Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolesz69
tag
válasz
Doky586
üzenetére
pedig sokszor jól jönne a foglalat pl. AMD-s lapokon, mert ugye az új Ryzen procik kárára a frissebb bios-ból egyszerűen kiveszik a régebbi Ryzen szériát (pl. R3 1200) tehát ha valaki vesz egy lapot friss bios-al, beteszi a lapba az 1200 procit és nem bootol v. nem lesz kép
-
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Arra még érdemes figyelni, hogy a legtöbb helyen csak a modult kapod.
Ha neked kell a két vezeték és az antenna is, akkor pl innen érdemes megrendelni. [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Ilyen egyszerű igen, én is pár hónapja bővítettem így az alaplapot.
Én AX210-et vettem valamiért.Meg is van miért.
[link] Szóval AX210 legyen neked is. -
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy AsRock B850 Pro RS alaplapom, a kérdésem az lenne, hogy ez nem a WiFi kiadás, viszont az M2 slot ott van a lapon meg a hátlapi lemezen ki is van vágva az antenna helye. Kérdésem a következő, vehetek bele akár milyen M2-es WiFi + BT modult, mert a megfelelő driverrel feltelepítve menni fog vagy nem ilyen egyszerű a helyzet?

A kinézett modul bele egy Intel AX211NGW WiFi 6E + BT 5.4
-
-
-
-
_DiEGO_
őstag
válasz
razor03
üzenetére
Szia!
Igen, BIOS CRC hiba... a kontrollösszegének (CRC) hibája. Ciklikus redundancia ellenőrzést nem tudta véghezvinni. Talán korán nyomtál egy reset gombot...

BIOS frissítés után történhetett gondolom...
Lehet újraíratni szakival, vagy max, csere. De ahogy megnéztem DUAL BIOS van a lapon !
Hagyd, hogy a Biztonsági próbálja meg javítani a másodikat. BIOS A1 és BIOS B1 -
razor03
aktív tag
Sziasztok!
Szép állapotú ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap ami nem ad képet, ki - be kapcsolgat és 9-et sípol az BIOS rom hibára utal?
Ha igen, akkor mennyiért lehetne még eladni? (szép állapot, doboza is megvan)
Üdv. Razor
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem volt hozzá... és közben az is megerősítést nyert, hogy ez az egész nem bug...hanem feature.
Az utána következő WH1000X M4 és WH1000X M5 sem működik teljeskörűen vezetékről... BT módban persze kiválóan meg, de a mikrofon képességei vagy úgy egyáltalán a mikrofon mint eszköz nem meg vezetéken...Közben előástam egy korábbi headsetem, ami tényleg 4 pólusú, és igazolta, hogy minden jól működik. Majd BT-n kapcsoltam a Sony-t a géphez és az is megjelent már input eszközként... Szóval az egész történet egy magabiztos feltételezésen bukott el, miszerint az eredeti kábelem 4 pólusú és a fejhallgató képes vezetéken működni... Az, hogy én eddig ebben a hitben használtam az igazi katasztrófa, mert valószínűleg senki nem szólt, hogy sokkal rosszabb a hangminőségem mint azt gondoltam... Na mindegy... legalább kiderült, és jobb később mint soha.
Most viszont ki kell találni, hogyan tovább. 3 gépet használok felváltva.
1 asztali, 2 laptop. Ezek között egy egy dokkolón lóg minden periféria és a monitor is.
Bár van rajta jack, ami mikrofonos fülest fogad...viszont a fejhallgató bénasága miatt ez az út nem járható... Ha tehát az eddigiek szerint szeretném használni felváltva 3 géppel... akkor csak bluetooth játszi...ahhoz viszont adaptert kellene vennem. -
CMR
tag
Beletettem egy Ryzen 5700X-et egy ASUS ROG STRIX X370-F lapba.
Sokáig semmi baja nem volt, viszont mostanában fogja magát és lekapcsol a gép minden előjel nélkül.
Lehetséges az h az X370 VRM-je nem bírja az újabb procit terhelés alatt
Milyen módon tudnám tesztelni, hogy maga az alaplap nem hibás?
CPU / GPU stabil, meg nem fagy, csak leáll az egész gép. -
Asus X870-I Gaming Wifi alaplapom van. A napokban tűnt fel, (persze, pont amikor használni kellett volna), hogy nincs input hangeszköz a hardverlistában. (Win11)
Azt előzetesen tudni kell, hogy az alaplap nem rendelkezik alaplapi dedikált hangkártyával, legalábbis a dokumentáció szerint. Elvileg az Asus Hive II hivatott arra, hogy mic-es jack csatlakozással hangot préseljen ki magából.
A hang lejátszás működik. Tehát YT, vagy bármi más ad hangot. Viszont ha Zoom vagy Google Meet-be léptem be, akkor nem talált mikrofon hangeszközt.
Már végig néztem a Vezérlőpult -> Hangbeállításokat, és az új típusú Win felületen a Settings -> ... -> Sound részt. És egyszerűen nincs eszköz egyinél sem.Van egy Thinkpad Thunderbolt dokkolóm is jack csatival. Eddig is használtam a géppel. Rádugtam a fülest (WH1000X M3) és hang azon is jön... de a beépített mikrofonja ennek sem jelenik meg mint Input eszköz... A vezérlőpult hangbeállításokban látom mint kiszűkített mikrofon.

Már az alaplapi drivereken végig mentem. Frissítettem, újratelepítettem...stb... de nem segített semmi.
Ami fura, hogy google keresések alkalmával emlegetnek valami hangkártya drivert...de hát az nincs is ehhez a laphoz...
Ezen kívül volt egy pillanat, amikor kihúztam és újra bedugtam a Hive II-t, és ekkor megjelent a mikrofon hozzá, de pár perc múlva eltűnt magától. Addig is csak annyit láttam a beállításokban, hogy 1 csatornás 48Khz hang... ami szintén nem ideális.
És amikor próbáltam tesztelni a mikrofont, akkor nem is ment.Szóval teljes anomália az egész, és most hirtelen kifogytam az ötletekből...
Van valami ötlet mit próbálhatnék meg?
-
djbahool
senior tag
Sziasztok,
Hogyan tudom teljesen letiltani egy Asus Z270-P BIOS-ban az integrált VGA-t?
Hiába állítom az init IGP PCIE-re, a BIOS és a POST az integrálton jön, és miután betölt a Win11, utána vált át csak a külső PCIEX VGA-ra a kép.
A Multi monitor le van tilitva természetesen.
BIOS legfrissebb verzió.
-
Tomcy7
tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Köszi!
Megnéztem előtte a changelog-ot az asus oldalán természetesen, csak a Beta verzió bizonytalanított el.
Emiatt kérdeztem meg a AI-t kíváncsiságból, hogy mit hoz ki belőle.
Stabilitásnál a BIOS stabilitására gondolok nem a gépére, csak nem akartam, hogy egy "béta" verziós BIOS miatt esetleg szívjak.Még egy "hülye" kérdésem lenne, mert inteles fronton régen ezzel nem volt gondom, de az amd mindig kicsit más volt, és nem igazán foglalkoztam vele mostanában, ahogy a bios verzió is mutatja, hogy erről a 4408-as bios-ról, frissíthetem kapásból a legfrissebbre, vagy kell köztes lépés?
Köszi!
-
-
Csorbi
addikt
válasz
Tomcy7
üzenetére
Nyilván a legújabb, 5044-re. Ilyenben sem az AI-t kérdezgetjük, mert egyrészt egy nyelvi modellel beszélgetsz, másrészt a BIOS changelog ad való információt arról, hogy egy verzióban milyen változások történtek.
5044: Improve system compatibility
5041: Updated AGESA version to ComboV2 PI 1.2.0.F., Implemented security updates.Remélem nem kell tovább ragozni. A stabilitás pedig nem az alaplapon múlik, rengeteg tényező tudja befolyásolni. Kb. bármelyik komponens, sőt még a gép összeszerelés minősége is.
-
Tomcy7
tag
Sziasztok!
Van egy AM4 Asus TUF X570-PLUS alaplapom 4408-as bios-al.
Most egy 5600G proci van benne, igazából nem is lényeg miért, de most vettem 5950X-et bele és az lenne a kérdésem, hogy van-e itt valaki aki feketeöves ezekből a BIOS-okból, és meg tudja mondani, hogy melyikre lenne érdemes frissíteni?
Természetesen feltettem a nagy kérdést virtuális nagytestvérnek, ő a 5003-at mondta, hogy legstabilabb, esetleg még az 5021-re nagyon max.Nekem is a stabilitás ami fonots, ha esetleg lényeges, levegős lesz a hűtése, és 64Gb ram és RTX 3080 van mellette.
Nagyon köszi!
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Szia. Dobsz be ide egy képet a világító led-ről + a cpu foglalatról, kivett cpu-val?
-
Csorbi
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A CPU led jellemzően:
- hibás CPU
- a foglalatban rosszul érintkező CPU
- a foglalat lábai sérültek, elmozdultak, elhajoltak, összekócolódtak, stb
- esetleg nem bedugott/nem megfelelő CPU tápellátás -
szarnyasdino
tag
Adott egy gép melyben egy GIGABYTE B850 AORUS ELITE WIFI7 van.
Korábban ugye írtam hogy össze lett rakva feltéve ami kell majd fél évig hozzá se nyulva.
Aztán nem indult el (legalábbis én azt láttam mivel a monitor nem kapott jelet) az alaplapon égett a cpu led pirosan folyamatosan.
Ennek utána olvasva elvileg ez egy hiba....Nos most volt idöm újra összeraktam ugyanugy semmi. majd már a legvégső köze nincs az egészhez dologhoz nyultam átettem a gépet display portra és eddig is ment csak a hdmi valamiért nem adott jelent... mindegy lényegtelen..
Ami a kérdés... az alaplapon a cpu led továbbra is pirosan világot egyfolytában... Ezek szerint ennek így kéne lenni alapból?

-
PeterUr
csendes tag
Tudtok ajánlani PC-s tesztelésre kártyát az ISA, PCI re valamint memória slotokra és memüria kártyákra? Mert elkezdtem gondolkodni a fiam "örülete" miatt hogy egyszerübb volna kideriteni egy adott alaplapnál mi jó és mi roszz.
-
sonkauram
csendes tag
-
válasz
sonkauram
üzenetére
Szia.
SSD 40-50 fok??? VGA alatt? Szerintem ezt te sem írtad komolyan hogy nem ideális?? Mert az, bőven a határon belül vagy, sőt.
Ettől még lehet SSD hiba de nem a hő miatt. Ezt sajnos tesztelni kell.
De ha már pár éve van akkor hagyd így....
Viccet félre téve. Kezd el tesztelni, pl RAM teszt (memtest), vagy teszt rendszer másik SSD-vel, új rendszer legyen, lehet csak sw hiba lesz. -
sonkauram
csendes tag
Sziasztok!
Most húsvétkor hódoltam egy régi elbaszott szokásomnak, hogy elővettem a League nevű fantasztikus játékot. A gépem nem egy nagy eresztés, de eddig azt hittem, hogy a videókártya fogja most meg érdekes dolgokat produkált a gép. 75-105 fps
(RTX 5070 nel amire most cseréltem. (két 144 hz monitort hajt ki 24" 1920x1080) MSI B450M microATX bazooka (használtan vettem kb. 7+ éve) processzor (Ryzen 3600 ez is 8+ éve szintén használtan) eddig az utóbbi pár évben produkálják a jelenséget....
RAM 2x8gb crucial 3200 ddr4 ramok)
FPS hydro táp 750W az egész nem eszik többet 200Wnál fogymérő szerint. Persze alig használja a VGAt)És random kifagyásokat játszott el többször például, hang marad a másik képernyőn egér stb. de a játék 30-120 másodpercre kifagy teljesen. Hang szokott érdekesen késni vagy megakadni. Most két dologra gyanakszom egy kb. 6 éve egy videókártya elfustölt az alaplapban de mást nem nyírt ki látszólag. Vagy az alaplapi SSD slot a videókártya alatt van folyamat melegíti az SSDmet állandóan 40-50 fokos ami szertintem nem ideális. Még az lehet, hogy a proci ment gajra.
Ha van ötletetek mi ment gajra az szuper lenne. Alaplapra gyanakszom.
Köszönöm!
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Valamikor voltak... sok hardverem volt és kiöregedtek, azt anno odaadtam olyan csórikának a gépet aki a MÉH telepre adta le valamennyiért, gondoltam segítek rajta, De akkor még nem volt ez a mizéria, hogy mennyi értékes fém van benne, Így utólag bánható ugye mert elég sok gépet elpasszoltam. Olyanokét is akiknek gépet raktam össze. Így utólag: de nagy marha voltam ! Akkor még szemétnek számítottak, elektronikai hulladék...
Ez van. Mindennek ellenére anno egy C64 -el kezdtem, aztán jött az AMIGA és vettem egy AMIGA 500-ast. Volt (meg is van) egy rendőr haver srác akinek Amiga 1200-a volt és mutatott rajta pár játékot... Na több se kellett eladtam A500-at és vettem A1200-ast. No erre költöttem , Blizzard 1230 kártyát vettem bele. CD olvasót hozzá stb... Aztán az lett hogy közösen veszegettük rá a játékokat
Legjobb a NAPALM c. stratégia volt. Persze mindkettőknek voltak innen-onnan beszerzett egyéb játékai és cserékgettünk. Szép idők voltak. Azt Ezután jött a PC-s korszak... ennyi -
-
joghurt
addikt
Visszatértem a ledobálódós vinyók eredményeivel.
- BIOS frissítve, chipset driver frissítve, nem javult.
- Live Linux Minttel ment egy ideig gond nélkül, de nyilván nem volt számottevő használatban, szóval nem elég meggyőző ahhoz, hogy Windows + programok újratelepítésbe fogjak.
Az Eseménynaplóban az eldobódásokat úgy lehet a legkönnyebben megtalálni, hogy ilyen Alkalmazások hiba jön:
The storage optimizer couldn't complete defragmentation on Store2 (D:) because: The disk was disconnected from the system. (0x89000011)
Maga a "disk" csak figyelmeztetéseket rak be a Rendszer naplók közé:
The IO operation at logical block address 0x6a588178 for Disk 0 (PDO name: \Device\00000038) was retried.
és utána egy csomó
An error was detected on device \Device\Harddisk0\DR0 during a paging operation. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- 10+ db - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Legjobb a NAPALM c. stratégia volt. Persze mindkettőknek voltak innen-onnan beszerzett egyéb játékai és cserékgettünk. Szép idők voltak. Azt Ezután jött a PC-s korszak... ennyi