Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kapható a strapamobil, aminek kikapcsolása nélkül lehet kicserélni az aksiját
- Új kameramobil és nyers erő a Nubiától
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz
Partyface007
üzenetére
Most az a kérdés, hogyan töröljem a win7-es laptopról az oda leszinkronizált képeket, úgy, hogy a felhőben és az asztali gépen minden megmaradjon, a többi minden ok, erre nem jövök rá.
-
Pinyo16689
senior tag
válasz
viewdetails
üzenetére
Köszi! Nehéz dönteni, mert a 830 kb. 20 e Ft-al drágább, viszont újabb készülék, hosszabb támogatásra számíthat, és szebb. Én az IPS kijelzőt jobban szeretem, de ott is van jobb-rosszabb. Persze a 930 lenne az igazi - az OLED ellenére :-) - de az tényleg nagyon drága...
-
viewdetails
addikt
válasz
Pinyo16689
üzenetére
Én most váltottam 925-ről 830-ra. A kijelzője az utóbbinak kevéssé meggyőző az AMOLED után, a sebességben kicsit jobb a 830 (értsd: nem két hanem egy betöltő animácó a progamoknál), kamera részletesebb, de kicsit zajosabb. Fogyasztásban viszont ugyanazokkal a programokkal, beállításokkal a 925 nap végére 30%, 830 60%.
-
StLui
veterán
Talán itt többen használtok OneDrive-ot, ezért próbálkoznék.
Laptopon, amin win7 van, nem tudom hogyan kéne kikapcsolni, hogy offline is elérhetőek legyenek a képeim, win8-nál jobb klikkre előjön ez a lehetőség. Asztali gépre is szinkronizálom, és elfelejtettem, hogy a laptora is, ott pedig betelt a 120-as SSD. Nem merem simán uninstalálni a OneDrive alkalmazást, féltem a képeket. -
Pinyo16689
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Blyan
félisten
válasz
captainnemo
üzenetére
Eleinte minden WP készüléken volt kötelezőszerűen, csak hát beindult a smucigoskodás...
-
Blyan
félisten
válasz
captainnemo
üzenetére
Már amelyiken, mert 830-tól lefele az új készülékeken már nincs...

-
Blyan
félisten
válasz
captainnemo
üzenetére
Az értesítési központba a kapcsolók közé fel lehet tenni a kamera indítást is, más kérdés, hogy oda a szintén limitált számú lehetőség miatt inkább mást rak az ember.
-
-
törölt tag
Na igen... Remélem egy zárképernyő áttervezést kap majd a W10. Most ráadásul volt olyan, hogy meg sem jelent értesítés egy appból, ami úgy van beállítva, hogy alul is kap egy slotot és a felső sávon is értesít. Nem tudom, hogy miért volt, lehet, hogy még akkor jött, amikor nyomtam a Win gombot, és azt hittem, hogy nem léptem még ki a főképernyőre, de azért igazán szólhatna. Máskor meg a fenti szalagértesítések akkor sem tűnnek el, ha már megnéztem a hozzájuk tartozó üzenetet.
FishAir: Mondjuk Play Storeban működik simán kártyával regisztrálva is, csak tegnap este valamiért hibát dobott a webes felület, nem tudom miért... Majd megpróbálom újra, bár ezek a régiófüggő dolgok szoktak szívózni.
-
Blyan
félisten
válasz
captainnemo
üzenetére
De akkor van megoldás a dologra, csak az nem tetszik neked. Amit szubjektív okokat figyelembe véve talán meg is értek. De ez van.
-
Blyan
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Csak kiváncsiskodok. Az új app lehet érv, de elnézve a képeket nem láttam túl nagy előrelépést a 925-höz képest. Mondjuk energiatakarékossági szempontok alapján biztosan a 830-at választanám.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Pinyo16689
üzenetére
Szerintem mindenképp a 830-at válaszd. Jobb a kamera, eleve megkapja a Lumia Camera 5-öt is, teljesítménybe is egy lehelletnyivel jobb. Üzemidő és belső memória terén is egyértelműen jobb a 830, sőt szerintem a kinézete sem egy lapon említendő a 2 modellnek(bár én a 925-öt mindig elég csúnyácskának tartottam ezért is 920-at vettem régebben is).
-
-
Blyan
félisten
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mert ennyivel jobb a 830 vagy csak a 10MP miatt mondod?
-
válasz
Pinyo16689
üzenetére
Akkor 830.
-
Pinyo16689
senior tag
Gondolkodtam a 720-am cseréjén. Szerintetek 830 vagy 925? A képalkotási képesség lényeges szempont.
-
BiP
nagyúr
Az ominózus twitter üzenetekben azt írták, minden WP8 mobil megkapja a W10-et.
De ahogy woland írja, a gyártón is múlik, így nem biztos, hogy lesz is rá elérhető, hivatalos firmware vele.(#59757) Dtomka: Na, így már látszik a lényeg

Különösen tetszik, hogy megoldottad áttetsző csempékből. Természetesen kizárólag szakmai szempontból értem
(#59773) captainnemo:
Így van. Az értesítésekben az alkalmazás neve és maga az üzenet külön "link", attól függően, hova szeretnél ugrani.
pl. áruháznál az áruház felirat simán bedob a store-ba, az "x alkalmazás frissült" üzenet pedig a frissítési előzményekhez.(#59776) Pinyo16689: Akkor szerintem is 830. Több kamerás frissítést megkap, mint a 925.
-
Blyan
félisten
válasz
captainnemo
üzenetére
Ha az értesítési központból csinálod, és magára az üzenetre nyomsz (vagy bármire amiről értesítést kapsz, tehát nem az alkalmazás nevére, hanem magára az értesítésre), akkor egyből oda dob, ahhoz, amiről értesítés szól. És ez lock screenről, fentről lehúzva is működik rendesen.
-
captainnemo
senior tag
Ami nagyon hiányzik, az még az, hogy pl. az értesítésekből nem lehet egyből az alkalmazásra lépni. Mondjuk pl. az sms ikonra téve az ujjam húznám fel a zárképernyőt, akkor az sms alkalmazásba vinne. Továbbá jó lenne ha ezek az ikonok mondjuk számok nélkül is mindig kinn lennének, így fel lehetne oldani a telefont közvetlenül egy adott alkalmazásba. Nem akarok flamet, de ezek a megoldások vagy hasonlóak, a legbutább droidos zárképernyőkön is ott vannak.
-
-
törölt tag
válasz
Воланд
üzenetére
Megtalálja a gyári is a keresővel is, de ki van sötétítve, és nem reagál kattintásra. Régiózáras lenne, vagy mi a csuda? Mert semmilyen üzenetet nem dob. Droidon Podkickerrel használtam, ott semmi baja nem volt.
Köszi a Nextgen Reader tippeket neked és cattusnak is, kipróbálom! Csak be kellene állítani valahogy a bankkártyát a fizetéshez.
-
törölt tag
Igen, csak mondjuk ha kikapcsolom őket, akkor bizonyos dolgokról nem fogok értesülni, mert ugye alulra csak 5 app tehető ki a lock screenre. Ez utóbbit amúgy nem értem, miért nem az van legalább, hogy a legfrissebb 5 értesítést mutatja, ha már korlátozni kell a számukat.
btudos: Igen, ez lehet, hogy amúgy sem ártana, hogy mások ne éfrjenek a készülékhez. Bár most még élvezem, hogy egy mozdulat feloldani a képernyőt

valaki_xy: Köszi, ez jó hír!

Eddig amúgy egészen tetszik a rendszer, bár pár dolog van, amit nem igazán találok még benne.
Például egy olyan podcast klienst, ami képes kezelni a BBC Radio4 News Quiz műsorát. Már kettőt is találtam, aminek ott figyelt a katalógusában, de "unable to subscribe" fogadott az alsó gombon sajnos
Illetve egy jó Feedly kliens sem ártana, most a Phoney van fent, de jobb lenne valami, amiben nicnsenek hirdetések.A másik, hogy a Wunderlist valamiért nam hajlandó letöltődni. Elsőre elindult az átvitel, de pár MB után megállt, és azóta ha újra elindítom, akkor csak Pending. Bár persze lehet mást is használni, de ez elég jól működött mostanában droidon, és megszoktam.
-
B0SS
csendes tag
-
Tudtok olyan alkalmazást, ami leteszteli a belső tárhely, és a microsd írási és olvasási sebességét és ki is írja az eredményt megabyte-ban?
-
B0SS
csendes tag
Helló! Vettem egy 32Gb-os Samsung márkájú micro sdhc class 6-os kártyát. Telefonban formáztam majd kábelen/kártyaolvasón feltettem a régi képeimet a korábbi kártyámról. A file alkalmazásban látom a képeket de a fényképek(galériában) nem jelennek meg. Mi lehet ennek az oka? Volt ki/be kapcs, kártya ki/be. Felül a fényképeken belül elindult a frissítés csík de utána se jelent meg semmi se.
Ötlet? -
Dtomka
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
-
Dtomka
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Gondolom az egy külön app....de így gyorsabb volt...

-
DxxD25
tag
Sziasztok! Megtudjátok mondani, hogy lehet albumbórítót adni a zenékhez? Ugyanaz a kép is megteszi mindegyiknél,csak valami legyen.
köszönöm előre is a segítséget!
(lumia 735) -
Blyan
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére

Az nem kihívás.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dtomka
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
-
válasz
lugosi
üzenetére
Na, örülök, hogy ezt így megfogalmaztam, erre épp belefutottam egy olyanba, ami tényleg kéne: nincs natív dropbox kliens.
Két jó hír van, hogy ezúttal nem valami megmagyarázhatatlan oka van, mint hogy miért nincs olyanom hogy Nokia Camera, hanem tényleg nincs, illetve azt írja az ms hogy most készül, szóval remélem lesz: [link]Igazából csak a fotók miatt kéne, az összes többi eszközöm is oda menti őket (tudom, onedrive).
-
törölt tag
sziasztok!
Az miért van,hogy belső memórián található fileokat a számítógép nem jeleníti meg ? külsö sd kártyát azt mutatja de a belsőt nem.

-
burny
aktív tag
Sziasztok!
Azt tudom hogy az összes lumia-ra amin van 8.1 rendszer kijön a 10-es windows, de mi a helyzet a nem lumia-s mobilokkal.
Kinéztem a ARCHOS 40 Cesium-ot és tudni szeretném hogy meg fogja-e kapni. Ezzel kapcsolatban van valami hír? -
half333
őstag
Üdv! Hogyan lehet facebook hirdetésre feltölteni képeket?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Integrale
üzenetére
köszi, néztem már ilyennel is (meg ahogy nézem ez dettó ugyanaz, mintha gépre dugnám), de az emailben letöltött képeket nem látja ez sem, a storage sense viszont érzékelte, hogy nőtt az email+messaging által foglalt tárhely.
igazából nem akkora kín, most foglal 366 megát a mail, van még bőven szabad helyem, meg törölhető dolgok is (pl a highres képek a camera rollból), csak így nem szívesen nézem meg mobilról, mert csak gyűlik törlési lehetőség nélkül, szóval inkább gépről nézem, ahhoz meg néha várni kell.mondjuk gondolom egy mail fiók törlése, újra hozzáadása megoldja, de az meg macera.
-
Integrale
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
-
Érdekesek nekem ezek az új koncepciók. Főleg úgy, hogy nekem a wp-ben eddig minden új (kb 3 hete használom ezt a platformot másodtelefonként).
Látom amúgy, hogy sok kívánság meg hiányolt dolog megfogalmazódott vele kapcsolatban, nekem semmi különösebb problémám nincs vele. Egyedül egy ilyen "ne zavarjanak" mód jönne jól, de feltételezem valami app-al el lehet intézni, másrészt meg ha annyira érdekelne, utánajártam volna.
Én eddig okostelefon-platformban amit használtam, az symbian, windows ce, ios (3-tól 8-ig), android (2.valahánytól 4.4.4-ig), Blackberry OS 5-6 és OS 10, és most wp 8.1.
Úgy nagyon ritkán éreztem magam, hogy falakba ütközök a mindennapi használat során, és most példálózni se akarok hogy melyikkel. A maga korában, azokra a feladatokra amikre a saját korában az oprendszert használta az ember a telefonon, mindegyik használható volt.Voltak olyan megoldások, amik az egyikben jobban, a másikban rosszabbul sikerültek persze. Én most a jelenlegi wp 8.1-re azt mondom, hogy a fentiek megállnak, tehát amire manapság használom a telefont, arra nem ütközök korlátokba, tudom használni (telefon, sms, email, naptár - ezek szinkronizációja eszközök között, böngészés, fényképezés, némi dokumentumszerkesztés; illetve pár kevésbé fontosabb dolog, közösségi hálózatok, játék és zenehallgatás - ha ez utóbbi 3 problémás lenne, akkor azt a magam részéről különösebb fájdalom nélkül elviselném).
Amit ennyi használat után változtatnék a wp-ben, hogy agresszívebben tolja be a prediktív billentyűzet a javasolt szavakat, azaz a legelöl lévő javaslatot szóköz esetén mindig illessze be, nem csak akkor, ha vastaggal szedi, és látom hogy be fogja illeszteni. Sokkal kevesebbszer kérek mást, mint az első találat, mint ahányszor az elsőt, így gyorsabban tudnék rajta gépelni, de még az is lehet, hogy ez persze beállítható, csak még nem mélyültem el benne. De látszik, hogy ez is egy eléggé felszínes javaslat, amit mint fejlesztést szeretnék.
Mindezt csak azért írtam le, mert valahogy nem érzem azokat a lényeges változtatási pontokat, amiket a ti hsz-eitekből kiolvasok.
-
Воланд
titán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
"és balról behúzva jöjjön elő"
ott a kids corner van.jah, nem, az jobbrol van. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
ArsenalF
üzenetére
hát ebben váltakoznak a "meh" és a "faszság" ötletek.
alulról feljövő action centernek örülnének az 53x-73x felhasználók, az tuti
ha már mindenképp könnyen elérhetőbbé kell tenni az action centert, dobja a tetején a tök értelmetlen 4 funkciót, és balról behúzva jöjjön elő, az még nem foglalt, és tényleg egyszerűbben elérhető, mint a teteje (cserébe nem tud olyat, hogy csak félig lehúzod, hogy az akkut, órát, kapcsolókat megnézd, ez mondjuk orvosolható úgy, hogy a balról lehúzásra fentről jön le az action center, de ez meg eléggé anti-intuitív)
egyedül ami értelmes belőle, az az interaktív csempe (de ezt már csillióan kitalálták, reméljük a MS-nél is van ilyen ember), meg az oldalra görgethető kapcsolók, hogy ne csak 4-et lehessen kitűzni.na jó, még talán a fájlkezelő, mert bár alap dolgokra nem hiányzik, az emailben letöltött cuccokat (pl nagyméretű képek) jó lenne kipucolni, és ezt a storage sense nem tudja, gépre dugva meg nem találom őket. igazából elég lenne, ha a storage sense tudná, és akkor nem is kell fájlkezelő.

lol, az alulra tett status bar fel se tűnt, kérek designer cuccából, jó anyagnak tűnik!
#59728 woland_y2k: á, ezt nem tudtam, nekem (gyerek híján) az még be se lett állítva.
akkor rakjuk a kids cornert fentre, és balra az action centert!
-
Воланд
titán
válasz
ArsenalF
üzenetére
ennek sem volt a kezeben meg 8.1-es keszulek. sot, kinezem belole, hogy meg wp-t sem hasznalt.

clock + weather: az idojaras minek? ott az elo csempe, sokkal tobb informaciot tud megjeleniteni
4 funkcio kulon: ez minek? kereses gomb disznek van?
interaktiv elo csempek: jo, ez ertelmes
swipe up status bar: haho, ott vannak a virtualis gombok, amik ugyan ezzel a mozdulattal hivhatok elo
balrol bejovo menu: a nyomokban meglevo panoramamod miatt ennek sincs sok ertelme
uj lockscreen: aha, nulla informacioval, azt is alig lathatoan megjelenitve. -
btudos
nagyúr
válasz
Воланд
üzenetére
Es az elrendezessel mi lenne? Ami nem gaz az ikonoknal, iOS-nel, hogy atcsoportositja az egyenmeretu ikonokat, azt a 3 fele csempemerettel eleg erdekes lenne automatizalni. Ha az elrendezes marad, csak a tartalom fordul el, szerintem jobb a vegeredmeny.
sheratan: Jelkod a zarkepernyore, es nem nyilik meg semmi.
-
Bukk900
őstag
Yezz Monaco !
A gyártó oldalán csak Billy 5S-t találtam. -
törölt tag
válasz
Alexios
üzenetére
A duplaérintésest kikapcsoltam, az nem fog zavarni, csak az értesítéseknél lehet dubanc, mert ott ugye nem is elhúzással megy a dolog, hanem a felső sávon megjelenő üzenetre kattintva egyből indítja az adott alkalmazást, például üzeneteknél még a billentyűzetet is feldobja, és ez aktív képernyőnél érdekes eredméyneket szülhet.
Vagy alternatív megoldás, hogy képernyővel kifelé teszem zsebre, bár azt nem szeretném annyira. -
Nekem se oldja fel magat, de ha kapok valami ertesitest vagy hasonlot, akkor ebred a zsebemben a kijelzo es mikor elokapom a telefont, parszor elofordul, hogy mar csak az 1 perces varakozasi idot nezhetem

Gondolom koze van ahhoz, hogy biciklivel jarok, szoval mozog a zsebemben a telo. -
törölt tag
Gyakorlatban még nem volt a szebemben, így lehet, hoyg csak előre aggódás, csak régebben másik készüléken a képernyő felélesztése dupla érintéssel funkció csinált ilyesmit, meg a kikapcsolt képernyős gesztusok. Többször is úgy vettem elő a telefont, hogy készített vagy 10 fotót a zsebemről, amíg kiséltáltam a buszhoz

Szóval főleg mivel amoled képernyő, nem lenne szükség az egészet feléleszteni igazából amúgy sem.woland_y2k: Igazából az is megnyugattó lenne, ha a proximity sensort használná ilyenkor.
-
zuioch
aktív tag
Ok, már nem aktuális.

-
Bukk900
őstag
válasz
Воланд
üzenetére
Azok a csempék össze-vissza vannak odahajigálva és a háttérkép sem szerencsés választás, azért néz ki ilyen bénán. Lehetne ezt szebben is, nem biztos, hogy rossz lesz. Az tetszik, hogy kihasználja a teljes képernyőt és a fuga is látszik.
-
törölt tag
válasz
Воланд
üzenetére
Ehhez még olyan kellene, hogy legyenek kör alakú csempék is, és akkor elérkeztünk nagjyából oda, hogy van egy ikonos launcher, ami nem oldalra görgethető, hanem fel-le.

Mindegy, ők tudják, amíg kikapcsolható, addig kit érdekel.Az egyébként megoldható valahogy, hogy bejövő értesítéskor ne élessze fel a(z egész) képernyőt? Ha zsebben van, akkor gyanítom, hogy így elég könnyen fog valamit csinálni a telefon, egy vékonyabb nadrágban simán érzékeli a bőr közelségét. Van erre valami okosabb zárképernyő megoldás?
-
Blyan
félisten
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Ez teljesen reális különbség a két SoC fogyasztását nézve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Call of Duty: Black Ops 6
- War Thunder - MMO Combat Game
- PH! Szakszervezet
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- iPhone 14 pro 128 gb gold 100% akksi
- iPhone SE 3 2022 128GB gyári független szép gyári 95% akku
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy S25 12/256GB gyári független 2028.08.03. Alza jótállás + ajándék
- OUKITEL G1 Mobiltelefon 24/256Gb dupla sim
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 8/128 GB Phantom White ÚJ, gariban cserélt! 6 Hónap Jótállás
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ha már mindenképp könnyen elérhetőbbé kell tenni az action centert, dobja a tetején a tök értelmetlen 4 funkciót, és balról behúzva jöjjön elő, az még nem foglalt, és tényleg egyszerűbben elérhető, mint a teteje (cserébe nem tud olyat, hogy csak félig lehúzod, hogy az akkut, órát, kapcsolókat megnézd, ez mondjuk orvosolható úgy, hogy a balról lehúzásra fentről jön le az action center, de ez meg eléggé anti-intuitív)
A gyártó oldalán csak