Hirdetés
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
válasz
Pendragon911
üzenetére
Biztos, hogy kicsavarható.
110-es SSD is mehet bele, az meg nehéz lenne úgy, hogy a 80-asnál van már standoff fixen.
Úgy látszik, másoknak is meggyűlik a baja, ezekkel a csavarokkal.
-
brabbitz
aktív tag
Ha sima AM3 alaplapod van, akkor az valszeg non-UEFI-s, ergo nem fog felmenni újabb Windows. Le vagy korlátozva 23H2-re.
Tapasztalatból írom. 990XA-UD3, rev1.0, még BIOS-os, nem UEFIs, nem lehetett a 23H2-nél újabb Windows 11-et felrakni, pedig az FX-ben megvan minden instrukció amit minimálisan megkövetel. Ugyanez UEFI-s lappal (Sabertooth 990FX, 990FXA-UD5 rev3.0) sikerült.
ASUS P7P55D lappal se ment fel a 23H2-nél újabb Windows 11. Ugyanaz mint nálad, villog a kurzor. 23H2 probléma nélkül ment ismét. Az FX rendben van, ha nagyon kell az 25H2, ajánlom hogy szerezz be egy UEFI-s AM3+ alaplapot. -
Pendragon911
aktív tag
Úgy néz ki, ha egyáltalán kicsavarható és nem fixen van az alaplapra rögzítve, akkor egy üzletben meg tudjuk oldani a problémát. Biztosan tudnám használni másik slot-ban is, de mivel mindenképp előbb valahogy ki szeretném cserélni ezt a csavart, addig nem is raknám össze a gépet, mert akkor már sokkal nyűgösebb lenne a szerelés. Még az lenne megoldás, hogy ez az SSD megy egy másik foglalatba és veszek egy 128 GB másik SSD-t, hűtő lemez nélkül és akkor mehetne az eredeti helyére, majd az alaplapi hűtőbordával lefogatnám. De ez az utóbbi csak nagyon végső megoldás lenne. Azért köszi a felajánlást, észben tartom

-
mrzed
senior tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Mindhárom slotba tervezel ssd-t tenni? Vagy nem férne el ideiglenesen a videókártya alatt? Szerintem nekem van is ilyen távtartóm, csak BP mellől esélytelennek látom az ünnepek előtt eljuttatni Gyulára.
-
zsola07
csendes tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
A temu-n is találsz ssd rögzítő csavar névvel rengeteg opciót. Persze az alapból 5-7 nap mire ideér, de most karácsony előtt lesz az 20-25 is.
De ahogy írták számtech. üzletben tuti kapsz egyet egy pacsiért.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
zsola07
üzenetére
Pontosan így van, ahogy mondod

Doky586: ez nekem is eszembe jutott, csak az a gond, hogy az SSD-t már van egy hűtőborda, így az alaplapon lévőt már arra nem tudom ráhajtani, mivel annak az alján is van egy réteg 2 oldalas ragasztó. Úgyhogy így is, úgyis le kell szednem az SSD hűtőbordát, ha abba a foglaltba akarom betenni. De legelőször is ki szeretném cserélni ezt a távtartó csavart és szerezni egy új rögzítő csavart, ehhez nézek egy számtech üzletet, bízok benne, hogy ott segítenek. Majd beszámolok róla, mire jutottam. -
vepe
őstag
válasz
jokeph
üzenetére
Fx van benne, de már elengedtem...a win11 telepítés egyébként végigment, csak, amikor újraindul a telepítő, ott áll meg az egész, tehát amikor már a windows állítgatnád onnantól csak a kurzor villog. Win10 gond nélkül felment, szóval nem tudom mi nem tetszik a 11-nek. Köszönöm a többieknek is a hozzászólást. Marad a win10.
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok adott az alaplapom Asus Tuf Gaming b660m-e d4
És a kérdésem a következő, gondoltam, hogy veszek bele egy Samsung 990 PRO 2TB ( MZ-V9P2T0BW) típusú M.2-es SSD-tÉs ezzel azt kérdezném, hogy a lap tudja majd kezelni, attól függetlenül, hogy nincs a lap támogatott listáján?
980 Pro-t néztem, de azt már nem forgalmazza az Alza
-
zsola07
csendes tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Megnéztem jobban a képet és ha jól látom akkor durván üreges, azaz zárványos volt a csavar. Ilyet sem láttam még.
Még jó hogy nem ugrott meg a csavarhúzó és szántottad fel vele a lapot... -
válasz
Pendragon911
üzenetére
Majd a hűtőborda leszorítja..
-
Pendragon911
aktív tag
Úgy sikerült eltörni, hogy látszik rajta, hogy eleve anyaghibás volt a csavar és éppen egy kis erőhatástól megtörtént az eset.
Top Cat - szerencsére nem sérült semmi. -
válasz
Pendragon911
üzenetére
Ezt nem kell annyira meghúzni mint a 8-as csavart a kerékpáron.
-
zsola07
csendes tag
válasz
Pendragon911
üzenetére
Azt a kis csavart hogy lehet beleszakítani?
Én kb. érintőre szoktam csak húzni, mert hát nem egy autó kerékcsavarjáról van szó. -
Top cat
addikt
válasz
Pendragon911
üzenetére
Hogy tudtad így eltörni? SSD nem sérült?
Kicsavarod óvatosan a távtartót és elviszed egy szervizbe/boltba, hogy ilyen kell.
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok! Elkezdtem összeszerelni egy PC-t, az alaplap egy Gigabyte B650 Eagle AX, lecsavartam az m.2 SSD hűtőbordát, megy a helyére az SSD, rögzíteni akartam a kis csavarral, ami járt az alaplaphoz, erre az első csavarás után, mikor éppen már meghúztam volna, beletört..... Éppen nem fakadtam sírva. Most megakadtam. Mik a lehetőségeim ebben az esetben? Első gondolatom az, hogy holnap kereskek egy számítógépes üzletet/szervizt és ott talán meg tudják oldani. Gondolom, hogy az a távtartó anya az cserélhető. Legalábbis remélem. Nyugtassatok meg, hogy emiatt nem kell visszaküldeni az alaplapot!
Köszi a válaszokat előre is!
-
zsola07
csendes tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Köszi a választ, akkor inkább hanyagolom a lapot.
-
zsola07
csendes tag
Sziasztok!
Egy z790-es DDR5-ös lapon ha rossz az A2-es slot, akkor dual channel sehogy sem játszik? -
z123456z
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Köszönöm nektek, elengedtem a témát.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Gyorstalpaló mechanika konyhanyelven: a nyomó erő és ami ellentart nem esik egy vonalba -> hajlítás, csavarodás.
És nem is lehet ideálisra megoldani, csak javítani rajta fém hátlappal, egy olyan segédeszközzel, amire kérdeztél, illetve a Noctua legújabb valamelyik hűtőjét direkten Intelhez és AMD-hez síkolja, aminek a görbülete megfelelőbb az adott foglalathoz és proci tokozáshoz, külön AMD-hez és Intelhez kell venni, ha jól emlékszem. Ez már gépész "művészet"!
-
z123456z
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
De egyébként ezt mi okozza pontosan? Ahogy Top cat mondta, a lapra szerelt proci leszorító mechanika, vagy a léghűtés nagy tömege és meghúzása, ez nem oszlik el egyenletesen a leszorító mechanikán?
És még egy offot engedjenek meg nekem, nem akarok már annyi topik a írkálni: nagyon ritkán ( 5 évente kb ) rakok össze gépet, született e már valamiféle konszenzus a pasztázást illetően? Én mindig X-et raktam vagy golyót a közepére, de ez az első AMD, amivel dolgom lesz, és nem akarok megint millió videót nézni. Köszi és elnézést az offolásért.
-
ridiculous
aktív tag
ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI alaplaphoz jelenleg melyik a legfrissebb stabil bios?
-
Top cat
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Ez a hajlás, a leszorító mechanika miatt van. Egy kicsit torzulhat az IHS. De ezalatt ne nagy hajlást érts.
Szabad szemmel nem is biztos, hogy észrevenni.A kékeknél is van ilyen.
-
szabi41
csendes tag
Üdv .
Adott egy Asus b850 plus wifi alaplap MTK7925 wifi/Bt modullal.
A kérdés az lenne hogy Windows 11 alatt egy xiaomi redmi buds 6 pro t lehet ezzel használni LHDC codec el?
Üdv : szabi41
-
Top cat
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Nem feltétlen kell használni, de a használatához le kell venni a gyári rögzítő keretet.
A védőkeret egyenletesebben osztja el a nyomást, így megakadályozza a processzor hajlását.
-
Spec
őstag
válasz
_DiEGO_
üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat. Megnéztem pár beállítást a lapon. Állítgattam a venti profilokat is. Sajnos a kezdeti felpörgést nem sikerült megszűntetni, nem is találok erre megfelelő beállítást. Viszont üzem közben most jobb lett a helyzet, egész halk lett a korábbi verzióhoz képest PWM módban, egyedi fan profillal. Bár lehet még finomítok a profilon mert úgy tűnik sikerült egy kritikus hőfok/fordulat pontot eltalálnom, mert most meg folyamatosan váltogatja a fordulatszámot használat közben, ami legalább annyira idegesítő, mintha folyamatosan pörögne egy adott fordulaton. Még kisérletezek vele, hogy belőjem optimálisra

-
vepe
őstag
Sziasztok,
Adott egy Asrock AM3 alaplap, penről win11 telepítés gond nélkül végig megy, viszont amikor újraindul a telepítő a bal felső sarokban csak a kurzor villog, tehát nem indul el a windows...mi lehet a gond? A biosban látni a meghajtót (120gb ssd), illetve alapból a telepítésnél is ki lehetett választani.
-
sonkauram
csendes tag
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Megoldódott?
Ha tippelnem kéne látatlanban. RX580 produkált ilyesmit:
videokártya túlmelegszik mert kevés a hűtés megakad a venti. (és/vagy zárlatos lesz a hőm. hatására a hűtő venti környéke)
Ha van pót VGAd próbáld azzal hajtani.
Közel a vége a VGAnak valószínűleg haldoklik.
-
z123456z
őstag
Sziasztok.
Igazából nem tudom, hogy alaplapos, cpu-s vagy hűtős téma e, így megpróbálom itt, hátha nem off. Hétvégén szülinap, szinte minden megújul a gyerek gépének. Láttam néhány hirdetésben CPU keretet, ez micsoda? Azt is kellett volna vennem, vagy mehet anélkül is össze?
B650/9800x3d/Thermalright( vagy Thermaltake? ) léghűtés.Köszönöm.
-
powermause
tag
Üdv!Esetleg valaki járt már úgy hogy egy vadi új alaplap (Z890 GAMING X WIFI7- ma vettem ki a foxpost fiókból) mindene működik csak a lankábelt nem érzékeli?
Idegesít mert ma egész nap ezen rugóztam.BIOS az utolsó verzióig frissítve.Reset is volt a modemen is.Mivel a wifije megy minden driver (microsoft és gigabyte is) frissítve.Biosban engedélyezve van.Lan kábel jó mert a laptop egyből megy a netre vele.Lehet vissza kell küldenem gariba!De abból Január végére lesz valami(ha lesz)!
Kifogytam az ötletekből. 
-
Gyöször
senior tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Más szemszögből élmény volt, hogy rávilágítottál a dologra.
A portalanítás fontos, végezzétek is el rendszeresen!
-
BogyóBP
addikt
Nálam is mindig először maxon mennek a ventik pár mp ig amig a post tart..Régebben úgy emlékszem nem volt ilyen ez valami új feature lehet a mostani lapokban.Alapjába nem lenne ezzel gond de néhány venti olyan hangos (a legtöbb aio venti is) hogy borzadáj az a pár mp.
-
_DiEGO_
őstag
Nem kellene, de itt van egy video nézd végig, hátha lesz benne rá utalás... van ott Fan profil , Normal, Power saving, QFan Controll custom: Standard , Silent, Turbo, Full speed és Manuális <<< saját vason én ezt használom, akárcsak a VGA esetén is
De az én vasam nem produkált olyat mint ez, vagyis azaz a tiéd. Ellenben ASUS eléggé azonos dolgokat kínál BIOS -ban...ilyen téren.
ASUS TUF Gaming B550 az enyém. -
FirstTripla
tag
Ez ha jól tudom alap funkció hogy bekapcsolásnál minden ventit max pwm-el 12V-n elindít, hogy nincs e hiba valahol. Power On Self Test (POST) a neve amiben ezeket is nézi. Nekem x570es lap is mindig csinálja a kis chipseten lévő ventivel is ami egyébként sose láttam működni ezen kívűl mert nem melegszik a chipset annyira, hogy elinduljon
. Idegesítő ha sok hangos venti van, de inkább mint ne menjen valamelyik és túl melegedjen. -
Spec
őstag
Sziasztok! Adott egy Asus PRIME H610M-K ARGB típusú alaplap. Kérdeztem már vele kapcsolatban, most egy újabb kérdéssel jövök. Bekapcsolást követően a PC ház (FSP Midi S380-BA) összes ventije és a processzor hűtő is teljesen felpörög, zúg, mint a hétszentség, majd néhány sec után beállnak a beállítot fordulatszámok, és lehalkul minden. Hiába böngésztem a lap UEFI beállításait, a ventilátor görbéket, nem jöttem rá, hogy lehetne megoldani hogy ne 100%-on induljon minden. Van erre valami "lágy indítási" módszer, hogy ne úgy startoljon a gép, mintha egy helikopter szállna fel éppen? Előre is köszi az ötleteket!
-
Top cat
addikt
válasz
FirstTripla
üzenetére
A forrasztás során használt flux maradvány lehet. Ha van Izopropil-alkohol, azzal szedd le.
-
BogyóBP
addikt
válasz
FirstTripla
üzenetére
Nem ez valami más lesz de nemtudom hirtelen mi lehet. Puha ecsettel ha átmész rajta az leviszi?
-
FirstTripla
tag
válasz
FirstTripla
üzenetére
Felraktam közben egy videót is róla [link]. Annyit csináltam még, hogy picit áttöröltem egy zsepivel ahol nem lóg ki forrasztásoknál semmi, alatta normális az alaplap (mondjuk nem szedtem ki a lapot így amihez hozzáfértem azt takarítottam meg csak). Egy két helyen nem vitte le a zsepi de ujjammal ott lejött teljesen. Vagy csak port fújt volna be oda az első venti ennyire és ráragadt volna a gyártási maradék anyagra? Mondjuk ehhez szerintem túl szűk a hely, hogy még a VRM alatti részeket is elérje az első venti ennyi idő alatt. 4 nap alatt max 8 órát ment a gépem nyitott házban.
-
Gyöször
senior tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Olvasgattam, hogy először eltüntette a bios frissítés, majd újra meglett az 5.0. Megnézed a gpu-z ben is?
Igen hát egy kicsit pofára estem most, de biztosra mentem és 850et vettem.
Nincs arra ötlete valakinek, amit már korábban kérdeztem? Hogyha beteszem expo-ba a memóriákat, akkor az asus tuf b850m plus wifi deszka 45 másodpercig áll bekapcsolás után, világít a sárga ram q-led, majd ha eltelik a 45mp utána végigszalad a piros fehér zöld vga proci mittomén mi ledek és utána van post screen.
Minden jó 6000Mhz-n is, de ha kiveszem az expo módot akkor kikapcsolás után már azonnal indul. Csak ki is kell kapcsolni, nem elég az újraindítás.
U.i.: frissítettem biost, semmi változás. -
elfelejtette
veterán
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Köszönöm a választ.
-
FirstTripla
tag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Alaplap doboza nem volt külön ragasztva, de nyoma se volt, hogy bármikor is lett volna. Az zacskóját is én nyitottam ki elsőnek, meg kiegészítőket is. Szereléskor én az antistatikus zacskóra raktam rá amiben volt, majd azt a dobozára, utána meg rögtön a gépbe be. Sajnos előtte nem forgattam át, csak felülről nézegettem. Neten ilyesmit flux anyagnak találtam most, ami a forrasztás tisztás után maradt ott. Csak ha nem okoz gondot hosszú távon sem, akkor nem piszkálom, viszont mivel 1 hetes csak az alaplap, így jó lenne tudni, és akár cseréltetni ha gond van vele. Nem tudom, hogy a stressz teszt miatt jött e ki rajta, de majd hétvégén terhelem még, és akkor kiderül, hogy ahol letöröltem, ott vissza jön e. Elég macerás mindent kiszedni majd vissza
-
BogyóBP
addikt
válasz
FirstTripla
üzenetére
Én azt tippelném hogy használt (javított) alaplap volt de nem tudom, szereléskor is lehet ráraktad valamire amit magához húzott, ha letörölhető kézzel és többet nem jön elő akkor nincs gond.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
A-eye, azt mondja, hogy USB 3.0 okoz interferenciát a 2.4 GHz rádiófrekvencián. wow. Nem gondoltam volna erre.
Amit javasolt: 1. USB 2.0-ba kell dugni a Logi vevőt. 2. vagy hosszabbító kábelbe dugni a vevőt, távol az USB 3.0 eszköztől. -
FirstTripla
tag
Sziasztok!
Vasárnap raktam össze egy 9800x3d + MSI x870e Tomahawk wifi konfigot. Eddig GPU nélkül teszteltem a hőfokokat és pár órát állítgattam kisebb alulfeszekkel windowsból. Viszont most ahogy ráraknám a hátlapot és elrendeztem a kábeleket véglegesen ezt vettem észre az alaplap hátulján. Ilyen vékony fehér réteg, nem ragad, ujjam hozzáérve simán letörölhető. Ez valami hiba lehet vagy csak forrasztás miatt van rajta valami maradék? Sose láttam még ilyet, de nem szeretném ha tönkremenne bármi is közben. Alaplapon Bios frissítés és venti görbét állítottam csak. Ahogy néztem követi a kilógó alkatrészek körvonalát. Meg picit a hátlap mögött is de oda nem látok be szerelés nélkül. Elsőre beázásnak tünt de nálam vizet nem kapott, és 2 napot állt itthon mire összeszereltem futár után, szóval pára se opció.

-
-
Micsurin
nagyúr
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Kicsit amatőr kérdésem lenne. Az adataimnál szereplő géphez (az itt legfontosabb alkatrész, az alaplap egy Gigabyte AX370 Gaming 3) vettem egy Logitech K400 vezeték nélküli billentyűzetet. Minden szépen és jól működik vele, amíg be nem dugom valamelyik külső USB3-as vinyóm, mert onnantól kezdve szinte egyáltalán nem érzékeli a mozgásokat a tapipad. Mit csinálok rosszul? Van valamilyen driver, ami hiányzik?
Előre is köszi. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére

Nem túl értelmes a manualnak a szerkesztése... de a CPUZ alapján is úgy jön le jól matekozok. Mivel most van az alsó kettőben a két SN5100, elvileg probléma mentesen tehetek a felsőbe is egy Gen5-öt és ugyanúgy megmaradok 16x-os szélességen a GPU felé.

Jól gondolom vagy nagyon elvagyok veszve?
-
Micsurin
nagyúr
B650 Arous Elite AX V2 ! 7800x3d és NVMe kérdés

Az M2B_CPU lefogja verni 8x-re a GPU-nak a PCIE-et, vagy nyugodtan tehetek ide egy 3. NVMe-t?
A 7800x3d ugye PCIE5 esetén 24 sávval dolgozna, szóval elvileg jónak kéne lennem ha mindhármat feltöltöm nem? (16x GPU + 4x Nvme + 4x Nvme)
-
Aprósólyom
addikt
válasz
weres00
üzenetére
Ha hajlandó vagy lefolytani a procit 100Wattra a BIOS-ban, akkor elég a 4PIN is. Addig mindenképp jó megoldás ez, amíg nem veszel új tápot. Vagy ha elégedett lennél a 100W-on kihozott CPU teljesítménnyel, akkor használhatod a jelenlegi tápot is.
Ui.: Akár még többet is bírhat egy 4 PIN, de azt már több paraméter és vizsgálat függvénye, amit így távoli forumról ajánlani nem kívánok. 100W-t viszont bírnia kell.
-
weres00
csendes tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Kár èrte , jó lett volna.Köszönöm a hozzászólást.
-
weres00
csendes tag
Hát valami nagyon fèlre ment. Ezen a tápegységen 4 es a cpu csatlakozó . Ezt jól benèztem . Köszönöm mindenkinek a gyors hozzászolást. Remélem a hardveraprón gazdára talál, bár ilyenre már nem nagyon költ senki.
-
weres00
csendes tag
Sziasztok!
Elèg hülye helyzetbe hoztam magam. Lecserèltem az alaplapot ès a tápegysèget ès nem tudom összenyomni a cpu csatlakozókat. Mindegyik 8 pines viszont a 8ból 2 nek a formája eltèr egymástól . Sajnos kèpet nem tudtam feltölteni.
Az alaplap asus prime b860 m-k
A táp be quiet ltfx power 3 300w.
Szerintetek uj tápot kell venni vagy van megoldás? -
Gyöször
senior tag
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Nekünk a régi rx 580al volt valami, az szimplán fagyott, nem kapcsolt ki. Ez így bonyolult lánynak tűnik, mert mindennel is van valami... Meg nem is értek a lovakhoz.
-
Vadernagyúr
senior tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Amikor az előző tápom volt, ugyanígy kikapcsolt a gép.. Viszont, akkor már kisebb terhelésnél is
Az alaplapi hőmérsékletet is nézzem vagy azt nem lehet? Cpu max ilyen 74-75 szokott lenni. Gpu pedig 80-85 terhelés alatt. Azt tudni kell, hogy a gpu-val van valami, mert alapból csak display port megy rajta, bár bika meg jó a kép
-
Gyöször
senior tag
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Figyeld a feszültség értékeket meg naplóztasd fileba. Ha kilövi magát csekkold mi volt. Táp gondnál szerintem is újra kéne indulnia. Az hogy recseg benne a ventilátor induláskor, nem okoz táp hibát amennyiben a táp hűtése megy üzem közben. Ha megáll a venti akkor a táp túlmelegszik és lekapcsolja magát, az lehet!
Az enyémben is most kezd induláskor kegyetlenül kattogni a venti, de nem egyforma tápunk van.
-
Vadernagyúr
senior tag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Kikapcsol, de csak akkor kapcsol vissza, ha én visszanyomom.. Illetve azt elfelejtettem mondani, hogy néha szokott olyat, hogy bekapcsolásnál kegyetlenül zúg, mintha csapágy hangja is lenne.. Mikor kikapcsolom ilyenkor, mintha hirtelen megszorulna valamelyik fan.. De aztán helyrejön és szerintem a hőfokok is rendben. VRM-et megnézem reggel, hátha segít.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Nem tudom, hogy VRM túlmelegedés-e a gond, ha igen, az a következővel tudod kísérletezni: PL1 és PL2 limiten próbálj állítani (alaplapi BIOS), hátha segít. Állíts rájuk 80W vagy 90W vagy 100W limitet. E körül van az abszolút belépő VRM-mel szerelt alaplapok teljesítőképességének a határa. Attól függően, hogy mennyire direkten és mekkora mennyiségben éri őket a légáram.
Direkt léghűtéssel akár 100W-t is tudhatnak (forrón persze), de ha csak éppen csak éri némi szellő, akkor lehet csak 70-80W körül tud tartósan. -
BogyóBP
addikt
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Nem bírja a táp a terhelést. Nekem ugyan ez volt. Kikapcsol es egyből be is kapcsol a gép? Ez nagyon fontos lenne.
-
Vadernagyúr
senior tag
Eddig kitűnően működött a gépem, viszont ma elkezdte azt csinálni, hogy bizonyos idő után játék közben kikapcsol.. Mondták azt is, hogy "gagyi" a lap a cpu-hoz.. De ezt kétlem, mivel eddig tökéletesen ment, de kitudja. Azóta annyi módosítás történt, hogy vettem bele egy plusz ramot, aminek a márkája és a mhz-je ugyanaz, külsőre mégsem..( Hyperx) Szerintetek ez alaplap hiba vagy tápegység lenne?
Alaplap: Asus Prime b460m-a r2.0
CPU: i5 11400f
32GB DDR4 ( 4x 8GB)
RX 5700xt
Cooler Master 600W -
_DiEGO_
őstag
Szia!
Úgy tudsz jó képet csinálni BIOS-ról, hogy fogysz egy régi 2-4GB-os pindriveot és formázod Fat32-re. Majd bedugod USB-be. Gép indul és amelyik opcióról akarsz egy képet, csak nyomsz egy F12 -őt ! És menti is a képet xyz.bmp formátumba ! Ezt én átkonvertáltam .jpg képpé méret miatt is, no meg a .jpg mindenhova is megfelel.
Így olyan képeket tusz idelinkelni mint én (is) ! Csak egy jobb klikk a képen és Kép megnyitása új lapon és nagyban látható.
vagy a link alatt is akár. -
Viktor77
titán
-
nejad
aktív tag
Hello! Sikerült lefrissítenem a biost, még mindig 1.4+ ad neki, lehet a lap maga ilyen. Majd kiderül, hogy csinálja e megint. Manuálisan be lehetne állítani valami egyszerű módon? [kép]
-
Madn!ght
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Egy EK supremacy MX volt rajta évekig, egy EK Quantum Velocity-re váltottam. A hátlap rögzítéséhez az MX gumialátétét használtam. Kicsit szoros volt a felszerelésnél ez igaz, de az MX is olyan volt emlékeim szerint. A blokk oldalán a csavarokat mindig koppanásig húzom, de lazítok rajta, hátha
Már harmadjára kell visszabontanom az egészet, ennyit nem szivtam még géppel, mióta custom vizet használok (13 éve). -
_DiEGO_
őstag
A régi 3600-as procival is csinálta.
Szia!
Már annak a CPU-nak is kellett volna az Újabb BIOS ! Nyugodtan mehet a legfrissebb rá... azt majd tud rendesen is menni. Egy csomó dologot kapott a vas a frissítésekkel folyamatában ! BIZTONSÁGI szinten is:
Verzió 5801 11,17 MB 2025/09/17Ez a Picasso, Raven, Matisse, Vermeer, Renoir és Cézanne rendszerekhez készült BIOS-frissítés egy kritikus fTPM firmware-frissítést tartalmaz, amely fokozza a biztonságot és optimalizálja a játékok kompatibilitását. A folytatás előtt készítsen biztonsági másolatot a BitLocker helyreállítási kulcsáról, és függessze fel a BitLocker titkosítást az operációs rendszerben a lehetséges rendszerindítási problémák megelőzése érdekében.
Az utolsó, azaz a legfrissebb meg:
Verzió 5901 11,17 MB 2025/10/27
Enhance system stability, security, and compatibility.
Holnap tudok képet tolni, Gyerkőcőmnek is ilyen alaplapja van

-
Gyöször
senior tag
válasz
Madn!ght
üzenetére
Más lehetőséget nem írtak, szerintem vedd ki a procit és tedd vissza. Sokszor sikerre vezetett már a hadművelet, bár olyan esetekben, amikor a rendben üzemelő gép, hozzányúlás nélkül egyszercsak nem üzemelt.
Kontakthiba lehetett egy lábnál pld.
Most nálad akármi is lehet. -
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Kérnék egy kis szakmai iránymutatást az alábbiak megoldásához.Adott egy MSI Z590A-Pro lap, 11700kf proci, 4x8GB Crucial Ballistix 3600 MHz memória, ami 4 éve peoblémamentesen működött.
Videokártya csere, procihűtő blokk csere történt. Az alaplapot kiszereltem, régi blokk le új fel, proci pasztázás történt, a foglalatból nem vettem ki.
Kapott egy új tápot (Corsair RM850x), összerakást követően a lapon a debug ledek hibát mutatnak. A cpu piros világít, majd elalszik, a memória led folyamatosan sárgán világít. Majd ez így ismètlődik.
Minden más világít a gépben, pumpa teker, a vga léghűtés felpörög, világít). Tápot a 4+4 pin (CPU jelölésű), plusz a 4 pines extra betápról is kapja.
Lényeg, hogy poszt képernyő sincs. Ramokat kivettem visszaraktam, nincs változás.
Ötlet? Merre induljak? (Chatgpt szerint erősen húztam meg az új blokkot és meghajolhatott a foglalat?!
) -
kromatika
veterán
Sziasztok.Adott egy ASRock B850 STEEL LEGEND WIFI [link] Kérdésem hogy a biosban hol lehet be állítani hogy billentyűzettel vagy egérrel is be lehessen kapcsolni a gépet?Köszi előre is.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Alaplapi bios verzió miben befolyásolja azt hogy a megjelenitett kép milyen lesz? Már végig turtam a netet es a chatgpt-t is es elvileg nincs köze hozza mint ahogy annak sem hogy flashback et csinálsz vagy biosbol frissitesz. Érdekelne egy egyszerű vélemény mert nagyon érzékeny a szemem minden kis változásra is
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Yettel topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Hyundai, Kia topik
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- További aktív témák...
- Viper Elite 5 RGB TUF Gaming 2x24GB DDR5 6000MHz CL36 - Új, Bontatlan, Gari 2034.09.23. -ig -
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Új, bontatlan Kingston 8GB DDR5 5600MHz CL40 - 2 év garancia
- ADATA (1x32GB) DDR5 4800MHz CL40 - 120 hó garancia
- Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX - 1 év bolti garival! -
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Szabad szemmel nem is biztos, hogy észrevenni.
Idegesít mert ma egész nap ezen rugóztam.BIOS az utolsó verzióig frissítve.Reset is volt a modemen is.Mivel a wifije megy minden driver (microsoft és gigabyte is) frissítve.Biosban engedélyezve van.Lan kábel jó mert a laptop egyből megy a netre vele.Lehet vissza kell küldenem gariba!De abból Január végére lesz valami(ha lesz)!
Kifogytam az ötletekből.

vagy a link alatt is akár.
Hali, re
akkor képileg, rengeteg opció van amúgy 
)