Hirdetés
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dave0825
üzenetére
Szia,
Mi többször választottuk már azt az utat, hogy foglaltunk több ingyen lemondható szállást és választhattak, hogy melyikre mennek, de úgy is adtam már ajándékot, hogy nyomtattam egy A4-es lapot és mondtam, hogy nézzék ki a szállást és az utat, én állom a költségét.
-
Valty
aktív tag
Attól is függ, mennyi időtök van, és mennyire vágytok nyugalomra, mert valamilyen szintű parti mindegyik városban lesz. Ha az Andaman felén érdekel, akkor szerintem Khao Sok nemzeti park jó választás lehet (ez népszerűbb), vagy valamelyik kevésbé látogatott sziget (pl. Koh Ngai, itt lehet lesz vagy 50 ember, de Koh Lanta is jó választás szerintem, vagy a Trang-szigetek bármelyike)
A Gulf felén a Koh Samui/Phangan/Tao trióból a legchillesebb talán Phangan (a full moon party környéken kívül), illetve ahogy hallottam a Kambodzsa melletti szigeteken (pl. Koh Kood, Koh Mak) elég kevés ember van, bár ezeken még nem voltam én sem
Északon Chiang Mai/Chiang Rai/Pai, a városok itt is pörgősebbek, de jóval kevésbé, mint délen, és egy kis scooterezéssel már szép helyekre lehet eljutni (pl. Doi Suthep/Mae Sa Chiang Mainál vagy Mae Salong, esetleg Doi Luang Chiang Rai mellett, bár ez messzebb van)
Esetleg Sukhothai is jó alternatíva lehet, régi templomokkal és parkokkal
-
dave0825
őstag
Üdv. Ajándékba adott már valaki olyan külföldi (főleg Olaszország - Velence, vagy bármi hegyesebb helyen lévő wellness) csomagot, amiben szállás, és utazás is van? 18 éves lesz keresztfiam, neki vennék valami wellnesses, romantikus hétvégés csomagot, ahova barátnőjével el tudnak menni. Olyat viszont külföldön nemigen találok, ami utazással együtt van, 150-200.000 Ft közötti, és főleg szabadon felhasználható (mármint időpontot mivel nem tudok, így jó lenne egy bármikor felhasználható). Van ötletetek, hol tudok ilyet keresni? Néztem elég sok oldalt, de vagy fix dátum kell, vagy max. idén használható fel. Ha utazás nincs is benne, azt külön megvenném, max megmondom nekik, hogy amikor tudják, mikor mennének, megvenném akkor a jegyet vonatra vagy buszra nekik. Valamit viszont adnom kell, így legalább a csomag jó lenne, ha a jegy későbbre is marad.
-
taifölddel kapcsolatosan van ajánlásotok mely régiókat érdemes megnézni, amik főleg a nyugalomról és a természetről szólnak, nem pedig a buliról? én krabit találtam magamtól, de lehet van más is.
-
FerNandor
őstag
köszi szépen. leginkább szánkózni amúgy. Viszont az jutott eszembe, ha Mikulás után mennénk, de nem lenne hó ott még, akkor is ágyúznak már? Az már szezonnak számít? OK, hogy december, de hátha az még korai, vagy nem tudom. Nem vagyok képben ezekkel a sízős/havas központokkal.
-
AMD Power
titán
Jövőre újra Kréta!
Előleg befizetése ✅. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
A feleségemmel és a két kis gyermekemmel (1 é 4 évesek) szeretnék január vége - február eleje környékén a környező országok valamelyikébe (Szlovákia, Csehország, Ausztria) elmenni nyaralni (telelni).
Olyan helyet keresek ahol lehet a kicsikkel hosszabban szánkózni, illetve van valami olyan program ami számukra is ideális lehet. Még egy meleg vízes medence is megteszi, csak tudjanak egy kicsit szórakozni.
Tudtok valami ilyet javasolni? Zakopane már kilőve. Ott voltunk már.
Köszönöm szépen!
-
V.Stryker
nagyúr
CCC-ben a shopmarkban 40% van bőröndökre. Gino Rosso TSA zárast sikerült venni 6db-ot 96k-ért. Egesz korrektek minőségben, bár nem Samsonite, de a burkolat jobban bejön, mint a megtapogatott AmericanTourist.
-
t72killer
titán
így már logikus. Közben az AI-t is faggattam jobb híján, ő is ezt mondta. Klíma nem baj, ha víz felett vagyunk, szúnyogbiztos ablak viszont kéne...Nem kekszkluzív műbőrnapozóágyas lapostévés csuda szobaszervizzel, óccóbb megoldásokat nézegetek, ami megáll éjszakánként 60EUR alatt. Csak sose voltam még a környéken se, úgyhogy körbeszaglászom a témát
. Ez a víz feletti téma kifejezetten érdekel, ha pl rögtön le lehet ugrani sznorkelezni-úszkálni a kégliből. -
Valty
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Raja Ampat-ot nem tudom, de a WC kint lesz a parton, viszont ez attól is függ, hogy milyen helyen fogtok megszállni. Ha exclusive resort, akkor ott valószínűleg lesz rendes WC, elvezetés, klíma a szobában... Ha a helyi Mari néni/Józsi bácsi a szállásadó, akkor lehúzós WC sem lesz, se klíma, se ablak
-
Xarina
aktív tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Konkrétan mire? Szánkózni vagy kirándulni? Pohorje a térség legnagyobb síközpontja, az van a legközelebb. Az osztrákoknál már jóval messzebb vannak. Kiránduláshoz meg az egész térség megfelelő: Maribor, Ptuj, Gorna Radnagorna, Bad Radskenburg, stb. de Graz is elég közel van.
-
t72killer
titán
Raja Ampat-on gondolkodtam el, de most először merült fel bennem a gondolat, ezekből a vagány vízfeletti kéglikből hová megy a szennyvíz? Ha reggel úszni talál kedvem, akkor összetalálkozok a 10perccel korábban kieresztett végtermékkel + a szomszéd strandon partravetődik a WC-papír? (szándékosan nem az upmarket Maldívot vagy F Polinéziát kérdezem, ott a rakás pénzből gondolom erre is van speckó megoldás)
-
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
2&3 évessel elmennénk lehet december elején valahova pár napra, ahol lehet szánkózni, kirándulni.
Van valakinek esetleg ajánlása? Ausztria, Szlovénia? Nem hátrány, ha viszonylag közel van a magyar határhoz. Pécs a kiindulópont.
Ha lenne pár ajánlott hely, akkor már szállást is tudnék nézni. Arra egyébként egy apartman, vagy hasonló bőven elég. Kis konyha, 2 franciaágy, ennyi. -
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Grand canyon South Rim programokra van valakinek tippje? Szívesen vennék ajánlást tapasztalatból. 3 napot tervezünk ott tölteni. -
modflow
veterán
Tudnátok abban segíteni, hogy megbízható módon (itt ki is esett a MÁV) hogy lehet eljutni Miskolcról Budapestre?
Hallottam olyat, hogy a Búza térről szokott indulni kisbusz, de neten nem találok semmi infót.
FlixBusz nem megy sajnos innen.
Oszkárt még sose használtam.
Tudtok segíteni? -
sherlock82
senior tag
Sziasztok, tegnap késő este haza érkeztünk Boszniából és a következőek az élményeim.
A utazásunk egy részén Medjugore - ban voltunk a többin pedig a környéken töltöttük.
Ez a település a 1981 - - es Szűzanya jelenés miatt zarándok hely lett és az egész város erre rendezkedett. Mindenhol panziók, szállodák és apartmanok vannak. Kinek mire van pénze és igénye. A helyi emberek jelentős része kereskedelemből igyekszik megélni. Akik nagyobb ismerettel rendelkeznek elmondták, hogy rengeteg üzlet és az ajándék boltok nagyrésze külföldi főleg olasz tulajdonban vannak hiszen a helyiek eladták a háborút követő időben, mert sok mindenük azért nem maradt, és így alkalmazzák őket a tulajdonosok .
Több helyen láttunk parkolókban árusokat akik kombi autóból árultak gyümölcsöt , italok és olajakat. Fügét ill Mandarin főleg. 5 kg mandarin, 5 euróba került.
Voltak másik kis árusok is, akik piac szerűségen árulták a portékájukat.Albán jellegű pékségek itt is vannak, amik nagyon népszerűek az a burek, mindenféle típusban. Abból egy szelet megeszel reggelire, délig nem leszel éhes az fix. 1000- - 1200 ft kb egy ilyen burek.
