Hirdetés
Hirdetés
-
Súlyos büntetést kapnak a közösségi oldalak, ha terjed rajtuk tévinformáció
it Ausztrália az éves, globális árbevételük 5 százalékára akarja büntetni azokat az internetes platformokat, amelyek nem gátolják meg a tévinformációk terjedését.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Szivárognak már az Arrow Lake mérések
ph Előkerült például egy szám a Core Ultra 7 265KF teljesítményéről V-Ray alatt, ami kissé csalódást keltő.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Érdekes dolog, mind 3 szolgáltatótól rendeltem a közelmúltban sim kártyát.
Online rendelve:
Vodafone: ingyenes - posta hozta (ingyenes)
Telenor: 490 ft (sim kártya) - kiszállítás ingyenes - posta hozta
Telekom - a sim kártya ingyenes, viszont 80 perc lebeszélhetőség, 1 gb net ért 990 ft kérnek, ami az alap "csomag" része. (elég jó ár, ahhoz képest is, hogy ez boltban rendelve 1990. Illetve, Telenornál sem jönne ki olcsóbban, sőt). Kiszállítás ingyenes - futárszolgálat hozta.
Aktiválás:
Vodafone-nál felhívod őket, és végig kell menni az adatokon, ha jól emlékszem, pár 10 perc ez a folyamat. Elvileg a még nem aktivált sim-ről is feltudod őket hívni. Ez után máris használatba veheted.
Telekomnál előre aktivált sim kártyát kapsz, ugyanis, regisztrációkor már meg kell adni minden adatot amit ellenőriznek. Tehát instant használható is.
Telenornál, kapsz egy sim kártyát, amiért a fentiekkel szemben még fizettél is, és minimum 24 óra (de leghamarabb, ha visszajutottak az aláírt papírok a céghez, tudod használni, nos ez több napot is igénybe vehet(főleg ünnepkor), de legfeljebb 15 nap)
Használat, árak:
Vodafonenál, 1-1999 forint feltöltésig, kb 90 nap az egyenleg felhasználási idő. 2000 ft-tól pedig 356 feltöltés
19 ft/perc tuti+ esetén pedig 300 forint után 0:00-ig ingyenes minden további beszélgetés.
Telekomnál: nincs további teendő, a fentiek miatt azonnal használatba vehető, 80 perc lejárta után lehet újra tölteni. Percenként 25 ft a díj.
Telenor: 1500 feltöltés 90 nap 3000 ft-től 365 nap az egyenleg felhasználási idő. 25 forint /perc.
Mindent összevetve:
1. a vodafone, minden tekintetben
2. a Telekom
3. a Telenor.
- Természetesen, lehetne egyéni igények, további dolgok, amiért vkinek ez vagy az jobb... ez egy alap összehasonlítás.- Természetesen ebbe nincsenek benne plusz szolgáltatások, mint pl:
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/domino-dijcsomagok/domino-most
9ft volt a telekom mobil hívás, 19ft a többi irány. 190 ft 30 napra.
blackmajesty, Beni2360 thx a kiegészitést.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #40993792 #118735 üzenetére
előfizetést nem tudom, nekem mindig is csak kártyás volt, egyébként szívesen.
"Értem én, hogy valamit akartál produkálni"
Igazából nem volt cél... de ha már így alakult gondoltam leírom a tapasztalatokat. Nyilván ez alap,. ezt lehet tovább forszírozni, kiegészíteni stb.egyébként én nem mobil netezek, így az nem is volt szempont. (többnél nincs is írva mobil net, telekomnál is csak a csomag miatt, utána néztem domino fix extra - online esetén, jelenleg)
"Tehát mikor is jobb a voda?"
Én spec arra. De érdekes az írásod, szerintem másoknak hasznos leszEmellett én mondjuk a vezetékest szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #04535040 #118736 üzenetére
Ezt konkrétan a voda oldala írja:
"1 Ft-os feltöltés nincs a vodánál, 1000 Ft a legkisebb."
Lehet, hogy online fizetve tudsz egyéb összeget is. Fizikailag tényleg nincs.Akkor 30 nap, erre akkor rosszul emlékeztem, azt most spec nem néztem meg igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vyndree #118743 üzenetére
Ezek sim kártya csomagok. Vodánál ilyen nincs (ott ingyen sim-et küldenek, aztán hogy milyen csomagot választasz, az már rajtad áll) Telekomnál meg az a legjobb ajánlat. Már ha feltöltős sim-et nézünk.
Más kontextusban, pl ha vki ráakar tölteni, netet nyilván már nem biztos, hogy megéri. Még 1x ez egy alap összehasonlítás, sim kártyára.
-
törölt tag
válasz Vyndree #118746 üzenetére
"Azt írtad, hogy mindent összevetve a Vodafone a legjobb minden tekintetben, akkor ezt hogy értetted? "
azok a pontok alapján. Telekom kicsivel lemaradva a 2. hely."Ha szeretnék netet és beszélgetést 1 évre, akkor mi amit ad a Voda 990Ft alatt? "
Nyilván, ha neked a net a fontos, és nem 3 sim kártyán, szolgáltat között gondolkodsz, akkor neked akár más eredményed is lehet. Amúgy ez egy kezdeti csomag, utána mi lesz, azt nem tudom.Nekem a telefonszám volt a lényeg. ideiglenesen. és ez volt a másik két konstrukcióval a tapasztalat. A netet én plusszként értékelem - boltban egyébként ugyan az 1990.
"Főleg, hogy ha nem mindenre kiterjedő"
Abban az értelemben, mindenre kiterjedő, hogy ha csak sim kártya kell, ezek az opciók - minimálisan.
Hogy ezt hogy lehet tovább cizellálni, illetve kinek mi fontos ezen belül, az már egyéni döntés, és írtam is a végén, hogy ez csak egy alap. Ezen túl nyilván még lehetnek különböző érvek, ellenérvek, fogyasztói szokások stb.Nincs felsorolva az összes szolgáltató összes csomagja. Csak gondoltam leírom a tapasztalatokat. Ha szeretnél egy számot, kb ez a helyzet.
"Pl. ez az 1 évig érvényes mobil adatforgalom verhetetlen itt."
igen, de nem biztos, hogy mindenkit érdekel, pl engem sem, alapvetően. Viszont külön sim kártyát vagy nem találtam, vagy rosszabb lett volna a konstrukció. Egyébként tudtommal máshol nincs is ilyen 356 napos dolog, ami valóban egyedülállónak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyébként ha már itt tartunk lenne egy kérdés, nekem voda net van a telefonon beállítva - korábbról.
Ha belerakom a telekom sim-et, az még nem fog ja automatikusan tudni a telekom mobilnetet nem? Gondolom majd be kell vmit állítani, ahogy a vodánál kellett vagy? -
törölt tag
válasz viktorhu #118780 üzenetére
telen telefon volt, és kiderült, hogy ez volt a baja... az újnáűl talán már nem kellett, vagy már mivel korábban be volt másikon, lehet ezért tudt nem tudom.
De akkor jó tudni
" Beleteszed és kiválasztod melyik sim legyen az alap a hívásra, SMS-ra és mobilnetre. "
Ezt a részt ismerem - az előzőnél viszont még csak egy sim volt... lehet annél még más volt a helyzet. De akkor jó tudni. köszönöm a válaszokat"(#118783) viktorhu "
Hm, lehet a másiknál, ilyesmi volt, nem tudom Extreme Digitálból volt mind kettő. -
törölt tag
"Maraton 1 GB: ameddig el nem fogy az 1 GB, vagy ameddig tart a SIM kártya rendelkezésre állási ideje."
Ezt, hogy kell érteni? Tehát, ha 3000 ft-val van feltöltve, és 1 év után újra, 3000 ft-al, akkor a maraton - ha még van, akkor az továbbra is elérhető további 365 napig min? (feltéve, hogy votl adategyeztetés).
Ez gondolom az alap, 1 gb-ra amit domino fix esetén kapni nem vonatkozik, ott marad az 1 év igaz?
-
törölt tag
Értem, akkor az alapnak mindenképp van lejárati ideje, a maratonnak, viszont nincs. köszi.
-
törölt tag
Hm, nekem úgy rémlik a csomagolásra az volt írva 365 nap... de majd akkor rákérdezek. mert az oké, hogy amit később veszel, arra már más vonatkozik... De ezt mintha külön kezelnék... Mondjuk még van pár hónapom...
-
törölt tag
Kipróbáltam ezt a domino day - szerdai opciót...
És mivel vodánál van hasonló "jó dolgok" program ként, azaz észrevétel összehasonlítás alapján.
Hogy Frankó, hogy pl 100 perc, de 24 óra, egy nap? Hát az elég karcsú. Ilyesmire, Vodánál 5-7 nap lenne a felhasználási idő.
A másik észrevétel, hogy csak hálózaton belül, tehát, vodást, hívva, már nem él. - Ellenben a vodával, ahol bármely hálózatba ér.
Ugyan ez van gondolom net esetén is... így jó dolog... de annyira még sem.
-
törölt tag
válasz szabonagyur #123503 üzenetére
Nem, ingyenes. Ugyan úgy szerdánként van, annyi, hogy ott egy piros boríték van, és"meg kell rázni a telefont", majd kiírja, mire jutott akár 500 mb is lehet, vagy percek. De a lényeg, nem ez, hanem a felhasználási idő, szerintem az túl rövid, itt. Mondjuk, ha éjfél előtt aktiválod, akkor kitolod egy nappal, de akkro is max 24 óra
A másik különbség, hogy vodánál 1 heted van relatíve, kb aktiválni, de legalábbis napjaid, nem feltétlenül pont szerdán.
De ezt csak összehasonlítás, érdekességként írtam.
Amúgy vannak fizetős szolgáltatások is, igen, mint telekomnál is. Nyilván lehetne pro és kontra is találni.
Csak egy kicsit meglepő, hogy egy ekkora vállalatnál (telekom), a kondíciók rosszabbak, mint a konkurenciánál (pl voda).
"Szóval de, van ingyenes tartalom benne. Múltkor 15 perc minden irányú beszéd volt benne. "
Ilyen, 15-30-60 perc nekem sms-ben szokott jönni, de biztos van jó dolgokban is. Én is néha ránézek...Telekomnál is most jutott eszembe kipróbálni... pedig egy ideje már van app a telefonon, bár lehet nincs még pár hete A kártya régebb óta meg van.
Viszont az jó, hogy van olyan opció, hogy ingyenesen, 50 mb net, mondjuk az is talán egy napra. - Nem mintha nagyon használnám. Meg a korlátlan net 3 napra opció sem rossz... igaz az nem feltétlenül ingyenes... ezek T-nél.
Tavaly pl egy hétre kaptam 100 gb netet vodától karácsony vagy mikor. Nem mintha kihasználtam volna, mert inkább vezetékest szoktam.
Amúgy nekem a Voda a fő, olcsóbb, és 300 ft után ingyenes is. (ha véletlen annyit telefonálnék ez max 10-15 perc).
Láttam, T-nél van 9 perc is, de az már fizetős megújuló csomag... annyit meg nekem nem feltétlenül ér.
Viszont van mellette vezetékes is, arról meg aztán végképp korlátlanul lehetne...Amúgy nálam Voda, Tele, és telenor lenne a sorrend. - igaz utóbbinál nem tudom, milyen az app.De én úgy néztem talán ők a legdrágábbak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, lehet pro és kontra. Viszont nagyobb picit a mozgás tér. De ha belegondolsz az fb-től kezdve, valamennyi oldal kvázi ezt csinálja, akár tudsz róla, akár nem. Jobb esetben utólag tudod állítani.
Nekem a telekomossal sincs gondom. Mondjuk mint írtam azon meglepődtem, hogy Magyarország kb első számú kommunikációs partnere, picit elmarad a vodától. (ott ugye alapból 19 ft/perc). Nyilván van aki ebben,van aki abban erős.
"Szerződés kötésekor ellenőrzöm annak a tartalmát és ha nem tetszik, módosítom, vagy nem írom alá, kötöm meg úgy."
pl Telekomnál volt, hogy szóban ebben abban állapodtunk meg - vagy eleve szóba sem került, fel sem hozták... Mikor megnéztem akkor derült ki, hogy... - ugye telekom fiók pl. Utána felhívtam őket és lett esetlegesen módosítva. Ebbe se legyél azért feltétlenül biztos, bárhol bármikor megtörténhet.
weboldalaknál ha nem fogadsz el sütiket pl lehet nem enged be vagy nem müködik a szolgáltatás. Sok helyen pedig a regisztrációddal elfogadod ezeket is.
"vagy később könnyebben támadható valamilyen okból."
vagy nem -
törölt tag
válasz #86564352 #123517 üzenetére
Nekem kártyás van, nem előfizetéses... az már gondolom egy másik tészta, azt nem néztem sosem. Kártyásban 19 ft/perc /napi maximum 15 perc/ vagy 300 forint, esete után pedig ingyenes. (nyilván ez sem éri meg, ha minden nap így tenne vki)
Telekom, telenor meg 25 ft. igaz telekomnál látom lehet 9/19 forint is, akár, vmi 400+ ft-os sms után, x időre.
Régen amúgy sokkal drágább volt a voda, 2016körül még 50 forint/perc volt kb.
Na, de kinek mi éri meg mi felel meg. Telekomnál az tetszik, hogy van olyan csomag, amik korlátlan idejű net elvileg - már mint felhasználási időre. Ilyent vodánál nem igen látok, sem máshol. Úgy hogy van pro és kontra mindegyik szolgáltatónál nyilván.
Kapcsolat kártya, nem rossz dolog, Spoti, és hasonló engem spec nem érint.
Készüléket szolgáltatónál nem vettem... vhogy gyanús a dolog... memoria kártyák pl tuti túl vannak árazva jelentősenMást már volt, hogy vettem, mert akcióban volt valóban. gondolom itt is van pro, és kontra / szolgáltatások száma függvényében.
Esim-el még nem foglalkoztam... de gondolom akkor sem tudna 3 sim-et kezelni egy telefon... + akkor is kellene hozzá olyan készülék ami kezel esim-et feltételezem. így ez is kilőve, nálam legalábbis.
Amúgy ahogy mondod, két kártya akár ki is egészítheti egymást... gondolkodom is hogy megtartsam, mégis... (már egy ideje).
-
törölt tag
válasz MadMancs #123525 üzenetére
Hm, ez így egész hasznosnak tűnhet... nem tudom a sony-nál ez hogy van... de gondolom erre már fel kell készíteni szoftveresen a telefont is...
+ ezt én úgy hallottam inkább okosórák meg ilyesmire jó fő sim mellett.. (így gondolom a normál sim is menne).
"Telekomnál 190 Ft/30 nap az a 9/19 Ft."
Nekem appba valami 400 forint körülit mutatott, úgy emlékszem. De mind1 annyit úgy se használom...
Na most vagy nekem mutatott mást, vagy nektek van más csomagotok, vagy csak szimplán nem jól emlékszem rá"Márpedig sokan használnak iPhone-t "
De minekAmúgy úgy tudom vannak 3 sim-es készülékek is.
-
törölt tag
válasz #40993792 #123533 üzenetére
A 190 barátságosabb... viszont ahogy nézem ez is emelés.
Amúgy most rákerestem, és találtam olyan hírt, bejegyzést, hogy 1 éve (és az előtt) ez még ingyenes szolgáltatás volt... érdekes.
https://www.hwsw.hu/daralo/61976/domino-most-telekom-kedvezmeny-prepaid.html
Valamint hasonló időben a telenornál is volt változás...
Nekem pl azért nem éri meg, ez az opció, mert bár telekomnál hálón belül 10 ft-vel olcsóbb lenne, de azon kívül ugyan az mint vodánál alapból. Erre meg a vezetékes is megfelel, amely minden irányba akár 0 is lehet.
De nyilván van olyan akinek, ez így is hasznos.
"Ahhoz pedig, hogy minek használnak sokan iPhone-t… pont azért, amiért sokan mások pedig Androidot: mert az a választás számukra kedvezőbb."
Én arra céloztam, hogy jelentősen túl van árazva/ értékelve." nem is hallottam még eSIM képes Sony mobilról "
Pont ezért mondtam, hogy nem minden mobil alkalmas erre, jellemzően gondolom későbbi generációk, vagy amit erre a célra szántak. Egy x évvel ezelőtti modell, valószínüleg nem tudja - feltételezem. Tehát ez sem opció mindenkinek.Ahogy pl hiába van 5G, ha 4G képes a telefon
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hoppá, valójában a vodának köszönhető a domino most
"A Telekom alkalmazásban bekapcsolható Domino Most először 2016-ban jelent meg a szolgáltató palettáján, akkor, amikor a Vodafone váratlanul, minden korábbi szabályt felrúgva bevezette a minden belföldi irányba 19 Ft-os perc- és SMS-díjat kínáló "Tuti" tarifát. A Most opciót akkor promóciós jelleggel, "
Viszont más terén tényleg találtam olyant ami a másiknál nincs vagy így nincs.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy kérdés, még ugye a telkomnál is van hívás értesítő? Ha nem volt épp bent a sim, de kerestek, vagy ki volt kapcsolva a telefon, ilyesmi.
Vodánál legalábbis van. Gondolom itt is kellene lennie igaz?
-
törölt tag
Köszi. Akkor jól gondoltam, hogy ez nem alap, be kell kapcsolni.
Egyébként ez a domino is jó (még ha nem igen használom is), mert jól hangzik ez a pl 600 mb/ x perc - még ha megkötésekkel is. Biztos van is aki kihasználja, vagy hasznos neki... pl ha "azonnal kell" vagy rövid időn belül... most pl eb miatt el tudom képzelni.
Én kevésbé tartozom jelenleg ebbe a kategóriába.... igaz, ha 3-5 napig lenne akkor sem biztos, hogy feltétlenül használnám kihasználnám... de úgy mégis, arányosabb lenne De ez magán vélemény, ettől nem gondolom hogy változna.
köszi még egyszer.
"Pedig támogatás, értékállóság szempontból egy iPhone éves költsége kedvezőbb. Számomra az Android készülékek ár/érték aránya rossz. Kinek hogy."
Eddig, ha valakivel beszéltem, és ilyen készüléke volt, mindig kiderült vmi bubi, ami pl normál telefonnál már rég van. De akár pc- esetén is volt ilyen. Házon belül lehet más a helyzet, bár ott is volt már kiakadás, ahogy elnéztem, akár videósokat... -
törölt tag
válasz szabonagyur #123561 üzenetére
Hm, nem lett volna egyszerűbb helyette egy olyan android ami tud legalább kettő sim-et?
-
törölt tag
válasz anadroid #123530 üzenetére
Most böngésztem az oldalt, és kiderült mivel kevertem össze... 490 ft a korlátlan 1 napi beszélgetés.
Ez Vodánál 300 ft után érhető el/ kb 15 perc beszélgetés - utána automatikusan ingyenes, nincs külön díj.A Domino Most-nak tényleg 190 az ára, nálam is.
Viszont van egy kérdésem, melyik fogy előbb? A telekom.hu oldala szerint előbb a saját adatkeret, utána a domino nap adatkerete, jól értem?
Mert ha így van, akkor túl sokra, amúgy sem mennék az extra adatkerettel.
Telefonnál is vajon így lehet?
Nem az lenne a "normális", hogy előbb ez az ajándék keret merül le?
Vagy csak az ábra hibás, és én értem félre? -
törölt tag
A képet nem csatolta, vmiért... de akkor itt van "újra":
Amit nem értek, hogy jött ki ez az adat... Alap 1 gb és 600 mb az közel sem ennyi, tehát ez vmi fals dolog lehet - belföldi egyenleg.
Az alatta lévő, már valósabb... de épp most kapcsoltam be, teszt céljából a youtube-ot... az adatmennyiségben változást ugyan nem láttam sem mobil app-ban, se itt a képen. Még(?)
Viszont hívásnál azonnal, látszik a levonás, újra indítás, után is ez a helyzet. Tehát saját keretből fogyottott... (30-as szám).
Mondjuk azt nem tudom, hogy ez az alap domino sim mellé járt perc/adat miatt van-e, vagy ez általános.
Másnál mi a tapasztalat?
UPDATE: Új teszt, ez úttal vezetékest hívva, msot már a domino day-es keretből ment...
Most vagy az van, hogy nem újraindítás, hanem leállítás. Majd újra bekapcsolás volt, és ez kellett...
Vagy emellett el kell telnie, egy kis időnek, pl fél 1 óra.-----------
(#123567) kovacsmi_74"Azért nem csak az "ár"-ban van különbség, EU irányba is érvényes."
Ez az. "Korlátlan beszélgetés 1 napra"
https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/domino-dijcsomagok/beszelgetesÉs csak az ár a különbség mert:
"a normál díjas hívások költsége eléri a 300 forintot, a nap fennmaradó részében a Vodafone belföldön magyar, az EU-ban pedig utazási célra magyar és EU-s, normál díjas hívásokra nem számol fel további költségeket. Ez azt jelenti, hogy feltöltőkártyásként normál díjas hívások tekintetében nem érheti kellemetlen meglepetés az ügyfelet, aki nyugodtan telefonálhat, legyen szó akár véget nem érő beszélgetésekről egy régi baráttal, hosszas ügyintézésről, vagy váratlan helyzetekből adódó sürgős hívásokról.""A 90 perc 7 napra opciót nézted már? Ha már a felhasználhatóság ideje a lényeges neked."
Néztem az összes opciót. De nem ez a lényeg, mert ha 3-5 nap lenne sem feltétlenül használnám ki.Rengetegszer kapok a Vodától 15-60 vagy 30 percet 3-5, vagy 7 napra is talán. Jellemzően ezekkel sem szoktam élni. De mennyivel jobban hangzik, hogy meg hagyják a felhasználónak a szabadságot lehetőséget, és "nem azonnal" Last minit kell(ene) vmit elhasználni. Csak ennyi az észrevétel.
De ezek ellenére is valószínüleg megtartom a Tele kártyát... legalább 1 évre még, aztán meglátom.
A Maraton net opció, az egyik érv, a másik az otthoni telekomos szolgáltatások. Az meg majd kiderül mennyire fog halmozódni rajta az összeg...Egyébként Telekomnál, mire lehet költeni a sim-en lévő összeget? Telefonáláson, és net bővítőkön kívül.
Van olyan amire érdemes, vagy szoktátok, használni?(A látszólagos kritikák ellenére, szerintem a 3 szolgáltató közül még mindig a 2. a telekom, legalábbis nálam. Másnál lehet első).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most nem azért, de ezt tényleg egy fórumba kell megvitatni? Nem lenne egyszerűbb felhívni a 1414-et, vagy bemenni egy dedikált telekom üzletbe?
Amúgy ha jó gondolom, amíg nincs rendezve, nem lesz megoldva, lakcímtől függetlenül.
Esetleg opció, még egy "hivatalos" levél írása a telekomnak, amire válaszolni fognak/ illetékeshez eljut.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hírek szerint augusztustól várható e-sim a vodánál is... (áfsz - alapján, voda topic). Így ez a reklám szlogen, olyan sokáig nem fog kitartani...
-
törölt tag
válasz #40993792 #123665 üzenetére
Én most láttam telekom oldalán. Meg itt olvastam, hogy sokan azért váltottak erre... nem tudom mióta van, meg őszintén nem is nagyon érint, valószínüleg. Így nekem 8 van-e vagy sem, jelenleg egészen biztosan.
Hát igen a dolgok változnak... így szokott lenni.
Aztán majd jön vmi új, amivel megint lehet tarolni stb... pl 6G (még ha odébb is van, vagy 5g lefedettség... bár ez sem nagyon érint).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tudom, hogy fejlesztés alatt van a 6G, nem poénból írtam. Amint elkészülnek vele, már kezdik is a 7G-t (gyakorlatban megvalósitani már). az más kérdés, hogy évek kellenek, mire az előző, hálózatot kiépítik, elterjed egyáltalán... - Addigra meg kb a /g-lesz már a sláger, meg a várva várt cucc.
Múltkor néztem 5g-s térképet, hát elég sovány. Mondjuk az én telefonom ami pár éves 4g-s, előtte talán 3g-s volt, teljesen jó, megfelelő.
Gondolom az esim is hasonló, a technológia, és az elterjedése, használatba vétele között is eltelik némi idő.
Azért kiváncsi lennék a vásárlók hány %-a, érdeklődik ezek iránt, után... mert pl a cella infók hol melyik cellára kapcsolódik, van torony stb, is szerintem egy marginális csoport. Ismeretségi körben legalábbis, ilyesmit nem nagyon hallottam senkitől, max azt, hogy milyen tapasztalatok vannak térerővel kapcs.Aki meg iphone-ért rajong, és problémának tartja, az 1 slottot, az így járt. Már a windows mobil-ba is volt 2 slott, nem hogy androidra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kakuk.tamas #123673 üzenetére
"Ha van otthoni szolgáltatásod (vagy köttetsz azt is) (minimum 2, pl:tv+net), akkor Magenta1-es lehetsz, amivel 30% kedvezményt kapsz az ÖSSZES előfizetés árából."
Ez csak előfizetés esetér érvényes nem? feltöltős esetén nem vagy? (már mint a 30% kedvezmény)
pl tel+net+mobil (dominó) esetén nem, vagy rosszul tudom? -
törölt tag
válasz Lackooo84 #123812 üzenetére
Most láttam, ezt a kraftot... eddig nem tudtam miről van szó (gondolom ezért nincs, nagy csevej, mert senkit nem mozgatott meg. Anno a voda tuti-tól felrobbant a net kb. igaz én már előtte is vodás voltam...)
Elég vicces volt olvasni, "veled is előfordult, hogy 10 percre hívtál fel vkit, és 2 óra lett? - aztán meg bosszankodtál - nincs probléma többé, itt a kraft".
Ebben, csak az a poén, hogy vodánál 10-15 perc után az nap 23:59:59-ig, ingyenes az összes többi beszélgetés, ráadásul minden irányba... (ez max 300 ft)
Most aktiváltam a domino day-t... utána jutott az eszembe, hogy a szám, nem is 30-as, akkor túl sokat nem érek vele De legalább jól jár a tele, mert nem lesz használva... amúgy is szűk az idő metszet
Ezek a dolgok, azért furcsák mert a telekom a legnagyobb itthoni szolgáltató... na mind1...
Ja, a 37 ft-os percdíj is "vicces".Internetnél is gondolom lehetne elemezgetni... de az még annyira sem érdekel, érint.
Mondjuk azért kiváncsi lennék kinek éri, ez meg (És miért)
-
törölt tag
válasz kakuk.tamas #123858 üzenetére
Én úgy tudom, a mobilnak előfizetésnek kell lennie. Múltkor is kérdeztem, és itt azt válaszolták. (tel+net nem elég + feltöltős).
"Régebben még járt a 3 otthonira 25% kedvezmény (2-re 20%), most már csak 20% jár 3 otthoni szolgáltatás esetén is. Így már nagyobb a differencia a Maganta 30% javára."
Elvileg, nekem 20% kedvezmény van, a fenti konstrukcióra... 2 otthoni.
Akkor, ha lejár, idén, és megújításra kerül már ez a 20% csökken? Vagy?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeathAdder #123925 üzenetére
"Sziasztok.
Rokonéknak néhány hónapra (esetleg évre) kellene valami töltögetős szám, internettel, én telekomos vagyok azért írok a topikba, de ha vannak jobb off ajánlatok azok is jöhetnek
Elsőre én egy domino fix-re gondoltam, az elég jó lehet? Mit ajánlatátok? Köszönöm
Mindenképp feltöltőst szeretnének, nem előfizetésest."
Most épp adatbázis -költöztetés, karbantartás van, nagy átállás.
De én pl a vodát ajánlanám - saját tapasztalat alapján.
25 ft/perc a telenor, és telekom, a voda 19 ft/perc és 300 forint (napi) vagy 10-15 perc napi beszélgetés után, aznap 0:00-ig ingyenesen hívhat bármilyen belföldi, alapdíjas számot. (tehát, voda, telekom, telenor)
Feltöltősben ezt a legjobb ajánlat. Net esetében sincsenek rossz árak, de azok 30 napos csomagok többnyire.
Telekomnál van esetleg a maraton, ami a telefonszám érvényességén alapul (addig tart a felhasználási idő, ha nem fogyasztod el), illetve, ha van más telekomos szolgáltatás, akkor is lehet vmire használni.
Telekom, vodánál is vannak extrák.
Vodánál a jó dolgok, ami ingyen perceket, vagy netet adhat (max 500 mb adatfalat) / hét elvileg, véletlen szerűen, ezeket több napig 3-5 kb lehet felhasználni. Bármely hálózatba hívható.Telekomnál is van hasonló, ott Domino day, ahol ingyen percek, vagy nem jár,akár nagyobb mértékben is. De csak 24 óráig lehet aktiválástól felhasználni. + van vmi 50 mb net egyszer ingyenes/hó, opció is.
"Az lesz akkor, nem gondolom túl, sokat nem lesz használva, lényeg az elérhetőség, egykét rövid telefon, meg némi internet."
Hát ha szinte nem használ netet, pl csak pár 10-100 mb max, akkor akár a jó dolgok (voda - ez esetben kiszámíthatatlan), vagy maraton is jó választás telekomnál, ami kiszámítható.Felhasználási igények stb dönthet...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van lehetőség arra, hogy egy telekomos szám korábbi tulajdonosát megtudjuk? Ha nem ismerjük a teljes nevét?
-
törölt tag
válasz karl_fischer #123994 üzenetére
esetleg hívd fel az ügyfél szolgálatot, hátha tudják mi a gond. vagy betudják kapcsolni...
-
törölt tag
pl, hogy csinos csajok legyenek? (a pult mögött)
"Az üzletben dolgozókat hagyjuk inkább - bár próbálok nem általánosítani, mert nem mindegyik inkompetens, de nagyobb hányaduk sajnos az, mivel egy ideje nem az ilyen szempontból is minimális hozzáértés a lényeg, hanem más..."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz simpley #124233 üzenetére
Lehet, hogy jól hangzik... de mivel max 24 óráig tudod használni, nem sokra mégy vele.... Legalábbis, én vagy elfelejtem, mert későn szeretném aktiválni, ezzel kitolva 1 nappal, vagy azon rövid idő alatt úgy sem használnám... ha 3-5 nap lenne, akkor talán több haszna lenne vmivel...
Most a vodánál volt 5 gb, legalább 2-3 hétre, az átállás miatt... szerintem a felét, jó ha elhasználtam... pedig nem voltam otthon. (összesen meg lenne vagy 20 gb is).
Így pusztán ezért nem biztos, hogy érdemes váltani... de az nyilván felhasználási szokásaidtól függ... de ha egy nap alatt elhasználsz 600 mb-okat, akkor gondolom olyan neted is van, előfizetve. Tehát megint nem sokat oszt/szoroz.
a beszélgetést talán előbb elhasználja vki. Bár nálam az sem feltétlenül... sőt.
-
törölt tag
válasz tibor23 #124252 üzenetére
ja a másik meg, hogy csak 30-as számra jó a beszélgetés... Vodánál meg bármelyik irányba, ha kapok ingyen perceket, 15-30-60 stb. igaz ott max 500 mb lehet. Kivételes alkalmakkor volt több is pl karácsony, február körül 100 gb.
vagy most a leállás miatt.
Ez így ebben a formában inkább marketingre jó, már mint a domino day. Pedig azt gondoltam volna, egy ilyen nagy cégnél ez másképp van, már mint többet megtehetne... nyilván ha akarna...
(#124253) UHHH
igazából vodánál is van hasonló, ott "jó dolgok" a neve. De attól függetlenül is szoktam kapni főleg perceket, csak úgy sms-ben... újabb kártyára is... bár lehet az eltelt idő alapján megy (évtízed-ek). És az bármely irányba 3-5-7 nap kb. Más kérdés, hogy sokszor azt sem használom felMost meg az átállás miatt már nem tudom hányadszor, min 3x kapni 5 gb-ot, előttem meg pár gb-ot... a mostani az két hétre, a köv az egy hónapra... de végül is jól jött... igaz kb a felét használtam el az 5 gb-nak max... vagy annyit sem.
Viszont a telenor, az tényleg semmit nem ad. sőt talán a legdrágább feltöltősben a 3 közül.
Én lehet a maraton miatt tartom meg esetleg a kártyát... - ilyen nincs máshol, hogy korlátlan ideig van adatkereted (már mint nem jár le).
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PlayStation 3
- BestBuy topik