Hirdetés
- Hosszú bejegyzésben érvel a Nothing az UFS 2.2 mellett
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xarina
aktív tag
-
Főleg, hogy tudtommal a partvidéki, felvilágosultabb réteg régebben is inkább ellenzéki volt. Ez most egy forradalomfélének indul és ahogy arrafelé mozogni szoktak a dolgok, lehet húzós sztori lesz.
Senkinek se a turistával van a baja (kivéve a felheccelt, amúgy tényleg tömegnyomorral nyakonöntött Kanári lakosságot), viszont ha elkezdenek lövöldözni abból könnyen kap olyan is, akinek nem szánták.
-
Xarina
aktív tag
Ez se máskor, se jelen esetben nincs így. Jelenleg az egész országban folynak a tüntetések, köztük a nagyobb nyaralóhelyeken is, mint Kusadasi, Marmaris és Antalya. A török ismerőseim minden nap rakják ki a képeket a facebookra, rengetegen vannak az utcákon most is. Ott is pont úgy utálják Erdogant, mint nálunk Viktort. Annyi viszont igaz, hogy a turistákra ez nem lesz kihatással, nem tudom miért lenne egyáltalán, nem velük van bajuk, hanem a diktatúrával. Meg messze van még a szezon, addigra bőven rendeződik is a helyzet (bár a grúzok is elég jól kitartanak hónapok óta). Meg az sem ártana, ha kicsit lenyomná a repjegyárakat, mint 2 éve a földrengés.
-
Spec
őstag
válasz
t72killer #8745 üzenetére
A politikai jellegű megmozdulások jellemzően csak Isztambult és/vagy Ankarát érintik. Mindenhol máshol letojják általában. A turisztikailag jelentős helyeken még külön ügyelnek is rá, hogy a külföldiek semmit ne vegyenek észre ezekből, mert tudják hogy komoly pénzek múlnak rajta.
-
-
Spec
őstag
válasz
realist #8743 üzenetére
Igen, nehéz kérdés. Sajnos mi sem döntöttünk még, igazán jó dealt idén még nem láttam. Ha ár/érték arány fontos, akkor én egyértelműen Törökországot javaslom. Messze a legjobb szolgáltatást nyújtják megfizethető áron. Esetleg Görögország, vagy Ciprus még.
Minden más 20-30%-kal drágább, főleg ha nyugat felé indultok. Már az olaszok is elszálltak árban, a spanyolok is drágábbak legalább 20%-kal, a franciákról nem is beszélve, ott már 40-50% az árkülönbség pluszban.
Ha az egyéni utazás is szóba jöhet, és nem mindenáron repülős utat kerestek, akkor Horvátország is jó lehet. De ott a félpanziót, vagy az all inclusiveot elfelejthetitek, mert ott az ellátás nélküli apartmanok a divat, vagy max. reggelivel. Az all inclusiveos hotelek mocsok drágák a horvátoknál, akkor már spanyolba, vagy olaszországba mennék annyiból. -
realist
őstag
Teljesen egyet értek azokkal amiket írtál. Igaz egy gyerekkel, de ugyan ezek a tapasztalataink. Különbség, hogy eddig minden nyáron itthon mentünk vmilyen wellness hotelba ahol volt min reggel/vacsora + csúszdák (és árnyékok medencék is
). Ez idén ahogy 5-600e magasságában lenne kihozható. Viszont évek óta tervezzük, hogy kimozduljunk külföldere repülővel. Ahogy nézem ez viszont 1-1,3m, nehéz kérdés.
Láttál esetleg mostani keresés közben ár/érték arányban jónak tűnő helyeket? kösz!
-
Spec
őstag
A mi gyerkőceinknek bizony fontos a pancsolás, a tenger, a medence, és pont ezért prioritás a vízicsúszda is, mert erre van igényük. Méghozzá úgy, hogy akkor és úgy amikor és éppen kedvük van rá, de leginkább minden nap. Ezért nem pálya az sem amit korábban írtál, hogy menjünk olyan hotelbe ahol nincs csúszda mert az olcsóbb, és inkább menjünk el 2x-3x egy aquaparkba, mert az sokkal jobb. Ez igaz is lehetne, ha a gyerekeink nem éppen másképpen gondolnák, és ők bizony minden nap akarnak csúszdázni. Az meg már azért combosabb lenne árban, minden nap kipengetni egy családi aquapark belépőt 80-100 euróért. Egyébként árban sincs érdemi differencia, inkább csak az alkalmas hotelek számát csökkenti ez a szűrési feltétel.
Én szívesen mennék csak városlátogatásra, tengerparti nyaralás helyett, csak hát a gyerekeink nem így gondolják. Szülőként sajnos sokszor félre kell tenni a racionalitást, és a saját preferenciákat, és előtérbe kerül a gyerekek igénye. Ha másnem azért mert akkor fogsz te szülőként kicsit kikapcsolódni, és pihenni, és boldog lenni, ha a gyerekek is azok. Ha nem, akkor egy végelátatlan kínszenvedésbe csap át a családi vakáció, aminek alig várod már hogy vége szakadjon. -
Xarina
aktív tag
Egyrészt vannak olyan célpontok ősszel is olcsón fapadossal, ahol jó idő van: Egyiptom, Emirátusok, Jordánia, stb. Másrészt meg nem mindenki fürdeni akar menni, bármelyik célpont megfelelő városlátogatásokhoz, kirándulásokhoz. Mi például azért járunk gyakran nyaralóhelyekre késő ősszel vagy kora tavasszal, hogy turistáktól mentesen élvezhessük az adott helyet.
-
Pont ugyanez az agybaj téma UK-ben is, volt már belőle nagy aláírásgyűjtögetősdi, a parlamentet is rákényszerítve, hogy nyögjenek valamit (már másodjára, amiről tudok): "természetesen" minden képviselő (jellemzően 60feletti, max unoka van vmi privátsuliban) irtózatosan károsnak ítélte meg a gyerekek fejlődésére, ha kapnának 2 hét SZABADON VÁLASZTHATÓ IDŐZÍTÉSŰ szünetet és természetesen a csúcsszuper brit oktatási rendszer is rögtön összeomlana és hülyéket kezdene ontani magából...
Én csak lestem, nagy mázlink, hogy az igazgató nagy ívben lesz.rja és gond nélkül elengedett idén a februári szünetet 3 héttel kiegészíteni. Mondani se kell, a gyerkőc semmi ÉRDEMIRŐL nem maradt le...
Amúgy a belföldi szállásárak is elszállnak errefelé a nyári szünetben ráadásul sok szállásadó "turnusokat" fixál, mint a kommunizmusban, hogy egy cottage-et csak szombattól szombatig foglalhatsz szünidő alatt. Amikor először Skóciában nyaraltunk, még komppal érkezve, emiatt kellett 3 napnyi(!) szállásdíjat feleslegesen kidobnunk.
-
Spec
őstag
Sajna az őszi szünet nem igazán játszik ilyen téren. Az őszi szünet általában október 23. környékén van és már belecsíp a novemberbe is, és az azért már késő.
A tavaszi jobban játszhat ilyen szempontból, az húsvétra van ütemezve, főleg amikor kicsit későbbre esik mondjuk májusra és nem áprilisra. Ezzel inkább az a gond, hogy egyrészt csak egy hét, ami gyerekes nyaralásnak, vakációnak kevés, másrészt meg hát hagyományosan a nyáriszünetben van "helye és ideje" a nyaralásnak. Valószínűleg ez úgy lehet jobb, hogy egy rövidebb külföldi "nyaralás" tavasszal, meg hosszabb belföldi nyáron, akár a Balatonon. Csak hát erre az Isten pénze se elég, hogy az ember 2-3x nyaraljon egy évben. Főleg, hogy már a Balatonon is olyan árak mennek, hogy annyiból az ember elmegy simán külföldre tengerpartra is
Egyébként lehet, hogy a külföldi szállodák nem a magyar szünetekhez igazodnak, de igazodnak a nemzetközi, ill. európai szünetekhez, meg szabadságolási hullámokhoz és azok bizony elég jól átfedésben vannak a hazaiakkal. Nem véletlenül minden szálláshelynek július-augusztusban a legmagasabbak az árai. Nagyjából június közepétől futnak fel az árak, és augusztus végén, szeptember közepén kezdenek lefutni. Na ezek pont egybe esnek a magyar nyári szünettel is, de Európában is jellemzően ezek a szüneti időszakok. -
Xarina
aktív tag
A nyári hónapokra nem, de a tavaszi-őszi szünetre egy jó megoldás, ha 1 évvel előre megveszel egy olcsó jegyet a kívánt célpontra a szünet előtt-után pár nappal. Nem akkor a legolcsóbbak a jegyek, de vannak jó ajánlatok és jelentősen olcsóbb lesz , mintha az adott évben veszed meg a kiemelt időpontra. 1 éven belül biztosan változtatnak a menetrenden, amit ha nem fogadsz el, akkor változtathatsz az időpontokon. Olyankor át kell állítani a szünet megfelelő dátumaira. Csak fapadosokon működik, de ott biztosan. Komolyabb légitársaságnál nem merném megcsinálni, de nagy valószínűság szerint ott is működne. A szállások árát meg külföldön nem befolyásolja a hazai szünet időpontja.
-
Spec
őstag
válasz
blt-blog #8734 üzenetére
Semmi gond, igaza van, valóban jobb fő szezonon kívül menni, csak hát iskolás gyerekekkel ez lehetetlenség már.
Ráadásul a suli ahova járnak a házirendje alapján 3, azaz HÁROM napot engedélyez a szülőnek igazolni egy évben összesen. Na ezt oszd be. Ilyenkor jön jól ha spanja az embernek a gyerekorvos
Az szerintem egyébként abszolút gerinctelen, patkány hozzáállás, hogy mind az utazási irodák, mind a szálláshely szolgáltatók pontosan tudják ezt, és masszívan vissza is élnek vele, hogy mikor tudnak menni a nagycsaládosok nyaralni. Mert pl. ha mediterráneumot nézzük feltétlenül nem is lenne indokolt, hogy a június-július-augusztus legyen a főszezon, mert ott akkor pont a fehérembernek élhetelen, kibírhatatlan klíma van. Sokkal jobb lenne tényleg április-májusban, meg szeptember-októberben menni a legtöbb helyre. Na de old meg ezt iskolás gyerekekkel. Ehelyett mehetünk 1,5-2x áron a 45 fokba aszalódni, és rommá égni a legnagyobb nyári forróságban. -
blt-blog
kezdő
válasz
Viiktor1989 #8733 üzenetére
Azt hiszem ugy kezdte a legelso irasaban, hogy 7 es 9 evesek a gyerekek. Neki aztan ajanlhatsz majusi utazast, ha akkor meg iskola van.
Mi is meg jovore kimaxoljuk az utazast, karibi terseg, esetleg kozel kelet, esetleg mindketto, mert amint a nagyobbik elkezd iskolaba menni, szerintem a szomszed falu kocsmajaban egy ebed lesz maximum, ami a foszezoni arakat tekintve a koltsegvetesbe belefer.
-
Spec
őstag
válasz
Viiktor1989 #8731 üzenetére
Nyilván kettesben, gyerek nélkül, 5 éjszakára, gondolom fapadossal feladott poggyász nélkül. A szállás meg gondolom egy max. 3 csillagos, inkább panzió, apartman jellegű hely, jó esetben reggelivel. És hát igen, szezonon kívül, májusban.
Próbáld ugyanezt lekalkulálni legalább egy gyerekkel, feladott poggyásszal, legalább egy hétre fő szezonban, és legalább félpanzióval.
Peace, nem beléd állni akarok, inkább csak jelezni, rávilágítani, hogy addig utazzatok, amíg nem jön a gyerek, főleg ha már nagyobbak lesznek. Onnantól x5-10 lesz a büdzsé akárhova is mentek (még a Balaton is).blt-blog: Ugye hogy ugye. Ezt csak a gyerekesek értik igazán, milyen megfizethetetlen az all inclusive.
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszi a tippet mindenkinek
Idén Ciprusra esett a választás.
Május 20-25-ig Páfoszi reptér,de pár nap Ayia Napa, pár nap Páfosz.
A repjegy 1 főre 67.000 ft.
A szállás 5 éjszakára kb 130.000 ft /2 főre
Autóbérlés: 40 euro/nap kaució nélkül
Csak azért írom le,hogy el lehet menni nem horror árakon is nyaralni.
