- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FLD1987 #139333 üzenetére
az akkori laptopok képesek voltak mobilinternetezésre; persze a mostani laptopom is képes mobilinternetezésre. 21 éves korom óta használok mobilinternetezésre képes laptopot; szóval már több mint 10 év tapasztalatom van a mobilinternetezés laptoppal dologban
Ezt olyan szépen elmagyaráztad, hogy ma újra megnézem a Forest Gump-ot!
No de amúgy egy laptopban miért is csörögne egy SIM kártya? Vagy WWAN modul vagy LTE modul van bennük, amibe SIM-et dugva internetes adat használat valósulhat meg, de telefonálni ezek segítségével nem fogsz tudni.
-
Marci112233
addikt
válasz
FLD1987 #138746 üzenetére
Nem igazán cégként dolgozunk, habár félig az. Ugye mezőgazdaságból élünk, és családi gazdaság formájában bár mára ÖCSG a hivatalos neve, de eddig egy telefont vagy SIM-et nem vittünk bele, azok magánszemélyként vannak. Csak gépek munkagépek vannak bevéve, illetve lehetőség nyílik rá így a PC-hez bármi kell áfáját vissza tudom venni így azok bele vannak vonva.
-
EmberXY
veterán
válasz
FLD1987 #136606 üzenetére
Igen, azóta utánaolvastam ennek.
Nem örülnék, ha a telefonszámomat ilyesmire használnák, de gondolom egy ilyen ügyben gyorsan tisztázható lennék.
Időnként pár havonta be szokott találni 1-1 telefonbetyár hívás, lehet, hogy van egy jóakarom valahol, de azért ez a visszaéléses dolog már kezd egy kicsit durva lenni, ha még egyszer előfordulna, akkor szerintem feljelentést fogok tenni. -
punisher1
aktív tag
válasz
FLD1987 #134409 üzenetére
Szia!
A kollegám mesélte,hogy vmi ismerőse mondta neki csak úgy megy hogy kell valami átjátszó amit az alzáról vett,hogy a telefon internet előfizetését tartalmazó hbo max-ot tv-n is tudja nézni.De szerintem ő arra gondolt,hogy nem okos tv-je van és a telefont a tv-re kötötte kábellel.
-
flash-
veterán
válasz
FLD1987 #134272 üzenetére
"3 SIM kártya van az előfizetésnél:
- 1 db Fő SIM kártya
- 2 db MultiSIM kártya
Ha elkezdenek téged hívni a mobiltelefonszámodon, akkor a Fő SIM mellett a MultiSIM-ek is fognak hívást jelezni.Nekem 2 db mobiltelefonban és 1 db laptopban vannak a SIM kártyák."
köszinöm!
hát nekem egy olyan elég lenne (ha van ilyen opció jobb áron), ahol összesen adnak két kártyát amin tudok a telefonban mobilnetezni (vagyis egyiket én másikat feleségem használná) és úgy lenne kb 20-50 giga vagy esetleg korlátlan.
ilyen van a telekomnál? -
törölt tag
válasz
FLD1987 #126037 üzenetére
Egy időben nézegettem én is ilyent... vagy hasonlót... az is asus volt... szét vehető összerakható, stb...
Aztán, tavaly lett egy huawei, nagyon szuper
Vettem hozzá egy tök jó tokot, és még bill-t is
(tok+bill együtt van gyárilag). Így akár kis számítógép ként is funkcionálhat, telefonról lett megosztva a net. Azon lepődtem meg mekkora a hatótávolsága a telefonnak, igen komoly... pedig középkategóriás.
Egyébként ha már laptop, vagy 10 éve az msi-nek volt olyan szériája, ami a levegő tisztítja, legalábbis negatív ionokkal látja el
Az is hamar eltünt... pedig lehet a mai világban sokkal sikeresebb széria lenne...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
FLD1987 #126034 üzenetére
Küldtem pm-et.
Szerintem, az lehet a nyitja a dolognak, hogy más világ volt. Akkor az "okos telefon" (értsd nokia oprendszer - amit írtál) egy szubkultúra volt inkább, egyetlen ismerősömnek volt akkoriban.
Ma viszont, 1-2 extrémebb példától eltekintve, mindenkinek az van(android, ios többnyire), mert ez vált a fősodorrá, no meg ma már, szó szerint mindent is megtudsz csinálni a mobiloddal...
Ráadásul a világ is ebbe az irányba ment, megy. Amúgy ez nem feltétlenül rossz dolog persze...
A "reklámon túl", úgy gondolom, hogy funkcionalitásban sem volt, elég. Úgy értem nem volt meg a miért. Jó, jó, hogy ezt meg azt lehet... de minek? Ott a pc sokkal könnyebb jobb, nagyobb képernyő, olcsóbb...
Hiányzott a háttér, a cél, vagy értelme is picit...
Persze ez ma sincs másképp, valószínüleg mindig voltak, lesznek ilyenek... ez egy folyamat...
-
törölt tag
válasz
FLD1987 #126031 üzenetére
Abban egyetérthetünk, hogy ezek a telefonok, még messze más kategória, alig pár %-ot ha lefedtek a piacból. Míg, ma már vagy iphone, vagy android a meghatározó, vagy annak valamilyen variánsa. Koncepcionális különbségek, biztos hogy vannak...
De ha annyira érdekel, akkor előkeresem neked azt az epizódot
De ilyen alapon, akkor lehetne azt is mondani, hogy a mobilnak is volt elődje, pl az autós mobil, vagy az a változat ami még a 80*/90-as/es években egy akta táska méretű volt. Még sem feltétlenül ez jut eszünkbe... - nah jó az autós még "menő".
De ha még jobban vissza megyünk, anno az egész mobiltelefont, egy baromságnak zsák utcának tartották, és lepasszolták vmi kis leányvállalatnak ők ráérnek ilyesmivel szórakozni... a nagyok a jövőt fejlesztik, mondták.
Aztán a jövő megváltozott(Emlékszem, még azt is megjegyzik, ki az a hülye, aki telefonálásközben mászkálni akar, és miért? ilyenre nincs időnk - idézik fel" )
Tehát, az, hogy volt Nokia, meg egyebek, az egy dolog.
*Ha jól rémlik azok a 80-as években volt.
-
tylerddd
veterán
válasz
FLD1987 #125978 üzenetére
Én is vezetékes net kiváltására használtam és annak ellenére, hogy itt többen mondták, nem lesz jó, mert bontja időnként a kapcsolatot vagy mi, nálam 50-60Mbittel döngött lefelé és 30-cal fel vidéken, folyamatosan. (Tehát akkor, jó fél évvel ezelőtt itt is azt az infót kaptam, hogy mehet routerbe.) Az ég világon semmi gond nem volt vele. Torrentet és online játékot nem próbáltam, de streamingre, böngészésre, kapcsolattartásra, egyéb letöltésre, tehát mindenre jó volt. Amikor kihoztam a boltból, mondtam a srácnak, hogy mire lesz és még routert akart ajánlani. Persze, tudom, nem mindig megy egységesen a dolog minden T üzletben, tehát nem ugyanazokkal az információkkal rendelkeznek sokszor. De azt gondolom, ha laptopba bele lehet tenni, akkor routerbe miért ne?!
-
Marcsello31
őstag
válasz
FLD1987 #122774 üzenetére
Heló! Köszönöm a részletes válaszodat! Akkor eme adatforgalmak ha napi színtüek is, nem igen foglalkoznak vele, nem lesz sim tiltás, korlát stb.
Én is kb 150gigára számítok egy hónapban. Köszi az infót.
. Eddig kábeles netem volt, ott ugye ez nem számított. forogtak is a gigabyteok. Senkit nem zavart.
ha beállítom a dolgot havi kb 150gigára azt is elosztva napi szinten,
akkor békén hagynak ha jól sejtem. Köszi aképet, így már értem. -
Marcsello31
őstag
válasz
FLD1987 #122754 üzenetére
Szia! Neked is a Telekom korlátlan mobil net csomagja van meg ami 7990ft?
Vagy van még nekik esetleg egy olcsóbb korlátlan net csomaguk is amiőr én nem tudok? Mennyi volt az eddigi legnagyobb forgalmad ha nem titok? Azért kérdezem mert én is mobil net szolgátlatásra fogok majd kényszerülni. havi adat forgalmad mennyi egy hó végén kb? A választ előre is köszönöm! -
zzola
titán
válasz
FLD1987 #122750 üzenetére
Tényleg nem korlátlan. Napi kb. ~30 GB lehet az elfogadott, azt nem tudom hogy napi mérés van vagy csak hónap végén néznek rá, de 1 TB-nál biztosan le fognak korlátozni. P2P-t úgy is lekorlátozzák, szerencsére elég jó a hálózamenedzsment. Privát használatban én nem tudtam még elérni a havi 100 GB adatforgalmat. Munka miatt választottam a "korlátlan csomagot", ott napi 7-15 GB is el tud menni, ha netalán nem lenne vezetékes szolgáltatás, akkor ott van a mobilnet.
Ha belegondolsz több 100 GB-ot mobilon nem forgalmaz az ember, szerintem.Netfone ugye a Telekom hálózatát használja, ott megmondták kerek-perec, hogy napi 30 GB-nál több ne legyen, mert hónap végén tilthatnak miatta...
-
m1lan
őstag
válasz
FLD1987 #122615 üzenetére
A fenti három képen én azt látom, hogy a Telekom 472 780 ft, a Media Markt és az eDigital pedig 484 990 ft listaárból adja a kedvezményt. Ha a listaárat a listaárhoz hasonlítjuk (mivel a fenti felvetés szerint az pofátlan), akkor ebben a példában pont a Telekom nyert 12 210 forinttal. Jelenleg a "Kuponnapok" miatt adnak ekkora kedvezményt a műszaki áruházak, aminek végével vissza fognak állni az áthúzott árra, úgy pedig máris nem a Telekom lesz a pofátlan, hanem a Media Markt és az eDigital. A szolgáltatók és a boltok/áruházak teljesen más alapon működnek, éppen ezért nem is "reagálnak" egymás ajánlataira.
Írtam is, hogy "A kedvezményrendszer is sokkal jobb most, bár az tény, hogy erősen integrált ügyfélnek kell lenni az igazán jó ajánlatokhoz", amivel pont arra céloztam, hogy manapság egy mobil előfizetésnél több kell a jó kedvezményekhez. A Mobil XL + Gigaerős Net+ kombóért lehet fizetni 19 480 forintot havonta, de akár 9740 forintig is le lehet vinni az árát, miközben a hozzá kapcsolódó készülékkedvezmény nem csökken. A 472 780 forintos listaárat meg 373 780 forint alá is lehet csökkenteni Telekom Készülékkedvezménnyel, akár egészen 0 forintig is.
-
válasz
Nézd nem tudom mi bajod, több mint 6 ezer Ft kedvezményt kapsz a 2 évért.
Az havonta leosztva 250 Ft. Ne legyél már telhetetlen
Abból szerintem kijön havonta egy dobozos üdítő, de feladhatsz ennyiért 1 levelet (nem tértivevényes!), tankolhatsz több mint fél liter benzint. Vehetsz érte 3-4 db almát (lédig), ha spórolsz még hozzá kijön egy gombóc fagyi.
És ez minden hónapban full ingyen a megtakarítás árából.Szerintem legyen alma.
-
Kaba
veterán
válasz
Kiragadtál egy készüléket,ahol a Telekom listaár magasabb,mint máshol,viszont vannak olyan Telekomos ajánlatok melyek hasonlóak másokhoz képest és vannak olyan készülékek is,ahol a Telekom ár alacsonyabb,mint máshol.Nincsen olyan webshop ahol minden olcsóbb,mint máshol,vannak jobb és rosszabb ajánlatok mindenhol.
-
btudos
nagyúr
válasz
"Szerintem a Telekom, ha akarná, akkor 379.990 HUF összegből is tudná adni a kedvezményt"
Biztos tudná, de mivel piaci alapon működő cégről beszélünk, ami nem csak hardverértékesítésből él, nincs rászorulva. Míg egy Extreme Digital vagy Media Markt fő célja, hogy a hardvert értékesítse, a Telekom a szolgáltatásból él, a hardver csak a csali a hűségeltetéshez.Az egyértelműen látszik, hogy a Telekom kedvezmény miatt a standalone előfizetésekhez adott kedvezményeket durván megvágták, ami a különböző gazdasági folyamatok hatására elszálló készülékárakkal együtt már igazán fájó tud lenni, de néha azért előfordul, hogy egy-egy készülék meg pont a Telekomnál érhető el a hivatalos független piaci ár alatt.
-
BéHGT
senior tag
válasz
FLD1987 #121173 üzenetére
Jó neked!
Nekem most Iphone-ra kér mobilelőleget. Simára 50-et, Pro-ra 140-et, Pro max-ra pedig 185-öt, mindegy milyen csomagot választanék. Pedig 2 készülék törlesztőjét kifizettem egybe, semmi sem változott. Érdekes.
Tavaly pedig volt olyan, hogy 2 hónapon belül kihoztam egy 330 ezres laptopot, egy 280 ezres telefont és még egy 150 ezres telefont is törlesztőre... Most egyet nem enged, pedig a két nagyot már letudtam. -
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
FLD1987 #115434 üzenetére
Mondom én, hogy bolond a telekom webshop. Tegnap a Nokia 9-re 35ft/perc+3gb netes csomaggal azt írta, hogy 35ezer előleg szükséges, ma megnéztem kíváncsiságból és már csak 31ezret kért
Az új iPhone SE tegnap 130ezer előleget kért, ma meg 61ezret...Most úgy komolyan, valaha fog ez az oldal normálisan működni?!
-
csacsi67
addikt
válasz
FLD1987 #115434 üzenetére
Örülj neki nekem a voda erre az ujj red csomagra meg uj SE 240 elöleget dobott.Ugy hogy 3 éve náluk vagyok elmaradásom sosem volt amikor a csomagot vettem telot nem vettem semmit nem kért, majd az idén februárban rendekten A51 az elöfizetésem mellé arra se kért semmit.Most meg ezt dobta.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
FLD1987 #112019 üzenetére
10 éves story,na te vagy az első, akiről hallottam. Az tény, hogy azcÁSZF-ben nincs megkötve a mobilelőleg tól-ig közötti érték bekérése, ezt állítólag belső felülvizsgálat dönti el, hogy milyen ügyféltől mennyit kérnek. Az én esetem 2012nyarán illetve a második most 2019.februárjában volt.
-
törölt tag
válasz
FLD1987 #110187 üzenetére
Mobilon 150Gb? Te jó ég, nekem még a 20Gb se sikerűlt eddig elhasználni sose De előtte a 12Gb-se..
Pedig az egész család használja, persze kinek mik az igényeik. Nekem vezetéksesen is eddig 20-30Gb szokott lenni, Mondjuk ez most megugrott, 160Gb xbox miatt 2db játék telepítése miatt.
De hogy mások hogy tudnak ennyi forgalmat generálni nem is tudom. Mi is használjuk napi szinten, és ... Na mindegy ... Ezek szerint mi nagyon adattakarésok felhasználók vagyunk.
-
-
MaxxDamage
félisten
-
válasz
FLD1987 #107305 üzenetére
Nem egyszerű már kideríteni az aktuális állapotot - ami akár havonta is változhat -, legbiztosabban csak az elmúlt, meghatározott intervallum számlái alapján lehet kiszámolni, a havi előfizetési és forgalmi díjak nettó összegének minden 500 Ft-ja után havonta 8 pont jár és úgy kell 6 hónap átlagában összegyűjteni az aranyhoz 150, a platinához pedig 760 pontot.
Az ügyfélszolgálat biztos tud persze kapcsolódó tájékoztatást nyújtani az aktuális állapotról. -
bopeti98
őstag
válasz
FLD1987 #106896 üzenetére
Ez így oké, de azért nem hiszem hogy a Mobil XL + Korlátlan Net + 2 db MultiSIM összeállításra nagy tömegigény mutatkozna. Ha a kisebb csomagokat nézzük akkor azok rosszabbak mint a régiek, és a többség a kisebb csomagokba van. Ha a Mobil S-be hagytak volna egy 50 perc hálózaton kívüli beszédet, a Mobil M-be meg maradt volna 150 perc akkor még jó is lett volna de így...
-
gzbotii
nagyúr
válasz
FLD1987 #95024 üzenetére
Én nem a T-s vagy JBL témában vagyok otthon, de, úgy tudom, ha garanciában cserélnek valamit (nem lehet javítani, minden tartozék BER - beyond economical repair), akkor az eredeti készülék garanciáját veszik alapul. H az lejárt, akkor nincs több - vagy adnak rá 3 hónapot.
-
glaci
őstag
válasz
FLD1987 #74661 üzenetére
Ez így van.
Ennek a megállapításához már több papírra van szükség.
(Azért szerintem előfizu nélkül inkább csak az olcsó kiárusításos (Ill. a "használt") készülékeket viszik. Az újabb, drágább, komolyab készülékeket inkább előfizetés mellé. (És még ígyis sokszor drágább, mint máshol függetlenül.)) -
-
válasz
FLD1987 #65390 üzenetére
Legalább elismerik, nekem csak az került 1 hetembe, hogy elismerjék, addig bizonygatták,hogy "biztos elnetezem".
Utolsó bejelentés óta is már eltelt 72 óra, kétszer is, hívtam őket, türelmet kértek. Nem rinyáltam, monbilnetet kaptam kétszer is, és lassan ha annyi pénzt jóváírnak a köv. havi számlámon, mint amennyiről jött sms-t, még nekik kell fizetniük nekem a végén... Csak lenne már jó, más nem nagyon érdekel.
-
válasz
FLD1987 #65368 üzenetére
Várjunk egy kicsit. A Korlátlan music opciónak függetlennek kellene lennie attól, hogy milyen netcsomag van a díjcsomagban, vagy mi van előfizetve. Pont ez a lényeg, a szerződésben is benne van:
"Az opció által meghatározott forgalomtípus nem csökkenti a mobilinternet csomag adatforgalmi keretét, nem kerül lassításra és a díjcsomaghoz tartozó normál sebességgel használható, akkor is, ha a mobilinternet csomagodban foglalt adatmennyiség elfogyott és az egyéb adatforgalom már csak csökkentett sebességgel érhető el."
Na, ezért necces nálam is, és bizonyítja azt, hogy a díjcsomagom netjét eszi, mert ha lekorlátozzák, a Spotify sem megy, csak 1-2 nyekkenés/perc (amit ugye be tud tölteni 32 kbit/sec-el). Ha jól működne, menne vígan tovább, ha elfogyott a dícsomagomba foglalt mobilnet mennyiség.
-
válasz
FLD1987 #65346 üzenetére
Keress rá itt a spotify szóra... tegnap volt 2 hete, hogy harcolok a T-vel. Egyszerűen nem tudják külön számolni a korlátlan music opciómat, így a Spotify a díjcsomagomhoz kapott netet eszi, amíg van belőle. Ha elfogy, se net, se Spotify. Még mindig nem oldották meg, de nem voltam rest, szépen hívogatom őket, dolgozzanak csak rajta. Legalább már nem akarnak lerázni olyan megoldás javaslatokkal, amin még az asszony is röhög, akinek köze sincs az informatikához.
raziel01: Music opciója van, ott nincs éjszakai. Vagy korlátlan, vagy nem.
-
mb702
tag
válasz
FLD1987 #65270 üzenetére
szia,
ez a 'korlátlan' opció jól hangzik, azt hiszem ez lesz a nyerő.
Köszönöm az ötletetA Dominóra váltás 'pénzes' és kártyacserével is jár?
Csak azért érdekelne, mert a mostani kártyám még a régi mini SIM (gondolom nem LTE képes) és jó lenne ha az új már 'mikro' lenne + LTE képes. -
St3ven
addikt
válasz
FLD1987 #27313 üzenetére
Itt megint pontosítani kell; nincs olyan jogszabály, amely szerint a harmadik szervizelés után cserélni kellene. Csak akkor, ha a forgalmazó úgy ítéli meg, hogy a további - várhatóan sorozatos szervizelés - a cserével szemben aránytalan többletköltséget jelentene neki.
Ahol sántít a dolog az az, hogy hogyan adták ki a szervizelt telefont, mi szerepelt a munkalapon. Mert ha az, hogy a hibát javították, akkor nem beszélhetünk arról, hogy nem tudták volna orvosolni. De ha még az átvétel előtt ott helyben tapasztalod az állítólag javított hibát, át sem szabad venni a telefont.
A te esetedben igazából már az első sikertelen szervizelés után cserélni kellett volna, hiszen az említett zúgás - valószínűleg valóban - akadályozza a rendeltetésszerű használatot. Más kérdés, hogy szerintem abban bíztak, hogy könnyen feladod, és nem kell majd nekik cserélni.
-
1430
senior tag
válasz
FLD1987 #27078 üzenetére
Szerintem félreérted az üzleti felhasználást. Ez nem az jelenti, hogy jogi személy (pl. Bt, Kft) nem veheti igénybe a Next díjcsomagokat, hanem ahogy az oldalon is írják:
"A Next díjcsomagok üzleti célokra nem használhatóak, például telemarketing, ügyfélszolgálati tevékenység, tömeges SMS küldés."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest