- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
Kbali #121616 üzenetére
Ha nagyon beleállsz a témába, akkor simán megtehetik, hogy kiveszik mindkét felületről az információkat, mivel utólagos elszámolásra szerződnek az összes szolgáltatónál a postpaid ügyfelek. És az elszámolás alapja a hóvégi számla, amit auditált rendszerek állítanak elő.
Vagy csak natúr nem foglalkoznak többet veled, 30 nap után megkapod majd a lerázó szöveget, miszerint semmilyen jogszabály nem kötelezi őket a hóközi és pontos elszámolásra, a felületeiken tájékoztatás szerepel csak. Szégyen, nem szégyen, megtehetik, mert joguk van hozzá. -
btudos
nagyúr
válasz
Kbali #120872 üzenetére
Nem, a függetlenítéssel akadt gondja a fórumtársnak.
-
m1lan
őstag
válasz
Kbali #120629 üzenetére
Kaba kolléga rosszul írta. Az otthoni szolgáltatásoknak sem kell egy címen lenniük, tehát ha a meglévő Sat TV előfizetésed mellé köttetsz egy vezetékes telefont bármilyen más címre, azzal te is Magenta ügyféllé válhatsz. Ha a szüleid koax vagy optika területen laknak, akkor kivitelezhető az is, hogy az ő címűkön 2 vezetékes telefon üzemeljen. Így a te nevedre kerül, neked számlázódik, nekik pedig csak annyi kellemetlenségük lesz, hogy egyszer be kell engedni a szerelőt.
-
Tompika777
senior tag
-
válasz
Kbali #119886 üzenetére
Ez csak a jogszabály által meghatározott kötelező jótállási időre vonatkozik, ami jelenleg hazánkban egy év.
A Samsung a második évben korlátozott gyártói jótállást ad, amikor már ő szabja meg a feltételeket és az akkumulátort nem veszi bele a körbe, hiába beépített az.
A Huaei például a második évben is ad jótállást az akkumulátorra is.
Az Apple csak az egy év kötelező jótállást adja, második évet még korlátozottan sem - sőt, az első év is korlátozott, ha nem biztosított a hazai jogszabály szerinti kezelés -, harcoljon az ember szavatosság keretében - ami a fogyasztó szempontjából hátrányosabb, mint a jótállás.
Ennyire eltérő ez a gyártók függvényében.Nagyon beindult a Telekom marketing, jönnek az e-mailek, hogy erre meg arra az előfizetésedre vállalj új hűséget és levásárolható készülékkedvezményt kapsz.
Nem is a legolcsóbb díjcsomagot használom és választom ki, erre dob 24 hónap hűségért 5500 - 12100 Ft készülékkedvezményt.
Egy olcsóbb telefonnál is viccesen kevés ez, de pláne az a csúcskategóriában, ahol a 400.000+ Ft-os sáv is játszik. Ha már az iPhone 12 Pro Max telefont és társait ajánlgatja.
Nem véletlen, hogy régóta nincs már hűség egyik előfizetésemen sem... -
garfield545
tag
válasz
Kbali #119275 üzenetére
Utána jártam copy+paste
A nyilvános oldalon jelezz kérdésedre, azt tudjuk válaszolni, hogy a megrendelés akkor írja ki, hogy Sales Support kezelésre vár tartozással , hogyha vagy a mobil oldalon vagy a vezetékes oldalon csúszásban levő számla van. Mivel rendelések leadásakor a felület mindkét oldalt egyszerre vizsgálja. ^Rita -
AnonymusX
őstag
válasz
Kbali #116735 üzenetére
Ez így nem igaz. A lényeg, hogy milyen IP címekre csatlakozik a tablet. Mivel tableten a TV Go alkalmazást tervezi használni, így teljesen mindegy, hogy az hotspoton keresztül történik, mert olyan irányban fog forgalmat bonyolítani a mobilon keresztül, amelyet nem számol a Telekom.
-
anglergab
addikt
válasz
Kbali #116735 üzenetére
De így is az alkalmazás használja a tableten (a telefonon meg a tethering alkalmazás), csak lesz egy plusz hop/ugrás IP-n. Illetve szerintem a szerver IP-je számít, mindegy hogy appon, weboldalon, hány IP hop-ról van nézve. Ezt is nézheti egy szolgáltató (IP TTL hop-ok száma), de ha a tethering nincs tiltva, akkor miért számítana?
-
martonl
senior tag
válasz
Kbali #116658 üzenetére
Már nem tudtam szerkeszteni. Azt is érdemes megemlíteni, hogy kezdetben már ott volt a Westel 450 infrastruktúrája, valamint nem sokkal később (nem is emlékszem, pontosan mikor), megkapta a Posta teljes vezetékes infrastruktúráját. Természetesen nem azt írtam, hogy ezeket sem kellett tovább fejleszteni egy GSM hálózathoz, de azért kiindulási alapnak nem volt rossz.
Ezzel együtt amiket írtok, az természetesen igaz, nem vitattam eddig sem. Maga a hálózat üzemeltetése költséges dolog. De azért én se sajnálom őket.
-
Winne
nagyúr
válasz
Kbali #116447 üzenetére
Ezt hogy érted? Egy meghirdetett telefonra jelentkezel, megkérdezed hol lett véve, van-e rá garancia, azt mondják netről rendelte, már nincs. Te megveszed, majd felfüggesztik. Ebben te mint vevő hol hibáztál? Nem mondta, hogy szolgáltatós, te meg nem tudtad kideríteni.
-
clon
senior tag
válasz
Kbali #111018 üzenetére
Külsős "teszt" esetén a teszt résztvevőinek lev címlistáját akkor sem lenne szabad kiadni, mert ezzel az "összebeszélés" lehetőségével magát a teszt adatokat fogják torzítani. Ettől lehet jogilag rendben csak a tesz adatok nem lesznek kellően relevánsak.
A kérdés az hányan vették fel a kapcsolatot egymással a lev lista alapján ? -
bksgbr
tag
válasz
Kbali #108294 üzenetére
Igen, én is ezzel számoltam, 40 perc/500 MB, de amikor az ügyintéző csóka közölte, hogy kapok 80 perc lebeszélhetőséget és 1 GB adatot, kicsit meglepődtem. De akkor ez az EU-s roaming 500 MB adat az eredetiből fogy, vagy külön van EU-ban 500 MB adat?
Értem, köszi, de akkor mit gagyarászott nekem, hogy az app-ban megtalálom a dokumentumot? (költői kérdés volt, nem kötelező válaszolni...)
-
-
-
válasz
Kbali #102089 üzenetére
Többségében azok ragadnak billentyűzetet valamilyen formában, akiknek problémája van és megoldást szeretne rá találni, tanácsot kérni, vagy csak kiírni szándékozik magából a dühét, ezért jellemzően több a topikokban a negatívum, mint a pozitívum, azt sokkal kevesebben írják le külön, ha minden rendben megy.
-
tizenkettő
csendes tag
válasz
Kbali #101971 üzenetére
Persze, azt vágom, hogy egy csomó mindenhez azért kell hozzáférés, mert nem is lehetne értelmes funkciókat belerakni az app-ba, ezzel nincs is gondom.
Viszont: "érdemes utánanézni, mit és mire használ az adott app" - és hol nézzek utána? Komolyan kérdezem, nem okoskodásból.
A már linkelt Adatvédelmi tájékoztató ([link]) alapján a Telekom app egyáltalán nem kér hozzáférést az sms-ekhez. A Play áruházban, telepítéskor viszont igen "read your text messages (SMS or MMS)". Most akkor ezt hogy? Nem jó az Adatvédelmi tájékoztató? Vagy mi maradt még ki belőle?
Ezt csak így 3 perc kutakodással... Ki tudja, ha elkezdeném átnézni az egész hóbelevancot, milyen csodákat lehetne még találni. Persze nem fogok, nem véletlenül olyan rohadt hosszú és átláthatatlan az összes szerződés.
És igen, azt is vágom, hogy nem az én privát sms-eimre kiváncsiak, hanem ez hasznos lehet egy funkció könnyebb használatához. A probléma csak az, hogy az app telepítésével hozzájárultam az adataim felhasználásához (na ez kb bármi lehet, amit csak akarnak), valamint engedélyt adtam az összes sms-em elolvasásához, és onnantól kezdve gyakorlatilag csak a jóindulatukra vagyok bízva. Meg arra, hogy nem töri meg az adatbázisukat valaki.
És még ezt is leszarnám (már bocs), ha nem lenne kötelező ennek az appnak a használata egy opció eléréséhez. Komolyabb meló volt kiszedni a webes felületről meg az ivr-ból az opciót, mintha csak benn hagyták volna, mint ahogy eddig volt. És nem gondolnám, hogy az IT, a jogi, meg a többi részleg csak úgy merő unalomból szórakoztatja magát ilyen változtatásokkal...
-
tizenkettő
csendes tag
válasz
Kbali #101955 üzenetére
"Továbbá az alkalmazások letöltésével és használatba vételével a felhasználó előzetes, kifejezett, önkéntes
és tájékozott hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Magyar Telekom Nyrt. a felhasználónak az alkalmazás
használata során megadott vagy keletkező adatait a szolgáltatásának tökéletesítése érdekében illetve
hibakezelésre felhasználhassa." [link]Ez a "felhasználhassa" egy csodásan tág fogalom, kb. bármire rá lehet húzni.
-
8
senior tag
-
Soulfly842
addikt
hmm.. onnan, hogy az engedélyek meg vannak szerintem nem húznák annyi ideig... a rendszerek készen vannak a vezetékes szolgáltatások kiszolgálására is, hiszen ezirányú voda tapasztalat már van. Mindenesetre meg lennék lepve. Nem lehet, hogy ott egyfajta tesze-toszaság miatt húzódott addig?
-
Soulfly842
addikt
Ezt a 2021-et - amit egyedileg hozzátettél - nem tudom honnan vetted. Ez már csak önkreálmány
Nem kötekedésként, de mindenhol úgy írják, úgy taglalják, hogy 2019 nyarára Befejeződik. S nem úgy, hogy majd akkor elkezdik a tervezgetést és a hogyantovábbmerrét, persze, a gyakorlati megvalósulás kreálhat időeltolódást, de kicsit vadul dobálod itt az éveket - erős ez így univerálzis tényként közölve, amit te hozzáteszel saját elhatározásból
-
Szerinted tényleg nem tudta a telekomos fószer jan 2x-én, hogy feb1-től számukra sokkal előnyösebben változik a készülékvásárlási szabályzat? Ugyan már. Ezelőtt 20 évig a kutya felénk nem nézett most meg amikor még bőven volt hűség mind a készülékre mind az előfizetésre a semmiből megkeresnek... Biztos véletlen volt
-
A hozzáállással van a gond. Tegnap végül megvettem a készüléket mert kellett de az ügyintéző ha 10x nem kért bocsánatot az új ügyfél politika miatt akkor egyszer sem. Mondta, hogy gyakorlatilag több telefonos kolléga sírógörcsben fetreng amit kap az ügyfelektől. Amikor elkezdtünk beszélgetni remegett is rendesen a hangja mielőtt kibökte, hogy mi van.
Az undorító az, hogy januárban telefonáltak és lehet ha engem hívnak én is belemegyek az üzletbe mert végül is kicsit drágábban kaptunk egy jobb ajánlatot (legalább is akkor még így tűnt) Feb 1-től meg megváltozott a készülékvásárlási szabályzat. Persze lehet mondani h összeesküvés elmélet és véletlen az egybeesés de kötve hiszem. Senki nem szólt előre, hogy változni fog a szabályzat így ha készüléket is szeretnénk akkor várjunk egy hónapot a szerződés módosítással.
twofatcat: Köszi, de jobban szeretem telefonon intézni mint órákat sorban állni. Kötöttem inkább biztosítást és még így is bőven megérte.
-
MATEO6600
őstag
A fogyasztói azonosítót honnét tudom meg?
Beléptem a telekom fiókba, és nem találtam ilyen nevű adatot.
A számlánál van egy 8 jegyű folyószámlaszám, az lenne az ?A bankba valami otthon kitöltött telekomos formanyomtatvánnyal kéne mennem?
Mert ez sem tiszta. Itt ír egy formanyomtatványról pl. -
Soulfly842
addikt
És mivel az októberi ÁSZF változásokba se volt ez előjegyezve, ezért a törvényi kötelezettség dátuma írhatja majd mindezt felül
"(#90601) 4Grider"
A teljesség igénye a leírásban, s nem csupán a kontextushoz kötött szárnyaszegettség!
Kákán is csomó
A törvényi kötelezettséggel sokan nincsenek tisztában - néha nem is baj, ha folyamatosan ismétlünk egy-egy fél mondatban is
-
Cry0
őstag
időközbe rájöttem hogy nem mert mikor rendeltem mindig megadtam az e-mail címemet és így nem volt érvényes a facebookal belépett fiókom.
dokumentumokba lépve megtaláltam minden rendelésemet viszont a jótálásos részre átlépve full üres.
a számlát meg tudom tekinteni viszont semmi sincs rajta feltüntetve -
Cry0
őstag
-
tabaga
tag
Remélem ez megfelel:
[Többszáz millió forintos versenyhivatali bírság a mobilcégeknek]De jure nem kartell, de facto az.
Amúgy mi köze a dolgoknak ahhoz, hogy én áraztam-e már szolgáltatást?
Sokkal többet elmond egy piacról pl Herfindahl–Hirschman-index, amely 3 cég esetében magas lesz, vagyis nem versenypiacot mutat.
Én nem mélyültem el túlzottan a témában, de az biztos, hogy a Stackelberg- és Cournot-duopólium modellek sokkal jobban magyarázzák ezen cégek árazását, mint a Te elméleted.Amúgy van itt újabb példa a tisztességtelen piaci magatartásra:
Kúria döntése az ügyben: [link]
-
Zeki
nagyúr
Az ingatlanközvetítőknél bizonyítható volt a kartel.
ólomakkuszemétben is volt kartel
Gyógyszercégek is itthon.És ez a banki kartelezés akkor nem volt igaz?
SZERINTEM nem csak ott lehet kartelezés, ahol az állam jól lebuktatja a feleket. Ott is, ahol ezt nem lehet bizonyítani, max titkosszolgálati eszközökkel.
-
tabaga
tag
Kartellhez nem kell leülni és megegyezni, ennél vannak sokkal kreatívabb módszerek is, elhiheted.
Gondolom, akkor az eddigi GVH bírságok is hasra ütés szerűen jöttek, véletlen sem tiltott piaci magatartásért, és kvázi kartellezésért.
A kolléga nagyon jól érzi, hogy a telekommunikációs piacon nem a verseny a meghatározó piacalakító tényező, hanem valamiféle kooperáció az eladók között.Ez a mondatod valami eszméletlen nagy sületlenség:
"Ha piacon árulsz egy terméket és profitmaximalizálásra törekszel, akkor nem fogsz a többiek alá árazni általában"
Pont, hogy így fogsz árazni, sőt nem csak simán alá ajánlasz, hanem ilyen piac esetében a tranzakciós költségeket is próbálod fedezni, ami az ügyfélnék szolgáltatóváltás miatt lép fel.
Persze létezik olyan helyzet is, amiről írsz (ma már leginkább modell szinten), de az nem olyan piacokra igaz, ahol három szereplő van jelen a kínálati oldalon ( ezeket a mesterséges szolgáltatókat, mint a lidl, tesco stb. nem tekintem szolgáltatónak, mivel infrastruktúrát nem nagyon építettek). Ilyen esetben az ár egyenlő a határköltséggel, viszont még ebben a helyzetben is van, aki ez alá megy az úgynevezett ragadozó árral, de ilyen piaci magatartás is tiltott, mivel hosszútávon szintén káros fogyasztói szempontból.Ez a cikk is a te koncepciódat erősíti, úgy érzem.
[Nevetségesen kevés mobilnetet kap a magyar] -
Watto1991
senior tag
Ez így van.
Részletes számlán nincsenek next s-nél a Telekomos hívások , mert ingyen voltak. A híváslistán viszont MINDEN indított kimenő hívás és sms/mms rajta van, mi , meddig tartott és mennyibe ekerült. Havi egyszer ingyenes kikérni elektronikusan, vagy havi számla mellé lehet kérni ~1100 ft-ért. -
goop
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest