Hirdetés
- Fórumok
- Adattárolás
- SSD kibeszélő
- (kiemelt téma)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egy spanyol játékosnál tűnt fel a Honor Robot Phone a vb-döntő után
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Nagy pénzt tesz a Samsung az Apple Fold sikerére
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- A OnePlus Indiában él és virul
-
60266 - 60201
60266 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-11-09 14:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
Werkly
addikt
Adata 1TB SSD SU650 ez nem ajánlott abszolút? Nem elsődlegesnek menne! Kösz!
-
Biga123
addikt
Sziasztok! Van egy kb másfél éves laptopom amiben van egy gyári 500GBos SSD és tettem mellé egy előző laptopomból áthozott 1TBos SSDt (előtte három évet szolgált rendszermeghajtóként egy másikban). Egy teljesen más okból kifolyólag ránéztem az állapotukra a CrystalDiskel és a HDSentinellel is és a SMART szerint az 1TBoson 29TB lett írva ami gondolom oké egy ilyen idős meghajtónak, de az 500GBoson 18TB. Nekem az utóbbi borzasztó soknak tűnik. Az ezek szerint havi 1TBal már 92%on is van a program szerint. Nézegettem a feleadatkezelőt, de semmi érdemlegeset nem látok. Van valami tipp, hogy hogyan lehetne kideríteni mi zabálja a meghajtót? 380GB szabad hely van rajta és ha töltök le nagyobb fájlokat az az 1TBosra kerül. Ugyan szoktam rajta játszani viszonylag sokat rajta, de a játékok is az 1TBoson vannak. Gamebarban meg Nvidia felületen ki van kapcsolva a felvétel. 24GB RAM van a gépben ami abszolút overkill, mert csak egy 2050essel van szerelve, de ez még a régi szép időkben lett véve szóval a rendszernek sem kellene irogatnia az SSDre. Előre is kösz!

Nem aggódnék, elvileg 200TBW -t bír a lemezed.
Ezzel a tempóval 15 év mire eléred
-
playmore
tag
Sziasztok! Van egy kb másfél éves laptopom amiben van egy gyári 500GBos SSD és tettem mellé egy előző laptopomból áthozott 1TBos SSDt (előtte három évet szolgált rendszermeghajtóként egy másikban). Egy teljesen más okból kifolyólag ránéztem az állapotukra a CrystalDiskel és a HDSentinellel is és a SMART szerint az 1TBoson 29TB lett írva ami gondolom oké egy ilyen idős meghajtónak, de az 500GBoson 18TB. Nekem az utóbbi borzasztó soknak tűnik. Az ezek szerint havi 1TBal már 92%on is van a program szerint. Nézegettem a feleadatkezelőt, de semmi érdemlegeset nem látok. Van valami tipp, hogy hogyan lehetne kideríteni mi zabálja a meghajtót? 380GB szabad hely van rajta és ha töltök le nagyobb fájlokat az az 1TBosra kerül. Ugyan szoktam rajta játszani viszonylag sokat rajta, de a játékok is az 1TBoson vannak. Gamebarban meg Nvidia felületen ki van kapcsolva a felvétel. 24GB RAM van a gépben ami abszolút overkill, mert csak egy 2050essel van szerelve, de ez még a régi szép időkben lett véve szóval a rendszernek sem kellene irogatnia az SSDre. Előre is kösz!

-
csibe1
veterán
szép kis vihar kerekedett. pont a kötözködők miatt írtam eredetileg. Ez biztos?

Aztán az értetlenek ellen még sem használt. Valamit elrontottál.

A kollégánál se vált be, nem értette meg a lényeget.
-
King Unique
titán
Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
Az SSD-n az optimális működéséhez körülbelül 10-15% szabad helyet kell hagynunk. Ezt a szabad helyet mindegy, hogy particionált, vagy a nélküli helyen hagyjuk meg, a lényeg az, hogy az SSD kapacitásának 10-15%-a legyen szabadon. Ha több ez a szabad hely, az nem baj, az csak jót tesz az élettartamnak.
Egyes meghajtókon a gyártók már eleve hagytak elkülönített részt, általában ez a kapacitás 7%-a, melyet természetesen nem lát semmilyen operációs rendszer, és a BIOS sem. Ezeknél az SSD-knél elég kb. 3-5% szabad helyet hagynunk.
I
lyen SSD pl. az OCZ Vertex 3 és a legtöbb Sandforce vezérlős SSD ahol 60,120, 180, 240, vagy 480 GB-ot látunk, és a nemrég megjelentek közül a Samsung 840-es ( nem Pro! ) szériája is.
Az SSD teljes tárolókapacitásának a 10-15%-a, vagy gyárilag lefoglalt Over Provisioning (OP) esetén 3-5%-a legyen a szabad terület. Tehát a teljes lemezterületen és nem külön-külön partíciónként.
Ettől függetlenül persze nem árthat ha több partíciónál van az egyes partíciókon szabad terület, de nem kötelező az SSD miatt, egy adatpartíció akár teljesen tele is másolható. Rendszerpartíciónál, amin a Windows van, meg amúgy is abnormális hogy teljesen tele legyen, mert a Windows megfelelő működéséhez is kell mindig legalább 10-20 GB szabad területnek lenni a C rendszerpartíción.Az SSD-t nem szabad particionálni hülyeség nem világos honnan ered, mert egyrészt értelmetlen is, mivel particionálás nélkül használni sem lehetne érdemlegesen... Itt a több partícióra osztás lenne a pontos megfogalmazás, ahol teljesen mindegy hogy 1, 10, vagy 100 db partíció van rajta, amit már korábban is többen leírtak itt, lásd pl. #41424.
-
UberMutant
őstag
-
Biga123
addikt
"ÉS EMIATT NEM KELL az összes partición hagyni szabad helyet."
Ez akkor lenne igazán érthető, ha az egészet nagy betűvel írtad volna, mert így úgy tűnik, hogy csak a nagybetűs részek a lényeg.

Nem a világvége ha egy SSD--n minden partíción marad 5-10 százalék szabad hely.

"néhányan valamennyi helyet nem particionálnak, hogy maradjon hely a lemez saját optimalizációjának, de ha meg bírod állni, hogy teleírd, akkor ez sem szükséges."
"de ha meg bírod állni, hogy teleírd, akkor ez sem szükséges."
Aki meg nem bírta megállni, hogy teleírja az meg így járt?

-
csibe1
veterán
itt van a kérdésre a válasz az összes többi értelmetlen szószapulás.
Tényleg arról megy a diskurzus, hogy ha valamit teleírsz , az tele lesz?
Az SSD tulajdonsága az , hogy kell maradjon szabad hely az optimalizációnak , különben belassul. ÉS EMIATT NEM KELL az összes partición hagyni szabad helyet.
Minden más a normál értelmes felhasználásról szól, és nem témája az SSD topicnak."ÉS EMIATT NEM KELL az összes partición hagyni szabad helyet."
Ez akkor lenne igazán érthető, ha az egészet nagy betűvel írtad volna, mert így úgy tűnik, hogy csak a nagybetűs részek a lényeg.

Nem a világvége ha egy SSD--n minden partíción marad 5-10 százalék szabad hely.

"néhányan valamennyi helyet nem particionálnak, hogy maradjon hely a lemez saját optimalizációjának, de ha meg bírod állni, hogy teleírd, akkor ez sem szükséges."
"de ha meg bírod állni, hogy teleírd, akkor ez sem szükséges."
Aki meg nem bírta megállni, hogy teleírja az meg így járt?

-
Biga123
addikt
itt van a kérdésre a válasz az összes többi értelmetlen szószapulás.
Tényleg arról megy a diskurzus, hogy ha valamit teleírsz , az tele lesz?
Az SSD tulajdonsága az , hogy kell maradjon szabad hely az optimalizációnak , különben belassul. ÉS EMIATT NEM KELL az összes partición hagyni szabad helyet.
Minden más a normál értelmes felhasználásról szól, és nem témája az SSD topicnak. -
csibe1
veterán
-
Biga123
addikt
-
csibe1
veterán
"Az meg ha valaki fullra írja a lemezeit aztán vakarózik, azellen nem véd semmi.
"Ez igaz mindenféle meghajtóra, az SSD-re meg a HDD-re is.

Kell hagyni valamennyi szabad helyet mindegyik partíción.
Erre előbb-utóbb mindenki rájön.
-
koby11h
őstag
-
Biga123
addikt
Nem azért mert SSD, hanem azért, hogy ne írd tele fullra a meghajtót, mert az sem rendszer sem adat meghajtónál nem jó dolog.
Láttam Windowst ami nem tudott bootolni, mert a C:-n 0 byte volt szabad és hoztak gépet javításra mert a játékállást a D:-re nem tudta elmenteni, pedig csak szintén 0 byte szabad volt a D: partíción
Oké de ez SSD topic.
Az meg ha valaki fullra írja a lemezeit aztán vakarózik, azellen nem véd semmi.

És erre fel is hívja a gyártó a figyelmet, vagy ők is hagynak egy kis szabad helyet, mi is , és el is fogyott a fele
-
koby11h
őstag
Nem azért mert SSD, hanem azért, hogy ne írd tele fullra a meghajtót, mert az sem rendszer sem adat meghajtónál nem jó dolog.
Láttam Windowst ami nem tudott bootolni, mert a C:-n 0 byte volt szabad és hoztak gépet javításra mert a játékállást a D:-re nem tudta elmenteni, pedig csak szintén 0 byte szabad volt a D: partíción
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
De erre azért már sok gyártó figyel. kb 5-10% közt hagy szabadon, amit "nem lát semmi", így elég csak a maradékot szabadon hagyni nekünk, vagy partícionálatlanul hagyni. Mondjuk szerintem azért nem olyan nehéz erre figyelni.
-
Biga123
addikt
"Cserébe két helyen kell figyelni, hogy ne teljen meg."
őő izé nem a lemezen kell maradni szabad helynek? Mért kellene mindkét particiót figyelni, ha az a metódus is működik h hagysz nem particionált területet a drive on pont a lassulások elkerülése végett? -
koby11h
őstag
Akkor érheti meg, ha rendszermeghajtó is lesz. Akkor még mindig jó lehet egy rendszer és egy adat partíció, mert ha újra kell telepíteni esetleg az op. rendszert, akkor könnyebb. Cserébe két helyen kell figyelni, hogy ne teljen meg.
-
UberMutant
őstag
egyáltalán nem érdemes. az elérési idő nem javul. néhányan valamennyi helyet nem particionálnak, hogy maradjon hely a lemez saját optimalizációjának, de ha meg bírod állni, hogy teleírd, akkor ez sem szükséges.
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok!
SSD-nél mennyire érdemes partícionálni?
Normál HDD-t ugye érdemes volt a több terrás vinyókat szét partícionálni a gyorsabb adat elérés érdekében. 2 TB-os SSD-t szét kell partícionálni, vagy maradhat egyben?
Köszi -
Tothgera30
veterán
A Micron 2500 mennyire lehet alkalmas PS5 Pro-hoz? Sajnos sok infót nem találtam róla.
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
makoss
veterán
Majd megoldom valahogy, köszi!
-
Multibit
nagyúr
Pont ez az ami teljesen lényegtelen.
Az SSD típusa fontos. Arról pedig kiderült, hogy egy olvasásra optimalizált QLC fajta. Megint csak hiába keresed a nem létező beállításokat. SSD-t kell cserélned a laposban, ha sokat írsz rá és nem tudod elviselni a belassulást! -
makoss
veterán
Ez jó, elég pontosan meghatározza, hogy Micron 2400 M.2 SSD QLC 176 layer NAND, DRAM cache nélkül.
Ez ennyit tud, belassul tartós írás alatt, ahogy fentebb írták /mutatták. Minél több adat van rajta, annál hamarabb.
Megoldás? Másik SSD, mert ami nincs benne azt az AI sem tudja belerakni.
Milyen SSD-t vegyek?...amúgy ez van: Asus UX3405MA-PP086W Ponder Blue (Gyártói cikkszám: UX3405MA-PP086W)
-
makoss
veterán
Ez jó, elég pontosan meghatározza, hogy Micron 2400 M.2 SSD QLC 176 layer NAND, DRAM cache nélkül.
Ez ennyit tud, belassul tartós írás alatt, ahogy fentebb írták /mutatták. Minél több adat van rajta, annál hamarabb.
Milyen SSD-t vegyek?Gyári SSD van benne, azt sem tudom lehet-e cserélni, mert van ami fixen van benne, de köszi azért az infót
-
koby11h
őstag
Milyen SSD-t vegyek? -
makoss
veterán
-
makoss
veterán
Nincs erre már valami beállítás, tipp, trükk vagy valami?

Nincs, ahogy írták többen, ez ilyen. Micron 2400 lehet a gépedben, amiben jó minőségű 176layer QLC NAND van, az meg ennyit bír tartós másolásnál. Multibit képein meg pont olyan SSD-k vannak, amikben DRAM cache és SLC cache is ketyeg bőven amellett, hogy nem QLC NAND van bennük, így az nem nagyon fekszik meg másolásnál.Használd így vagy cseréld le nem QLC-sre az SSD-t.
Pedig nagyon lehetne már valami beállítás vagy nem tudom mi, mióta SSD van a világban meg AI, megoldhatták volna már ezt a nem kicsit idegesítő problémát!
-
makoss
veterán
Hát ez nem pontos típus...

Nem kell ehhez szétszedni a laptopot és kivenni belőle az SSD-t, jó esetben a Windows feladatkezelőjében is megtekinthető a teljesítmény lapon a meghajtó pontos típusa, mint már írták többen. + A gépházban, parancssorban, stb is a Check if HDD, SSD, or NVMe Disk Drive in Windows 11 útmutató alapján, aztán olyan külső programokkal is mint pl. az AIDA, Speccy, stb.Ha QLC SSD, akkor nem újdonság írásnál a belassulás, ez ilyen.
-
Biga123
addikt
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
ubyegon2
félisten
Nincs erre már valami beállítás, tipp, trükk vagy valami?

Nincs, ahogy írták többen, ez ilyen. Micron 2400 lehet a gépedben, amiben jó minőségű 176layer QLC NAND van, az meg ennyit bír tartós másolásnál. Multibit képein meg pont olyan SSD-k vannak, amikben DRAM cache és SLC cache is ketyeg bőven amellett, hogy nem QLC NAND van bennük, így az nem nagyon fekszik meg másolásnál.Használd így vagy cseréld le nem QLC-sre az SSD-t.
-
yanna
addikt
-
King Unique
titán
Hát ez nem pontos típus...

Nem kell ehhez szétszedni a laptopot és kivenni belőle az SSD-t, jó esetben a Windows feladatkezelőjében is megtekinthető a teljesítmény lapon a meghajtó pontos típusa, mint már írták többen. + A gépházban, parancssorban, stb is a Check if HDD, SSD, or NVMe Disk Drive in Windows 11 útmutató alapján, aztán olyan külső programokkal is mint pl. az AIDA, Speccy, stb.Ha QLC SSD, akkor nem újdonság írásnál a belassulás, ez ilyen.
-
csibe1
veterán
A Task Manager az a Feladatkezelő, ha ezt sem tudtad az már a számítástechnikai analfabétizmus szintjét súrolja, és nem felülről.

A Teljesítmény fülön ott vannak a meghajtó betűjelek (bal oldalon listázva),
ha rákattintasz valamelyikre, akkor jobb oldalon a nagy ablak felett ott van a meghajtó pontos típusa.
Ha ezek után sem megy akkor keress egy nálad okosabb ismerőst, vagy vidd szervízbe.Nyugodtan mondhatod, hogy bunkók, meg genyák vagyunk, de te szerintem te nem igazán értesz a PC-hez, az eddigiek alapján.
A plázamacskák jutnak az eszembe; megy a facse, tiktok, insta reg meg ilyenek, de az ügyfélkapu az már magas nekik.
A kattintgatás az mindenkinek megy, meg a szövegelés; mindegy, hogy PC vagy telefon, Android vagy Windows. -
makoss
veterán
Éppen az előbb jutott eszembe megint: A PH-s nicknév alatti rang nem az adott illető hozzáértését mutatja bármilyen témában; hanem a szószaporítási képességét, és a hozzászólásai számát.
Aida 64, HWinfo nevű programokból egy kis keresgéléssel, pontosan meg lehet mondani az adott hardver típusát.
Ha ez neked újdonság, akkor szívesen.

Nem értek hozzájuk és nem is szoktam velük élni, de azért köszi, visszajöttem az asztali gépre, ha valaki tud választ privát is elküldheti, köszönöm!
-
makoss
veterán
-
Raymond
titán
Ja, mert Task Manager-ben nagyon nehez megnezni milyen. Ami engem valamilyen szinten azert meglep hogy mennyire konzisztensen sikerul abszolut semmit se tanulnod az SSD--krol ennyi ev alatt se
-
csibe1
veterán
Éppen az előbb jutott eszembe megint: A PH-s nicknév alatti rang nem az adott illető hozzáértését mutatja bármilyen témában; hanem a szószaporítási képességét, és a hozzászólásai számát.
Aida 64, HWinfo nevű programokból egy kis keresgéléssel, pontosan meg lehet mondani az adott hardver típusát.
Ha ez neked újdonság, akkor szívesen.

-
Multibit
nagyúr
ASUS Zenbook 14 Oled laptopra
Ez eleve irreleváns, az a lényeg, hogy pontosan milyen SSD (pontos modellszám és / vagy termék hivatalos weboldalának linkje) van benne, mire történik a másolás.
"belülre nem látok, nem fogom ezért szétszedni"
Erre nem számítottál, igaz?
-
makoss
veterán
Ez eleve irreleváns, az a lényeg, hogy pontosan milyen SSD (pontos modellszám és / vagy termék hivatalos weboldalának linkje) van benne, mire történik a másolás.
500 GB-os belső SSD-re megy, ennyi adat van a laptopról, belülre nem látok, nem fogom ezért szétszedni: [kép]
-
csibe1
veterán
-
King Unique
titán
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
-
Multibit
nagyúr
-
makoss
veterán
-
csibe1
veterán
-
makoss
veterán
-
Multibit
nagyúr
-
makoss
veterán
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Egy kissé másik véglet:
31.5°C-os szobában stabilan 49°C jelenleg a Kioxia XG8 2TB. Netezés és filmnézés ment közben, most GEN3-ban tesztelgetem. Idle helyzetben durván 1-2°C volt eddig a difi GEN3 és GEN4 között, ami akár lehet mérési hibahatár is.
3DMark Steel Nomad stess test alatt pedig 58°C-ig fűtötte fel a szomszédos R5 5600 és RTX 3060 Ti duó egy Cooler Master Elite 110 kuckóban.
Köszi
-
Vigneau
félisten
Egy kissé másik véglet:
31.5°C-os szobában stabilan 49°C jelenleg a Kioxia XG8 2TB. Netezés és filmnézés ment közben, most GEN3-ban tesztelgetem. Idle helyzetben durván 1-2°C volt eddig a difi GEN3 és GEN4 között, ami akár lehet mérési hibahatár is.
3DMark Steel Nomad stess test alatt pedig 58°C-ig fűtötte fel a szomszédos R5 5600 és RTX 3060 Ti duó egy Cooler Master Elite 110 kuckóban.
-
Vigneau
félisten
Update:
Ma 52 napos működési idő után átlépte a 12TB-os írt adatmennyiséget és a kondíciója 99%-ról 98%-ra módosult. Ez így most arányosan alakult az előző tapasztalatomnak megfelelően.
Ezek szerint - ha nem csal a matektudásom -, akkor a WD SN820 4TB-nek a TBW értéke kb. 600TB lehet. Ami viszont csak a negyede a testvér SN850X-ének.
-
abrtom87
aktív tag
Az roppant érdekes ha nem tudnak róla, amikor még a weboldalukon is világosan le van írva hogy jár, lásd adattörlő kód. Ahol ha pár éve történt a vásárlás, illetve nem 2022 előtt hanem azután, akkor eleve mellékelni kellett volna adattörlő kódot, vagy az SSD csomagolásán, vagy a számlán feltüntetve.
Na ezért nem szeretem az elő emberes ügyfélszolgálat válaszait, mert jellemzően mellébeszélnek és hazudoznak, teljesen hülyének nézik vásárlót, ennél még AI is jobb és korrektebb (Alzánál Aizee szintens)...
Ha kezeli ADATA SSD ToolBox, akkor igen, Secure Erase, ami biztosabb és jóval gyorsabb módszer, mint a feleslegesen 3x törlő CECE.
Barmilyen gepbe dugom, formazom, lassu. Ilyen 3 MB/s sebesseggel megy maximum
Tehát volt gyorsformázás és az sem oldott meg?
Meghajtóoptimalizálás sem?Semmi sem segített sajnos.
-
King Unique
titán
Köszi mindenkinek!
Alzat hivtam a kod miatt, ok nem tudnak rola hogy kene adni. Adata toolt megprobalom holnap.
Meghibasodas: lelassult! A hd sentinel 100%-nak irja, nincs szektorhiba, semmi. Barmilyen gepbe dugom, formazom, lassu. Ilyen 3 MB/s sebesseggel megy maximum. Nem lattam meg ilyetCsaladi kepek vannak rajta, nem szeretnem ha valaki visszaallitana oket.
Az roppant érdekes ha nem tudnak róla, amikor még a weboldalukon is világosan le van írva hogy jár, lásd adattörlő kód. Ahol ha pár éve történt a vásárlás, illetve nem 2022 előtt hanem azután, akkor eleve mellékelni kellett volna adattörlő kódot, vagy az SSD csomagolásán, vagy a számlán feltüntetve.
Na ezért nem szeretem az elő emberes ügyfélszolgálat válaszait, mert jellemzően mellébeszélnek és hazudoznak, teljesen hülyének nézik vásárlót, ennél még AI is jobb és korrektebb (Alzánál Aizee szintens)...
Ha kezeli ADATA SSD ToolBox, akkor igen, Secure Erase, ami biztosabb és jóval gyorsabb módszer, mint a feleslegesen 3x törlő CECE.
Barmilyen gepbe dugom, formazom, lassu. Ilyen 3 MB/s sebesseggel megy maximum
Tehát volt gyorsformázás és az sem oldott meg?
Meghajtóoptimalizálás sem? -
abrtom87
aktív tag
Köszi mindenkinek!
Alzat hivtam a kod miatt, ok nem tudnak rola hogy kene adni. Adata toolt megprobalom holnap.
Meghibasodas: lelassult! A hd sentinel 100%-nak irja, nincs szektorhiba, semmi. Barmilyen gepbe dugom, formazom, lassu. Ilyen 3 MB/s sebesseggel megy maximum. Nem lattam meg ilyetCsaladi kepek vannak rajta, nem szeretnem ha valaki visszaallitana oket.
-
gaben22
őstag
Attól függ mit akarsz elrejteni. Secure Erase standard ATA command gyártóspecifikus firmware implementáció függő, valamelyik végigírja a disket, valamelyik csak kiüti a disk belső kulcsát (pretty promise). Ha a Bitcoin milliárdjaidat akarod elrejteni, akkor egyik se jó, mert nem tudod pontosan mit csinál hisz nem open source. Hányszor vágja felül őket, backupolt kulcsokat is felülvágja-e, spare area-val mi van.... Disk felülírása szintúgy nem elég, mert a spare areahoz csak a firmware fér hozzá, oprendszer nem így azt megint nem tudod felülírni. Szóval attól függ. Arch Linuxot használok, nekik van egy jó leírásuk a témában. Ha "olyat" akarsz elrejeteni akkor:

-
King Unique
titán
Van egy adata Sc610-em. Elkezdett meghibásodni, ezert garanciaztatnam az Alzanal.
A nagykalapács használata nyilván nem opció, mert akkor ugrik a garanciális csere...
De amúgy nem is feltétlen szükséges, mert ugye ott van a Secure Erase, aztán adatterület felülírása 0-kkal, stb., már az utóbbi után sem találnak semmit az adatmentő programok. -
csixy
addikt
csak gariba úgy nem veszik vissza

Ja az igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
60266 - 60201
60266 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Adattárolás
- SSD kibeszélő
- (kiemelt téma)
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- LG UltraFine 32UN880P-B IPS Monitor! 3840x2160 / DCI-P3 95% / Type-C/ FreeSync
- Apple MacBook Pro 14 M2 Pro (2023) 16GB / 500GB SSD / 16 magos GPU Karcmentes állapot, 86%-os ak
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- SK hynix 8 GB DDR4 2666 MHz SODIMM laptop RAM / Szàmla / Garancia Több darab
- Új! BRUTÁLIS! Erazer Beast X40 i9-14900HX RTX 4090 17" 240Hz QHD+ 64GB 2TB Magyarbill -1 év garancia
szép kis vihar kerekedett. pont a kötözködők miatt írtam eredetileg.

Pyttawrx