Májusban virágzik minden, gyönyörű színes még olyankor minden, már fürödhető a tenger illetve sokkal olcsóbb minden és kevesebben is vannak 😊 -
blt-blog
kezdő
Mi sosem mentunk all inclusive nyaralasra, mert nem lattuk ertelmet... egeszen tavalyelottig, amikor nem szandekosan, de egy meliaban kotottunk ki spanyolorszagban. Kisgyerekkel hirtelen olyan szabadsag nyilt meg elottunk, amit valahogy sosem gondoltunk at elore. Mindig ugy voltunk vele, hogy kinek kell a szalloda korlatozott kinalata extra felarral, menjunk es keressunk jo helyeket ahol jokat lehet enni. Mindez megvaltozott, amikor a lenyeg az volt, hogy a ket eves ha aznap este nem hajlando zold dolgokat enni, vagy nem hajlando feher hust enni, csak barnat, vagy hasonloo agyremek - amik amugy teljesen hetkoznapiak - akkor a bufeasztalrol leveszek neki valami mast az ovet pedig megeszem en. Akkor amikor akarjuk, ameddig akarjuk.
Nem agysebeszet de valahogy ez bennunk megsem csapodott le amig nem eltuk at, ugyhogy kisgyerekkel ha nem is keressuk az all inclusive dolgokat, de mondjuk ugy, hogy ket hotel kozotti valasztasnal ez tud selling point lenni.
Az eredeti kerdesedre valaszkent a korabbi tapasztalat alapjan a Melia hotelek spanyolorszagban nekunk bejott. Valoszinuleg az erzes nem kolcsonos, mert az egyik amiota ott voltunk mar 18+ only szalloda lett, pedig elotte a legjobb csaladbarat hotelkent marketingeltek magukat.
-
Spec
őstag
Szeritnem nagy előnye az utazási irodáknak, hogy minden egy kézben fut össze, így ha valami homok kerül a gépezetbe, akkor egy helyen kell reklamálni. Általában van kihelyezett képviselet, idegenvezető is, akivel jó esetben könnyebb kommunikálni is.
No meg rendszerint nagyobb csapatokat utaztatnak turnusokban, így gond esetén nem marad magára az ember, hanem többed magával jobban meg szoktak oldódni a dolgok. Vannak honfitársak akikkkel lehet bratyizni, lehet rájuk támaszkodni ha gond van. Persze ez vice versa igaz.
Szerintem az a hiedelem se igaz most már, hogy fapados járatokkal, kedvezményes repülőjegyekkel sokat lehet spórolni. Az utazási irodák előre leszerződött charterjáratokkal utaztatják a népeket, ami főleg hosszabb turnusok esetében kifizetődőbb lehet. Főleg mert eleve tartalmazza a kézi, fedélzeti, és jellemzően legalább 20 kg-os feladott pogyászt személyenként. Fapadosoknál a legolcsóbb alap árban csak kézi poggyász van benne, esetleg kis ráfizetéssel még egy 8-10 kg-os fedélzeti. Ez nagyjából 3-4 napos városlátogatásokra elég lehet, de egy hetes, vagy hosszabb nyaralásokra már bajosan. Főleg ha gyerekkel utazik az ember. A feladott poggyászra meg már erkölcstelenül sokat felszámolnak a fapadosok.
Nyilván egyéni preferencia kérdése, mert pl. 20-on éves koromban a barinőmmel kézenfogva kettesben én is simán leugrottam Olaszországba, meg ide-oda fapadossal 2-3 napra, egy sima fedélzeti pogyásszal, de ennek a világnak már vége sajna
Hosszabb családi nyaralásokra, főleg gyerekkel szerintem bőven megéri az utazási iroda, az egyéni szervezéshez képest.
Amúgy Törökországra én a Kartago Tourst ajánlom, azt hiszem ők a hazai "hivatalos" utazásszervezők. A török kormány "GoTürkiye" kampányában is ők vannak feltűntetve a reklámokban. Esetleg még Itakát érdemes nézni, ők is profik. -
YxVs
senior tag
Tényleg, ha már utazási iroda...Antalya-ra (Belek, Side, Alanya és környéke) milyen utazási irodát javasoltok? Eddig egyéni szervezésben csináltunk egyéb utakat, de itt is valóban olcsóbban ki lehet jönni egyéni szervezéssel? Hallom ismerősöktől, hogy irodán keresztül elég vonzó ajánlatokat kapnak...
-
Spec
őstag
válasz
erdey_a #8726 üzenetére
Mi általában utazási irodánál foglalunk, az a tapasztalatom, hogy összességében jobbra jön ki árban, mintha külön legózom össze a repülőjegyet, szállást, transzfert, mindent. Ha gond van, akkor egy helyen kell reklamálni is. Legutóbb Itakával mentünk, előtte Kartagoval. Szerintem nézz körül náluk elég jól lehet szűri igény szerint az oldalakon.
-
Spec
őstag
válasz
erdey_a #8724 üzenetére
Ahogy írtam is, tavaly Törökországban voltunk, Kemerben. A Gravel Hotel Select-ben szálltunk meg. Nem rossz hely, mi összességében élveztük, de voltak azért apróbb problémák.5*-nak van írva, de inkább 4* jóindulattal. Sokan fikázták a neten, de mi nem tapasztaltunk annyira negatív dolgokat. Szerintem jó része túlzó. A saját tengerpartja nagyon jó, a medencék tiszták, a szoba jó volt. A környék nagyon szép, érdemes mászkálni, kirándulni. A kaja nekünk bejött, de tény hogy voltak szervezési problémák a kiszolgálás terén.
Előtte Korfun voltunk, Messongiban. Ez egy kisebb település a dél-keleti részen. A Hotel Messonghi Beach-ben volt a szállásunk. Ez jobb volt, mint a kemeri, jóval nagyobb is. Akkora szálloda mint egy kisebb falu. Szép nagy parkosított területen, jó kaja, szép tengerpart. A környék viszont kissé szegényes, nem nagyon van a közelben érdemi látnivaló. Mi is buszozgattunk távolabbra. Jó a buszközlekedés és olcsó is. A szigeten szinte bárhova el lehet jutni.
Elötte 2x voltunk Alanyában, egyszer Cipruson, azok kisebb hotelek voltak nem all inclusiveal, meg is bántuk. -
erdey_a
addikt
esetleg a múltból tudsz adni pár konkrét tippet \ desztinációt ahol voltatok? én is all inclusive rajongó vagyok, de eddig közelebbre jártunk. én már kivagyok a repüléstől (nettó macera az egész) mert a fél életemet üzleti utakon töltöttem, de a család még sosem ült repülőn és rágják érte a fülem.
-
Xarina
aktív tag
Nem tudom a részegség hogy került elő, sehol nem volt erről szó.
Mivel repülővel mennétek plusz a reptértől való távolság is eléggé behatárolt és a repjegyek ára a legjobban ingadozó ezért legjobban azon múlik a dolog, hogy mennyiért tudsz 4 repjegyet megvenni. Nem is feltétlen most a legolcsóbbak, lesz, ami sokkal olcsóbb lesz, de lesznek amik még drágábbak lesznek.
A szálláshoz való feltételeid meg jól behatároltak, azok alapján bármelyik szálláskereső oldalon rá tudsz szűrni a lehetőségekre.
Én ilyen feltételek mellett főként Spanyolországot nézegetném, Barcelonából akár Tarragona felé, akár Lloret de Mar felé rengeteg ilyen hely van, de Malagából vagy Valenciából indulva sem rossz. Vagy ahogy előttem Bulgáriát ajánlották, az is elég olcsó (bár arra szerintem nem a legjobb a tenger). Minden attól függ, hová tudsz megcsípni jó árú repülőjegyeket.
Ha meg nem jön ki a matek, simán elengedném a csúszdás szállodát és 1-2 napra elmennék egy különálló csúszdaparkba. Nem kicsik már a gyerekeid, sokkal jobban élveznének egy komolyabb parkot showműsorokkal, ne adj isten delfin és fókashow-val és még olcsóbbra is jönne ki. Azt sem igazán értem, hogy hol nehéz kaját találni egy üdülőövezetben. A te példádnál maradva a saját bevallásod szerint is Korfu megfizethető. Törökök meg még olcsóbbak, szerintem ott nagyon szerencsétlennek kell lenni, hogy valahol rossz kaját fogj ki. Ráadásul Kemerben rengeteg minden elérhető mindenféle árkategóriában, nem olyan mint a közelben lévő Cirali, ahol a látványosságok miatt csak jelentősen túlárazott éttermek vannak.
Vagy csak a kirándulás egy részére foglalnám le a drágább all-inclusive csúszdás helyet, a kirándulós, túrázós napokra meg átmennék egy olcsóbb helyre és akkor a másfél milla már elég lenne bárhova. -
Spec
őstag
Most itt a részletekbe nem állnék bele, nem vitázni jöttem ide. Hidd el hosszú évek óta így utazgatunk a családdal, és az elmúlt évek nyaralásait nem halucináltam be, mert én valóban nem azért megyek all inclusive-ra, hogy végig fetrengjem az utakat tök részegen.
Szerintem skippeljük ezt a vonalat, és térjünk vissza az eredeti kérdésemhez.
Ha van valakinek egy jó, konkrét javaslata (és itt nem országokra gondoltam, mert olyan szinten én is be tudom lőni), akkor azt szívesen fogadom. Természetesen tudom, hogy nem egyszerű ilyen paraméterekkel jó utat találni, ha az lenne, nem is kérdeztem volna itt, hanem magam megkeresem, lefoglalom. Csak gondoltam hátha van valakinek egy tuti tippje, valami rejtett favoritja, amit már kipróbált, javasol, és megosztana a nagyérdeművel is. Ha van ilyen előre is köszönöm! -
-
-
Xarina
aktív tag
válasz
t72killer #8716 üzenetére
Korfu repjegyet nézd meg Bécsen keresztül, onnét jóval olcsóbb, esetleg Albániából is át lehet kompozni, de a reptértől messze van a kikőtő, az csak akkor éri meg, ha ott is megállsz pár helyen, mert érdemes.
Finn tóvidék szép, nyáron jó az idő (ahhoz képest, hogy északon van). Viszont kamáslit vigyél a fejedre, mert sok helyen rengeteg a szúnyog. -
Xarina
aktív tag
A csúszdás hotelek árban drágábbak, mint a nem csúszdásak. Pár gagyi csúszda nem éri meg a felárat. Még a nagyon drága, komolyabb csúszdaparkos szállások sem érnek fel egy különálló csúszdaparkkal. Nem gond, hogy ti mindenképp ilyen szállásra mennétek, de akkor ne csodálkozz, hogy ez jelentősen beszűkíti a szóba jövő lehetőségeket ha kevés rá a keret.
Itt te vagy képzavarban az all incusive és félpanziós ellátással. A félpanzió az reggeli és vacsora, ritkább esetben reggeli és ebéd. Az all-inclusice pedig a reggeli, ebéd, vacsora (+napközbeni nasi) korlátlan fogyasztással. Ha nem jelensz meg valamelyiknél, akkor azt bukod, ergó feleslegesen fizetted ki. A 24h all-inclusive az az ultra all-inclusive ( persze helytől függően változhat az elnevezése), viszont az már egy elég drága kategória, nem csoda ha 1,5M-ért nem találsz a nyári főidényben 4 főre, mikor a repjegyek elviszik a keret több, mint harmadát. Azt meg csodálom, hogy az ivóvizet emelted ki, mert az kb. filléres tétel bárhol a teljes nyaralás árához képest, ráadásul nagyon kevés helyen nem iható a víz.
A reptértől való távolság meg hogy ne lenne fontos. Így pl. rögtön kiesett Albánia, ahol a reptér közelében csak relatíve koszos tengert találni a 2-3 órás utazással szemben. De ugyanígy kiesik rengeteg Spanyol, Görög és több egyéb célpont. -
Spec
őstag
válasz
t72killer #8716 üzenetére
Korfut tudom ajánlani, nagyon fancy kis sziget (annyira nem is kicsi). Igazi gyöngyszem. Különösen az észak-nyugati része szép, pl. Palaiokastritsa és környéke ha a természeti értékekért rajong az ember, és természetesen a "fővárosa" Korfu (Kerkira) város is ahol meg több történelmi emlék, erőd, rom található. Egyébként az egész sziget jól beutazható helyi buszjárattal, szinte gombokért.
Külön előnye a legtöbb mediterrán szigettel szemben, hogy itt legalább van normális növényvilág, nem az egész sziget egy csupasz kősivatag. A görögök is eléggé vendégszeretőek, bár nem annyira barátságosak szerintem mint a törökök. Árban szeritnem teljesen megfizethető kategória, és ráadásul tele van magyarokkal. Egy csomóan élnek/dolgoznak kint. Szinte nem tud úgy menni az ember az utcán, hogy ne halljon magyar szót, és nem csak a turistáktól. Van ahol még magyarul ki is vanak írva a dolgok. -
-
Spec
őstag
Jó pár éve az alábbi opciókkal megyünk nyarlani. Tavaly Kemerben voltunk, előtte meg Korfun.
Nem feltétlenül csúszdaparkra gondoltam, elég ha a hotelnak van vízicsúszdája (legalább 2-3), ez azért elég gyakori, főleg a törököknél. Az aquaparkot, csak opcióként írtam, mert van ahol ez külön van, de a hotelhez tartozik.
Az all inclusive egyáltalán nem üti a mászkálós programokat. Éppen ez a lényege, hogy szinte egész nap (sőt 24h-ás all inc.-nál valóban egész nap) tudsz bármikor enni-inni. Általában elég nagy időintervallumok vannak az étkezésekre, hogy lehet rugalmasan kezelni. Pl. egy napközbeni szinte egész napos program lazán belefér úgy, hogy korai reggelivel, és késői vacsorával. Az ebéd helyett meg kérsz travel packet. De ha bukod akkor sincs tragédia, mert úgyis annyit zabál az ember, amennyit akar, így nincs jelentősége mikor eszed meg. Amire te gondolsz, az inkább a félpanzió, vagy a teljes panzió, mert ott valóban bukod a kajádat, ha nem jelensz meg. All inclusivenél még sosem éreztem ezt gondnak.
Óriási szabadságot ad - legalábbis számunkra - hogy nem kell kajtatni a kajázó helyeket napközben, meg főleg 2 gyerekkel este vacsorát keresni még. Ráadásul árban se szokott versenyképes lenni ha magad keresed a kajádat, ezért nem szeretjük a csak reggelizős, vagy ne adj isten teljesen ellátás nélküli helyeket. Nálunk rendre ezért esik ki pl. Horvátország, Olaszország, mert náluk nagyon nem divat az all inclusive, vagy csak nagyon drágán elérhető.
Az se mindegy, hogy az innivalód is biztosítva van, és nem feltétlenül csak az alkoholra gondolok, mert valakit csak ez érdekel all inclusiveban, hogy 7/24-ben vedelhessen és már reggel 9-kor matt részeg. Nekünk ennél fontosabb, hogy van folyamatosan ivóvíz ellátásunk, ami mediterráneumban létkérdés.
A reptér szálláshely távolság kevésbé érdekes, mert amúgy is mindig transzferes foglalással megyünk. Én nem vacakolok helyi taxikkal, meg busz kajtatással. Nyilván jobb a közelebbi, de nem hat meg ha még 1 órát kell buszozni a reptérről a hotelig. -
Xarina
aktív tag
Málta, Görögország, Spanyolország, Albánia, Horvátország és még rengeteg hely szóba jöhet. Viszont attól is függ, hogy habár repülővel mennétek, mennyire közel kell lennie a szállásnak a reptérhez, mert az határolja be leginkább a lehetőségeket. Az all-inclusive szállások meg a programok, kirándulások szerintem ütik egymást, mert vagy bukod az ebédet vagy az idődet a hotelbe való visszamászkálás miatt. A csúszdaparkos szállások is jelentősen drágábbak és én még a nagyon drágák között se nagyon láttam olyat, ami jobb lenne egy különálló parknál.
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Próbálok valami értelmes családi nyaralást keresni a neten, de elkeserítőnek látom a helyzetet tavalyhoz képest. Szinte mindenhol egységesen 20-30%-kal felmentek az árak (bár most kicsit jobb lett a helyzet ahogy erősödik a Ft).
A kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani valami best buy repülős nyaralást az alábbi paraméterekkel:
- 4 fő, 2 felnőtt, 2 gyerek (7 és 9 évesek);
- Legalább félpanziós ellátással, de jobb lenne az all inclusive (nem szeretünk kajáért rohangálni a nyaralásunk felében, és külön elkölteni rá a gyatyánkat is helyi tavernákban);
- Legyen vízicsúzda, vagy aquapark a hotelhez (nem különálló, nem külön fizetős);
- Lehetőleg szép természeti környezetben, ahol lehet kirándulni, túrázni, hegyet mászni, nézelődni. (Nem vagyunk hotelben 2 hétig csücsülős fajta, szóval egy sivatag közepén, vagy más zerge b*szta helyen lévő Tunézia, Hurghada, és hasonlók kilőve.)
- 12-14 nap lenne az ideális, és a keret rá kb. 1,3-1,5M maximum.
- Időpontban június végétől kellene az iskola miatt, mondjuk június 21-től +/- pár nap tűréssel.
Nekem ár/érték arányban továbbra is Törökország jön be, de Alanya/Antalia vonalon, és Kemer környékén már csomót voltunk, ha lehet idén már nem ide mennénk, mert kezd uncsi lenni, szóval ez a régió kilőve. De más török nyaralás jöhet. Előre is köszi a tippeket! -
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8709 üzenetére
Augusztus vége még az idegenforgalmi szezon közepe. Olaszországban szeptember közepéig van iskolaszünet, addig fullon van minden. Sok állami cégben augusztus a kötelező szabadságolási hónap. Fürdeni hogyne lehetne augusztusban, arra még októberben is lehet. Az a régió az ország egyik legolcsóbb része, de nyáron az is iszonyat megdrágul.
-
sherlock82
senior tag
Dél olaszországi ( Bari és környéke ) időjárás augusztus végén mennyire más mint az idegenforgalmi szezon kellős közepén ? Gondolom fürdeni a tengerben ilyenkor lehet még?
-
Xarina
aktív tag
A nagyobb helyek között a tengerparton nem vészes szerintem a közlekedés. Annyira nem érdektelen egyik hely sem, hogy azt a pár órát, míg a buszra kell várni ne lehessen elütni hasznosan. Tömegközlekedéssel még a hegyekbe is elég jól el lehet jutni. Ha valakit meg az Unesco helyek meg az üdülőtelepeken kívüli kis strandok érdeklenek, az meg úgy is kénytelen kocsit bérelni. Mivel a 3 reptér jegyárai között jelentős eltérések vannak és a távolságok nem nagyok a szigeten, így akkor is érdemes az olcsóbb jeggyel menni, ha a sziget másik végében szeretnénk tölteni az időt.
-
Xarina
aktív tag
válasz
Viiktor1989 #8705 üzenetére
Larnaka és Ciprus középső része nem a strandjairól híres, a legszebbnek tartott partok Aiya Napa és Pafos körül vannak, de ez miatt ezek a legzsúfoltabbak is. Amúgy teljesen mindegy, hova megy a repülő, Ciprus nagyon pici sziget, nem sok idő átutazni egyik végéből a másikba.
-
válasz
Viiktor1989 #8698 üzenetére
Nem írtad, hogy mennyi időre.
1 hétre simán jó a nyugati rész Pafoszból. Mi tavaly direkt nem is mentünk Limassolnál keletebbre, mert majd arra külön visszamegyünk. -
-
Nálunk a családi igénylista:
- KÖZBIZTONSÁG. Igen, valódi, ahol a strandon kint hagyhatom a cuccom akkor is, ha 2 órán át látótávon kívül sznorkelezek és akkor is ha asszonyka egyedül hozza haza este 10kor gyalog a takeawayt
- jó nyugis, TISZTA kis strand, ahova lehetőleg gyalog le lehet ballagni a szállásról
- SÖTÉT vidéki égbolt rögtön a szállás kertjéből/területéről
- max 2 óra vezetésre speckó látnivalók, pl nemzeti park mindenféle érdekes jószággal.
Igen, Madagaszkár óriási és nem túl jók az utak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hosszú bejegyzésben érvel a Nothing az UFS 2.2 mellett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Filmvilág
- Villanyszerelés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- Casio GSHOCK karóra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung LU28H750U 28 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest