Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A Gyereknapi akciót, ma 23:59-ig vagy május 27. 23:59ig lehet aktiválni?
-
törölt tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
valami hiba lehetett... én végül azt sem aktiváltam
Bár inkább a másiknak lett volna értelme a 7 nap miatt... -
törölt tag

Elfelejtettem aktiválni ezt a szart... Múlt héten nem aktiváltam, hogy majd a héten, közben ma nézem, lejárt a határidő... (Mol akció + Telekom). Pedig pont lett volna értelme... na mind1...
A Domiday 500-al pont nem megyek most semmire... mert akkro nem lenne használva sem. Igaz 15 gb is minimálisan...

-
törölt tag
válasz
pourri
üzenetére
Ezt a rutert kihúzzuk, lehet a bolygó megmentése miatt csinálja

Egy időzítőt vennék a helyében, franc sem húzkodná ki....
Egyébként nagyon érdekes mert a pénzügyeknél az emberek meg egyáltalán nem tudatosak, sokan még z éves díjkimutatást sem nézik meg. vagy meg vonják a vállukat és ennyi. Van ebben is egy kettősség.
"de nem fűti a házat hanem a szobában felállított egy sátrat abban alszik.Ő is menthetetlen."
Fú de jó tanulmányokat lehetne ebből írni, milliomosok lennénk
"amugy is tobbe-kevesbe egy rabszolgasag, foleg itt kozep-kelet europaban.
"
Nem azért, de meg se szólaljunk szerintem, a föld jó néhány országához, régiójához, kontinenséhez képest... -
törölt tag
válasz
gabor9991
üzenetére
Kelleni éppen nem kell. Mert ha annyira létszükséglet lenne, akkor meg venném magamnak. Abból, hogy 1 gb net elég volt több mint 3 évig szerintem leesik hogy nem létszükséglet. Amit az appok használnak, lehet még tovább évekre is elég lett volna.
figyelni éppenséggel nem figyelem, de ha van miért ne... ez a mobilnet is sokszor egy mesterségesen generált igény.
Legtöbbször egyébként az van, hogy ha aktiválom is, a töredékét jó ha elhasználom... volt hogy egy bitet nem használtam belőle

Hasonló ez ahhoz mint
Sok kicsi sokra megy. Az emberek egy jó része itt csúszik el, mert itt van kis lyuk, ott van egy nagyobb, amott még nagyobb... napi szinten nem tűnik fel, de évesítve, már egész komoly összeg kijöhet belőle.pl mint amikor kis piás üvegeket vesznek naponta, vagy pár naponta, abból az összegből vennének egy rendeset, máris jobban járnának.
"Dokumentumfilm van ilyen kuponkiralyokrol, lelkes haziasszonyokrol akik tobb heti munkaval beszerzett 1 szazalekos kuponokat gyujtogetnek,"
Ez azért már durva. -
-
törölt tag
válasz
zelikocc
üzenetére
Akkor már nem is kérdés, miért nem találtam... de most végig olvasva, dominóra is ugyanúgy érvényes kellene legyen. Ki miért aktivál netet az lényegtelen, mert nem a "szegénység" hanem a használat, lehetőség számít. Akinek kell az akció nélkül is aktivál, akinek nem az nem fog. Az ilyen dolgok, nem hátrányosak általában cégeknek, összességében.
December 1 módosítás:
2. A Lakossági ÁSZF 3/a Domino – értékesíthetõ – mellékletét és 3/a Domino – lezárt – mellékletét érintõ módosítás az alábbi:
Szövegpontosítás keretében javításra kerül a 1777 Domino Központon keresztül történõ egyenleg lekérdezésre meghatározott díj, a díj 65 Ft/alkalom helyett díjmentes. (3/a Domino – értékesíthetõ –
melléklet 5. pont, 3/a Domino – lezárt – melléklet 1.1.1. pont -
törölt tag
válasz
üzenetére
Nekem is írtak már ilyent. Telefonon egyeztettem velük. Aztán mégis levonták az összeget. Összegyűjtöttem, elküldtem nekik, panaszként, és 30 napon belül jött levél, hogy a köv számlán jóváírják méltányosságból (hivatkoztam ügyintézővel folytatott beszélgetésre).
Lehet ők hibáztak, vagy van egy egyéni döntési mérlegelési lehetőség. Ez vezetékesnél volt.
-
-
törölt tag
Ennél a mol appnál vajon két helyen is meglehet adni ugyan azt a számot? Azt hogyan venné a telekom?
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nálam azt írta ki, hogy értesítünk, ha sikeres volt. Kétértelmű így. Még ha ki is írja, hogy sikeres, a második mondat miatt ez már kétséges. Értesítés, meg jóval később jött meg.
A feltöltéshez 3000 ft nem is jelent meg nálam semmilyen + adat és perc nem is kaptam sms-t sem róla. Az összeg jóváíródott. Ilyenkor mi van? Érdemes ezt jelezni utólag?
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az jobban zavar, "hogy majd értesítünk sikeres volt-e az adategyeztetés / feltöltés.
Miért nem tudják egyből kiírni, mint a Vodafonnál, hogy "sikeres adategyeztetés" "sikeres feltöltés" később persze jött sms, meg láttam, hogy az összeg megjelent, na de mégis zavaró, félre vezető.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Nekem van Maraton. Volt 50 Mb is és Domino day Bónusz is a Maraton mellett. sosem vettem észre ilyen problémát.
Először a Dominoday fogyott el, utána az 50 MB végül a Maraton ami még mindig tart, mint a Taft a hajreklámban évek óta

Aktivációs után egy repülőgépes módot kell csinálni, hogy aktiválódjon az új bónusz. Más teendő nem volt.
-
törölt tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Én is. Nekem 1-2 nap. Korábban felírtam a határidőt, ezért pontosítanám most is.
-
törölt tag
válasz
csaszi75
üzenetére
A FB egy kész csalás gyár, teli van mindenfélével. Én kaptam annak idején Telekomtól kérdőívre jóváírást, telefonszámra, de az nem FB hirdetés volt, hanem a telekom saját oldalán dobta fel és kb 1 napig élt. 50.000 elérhető, csak nem kérdőív kitöltéssel.

"Hova lett az appbol/appban az adategyeztetes ideje?"
Erre meg lett a válasz? nem találtam. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Másik topikba volt téma, pl a Vintid 3000 csoport alakult fb-n mert átvágták őket csalással. (megadták a banki adataikat.)
-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Értelmesen felhasználva elég az sok mindenre... nem filmet kell nézni rajta 8kban

-
törölt tag
Telekom gyereknapi választható ajánlat 10/10

-
törölt tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Nekem csak feltöltős telefonom van. Nagyon régen volt telefon is vásárolva náluk, de olcsóbb 3. szereplőtől venni egy mobilt mint szolgáltatótól. Kivételek lehetnek, de ahhoz előfizetésesnek és egyéb feltételeknek is kell lennie.
Régebben lehet drága volt anno volt bőven 50, meg még több perc is. De jó néhány éve az egyik legolcsóbb feltöltős szolgáltató ami országosan elérhető. Persze mára ez is lezárt csomag, meg emelkedtek itt is az árak.
Telekomnak is vannak jó ajánlatai, de leginkább telekomos irányba, vodánál meg minden irányba. Egyéni preferenciák döntenek végül is.
prozodus mi értelme van ilyen trükközésnek? És ha felkeres személyesen akkor is lenémítod, vagy csak szimplán a képébe hazudsz?
-
törölt tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
De épp ezt írtam. Nekik azaz üzlet, ha szabin vagy és megnőne az igényed, akkor vegyél kiegészítőt.
Ha van előző hónapról tartalékod, akkor lehet ez elmarad, vagy kisebb mértékű lesz. Majd akkor lépnek, ha ez már húsba vágó, vagy presztízs kérdéssé válik.Amikor a voda bevezette a tutit/+ 19 forinttal/napi max, akkor sem ment mindjárt utána a többi eltelt egy kis idő mire "kapcsoltak", akartak reagálni rá.
-
törölt tag
válasz
Soulfly842
üzenetére
Ezeket a csomagokat nem az én netezési szokásaimhoz találták ki.
De vázoljunk fel egy olyan szituációt, hogy nem egyenletesen neteznek az emberek. Egyik csomag kevés, a másik sok. Vagy adott hónapban kevesebbet netezel, de következő hónapban meg többet használnád - ekkor jön a netbővítő. Ha van megmaradt adatforgalmad akkor máris spórolhattál.
A másik előnye, hogy az emberek rászoknak a több net használatára - ez szolgáltatói oldalról növelheti a bevételt megint.
Van paradox réteg is aki akkor sem használná el, ha van tovább görgetés. Ez nem a csoport 100%-a.
Ha ráéreznek az izére akkor több netet is fognak fogyasztani, ők is.A legtöbben beosztják, aztán másképp alakul és végül nem használják fel. Vagy kötelezően elnyomják ne vesszen kárba.
enginev3.0 melyik a gyökér banda?

Cs1csó. épp néztem, ha csak egy napra, vagy hétvégére jól jönne korlátlan net, na persze az más kérdés, lehetne-e használni nyaraláskor. Akkor pár ezresért már lenne, korlátlan. pár gb filmet nézni vmelyik szolgáltatótól kevés lenne...
-
törölt tag
A Yettel után a Telekom is bejelentette, hogy nem követi a Vodafone Magyarország történelmi példáját, amely szerint egyes díjcsomagjai a piacon egyedülálló módon lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a fel nem használt adatmennyiséget továbbgörgethessék a következő hónapra.
"nagyságrendileg kétharmada nem fogyasztja le teljes mértékben a mobilnet keretét"
Ez egy jó üzlet lehet, nem kellene a profitot csökkenteni.. ilyen badarságokkal, mint tovább görgetés

-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Engem hívhat bárki messengeren, csak ne lepődjön meg, ha nem veszem fel, mert nem is tudok róla

Konkrét eset is volt már. offline állapotban hívhatnak nyugodtan. ha elakarnak érni viszont más opciót kell használni, akkor sem garantált a siker.Fordítva is tapasztaltam már, nem csak én vagyok ezzel így.
-
törölt tag
válasz
kovacsmi_74
üzenetére
Ennyiért már két nap korlátlan beszélgetésem lenne

Aki nem beszél többet 90 percnél, meg kevesebbet sem nagyon. Annak ez ideális a tkom ajánlat. -
törölt tag
válasz
RoyalAirForc
üzenetére
felgyorsult a világ.. .rövidíteni kell

-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Majd ha már lesz 6G

-
törölt tag
válasz
kovacsmi_74
üzenetére
Akkor ez elég diszkriminatív a mai világban, ahol már a férfiak is szülhetnek

-
törölt tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Még jó, hogy én pont nem munkát írtam pl-nak...
-
törölt tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ez is elég érdekes felfogás... Bármikor kereshet vki, bármelyik számon, pl mert megkapta vkitől. Vagy mondok egy másik esetet, vmi esemény történik és hivatalból keres vki. Az nyilván szintén nem lesz egyik telefonkönyvedben sem.
-
törölt tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Volt ilyen tavaly, telekom volt az. Vagy nem lehetett felvenni, vagy 1-2 kicsörgés... Ha jól rémlik arra akartak figyelmeztetni, hogy lefog járni a kártya, és adat egyeztetni kell majd.
Nem biztos, hogy jó ötlet, mindent letiltogatni, mert később okozhat bonyodalmat. Ha pl ezen a számon keresnének téged egy fontos ügyben - pl telekomtól. Mondjuk bekötés, időpont egyeztetés kapcsán, azt is automata intézte nálam.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Landsmann
üzenetére
Közben lehet hagyom is... csomaggal olcsóbb, anélkül, annyi, mint máshol ha kapható

Amúgy megnéztem kártyásnál is ugyan annyit ír (vodánál amúgy). Csak csomaggal lenne kedvezőbb... ezt még át gondolom... másodlagos telefon lenne, vagy másnak családon belül... még meglátom...
-
törölt tag
válasz
Landsmann
üzenetére
Ezt pl jó tudni.. én is gondoltam rá, hogy üzletben megkérdezzem. A másik változat van is ott, jobb áron mint euronicsban. (nem a legújabb modellekre kell gondolni). Lehet ez is befolyásolja az elérhetőséget, nem annyira prioritás.
Amúgy készülék csere program miatt érdekel.
-
törölt tag
azért érdekel mert nincs nagy ár különbség viszont 2x annyi a memóriája. Gondoltam hátha van vkinek tapasztalata ilyesmiben. tudok a chip hiányról, vírusról stb. pl nyár közepéig rendeződhet, vagy esélytelen?
Addig vajon változhatnak az árak? (nagy mértékben). Készlet értesítőre feliratkoztam egyébként. -
törölt tag
Szerintetek ami nincs készleten jelenleg készlet hiány miatt (xiaomi), az vajon mennyi időn belül várható? Egy szolgáltatónál? (nem konkrétan telekomban gondolkodom).
-
törölt tag
Én mindig azt nézem, hol nulla, meg elolvasom mielőtt rányomok...
-
törölt tag
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Az nagyon jó, hogy "majd"... mind1, ma már lecsúsztam, holnap felhívom az üzletet jelentkeztek-e

-
törölt tag
Viszont jobban jársz ha telekom oldalán rendeled meg kb ingyenes kiszállitás fél áron domino fix/ + vagy extra.
Ha még msot is így van. -
törölt tag
honnan lehet megtudni, hogy kik regisztráltak, mint kereskedők, a programba?
3g átállás csere program -
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor már elérték a céljukat

-
törölt tag
Igen kicsit clickbait cím

-
törölt tag
-
törölt tag
Kivezeti műholdas szolgáltatását a Telekom
Nem veri nagydobra, de a kiadott ÁSZF alapján 2022 január 21-től megszünteti műholdas szolgáltatásának értékesítését a Telekom.
A nyugati 4 fokról, az Amos műholdakról elérhető szolgáltatás egyelőre nem szűnik meg, de új előfizetőnél már nem üzemelik be a szolgáltatást. Ahogy a kábeltv esetében, a műholdas szolgáltatásnál is Telekom IPTV felé próbálják terelni a meglévő előfizetőket.
A Telekom 2024-ig bérli műholdas kapacitását az Amos műholdakon vagyis legkésőbb ekkor megszűnik majd a műholdas kínálat. Nem a Telekom az egyetlen régiónkban: a szlovák Orange TV tavaly állította le műholdas szolgáltatását és kábel ill. IPTV platformjára szerette volna áttenni műholdas előfizetőit. A megmaradt műholdas ügyfelei számára a konkurens SkyLink-kel közösen biztosít tavaly ősz óta műholdas csomagot, de immár új pozícióból.
Hazánkban azonban érdekes helyzet áll elő, mivel - a tervek szerint - a Spacecom többségi tulajdonosa lesz a 4iG (saját műholdja, a CarpathiaSat pedig 2024-től állhat üzembe) és a DIGI TV-t január 3-án már átvette, így logikus lépés lenne az Intelsat/Thor műholdakról az előfizetők átköltöztetése a nyugati 4 fokra. A hátralévő 2 év pedig bőven elegendő lehet egy ilyen méretű költözéshez.
Ugyan már volt róla, szó... de most olvastam a cikket. Tehát cirka 2 év van még a Sat-os ügyfeleknek legfeljebb... ami várhatóan fokozatos átterelést jelent majd, nem egyszeri lekapcsolást tömeges átállást...
-
törölt tag
válasz
blackmajesty
üzenetére
Akkor is, ha számhordozással hoznák át másik szolgáltatótól? És nem tudom mikor van az adategyeztetés? (lehet már volt pl)
-
törölt tag
Érdemes megnézni a számla mellékletét, van/lesz pár változás március 1.től. Egy része persze csak formai.
Az Átírás, pl arra vonatkozik, ha egy akár rokon, ismerős nevéről a nevemre kerül pl feltöltős telefon?
Mert ha igen, akkor ezt is érdemes Március 1. előtt lezongorázni. A 990 ft nem olyan vészes... de akkor feleslegesen nem fizetnék 2500-at, érte... -
törölt tag
válasz
kovacsmi_74
üzenetére
Jó tudni... sokszor, mondom áh már elmúlt 0:00 na mind1... (főoldalon nem jelzi, de menünél valóban ott volt még...)
-
törölt tag
válasz
martonl
üzenetére
Hm, ez most kivételesen minden irányba lett volna? Nem is foglalkoztam már vele, mert csak telekomosok... aki bárki lehet, és senki egyszerre a számhordozás miatt... így a telefon részét én hanyagoltam...
de jó tudni, hogy ilyen is van... ez fel is van tüntetve?
"Reméljük most már minden szerdán így lesz "
akkor utolérnék a vodát... ott már régóta így megy... Ezt nagyon lehetne értékelni
(nem mintha kihasználnám/használnám, de akkor is
) -
törölt tag
Én elküldtem volna, de tegnap nem voltam gépközelbe... és max 40 perc maradt volna, ha minden igaz.
"Mindenki most használja a 10 napos korlátlanságot..."
Majdnem mindenki... én még nem is aktiváltam... már ha még lehet... de akkor sem fogom nagyon használni max pár száz megabyte...
-
törölt tag
Szia!
A Puskás online 19. 23:59-kor lejárt. Nincs mód a folytatásra.
Időkeretre, azt írta egyébként az oldal, hogy ha csak bezárod, nem ér semmit, hanem ki is kell jelentkezni...
Amúgy praktikusan olyan időpont célszerű, amikor egybe megtudja nézni az ember (igen, ez logisztikailag nálunk sem votl egyszerű...). -
-
törölt tag
válasz
ggabor02
üzenetére
Ha nincs nagy adatforgalmad akkor a tuti100 jó lehet neked valóban.
A 12x1 gb-ot azért nem írtam mert a maraton időben korlátlan ,ez meg korlátos... így akkor ha beleférsz 100 mb adatba (+ esetleg jó dolgok, ami az appból is vezérelhető), akár ennél többet is össze tudsz szedni... ideiglenesen (3-7-10 nap). )Más:
https://netrefel.hu/upload/MCS_2021_PKU_Palyazo.pdf
A 4. oldalon írják a feltételeket, és hogy külön adatbázis lesz erre a pályázatra. Mi van akkor ha van egy 2/3g-s telefonom, de mellette másik simmel, de azonos néven (és/vagy másik szolgáltatónál) van 4g képes is?Ekkor érvényes lehet a 2/3g-s készülékre vagy sem?
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az a csoda, hogy eddig nem kért sms-t. Vodánál amióta van adategyeztetés kér. Viszont mióta új rendszer van a legrégebben de azonos néven lévő kártyára küldi ki az sms-t. Előtte mindig az adott számra küldte.
Amúgy elvileg bizonyos feltételek mellett vissza lehet kérni az összeget, ami a feltöltőn van. vagy ha lejárt (egyenleg) vagy egyéb esetben elvileg.
" esélyesen a maraton csomag is szerepet játszik, hiszen apróból van net rajta. Ilyet máshol nem kaptok."
ilyen verzió valóban nincs. -
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
van feltöltős mobilod? ha igen adategyeztetés miatt.. vagy akar tőled vmit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
"A lejárt hűséggel levők is örülnek,hogy a Telekom nem emeli az infláció mértékével az árait,amit más szolgáltatók megtesznek stb."
Mondjuk az kellemes meglepetés volt, hogy olcsóbb lett a net. Pont fordítottjára számítottam volna...
Én pl ezt a hűség-kedvezményt még sosem használtam fel telekomnál. utóbbi időben 1 éves volt hűségidő, otthonira, előtte meg 2 éves, de akkor ugye, mások voltak a szabályok... most én is mondhatnám, hogy bezzeg pár éve még minimum 3 évet adtak 1 évért, ma meg 1000 ft mindössze... ez van, legfeljebb nem kötök hűséget... -
törölt tag
válasz
Indian74
üzenetére
"A november a különféle készülékeket forgalmazó távközlési szolgáltatók számára is a legsűrűbb időszaknak számít, itt a piacvezető Magyar Telekom egész hónapban akciózik (Cyber November). Az árengedmények (készüléktámogatás) mértéke azonban a folyamatos csökkenést mutató tendenciának megfelelően láthatóan csekélyebb, mint tavaly, a cég helyette azzal igyekszik vevőket - illetve előfizetőket - magához csábítani, hogy aki 22 hónapos részletfizetéssel vásárol meg egy terméket, annak az idei (decemberi) törlesztőrészletét elengedik."
Akkor ilyen alapon mondhatnád azt is, hogy de hát 4 éve még ennyi meg annyi volt.
-
törölt tag
Óriásit inflálódott egy év alatt a Black Friday
A fogyasztói társadalom ünnepnapjának közeledtével ismét akciókra lehet számítani többek közt a magyar e-kereskedők körében is, ám az idei Black Friday akciók még akkorát sem fognak szólni, mint a tavalyiak. -
törölt tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Tudom az nem jó, mert... de pl cetelemnél 7% kedvezmény van rá edigitál (egyéb partneri vásárlás esetén + visszatérítés vásárlás után 1-2%, de van hogy akcióban 3% is.) esetén, mondjuk aki 1-3 részletben fizeti, annak megérheti. Nyilván ennek az a korlátja, hogy nem x hóra van szét húzva, ha meg kamatok stb is van úgy már nem éri meg. Ez amúgy állandó lehetőség... de ez is csökkentve lett jó pár éve, és úgy lett bereklámozva, hogy Szuper hetes

Így kell eladni -3%- levonást
Hogy milyen jó neked, mostantól szuper hetes 
-
törölt tag
válasz
Plug Life
üzenetére
Az elmúlt 14 évben kiépült a háttér rendszer. elterjedt a vezetékes net, a mobil használat, és a mobil net is, sorolhatnánk.
2000 környékén erre, lehetőség sem lett volna. Nálunk pl 2005-ig még adsl vezetékes net sem volt, nem hogy mobil netezzen vki... max ismerősnél volt betárcsázós...
Azért ezt is add hozzá, hogy mennyit változtak a dolgok.
-
törölt tag
válasz
Kbali
üzenetére
"Okostelefonnak (angolul smartphone) nevezzük a fejlett, gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefonokat. Nincs egyértelmű meghatározás arra, hogy mi az okostelefon.[1][2] Egyesek szerint okostelefon az a mobil, aminek teljes értékű operációs rendszere szabványosított interfészeket és platformot nyújt az alkalmazásfejlesztők számára.[3] Mások meghatározásában az okostelefon egyszerűen egy olyan készülék, ami olyan fejlett funkciókat tartalmaz, mint e-mail, Internet és e-könyv-olvasó, és/vagy teljes értékű billentyűzet, vagy külső USB-s billentyűzet és VGA csatlakozó. Más szavakkal, egy olyan miniatűr számítógép, ami telefonként is képes működni.[4][5] Az okostelefon szó továbbgondolásával megjelent a fejlett képességekkel nem rendelkező készülékekre a „butatelefon” elnevezés. "
"Nincs megegyezés az iparágban arról, hogy pontosan mi teszi az okostelefont, és a meghatározások az idő múlásával változnak."
-
törölt tag
válasz
Kbali
üzenetére
Megnéztem. s mint írtam néhányat ismertem is. Ettől függetlenül valamennyi téren, nagy különbséget látok, egy mai mobil koncepciója, és egy régi között.
Nyilván nem egyik pillanatról a másikra történt egy változás, lehettek előzmények, kísérletek, probálkozások... de végül nem ez lett az uralkodó.
lásd VHS előtt is voltak más alternatívák, ettől még a vhs az ami elterjedt, bevált.
Vagy ott a HDDVD vs Bluray. és egyéb elképzelések.
Az pedig, hogy "megfizethetetlen volt", miért ma egy fél millás telefon mivel megfizethetőbb? Vagy egy több száz ezres? Szerintem társadalmilag sem volt igény akkor még ilyen telefonokra, vagy szolgáltatásokra.
Na és mit értesz "élvezhető alatt"? Gondolom gördülékeny, jobb használhatóságot, felhasználói élményt.
Ha igen, akkor ez kb olyan, mint frédi és béninek is ment a kocsija... használható volt... de nem épp korszerű, vagy élvezhető.Amúgy ha azt nézzük, akkor az első telefont kivéve, mindegyiknek volt elvileg internet funkciója pl. Más kérdés, hogy sokra nem mentél vele... mert baromi lassú, és baromi kicsi képernyő, meg drága lett volna...
-
törölt tag
válasz
Kbali
üzenetére
Hallottam ezek közül többről is, a Blackberry "híres volt" - a kulcsszó a volt. Sony Ericssonom volt nekem is, de azt nem nevezném okos telefonnak, a mai értelemben biztos nem. (v60i). Ettől függetlenül nem volt rossz telefon, cska baromi kicsi votl a kijelzője, vmi 170* pixel...
De ezek mind eltűntek... a piacon két jelentős szereplő van az ios, és az android - vagy annak változatai.
Volt még windows mobil is, ugye, de az is kiesett... Blackberry talán még létezett pár éve... de az elhanyagolható már."Érintőkijelzőt sem az Apple csinált először, csak talán ők csinálták meg először élvezhetőre, "
Vagyis használható, működőre? Az nem mind1..."szóval semmiképpen nem nevezhető okostelefon fronton elsőnek."
Akkor legyen úttörő, vagy forradalmi, ami feltalált vmi "régi-újat". A lényeg, hogy változás történt, ami elég nagy horderejű volt visszatekintve, irányvonalban, ha másban nem. lásd pl eltűntek a billentettük, appok jelentek meg, egyre nagyobb képernyő, stb.
Tehát, klasszikusan a mobil, már nem mobil, hanem egy kis számítógép lett, ez lett a fő irány.
Amúgy pl érdekesség, hogy utólag néztem, hogy a fülhallgatókról eltünt a tekerhető hangerő állító. Ami azért gond, mert van olyan eszköz, ami a gombokra nem reagál, de sokon még gomb sincs... a változás, nem biztos, hogy mindig jó irányú...
"Persze ne hasonlítsuk a mai "okos"telefonokhoz ezeket tudásban, mert akkor még azok az alkalmazások nem is léteztek, amelyekre mostanság használjuk őket."
pont ez a lényeg, a korszak, irány váltás. -
törölt tag
válasz
FLD1987
üzenetére
Egy időben nézegettem én is ilyent... vagy hasonlót... az is asus volt... szét vehető összerakható, stb...
Aztán, tavaly lett egy huawei, nagyon szuper
Vettem hozzá egy tök jó tokot, és még bill-t is
(tok+bill együtt van gyárilag). Így akár kis számítógép ként is funkcionálhat, telefonról lett megosztva a net. Azon lepődtem meg mekkora a hatótávolsága a telefonnak, igen komoly... pedig középkategóriás.Egyébként ha már laptop, vagy 10 éve az msi-nek volt olyan szériája, ami a levegő tisztítja, legalábbis negatív ionokkal látja el
Az is hamar eltünt... pedig lehet a mai világban sokkal sikeresebb széria lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- A popóalávaló: DXRacer Drifting gamer szék tesztje
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Assassin's Creed: Valhalla
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Filmvilág
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 13 256/8GB 2024
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- bontott működő alkatrészek
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Poseidon D60 Dolby Atmos hangprojektor távirányító nélkül / 12 hó jótállás
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Csak el ne felejtsem aktiválni (mire eszembe jut már nem él)
Bár inkább a másiknak lett volna értelme a 7 nap miatt...

"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

dptrsk