- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
Új hozzászólás Aktív témák
-
icezozo
addikt
Erőt vettem magamon és így 1 év után megnéztem a BlackBerry filmet.
Mennyi szép emléket hozott elő. De a vége
http://qwankido.hu/
-
lezerpiramis
őstag
-
BB9360
aktív tag
válasz
lezerpiramis #25914 üzenetére
Köszi. Ránézek
Akkor a q5-ön még megy és menni is fog sokáig, ha a telefon is megy? Bár azért az napi használatra nem alkalmas.
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Más is kapott üzenetet, miszerint elérkezett a password keeper vége is?
Persze , hogy mikor, arról nem szólt a fáma... -
Uraim. Mi és a többi itthoni ismerősöm is könnyes búcsút vettünk szeretett BBM-ünktől. Kedden leállt végleg nálam és a többieknél is.
Nyugodjék békében!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
lezerpiramis
őstag
válasz
attilav2 #25908 üzenetére
Nem a BB10 kiváltásaként gondolok erre semmiképp, de néha felüdülés az ilyesmit nyomkodni a Droid/iOS-féle spicliző OS-ek után
Nálam van pontenciális vas bőséggel, de a PinePhone-t most nagyon "belaktam" a Majnaro ARM-mel, az F(x)tec Pro1-X-en egyelőre marad a droid (nálam itt pl. nagy kérdés, hogy UT alatt működne-e a HDMI, mert az UT oldalán a "Wired External monitor" unsupported feature-ként szerepel), a Nexus 5-re meg 16.04-nél újabb nem megy, és már egyébként is kezd lehámlani az egész hátlap szerencsétlen telefonról
[ Szerkesztve ]
-
attilav2
őstag
válasz
lezerpiramis #25907 üzenetére
Kipróbálnám. Munkatársamnak van egy redmi note 9 pro-ja, ami támogatott, ha venne új telefont és sikerülne kikönyörögni tőle hogy nekem adja a régit akkor kísérleteznék vele.
De ez is csak egy monolit kerneles linux, mint az android, talán annyival jobb(erőforrástakerékosabb) hogy ha jól tudom erre natívan vannak fordítva az alkalmazások, nincs dalvik/art/java trükközés.
A haiku-t kellene szerintem mobilos használatra alkalmassá tenni és átültetni valami népszerűbb arm soc-ra, mikrokerneles és piszok gyors. Natívan is kipróbáltam a gépemen, mert elég sok radeon kártya támogatott alapszinten, nem volt semmi gond a rövid teszt alatt, támogatta a monitorom natív felbontását. De mivel se 2d se 3d gyorsítás nincs, gondolom ezért nem működött a böngészős videó lejátszás, se youtube se más oldalon.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
lezerpiramis
őstag
Más: valaki próbálgatta mostanság az Ubuntu Touch 20.04-et? Nemrég jött ki új release, ha jól tudom, van valakinek tapasztalata, hogy mit pofoztak rajta?
-
lezerpiramis
őstag
válasz
attilav2 #25905 üzenetére
Onnantol mar csak olyan "aprosagokat" kellene megoldani, mint az, hogy hasznalhassam ceges kornyezetben az OS-t
(MS Authenticator, Cisco AnyConnect, Outlook app stb.)
Ha ez nem menne, akkor max masodik telonak lenne jo, de arra meg egy Q10 egeszen a 2G lekapcsolasaig is megfelel.
-
attilav2
őstag
válasz
lezerpiramis #25904 üzenetére
Vagy intel x86_64 platformon kiadni a BB klón telót, és akkor szinte 1az1 ben felhasználható lenne a haiku projekt mikrokernele egy BB10 klón os-hez(nem kellene az ARM-ra portolással vacakolni). Volt már inteles teló, persze android alapon, ZTE Grand X IN. Persze van arm portja a haikunak, de ha jól olvasom elég kezdetleges még.
A driver megírása az érintőképernyőkhöz, fizikai billentyűzetekhez, nfc-khez, LTE/5G/Wifi modemekhez, na az húzós lenne, de közösségi támogatással szvsz össze lehetne rá kalapozni a pénzt.
A szabadalomvédett UI-t meg lehetne kerülni kicsit eltérő UI felépítéssel. De ha már annyi energiát belefeccelne a közösség hogy mikrokerneles legyen a klón os, akkor a közel 100%-os BB10 app kompatibilitást is meg kellene oldani, ha lúd legyen kövér.
Ha ez a beos/haiku közösségnek többé kevésbé sikerült, akkor a bb közösségnek is sikerülnie kell.
Gyorsan felraktam a haiku r1beta5-öt VM-be, egész pofás, és nagyon gyors
Illetve talán az sem lenne hülyeség ha a haikuOS kapna érintőképernyőre optimalizált felületet(ami amennyire a BB UI szabadalmai engedik hasonlítana a BBOS10 felületéhez) és BBOS10 app kompatibilitást, így nem kellene egy teljes OS-t a nulláról megírni. Lényegében a haikut skineznénk át BB-Like kinézetűre és BBOS10(esetleg BBOS7) app kompatibilitást kapna.[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
attilav2
őstag
válasz
quailstorm #25901 üzenetére
Azt nem tudtam hogy a BB UI szabadalomvédett. Ennek feloldását kellene valahogyan elérnie a BB közösségnek, lobbizni kellene keményen(illetve akár azért hogy a BBOS forrása legyen szabadon felhasználható, akkor nem kellene klónt írni). Aztán linux kernel alapon írni egy BBOS klónt(vagy az eredeti OS-t ha nyílttá teszik a forrást linux kernel alá besuszterolni hogy a legtöbb mediatek/qualcomm telefon hardvert támogassa), nem létszükséglet hogy a legújabb linux kernel legyen alatta, a lényeg hogy az adott hardveren jól működjön és hozza a BB élményt, ebbe a régi alkalmazásokkal való kompatibilitás is beletartozik szerintem. Ha nem teszik nyílttá a forrást csak a UI szabadalmat engedik el, akkor talán az alkalmazás kompatibilitástól el lehetne tekinteni hogy minél gyorsabban elkészüljön egy stabil BBOS klón. Ha már a BB elengedte a telefon készülék gyártást akkor legalább másoknak engedjék meg hogy klónokat gyártsanak, amik nemcsak abban hasonlítanak az egykori BB-kre hogy qwerty billentyűzetük van, hanem az OS is hasonló és nagyon hasonlóan működik az eredetihez. A unihertz próbálkozott qwerty-s telefonokkal androiddal, de elvérzett, lehet hogyha BBOS klónnal adhatnák ki a telóikat sikeresebbek lennének.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
quailstorm
nagyúr
válasz
attilav2 #25899 üzenetére
A driverek oldalán vérezne el a dolog. Egyelőre még PostmarketOS és társai se jutottak túl messzire. Alig van pár mainlineosítható hardver, anélkül meg kötve vagy egy adott kernelhez.
Nagyon sok Sailfish rendszeres teló is libhybris segítségével futtatja Android kernelen a Sailfisht, mert az Android libbionicje nem GNU C kompatibilis.Meg hát mi lenne a célja a BBOS klónnak? A UI az szabadalomvédett, nem lehet csak úgy lemásolni. Nagy visszafelé kompatibilitásnak nincs értelme, sok értéket nem képviselnek a régi offline appok.
-
attilav2
őstag
Szerintetek lenne értelme egy OpenBBOS(az openBeOS 'Haiku' mintjájára) prokektnek ?
Személy szerint látnám értelmét a dolognak mert nemzetközi szinten elég sok BB rajongó van még, nyílt forrású alapon megírni egy BBOS7-10 klónt. Ha a BeOS közösségnek sikerült akkor a BB közösségnek miért ne sikerülne ?
Akár linux kernel alapon(amin az android fut), akár a haiku projekt mikrokernelét alapul véve. Illetve talán még a QNX is szóbajöhet alapként, de az keresedelmi célra fizetős, nem is biztos hogy a BB beleegyezne BB klón OS-es telefonok kiadásába QNX alapon(hiszen a BBOS forráskódját sem tette nyílttá). Maxiumum már meglévő telefonokra lehetne portolni QNX alapú BB klón OS-t nem kereskedelmi céllal.[ Szerkesztve ]
-
pelyib
tag
Napokban jott szembe ez a cucc youtuben: [Hackberry Pi (github)]
Valaki latott fantaziat a BB fizikai keyboardban(Nalam is felcsapott a nosztalgia, napokban volt kis idom, feltoltottem, nyomkodtam a keszletet: 9700, 9900, 9810, Q10, Passport, Z10. Egy Q20 / Classic meg hianzyik a csapatbol
. 9900-ra siman mennek mint digitalis detox telo, annyira jo kezbe venni)
-
Hawk02
aktív tag
válasz
quailstorm #25890 üzenetére
Sikerült végül megoldani a BlackBerry Hub+ alkalmazásban a gmail fiókok hozzáadását.Tökéletesen működik Android 14-n.A nagy blackberrys fórumban találtam rá megoldást.(crackberry.com)
-
válasz
quailstorm #25892 üzenetére
Szerintem a magyar droid még nem érte el az N900 szintjét.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Hawk02
aktív tag
válasz
Köszönöm !
Keyboardot jelenleg is használom. Hub+ -ban sajnos nem tudom hozzárendelni a google fiókomat,de most már értem az okát.(Lehetséges,hogy a maildroid is ezért állt meg.)[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
válasz
quailstorm #25892 üzenetére
A néhány "hobbitelefont" leszámítva én is úgy vagyok, hogy amit ad a cég 0 forint ellenében, azzal elvagyok (most épp egy Samu S22, előtte volt iiPhone SE 2020).
-
quailstorm
nagyúr
válasz
lezerpiramis #25891 üzenetére
Motorola Edge 40.
Visszatértem a jól bevált módszeremhez, miszerint telefonra sokat nem költök, ~2 év körüli használt modellt veszek.
Megváltoztak a felhasználási szokásaim. Amiért az N900 nagyszerű volt, arra már nincs szükségem. Az f(x)tec-en amúgy is hiányzott a fekvő és billentyűzet orientált UX, tehát a remote desktopon kívül alig használtam bármire. Bár pár hónapja a GBoard elkezdte támogatni a szójavaslatokat billentyűzettel, ami egy nagyon fontos hiányosság pótlása. Azzal a szövegbevitel kb. N900 szintre került.Ha lenne csúcshardver Maemo Lestével, arra vevő lennék, de inkább kerülöm a telefonhasználatot. Doomscrollozáshoz meg számlafizetéshez meg nem kell qwerty.
[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
válasz
Mire váltottál az F(x)tec-ről, ha szabad kérdezni?
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Polarstar #25886 üzenetére
Az f(x)tec-nek is ez lett a vége, pedig az is jól indult. Már én is fél évet vártam rá, aztán jött a COVID meg minden és akik utánam jöttek, azok kb. soha nem is kerültek sorra.
Én legalább majdnem 5 évig tudtam használni azért. Most már lecseréltem egy csak érintős telefonra.#25885 Hawk02: Oh, akkor azt frissítik. Én csak a Keyboardot használtam már, az viszont már rég nem frissül.
Most megnéztem a metadatáját a HUB Servicesnek ami nemrég frissült. Min SDK Android 9.0, Max SDK Android 13. Szóval se alatta se felette nem fog települni. Hogy miért limitálják Android 13-ra maximum, azt nem tudom. -
Hawk02
aktív tag
válasz
lezerpiramis #25887 üzenetére
Van itthon a fiókban egy Passport,egy Classic. A Passport kifogástalan állapotnak örvend, nem rég cseréltem benne akkumulátort.
-
Nagyon bánom amúgy, hogy a Porsche dizájnomat eladtam. Igencsak kutyaütő eszkábált darabok vannak a piacon ma már.
-
Más: közben a klaviatúrás Minimal phone kezd a csalás kategóriába csúszni. A cég eddig nem kommunikálta a mobilok postázását a vásárlóknak. Onward ugye nem szedett pénzt. De ezek majd egy éve előrendeltetik.
Én itt már nem a félresiklás és a megcsúszással élnék. Kezd nagyon büdössé válni ez a sztori is. Sajnos.
Igen sok magyart érint ahogy láttam a megjegyzési részt. Én sem kaptam semmi megerősítést tőlük.
Kezdődhet pár vásárlónál a vissza a pénzem jogi eljárás.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Hawk02
aktív tag
válasz
quailstorm #25884 üzenetére
Most volt nemrég frissítve,szeptemberben. Az a fura,hogy playből letölthető a mai napig. Mégsem működik.
-
Hawk02
aktív tag
válasz
quailstorm #25882 üzenetére
A BlackBerry Hub+ -ra írtad,hogy lassan el kell búcsúzni tőle?
Esetleg a BB Passportra? -
quailstorm
nagyúr
válasz
Hawk02 #25880 üzenetére
Próbáld meg ADB-n keresztül.
Előbb utóbb muszáj lesz elbúcsúzni tőle. -
Hawk02
aktív tag
Sziaztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Elnézést,hogy ide írtam,de azt gondoltam,hogy lehetséges közületek valaki használja ezt az alkalmazást.
BlackBerry Hub+ alkalmazást szeretnék használni androidos telefonon,de sajnos nem engedi a google,hogy a gmail fiókomat hozzá adjam.Azt írja,hogy" ez az alkalmazás le van tiltva" .Tudna valaki segíteni,hogy mi lehet a probléma.
Nagyon szerettem a hub-ot a BB Passporton.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Polarstar #25878 üzenetére
Nekem ennyire durva Androidos appokkal volt. De az se fél percenként 1%.
Én a Cobalt féle GApps-ot rátettem meg a Play Storet és úgy kínoztam szerencsétlent. Nem szeretett minden appot.
Meg időnként minden ok nélkül lezárt képernyővel felforrósodott és lemerült.
De játék közben se volt piskóta. Egy jó kis Goat Simulatortól is sütős lett. -
válasz
quailstorm #25876 üzenetére
Döbbenetes gép volt. Nekem is volt Z10. Egyszer a térkép program be volt kapcsolva, ép néztem a gps-t és k forró lett a cucc. Szó szerint fél percenként csökkent az akksi 1%-al.
Soha többet nem használtam a térképet.Ez olyan volt mint a Viber a 9900-en. Instant halál.
-
lezerpiramis
őstag
En valamelyik Dev Alpha-bol akarok majd egyet valahogy elcsipni.
-
quailstorm
nagyúr
Ah, így már értem. Pedig rájöhettem volna, nekem is volt Z10-em és időnként megőrült, felforrósodott és lemerült. Külső töltő nélkül nem tudtam életet lehelni bele.
-
icezozo
addikt
-
-igu-
addikt
válasz
quailstorm #25873 üzenetére
Akksitolto?
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
icezozo
addikt
kiváncsiságból körbenézek a piacon ,mi is található ,és belefutok egy fejlesztői Z10-be.
Értéke nem csökkent , de iOS van rajta
[link]http://qwankido.hu/
-
ElFeo
tag
Én épp a héten tettem bele egy BB Curve-be a kártyámat, tök jól elvagyok vele.
-
-igu-
addikt
válasz
lezerpiramis #25869 üzenetére
a Passportnak elrohadt a hata, azt csereltem, utana eladtam
a Playbook meg Polarstar egy ismerosehez kerultA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-
icezozo
addikt
válasz
lezerpiramis #25865 üzenetére
nálam már csak a BBs bőgre ,poló stb repis cuccok vannak.
Pedig van az a pénz ,ha BlackBerry mégis úgy gondolja
-
lezerpiramis
őstag
válasz
Polarstar #25864 üzenetére
Hát nekem úgy 10 éve nincs kivel BBM-eznem
Ellenben a BB-logó (egyelőre) nem tűnt el teljesen a droidjaimról, mert mindegyiken használom a BB Password Keepert, ahhoz kell a Hub+ Services, annak pedig meghagytam a kis pöttyös indikátorát az állapotjelző sávban
[ Szerkesztve ]
-
Mióta "megszünt" a BBM - sokkal többet beszélgetek a BBM-en, mint a megelőző egy évben.
Minden állandóan pingel!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
icezozo
addikt
-
Sziasztok!
A BBM az év elején meghirdetett 2024 november 1 zárás után ... Teljesen nyugodtan minden funkcióval működik.
Kanada időtorzító-mezőbe került.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
válasz
cryingdr4g0n #25859 üzenetére
Az usában még még mindig a legnépszerűbb média egyike a sima rádió. Elvégre ők a távolságok miatt tényleg autós nemzet. Sajna a belvárosban a Jazzy nem jól jön. Asszem 2wattal sugároz regionálisan A kis hifi meg fülessel jól befogja.
-
cryingdr4g0n
aktív tag
válasz
Polarstar #25858 üzenetére
A Pro-ban még volt, a Pro X-ben már nincs!
Jó az az alukasztnis, nincs annak semmi bajaFőleg hogy brutál, indokolatlan árkülönbségek is vannak köztük. Vagyis voltak, mert már nem kapni, csak ezt a Pro X-et erőltetik, a többi kifutott. Az FM rádió nekem is gyengém, nem mintha annyit hallgatnám, de miért ne legyen benne? Felb.sz amikor pont azt kihagyják, de az főleg, amikor kvázi letiltják. A prémiumabb kategóriás Berrykbe milyen szépen bele tudták tenni. Q10-ben, Passportban is volt, de a Key-ekben is...
Manapság meg legfönnebb a belépő kategóriás készülékekbe teszik bele. Meg a retró candybar-okba.[ Szerkesztve ]
• Flies around shit - bees around honey •
-
válasz
cryingdr4g0n #25856 üzenetére
Az az! AP80! A Pro sokkal későbbi. És nem a bronz-titán hanem sima alu kasznis.
Akartam venni másikat, de minek! Ebben van rádió pl. A többibe ilyen nincs.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Ó, erről volt már szó, hogy mi hangzik jól!
Nos, paszport-key-q-bármi modern szeder nettó kuka!
9790 dedikált Texas Instruments audio chipje fülem által tesztelve is hozta a Fiio jó pár tipusának minőségét. A modernekét nem, mert a szeparált csatornás istentudja mennyi bites izék x100 ezerért lemossák.
És ezzel vége. A samu nótán nem hallgatok zenét. Arra ott a Hidizs meg a fülesek.
Ha egyedül vagyok akkor meg tolom a mikrohifin csutkán a zenét nyitott ablaknál - k cickányok a szomszédban had kulturálódjanak.
Ennyi!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
cryingdr4g0n
aktív tag
válasz
lezerpiramis #25852 üzenetére
Szóval, ha valaki BB-st ez a téma valaha is izgatott, akkor talán emlékezhet rá, hogy a Passport beépített DAC-ját kifejezetten dícsérték szakcikkben, s talán a Crackberryn is említették, hogy szépen szól.
Ez anno nagyon megragadt bennem. S mostanság, hogy @lezerpiramiskolléga jóvoltából egy gyönyörű metálpiros, makulátlan Key2 is a birtokomban van egy ideje, úgy éreztem, eljött az idő a "nagy tesztre".
Az összeállítás úgy nézett ki, hogy három telefon volt: a Passport, a Key2 és kontroll-készüléknek, "referenciának" egy S24 Ultra, de az egy külső, mobilhoz való type C-s NuPrime Hi mDAC-kal.
Neutron Music Playert használtam mindegyik BlackBerryn, amennyire lehet, azonos beállításokkal (a Passportra sajnos csak egy jó pár évvel régebbi Neutron ment fel, ami nem pont ugyanúgy néz még ki, kicsit kevesebb a funkció és a beállítási lehetőség). Bár nem zárom ki hogy lehetne frissebbet is sideloadolni rá, de nem szenvedtem vele...A forrásanyagok veszteségmentes, saját megszokott tesztzenéim voltak.
Nem nyúltam se parametrikus, pláne nem sima ekvalizerhez, egyedül a crossfeed volt bekapcsolva mindkét Neutron Playerben. A hardveres konfigurációban a Direct USB access-t is bekapcsoltam, ami elvileg kikerüli az Android kimeneti formátum limitációit, bár ez őszintén szólva nem tudom mennyire/hogyan tud működni Passporton, amelyen nincs natív Android, csak egy futtatókörnyezet sandbox-szerűen. Remélem nem írtam túl nagy hülyeséget.
Hallgatózásra Final Audio E5000 füles és egy Hifiman HE400 SE belépő szintű nyitott planár fejhallgató szolgált. Előbbit a biztonság kedvéért vetettem be, de végül nem volt muszáj, mert a Hifiman igen könnyen hajtható, nem okozott gondot egyik telefonnak sem.
Érdekes módon a Key2 teljesített (szerintem) jobban. Picit szellősebb, egyúttal rendezettebb volt a hangkép összességében, és mintha finomabb részletek kijöttek volna, főleg koncertfelvételnél. Szóval meggyőzőbb volt -az amúgy nem rossz- Passportnál. Majdhogynem elérte a külső Nuprime DAC szintjét. Végülis (mint kiderült) a Key2-be is korrekt DAC került (Qualcomm Aqstic AQT1000 hi-fi DAC chip, utólag rátaláltam. Natív DSD támogatása is van).
Egyiknek sem voltak túlzásai, engem főleg a fárasztóra kiélezett magasak tudnak zavarni, de ilyet nem tapasztaltam se a Passportnál, se a Key2-nél.
Az eleve rosszabbul kevert albumok hibáit a Passport jobban kihozta, a Key2 több erőfeszítést tett, hogy "hallgathatóbb" maradjon egy-egy gyengébb forrás.
Szóval eléggé rendben van a Key2 zenére a mai napig. S mindez úgy, hogy simán csak a beépített 3,5-es jack-et használjuk...A kontrollként bevetett S24U eredményét nem említem, mert off is, meg igazságtalan is lenne: a külső Nuprime DAC-kal nyilván vitte a prímet, de ha csak egy sima type C > jack átalakítót lógattam volna rá, akkor szerintem elvérzik a samu csúnyán
Ugyanígy a külső DAC-ot a két Berryre is ráköthettem volna, de az nyilván megintcsak félrevisz...
Még egy apróság, biztos a kor és az akku állapota is közrejátszik, meg egyéb tényezők, de a Key2 meglepően jól bírta szuflával, alig merült zenehallgatás közben. A Passport se merült ijesztő sebességgel, de ijesztően melegedett időnként, ez betudható a régebbi processzornak, vagy a nem natív Androidnak is, ami jobban dolgoztatja talán.
A gyári lejátszó egyébként, ami BB10 alatt fut, nem haladta meg a Neutron szintjét, talán inkább elmaradt tőle kicsit. De ez lehet hogy csak azért van, mert a gyári lejátszóban nem lehet crossfeedet állítani, meg forrásfrekvencia-követést, túlmintavételezést, 64 bites feldolgozást, és semmi egyebet sem, ha jól tudom.
Szóval ezt tapasztaltam, bocsánat, ha hosszú lett...[ Szerkesztve ]
• Flies around shit - bees around honey •
-
Hawk02
aktív tag
válasz
cryingdr4g0n #25851 üzenetére
BB Passport lapul a fiókban itthon egy BB Classic társaságában.Hallgatható minőséget képvisel(Aptx),de az én tapasztalatom,hogy egy jelenlegi passport szintű telefon azért már többet ad hangzásban.Ugyan azt a zenét hallgatva LDAC codekkel,már más szintet képvisel.Főleg ,hogy Hi-Res minősítéssel ellátott a másik telefon.Az is már 4 éves.Abban az esetben,ha párosítom a passportot egy hiby w3II-vel,azért az már egészen kellemes.
[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
válasz
cryingdr4g0n #25851 üzenetére
Barmi johet, amitol ujra elni fog a forum
Raadasul ez boven ontopic is.
-
cryingdr4g0n
aktív tag
válasz
lezerpiramis #25850 üzenetére
@lezerpiramis:
Szerencsére az Fxtec azért javított valamelyest az egyensúlyon
Ennek igazán örülök
@icezozo:
nekem is volt pár db BB
De épp csak az íze kedvéért...
---
Más. A minap volt szerencsém kíváncsiságból összehasonlítani, hogy teljesít a Passport és a Key2 beépített DAC-ja, magyarul: mennyire alkalmasak igényes (vagy akármilyen) zenehallgatásra 2024-ben.
Jöhetnek esetleg a (szubjektív) benyomások?• Flies around shit - bees around honey •
-
icezozo
addikt
-
-
eventus
veterán
válasz
lezerpiramis #25846 üzenetére
8300 és a 9780 maradt meg nekem, a két kedvenc. Közte volt 8900 és 9700, mindkettő meghibásodás miatt cserélve újabb modellre. Z10 és a Q10 pihen még itt.
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
ElFeo
tag
válasz
lezerpiramis #25844 üzenetére
Ez nekem olyan, mintha süteményes rummal akarnának leszoktatni valakit az ivásról. Valakinek nincs elfekvőben BB Stormhoz akksi? Amúgy lehet jó lesz a Passport, már egy het meg, nem kapcsol ki, nem indul újra.Igaz nincs benne sim, mert tartok tőle, hogy terhelésre lefagy. szóval egyenlőre trenírozom.
-
eventus
veterán
válasz
lezerpiramis #25839 üzenetére
Ott a 9780, napokban nyomogattam
Q10 akksi meg felpúposodott, szóval üzemképtelen
Vagy lehet a 8300-val nyomulok.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
ElFeo
tag
válasz
lezerpiramis #25841 üzenetére
Jah, minek a billentyűzet, ha minimál?
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #25840 üzenetére
Ja, en csak a "nem kell allandoan nyomkodni"-ra gondoltam
-
válasz
lezerpiramis #25839 üzenetére
megy rajta a discord és a messenger?
-
Nagyon várjuk a Minimal mobilt.
Klaviatúra rulez.
-
Gyok2
senior tag
-
lezerpiramis
őstag
-
Gyok2
senior tag
Nézegetem ezt az Ubuntu touch rendszert, és lenne egy kérdésem. Csak a saját appok mennek fel rá, vagy erre is jók az Androidra írtak?
Tiszta Windows, rendes ház
-
lezerpiramis
őstag
Hát én csak Ebay-en néztem pár hónapja, ott borzalmasan drága mind, 300 ezer alatt még sose láttam ott Fxtec-et. Ennyit sose adtam volna érte, de még a töredékét se, de ez a csere pont jól jött ki.
PRIV nálam is volt, nekem annyira nem jött be, jobb lett volna kissé több memória, kevésbé melegedő készülékház + oldalra nyíló QWERTY. Nekem egyik droidos BB se jött be túlzottan azok közül, amelyekhez volt szerencsém (DTEK50, KeyOne, Key2, PRIV), talán a Key2 volt még a legpofásabb. DTEK60, Motion, Key2 LE, Evolve, Evolve X és Aurora sose volt nálam, de a Motion-ról jókat hallottam.
-
ElFeo
tag
válasz
lezerpiramis #25831 üzenetére
Az Fxtec mennyiért megy mostanság, magyar oldalon nem leltem, külföldön sérültet-plusz van egy csík a kijelzőn-találtam 80e huf körül.
Az N9 nálam is viszi a prímet, mennyivel jobb, szebb cucc, mint akár az iPhoneA legegységesebb design a külső megjelenésben és a user inetrface-ben. Ezért is gondolkodom jollán is. Volt BB Priv, azt is nagyon szerettem, de lassú volt, mint a tetű.
-
lezerpiramis
őstag
Az Fxtec-et sose fogom megunni szerintem
Mióta 17-18 éves korom körül lett egy Nokia 5510-esem, azóta megvan a QWERTY-szerelem, pedig az aztán nem volt a telefonok krémje
Nem hiszem, hogy a közlejövőben gyártanak még az Fxtec-hez hasonló telefont. N900-asom is volt, az is a csere egyik tárgyát képezte
Nagyon bírtam azt is, bár elég későn került hozzám, de anno a megjelenés után is nyomkodtam, az akkori melómból adódóan elég sokféle teló ment át a kezeim között. Már akkoriban nagy BB-s voltam, de egy N950-ért átmentem volna a falon is, nagyon sajnáltam, amikor végül dobták az egészet a fenébe... Az N9-et meg a valaha volt egyik legszebb telefonnak tartom (1-2 HTC vetekszik talán vele, mondjuk nekem a Q10 kinézete is bejön), de azon meg ugye nem volt fizikai billentyűzet.
A LED villogásos parát talán egy autoloaderrel meg lehetne oldani. Nekem van egy sérült Q10-em is, az már sajnos kuka, egyszer ráesett szegény fejjel a betonra, és annyira behorpadt a ház a power gombnál, hogy mindig újra akart indulni, úgyhogy nyugdíjaztam
-
ElFeo
tag
válasz
lezerpiramis #25829 üzenetére
Ma tovább teszteltem, eddig kártya nélkül nem indulgat újra. Egy lomis piacon vettem, törött volt és miután szétszedtem láttam, hogy meg is áztatták. Kapott új akkut, kijelzőt és egy alapos takarítás, többszöri rom cserét. De nem az igazi, lehet nem is lesz stabil. Pedig az egyik kedvenc blekim. Van két Q10 is nálam, de miután egy ideig a fiókban pihentek, nem akarnak bootolni. Csak villog a led. De nem volt kedvem érdemben foglalkozni vele.
Ha megunnád az Ftex-et érdekelneHiányzik a Nokia N900, ha mennének rajt az appok, amiket használok. A mai napig ellenék vele, ha mennének rajt a dolgaim. Amúgy amire most vadászok az egy max 5" körüli teló, bika hardverrel, kicsi házban. a kamera semennyire nem érdekel, digitális gépet használok, ha fotózni akarok, vagy leginkább analóg gépet.
-
lezerpiramis
őstag
Hát annyit én se, amennyiért árulják/árulták, szerencsére cryingdr4g0n fórumtárssal közös nevezőre jutottunk
A Passport nagy jóság, remélem, hogy meg tudod azért menteni. A legjobb BB10-es teló lehetett volna, de valahogy minden OS kissé bugos volt, így ez a titulus nálam inkább a Q10-et illeti
UT 20.04-et próbálgattam a korábbi (csak 2 GB RAM-os) PinePhone-omon, elég sok sebből vérzett még sajnos (OpenStore pl. igen szegényes), de maga a UI nekem tetszik. A Nexus 5-ömön van 16.04, de azt meg már nemigen toldozzák-foldozzák. A mostani PinePhone-on Manjaro ARM van, nekem eddig ez a leginkább bejövős az UT mellett. Egy dologban biztosan veri azt: a Terminal app sokkal használhatóbb szerintem, mint az UT-s.
-
ElFeo
tag
válasz
lezerpiramis #25827 üzenetére
Az Ftex-et szívesen próbáltam volna, de annyit én nem tudtam telefonra kiadni. Most egy BB Passorttal küzdök, megáztatták, már sikerült életre kelteni, pár dolgot cseréltem benne, az alaplapot megtisztítottam. De sajna tíz perc után elkezd újraindulgatni. Amúgy ellenék vele ha két simet kezelné és legalább a mobilfizetés menne. Egy ideje a Sailfisht és az UBports-ot nézem. Volt már mindkettő, de már régebben. Kíváncsi voagyok mit fejlődtek azóta.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #25823 üzenetére
Lehet, hogy vissza is rakom a dolgozoi SIM-et a Samu S22-be, aztan ha sokat akarok irni, akkor marad a foldable BT keyboard es a DeX. Nem rossz az LG, legalabbis rosszabbra szamitottam, de pont a kepessegeit kiaknazni nem tudo 3rd party billentyuzeteknel verzik el + nincs ra normalis tok.
Masodik telonak ott az elnyuhetetlem Q10 (redundans, mert a szekrenyben is van egy total belakott, gyakorlatilag tok uj peldany
), butykoleshez meg az Fxtec es a PinePhone.
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
válasz
lezerpiramis #25814 üzenetére
Volt egy unihertz titanom. Érdekes egy készülék de napi használatra én nem tudtam megszokni.
-
Ugye volt terv okosított zanza(helytakarékos) karakteres alulra kicsúszó klaviaturája... Arra tippeltem, a Sony P1 osztott billenyűzetét akarták mímelni.
- Unihertz továbbra is pocsék...
Az E-inkes meg jó lenne ha jönne végre. Lassacskán dolgoznak.
- Priv 2 jól jönne. Nagyon kényelmes volt és maga a gép bitang jól megtervezett. A mechanika állítom hogy hozta a Nokia szintjét.
Rendkívül hiányoznak ezek a príma gépek.
Eddig tartott a nosztalgia..Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
válasz
lezerpiramis #25822 üzenetére
Na az még egy fura agymenés volt az LG-től.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #25821 üzenetére
Nalam most van egy LG WING, eleg olcson jutottam hozza egy tok uj, bontatlan darabhoz (garis is), gondoltam, kiprobalom. Annyi elonye van, hogy viszonylag tartosnak tunik a mechanika (ellentetben ezekkel a csoda Fold "telefonokkal"), es kihajtva, az also kijelzon gepelve legalabb a nagy kepernyo tartalmat nem takarja ki a billentyuzet - cserebe ez a mutatvany csak az igen ratyi LG virtualis billentyuzettel mukodik.
Meg hat nem fizikai QWERTY
[ Szerkesztve ]
-
válasz
lezerpiramis #25820 üzenetére
Szeretem amúgy mindkét félét, N900 volt a legtovább használt telóm, de a BB nagyon értette a bill dizájnt, a gombok felülete és nyomáspontja olyan volt a Priven, hogy az elsőre kicsinek tűnő billt szinte azonnal megszoktam. Pedig 2 méteres ember vagyok nem kicsi kezekkel.
Fórumtárs fxtecét megnéztem még pár éve mikor vette, azon nekem túl távol vannak a gombok a kényelmes használathoz.
[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #25817 üzenetére
Izlesek es pofonok
Nekem a PRIV billentyuzete nagyon pici is volt raadasul, nem volt kenyelmes irni rajta - foleg a Q10 es a Passport utan.
Az Android meg... hat nincs mas. Egyelore a Pro1-X-en is meghagytam azt, talan majd kesobb kiprobalom az UT-t.
-
icezozo
addikt
Micsoda élet lett itt
-
válasz
lezerpiramis #25816 üzenetére
Nekem pont ez volt benne a jó.
Illetve az hogy gyakorlatilag egy sima vékony okosteló méretébe belefért egy kitolható billzet, egy korrekt akku, egy szép íves kijelző, egy puha fogású hátlap ami még a kulcsokat is tűrte karc nélkül, mai napig az egyetlen Androidos telefon amit kedvelni tudtam.De ami igazán használhatóvá tette, az a kifejezetten jó magyar szótár ami ismert ragozásokat, ráadásul könnyen tanítható volt és az érintésérzékeny billzet felülettel görgetni és írni is baromi kényelmes volt.
Ja és magyar és angol között egy mozdulat volt váltani (kb 50-50 arányban írok ezen a két nyelven).[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
válasz
FoxiestFox #25815 üzenetére
Azzal nekem mindig az volt a bajom, hogy lefele lehetett kitolni a billentyuzetet, nem pedig oldalra.
-
Nekem csak egy priv utód kellene, de esélytelen ezen a piacon.
-
PHenis
senior tag
Időről időre benézek ide. Még mindig nem gyárt senki ezen a bolygón olyan telefont amin fizikai billentyűzet van?
Van ez a minimal phone vagy mi dehát fekete-fehér a kijelzője... Fxtech sold out akármikor nézem. -
cryingdr4g0n
aktív tag
-
lezerpiramis
őstag
válasz
cryingdr4g0n #25809 üzenetére
Ohh...
hát akkor PÜ-zzünk
-
cryingdr4g0n
aktív tag
válasz
lezerpiramis #25808 üzenetére
Túl érzékeny pontjaimra leltél.
Mindennek ellen tudok állni, csak ennek a kísértésnek nem...
>PÜ, gondolom...• Flies around shit - bees around honey •
-
lezerpiramis
őstag
válasz
cryingdr4g0n #25807 üzenetére
Sajnos a BB mar offtopic-olta onmagat
Egy N9-N900-PinePhone-BB Key2 kvartettet fel tudok ajanlani cserebe...
-
cryingdr4g0n
aktív tag
válasz
lezerpiramis #25806 üzenetére
Hát, nem tudom amúgy tényleg. Valószínűleg az alatt, amennyiért vettem (itt hardveraprón), nem adnám el. Időnként fellángol a kereslet iránta külföldi fórumokon, lehet, hogy egy ilyen hullámot kellene kifogni. Viszont van benne valami kütyüfaktor, ami nehezen engedi, hogy "elengedjem"
Ja, bocsánat, offba teszem, mert ez mégiscsak a BlackBerry fórum.• Flies around shit - bees around honey •
-
lezerpiramis
őstag
válasz
cryingdr4g0n #25805 üzenetére
Android 11-gyel már meg tudnék barátkozni, de szerintem amennyiért eladnád, annyit pedig nem lenne szívem adni érte
-
cryingdr4g0n
aktív tag
válasz
lezerpiramis #25801 üzenetére
Nekem is van egy Pro1-X, de csak pihen egyelőre a gyári Android 11(?)-gyel. Még nem tudtam eldönteni, hogy mit tegyek rá, Sailfisht, Ubuntut, vagy egyebet, pl. Droidian, Lineage OS. Vagy eladjam. Szóval nem 'daily driver'. Egy ponton tettem rá Lineage-t, de visszaállítottam gyárira, mert abban nem volt FM rádió.
Amúgy vannak dolgai, amik nagyon tetszenek, és vannak, amik nagyon nem.• Flies around shit - bees around honey •
-
Na az a cég is jól el van tűnve a piacon. Nekem is tetszenek, de valahogy olyan megfoghatatlanok ezek a gépek. Fejlődés nem sok van náluk sem.
-
válasz
lezerpiramis #25801 üzenetére
quailstorm fórumtárs.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Öt készülék, három szolgáltató, két szakember. Teljes kép a BlackBerry rendszerről.
- Teszt BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat
- Teszt BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Teszt BlackBerry Motion - mozgó üzletkötő
- Teszt BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone
- Teszt BlackBerry DTEK60 - természetazonos szederaromával
- Teszt BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder
- Teszt BlackBerry Priv - magánjellegű probléma
- Teszt BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb
- Teszt BlackBerry Passport - okmány-iroda
- Teszt BlackBerry Q10 - billentyűzettel bizonyít
- Teszt BlackBerry Z10 - erre megérte várni
- Teszt BlackBerry Bold 9900 - közel a tökéletességhez
- Hír Megérkezett a BlackBerry Evolve és Evolve X
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest