-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsoleszhun
addikt
Megmértem az akkumulátorokat,
saját 920 (2 éves gyári töltővel töltve) bekapcsolt wifi, 2 időjárás, 2óránként szinkron, lockscreen, viber, skype... 93% -ra merül reggelre (19:00 - 6:00-ig)
a párom 520-a (1 éves mindenféle töltővel töltve, amit egy nő talál ) szinte ugyanazok az appok, ugyanolyan beállításokkal reggelre 97% -ra merül[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
aDic
tag
válasz Alexios #59665 üzenetére
pl. nem rezeg hívás közben, nincsennek hangprofájlok (+ egyéb beállítások esetleg helytől függően), a beállítások egy nagy rakás ..., az alkalmazások nem csoportosíthatóak, a wifi kikapcsolás egy vicc, nincs összesített hívás statisztikák (ez lehet csak nekem hiányzik), a híváslista is egy vicc, stb. Azt már le sem merem írni, hogy pl. elmulasztott hívás, sms értesítés esetén villoghatna pl. a Windows gomb a készüléken. Jó pár funkció csak amerikai angol beállítással működik (pl. quiet hours a cortana miatt) amit ép ésszel nemigen lehet megindokolni. De sorolhatnám reggelig. Pedig nem nagy dolgok. Csak elő kéne vennie az MS-nek pl. a nokia féle symbian-t, ami már vagy 15 éves oprendszer, és abból az alapfunkciókat kivenni (és direkt nem androidot, vagy iOS-t írtam). És nem gondolnám, hogy ezek rétegigények lennének.
Sokszor az az érzésem, hogy az MS fejleszti ezt az oprendszert, de hogy ők biztos nem használják, az tuti. Mert ha használnák, akkor ilyen alapvető dolgokat nem kéne mellőzni.
De nyílván a fentiektől 1000x fontosabb, hogy a menü mögé egy idióta képet be lehessen rakni.
-
mzsolti
csendes tag
Hátha itt valaki tud okosságot:
Live.com még mindig nem küld jelszóemlékeztető emailt/smst. Valakinek nincs ötlete, hogy tudnám a jelszavamat visszaállítani outlook.hu (telón alapértelmezett) fiókhoz? Emailt persze nem lehet nekik küldeni. -
btudos
nagyúr
válasz WinPho #59679 üzenetére
Nem lenne rossz megoldani, hogy a csempek tartalma el tudjon fordulni barmelyik iranyba, de a duplaszeles csempeknel (pl. idojaras) mar izgalmas, hogy ezt mikent oldjak meg. Az egyszeru ikonok meg megoldhatok lennenek, de ahol egy szamnal komolyabb informacio van a csempen, ott mar problemas a megvalositas.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
mdraco
őstag
Mikor is lesz a win 10 bemutató, 21-én? Habár én nagy változást nem várok...
-
WinPho
senior tag
Most hogy így W10 a messiás (a W15 lesz a tuti, biztos!!4!4négy) én egy landscape startscreennek+applistnek jobban örülnék végre. Meg még egy csempmeméretre. Ha nagyon akarják ezt a háttér a csempe mögé dolgot, akkor nézzen ki pont úgy, mint asztali Winnél. És akkor ne legyenek átlátszó csempék... El kéne különödnie, ez lenne pont a lényeg...
És legyen desktop!(#59678) leslieke
Csinálj egy mappát, amibe a tárcsázót és a legtöbbet hívott ismerősöket teszed. Vagy az ilyesmi nem megoldás/részmegoldás?[ Szerkesztve ]
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
Alexios
veterán
válasz leslieke #59673 üzenetére
Oké, de azért lássuk be ezek nem olyan nagyon nagy dolgok, amik olyan hatalmas alap dolgok lennének, az e-mail csatolmány kezelés szerintem ami olyan hogy nagyobb, de abban meg biztos vagyok hogy változni fog. Mondom úgy ezt, hogy jelenleg androidot használok, de szerintem a wp-nek pont nem az alap dolgokkal van baja.
-
veterán
-
Pikkolo^^
addikt
válasz Alexios #59665 üzenetére
T9-es tárcsázó az nagyon hiányzik, pdf, dokumentum csatolása levélhez és biztosan lehetnefelsorolni 1-2 manapság már alapnak mondható funkciót. A hagyományos alap funkciók nyilván megvannak
A záróképernyőn van 5 értesítésnek hely, ez kevés. Jó lenne ha a gyűjtött eseményt is ki lehetne rakni.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz ZavaBalazs #59656 üzenetére
ez nem az os feladata. ha transparent csempe kell, akkor azt majd a fejleszto megcsinalja. ez nem ugy mukodik, hogy egy csuszka es akkor atlatszo lesz a csempe, az egy kulon fajl.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Integrale
veterán
válasz ZavaBalazs #59656 üzenetére
Valamit hagyni kell a W10 GDR1/2/3-ba is.
(#59657) Melack az app lista rendezéséről van szó. Nagyobb méret pedig nem mutatna rosszul, pont úgy mint Windows 8.1-ben.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
Melack
veterán
válasz captainnemo #59655 üzenetére
Csoportba rendezésre ott a Mappázás Denim alatt. Csempék meg ha nem kapcsolod be a 3 oszlopos megjelenítést, akkor elég nagyok.
Integrale: Köszi, akkor sztornó a kommentem. A játékok gyűjtését támogatom, az iszonyat zavaró már 3 játék melett is.
[ Szerkesztve ]
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Воланд #59654 üzenetére
sejtettem, hogy valami ilyesmi van mögötte, azért is emeltem ki, hogy user szemszögből lenne így egyszerűbb az élet.
a proggereknek nem lehet megadni követelményként, hogy tegyék elérhetővé az OS számára, vagy írjanak bele átlátszó-nem átlátszó csúszkát, vagy bánomisén?
mondjuk ez huszadrangú probléma, csak így hirtelen eszembe jutott.#59653 Integrale: ja, az app listában is elférne egy olyasmi megoldás, mint a csempéknél a mappa. azzal meglenne arra is a lehetőség, hogy tetszés szerint csoportosítsd őket (rábökve meg lenyílna a lista), meg arra is, hogy akinek így tetszett ahogy van, használhassa továbbra is így.
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
captainnemo
aktív tag
válasz Integrale #59653 üzenetére
A csempékkel én is elvagyok, de jo lenne esetleg még nagyobb méretű változat. Az appokat jó lenne csoportba szervezhetővé tenni. Mondjuk lehetne szabadon csoportokat létrehozni és oda betenni. Ezen kívül lenne meg pár apró ötletem de alapvetően ki vagyok békülve az ui-val. Valahová irtam egyébként egy listát mi az ami nagyon hiányzik vagy zavar.
-
Воланд
titán
válasz ZavaBalazs #59650 üzenetére
az os nem tud belenyulni kulso fejlesztok altal keszitett csempebe.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Integrale
veterán
válasz SOAD19 #59652 üzenetére
A kinézettel az égvilágon semmi baj nincs, és a 7.X idejében sem volt. A csoportosítást úgy értettem, hogy ha már ömlesztve van minden app, akkor legyen egy "játékok" fül alatta a játékokkal stb
Vagy legalább paterolják vissza a helyére őket, és ne a szerencsétlen analfabéta userekre hallgassanak, akik orrba -szájba kérdezték, hogy hol vannak a letöltött játékok.Lalll: főleg, hogy az utolsó menüpontok helyei frissítésnek megfelelően még változnak is.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
SOAD19
addikt
válasz Integrale #59648 üzenetére
Főleg a beállítások résznél kellene megoldani a csoportosítást. Persze az appoknál se ártana, mert nem mindig emlékszik az ember az adott app nevére, hogy rákeressen, így görgetheti végig a listát.
Amúgy szerintem se olyan vészes, ez a kinézet, nyilván nem ilyen háttérrel, hanem egy sötét, homogénebb képpel.[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
válasz tothjozsi96 #58985 üzenetére
Múltkor a T-pontban én jelentkeztem ki egy csajnak (utólag) úgy, hogy letöröltem az appot. Előtte azért még írtam egy-két ismerősének trollkodásból, de nem csúnyát.
-
ZavaBalazs
őstag
azt nem bánnám, ha program helyett inkább egy univerzális kapcsolótól függően lennének átlátszók. mondjuk a színséma+háttér menübe bedobhatnának egy "all tiles transparent" on/off csúszkát, user szemszögből egyszerűbb lenne, mint összevadászni innen-onnan átlátszó csempéket, az fix.
remélem azért lesz rá mód, hogy az app lista megmaradjon fekete háttérrel, oda nem állna jól a színes háttér (ami most épp nem sokban tér el nálam egy accent colourtól, valami kellemes színű elmosódott zöld biszbasz), tehát ha választható lenne, hogy mindkét helyen meg akarom-e jeleníteni a hátteret, vagy csak a kezdőképernyőn, az remek volna. ha meg nem, én elvagyok az accent colour egyszínű csempékkel is...
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Ádám16
addikt
Te spec. mit vártál? A csempék teljes elhagyását, és áttérni iOS szerű ikonokra? Vagy a listás nézetben valami revolutionaryt? (Komolyan kérdezem, nem nagyképűen)
Nekem az UI-val abszolút nincs bajom WP téren, mással viszont van. Az alkalmazások minőségével, és számával. A W10-zel erre várok gyógyírt. Valahogyan csábítsák ide a fejlesztőket, és tartsák is itt őket.
Illetve foglalkozzanak a platformmal úgy, ahogy illik. WP7 óta nem sokat tett le az asztalra az MS, ha valamit akarnak, akkor azt részemről vagy most csinálják, vagy soha. -
Lall
veterán
válasz Pttypang #59644 üzenetére
Igen, de nem tudsz majd beállítani a csempéknek és a csempék mögé is hátteret. Az elég szép szörnyszülött lenne.
Blyan: Mert jön a BB éve. Legjobb ever
[ Szerkesztve ]
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Burt1793
veterán
-
Воланд
titán
válasz Burt1793 #59633 üzenetére
"Az meg, hogy így már nem csak fehér vagy fekete lehet a csempék mögött a háttér nem hoz semmi pluszt/minuszt."
ezt majd kerdezd meg az 512 mb rammal rendelkezo keszulekek tulajdonosaitol is.
amugy jah, egy minusz arrol a kepzeletbeli listarol (mit nem tud a wp), de tapsikolni nem fogok oromomben.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz Integrale #59629 üzenetére
egy hatter van, az "duplazodik".
szerk.: de, az kellene meg, hogy egy kep a csempek moge, egy meg a hatterbe. az aztan igazan szep megoldas lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
-
Воланд
titán
ez bun ronda. 2011 ota ezt ugatom, hogy egy hulye hatter informaciot takar ki, erre az elso kiszivargott kepen ez remekul latszodik.
[ Szerkesztve ]
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz orangutan4 #59623 üzenetére
Nálam fiókhasználat szerinten van, így működik: ha napi szinten érkezik levél(szerintem 1 vagy több) akkor elemek érkezésekorra állítja, viszont ha kevés levél jön(tehát kétnaponta egy-kettő pl.) akkor átállítja akkumlátortakarékosabb beállításra, ez attól függ milyen gyakran jön levél, tehát 15 perctől 2 óránkéntig terjedhet.
Nálam van olyan beállítás hogy üzenet érkezésekor töltse le, elemek érkezésekor néven, nálam ezt állította be a fiókhasználat szerint(naponta 3 levél biztos érkezik, általában 4-5), de külön is ki lehet választani az elemek érkezésekort.
No Sana No Life
-
Burt1793
veterán
válasz orangutan4 #59621 üzenetére
Bocs, ezt nem tudom, én átraktam 15 percre a frissítési intervallumot, nekem az elég.
-
Burt1793
veterán
válasz orangutan4 #59619 üzenetére
Én ezt úgy értelmeztem, hogy attól függ, hányszor nyitod meg az appot. De gondolom minden megnyitásnál is frissít.
-
orangutan4
tag
Email fióknál mit jelent az a szinkronizálási beállításoknál, h fiókhasználat alapján? Nem outlook,nem gmail, hanem egy külön beállított fiók. Nincs olyan, h az üzenet érkezésekor töltse le, csak az említett, 15p, 30p..stb
Mennyi idő lehet a fiókhasználat alapján? -
integrated
tag
-
Zsoleszhun
addikt
-
integrated
tag
Skacok a telefon beallitasi kozott a "telefon kepernyojenek kivetitese" opcio wifi-t vagy bluetooth hasznal?
iNew V3 1.0.8 ROOTED; Nokia Lumia 1520, Xperia Z2 WHITE
-
félisten
Lehet valahogy érintés nélkül exponálni az időzítőn kívül? Hangvezérlés vagy valami bluetooth eszköz létezik?
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Zsoleszhun
addikt
válasz joysefke #59611 üzenetére
Van itt a ph-n is 30-ért bontatlan 1év garis [Lumia 630] 211 pozitívval nemhinném, hogy "Jóska-Pista" lenne
¯\_(ツ)_/¯
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Látott valaki megbízható boltban (nem Jóska-Pista GSM, hanem iPon, speedshop, MM, Tesco kategória) két év garival Lumia 630-at 30E-ért vagy az alatt?
Előre is köszi!
(az említett boltokat nem kell már ellenőrizni )J.
-
malibu
tag
válasz Zsoleszhun #59609 üzenetére
Lumia 520. Nem tudom mi van rajta, de megnézem az extrákat
-
malibu
tag
válasz Zsoleszhun #59607 üzenetére
igen én is látom a neten képeken, hogy van ilyen, de nekem fent felhasználói név + jelszó van alapból. nem is állítható. Lent pedig tanúsítvány tipusa és ott mindenféle ország, cég jön be. microsoft usa, stb.. vagy 50 fél dolog közül lehet választani, de egyik sem ez. nincs EAP-os ablak.
-
malibu
tag
válasz Zsoleszhun #59605 üzenetére
Telefonon nem jelenik meg ilyen beállítás. Mivel ez országszerte elérhető upc wi-free mindig más routerhez csatlakozik helytől függően és kell neki 2 féle biztosnági beállítás. PEAP+MSCHAPV2
-
malibu
tag
Sziasztok!
Csak egy egyszerű kérdésem lenne. Nekem soha nem volt windowsos telefonom, de egyik ismerősömét próbáljuk beállítani. Hol találom a wifi-nél a titkosítási beállításokat? 802.1, EAP, PEAP, MSCHAPV2, stb...Csak nevet és jelszót lehet beírni, de van pl a upc wi-free, ahol 2 féle hitelesítést is be kellene állítani. Androidnál simán a jelszó ablakban megjelennek ezek, ha szükség van ilyesmire.
Köszi!
-
aDic
tag
válasz Plazmacucci #59577 üzenetére
Indítsd újra a telefont és megoldódik a fogyasztás növekedés. Nálam is rendszeresen van ilyen L925-ön.
Legalábbis én azt vettem észre, hogy ha telepítek/frissítek alkalmazást az áruház alkalmazáson keresztül, akkor egy idő után a telefon elkezd melegedni és nagyon merülni. Olyan mintha az aruházba programba valami beragadna telepítés után és az pörgetné.
Érdekes, hogy ha sysapp pusher-rel frissítek alkalmazást, akkor nem csinálja.Én azt szoktam, hogy alkalmazás telepítés, frissítés után újraindítom a telefont és akkor ez az indokolatlan fogyasztás növekedés még soha nem jelentkezett, míg ha telepítés után nem indítottam újra a telefont, akkor szinte mindig.
-
Dj.Kütyü
aktív tag
Kösz a válaszokat mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Dobozával ,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest