- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mobil flották
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Akciófigyelő: Február 16-ig kedvezményes áron három HMD mobil
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
StefiGarf
újonc
válasz
MadMancs #847 üzenetére
Nyugalmi pulzus mérése tökéletes, azt nem is vitatom. Az EKG is tök jó, ha a gyári EKG 1-es elvezetését nézed.
A vérnyomásod valszeg a kalibráláskor megadott érték körül mozog és akkor jól is méri. De ha egyszer kiugrót kellene (mondjuk 120 átlagos helyett 160) mérnie, pláne ha nincs hozzá emelkedett pulzus, akkor jócskán alatta fog maradni. -
Sziasztok.
Egy kis utóhang a múltkori vérnyomás/pulzus témához.
Most már 100% hogy akinek nem jól mér, az valamit rosszul csinál.
Kórházban vagyok, tegnap volt térdműtét, műtét után 4 órára monitorra raktak (EKG, spo2, vérnyomás, pulzus).
Spo2 továbbra is tévedésen van sokszor, EKG ugye más a kettő, viszont vérnyomás és pulzus fixen megegyezett órával ,vagy ha eltért akkor is minimálisan. Ennél hitelesebb ellenőrzés nincs.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
nagyj74
senior tag
válasz
mgTerminator #845 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen!
-
Bilux
veterán
Ezt a szíjat keresem esetleg valaki jó áron nem látott?
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
nagyj74
senior tag
válasz
mgTerminator #840 üzenetére
Azt hogy lehet bekapcsolni?
-
Mert az óra saját simje ha inaktív akkor nehéz lenne vele hívást indítani vagy fogadni.
Márpedig forumtárs épp azt szeretné. Míg Wearable appban nincs beallitva hogy melyik teló sime(ke)t használata óra addig az se fog menni.
Amúgy az én órám nem merül gyorsan. 24 óránként töltöm, bőven jó.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
$atirka
őstag
válasz
MadMancs #836 üzenetére
Nemá...
Miért kell a hívás fogadáshoz állandóra bekapcsolni?
Lehet ettől merül gyorsan az órád...
Mindig auto-n kell lenni.
Így ez azt jelenti, hogy ha telefon hatósugarában van az óra, akkor arról megy a hívás, ha szétkapcsol a bt kapcsolatról, akkor átvált az óra saját sim-re.
Valószínűleg azért nem megy a hívás, mert valami szolgáltatós probléma van."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
Ha a beállítás automatikus akkor az óra esim et nem használja amíg telefonhoz van csatlakoztatva. Olyankor a teló sim kártyáit hasznalja (ha ezt beallítod Wearable appban).
Kapcsold ki Bluetooth akkor aktiválja esim. Ha pedig hívás is akarsz fogadni akkor állítsd állandóan bekapcsolva ra.
-
nagyj74
senior tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni..
A telefonon aktiváltam a Galaxy Watch Ultra órámon az e-simet. (QR kód beolvasás.) Az órán a beállítás automatikus. Próbáltam többször is hívást kezdeményezni próbaképpen, de semmit sem csinál az óra. Csak a hívás bintásnál ad hangot. Valamit még kell beállítani? -
-
StefiGarf
újonc
válasz
MadMancs #828 üzenetére
Amúgy lehet, hogy vékony hozzá a kezem, vagy valami egyéb nem tetszik neki. Majd csinálok olyan próbát, hogy odaadom a hevernak, használja. Ha nála is rossz, akkor nem én vagyok a korcs.
Te legalább szerencsés vagy, ha jól működik. Én is azt szeretném...
Amúgy az edzés indítására nem mászik fel rögtön, csak egy idő után -
válasz
StefiGarf #826 üzenetére
Na watch 7 eleve rossz helyen mérsz. Csuklócsonton nem lesz jó. Egyebk3nt próbálom reprodukálni amit írsz. Egy helyben ülök, elinditok bármilyen edzést, hiába kalimpálok, nem megy fel a pulzus amíg ténylegesen el nem kezdek mozogni. Szóval nálad valószínűleg az óra hibás, vagy ha mindig ott hordod akkor eleve a pozíció se jó.
Egyhelyben ülve 2 perc karlóbálás
Szóval nem tudom becsapni. Edzés indítása nem viszi feljebb a pulzust.
GPS, igaz gyalog, de nem. Vágja le kanyarokat.
[ Szerkesztve ]
-
StefiGarf
újonc
Nos, azt hiszem, ez magáért beszél.
Pár % beleférne, de a 69 vs. 111 kicsit durva. És a 69 is talán picit több a valósnál. Asztalnál ülve, kicsit úgy mozogva...[ Szerkesztve ]
-
StefiGarf
újonc
Ez jó ötlet lehet, a kölcsön órás tesztek után borotválok.
Mondjuk nekem is eszembe jutott már, egyelőre úgy, hogy pofával lefelé vettem fel az órát, mert hogy ott nincs szőr, cserébe sokkal több ér van. Talán jobb úgy a véroxigén, de a pulzus ugyanolya xar.
De tényleg, most megint megpróbáltam, csak azért: Ülök egy helyben, a pulzusom 60, kicsit (könyékből, finoman) mozgatom a kezemet, miközben Tenisz edzés profil fut. 103-as pulzus... -
StefiGarf
újonc
válasz
mgTerminator #821 üzenetére
Amúgy be, igen, és kalória számoláshoz biztos kell is, de a pulzus egy adekvát mérhető dolog.
Illetve az lenne -
$atirka
őstag
válasz
StefiGarf #818 üzenetére
Volt már korábban okosórád, és az jól működött ilyen téren
Csak mert 2 dolog lehet...
Vagy hibás a szenzor az órában, vagy anatómiailag van valami eltérés (tudom hülyén hangzik) és nem tud jól dolgozni az óra. Tudtommal a pulzusmérés a legjobban működő funkció ezekben a Samsungokban."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
StefiGarf
újonc
válasz
mgTerminator #815 üzenetére
Próbáltam én mindenre állítani a lazától az atom szorosig, sehogy sem jó. Valóban van egy "legjobb" szorosság, akkor mondjuk nem 130-at mér 90 helyett, csak 110-et.
Valószínűleg van egy algoritmusa, ami úgy kalkulál, ha edzel, és pl ilyen mozgást mér a szenzor, akkor kb ennyinek kellene lenni a pulzusnak. De ez gagyiii. Legalább azt nézné/tanulná meg (vagy lehetne beállítani), hogy mi egy adott terhelésen a pulzus tartományom és ahhoz viszonyítana.
Én mindig sokat sportoltam, de ifjú korom óta 60 körüli a pulzusom, most így öregen kicsit kevesebb.
Amúgy jön a nagy teszt, haveroktól elkérem az óráikat és összekalibrálom valami sportolás közben. Aztán majd meglátjuk... -
Azért watch 5 és 7 nem igen hasonlítható össze, 7 teljesen új fejlettebb szenzorokat kapott.
Továbbra is azt mondom ha jól illeszkedik, nem laza, nem szoros és nem a csuklócsonton hordod akkor relatív pontos 7/ultra.
Mint már írtam felkaros mandzsettás vérnyomásmérővel (ami pl legtöbb háziorvosi rendelőbe is megtalálható) szoktunk kontroll méréseket végezni főleg az első hetekben (bal kézen óra jobb kézen vérnyomásmérő) . Minimális az eltérés. Nyugalmi állapotban és aktív mozgás (pl takarítás) közben is.
Volt hogy órát cseréltünk, ilyenkor már picit nagyobb volt az eltérés (de még tűréshatáron belül) de mindenkinek a saját szokásos értékeit mutatta (nekem alapból alacsony a vérnyomásom az átlagnál magasabb pulzussal, páromnak jó minden)
Én mondjuk a szokásos helytől feljebb hordom az órát mert csuklóm is tetoválva van kézfejtől nézve 7cm ig, na azt nem szereti.
Szóval, akinek nem jó az valószínűleg rosszul hordja.
-
mgTerminator
veterán
válasz
StefiGarf #811 üzenetére
Ha túlhúzod a szíjat sem jó, ha lazán hagyod az sem. Érintkeznie kell a bőröddel csak. Ha nagyon szőrös a karod az is befolyásolja.
Egyébként hány éves vagy hogy ennyire alacsony a pulzusod? (ha jól tudom minél idősebb valaki annál alacsonyabb) Vagy valami maratoni futó vagy?
Ja a GPS házak között nem lesz pontos, a telefon sem az. Nekem rendszerint megbolondul magas épületek között.
[ Szerkesztve ]
-
pgonzy
tag
válasz
StefiGarf #806 üzenetére
Én hasonlókat tapasztaltam sajnos. Szeretném szeretni a samsung órám, de nem hagyja magát.
A GPS túrázásnál nagyon sokat téved. Vérnyomást azt mér, amit kalibráltál neki, annak szuper, akinek nem ingadozik a vernyomasa. Igazából ez az óra sportra, egeszségügyi adatok meresere szinte alkalmatlan. Annak jó, akit ezek nem erdkelnek, csak az ezen kívüli felhasználási módokat használja. Üzenetek, idő, nfc fizetés, sokat mér időt valamiért, használ listákat....stb.
Szóval vannak jól használható részei, de sok minden csak mintha a kötelező miatt lenne beletéve. Sokat gondolkodtam valtason, de nem igazan tudom mire lehetne, így maradt ez egyelőre a hibáival. -
pgonzy
tag
válasz
StefiGarf #811 üzenetére
Igaz én 5pro-t használok, de teljesen hamis pulzus értékeket mér tevékenységek közben. Túrázaskor, mikozben siman beszelgetünk a tarsammal, akkor 170-180-az pulzusokat is mér, mintha kifutnám a lelkem. Azt tapasztaltam, hogy bár soha nem volt igazan pontos, de a legutóbbi frissítés óta nagyon rossz lett a pulzusmérés.
Nyugalmi helyzetben mér talán elfogadhatóan. -
-
StefiGarf
újonc
Sziasztok!
A valódi pulzust pl kézzel mértem, de ha edzés 130-as pulzus mellett nyomok egy vérnyomásmérést, akkor hirtelen "rájön", hogy nem 130 csak 90.
Amúgy nyugalmi pulzusom 54, és futópadon brutál hajtva is csak 130.
Szóval egy súlyzós edzés/tenisz alatt ritke, hogy elérjem a 100-as frekit. Ez a vacak meg 140-eket mutogat akkor.
Ja, a szíjat úgy meghúzom néha, hogy leszárad a kezem, akkor is rosszul mér. De már próbáltam azt, hogy ülve bekapcsoltam valami edzést, lengettem kicsit a karom, és 2 perc múlva már 100 körüli értéket jelzett, míg az igazi 60 volt...
De ha általában mindenkinél jó, csak nálam nem, akkor vagy velem van a baj, vagy az órával. Jobb esetben az órával. De most kölcsönadom a haveromnak, tesztelje, hátha...
-
válasz
gyuri2008 #800 üzenetére
Ha nem töltöttél rá semmit, akkor csak gyári lehet. Van LTE? Utóbbi nagyon tudja szívni az akkut.
De amúgy pár töltésbe általában belekerül, hogy beálljon az akku.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
$atirka
őstag
válasz
StefiGarf #806 üzenetére
Mivel mérted a "valódi" pulzust edzés közben? Amúgy igen, edzés közben nagyon kevés a 80-90, sok embernek az a nyugalmi pulzus.
Nekem itthon a futópad mutat jó nagy marhaságokat, ha ilyesmit néztél, ahhoz ne hasonlítsd.
Esetleg húzd meg szorosabbra az óraszíjat, legalább edzés és mérés közben, hátha úgy jó lesz."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
válasz
StefiGarf #806 üzenetére
Edzés közben teljesen normális (de még séta közben is) a 100-120 as pulzus. Intenzív edzés közben 120-140 is teljesen ok még. Honnan szedted ezt az edzés közbeni 80 körüli értéket? Ott esnél össze ahol vagy oxigénhiány miatt.
Vérnyomásmérő része is viszonylag pontos. Random szoktam kontroll mérést végezni felkaros mérővel, minimális az eltérés sys, dia és pulzus esetében is.
Veroxigen szint, hát igen az a része nem az igazi.
GPS-t séta és futás edzésekkor használja csak óra nálam, akkor viszont tűpontos.
[ Szerkesztve ]
-
StefiGarf
újonc
Sziasztok!
Új vagyok itt és nemrég lett meg az első okosórám - egy Galaxy Watch 7.
Hát ez valami borzasztó nagy csalódás.
Mivel nincs összehasonlítási alapom, ezért itt kérdezem: lehet, hogy kifogtam egy rossz darabot, vagy minden óra ilyen gagyi?
- a pulzus mérése nyugalomban oké, de amint edzést indítok, felmegy 120-140-ig is gyakran, miközben a valódi pulzus érték 80-90. Így persze tök fals adatok jönnek le az egészről
- véroxigén ugyabban a testhelyzetben egymás után 10x mérve pl 93-és 99 között random valami
- vérnyomás mérése egy vicc. Ha bekalibrálod, akkor arról a tartományról ötletszerűen mozdul el csak, köze nincs a valósághoz
- alvás funkció közben is néha idétlen dolgokat mér, de az következik az előzőekből
- A szuperpontos GPS sem annyira szuper, de nem rosszabb, mint az átlag telefoné (ami persze nem szuper)
- ezek az alap hibák. Ezen túl jó lenne néhány használható applikáció rá, de az lehet van, csak én nem találtam még meg. (Például jó lenne egy beállítható edzés, hogy magad válaszd ki a funkciókat, és akkor mondjuk egy kenu túrán nem bicikli üzemmódban kéne használni, hogy útvonal is meg pulzus is legyen rajta.)
- hogy jót is mondjak róla, legalább az EKG jól működik (ha nagyon fixen tartod az ujjadat) és az akksi fogyás sem vészes, pedig AOD van és bekapcsolt GPS.
Szóval: tényleg ilyen gagyi a legtöbb cucc, vagy csak én fogtam ki? -
gyuri2008
veterán
Igen lehet.
-
gyuri2008
veterán
Lehet párosítani egy fit3-at az óra mellé?
-
válasz
gyuri2008 #798 üzenetére
Akkor a sima 7. Bár az se mindegy hogy Wifi vagy LTE verzió, van e esim vagy nincs. Ha van van e rendes térerő stb stb.
De még reális is lehet ez a merülés. Nem. Vitték akksi kapacitás túlzásba.
Számlap. Az a gyári ami volt amikor bekapcsoltad először. De messze se biztos hogy az a legjobb.
Ultra esetén gyári default az analóg Ultra. Na az sokkal jobban eszi akksit mint a jelenleg használt Ultrasok információ.
Az se hagyd figyelmen kívül hogy óra is pont úgy működik mint teló, kell neki jópár nap mire kiismeri használati szokàsaidat, stb, javulni fog még üzemidő is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Három méretben, 3 nm-s chippel lép előre a Galaxy Watch. Kiderítettük, mekkorát.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest