- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Távozik a Honor vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
blt-blog
kezdő
válasz sasa134 #8542 üzenetére
5+ eve az FR bevezette az atszallos utazast, de csak nehany repteren volt elerheto. Azota semmit nem hallottam rola, szoval valoszinuleg megszunt azon a keves helyen is, ahol volt. Semelyik masik LCC nem kiserletezett ezzel tudomasom szerint.
Nem tudom honnan hova mesz, de egeszen biztosan olcsobb a feladott csomagot 4x kifizetni, plusz sakkozni azzal, hogy az utazasok kulon PNR-en lesznek, tehat IRROPs eseten bukod az utat, szemben azzal, hogy egy halozatos legitarsasag elvisz, atszallit tokkal vonoval?
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz realmadrid92 #8552 üzenetére
Nagyon jó ez a táska. Főleg ennyiért.
-
YxVs
senior tag
-
realmadrid92
tag
Én ezt használom évek óta repüléshez: [link]
Saját tapasztalat, hogy hátizsákokkal nem szoktak foglalkozni, kivéve ami már szemre is jelentősen nagyobb, de ha mégis kérik hogy tedd bele a tartóba, ez belefér, kipróbáltam ( a légpárnás hátlapig "összenyomható") annyi hogy felülre olyat érdemes tenni amit magadra tudsz venni. -
YxVs
senior tag
Szerintetek az alábbi táska elfogadható még a wizzair-es ingyenes kézipoggyász kategóriában?
Ha 40 literesre pakolja az ember, akkor kétlem, hogy a megadott méretbe beleférne...
Ha ez nem jó, tudtok mást javasolni, amivel ki lehet maxolni a litereket és méreteket?
Köszi szépen.
-
t72killer
titán
válasz t72killer #8475 üzenetére
Megjött ez a maxi cabin bag táska (természetesen nem olyan néven ), szuper! Erős, vízálló anyagból van, bár nem volt követelmény, hátra vehető és legalábbis nálunk óccó. A speckók szerinti méret stimmel. Sztem veszek még1et tartaléknak
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Xarina
aktív tag
válasz Creative997 #8526 üzenetére
Én már biztosan îrtam ide ettől bővebben, de szerintem mások is. Keress rá akkor a nevemre az utóbbi 2 évben, akkor biztos kiadja. Ha nem megy, akkor îrj egy privátot és ha majd hazaérek elküldöm, de utazás közben nincs időm hosszabban îrni.
-
sasa134
addikt
Lehet hülye kérdés. de lehet mondjuk Ryanair-nél vagy Wizznél is átszállós jegyet venni, és átrakják ugyanúgy a csomagot mint pl egy Lufi, Swiss, KLM vagy Delta? Sosem repültem fapadossal így de most lehet sorra kerül ez is, és nagyon nem mindegy, hogy az egesz check-in és safety procedúrát újra kell kezdeni vagy mehetek egyből tranzitba. Köszi
Avanti Roma
-
erdey_a
addikt
válasz AMD Power #8538 üzenetére
a tengerpart köves, kivéve a "városi strand", az homokos. gyerekekkel mi mindig oda járunk. de pl. az izolai tengerpart / strand csodaszép, érdemes oda is átmenni, átbuszozni.
a hotel szinta a tengerparton van, viszont domboldalban, így visszafelé némi kaptatón, vagy lépcsőn kell menni. a szállodásnak van nagy parkolója, eddig mindig kényelmesen befértünk, de hallottam olyat, hogy valakinek csúcsszezonban csak messzebb tudtak parkolót biztosítani. ilyen tapasztalatom nekem nincs. ottlétünk alatt sosem hasznájuk a kocsit, így érkezéskor lerakom, ezért nem fordulhat elő, hogy a nap végén nem jut hely.
piranba úgyis busszal érdemes átmenni (pár perc) és izolára is jobb úgy.#8539: igen, ez az.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
AMD Power
titán
válasz Creative997 #8535 üzenetére
Iszonyat szép és mindenhol tisztaság, jó utakkal stb.... Fel sem tudom fogni azt,hogy ott 3x éve háború volt.
-
AMD Power
titán
válasz Creative997 #8533 üzenetére
Vintgar szurdok, Bohinji-tó, Peričnik Vízesés, Lago Predil tó + Lago di Fusine tavak (Olaszország), ezek mint Északon vannak fent. Triglav csúcs aljáig el lehet menni autóval. Azt is érdemes megnézni.
-
-
erdey_a
addikt
válasz Creative997 #8526 üzenetére
én csak a tengerpartot járom nyaranta, arról tudok beszámolni, illetve az odafelé vezető úton található látnivalókról. portoroz, piran és izola kiváló nyaraló célpontok, utóbbi kettőben látnivaló is akad bőven.
odafelé pedig a skocjan és postojna barlangok, ill. ezek környéke jó napi program.Vérboci
-
t72killer
titán
válasz Creative997 #8529 üzenetére
Esélytelen, az én szüleim súlyos betegek voltak már, saját tulajdonú aranybánya mellett tudtuk volna finanszírozni a külföldi ellátásukat. Anyósék meg még az unokák kedvéért se lettek volna hajlandók moccanni.
Ipari vegyész vagyok, de jó ideje már csak marhaságokat csinálok aminek kevés köze az eredeti végzettséghez és az első 7-8év tapasztalathoz .
-
Creative997
őstag
válasz t72killer #8528 üzenetére
Nagyszülőket is vinni kellett volna valóban kár érte.
A bakancslistamon volt a Highway 1 round trip ami a világ 2. leghosszabbja és korbemegy az országon. Sajnos elég kevés az esélye, hogy valaha megvalosul, bár sosem lehet tudni. Azért cirka 15k km levezetni eltart egy darabig..
Mi a szakmád?Project Torque 4ever! http://www.youtube.com/watch?v=mZFd76UmplE
-
t72killer
titán
válasz Creative997 #8527 üzenetére
Igen, anno csináltam egy Melbourne-Adelaide kört kiegészítve Kangaroo island-el, egyik irányba "hátul" az outback-határvidéken vezettem végig kicsi városkákon keresztül (ott még vannak), kiegészítve egy kis Yorke-félsziget/copper coast kísértetváros nézegetéssel, majd Great Ocean road vissza Melbourne-be a göpzihez.
Kangaroo island-re szívesen elvinném a családot, elég szépen meg van hagyva természetesnek és emberi méretű terület.
Egy időben költözni is akartunk, csak akkor még mind a 4 nagyszülő élt, nem akarództunk annyira elszakadni tőlük - bár meg kellett volna lépni, mert akkor még megoldható lett volna (fiataloknak több bevándorlási pont jár + a szakmámban is jobban pörögtem)
[ Szerkesztve ]
-
Creative997
őstag
válasz t72killer #8521 üzenetére
Valóban drága de abszolút megeri. Azért elszigeteltsegnek megvan az ára. Új-Zelandon laktam másfél évet, drágább mint Aussie és kevesebb az oraber. Szóval Aussie ebből a szempontból élhetőbb, de NZ volt mindig is az álmom, minden centet meger. Még most is ott lennék ha nem ismerkedem meg asszonypajtassal.
Project Torque 4ever! http://www.youtube.com/watch?v=mZFd76UmplE
-
Creative997
őstag
Igen, rakerestem. És a legtöbb szó Szlovéniarol az volt, hogy milyen csodálatos és király. Meg hotel vs apartman. Egyedül Piran volt megemlitve. Ezekkel sajnos nem vagyok előrébb, ezért kérdezem. De ha neked vannak tuti tippjeid merre és miket ajánlasz, ne tartsd magadban
-
t72killer
titán
válasz sasa134 #8524 üzenetére
igen, sejtettem. Bár most nem durrantottam be a skyscannert és én amúgy is UK-ből repülnék ha repülnék, de tavaly ennél jobb árakat láttam pl Manchesteri indulással, ami nekem kocsival elérhető reptér. Ráadásul közvetlen Machester-Sal.
van egy magyar páros lent, akik mindenféle túra és szállásszervezéssel foglalkoznak a szigeteken, az általuk üzemeltetett FB csoportból van a kép. Göpzi témában azért érdemes lesz frissíteni az infóikat . Főleg, hogy TAP-al az a helyzet, hogy Liszabonban mindenképp át kell szállni, ami azért nem annyira nyerő, ha esetleg akad közvetlen járat egy kocsival elérhető reptérről (Mo.-ról Bécs?)Nálunk amúgy az Easyjet indított közvetlent, de sajna Londoni indulással, de lehet mégis megjátszom Easy/Easy átszállással. Asztrofotós cumóval utazok, így nagyon jól jön az Easyjet szakmában legnagyobb "prémium" kézipoggyászmérete (56x45x25cm), ezt még olyan luxus-légitársaságok se kínálják már, mint a Qantas és az Emirates. (BA tudja!)
[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
válasz t72killer #8523 üzenetére
Ahogy nézem a skyscannert, nem nagyon nevezhető annak
Erre az időpontra 611eur-t mutat, oda közvetlen, vissza 1 átszállásal.
De kicsit játszva a dátumokkal (feb 6-20 pl) megoldható 530-bol.
Lisszabonbol pedig 450 euró vagy alatt ha oda olcsón el tud jutni az ember.Avanti Roma
-
t72killer
titán
Ez mitől akciós ?
-
Xarina
aktív tag
válasz Creative997 #8519 üzenetére
Többször volt már ebben a topicba is szó Szlovéniáról, keress rá a felső menüsorban a nagyîtóval.
-
t72killer
titán
válasz Creative997 #8520 üzenetére
Nagyon drága ország. 12 éve voltam és simán svájci/norvég árszínvonal, v még afölött (igaz, akkor jóval erősebb vt az AUD).
Egész hónapot vmi budget de nagy durranás helyen érdemes.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Creative997
őstag
válasz t72killer #8518 üzenetére
Aussie a távolság és a hihetetlen mennyiségű látnivaló miatt legalább egy hónapot célszerű eltolteni. Ez viszont családdal elég húzós, ha nem vagy gazdag akkor egyáltalán nem éri meg. Néhány napra vagy egy hétre kb kidobott pénz, nem éri meg.
-
t72killer
titán
válasz blt-blog #8517 üzenetére
Igen, az Everglades és a Keys érdekes, bár egy Lombok-ot, Raja Ampat-ot vagy Seychelles-t jobban tudok értékelni . Ha belefér az időbe 4 napnyi repkedés és még egy vödör pénz lóvéra, akkor az Ausztrál vidék is tud jókat. Ez sajna nekünk már mind2 okból ugrott, majd ha a gyerkőcök is hozzátesznek a büdzséhez.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
válasz t72killer #8515 üzenetére
"Engem csak az USA beutazási procedúra riaszt el"
Minket is elriasztott volna, de egy ideje mar van MPC amivel eleg jo eselyed van, hogy a teljes immigration sort kikerulod es azonnal emberhez tudsz menni. Most peldaul igy tortent: leszalltunk, kigyozo hosszu sorok, vegelathatatlan kordonok kozott. Na ezt kerultuk ki, es kevesebb, mint ot percet toltottunk immigration-nel.
"modern felhőkarcolós civilizációgettó üveg+beton helyek nagyon nem vonzanak"
Floridarol pont nem ez jutna eszembe, a mocsarak, szigetek es tavak kozott szlalomozva. -
AMD Power
titán
válasz Creative997 #8513 üzenetére
Szlovénia egy csoda. Mi főleg az Északi részt néztük meg + illetve egy kis Olaszország. De a bakancs listám még így is nagyon hosszú ott.
-
t72killer
titán
válasz blt-blog #8514 üzenetére
Mondjuk ez a "nagyondrága" Florida a múltkoriban meglepett, elég jó dealeket láttam. Engem csak az USA beutazási procedúra riaszt el, ha már arrafelé megyünk, akkor Barbados (ami viszont már drágább).
Mi már 5 felett vagyunk mindannyian, a nagyobbik 2éves korában vidáman gurigatta a kókuszdiókat Seychelles-en, sőt a melegpöttyei miatt még a helyi dokibácsinál is járt. Ha elméletben komplikáció lett volna, akkor a biztosító által az aznap esti gépen ül az egyik szülővel Dubaii irányba. Persze szigorúan tartottuk a trópusi kaja-innivaló 1x1-et: palackozott víz vagy forralt tea, forrón átvett sült-főtt kaják, helyi, nagy halból egy falatot se (Ciguatera...), minden gyümölcs meghámoz, kutyus-cicus nemmegsimogat...
A modern felhőkarcolós civilizációgettó üveg+beton helyek nagyon nem vonzanak. Ha nem terjed az ebola és nem lőnek, az már okés.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
válasz t72killer #8512 üzenetére
"de a szállás-kaja tippre lényegesen olcsóbb, mint a kb magyar árakon dolgozó Kanárin"
Nem tudom nalatok hany evesek a gyerekek, de mi most decemberben azert mentunk a lenyegesen dragabb floridaba tavol kelet helyett, mert olyan szempontjaink voltak, mint az ihato csapviz (nem csak a szallodaban, mindenhol), a megbizhato egeszsegugyi ellatas (irrelevans mennyibe kerul az amerikai, a biztosito fizeti, ha szukseg van ra), es a rugalmas kozlekedes jarattorles eseten (MIA-ba napi negy-ot jarat van). Tavol keleten csak olyan orszagok tudnak ezzel reszben versenyezni, mint Japan vagy Szingapur, ahol viszont sem a szallas sem a kaja mar nem olyan olcso. Egy harom evessel, aki az elmult masfel evben mindig csak nyaralason lett lazas, valamint egy majdnem hat honapossal aki barmitol lazas tud lenni, nekunk ezek szempontok, igy mi az egzotikus helyeket a kovetkezo hat-nyolc evre kiiktattuk a tervezesbol es csak a hanyatlo nyugati civilizacioval rendelkezo orszagokba tervezunk menni.
-
Creative997
őstag
Aki volt Szlovéniában, mit ajánlana? Részben túra és chill
-
t72killer
titán
válasz blt-blog #8511 üzenetére
Ahhoz képest, hogy mindez 2019ben kb 2k-ból kijött, a nettó fizetések meg jó ha 20%al nőttek, krva sok. Anno évi egy-egy ilyen túra mellett maradt még megtakarítása, most ahhoz kb a cityben kéne bankárkodni.
Jja, azt nem is említettem, hogy a reptéri parkolás több, mint duplájába kerül (EDI, ugyanúgy kb fél évre előre foglalva).
Azért az összktg-nek a körmére nézek, drágább egy thai repjegy, de a szállás-kaja tippre lényegesen olcsóbb, mint a kb magyar árakon dolgozó Kanárin. Egész hónapra lehet kompenzálja a drágább utazást.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz sasa134 #8507 üzenetére
Ezen már gondolkoztam nem kicsit: Idei kanári utunk 4ünknek alsóhangon 4000 fontba fog fájni 4 hét (repülő EGY db feladott és egy "prémiumnak" csúfolt extra kézipoggyásszal, bérautó, legalja "óccó" szállás, egy retúr szigetek közti kompozás, kaja). Lehet nem olcsóbban, de ennyiből lehet eljutnánk már pl Phuket-re is vagy hasonló...
Covid előtt egy hasonló kör kijött kicsivel több, mint feléből, arról nem is beszélve, hogy kanárin vmi iszonyat mód utálják a pénzt hozó turistákat. Szigetek közti kompolás egy vendégnek HÁROMSZOR annyiba kerül, mint a helyi lakosnak (nem mellesleg többszörös árak vannak mint a mi skót kompjainkon)
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Gergőke88 #8456 üzenetére
Tavaly béreltem autót és körbekocsikáztam a szigetet, ahol tudtam kb. végig a part mentén, vagy annak a közelében.
A hajóroncs lett volna az egyik legfőbb cél, de a rendőrök lezárták az odavezető utat.A látottak alapján én is úgy gondolom, hogy fürdőzés szempontjából Alykanas az egyik, ha nem a legjobb környék.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Most ránéztem a Booking kínálatára, hogy mit mutat (fogalmam sincs hogyan jutott eszembe) Thaiföldre, 8 nap / 7 éjszakára, félpanzióval, június utolsó hetére.
Repülővel és transzferrel tényleg meg lehet úszni 500k alatt, 2 főre, 4-5*-os helyekre?
Annyira hihetetlennek tűnik nekem, tavaly közel ennyibe került Argassi, igaz az allinclusive volt.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
dkaro
őstag
válasz Creative997 #8497 üzenetére
Köszi a választ. Direkt nem írtam, hol mert az érdekelne hol vannak és tud-e valaki konkrétat ajánlani amivel van tapasztalata.
-
t72killer
titán
válasz Creative997 #8501 üzenetére
Palm spider . Hogy a neve onnan van-e, h akkora, mint a tenyered (palm), vagy onnan, hogy pálmafás országokban él (bár én se pálmafán láttam) nem tudom. A csípése fáj ha összevesztek, de nem nyír ki, tudtommal Seychelle-en semmi olyan állat nincs, ami KO-ra vágná az embert, malária se jellemző. Cápák persze akadnak, szóval mélyebb vízbe csak búvárkodni.
-
Creative997
őstag
válasz t72killer #8500 üzenetére
Az pont jól hangzik! Elég sok állat megfordul arrafelé, jobb ha megbekul az ember velük engem kicsit váratlanul ért mikor egy óriás gekko megjelent, de szerintem jobban megijedt tőlem.
Viszont a dzsungelben ez előtt 2 centivel sikerült megallnom. Akkora mint a tenyerem
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen videókártyát?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Asztrofotózás
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Wuthering Waves
- EAFC 25
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC távirányítós drón szett - újszerű, garanciával
- Braun Series 9 Pro+ 9577cc - PowerCase mobil töltő, 6 az 1-ben SmartCare tisztító- és töltőegységgel
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +RLSoco nagy táska
- DJI Mini 3 pro drón táska (Skyreat), ND Filter
- DJI Mini 4 Pro / Mini 3 Pro / Mini 3 drón akkumulátor, töltő, Fly More Kit, ND Filterek, táska