Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tizenkettő

    kezdő

    válasz Kbali #101971 üzenetére

    Persze, azt vágom, hogy egy csomó mindenhez azért kell hozzáférés, mert nem is lehetne értelmes funkciókat belerakni az app-ba, ezzel nincs is gondom.

    Viszont: "érdemes utánanézni, mit és mire használ az adott app" - és hol nézzek utána? Komolyan kérdezem, nem okoskodásból.

    A már linkelt Adatvédelmi tájékoztató ([link]) alapján a Telekom app egyáltalán nem kér hozzáférést az sms-ekhez. A Play áruházban, telepítéskor viszont igen "read your text messages (SMS or MMS)". Most akkor ezt hogy? Nem jó az Adatvédelmi tájékoztató? Vagy mi maradt még ki belőle?

    Ezt csak így 3 perc kutakodással... Ki tudja, ha elkezdeném átnézni az egész hóbelevancot, milyen csodákat lehetne még találni. Persze nem fogok, nem véletlenül olyan rohadt hosszú és átláthatatlan az összes szerződés.

    És igen, azt is vágom, hogy nem az én privát sms-eimre kiváncsiak, hanem ez hasznos lehet egy funkció könnyebb használatához. A probléma csak az, hogy az app telepítésével hozzájárultam az adataim felhasználásához (na ez kb bármi lehet, amit csak akarnak), valamint engedélyt adtam az összes sms-em elolvasásához, és onnantól kezdve gyakorlatilag csak a jóindulatukra vagyok bízva. Meg arra, hogy nem töri meg az adatbázisukat valaki.

    És még ezt is leszarnám (már bocs), ha nem lenne kötelező ennek az appnak a használata egy opció eléréséhez. Komolyabb meló volt kiszedni a webes felületről meg az ivr-ból az opciót, mintha csak benn hagyták volna, mint ahogy eddig volt. És nem gondolnám, hogy az IT, a jogi, meg a többi részleg csak úgy merő unalomból szórakoztatja magát ilyen változtatásokkal...

Új hozzászólás Aktív témák