Beültünk egy bárnak nevezett helyre ahol egy korsó sör , egy fanta, és egy ásvány víz , 2 dl bor 3200 ft ba került.
Nyilván voltunk pizzériában is, aminek a neve Alf, pizzéria. Stílusos és hangulatos. Aki MEdjugoriban jár, ide menjen el mert nagyon finom az ennivaló és kedves , humoros, a pincér , jó szakember. 4 korsós stella , 4 pizza 16,000 Ft volt.
Több helyen kérdezték is tőlünk, hogy honnan érkeztünk, lengyelnek és ukránnak néztek főleg a helyi emberek. Angol nyelvvel nem lehet hibázni, kb mindenhol lehet vele érvényesülni, eurót és a helyi márkát egyaránt elfogadták. Az emberek az üzletekben annyira nem kedvesek, nem azt mondom hogy ki nem állhattak minket de , hogy örültek volna nem nekünk ezt mondanám, mosolygós életvidám emberek nem nagyon voltak az üzletekben.
Láttunk ír éttermet, ír ajándék boltot is, ezek nem tudom hogy kerültek Boszniába, de szokatlan volt a szemnek,
mindenesetre jellegzetes volt ebben a még most is kissé balkáni tájban. Mert az, lehet látni hogy sok a szegényebb ember a mai napig, de vannak próbálkozások is amiből próbálnak megélni a helyek. Sok mindenben hajaz inkább Horvátországra mint Szlovéniára, hiszen a múlt közös.A vw népautó, főleg a kettes és a hármas golf.
Mercedesből rengeteget lehet látni amik nagyméretűek. 25-30 évesek legalább, de abból sok szépen karban van tartva, az emberek nagyrészt ilyennel járnak.A határ ellenőrzés oda és vissza 45 - 50 percig tartott különösebb gond nélkül, okmány ellenőrzésen kívül nagyobb procedúra nem volt . Mellettünk egy albán rendszámú bmw csomagjai mondjuk kivolt pakolva , ahol egy vegyes boltnyi cuccot már kiszedtek belőle a helyi fináncok.
Összességében azt mondom jó kis utazás volt, autópályán lehet haladni, jelentéktelen a forgalom.
Teszek fel pár fotót is.

-
arcsin
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Reggeltöl estig nyomtuk, 8 -ra összeszedtuk a csapatot, utána reggeli, stb, aztán este 10-11 körül értünk vissza a szállásra minden nap. voltunk yakitori-s helyen, egyik este, masikon setalgattunk. Pld a kiyomizu templomnál elkaptuk épp az esti diszkivilágításos idöszakot, (összel van, plusz tovább is látogatható ilyenkor), ott is zárásig voltunk. Amit sajnálok hogy jó thrift store-ba csak fél órát tudtunk tölteni, de kb 1300 yen -ert vettem egy patent calvin klein szövetkabátot. + Egy extra cuccos böröndöt ott vettunk végül.
A legtöbb kombiniben/hotelból fel lehet adni a poggyászt, elöre ha fizetsz, akkor a legtobb hotel fogadja is, fel is viszik a szobádba. (Erdemes megkerdezni). Mi igy utaztattuk azt egy nagy borondünket. 2napra hatizsákoztunk amig Tokyoba értünk. Volt hogy a vasutallomason parkoltattuk a nagy borondöt. Nem olyan jo amugy nagy böröndokkel utazni :) buszokon némelyikre kiirják hogy légyszi ne szállj fel ha lehet nagy kofferral. (volt hogy emiatt taxiztunk). -
Ha bírjátok, ki kell használni az ottlétet! A legnagyobb költség az ember ideje, ami ugye véges. De ha valaki akarja, akkor "órabérbe" is át lehet számítani egy utat, nem mindegy, hogy napi 5-6 vagy 10+ órát tölt az ember el "hasznosan". Szerintem az a normális, ha az ilyen utak nem a pihenésről szólnak.
