egymas mellet
Emulacioban a hatodik generacio a vizvalaszto, felette vannak meg gondok, de a PS1 PS2 jatekok CRT shaderrel fantasztikusan neznek ki LCD TV-ken es minosegibb (es foleg joval olcsobb) megoldas mint az OG hardver valami scaler-rel. Persze ha nagy a gyujtemenyed es ragaszkodsz az eredeti vasakhoz...
-
válasz
Carlos Padre
üzenetére
minipecen soha, normal pecen legutobb par honapja... rpcs3 es xeniat, majdnem minden jatekkal volt kisebb nagyobb baj.
arra volt kb jo h lassam adott kodu jateklemezen van e angol nyelv (nemet stb kiadasok), jatszani.... hat orulok h nem vagyok raszorulva

-
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Hatpersze, az emulacio maga a perfekt problemamentesseg, plane minipecen

---
#82540 sodji
hja, hat akkor nincs is mirol beszelni, nincs mit troubleshootolni
itt csak a cfw/hen a jarhato ut.en magamnak meg csak-csak megcsinaltam, de mas gepen nem vallalnam a felelosseget... ha nem vagy magadban biztos, h egy youtube video alapjan tudod kovetni a folyamatot, akkor tenyleg keress valakit, aki vallalja.
#82545 Wlac
felesleges, a licensz elveszett es nem lehet recoverelni a vasarlo account nelkul. -
Wlac
Ármester
Itt az Xbox 360-as Rock Band 2-ről beszélnek, de ugyanaz a probléma. A #6-os hozzászólásban lévő cache törlést meg lehet csinálni PS3-on?
-
Vladi
nagyúr
van cfw és van hen. a régebbiekre felmegy a cfw az újakra már csak hen. Funkciójában a kettő gyakorulatilag ugyan azt tudja, hen kicsit macerásabb és kicsit instabilabb.
Nézz utána, hogy utólag "valahogy" be tudod -e szerezni a játékokat.
A módosítást magadnak is megcsinálhatod, vagy keresel a hardveraprón olyat aki x összegért megcsinálja. Szoktak hírdetni.
-
sodji
csendes tag
Na, beleptem usa account-al, azzal sem megy. Tehat semmilyen modon nem lehet mukodesre birni. A ps3 konzolt kizarolag ritmusjatekora tartottam meg, itt a ps5pro, pc, nintendo, stb... Igy ebben a formaban hasznalhatatlan, marad a cfw,...
Mar csak az kenne a kerdes ki tudna rarakni nekem,...? -
sodji
csendes tag
A gep nem is csatlakozik a store-ra..
Az account amivel megvettem anno a dlc-ket mar nem jo, ugyan is feltortek az email cimem amive regisztraltam, ez meg a ps3 ido elejen volt. Errol fuggetlen soha nem volt gond ezzel, kb 1 eve kezdodott a problema. Nyilvan azota volt tobb rendszer fissites is. Termeszetesen lehet a frissenb software is lehet ok. Viszont nem csatlakozik a gep os-re, wzt swm ertem,... Az elo hasznalatban levo account-al sem -
pontosan ird le kerlek, hogy miket csinaltal
feltettem ezer kerdest, szerintem a vegere tudnank jarni, ha lenne tobb infonk.....vladi javaslata is megfontolando, h tiszta lappal, 1 accountal inditani es utana ha az megy, lehet probalkozni tovabb
a cfw "jo", de ha te amugyis megvettel sok dlct, akkor talan azokat hasznalni legalban kenyelmesebb lenne.
-
Vladi
nagyúr
Vagy fogod, letúrod a redszert, csinálsz egy tiszta installt, belépsz psn-be az usa storeba és letöltöd újra.
Ezt akár másig képen is megcsinálhatod. Nekem is 2 ps3 van regelve a storeba és mindent is letöltött még egyszer.
Vagy már nem elérhetőek a dalok.

Jahi nge: ahogy írják, ha töröd a gépet akkor már ne engedd fel a sony storeba. Mert vagy be se enged, vagy banol. Tehát cleantiszta gépet használj.
Én vennék egyet hasznátan, factory reset, rendszerszoftver frissítés és újra mindent leszedni előről. Kész.
-
-
4.92 a legfrisebb hivatalos FW a sonytol, felteszem az van most a gepeden.
CFW-bol is 4.92 kellene a gepedre.
- ehez tudni kellene a gep pontos tipusat, matricaja irja, CECH- ?
- fat, slim, superslim?
- a CFW nem megy fel minden tipusu gepre!!!
- a HEN nevu tores felmegy, de fogalmam sincs, h a hackelt RockBand DLCk hasznalhatoak e azon
- be kell szerezned valahonnan a sok sok giganyi RockBand zene dlcket... ezek .pkg fajlok lesznek, amiket a feltort ps3on lehet "telepiteni" (errol irtam privit)
- az eredeti accountjaidat TILOS feltort gepen hasznalni, belepni, mert bannolhatnak !!
- es persze kell a dlckhez valo jatek is, mert pl egy EU lemez nem megy a hackelt US dlckkel pl
- teljesen fair, hogy ha a MEGVETT tartalmaid ELLOPJA a ceg/sony, akkor te azt visszalopd !Amugy az USA accountodon van megveve a sok sok dlc ? az betudott lepni, restore licenszet le tudtad futtatni ? dlcket ujraletolteni letudod a storebol ? es azzal az usa accountal inditod a jatekot ? (a jatek lemezes vagy azt is digitalisan vetted?)
-
sodji
csendes tag
Sziasztok!
Régi sztori, de azóta sem működik. Nagyon nem vagyok híve a CFW és egyéb warez dolgoknak, de talán ha lenne a gépen CFW, és egy régebbi rendszerszoftver futna rajta, újra működne a dolog.
Tehát a kérdésem az lenne: van közületek valaki, aki meg tudná csinálni a gépemen a custom firmware módosítást, esetleg egy régebbi rendszerszoftver visszarakását?
Előzmény, még egy 2024 hozzàszólàsom:"Szomoru vagyok, hatha tudna valaki segiteni,...
Adott egy rock band jatek elso resze ps3-ra. Borzalmas sok penzt koltottem a letoltheto szamokra (igy megjobban duhito) meg a ps3 idejeben, anno rengeteget jatszottam vele, elovettem par honapja, hogy kicsit bohockodjak vele, gond nelkul ment. Majd egyik naprol a masikra nem tudom a letoltott zeneket jatszani.
A listaban szerepel, kivalasztasnal szol majd kis toltogetes utan ezt irja:
"the song data you were accessing has become unavailable, and the game cannot proceed without it. your game session has restarted"
Usa jatek, usa store-ban vettem a zeneket, de eddig minden profile-al ment gond nelkul. Csinaltam megint egy usa profile-t, gondoltma az a baj. (Ps5 mar magyar profile-al jatszom).
De ugyan ez,..
Ha valaki tudna barmilyen megoldast, akar regebbi sw visszatelepiteset, vagy barmi mast (akar cfw is, hiaba itelem el), belenyulni a hdd-be, stb. nagyon halas lennek. Fizetnem is a faradozasat valami hozzaerto gamernek!
Koszo elore is"Ha van otlet, megoldas, privatba is irhattok!
Koszi -
james001
veterán
Nem tudom ezen mi olyan hihetetlen
Nekem minden más fontosabb egy játékban mint a grafika,főleg a tartalom és élvezhetőség van az első helyen,ha ezek nincsenek meg akkor tök mindegy milyen gyönyörű az egész. Nyilván szeretem én is a szép játékokat,de olyan érzésem van hogy mostanában a játékoknál csak erre mennek rá semmi másra... Persze tisztelet a kivételnek,ott van pl a Ghost of Yotei,az azért szép is és tartalom is akad azért benne
De ez már csak ilyen egy az ezerben kb 
#82526 Archttila: Mondjuk nem csak az european extreme-től félek,a VR misszióktól is... Elvileg azok nehezebbek mint az alap játék

-
ami a ps5 utan a ps2, az pixelartban a sega saturn metal slugja utan a river raid atarin

es "modernebb" pixelart ele konnyi visszaulni, mert nem a 3D ligahoz mered a "grafikat", nagyon mas a 2d-3d. persze egy mai pixelart szebb, mint anno, de a difi kb a ps4 vs ps5 era szintjen van jelen, nem "negy-generacios"

#82529 Archttila
az eredeti felbontasban, crt kijelzon nekem sincs nagy gondom az ugralo poligonokkal
szeretni azert nem tudom, en pecen jatszottam akkoriban, a voodoo1 tudott perspektiva korrekciot
(ellenben a kis felbontasu textura bilinear filteringje helyett a ps1 "kockas" de eles texturait jobban szeretem mara... de anno el voltunk ajulva tole... fura dolog a nosztalgia...)c64en nottem fel, tudom ertekelni, ha egy jatek adott fix hardverbol sokat kihoz, tehat ilyenmodon tudom csodalni is akar a ps1 grafikat, de azert sokszor, sok jateknal kell ido szokni a felbontast, grafikat, es legeslegesleginkabb a frameratat, ami sokszor botranyos (volt). ertsd: hogy utana vegre atszellemulve atadd magad a JATEK elvezetenek, amikor a korites mar sokkal inkabb lenyegtelen.
Another Worldot eloszor ps4en toltam vegig
annoanno mekkora szam volt.... snes-re is megvan, na az kemeny kihivas, monthatni remenytelen 
Handheldekhez mar nem eleg jo a szemem, bar psp-n neha azert outrun c2c szokott menni (de probaltam attolteni ps2-re a progresszt, sikertelenul.... errol a topikjaban megemlekeztem)
Hubrist is megvettem enis, talan sose lesz ra idom
pedig mindenki dicseri. -
Archttila
veterán
En kifejezetten imadom a PS1 z-buffer hianyabol eredo remegos texturat
mar anno is szerelmes voltam bele (Wipeout, Tomb Raider 1, Tekken...) de en ahhoz az allatfajhoz tartozom, aki a mai napig jatszik River Raid-et ha ugy adodik, vagy most par hete PS VIta-n az Another World ment [kép] csak sajnos nalam a handheld mar a kezdetek ota (Game Boy, Game gear...) a kenyelmetlen, nem nekem valo kategoria, kiveve most legutobb a PS Portal de az meg nem teljes erteku kezikonzol, igy egy fillert nem adok erte.Most szalltam ki VR2-bol, es azt kell mondjam isteni Sci-Fi ez a Hubris. Nem vallal sokat, de amit igen azt szepen hozza, na es van hangulat
ami ennel a mufajnal elengedhetetlen. Csak hat venulok, 1 orat birtam most, melegem van, faj a derekam
pedig esku GT7-ben a 3 ora befigyel 
-
Vladi
nagyúr
Vársz egy hónapot és kipróbálom magamon. Most viszem a Jedit ps4-en onnan át akarok ülni ps2-re.
Mondjuk ha bvelegondolok hétvégén meg a sonic ment megadrájvon. Persze az más, lehet nevezni pixel artnak.
Egyébként ps4-en meg játszottam a death strendinget, de baromi hamar felidegesített és töröltem. 90 perc játékból 10 perc séta a csúszós köveken, 80 percig nézhetem a borzalmas videókat...
Egyébként a régi játékok - még a ps3 előtti érából - egyik legfőbb vonzereje - akár az azóta született faitaloknak is - hogy indítod a gépet, még 5 mp és játékban vagy.
-
válasz
james001
üzenetére
Tehat amikor mondjuk 2 honap ps5 utan leulsz a ps2 egyik nem-MGS jateka ele, nem ut meg a grafika elsore?
Valahogy nemtom elhinni. Te lennel az elso ember akinek ENNYIRE nem szamit a grafika
Ezekszerint ps5 cimnel sem elvezed a jo grafikat, mert ha a bena sem erdekel, akkor a jobb se hat meg, gondolom?Az MGS2-3 az ket jatek a sokezerbol, amikkel raadasul en spec nem jatszok. A "kidolgozottsag" nem a ps2 korszak vedjegye, na

----
#82525 Red_Bull
igen, a Dirt2 nekem is nagy kedvenc, kb a szeria legjobbja, Croatia/Horvatorszag pedig a legszebb palya
es igen, pecen a nagyfelbontas es 60fps csak fokozza, de en ennek ellenere ezt is inkabb mar csak konzolon piszkalom.... trofea, acsivment, problemamentesseg (dirt2 meg gfwl pecen, nem?) -
Red_Bull
aktív tag
Így van,vízválasztó generáció, itt léptünk be a ma is tartó korszakba, vezetéknélküli kontroller,HD felbontás/HDMI csatlakozás, online multiplayer stb..
A játékok is itt értek el valami olyasmi szintet amik valahogy mai szemmel sem idejétmúltak grafikában és játszhatóságban, legalábbis amikkel én játszok.
Amúgy PC-n is ez van, a napokban tettem fel a Dirt2-t ami 2009-es, 17 éves játék, és ma is teljesen élvezhető, látványos, jól játszható, nem tudom idejétmúltnak nevezni.. -
james001
veterán
Hát nekem nem kell semmit se csinálnom,simán végigjátszok bármilyen PS1 vagy PS2 játékot bármikor,nem zökkent ki a grafika egyáltalán. Pedig sokszor csak PS5-ön játszok,aztán ugrok át PS3ra,aztán PS1,PSP,PS2,mindig más

Egyébként nekem a MGS2-3 jut eszembe mikor kidolgozott játékról van szó PS2-n. Ott azért minden kis részletre odafigyeltek,érdemes utána nézni youtubeon hogy mennyi olyan dolog van ami sok mai játékban nincs is alapból
-
válasz
Red_Bull
üzenetére
érdekes kérdés... 2015-ben, 38 évesen még nemigazán foglalkoztatott a retro (ps1, talán a 2), pontosabban aktuálisan, "újként" játszottam még a 7. generáció játékaival, de akkor csak pár éves volt sokuk

most játszottam PONT végig a Tomb Raider 2013at közvetlenül egymásután x360on és ps5ön is, grafikában nincs gigantikus ugrás, frémrátában annál inkább (nyilván felbontásban is, de az szokható)
a ps3 éra nem csak grafikában ugrott óriásit, de VÉGRE kezdett általános lenni mindenféle irányítási séma a különböző műfajokban, véglegesedett a kontroller, stb. simaliba ps5 játék elől ps3 játék elé ülni és fordítva.
nyilván erre jön a vezetékmentes kontroller is, hogy pl kormányfronton is vannak már sokkal használhatóbb darabok, joystick, stb.... egyszerüen a MAI elvárások jórésze ps3on teljesült, azóta csak finomodás van

ps1 ps2 brutális visszalépés minden tekintetben, pláne ha az ember a nagy lapostévéjén élvezné ... jó scaler nélkül számomra szinte nézhetetlenek. CRT-n jobbak, de az meg "kicsi"

szóval igen, a 7. generáció elég vízválasztó
#82519 Archttila
oke, de azert ez az f1 nem 720p30fps, hanem 4k60 ..... nyilvan valahol sporolni kell a latvanyon azért még ma is, adja magát az épület (ami hidd el, még így se ps3 szint
)#82515 james001
az elavult nem jó szó.... kényelmetlen. a grafika élvezhetősége pedig nem simán csak kis megszokás, hanem komoly átszellemülés
már ha sokáig nem nyomom....persze pár óra után a játék a lényeg, de ha egyszerre több platformon is játszol, elég macera az első két sony generáció
-
Archttila
veterán
válasz
james001
üzenetére
Nos igen, az egykor aranyos kis Kate Walker sem a regi mar

de legutobb az F1 25 baltaval faragott arcain kacagtam, a grafika itt-ott konkretan PS3-mas szint, vagy az epuletek mondjuk Yas Marina circuit korul.. olyan steril mint a frissen bontott orvosi szike... borzaszto low poly amivel alapvetoen nem lenne bajom ha nem 2025-be jott volna ki es nem ereznem rajta a nesze iden is loktunk nektek valamit
-
Vladi
nagyúr
válasz
james001
üzenetére
A világ játékos közössége jó régóta elmélkedik ezeken a dolgokon. ps2-ps3 korszakot szokták aranykornak is nevezni. A játákok már jól néznek ki, van értelmezhető hardver, de még tart az az időszak amikor a fejlesztők szabadabbak voltak. Olcsóbb volt jóval a fejlesztés is, tehát lehetett érdekes ötletekkel előállni. aztán lettek belőle legendás sorozatok.
-
Archttila
veterán
válasz
james001
üzenetére
Sőt szerintem élvezetesebb a PS2-PS3 éra mint a mostani modern konzolgeneráció
Ezzel is csak egyetérteni tudok

Futószalagon termelt játékok amik tömegigényeknek, excel tábláknak, es mérőműszeres grafikonoknak próbálnak megfelelni. Nyilván vannak jó játékok is, de a tendencia ez, es ez csak egyre rosszabb lesz.
Az exkluzivitás mint olyan meg már megszűnt.Régen minden jobb volt, kivéve a sorozatok...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Red_Bull
aktív tag
Idén lesz 20 éves a PS3, szerintem olyan szempontból a legérdekesebb ez konzolgeneráció, hogy még mai szemmel is élvezetes tudott maradni, és nem retro értelemben..
20 évesen a PS1 2015-ben, a PS2 meg 2020-ban már nagyon-nagyon elavult dolog volt,ennél meg ha leülök elé nincs ilyen érzetem.. -
Mielőtt izgatottá válnál, ellenőrizned kell a modelledet:
• Támogatott: Super Slim és Slim 3000/2504 NOR Flash-sel.
• NEM támogatott: Szupervékony 12 GB-os modellek (eMMC).
Hogyan ellenőrizhető?
Vedd ki a merevlemezt, és indítsd el a konzolt. Ha az XMB menübe bootol -> 12 GB-os modelled van (Nem támogatott). Ha azt írja ki, hogy „Nem található tárhely” -> Akkor indulhatsz is. -
vargalex
félisten
válasz
Konzolgame95
üzenetére
Minden előfordulhat, öreg gépek már ezek. Ahogy írtam, mi hibásan vettünk egyet (éppen YLOD-et produkált) a piacon 3000 Ft-ért. NEC tokin helyettesítés óta hibátlan.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Konzolgame95
üzenetére
Addig használd, amíg megy. Sajna a fatek mind ketyegő bomba, max az utolsó szériások bírják tovább.
Elméletileg lehet javítani, pl vargalex csinál ilyeneket. De ha nem visszafelé kompatibilis modell szerintem nem éri meg a vesződést. Annyira olcsóak a slimek, hogy inkább veszel másikat. -
vargalex
félisten
válasz
Konzolgame95
üzenetére
Mire vagy kíváncsi? Nekünk van itthon egy, amit NEC Tokin hibával vettünk apróért. Elektrolit kondikra csere óta rendben működik.
-
Konzolgame95
friss újonc
Sziasztok szereztem egy PS3 fat modellt cechl03 tudnátok nekem véleményt mondani .
-
james001
veterán
GT6 nem olyan nehéz,csak sok idő. Ebben a legkönnyebbek a jogsik,egyedül az S jogsiban van egy kettő ami talán húzós,de itt kontival egyszerűbben lehet megcsinálni mindent aranyra. Ami hosszabb az a 12.000km elérése,ha végig nyomod a karriert teljesen akkor is még csak 6-7000km-nél leszel kb asszem.
GT Sportról sajnos lemaradtam,későn vettem észre annál hogy le fognak állni a szerverek,már csak a multis trófeák kellettek volna pedig
GT7ben már csak az S jogsi kéne aranyra,aztán platina,de mivel már vagy 6 féle fizikai update-n esett át,mindig nehezebbek lettek a kért idők is rájuk,szóval vissza kéne gyakorolnom bele magam,egyszer majd megcsinálom a GT5 után szerintem...
Grid-ben most csak egy trófea kell,a 42.000 km-es,arra farmolok már csak 30.000km kell kb talán idén meglesz valamikor egyszer

-
válasz
james001
üzenetére
Osszessegeben sok grind es horrornehez a GT platina?
anno azt gondoltam igen..... a foza motorsport 3 "platina" xboxon nekem, az fm4 meg nincs feladva, de eselyes h sose lesz meg.... es mar nezegettem a GT7et, de a penzszuke miatt szamomra az is grindes.......
gts/gt7 neked plat?grid2019ben segitek szivesen ha kell valami online, azt mintha lattam volna h nyomod
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 1000GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
God of War csomagokat viszont szerintem digitálisan veszem majd, fizikai marha drága mindegyikből (GoW 3 megvan PS4-re).
ha feltamadna es 1-2 orat kibirna az most egyelore ertekelnem, hogy minel hamarabb tudjak jatszani
(bontatlan)