Hirdetés
Hirdetés
-
TKL-es újoncokkal gyarapodott a Corsair belépős K70 Core billentyűzetcsaládja
ph A FlashTappel kecsegtető, kompaktabbá tett megoldások egyike a cég továbbfejlesztett Slipstream rádióját kapta.
-
Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
lo Alpine LinuxMiután pár éve leesett, hogy az Alpine valami lehetetlenül alacsony erőforrásigényű, elkezdtem ezt tenni...
-
A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
ma Egyre több készüléken tesztelik a HyperOS 2.0-t, közel lehet a publikus start.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tabaga
tag
Én is láttam ezt már másnál (500mb -> 1gb), szóval ha csak nem ugyan ott dolgoztok, akkor ez valami általánosabb dolog lehet.
Más: Az létezik, hogy a régi Like, a 300, vagyis amiben még 300 óra erejéig lehet hívni a kijelölt 3 számot, abban a csomagban nem engedik fel a felhasználót 4g-re? A telefon adott, a simkártya is, így csak a szolgáltatóra tudok gyanakodni.
Válaszotokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
tabaga
tag
Sziasztok!
A Telekomnál megváltozott az a gyakorlat, miszerint a már nem javítható készüléket,amelyet már a gyártó sem tud pótolni a Telekom pótol egy hasonló képességűre? És akkor valami átlag halandó számára elérhetetlen árlistáról bogarásznak egy jelenlegi készüléket?
A napokban ugyan is ebben az esetben a a készülék akciós árát vette figyelembe a telekomos munkatárs, azon az áron pedig "nagyifonok" voltak, így nem lett választva semmi. Hibás eljárással találkoztam volna, vagy tényleg ez az új menet? -
tabaga
tag
Valaki el tudja nekem azt árulni, hogy amikor végre megjelenik már a telekom kínálatában a honor 8, akkor még aktuális lesz ez az őszi akció?
-
tabaga
tag
Újabb győzelmet aratott az iparági lobbi a fogyasztói érdekek felett
Nem lesz korlátlan az európai ingyenroaming[ Szerkesztve ]
-
tabaga
tag
válasz szabogabor10 #74824 üzenetére
Az lehet, hogy van benne ráció, csak nem fogyasztói szempontból.
Keem1: Pedig a törekvésnek az lenne a lényege,amely harmóniában is van az EU-s alapelvekkel, hogy sokkal egységesebb legyen ez a piac (lásd munkaerő, tőkepiac stb.). Ma sajnos igen magas szinten képesek diverzifikálni a telekommunikációs cégek a termékeiket, amelynek modellszinten is a fogyasztók látják kárát, de facto pedig méginkább. Ha végre eltörölnék a roaming díjakat, akkor fokozódhatna a verseny (amely kishazánk esetében különösen fontos lenne), és így végül az emberek jobban járnának.
-
tabaga
tag
válasz szabogabor10 #74828 üzenetére
Hosszútávon szerintem mindenképpen ez megváltozik, csak azért is, mert jövőben biztosan fenekestül felfordul ez a piac, és a mai cégek, akik netet, sms-t, telefonhívást biztosítanak, már csak hozzáférést fognak a hálózathoz; más platformon keresztül fognak kommunikálni ez emberek. De ez tényleg hosszútáv, meg lehet egyáltalán nem így lesz
Azonban én örülnék, ha ezek a korlátozások megszűnnének, és mint ahogy pl külföldi bankok szolgáltatásait el lehet érni itthonról, így a telekom cégekét is el lehet majd. -
tabaga
tag
De ez lenne az első lépés, én sem azt mondom, hogy máris a Kánaán köszöntene be, hanem egy lépéssel közelebb lehetnénk hozzá
Sajnos sok esetben az EU-s bürokraták gátjai a piaci fejlődésnek, ez esetben is.Amúgy én abbahagytam itt szerintem, mert már sokat offoltam
[ Szerkesztve ]
-
tabaga
tag
válasz Soulfly842 #75308 üzenetére
Szerintem is hülyeség ez a hibrid prepaid rendszer. Szerintem ez is csak nálunk lehet érvényben.
Post paid rendszerben kvázi neked hitelez a szolgáltató: meghitelezi a fogyasztásodat a hónap egészében, aztán pedig a végén Te a számla rendezésével visszafizeted ezt. Amikor pedig előre fizetsz, akkor ugyan ez van, csak Te vagy a hitelezői pozícióban. Ebből az elméletből szerintem látszik is, hogy miért csinálják ezt, hiszen a szolgáltatónak, aki rengeteg előfizetőnek "hitelez" már számottevő költség, plusz a kockázatokat is emeli, amely további ráfordításokat jelent.
Egyáltalán nem csodálkoznék, ha a telekom is áttérne erre az unikális rendszerre, hogy mi előre kifizetjük azt a szolgáltatást, amelyet még igénybe sem vettünk, kivéve persze, ha van egy időgépünk. Ugye a kartell dübörög. -
tabaga
tag
válasz ANDROID??? #75348 üzenetére
Félreértesz. Pont azt mondom én is, hogy igazságosan kell nézni, nem pedig az árlisták között ugrálni a szolgáltató kénye és érdeke szerint.
Az meg, hogy valaki akciós áron vette a készüléket ne jelentse már azt, hogy olyan áron is választhat, ha önhibáján kívül megy az tönkre. Azért, hogy ő kedvezményesen vette megdolgozott: felkelt sokkal korábban black friday-en, stb. Emiatt őt nem érheti később az a hátrány, hogy olcsóbb készülékek közül választhat, szerintem. -
tabaga
tag
Amúgy lehet tudni, hogy lesz majd a rendszer ezen a Black Friday-on? Egy nagy akció mint tavaly, vagy emellett lesznek ilyen 1 órás leárazások adott termékre, mint pl tavaly Aliexpressen? Utóbbira azért gondolok, mert most nagyobb intervallum van megadva.
-
tabaga
tag
Szerintem biztos lesz még akció, gondolom cserélődnek, csak ki tudja, mikor.
Ez alapján a kínálat alapján arra gondolok, hogy a többi online kínálatból kivett készülékek lesznek akciózva.
Amúgy a Sony fejhallgató linkje nekem nem is működik.
Valaki a Honor 7-t látta rendelhetőnek egyáltalán? -
tabaga
tag
válasz South Velen #77589 üzenetére
Szerintem azóta annyi, mióta pl a Honor 8 100e ugyan ezzel a csomaggal. Vagyis kb kedd. Mikor írtad, hogy az érdekel, ránéztem; 60e volt már.
-
tabaga
tag
válasz ANDROID??? #77934 üzenetére
Már elkezdődött: pl S7 vagy S7 edge sokkal olcsóbb, csak ki kell választani a telefonok közül.
-
tabaga
tag
Ez a szabályozás amúgy nekem se teljesen tiszta. Pl a Telekom a korlátlan közösségi opciós internetert is büntethető lenne? Hiszen a szituáció hasonló: vannak olyan oldalak (kozossegiek persze), amelyeknek a forgalmat nem szamitja, vagyis a fentihez hasonló módon különbözteti meg. Vagy ez így jogszerű, mert a leírásban szerepel, hogy a szolgáltató mire gondol, nem teveszti meg a fogyasztót. Viszont ha így van, akkor nem ertem, miért a nesemlegessegre hivatkozva büntetik őket.
[ Szerkesztve ]
-
tabaga
tag
válasz Black_Raven #79856 üzenetére
Na már megint a "nem a zsemle kicsi, hanem a pofatok nagy" attitűd.
Amúgy tényleg felhet kicsit a Telekom a Digitol, ha már nem csupán a kínálati oldalon kooperalnak (kartell), hanem a költség oldalon is (közös hálózat) Amúgy gazdaság védelmi szempontból tényleg érdekes, hogyan engednek nekik ilyeneket. -
tabaga
tag
válasz Black_Raven #79859 üzenetére
[link]
Itt nézd meg a zsemlés idézetet, és remélhetőleg rájössz, mire gondoltam.
Az egy érthető versenyélénkítő megoldás volt: így tudtak bevonzani egy újabb versenytársat a piacra, emiatt volt indokolt. A mostani engedékenységet nem látom indokoltnak. -
tabaga
tag
Kartellhez nem kell leülni és megegyezni, ennél vannak sokkal kreatívabb módszerek is, elhiheted.
Gondolom, akkor az eddigi GVH bírságok is hasra ütés szerűen jöttek, véletlen sem tiltott piaci magatartásért, és kvázi kartellezésért.
A kolléga nagyon jól érzi, hogy a telekommunikációs piacon nem a verseny a meghatározó piacalakító tényező, hanem valamiféle kooperáció az eladók között.Ez a mondatod valami eszméletlen nagy sületlenség:
"Ha piacon árulsz egy terméket és profitmaximalizálásra törekszel, akkor nem fogsz a többiek alá árazni általában"
Pont, hogy így fogsz árazni, sőt nem csak simán alá ajánlasz, hanem ilyen piac esetében a tranzakciós költségeket is próbálod fedezni, ami az ügyfélnék szolgáltatóváltás miatt lép fel.
Persze létezik olyan helyzet is, amiről írsz (ma már leginkább modell szinten), de az nem olyan piacokra igaz, ahol három szereplő van jelen a kínálati oldalon ( ezeket a mesterséges szolgáltatókat, mint a lidl, tesco stb. nem tekintem szolgáltatónak, mivel infrastruktúrát nem nagyon építettek). Ilyen esetben az ár egyenlő a határköltséggel, viszont még ebben a helyzetben is van, aki ez alá megy az úgynevezett ragadozó árral, de ilyen piaci magatartás is tiltott, mivel hosszútávon szintén káros fogyasztói szempontból.Ez a cikk is a te koncepciódat erősíti, úgy érzem.
[Nevetségesen kevés mobilnetet kap a magyar] -
tabaga
tag
Remélem ez megfelel:
[Többszáz millió forintos versenyhivatali bírság a mobilcégeknek]De jure nem kartell, de facto az.
Amúgy mi köze a dolgoknak ahhoz, hogy én áraztam-e már szolgáltatást?
Sokkal többet elmond egy piacról pl Herfindahl–Hirschman-index, amely 3 cég esetében magas lesz, vagyis nem versenypiacot mutat.
Én nem mélyültem el túlzottan a témában, de az biztos, hogy a Stackelberg- és Cournot-duopólium modellek sokkal jobban magyarázzák ezen cégek árazását, mint a Te elméleted.Amúgy van itt újabb példa a tisztességtelen piaci magatartásra:
Kúria döntése az ügyben: [link]
[ Szerkesztve ]
-
tabaga
tag
válasz enginev3.0 #83954 üzenetére
Mindezt azért tehetik meg, mert a szektorban nincs verseny és az ügyintézés minősége kb egy okmányiroda színvonalán van, vagy talán az alá is, mert nekem nemrég volt dolgom ott és meglepően pörgősen zajlott minden.
Amúgy elhihetitek, hogy a buta ügyintézők nem csak az ügyfeleknek okoznak problémát, hanem az ilyen tájékozatlanság és bénaság miatt közvetlen módon is a telekomnak (rosszul nyitnak számlát stb.)
Mélységesen felháborító szerintem még az is, hogy valaki azzal mosdatja az ilyen ostobát, hogy a jövedelme függ a jutaléktól és hasonlóak. Ez nem mentség arra, hogy megtéveszti a vásárlót. -
tabaga
tag
válasz Soulfly842 #85446 üzenetére
Csunya, gonosz NMHH próbálja betartani a netsemlegessegre vonatkozó, régóta érvényben lévő szabályokat
1 év lehet az eddigi kettő év hűség
Érdekes, hogy még nem volt a hír a fórumban.[ Szerkesztve ]
-
tabaga
tag
válasz tsteve #85538 üzenetére
Kérj állásfoglalást az Nmhh-tol az ügyben.
Amúgy meg ameddig ennyire eltér a két szolgáltató gyakorlata, jogosan lehet feltételezni, hogy vagy az egyik nem szabályos, vagy pedig a másik túl szigorú.
Továbbá szánalmas a Telekom, hogy azokat is adategyeztetesre kényszerít, akiknek de jure nem is kellene. Feleslegesen terheli a rendszert és a felhasználókat is. -
tabaga
tag
válasz [P]laci #86659 üzenetére
"senkinek ne legyen illúziója, a telenor és voda is csak azért nem köti helyhez ezeket a nagyobb csomagokat, mert kellenek nekik az előfizetők..."
Hihetetlen, mit meg nem mereszelnek ezek a szolgáltatók! A következő mi lesz, profitot akarnak realizálni?! Ez tűrhetetlen!
Amúgy ezt a jó előre nyafogast nem nagyon értem. Ennél én fejlettebbnek gondolom a hálózat terhelés irányíto/felügyelő rendszert, továbbá az ilyen szélsőséges felhasználásra biztosan van kitétel a szerződésben. -
tabaga
tag
válasz tsteve #87094 üzenetére
A díszes csapat (MET és Telekom). Eladósodottság növekedése (mondjuk ez az adopajzs miatt részben hasznos) csökkenő profit pálya. Komoly kilátások. És akkor még olyan halva született ötletek is, mint a Telekom az energia szektorban. Talán a MET modelljét ha alkalmazzák, akkor m g sikerülhetett is volna
-
tabaga
tag
Örülj, hogy nem tiltották le
Sajnos sok kártya került letiltasra, amelyeket elvileg sikeresen adategyeztettek. Erről tud a Telekom, de már előtte is voltak ráutaló jelek, hogy ez lesz, csak hát hozták a kötelezőt. -
tabaga
tag
Ugyan ez a problémám volt fél éve. Minden létező helyen atallitottam, hogy a kapcsolat pontok terhére történjen a mobil lottó, de csak nem akart összejönni, végül felhívtam őket, és ott állítottak valamit, azután végre sikerült. Félek, hogy, nálatok is így fog csak menni.
-
tabaga
tag
válasz lugosi #89628 üzenetére
Azert nem kell hozzá túl nagy képzelőerő, hogy ez a szabály miért is előnyös a fogyasztó szempontjából. Ha értesülnek a versenytársak a bevezetni kívánt csomagról, akkor tudnak rá reagálni, versenybe tudnak szállni a fogyasztókert, amely számukra kedvező árcsökkenéssel vagy, a szolgáltatas minőségének javulásával jár. Ha mindez egyik napról a másikra történik, akkor nem lehet kidolgozni a megfelelő csomagot, a verseny eomaradhat, maximum veszteség minimalizálás zajlik ezen a területen.
-
tabaga
tag
válasz MK VII #89632 üzenetére
De a törvény azt biztosítja, hogy több ideje legyen reagálni, versenybe szállni, nem pedig akkor, amikor már a fogyasztói többsége átvándoroltak a másik szolgáltatóhoz.
Ha ilyen hűbelebalázs módjára működnének a dolgok, akkor fennáll annak is a veszélye, hogy egy dömpingárral a Telekom megszerez egy jó nagy piaci szeletet, amely nagy piaci befolyást is jelent, ezzel kiszorítja a versenytársakat, később pedig árat emel, összességében pedig a fogyasztók rosszabb helyzetbe kerülnek.
Amúgy ezen a területen (otthoni szolgáltattások) szerintem nincs versenytorzítás, ellenben a mobi területtel.Továbbá pártunk és kormányunknak nem érdeke, hogy a multicégek rövidítsék meg az embereket, mikor ezt megtehetik ők maguk is
-
tabaga
tag
válasz alexander12 #89640 üzenetére
De nem ez jellemző az iparágban. Ez egy általános érvényű törvény, gondolom a jogalkotó ezt vette figyelembe.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Eladó: Yankee Studio Microphone Set Streamereknek Legyen Profi a Hangzásod!
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- AMD A8-7600 - 4 Magos - 3.8 GHz órajel - FM2+
- ASUS PRIME B760M-A WIFI GARANCIÁVAL !
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen