- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Először lépte át a 400 dollárt az okostelefonok átlagára
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
macilacipaci
üzenetére
Pont nem az alkalmazásai miatt szeretem, és nem amiatt vettem, de minden másért.
Legfőképpen mert kicsi, jó fotó minőség, jó hardver, nem kínai szoftver.
Gondolkodtam másban is, de maga az eszköz ez a legtetszetősebb.
Amúgy meg minden gyártó rátesz valami nem tetsző alkalmazást, vagy a google nem tetsző alkalmazásai vannak rajta. Nálam pl maga a google app is le van állítva. -
butch3r
senior tag
sziasztok,
sajnos a tavaly vásárolt pixel 9 pro-m kijelzője meghalt, így google javította (ez mondjuk nagyon gyorsan ment, hétfőn feladtam, csütörtökre már vissza is ért javítva (ez után már csak UPS-sel kellett kicsit megküzdeni, hogy eljusson hozzám a telefon..)
Próbálom újra beállítani ahogy használtam, de egy beállítást sehol nem találok.
Az alsó sorban, kereső sáv felett, ahol a hívás és hasonló gombok vannak. Ott korábban sikerült beállítanom, hogy a középső gomb (legkisebbre van állítva a rács, így én esetemben 5 applikáció van ott) mindig a legutóbb használt alkalmazás legyen. de csak az az egy gomb volt dinamikus, többi 4 nem.
Hol találom ezt a beállítást? Néztem már egy rakás youtube videót, de sehol nem találom... -
meri
aktív tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Ránézek, köszi.
-
Leszedtem, de ott sorakozik google play alatt, hogy van rá update, ha rányomsz akkor meg installálja azt.
Most épp ezek:
Dreams, Emoji Workshop Wallpapaer, Google Pixel Buds, Pixel Stand, Pixel Troubleshooting, Pixel VIPs, Sounds, Switch Access, Theme packs.szerk: Ja közben újra olvastam mit írtál. Mind a Google saját szoftvere amit nem tudok leszedni. Ettől még nekem bloatware. Ha nem éktelenkedne ott az update alatt akkor mondanám, hogy nem az. Illetve egyesével kellett lekaparni a telefonról. Illetve előre látom, hogy a következő nagy frissítésnél, majd szépen újra teszi őket. De ne legyen így.
Míg a Samsungnál ugye lekapartam a felesleges programokat és nem álltak sorban az frissítési listában.
-
Neked erre sikerült megoldást találni. Én is Samsungról jövök, de egyelőre, a kép szerkesztés nagyon hiányzik.
Ezen felül persze az ébresztő óra is sokkal jobb volt, meg az email-ben is szerettem, hogy kő egyszerű és mikor képeket akarok küldeni akkor én dönthettem mennyire tömörítse le a csatolt képek. Ez most nincs.
Gondoltam ez bloatware free, de koránt sem, rengeteg alap alkalmazás van amit ha uninstallálok, akkor a play store, update-ként álcázva akarja telepíteni. Erre is egy ilyen, kapcsold ki az auto update-et a megoldás, de közben meg mindig ott mutatja hogy perpill 9 applikációt lehet frissíteni, mind ilyen uninstallált szar. -
meri
aktív tag
Sziasztok! Pixel 9 Pro-hoz vajh használható a Belkin BoostCharge wireless töltő? A Google sajátja rettentő drága. Nem baj, ha csak 15W-tal tölt, de annyi azért kéne. Egyéb, tutira működő alternatíva is jöhet... köszi szépen előre is.
-
Redchucky
aktív tag
Köszi mindenkinek.
-
morfondőr
addikt
válasz
Redchucky
üzenetére
Partnero-tól vettem bő két hete, vidéki szállítással egy P9 Pro XL-t. Azt hozzá kell tenni, hogy másfél hét és két telefon kellett, hogy megkapjam, mert egyébként a rendelést visszaigazoló e-mail-en kívül mást nem kaptam. De lehet csak én jártam így. A futár becsomagolva hozta, IMEI-t csak felbontás után lehetett megnézni, de bontatlan volt a doboz. Meg is néztem, tavaly májusi volt talán a gari kezdete, rendesen bosszantott is a dolog. De aztán megnyugtattak itt a fórumon, hogy a gari az első bekapcsolástól számít, ami később frissült a készülék menüjében is, vagyis semmit nem buktam.
-
domper2015
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Igen a szolgáltatótól függ, de Pixel IMS-sel működött itthon is. Jelenleg nem akar roamingban VoWifit használni.
-
válasz
domper2015
üzenetére
Külföldi SIM kártyával nem megy a VoWifi.
Az talán a simhez tartozó szolgáltatótól is függ. Ha nem engedélyezi, akkor nem megy.
Elméletileg a külföldön lévő készülékre nem vonatkozik az EU romaing szerződés, ezért a rendes tarifát is számlázhatnak. A konfliktus elkerülésének legjobb módja a tiltás.
Átlagos esetben, az EU zónában probléma mentes a VoWIFI használata. -
Redchucky
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nyilván, az imei ellenőrzésre gondoltam.
-
-
Redchucky
aktív tag
Partneonál lehet személyesen is vásárolni? Honlapon nem egyértelmű.
-
domper2015
senior tag
A Pixel IMS applikáció jelenleg is használhatatlan?
Külföldi SIM kártyával nem megy a VoWifi. -
-
Rhino82
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Oh jelenleg még meg van a Honor 200 pro amit hírdetek.
S25 és iPhone 17 közül választottam az i17-et ami még kérdés hogy marad e. Maga a telefon nagyon jó, de szerintem csak akkor marad, ha 200 körül nem találok valamit ami megfog. De 200 alatt csak a pixel 9a ami érdekes lehet a mérete,kamera és a támogatás miatt.
Kávák nem tűnnek vészesnek...nekem tetszik az i15 is pl és szerintem annak sem sokkal vékonyabb a kávája. -
válasz
Rhino82
üzenetére
Az a kérdés, hogy miről jössz és mennyire tudod megszokni a stock rendszert.
Előfordulnak hibák, nálam 7a-n küzdök BT bug-gal, meg decemberben a havi frissítést nem kapott a telefon, mert valami megszaladt.
A régi 3a telefonom, családon belül folytatja az életét és ugyanolyan, mint mikor megvettem, nem lassult be egyáltalán.
Frissítést most már szabadon értelmezik, havi frissítés van, de nincs naphoz kötve.
Hibás frissítés nem jutott még el hozzánk.Nem tudom miről jössz, de ha meg tudsz barátkozni a kávával és a versenytársaktól lassabb töltéssel, akkor én ajánlom vételre.
-
Rhino82
aktív tag
Sziasztok!
Sosem volt még pixelem, ár érték arányban szerintem a nagyok között elvéreznek...de ez saját vélemény.
Viszont a 9a a kategóriájában abszolút egy jó vétel.
Akik esetleg régebb óta mozognak pixel vonalon milyennek találják a rendszert? Úgy értem frissítéseknél mennyire szokott előfordulni valami anomália/bug.
Esetleg lassulás régebbi modelleken stb. Szoktak e csúszni az ígért frissítéssel. Illetve a hibákat mennyire javítják gyorsan-korrekten?
Azt tudom hogy egy eléggé úgymond "fapados" a többi felülethez képest. Viszont az alma rendszere is eléggé korlátolt, mégis eléggé népszerű. -
-
chopin42
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Emésztgetem a vásarlást, hamarosan kiderül, lesz-e pixel.
Rengeteg tesztet megnéztem. A fotóban nincs kétségem.
De a videós képességek a pixel 9 kontra s25 (és pár egyéb) esetén alul maradnak: valójában hogy videóz a pixel 9? Javítható, vagy a tesztek túloznak, vagy jó az?
Pro fotó mód csak a "pro" kiadásban van. Ér-e bármilyen hátrány a gyakorlatban nélküle?
Amazonon jelenleg 511 eur egy 45w-os töltővel. 200k alatt épp. Partero (sufni) gsm olcsóbb: rendelt-e onnan valaki, garancia így hogy alakul, új készülék jön-e? Google garancia honnan szól, hogy érvényesíthető (aprón sok eladó volt így)?
Köszönöm
-
aldebaran
addikt
Lett egy olyan problémám, hogy ma reggel a telefon a google play szolgáltatásokra feldobott egy értesítést és egy gomb volt rajta, hogy remove google play és valami a frissítésekről szöveg. Hát én rákattintottam a remove google play-re és most se az emailembe se a telefonomba nem tudok bejelentkezni, mert mindkettő a telefonon akar hitelesíteni, de onnan kijelentkeztetett.
Mit tudok tenni ebben az esetben? -
BoB
veterán
válasz
tomboy0013
üzenetére
Sok alkalmazásnak kétféle sötét témája van, egy sötétszerű ami lehet pl. szürke, meg egy OLED sötét, ami valóban olyan hogy a pixelek nagyrészre kikapcsol.
Pl. reddit appban:
-
Ha ezt a Prohardver/Mobilarena fórumot a PH! appból használjátok, akkor ebben van amoled full fekete téma.
-
blackmoto
senior tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Minden egyes pixel egy LED. Baromira nem mindegy, hogy a kijelző mekkora része mekkora intenzitással világít. A sötét módban ezek a halvány árnyalatok nyilván szignifikánsan kevesebb fogyasztással jeleníthetőek meg, mint mikor fehérhez közeli színeket kell megjeleníteni. Persze, ha fekete lenne a háttér minden alkalmazásban, mint anno a Windows Phone esetén, az biztos jobb lenne fogyasztás szempontból. De az én szememnek pl. zavaró, ha tiszta fekete alapon van fehér betű. Ezért nem kedvelem a Messengert pl. Túl kontrasztos a gyári felülethez képest. De nekem sajnos rossz a szemem, ez is belejátszik.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Épp ez az hogyha nem full fekete a téma akkor van mit megjeleníteni. Tisztában vagyok az OLED technológia működésével. Ezek a sötét módok már rég nem fekete módok. Annak lenne értelme, ennek a sötét szürke témának nem sok. Mármint fogyasztás szempontból. Én is használom mert a szemem este zavarja a világos téma.
-
válasz
tomboy0013
üzenetére
Szerintem semmit. Mivel nem fekete a sötét téma sem így kb mindegy mert világít minden pixel ugyanúgy.
Dehogy világít. Ebben nincs háttérvilágítás.
Az AMOLED esetében minden pixelnek saját fényforrása van. Ha nincs mit megjeleníteni ki van kapcsolva a pixel. Ezért lehet "végtelen" mértékű kontrasztot mérni a kijelzőn. -
válasz
blackmoto
üzenetére
Most este kicsit jobban nézegetem, és vannak appok (pl a Prohardver is ilyen), ahol a fekete tényleg mély fekete, mintha az a része a kijelző saját színe lenne, ilyen a Facebook vagy a Spotify is, de pl a Fuelio már csak szimplán "sötét". Nyilván a takarékosságnál arra játszanak rá, hogy a kijelző alap színe eleve ott van, ahhoz nem kell energia, hogy feketét csináljanak.
A 120Hz-ből nem engedek, az nagyon tetszik.

-
blackmoto
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Elsősorban a fényerő számít, hogy milyen fényerővel használod. Max, vagy ahhoz közeli fényerőn nyilván többet használ, mint mondjuk 50 %-ossal. Én a 8a-nál a legtöbbet a Smooth Display kikapcsolásával tudok spórolni, és én úgy vettem észre, hogy a sötét módnak is van hatása az akksiidőre, nem is kicsi. Pontosan nem mértem ki, adatokat nem tudok adni, de a Duolingoval látványosan kevésbé merül sötét téma esetén. Én 75 %-os fényerőn használom a telefont automata fényerőszabályozás bekapcsolva, de beltéren ez a 75 van betanítva vele.
-
válasz
tomboy0013
üzenetére
Spórolást úgy értettem, hogy amit amúgy se használnék, azokat kikapcsolom. Nyilván azért vettem a telefont, hogy segítse a munkám.
-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Ütemezd a sötét módot, reggel napfelkeltekor világosra vált, naplementekor pedig sötétre, így éjszaka kíméli a szemed.
-
válasz
tomboy0013
üzenetére
Pedig bíztam benne, hogy az AMOLED miatt valamennyit spórolhatok még.

-
tomboy0013
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Szerintem semmit. Mivel nem fekete a sötét téma sem így kb mindegy mert világít minden pixel ugyanúgy.
-
Üdv mindenki!
Sötét és világos téma között tényleg van érezhető különbség akkuidőben? Ma átállítottam, eddig mindig világos témát használtam, de így is megváltás a P7P üzemideje a Samsung S10-hez képest, szerintetek reálisan mennyit lehet faragni sötét témával?
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Van egy Pixel 9-esem, amit ha megrázok, zörög a kamerája.
Nem tudom hogy ez normális jelenség-e (chatgpt azt írja ismert a jelenség, a képstablizátor miatt), de eddig nem tűnt fel az elmúlt kicsivel több mint 1 évben mióta használom.
Ezt más is tapasztalta már? A kamera és a fókusz jól működik, nem tudom emiatt érdemes-e szervizbe vinni.
Köszi előre is a válaszokat. -
ViBo77
senior tag
Sziasztok!
Tegnap óta lettem Pixel 10 Pro tulaj ... kb 5-6 óra csesztetés után kb át is költöztem végre a régi telómról ami egy Pixel 6-os.
Más:
Nézegettem az összefoglalót, hogy idén októberben megszűnik a szoftver támogatás a Pixel 6-osra? Ez azt jelenti hogy semmilyen biztonsági frissítést nem fog már kapni?
Igazából jó lett volna még nekem az a telefon csak az aksija kezdett egyre jobban szenvedni, így jobbnak láttam cserélni. Viszont volt olyan tervem hogy megtartom vészhelyzet telefonnak miután cseréltem benne aksit, de ha tényleg október után semmilyen biztonsági frissítés nem jön már rá, akkor szerintem hanyagolni fogom az aksi cserét. -
lejbi
tag
Hello
most szólt a telefon (Pixel 10, alza vásárlás), hogy van januári frissítés, 3,31 GB. Idén nekem ez volt az első frissítés.
-
Free Rgc
tag
válasz
Nedduddgii
üzenetére
Nem lehet hogy inkább kezdődő kijelző hibás? A pixel 8-nál sajnos előfordul! Nekem is így döglött be a kijelző, de ne legyen igazam. Zöldes árnyalatú? Ha alul megnyomogatod, vagy a szeleinél nem tisztul ki?
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Nem tudok róla.
De nagyon száraz a bőröm. De látom másoknak is van ilyen gondja szóval nem fogom magam emiatt hülyén érezni. Be tudom rajzolni a kódot aztán annyi. -
csipuka
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Eleg csak mosogatni. Nem is ipari meretben.
B. nejemnek is ez a gondja, nem kompatilibis az ujja az olvasoval.
-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Nekem semmi nem kajálja meg az ujjlenyomatomat, a céges Thinkpad se, a régi Samsung mobilom se, a mostani Pixel 7a sem akarja. Lehet túl száraz a kezem.
Ha sikerül is beállítani akkor is a felnyitással mindig gondok vannak és vagy arc felismerés vagy kód lesz a vége a dolognak. -
Nedduddgii
friss újonc
Üdv mindenkinek! Google Pixel 8 telefonom tegnap óta hibásan üzemel. Amikor felélesztem percekig homályos, fátyolos a képernyő? Állítólag a januári android16 frissítés okozza. Tudtok valami megoldást? Netet már feltúrtam! Köszi!
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez a legjobb megoldás, mégse jutott eszembe.

Eddig nekem 1x kérte, nem egész 1 hete van nálam a telefon, bár ujjlenyomat csak 3-4 napja van rajta talán.
-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Beszkenneled ugyan azt az ujjat, kézmosás után.
Valamelyik mindig jó lesz.Minden nap kér kódot, ez egyfajta biztonsági szolgáltatás.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
csabyka666
üzenetére
nedves kéz megkavarja az ujjlenyomatolvasót, nekem a gombba épített olvasó sem működtette rendesen.
úgy csináld, ahogy kéri, amikor rögzíted, mindenféle szögben meg helyzetben tedd oda az ujjad, lehet párszor újra kell rögzíteni mire sikerül belőni, de onnantól kezdve napszemüveg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Először lépte át a 400 dollárt az okostelefonok átlagára
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 17 Pro MAX 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
- iPhone 13 Pro 128GB 100%(1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ritka már hogy magántelefonon keresnek.

Csepy