-
arcsin
senior tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
De, nagyon fárasztó volt. jetlag sem segitett, de elsö nap 24 órát voltunk fent a repülöúttal együtt mert ugy jött ki az este ott. én vettem kintre melatonin sprayt, azzal minden nap 20 perc alatt elaludtam esténként. Matchaztunk sokat, ittuk az automatakbol a rizses zöldteákat (meleget, hideget), kavekat. Persze merlegeljétek, van amiket ki lehet hagyni, nekünk is volt ilyen szerintem, meg olyan is hogy extran útbaesett egy japankert és bementünk.
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszönöm a tippeket, én általában esimet szoktam venni, kényelmes, egyből aktiválható,ahogy leszállok a gépről.
Nem volt nagyon pörgős,hogy ennyi helyen voltatok?
Én nagyon gondolkodom,hogy Tokió és környékét fedezzük fel egyenlőre, aztán majd,ha egyszer újra eljutunk ide,akkor elmegyünk más helyekre is.
Szeretünk sétálni,megnézni minden kis eldugott helyet 😅 -
arcsin
senior tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Ami még eszembe jutott, hogy mobilnetet mi úgy használtunk, hogy telekom, dominosok vagyunk és van eu-n kívüli roaming csomag, 5gb, 7 napra valami 6500 ft volt, de van 3napos net is 3500 ft-ért. Igazából ez volt a legkényelmesebb, legegyszerübb megoldás. Nem kellett semmit visszavinni, sehova, azonnal volt netunk. Japanban van aktiválási dij ami huzosabb összeg a sim/csomagon túl, ami megnyomja a koltseget. Illetve ami olcsobb általában elöfizetéses, több honapra.
-
arcsin
senior tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Is-is, de sokat buszoztunk, metroztunk, vonatoztunk. Azért magnezium, kalcium tabikat vigyetek, mert 4-5 nap után éjjelmár görcsölt a lábunk. A metrót jól írja a google hogy hányas platform, stb. Utána a kijáratot is. Vannak olyan vonalak ahova nem jó az ic card, pld a chiba-i függövasút. Kanazawaban sem volt jó a buszra ha jól emlékszem. Keress nyugodtan, ezt a programot hatunknak én állitottam össze tavaly .
-
arcsin
senior tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
link
Szia, mi tavaly voltunk Japánban. Ezt raktam össze 6 före. Kanazawa, Nara volt az extra város. Kanazawa-ban talán a 3. vagy 2. legszebb park van, illetve a felkötözött fák, ott a Onyado nono hot spring-ban szálltunk meg egyet és egész este onseneztünk. A reggeli zseni volt. Ha van kérdésed itt, vagy pm-ben keress nyugodtan. Mi a vonatjegyet 1-2 nappal elöre vettük meg mindig helyjeggyel, voltak foreigner ticket officek. Illetve volt egy befizetett turánk is ahol mentunk Hakoneba, meg 1-2 helyre de egy napon belül, rohanás volt az egész, a Fujit így láttuk messziröl legalább :)
Mi egy ryokanban szátunk meg Kyotoban, Osakaban, Tokyoban pedig "sima" 20-22 ezer Ft-os hotelben, de volt a fesütöl kezdve minden, pizsama, tusfürdö :) -
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Május közepén Japánba szeretnénk menni nyaralni.
Oszakába repulnénk először,majd talán Kyoto és utána pedig Tokióban szeretnénk szétnézni, kényelmesen,nem sietve, ezért is szeretném megszervezni egyénileg magunknak és nem csoportosan.
Ahogy számoltam nem fontos Japan Rail passt venni, elég lenni a helyszínen a kivalasztott jegyeket megvenni,a városokban pedig Suica vagy Pasmo kártyával bejárni a környéket
Tudtok ajánlani szállodákat,ahol már megszálltatok és jók voltak?
Vannak esetleg kisebb helyek/városok Osaka-Kyoto-Tokio vonzáskörzetében,amiket érdemes lehet megnézni?
Nettó 10 napunk lenne a város nézésekre.
Inkább a szép környezetet,parkokat szeretjük,felfedezni eldugott, érdekes helyeket,persze szeretnénk megnézni 1-2 templomkt is,de nem pont ez a fő prioritás.
Köszönöm a tippeket,ha megosztjátok őket. -
Xarina
aktív tag
A gyerekeket én sem vittem se Indiába, se Karabahba. Bár én vittem volna, de ahová az asszony se akart jönni, oda nem lehetett. A digitális nomádsághoz csak jó net kell, az meg szinte ma már mindenhol van. Veszélyes ország nem is nagyon létezik vagy csak nagyon kevés van. Veszélyes területekből azért sajnos elég sok van, de az állandóan változik.
-
blt-blog
kezdő
Amikor nekunk ket ut kozott kellett valasztani, ahol az egyik 5 ora vezetes + 1.5 ora komp, vagy 3 ora vezetes + 5 ora komp, akkor az 5 oranyi kompot valasztottuk. Sokkal egyszerubb egy gyereket egy 7-8 emeletes komp fedelzeten szorakoztatni ot oran at, mint egy auto hatso ulesen ot oran at. Hiaba ez a lassabb ut, az unalmas resze csak harom ora, a gyorsabb uton viszont ot ora lenne unalmas.
-
Xarina
aktív tag
Kinek mi, igénye szerint. Ez csak egy lehetőség olcsón eljutni olyan helyre, ahová frekventált időszakban nem vagy csak emelt árakon közlededik repülő. Nyilván kompfüggö is, meg helyfüggö, mert a nyilt vizet bámulni nem a legjobb. De ahol sok sziget között közlededik, ott van mit nézni. Nálunk a gyerekek mindig élvezték a kompozást, nézték a hajót követő delfineket, rohangáltak a fedélzeten, főleg, ha nagyobb 8-10 emeletes hajóval mentünk, elvoltak a gyereksarokban, stb. Éjszakai járatoknál meg aludtak, leginkább a kis műanyag labdákkal töltött medencében, jobb volt. mint egy vízágy.
-
sasa134
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Charter géppel mentetek? Nyáron mondjuk nem gond de ahogy t72killer írja, ősszel nem olyan sima eljutni sajna, pedig nekem a kedvenc nyaraló időszakom az őszi szünet. Jó lenne egyszer Krétát bejárni.
Nekünk vasárnap korán reggel indulás 8 nap Ciprus, majd mesélek ha lesz rá igény.
-
t72killer
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
Én meg lassan az Antarktiszra is hamarabb jutok el, mint Krétára
.
UK-ből (nekem csak az északi+skót repterek játsznak) sajna agybaj árakon vannak oda jegyek, ráadásul az októberi szünetben, amikor igazán kellemes lenne odalent az idő, már több reptérről nem is megy gép
. Így lett jövő februárra Ciprus, de megfogadtam, ha Edinburghből le kell úsznom, akkoris elmegyünk valamikor
.Jövő Augusztusban Spanyolországban teljes napfogyatkozás, azon töröm a fejem, hogy Mallorca legyen (tömegnyomor) vagy Costa Brava (tömegnyomor^3).
-
AMD Power
titán
Gyanús,hogy jövőre is újra Kréta lesz!
-
Xarina
aktív tag
válasz
Creative997
üzenetére
8-9 nap nagyon kevés. Annyi Kathmandu látnivalóira sem elég. Nem véletlenül egy körtúra, ami nem csak a világ egyik legszebb túraútvonala, hanem ezt veszi körül a legtöbb 8ezres csúcs. Látványban messze üti az Everest környékét. De pár nap eleve kell az akklitimizációra. A kezdőpontok mind viszonylag alacsonyan vannak és onnét értelemszerűen nem a legszebb a panoráma. (Persze az is csodás, de a túrához viszonyítva semmi extra, több a zöld mint a havas hegycsúcs, amik sokszor a párában nem is fognak látszódni.). Mire meg elérnél a látványosabb részekhez, már menned kellene vissza. Helikopterrel is el tudnak vinni 5ezer méterig, de bazi drága lesz, meg a fejfájás miatt nagyon nem fogod élvezni és akkor szintén csak egy nézőpontból látod).
Ha kevés az idő, inkább repülj el Luklába az Everesthez és túrázz a Namche Bazaar környékén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Pixel topik
- Milyen házat vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy topik
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Poco M7 Pro 256,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Mindig azt hittem, maganyos utazo vagy, vagy parban, de nem csaladdal
.
. Így lett jövő februárra Ciprus, de megfogadtam, ha Edinburghből le kell úsznom, akkoris elmegyünk valamikor