- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz parandroid #184041 üzenetére
Mindkettőnknek azt tudom mondani, hogy nem baj hogy nem értünk egyet!
Én leírtam miért adnám el mindenképp. Szerintem logikus. Elfogadom, hogy Ti másképp látjátok.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
parandroid
félisten
válasz MZsoltee #184039 üzenetére
Mire váltanék, addigra valszeg a lap+ram is olcsóbb lesz. Meg nem veszek azért egy 9700x-et, hogy utána megint lecseréljem majd egy 9800x3d-re, mert azon is buknék csak. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy akkor is ugyanazt a lapot/ramot venném majd, mint amit most előre megveszek.
Szóval én sem vagyok meggyőzve, pedig itt ketyeg a gépben az 5800x3d. Ahogy a dolgok jelenleg állnak, még az sem biztos, hogy idén cserélek, mert egyezerűen nem érdemes.Ha valakinek egy gyenge am4 konfigja van, az más kérdés, ott megérheti a csere am5-re, ha teljesen uj konfigot vesz, akkor nemis kérdés, hogy azonnal am5-öt kell venni, boltbol, újan az am4 most már nem ér annyit, amibe kerül.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz MZsoltee #184039 üzenetére
Lehet hogy szemmel nem lehetne látni, de én tudnám hogy van és ez bökné a csőröm
Én úgy vagyok, hogy ha váltok akkor mindent egyben és az rögtön jobb legyen mint ami van. Anno ezért is vettem ezt a procit, mert kitolja a konfig élettartamát.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MZsoltee
veterán
válasz MaddeNNNN #184038 üzenetére
Nekem az újabb platform mindig jó ajánlat +0ft ért. 0-rol induló garancia+ a lehetőség a fejlesztésre. Ha ez nem, akkor meg azért éri meg eladni, mert 50k-t ki lehet szedni szemmel látható teljesítmény romlás nélkül egy 5700x3d-vel.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz MZsoltee #184036 üzenetére
A mostani procim is garis, a RAM-om is szóval ezzel nem vagyok előrébb.
Még mindig ott vagyunk, jó esetben ugyan annyiból átmegyek AM5-re de a gépem nem lett mérhetően jobb. Csak benne van a potenciál, hogy jobb legyen + csak belépő lapom és ramom van.
Majd további 270 ezer forintért jobb lesz.
Továbbra is ott vagyok, hogy inkább megvárom a AM5 köv gen-t vagy AM6-ot.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MZsoltee
veterán
válasz MaddeNNNN #184035 üzenetére
Eladó a platformot egészben lappal procival ugyanott vagy teljesítményben, de minden új, garanciális és tudsz majd tovább fejleszteni később majd lap és procicsere nélkül. A ddr5 is már 40k elején kapható 32 GB CL30 6000mhz. A 7700as 100k. Tehát csak a proci eladási árából megvan az új CPU és ram. A régi lap és rám árából kell venni egy b650-es lapot és boldogság.
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
válasz MZsoltee #184030 üzenetére
De pont ez az, most veszek azon az áron egy 7700X-et és ugyan ott vagyok csak DDR5-ön drágább lappal és drágább rammal.
Tehát pénzt költök most azért, hogy kb ugyan ott legyek, de majd egyszer hátha nem 270 ezer lesz az egyetlen processzor ami valós előrelépést jelentene.
Nekem ez nem üzlet.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MZsoltee
veterán
válasz parandroid #184033 üzenetére
Több hirdetés van fent, hogy vennének 130k-ert azonnal. Több jegelt van 140k körül. Nézz körbe az aprón!
-
parandroid
félisten
válasz MZsoltee #184032 üzenetére
Tekintve, hogy 5800x3d-t már nem lehet kapni, ez elméleti kérdés. Használtan meg mindenki annyit kér érte, amennyit nem szégyell, és sokan nagyon nem szégyellősek. Legfeljebb sose fogják eladni… 140k egy hasznalt 5800x3d-ért, lol, az egy új 9700x ára. Kizárt, hogy valaki ennyit kifizet érte. Hogy ennyiért hirdetik, azt el tudom képzelni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MZsoltee
veterán
válasz parandroid #184031 üzenetére
10% órajelben. A lent hivakozott grafikonon ebből még is jelenik 5%?
Árban pedig 50% plusz. 140k ért pillanatok alatt elmenne, 5700x3d meg van 85-90 között.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
parandroid
félisten
-
MZsoltee
veterán
válasz MaddeNNNN #184020 üzenetére
Szerintem pont most éri meg róla upgrade-elni. Jó áron el lehet adni 100k -ert meg lehet kapni 7700-at minimál árból next generációs platform, amibe mehet majd 7800/9800X3D is. A régit meg túlárazottan el lehet adni.
Da az sem rossz bolt, hogy eladó és veszel egy 5700X3D-t. Óriási felár van rá, amit semmi se indokol.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #184027 üzenetére
Igen, bar akkor tokeletes, ha mas foldrajzi helyen taroljak.
E30 (oo=[][]=oo)
-
parandroid
félisten
válasz soldi3r #184026 üzenetére
Erre a célra egy 1TB-os külső SSD a tökéletes megoldás. Az összes nagyobb gyártónak van ilyenje. A másik lehetőség egy nvme külső ház, és bele egy bármilyen nvme ssd. Nálam utóbbi megoldással egy 512-es m2 ssd van, amit lecseréltem nagyobbra.
p
-
rwin5
őstag
válasz 4264adam #183992 üzenetére
Szia,
egyetlen 1 dologban kérném még a segítséged / segítségetek.
Munka végett általában havonta keletkezik 4-5 GB videós tananyag, amit jó lenne egy másik HDD / SSD-re is kimenteni, ez éves szinten nem haladja meg az 50-60 gb-ot.Tudnál javasolni még egy kisebb méretű hdd-t, ssd-t, aminek az volna a funkciója, hogy az 1 terrás tárolóról csak egy ctrl copy-val át lenne másholva oda is? Elkerülve ezzel azt, hogyha véletlen megadja magát az 1 terrás, ne vesszen el az űrbe.
(pendrive-ra is ki lesz mentve, de korábban már történt adatsérülés ezért kifejezetten kéne plusz egy meghajtó)
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
MaddeNNNN
őstag
válasz 4264adam #184015 üzenetére
Azért a 7500F-et ne nevezzük 5800X3D szinten, amikor a 9700X nagy átlagban 5%-al jobb az AM4-es 3D chipnél.
Megtévesztő lehet azoknak, akik upgradelni szeretnének.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
4264adam
veterán
válasz ParadoxH #184013 üzenetére
Lap: [ASRock B650M-HDV/M.2 Alaplap] 50k
Proci: [AMD Ryzen 5 7500F] 76k
Proci hűtő: [ID-COOLING SE-214-XT] 9k
Ram: [Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz PVV532G600C30K] 43kÖssz: 178k
Ez egy jó beugró AM5-re és később bővítheted 9800X3D-re is vagy 7950-re.
Nem kell lapot cserélni sem.
Intel oldalon a B760 lap nem rossz, de a 14100 kerülendő a maga 4 mag 4 száljával és 110W TDP nem kecsegtető.
AMD oldalon erősebbet kapsz már most is 7500F (6mag 12 szál 5800X3D szint).[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz pocketpairpp #184009 üzenetére
Ha szétnézel hardverapro-n találsz miniPC-ket és az összes minimum Intel 8th genes CPU ki fogja szolgálni 16GB Rammal és SSD-vel.
Ezeknek az induló árai 70k. Ettől többet nem is kell erre a felhasználásra költeni. DP-n megvan a 60Hz
pl:
1. : HP Elitedesk 800 G4 I5 8500 256GB SSD 8GB RAM mini pc Ennek az ára 60k
2.: AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve Ennek az ára 65k2. pedig már overkill is.
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
Szia!
Használt gép: [link] Az alsó kettő közül valamelyik kb 65k
Újonnan pl:
Vírusok ellen javaslok egy reklám blokkolót a böngészőbe.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Használt "kisformátumú" brand gép & friss win11 telepítés? Meg egy "biztonsági" szoftver. Talán ez a legköltséghatékonyabb megoldás erre a feladatkörre
-
pocketpairpp
csendes tag
Sziasztok!
Apumnak szeretnék gépet venni.1. Mire fogod használni a gépet?
Csak netezés, podcastek, videók nézése.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
-
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?mindenre (kivéve monitor, billentyűzet, egér)
4. Mennyi a kereted rá?~120k
5. Egyéb:
A monitor tudomásom szerint HDMI,DVI-D csatlakozókkal ellátott.Semmi extrára nincs szüksége, fő szempont, hogy stabilan működjön éveken keresztül.
Mindenféle bántás nélkül a nyugdíjasok irányába, de "tipikus" nyugdíjas felhasználó, szóval esélyes, hogy pár ide-oda kattintás rossz oldalakon picit lassíthatja a gépét(vírusok,akármik), szóval ha esetleg picit több ram megelőzheti ezt, akkor az jó lenne.köszi!
-
4264adam
veterán
Használtan keresnék AMD 5700X3D-t.
Ramokkal jó vagy.
150k-ért pedig 6800.AM5-re ez a beugró és 5800X3D szint ami közel 5700X3D is. Igaz ez továbbfeljeszthető később 9800X3D-vel is.
Ram: [Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz PVV532G600C30K] 43k
Táp: [FSP Hydro K PRO 750W 80 PLUS Bronze] 25k[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
addikt
A VGA-val érdemes megvárni a teljes új Nvidia és AMD felhozatalt és a remélhetően bekövetkező árversenyt. Addig is a HUF további gyengülése ellen viszont:
AMD Ryzen5 7500f
ASRock B650M-HDV/M.2
G.Skill Flare X5 DDR5-6000 CL30-38-38-96 1.35V 32GB (2x16GB)AMD EXPO
FSP VITA GM 750
Thermalright Peerless Assassin 120/Assassin Spirit 120/ Burst Assassin 120, Arctic Freezer 36, ID-COOLING SE-224-XT"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
D4v3
őstag
Hello!
A közeljövőben tervezem bővíteni a gépemet, viszont szívesebben tenném 2 lépésben majd, szóval vagy előbb GPU, aztán egyéb csere vagy fordítva. 1440p, nem ultra beállításos gamingre kéne majd, ami most elég kompromisszumosan megy azért. Kompetitív játék nem érdekel és 75 hz-es mindkét monitorom, úgyhogy az fps elég, ha megáll ott.
A cserélendő konfig a következő:
Táp: EVQA 500W
Lap: Asrock B450M Pro4-F
CPU: Ryzen 5600G
Ram: 4x8Gb 3000mhz G.skill Aegis CL16
GPU: 6600XT 8Gb
Egyáltalán nem zárkózom el az aprós vásárlástól sem, és elsőre eléggé szimpatikus is a 6800-as GPU-ra váltás 130k körüli összegért (vagy XT, ami 150k és kb. annyival is erősebb), viszont az új GPU kapásból ugye új tápot is igényelne valószínűleg. Ezt a kettőt lenne érdemes most meglépni vagy a DDR5 + AM5-re váltás már hozna sokat, és ráérhet várni a GPU piac alakulására még? Köszönöm! -
Paxker315
addikt
válasz 4264adam #184001 üzenetére
a 350mm limitálhat? Mert 350mm még egy mikroATX-ben elfér, mondjuk a 350 felettiek már. Nem. Csak még mindig szoknia kell a szememnek, mikor nagy atx kuckóba mikro-lapot látok : ) Jó "szellős" . Hmm a CM mATX házak közt van "365"-ös megoldás is? Sőt, itt 400mm-t írnak. Így igazából nem látom okát, miért ne választhatna az alaplap méretéhez "passzoló" bódét : )
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz kiralytom #184000 üzenetére
CS2 egy ősrégi motor, ráadásul elég speciális, szrintem az X3D proci L3 cache-e hagyja hidegen, nyrs erőben meg jobb a 7600. Emellett simán lehet, hogy az nvidiát is jobban szereti. De ez mindkettő csak teória, én a cs topikban kérdezném, ottjobban ismerik a motort.
p
-
4264adam
veterán
válasz MazsolaTade #183999 üzenetére
Lapot, procit cserélném ki:
Proci: [AMD Ryzen 5 7500F] 76kA lap jobb VRM-es és később bármi is mehet bele 9800X3D is. Amit nem tud az az ARGB vezérlés.
Tápnak inkább ez: [FSP VITA GM 750W 80 PLUS Gold ]Frissebb és minden mai szabványt támogat
Háznak olyat vennék amibe azért bemegy 350+mm VGA is:
[Zalman N5 MF RGB] 23k[ Szerkesztve ]
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
Legfőbb játék amivel játszom: Counter-strike 2 , kompetitív szinten.
Egyszerűen nem értem, hogy haveromnak, hogy van akár 30-50%-kal is esetenként ( nem mindig) több fps-e az alábbi platformmal.
Jelenlegi konfigom : 5800x3d , AMD 6700 XT 12 gb , 16 GB ddr4 3200mhz ram.
Haver konfigja: AM5 7600 , 4060 ti 8 gb , 32 gb ddr5 6000 mhz
Neki fogalma nincs a gépről , konfigurálni és optimalizálni sem tudja. Nekem e téren van tapasztalatom, úgy tűnik mindent optimálisra állítoittam, úgy a játékon belül, mind a windowsban , illetve a biosba is belenyúltam, mégis neki ugyanott akár 500-600 FPS is befigyel , ahol nekem 350-400-at sikerül csak elérnem. Nem beszélve arról, hogy neki a játékon belüli beállításai magasabbak , mint nekem. )azt márr el sem akarom hinni, hogy gyakorló pályán botok nélkül akár 900ig is felugrik az FPS-e...életemben nem láttam ilyen magas fps számot CS2-ben)
-Az én információim szerint bár AM4-es az x3d-m, de egyáltalán nem vagyok hátrányba a 7600-hoz képest.
-A 4060 ti sem erősebb, mint a 6700 XT , mégis magasabb számokat ér el.
-Egyedül a ram-nál látom az igazán jelentős különbséget.Vagy tényleg ennyivel jobban fut ez a játék az Nvidia kártyáin?
Ha nem muszáj nem váltanék még platfromot, videókártya erősítésen gondolkodtam. Várom az új szériát, hogyan hat a piacra, főleg a használtra. 3080/3080ti vagy a 4070 super széria. Bár nevetséges amilyen áron pl. 4070/ 4070 super-et árulnak itt az aprón, gyakorlatilag új árában
Ugyanakkor ez a játék cpu heavy , szóval azon is törtem a fejem, hogy elképzelhető , hogy a platformáváltás lenne az igazi megoldás? Nem $zíve$en.
[ Szerkesztve ]
-
MazsolaTade
tag
Sziasztok!
Lehetőségem van egy 1080ti beszerzésére, ezért gondoltam körbenézek, hogy ha új kártyát nem veszek, akkor milyen gépet tudok összerakni.
Tudom, hogy a 1080ti nem mai kutya, de jelenlegi gépemet 13 éve rakta össze ez a Fórum és csak egy kártyát cseréltem benne meg SSD-vel gyorsítottam és vidáman elvagyok vele.
Célom az, hogy ha majd elég lelkierőt (meg pénzt) gyűjtöttem, hogy ugyan ennyit elköltsek csak videókártyára, akkor tényleg máshoz ne kelljen nyúlnom a következő években.
Ezt a konfigot néztem ki:
Alaplap: ASUS PRIME B650M-K (45k)
Processzor: AMD Ryzen 5 7600X (96k)
Hűtő: THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 SE (20k)
RAM: KINGSTON FURY 32GB Beast EXPO DDR5 6000MHz CL30 KIT KF560C30BBEK2-32 (52k)
SSD: KINGSTON 2TB NV3 M.2 PCIe M.2 2280 SNV3S/2000G (52k)
Táp: COOLERMASTER MWE Gold V2 750W (38k)
Ház: ZALMAN N4 REV.1 (23k)
Összesen: ~326k Ft
Esetleg valami Intel konfigot (ha van értelme) valaki tudna ajánlani, hasonló tudásban és árban +-10%-al?Vagy bármi módosítást ezen a kofigon is szívesen fogadok.
Pluszinfó:
FHD 60hz monitorom van, ez majd lelkierő és pénz függvényében változhat, de nem a közel jövőben.
Nem ultrában akarok játszani, csak szeretném ha kipróbálhatnék egy-két "újdonságot", pl.: Baldur's Gate 3, Cyberpunk, RDR2
Köszi előre is!
Üdv,
MT -
ParadoxH
tag
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Netezés, autocad, egyszerűbb és közepes bonyolultságú fusion360 modellezés.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Jelenleg egy
Fractal Design Pop Mini (mATX játszik csak)
Corsair RM-X 650W 80
Kingston A2000 500GB ssd
van a gépemben ami egy
MSI MAG B460M MORTAR - 10100 kit-re épül3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Szeretném az alaplapot / memóriát és procit lecserélni egyelőre viszonylag fájdalommentesen és érdeklődnék, hogy amd vagy intel irányba induljak inkább el. (Az ssd később jön)
Ideális esetben az mATX lapom örülnék ha 2 ssd-t tudna fogadni és akár raidbe is használhatnám ha később úgy van kedvem.A procinak legyen gpu-ja Bővíthetőség is szempont és a DDR5 ram kezelése. Ez persze csak az én meglátásom, más tanácsokat is szívesen fogadok.
4. Mennyi a kereted rá?
150 000k úgy, hogy a b460m és 10100 és 32gb venegance 2400 ram használtpiaci ára nincs benne. A használtpiaci kit-ek is játszanak.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Itt csak az szempont, hogy egy passzív videókártyát később tudjon fogadni a lap. Nincs szükségem bivaly kártyára.
Én kiindulásnak egy 14100 ra + ASUS TUF Gaming B760M-PLUS-ra/ASUS PRIME H610M-A WIFI (a márka nem lényeges) gondoltam. (Esetleg ajánlanátok valamit AMD vonalon is ha ott valami ajánlottabb? Egyéb tipp?Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
4264adam
veterán
válasz zppp34ut #183996 üzenetére
Vga: [ASRock Radeon RX6600 Challenger D 8GB] 95k
Ram: [Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz PVV532G600C30K] 43k
Táp: [FSP Hydro K PRO 750W 80 PLUS Bronze] 25k
Ház: [Zalman N5 MF RGB] 24k
SSD: [Western Digital Blue SN580 1TB] 27k
Össz: 350kErősebb proci, táp, vga, és ram CL30 6.000Mhz.
Ha most veszel 1db 16GB Ram modult akkor tudsz spórolni és később majd megint. Annyira figyelj hogy CL30 6000Mhz legyen.
Ha a vga-t használtan vennél akkor tudnál erősebbet is (RTX3070) vagy ugyanezt 60k-ért. és akkor meg is van a 300k-s keret. -
zppp34ut
csendes tag
Sziasztok!
Eljöttnek látom az időt, hogy a több mint 7 éves konfigomat cseréljem. Következő alkatrészeket gondoltam ki az új rendszerhez.
ASUS Prime B650M-K
Kingston FURY Beast 2x8GB 5200MHz
SAMSUNG 980 PCIe 3.0 NVMe M.2 SSD 500GB
CHIEFTEC Tápegység ECO 700W 85+ Bronz BOX
AMD Ryzen 5 8400F
Sapphire Radeon RX6500 XT 8GB DDR6 Pulse Gaming OC
Thermaltake View 270 TG ARGB Hydrangea Blue1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Alapvetően 70% normál felhasználású és 30% játékra szánt " közepes gamer" gép megalkotása a cél. Multiplayer nagyon kis százalékban.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Minden új lesz.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap/CPU/GPU/Memória/SSD/Ház …
4. Mennyi a kereted rá?
Kb. 300K
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
24 coll. Full HD
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
AMD/Radeon vonal, mindig is ilyen volt..
Köszi a segítséget és az észrevételeket! -
4264adam
veterán
válasz rwin5 #183993 üzenetére
5070 12GB-al érkezik ezért ismételten 600k-s kerettel nem venném 1440p-re. Oda jól fog jönni majd a 16GB Vram később. És a magok számában is elmaradnak az új szériás kártyák -->AI által mesterségesen generált képpel többet tudnak majd, de raszteresen gyengébbek lesznek --> Multira valós számolt képkocka fog kelleni nem AI generált.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
-
4264adam
veterán
válasz rwin5 #183991 üzenetére
Alaplap: [ASUS TUF Gaming B650M-PLUS] 63k
Proci: [AMD Ryzen 7 7700X ] 125k
Proci hűtő: [be quiet! Pure Rock 2] 19k
Ram: [G.SKILL Flare X5 32GB (2x16GB)] 48k
VGA: [PALIT GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock] 368k
SSD: [WD Blue SN580 1TB] 27k
Táp: [FSP VITA GM 750W 80 PLUS Gold] 48k
Ház: [Fractal Design Focus 2 RGB TG] 35kEz így 682k
Kimegy a kereten, de a 16GB NV-ből nem engednék ilyen kerettel és 2025-ben.
Ebből tud mérlegelni, hogy belépő 6 magos AMD vagy X3D proci alatti 8 magos szintet vesz már most, ha előbbi akkor:
procin tud spórolni 45 ezret, ha 7600-ra cseréli 80k.
És a házon is 10 ezret ha [Zalman N5 MF RGB] 24k választEkkor 635k-ra csökken az ár.
Ezekkel a módosításokkal megvan a 600k keret, de én inkább most költenék rá 13%-al többet.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Egy barátom teljesen új gépet szeretne vásárolni, bemásolnám a jelenlegi specifikációt, ezt szeretné überelni, ami kiszolgálná újból egy 2-3 évre.Gigabyte B550 GAMING
AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 6-Core
Crucial Ballistix 16 GB DDR4-3200
GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 TUFNem szeretne megtartani belőle semmit, újat akar mindenből a fenti egy viszonyításképp, hogy ehhez a specifikációhoz képest ugrani szeretne egyet előre.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
játékok, single - multi egyaránt
Konkrét címek nincsenek említve, de új megjelenések főleg. Időnként Fortnite az is minél magasabb FPS-en és grafikai beállításon
Videóvágás
Adobe InDesign + PS
a korábbi gép eladásra kerül, teljesen új van tervben
Mindenre, emellett legalább 1 TB SSD
4. Mennyi a kereted rá?
500-600k
2K felbontás, 75 hz
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
nincs elköteleződés, de a jelenlegi AMD teljesen jó voltVásárlás: magyar webshopon keresztül, ahol segítenek összerakni fizikálisan
Köszi a segítséget
-
4264adam
veterán
válasz Gabonetta #183982 üzenetére
Általános internetezős célra fHD melett tökéletes a 3200G.
SSD-ből mehetne mellé használtan SATA Samsung 850 860 1TB SSD is.
Ramot cserélném 2x8GB-ra vagy 2x16GB (újonnan ez most 26k) és a mostanit eladod.
[G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz] 26kHa a procit hangosnak találod ezzel már halk lesz: ID Cooling SE-214-XT 8k
Ha mégis szeretnél váltani procit akkor használtan az AMD 5600G lesz ami 6 mag 12 szál a mostani 4 mag 4 szál helyett és erősebb iGPU.[ Szerkesztve ]
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Bővítésben szeretnék segítséget kérni.
1. Mire fogod használni a gépet?
Általános célra, nem igazán játszom.
- Ház: RAIJINTEK STYX. - marad
- Tápegység: FSP Hexa+ 400W - ha elég, marad
- Alaplap: GIGABYTE B450M S2H - marad
- Processzor: AMD Ryzen 3 3200G 3.60GHz - cserélném
- Memória: HyperX 8GB Fury DDR4 3000MHz CL15 KIT - cserélném
- SSD: CRUCIAL 250GB MX500 SATA 3 2.5" - cserélném
- Monitor: Asus VZ239 HE-W - marad
- VGA nincs.
Memória, processzor, SSD, házhűtő és a processzor hűtő.
4. Mennyi a kereted rá?
Nincs ilyen, de a lehető legjobb ár/érték arányt szeretném.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
FullHD. Nincs G-Sync vag Freesync.
Márka nem számít, megbízható legyen. Az alkatrészek lehetnek apróról is. Halk legyen a konfig.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Nerazim #183979 üzenetére
Amit ezekből semmiképp, az az alaplap (fapad felszereltség, no vrm hűtés), a ram (8GB, és ddr4 munkára, really?), az ssd (wd, vagy samsung, mindenképpen pcie 4.0), a táp (80 plus bronze-t sikerült megugrani, elégséges, de akkor is gáz, főleg munkagéphez), és a ház (nulla szellőzés, avittas elrendezés). Ami csak nem ajánlott, az a processzor (intel eleve nem remekel ebben a szériában, a 14400 meg a termékskálán belül is eléggé alul van), és a VGA (3060 gyakorlatilag 2 generációval régebbi, és új korában is gyengécske kártya volt). Ami meg hiányzik, az egy rendes procihűtő (tervezésnél meg lesz izzasztva a proci, ne szálljon fel helyből a gép a venti pörgésétől).
Gyakorlatilag ha egy hozzászólást visszaolvasol, az már egy jó kiindulópont, hogy merre lenne célszerű elindulni.
p
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Nerazim #183979 üzenetére
Alaplap keürlendő. VRM hűtés nélküli. [GIGABYTE B760M D3HP] 43k
Memória: 8GB helyett a minimális szükséglet: 16GB, de még a 32GB is már 26k
3200Mhz Cl16-ot keress [G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz] 26kAdata nem ajánlott SSD, SN570-et keress ajánlott inkább már 1TB.
Táp: [FSP Hydro K PRO 750W 80 PLUS Bronze] 25kVGA: Oda az AMD RX6600-at javaslom. 100k alatt megvan. [ASRock Radeon RX6600 Challenger D 8GB] 100k
De a legjobb megoldás ez lenne:
használtan keresni RTX3070-et 100k alatt. Mind a CAD-re mind a játékokra jöbb hatással lesz mint a sima 3060.Ház: [darkFlash Leo] 15k , minimumnak ezt venném + 2-3db venti (Artic P12) de akkor már: [Zalman N5 MF RGB] 22k
Ezekkel a cserékkel is 311k-nál vagytok bruttóban. 1TB SSD-vel 330k-ból minden megvan.[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Kollégám szeretne a fiának egy gépet összerakni játékra és Archicad -re (építész tervező program) és az alábbi ajánlatot kapta:
-Proci: Intel Core i5-14400 BX8071514400 (nettó: 66.806,-)
-Alaplap: Gigabyte H610M H V3 DDR4 s1700 (nettó: 26.141,-)
-Memória: 8Gb 3200Mhz Kingmax DDR4 (12.428,-)
-Tárhely: M.2 SSD 512 Gb Adata NvMe ALEG-710-512GCS (nettó 13.982,-)
-Ház: Zalman T6 ZM-T6 (nettó: 10.098,-)
-Táp: Chieftec 600W BOX GPS-600-A8 (nettó 17.477,-)
-VGA: Geforce RTC 3060 Gigabyte GV-N3060 Gaming OC- (nettó: 112.637,-)Szerintetek ez mennyire megfelelő erre a célra, mi az amin mindenképpen változtatnátok és mire? Minden más meglévőből lenne áthozva (Samsung ível monitor, bill., egér)
A keret max 300.000,- forint[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
CriticalHit
addikt
válasz mmmsiwici #183977 üzenetére
AMD Ryzen5 7500F
ASRock B650M-HDV/M.2
FSP VITA GM 750
Arctic Freezer 36CO , ID-COOLING SE-224-XT, Thermalright Burst Assassin 120,
Western Digital SN770/ SN580, Lexar NM790, Samsung 870 EVO
RTX3060Ti, RTX4060Ti 8GB, Intel B580
Lian Li Lancool 207, Montech Air 903 Max, Phanteks Eclipse G400A, Chieftec Apex Air"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
mmmsiwici
friss újonc
Helló!
Segítséget szeretnék kérni egy pc építésében teljesen a nulláról, tehát nincs hozzá semmim még. A keret 350-400k lenne. Főként multiplayer játékokat játszani kellene 60-120fps-el mint például a War Thunder, Sea of Thieves és GTA5 online. Annyi, hogy Nvidia videókártyát szeretnék használni.
Köszönöm! -
parandroid
félisten
válasz Bodor #183975 üzenetére
Egyre kevésbé divat az 1x-es pcie port, sok modern lapon nincs is, vagy max egy darab. Ezért kérdeztem, hogy x16 is jó-e. Abból teljes ATX lapokon szokott lenni 2-3 darab is, amiből elmegy egy a VGA-nak, ha kell a dedikált kártya - nem tudom, kell? Mármint bizonyos videószerkesztők profitálnak belőle.
Ha meg csak torrentezésre kell a gép, akkor meg kb tökmindegy, arra mind jó, nyilván ne a legolcsobbat vedd, de nem kell neki semmi extra.
Nekem még mindig a remuxolás nem tiszta, hogy ez mit jelent, vagy mennyire proci/ram/vga igényes, szóval majd ajánl rá valaki valamit, aki tudja, ha nekem nem mondod el. Hogy a titokzatos ‘egyéb fájlműveletekről’ ne is beszéljünk.Szívesen ajánlunk bárkinek bármit, ha megértjük, hogy mire van szüksége pontosan, de te minél többet írsz, annál fogalmatlanabb vagyok személy szerint, hogy mire van szükséged.
p
-
Bodor
veterán
válasz parandroid #183973 üzenetére
Talán nem olvastad, de leírtam: "torrent letöltés 200 MiB/s és feltöltés 100 MiB/s, közben 80 GB-os filmek remuxolása, és más fájlműveletek is futni fognak, tehát...?
A jelenlegi ADATA 2TB XPG SX8200 Pro M.2 PCIe M.2 2280 SSD sokszor belassul, és ha már fejlesztek, szeretnék egy gyors és időtálló SSD-t venni."
"Azt meg, hogy melyik lapon hány sata port van, te is ki tudod keresgélni, ha csak ez szempont."
Sokadik szempont, (ezért is írtam nemrég, hogy :Igazából egy alaplap/processzor/ram összeállítás kellene) eddig is megoldottam bővítőkártyával.
[ Szerkesztve ]
-
feri1
aktív tag
Üdv!
Szeretnék egy komplett gépet, netezésre, youtube, servio, torrent seed használatra.
Házat ezt néztem ki: [link]
A lényeg, hogy ne fújja ránk a levegőt, hátra fújja csak.
Win 11 kompatibilis legyen.
Jelenleg 1 TB Hdd ami marad.
128 Gb SSD csere kellene 250 Gb-ra + egy 2 TB HDD.
Kis fogyasztású gépet szeretnék összerakni.
A t jelű processzorok kevesebbet fogyasztanak?
Milyen generációs processzort érdemes venni, ami azért a fent leirt használatra elég és jó pár évig nem kell bajlódni vele.
Ár kb: 150000 Ft.Nem mindennapi használat van.
Üdv: feri 1
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Bodor #183972 üzenetére
Továbbra sem tudjuk, pontosan mit csinálsz a géppel, lehet, hogy Intel ahhoz jobb, miközben máshoz meg az AMD... Azt meg, hogy melyik lapon hány sata port van, te is ki tudod keresgélni, ha csak ez szempont.
p
-
Bodor
veterán
válasz parandroid #183971 üzenetére
Igazából egy alaplap/processzor/ram összeállítás kellene, az SSD-ket majd hozzáteszem.
Kaptam számomra megfelelő ajánlást Intel alaplapra, hozzá nem tudom milyen proci és ram lenne jó. Z790 Pro RS WiFi azért szimpatikus, mert 8 SATA csatlakozó van benne, amik nincsenek korlátozva, 2.5 GB LAN, Intel 1700 socket pedig elég, és most jó áron van. Hasonló kellene AMD vonalon.
Ha ár/érték/teljesítmény-ben jobb, és ajánlottabb az AMD, akkor arra szavaznék, tehát először ezt kellene eldöntenem a segítségetekkel. Köszi -
parandroid
félisten
válasz Bodor #183968 üzenetére
Erő - ár sorrend nagyjából a számozásból, valamint az árazásból is kikövetkeztethető, illetve annak megfelelő:
7500F -> 7600 -> 7600X -> 9600 -> 9600X -> 7700 -> 7700X -> 9700X
És így eljutottunk 75e-től kb 145e-ig. A 7500F kicsit trükkös, mer ő gyakorlatilag egy 7600 IGP nélkül.
Azt nem tudom, hogy neked milyen proci kell a kódoláshoz, vagy hogy ez milyen kódolás, ezért is nem ajánlottam semmit, illetve mert a sok sata csatoló miatt elég speciálisak az igényeid. Nem tudom, mennyire komoly a dolog, hogy ez csak hobbi, vagy munka, illetve hogy mennyit szánsz rá, vagy hogy el tudod-e számolni költségnek, de eredetileg arra gondoltam, hogy erre valami profi munkaállomás kell, de látom, más irányba indultunk el.
p
-
Bodor
veterán
válasz soldi3r #183967 üzenetére
AMD Ryzen™ 5 9600X 6 mag 12szál Up to 5.4 GHz 3.9 GHz 110.000
AMD Ryzen™ 5 7600X 6 mag 12szál Up to 5.3 GHz 4.7 GHz 93.000
AMD Ryzen™ 5 7700X 8 mag 16szál Up to 5.4 GHz 4.5 GHz 130.000Nem igazán értek az AMD procikhoz, gondolom, hogy a több mag és szál, és magasabb órajel azért számít valamit, meg a régebbi és újabb technológia, no meg ezek összefüggései.
-
Bodor
veterán
válasz hobizoli #183965 üzenetére
Jó alaplapnak tűnik, és a linkelt oldalon az ára is jó. Tetszik, hogy nincsenek lekorlátozva a SATA3-as portok akkor sem, ha esetleg az összes M.2 ki van használva.
Oké, legyen csak M.2 Pcie 4.0, elég lesz. M.2 NVMe SSD-ket még akár RAID-be is köthetem...
Látom az Intel már a 14 generációs processzoroknál jár, LGA 1700-hoz az én procim már nem kompatibilis, szóval nem tudom mi lenne a jó választás. AMD nem lenne olcsóbb? Egy 7700X szerintem már elég előrelépés lenne, de elég drága. Lehet elég lenne egy olcsóbb 7600X is?
A meglévő PCIE-SATA kártyák 4 SATA portosak egyenként.
RAM-ból úgy látom ez a menő mostanság: Kingston FURY Beast 6000MHz 32 GB 2 x 16 GB DDR5 Cl30, VAGY Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz PVV532G600C30K, VAGY G.SKILL Flare X5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-FX5
Tápról nem írtam, van egy [SilverStone ST1000-P][ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Köszönöm a tanácsokat, de inkább kanyarodjunk vissza a topik témájához, és az eredeti kéréshez, hátha sikerül valami upgrade-et összehozni, amiből kiindulhatok, aztán majd finomítom. 3-4 évente cserélek, újítok gépet, szóval nem vagyok képben az aktualitásokkal, hogy melyik a jó, megbízható alaplap, processzor, és ram.
-
parandroid
félisten
válasz Bodor #183957 üzenetére
Új alaplapokon alapból 6 db SATA port van többnyire, én inkább a merevlemezeket optimalizálnám, néhány kisebbet lecserélni egy-egy nagyobbra. Ha 11 db 20 TB-os HDD-d van, akkor nem szóltam.
SSD ugyanez, nvme m2 ssd-k fajlagosan nem sokkal drágábbak nagyobb méretben, inkább azokból vegyél 2 db 4 TB-ost, meg egy 0,5-1TB-ost a rendszernek.
p
-
Bodor
veterán
válasz varmi2 #183954 üzenetére
Miért mondod ezt? Ha olyan az SSD, akkor az kell.
Az 500 GB-os rendszernek tudom, hogy nem kell nagyon gyors, oda elég a 4.0 vagy a 3.0, viszont a 2 TB-os SSD-n dolgozom, torrent letöltés 200 MiB/s és feltöltés 100 MiB/s, közben 80 GB-os filmek remuxolása, és más fájlműveletek is futni fognak, tehát...?A jelenlegi ADATA 2TB XPG SX8200 Pro M.2 PCIe M.2 2280 SSD sokszor belassul, és ha már fejlesztek, szeretnék egy gyors és időtálló SSD-t venni.
#183955 parandroid : Ehhez 1x-es port kell, vagy az x16 portba is belemegy?
Jó kérdés. Ha nem, akkor veszek másikat. Jelenleg 2 db. M2-es SSD, 1 SATA3-as SSD, 6 db. HDD van a gépben, és külső házban USB3-as csatolón még 5 HDD, és lassan kifogyok a tárhelyből...
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Bodor #183952 üzenetére
A 2 db hozzáférhető SATAIII-as PCI-E bővíőkártya sem lesz egyszerű menet a VGA mellett... Ahogy nézem, nemigen divat manapság. Ehhez 1x-es port kell, vagy az x16 portba is belemegy?
p
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
4 éves gépemet részben újítanám fel, ehhez kérnék segítséget.
Általános felhasználás, és nagy méretű 4K videók minél gyorsabb remuxolása, közben. Játék nem lesz.
PHANTEKS Eclipse P400S ház, hűtőkkel, SSD-k, merevlemezek, 2 db. SATAIII-as PCI-E bővítőkártya. NVIDIA GeForce GTX 1070 (8 GB), házhűtő ventilátorok.
ATX alaplap, 3 db. M.2 PCIe 4,0 SSD csatlakozással és minél több SATA3 csatlakozóval.
32 GB DDR5 RAM, WIFI nem kell.
Processzor, minimum 6 mag, 12 szál.
Processzor hűtő
Egy 500 GB-os és egy 2 TB-os M.2 PCIe 4,0 SSD
4. Mennyi a kereted rá?
kb. 300.000 Ft.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)LG UltraFine 32UN880, 31.5" UHD 4K (3840x2160) IPS, DisplayPort, HDMI, USB type-C
Nem vagyok sem Intel sem AMD párti, tőlem bármelyik lehet, ha hasonló a teljesítmény, akkor természetesen az olcsóbb a megfelelő. Egyedi igény nincs. Új alkatrészeket szeretnék.
Nem vagyok elkötelezett, de alaplap terén az MSI, RAM terén pedig a G.SKILL eddig nekem bevált, természetesen nyitott vagyok újabb, vagy más gyártók termékei iránt is, ha ár/érték arányban jók.Jelenlegi alkatrészek: MSI Z490-A PRO, INTEL Core i7-10700, G.SKILL 32GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-32GIS, ADATA 2TB XPG SX8200 Pro M.2 PCIe M.2 2280 ASX8200PNP-2TT-C, PHANTEKS Eclipse P400S ház, KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280, Tehát ennél szeretnék jóval erősebb, a mai kornak megfelelő aktuális gépet összerakni.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz hobizoli #183881 üzenetére
más kérdés, hogy a felhasználás jellegéből adódóan a 2x4 is "működhet", de nem optimális (G-s procinál ugye valamennyi rendszer-memóriát allokálni kell az IGP-nek. Teszem fel, 1gb-t.) Ár:érték arányban én is 2x8-ast vennék, csicsák nélkül. A 3400G teljesen jó ötlet, szigorúan apróról-használtan.
-
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Zöld Mókus #183945 üzenetére
Ha csendességet szeretnél ezt vedd figyelembe:
Legfontosabb egy jó szellőzésű és légszállítású ház= full mesh előlap, lehetőleg alulra is venti elhelyezési lehetőség
Miért fontos ez?
Minél több levegő áramlik át a gépeden akadály nélkül annál jobban hűti a benti alkatrészeidet.
Magyarán lehet neked 50ezres cpu hűtőd, ha a házadban nincs légmozgás az is hangos lesz mert szenvedni fog, meg aztán te is mert kiadtál ennyi pénzt és hangos a géped.Ha van egy jó házad(ebből sem kell a 100k-s kategória) akkor onnantól, főleg erre a cpu-ra kb bármelyik olcsóbb ikertorony hűtő is megfelel. És a feketéből aztán van abundancia.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
4264adam
veterán
válasz Zöld Mókus #183945 üzenetére
Ebben az esetben a kereted szerencsére tudod emelni.
A Palit Gamerock csendesebb lenne mint az ASUS Silent Bios mert egy masszív közel 2kg kártyáról beszélünk teljesen vastagabb Alu borda és több sokkal vastagabb heatpipe jellemzi.
4070Ti 16Gb Super-ből tényleg ne engedj a te keretszintened -
Zöld Mókus
újonc
válasz 4264adam #183943 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Ahogy írtam sok helyen a csendesebb működés miatt választottam egyes komponenseket. Tudom, hogy ennek felára van, de ezt szeretném. Ennek függvényében változtattam kicsit.
Alaplap: általad ajánlott ASUS TUF Gaming B650-Plus WIFI, nincs érdemi különbség az általam megadotthoz képest. (Egy PCI5/4 a difi, de az nem oszt nem szoroz.)
VGA-ban valóban elírtam a különbséget, a fejemben a sima TI maradt nem a Super. Viszont nem akarok kompromisszumos 2560*1440-et, így inkább megyek TI S-re. Ott viszont maradok ASUS vonalon a silent bios miatt: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 TI SUPER.
A proci hűtő az egyik legcsendesebb a piacon,... cserébe persze nem a leghatékonyabb, de a 9700X-re nem is kell annak lennie.
A többi marad.
Illetve igen a kinézet miatt fontos volt mindenhol a letisztult fekete design...
Tudom, hogy ugyanezt a teljesítményt megkapnám kb. 210-el olcsóbban (alaplap 20, ház 70, proci 20, VGA 50, proci hűtő 30, táp 10, stb 10), de akkor nem azt venném amit szeretnék.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz 4264adam #183943 üzenetére
AMD-re a sima Dark Rock 5 is bőségesen elég 32-33e körül. Főleg a 9700X-re, ami hivatalosan 65W TDP-s. Na jó, számoljunk a duplájával, de ez is 210W-os hűtő. Persze hűtőből a nagyobb mindig szexibb.
p
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Zöld Mókus #183938 üzenetére
[be quiet! Pure Base 500DX] 52k
[be quiet! DARK ROCK PRO 5] 40k
Így tudsz 70k-t fogni.[ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI] 83k
[Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack 16GB] 370k
[FSP VITA GM 850W 80 PLUS Gold] 53k
Nem a 7% ami egyébként 15-20% hanem a +4GB Vram 2025 kezdetén.[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
a teljesen felesleges 50k-s noctua helyett pl választhatsz 1/3 áron olyan dupla torony hűtőt ami marginális különbségű hűtés teljesítményben, és már rögtön meg is van a jobb vga ami ezerszer észrevehetőbb teljesítményt hoz.
a 100k-s házról már nem is beszélve, de ha ez tetszik akkor vagy bővíts a kereten vagy áldozz fel teljesítményt az asus oltárán
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
kill_switch
senior tag
Újra van ASROCK B650M-HDV/M.2 az alzánál 50 ért (5db elvileg), siessen aki még nem adta le a rendelést a cuccaira és ilyen kell neki.
-
4264adam
veterán
Ilyen keret mellett érdemes megvárni , én inkább a teljesítményt választanám mintsem az ASUS termékcsaládot.
Nálas nem kérdés hogy 12GB helyett a 16GB 4070Ti Super kellene.
FSP VITA 850W táp 53k
Lapnak elég a 63k-s ASUs TUF.Es ezekkel a spórolásokkal lassan meg is van a 370k-s RTX4070Ti Super 16GB Gamerock
[ Szerkesztve ]
-
Zöld Mókus
újonc
Sziasztok!
Kb. egy hete voltam itt és kértem segítséget. Kaptam is (meg nem is), szóval kisebb vita alakult ki az ajánlás körül. Azóta kicsit nézelődtem és kiemelve a lényeget. Csendes RGB mentes és letisztult gépet szeretnék összerakni. Mostanra tudom, hogy valószínűleg a FHD QHD-re módosul. Majd tervezem egy 32'-os monitor beszerzését... (IPS, G-sync, matt)
Amit összeraktam így fejben:
Alaplap: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING
Proci: AMD Ryzen 7 9700X
Proci hűtő: Noctua NH-D15S chromax.black
RAM: Kingston FURY Beast 6000MHz 32 GB 2 x 16 GB DDR5 Cl30
VGA: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER
SSD: Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe
Táp: ASUS ROG Strix 750W Gold Aura Edition
Ház: ASUS ProArt PA602Mindnehol szempont volt, hogy csendes legyen. Amin gondolkoztam, hogy a VGA Proart vagy TUF legyen, de ott is a TUF felé billen a mérleg a jobb hatékonyságű hűtés és a silent mód miatt.
Amit sajnálok, hogy nem 4070Ti super, de akkor az nem éri meg a plusz felárat, +100k és csak 7% többlet. Legtöbb címnél nem is érdekes. Illetve akkor már lehetne 4080 v 4080 s, de akkor a táp is 850 kéne legyen.
A kérdés, hogy az 50-es szériára érdemes lehet várni, vagy arra úgyis túl sok időt kellene, meg a kezdőárak is fent lesznek?! Illetve a 40-es széria árai szerintetek esnek-e?
Köszi mindenkinek aki építő jelleggel segít! -
4264adam
veterán
válasz nanorambo #183935 üzenetére
450k-ból teljesen újonnan ezt tudod megvenni:
Proci: [AMD Ryzen 5 7500F] 78k
Proci Hűtő: [ID-COOLING SE-214-XT] 9k
Ram: [Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30] 43k
VGA: [MSI RTX4070 12GB] 212k
SSD: [Western Digital Blue SN580 1TB ] 27k
Táp: [ASUS ROG Strix 650W 80 PLUS Gold] 35k
Ház: [Zalman N5 MF RGB] 24kÖssz: 456k
[ Szerkesztve ]
-
nanorambo
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom gépvásárláson. Most egy gamer laptopom van (kezd gyenge lenni és a laptopok egyszerűen túl hangosak, ha játszom rajtuk), ezt eladnám, szóval semmilyen alapom nincs, "amire" építkezhetnék. (Monitor+ perifériák vannak)mennyi a keret: max 450 ezret szánnék rá
Mire használnám.: Alapvetően sima hétköznapi használatra és multiplayer játékokra (esetleg Tarkov, delta force és hasonlók, tehát inkább az FPS vonal)
Monitor: Egy 2560x1440 es monitort használok. Ezen jó lenne, ha natívban futnának a játékok. Nyilván ennyiért nem számítok ultra grafikára és 120 FPS-re, de emberi beállításokkal a 60 azért legyen meg
Gyártó: Preferálnám az nvidia+intel vonalat, de ha valami extra jó vétel van a másik oldalon nem zárkózom el előleAlapvetően konzolon játszom, de egyre több olyan indie multiplayer (és gépigényes) játék van, amik csak PC-n elérhetőek és ismerősök is PC-n tolják a legtöbbet.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz batkee93 #183933 üzenetére
Sajnos nem... Borzalmasan el van szállva a 7800X3D ára is, a 9800X3D-ről meg ne is beszéljünk. Utóbbit szerencsére nem is lehet kapni. Ami a fő oka annak, hogy durván felnyomták az elődmodell árát. 7700X / 9700X az ideális helyettesítő modellek (120-140e körüli árakon.
p
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz batkee93 #183931 üzenetére
laplap: [ASUS TUF Gaming B650M-PLUS] 63k
Táp: [FSP VITA GM 850W 80 PLUS Gold] 53kEz eddig: 264k
AIO ellenőrizd az AM4/5 felfogatás miatt.
Megvárnám az 5070 érkezését és akkor használtan venni RTX4070TI Super-t 16GB Vram miatt.
Cyberpunk miatt kell az Nvidia és RT, de ilyen kerettel ahol a használt piac megengedett 300k-ért vásárolnék 4070Ti S 16GB-ot pár hónap múlva.
Persze a multi és a CP Liberty City örömmel fogadná a 7700X meglétét de az is 125k nem 78k.
[ Szerkesztve ]
-
batkee93
csendes tag
Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
AAA MP és SP (Cyberpunk, Tarkov stb)
O11 Air Mini
280 AIO
Alaplap (mATX vagy ITX)
RAM
SSD (1 TB)
CPU
PSU
GPU
4. Mennyi a kereted rá?
~500k
1440p 144 Hz freesync
AMD cpu
NO rgb
GPU lehet használt
Köszi! -
parandroid
félisten
válasz Mr Dini #183929 üzenetére
Nem szívesen, mert ami nekem tetszik, másnak nem. Mindig csak fintorgás van, meg miert nem ez, miert nem az? Egyszerűen túl nagy a kínálat. 20e körül kezdj el keresni, hálós előlap, tető, jó, ha adnak hozzá 2-4 normális ventit (egy ilyen önmagában 4-5eft, ha esetleg utólag kell venni), lehetőleg legyen alsó tápos, a lappal megegyező formátumú (atx/matx).
Próbálj ezekre szűrni (mondjuk 20-40e közötti tartományban) ott, ahol a gép többi részét vennéd, és látni fogod, miről beszélek.
p
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz parandroid #183928 üzenetére
Ok, köszi. Gépházból tudtok javasolni valami jót? Most esett le, hogy az hiányzik a konfigból.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
parandroid
félisten
válasz Mr Dini #183923 üzenetére
Ha egy mód van rá, legyen a táp 6000 MHz-es. Minden más ok. Kisebb táp is elég lesz egy ideig még. Csúcs VGA-k esznek csak ennél többet, amik önmagukban többe kerülnek, mint az egész konfig.
p
-
veterán
válasz solfilo #183924 üzenetére
Összecserélte a ramot.
LAP: MSI MPG B550 GAMING PLUS 52k
CPU: 5800x 68k
RAM: G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz 24kLAP: ASRock B760 Pro RS/D4 55k
CPU: 14400F 65k
RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 43k[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Ezt a konfigot nézte ki ismerős:
ASUS TUF GAMING B650M-PLUS AMD B650 Socket AM5 Micro ATX Gyártói Cikkszám: 90MB1BG0-M0EAY0 Ean: 4711081912392
be quiet! Pure Rock 2 Processzor Hűtő 12 cm Ezüst 16 db Gyártói Cikkszám: BK006 Ean: 4260052187920
AMD Ryzen 7 7700X processzor 4,5 GHz 32 MB L3 Doboz Gyártói Cikkszám: 100-100000591WOF Ean: 730143314428
ASUS Dual -RX7800XT-O16G AMD Radeon RX 7800 XT 16 GB GDDR6 Gyártói Cikkszám: 90YV0JJ1-M0NA00 Ean: 4711387436165
FSP VITA GM 750W tápegység 20+4 pin ATX ATX Fekete Gyártói Cikkszám: VITA-750GM Ean: 4713224529597
Kingston Technology FURY Beast memóriamodul 32 GB 2 x 16 GB DDR5 5200 Mhz Gyártói Cikkszám: KF552C40BBK2-32 Ean: 740617324358
Samsung 980 PRO M.2 1 TB PCI Express 4.0 V-NAND MLC NVMe Gyártói Cikkszám: MZ-V8P1T0BW Ean: 8806090295546Korábban már kaptam itt rá egy megerősítést, hogy jó lehet, viszont csúszott kicsit a vásárlás és nem vagyok biztos benne, hogy ár érték arányban még mindig megállja-e a helyét. Sajnos tápból csak 750W-os van most a kazycomputersnél, 850-es nincs.
Szerintetek érdemes valamit cserélni a konfigon?
Nem erőforrás igényes játékokra lenne a gép elsősorban, de a cél, hogy időtálló konfig legyen.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
dannyl
addikt
válasz eszzti #183920 üzenetére
LAP: ASRock B650 PG Lightning 71k most alzánál. Ha nem zavar az M-es lap, akkor ASRock B650M Pro RS 63k most kazy-nál pl.
CPU: 7500F 75k
RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 43k
TÁP: FSP VITA 750 46k
CLR: Thermalright Burst Assassin 120 12k
HÁZ: Zalman N5 MF 22k
VGA: Intel ARC 770, 7600XT, 6750XT, 6800XT, 6900XT használtban!
SSD: SN580 1TB 25kEz 285-295k VGA nélkül.
Vagy intel és még maradsz DDR4-en:
LAP: ASRock B760 Pro RS/D4 55k
RAM: G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz 24kTöbbi marad. Ezzel majdnem 40k-t spórolsz, így már 400-ból meg lehet oldani használt VGA-val.
Vagy Zen4-en maradni, de DDR5:
LAP: MSI MPG B550 GAMING PLUS 52k
CPU: 5800x 68k
RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 43kArany középút.
-
fecus
őstag
válasz parandroid #183902 üzenetére
Ezt nem értem, mert leírtam, hogy marad a ház, táp, DVD, talán az SSD.
Alaplap-proci-ram kombót keresek.
2.5Gbps csatoló, USB3.1-2, egy PCIe slot ha nincs 2.5Gbps csatoló.
Amúgy mi van az Intel parával? Vehetek már Intel procit kockázatmentesen?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
eszzti
friss újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni 0-ról történő gépépítéssel kapcsolatban.
Jelenleg egy laptoppal rendelkezem, ami csoda folytán egy-két dologra még képes (Valorant és 2bites játékok ), de már jó lenne egy rendes asztali PC.
- vegyesen single és multi. Pl. COD, Valorant, R6, ill. RDR2, FarCry, stb.
- alapvetően nem szeretnék egy gigaerős konfigot, keret miatt sem, illetve nem is tervezem nagy igénybevételnek kitenni
- semmivel sajnos
- periférián kívül igazából mindenre
4. Mennyi a kereted rá?
- 300-400.000 Ft között lenne a lélektani határ, de tudom hogy ez kb. lehetetlen mai árakkal úgyhogy ha a 400-on kicsit túlmegyünk, megoldható5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
- Monitor: LG 24MP60G-B 24'' Sík FullHD 75 Hz 16:9 FreeSync IPS LED Monitor
- nem zárkózom el a használt alkatrészektől, ha lehet rajtuk 10-20 ezereket is fogni
- megjelenést illetően fehér ház, amit szeretnék, de nem ragaszkodom hozzá ez az, amit kinéztem: RAIDMAX i801 fehérElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
_stick_
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Valóban több, mint az elsőre meghatározott irányár, de kezdésnek indulni jó lesz. -
bringasisti
őstag
válasz parandroid #183902 üzenetére
Az az igazság, hogy nem értek hozzá és ezert kicsit óckodok a használt gép vásárlástól. Főleg, hogy itt voltak ajánlott változtatások amik valószínűleg nekem tökéletes megoldás, csak össze kellene rakni.
BENEFON DELTA--------N8
-
KROK640
nagyúr
válasz bringasisti #183885 üzenetére
Kár, hogy ilyen messze vagy (230km) mert megtudnám neked csinálni, de sajnos azzal, hogy odautazok (költség és idő) nem tudnék versenyképes árat mondani erre.
Viszont szerintem az Iponnál pl (1134 Budapest, Tüzér utca 13. Nyitva: hétköznap 10:00 - 18:00) vagy a Computer Imperiumnál (cím: 1042 Budapest, Arpád út 97. nyitva tartás: hétfö-péntek: 10:00-19:00 ) tudnak segíteni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
4264adam
veterán
válasz rolkaDb #183912 üzenetére
Minden jó, mindenképp várd meg az 5080-at vagy 5070TI 16GB-ot. Első videók alapján a 5090 CP2077 4K Full minden: 43ms késleltetés 4x generált képpel meggyőz. -->270FPS van meg. Natívban pedig 60 alatti FPS de csupán 35ms-re esik le az input lagg.
Szóval így a gyors frametime görbe (270FPS 4ms) és kicsiny input lag növekedés meggyőző. -
4264adam
veterán
válasz CriticalHit #183911 üzenetére
Ez is igaz
-
rolkaDb
aktív tag
válasz rolkaDb #183836 üzenetére
Eddig ott tart a dolog, hogy ez a felállás.
Rátudnátok pillanatani esetleges tanácsokért, információkért?
CPU: ryzen 7 9800X3D [link]
CPU HŰTŐ: be quiet! Dark Rock Pro 5 [link]
ALAPLAP: MSI Tomahawk B650 [link]
RAM: Kingston FURY Beast 2x32GB CL30 [link]
TÁP: Seasonic Vertex PX-1000 [link]
vagy Corsair HX Series HX1000i [link] , esetleg be quiet! Straight Power 12 [link]
SSD: Samsung 990 pro 2TB [link] vagy WD Black SN850X 2TB [link]
vagy olcsóbb esetben WD black sn770 [link]VGA ugye még kérdéses az új széria kijöttével, ha beleférne árban, akkor 5080, ha nem akkor 4080 super, vagy ami jobb ár/érték arányt nyújt a 5000-res szériából. 5090-et ahogyan láttam 1999$-ra írták, az euróban sem lesz kecsegtetőbb és akkor már bőven fölémenne a keretnek is.
Házat ő nézte ki, ez valószínűleg fix: HYTE Y70
[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
addikt
válasz 4264adam #183910 üzenetére
Nincs szükség jobb VRM-re játék céljára, sem ARGB vezérlőre, sem 4xRAM modulra. Ha lenne jelezte volna az ajánlást kérő. Ha nem sürgős, akkor a kérdező helyében Termékfigyelőre raknám az ASRock B650M-HDV/M.2 lapot itt: [link] ahelyett, hogy 13e forinttal többet költenék felesleges árutársításért.
Vagy van felbontott, jó áron: [link][ Szerkesztve ]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
4264adam
veterán
válasz CriticalHit #183909 üzenetére
Megamag a forgalmazó nem az EMAG, így azt kerülném
es 63k-ért van jobb Vram megbízható bolt es ARGB vezérlő -
4264adam
veterán
válasz CriticalHit #183904 üzenetére
Nem elérhető az alaplap. Így ez a következő:
Proci Hűtő: [ID-COOLING SE-214-XT] 9k
VGA: [MSI RTX4070 12GB] 212k
Táp: [ASUS ROG Strix 650W 80 PLUS Gold] 35k
Ház: [Zalman N5 MF RGB] 24kEz így 456k
Már csak a tápon lehet 8 ezret fogni.
Még esetleg a házon 8k-t.
és ha használt RX6750XT / 6700XT / RX6800-at választ 50-60k-t még spórolni. Esetleg RTX4070-et használtan ha van 210k alatt.350-be nem fér be, esetleg használtan minden. 1-2 használt dologgal 390k
Újonnan pedig 456k ami érdemes. Vagy gyengébb VGA-val.
[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
addikt
válasz dannyl #183906 üzenetére
Sajnos.
"középkategóriás játékgépet szeretnék" Ez pedig időtálló, belépő játékos szint 2025. januárban.
"a mai árakkal egyáltalán nem vagyok képben, de első körben 350 ezres irányárat mondok".
Irányt mutat az irányárnak.
Hadd vesse össze a kérdező a lehetőségeket."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
dannyl
addikt
válasz CriticalHit #183904 üzenetére
Ez több, mint 550k
-
dannyl
addikt
válasz _stick_ #183903 üzenetére
LAP: ASRock B760 Pro RS/D4 55k
RAM: G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz 24k
TÁP: FSP Hydro K PRO 600W 24k
CLR: Van
HÁZ: Zalman N5 MF 22k
VGA: Intel ARC 770, 7600XT, 6750XT. Esetleg 4060, de a 8GB miatt én nem ajánlom.SSD: SN580 25k
HDD: Seagate 4TB SkyHawk ST4000VX016 41kMár ez is nagyon túlmegy a kereten, de ennél lejjebb már nem adnám. 400k körül van ez így egyben.
[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
addikt
válasz _stick_ #183903 üzenetére
AMD Ryzen5 7500F
ASRock B650M-HDV/M.2
FSP VITA GM 750
WD SN770/ Blue SN580, Lexar NM790, Samsung 870 EVO, WD Purple, Seagate Skyhawk
Intel B580, 4060Ti 8GB, RX7700XT
Lian Li Lancool 207, Montech Air 903 Max ,Phanteks Eclipse G400A, Endorfy Arx 500 Air, Chieftec Apex Air[ Szerkesztve ]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Új PC összeállításában kérem a segítségeteket.1. Mire fogod használni a gépet?
Első nekifutásra egy középkategóriás játékgépet szeretnék, 1-2 online játékkal még játszom (pl. Forza Horizon 5), de idő hiányában egyre inkább a single játékok mennek. Egyébként a "fő" és egyetlen PC lesz a lakásban, így a játék mellett a hétköznapi felhasználás is cél: email, zene, office, stb...
3D tervezés, ilyesmi nem.
1SSD a rendszernek, 1SSD a játékoknak és 1HDD torentezésre (hacsak nincs ellenvetés). DVD nem kell. LED, csilli-villi dolgok nem érdekelnek.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Új alkatrészeket szeretnék, egyedül a proci hűtőt viszem a régi gépből. (Alpenföhn Ben Nevis Advanced)3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Nincs semmi konkrétan kinézve, csak a gép kell, a perifériák maradnak.4. Mennyi a kereted rá?
A jelenlegi gépem 7 éves, a mai árakkal egyáltalán nem vagyok képben, de első körben 350 ezres irányárat mondok.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
24" Acer Nitro VG240YP jelenlegi monitort fogom továbbra is használni.+1
Világ életemben Intel-es/Nvidia párti voltam, nincs benne semmi tudatosság, egyszerűen így hozta az élet, max 1-2 VGA volt, ami ATI és negatív tapasztalat miatt mindig visszaálltam nvidiára.
Gyártó felé sincs elköteleződés. Ami fontos, hogy ugyan játékgépet szeretnék, de a tuning egyáltalán nem fontos, sőt egy IDLE állapotban csendes gép lenne a cél, amennyiben megoldható (de nem kizárólag) több év garis alkatrészekkel.Köszönöm előre is!
-
parandroid
félisten
válasz fecus #183895 üzenetére
Neked is, meg igazából bringasistinek is egy ilyen egybegépet ajánlanék: [link]. Nem feltétlen konkrétan ezt, vagy ezt az üzletet (nem ismerem a boltot, csak ezt hozta a kereső), jó bármelyik ilyen kiépítésű dell optiplex, vagy lenovo thinkcentr, vagy tiny pc is.
i3-i5 8100-9500 között bármi, 8-16GB RAM, 256-512GB nvme SSD, tetszés szrint dvd-író, ha SFF gép. Utóbbi esetben asztali HDD-vel is bővíthető. Gari legyen rá, Win11 szinte minden esetben jár a géphez. Kiépítés megáltalában konfigurálható, a kereskedők többsege tesz bele több ramot, nagyobb ssd-t, vagy dvd-írót, ha kéred.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- GIGABYTE GA-H81M-D2V + i5-4590T + 2x4GB DDR3 1333Mhz + I/O shield + SATA kábel + gyári hűtő
- Asus Chromebox 3 Mini PC /I7-8550U/16 GB DDR4 Ram/SSD
- Asztali PC i5 7500 GTX 1660 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD
- Eladó gamer pc