Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
veterán
thx.
Írtam aqua-nak is, írtak hogy segíteni próbálnak, de nem ígérnek semmit.
Adata-tól is jött válasz, ezek szerint a hibaüzenet ellenére megkapták amit küldtem. Próbáljam helyben intézni, ha nem megy akkor Taiwanba küldjem vissza nekik. -
roseA580
aktív tag
-
WiZARD
veterán
Sziasztok!
Adata gariztatásra gyártóval van lehetőség? (aqua.hu vásárlás)
RMA weblapon eu országok nincsenek, contact us formot nem küldi be, mert hibát ír...thx
-
csibe1
veterán
-
Zοltta
senior tag
válasz
Zοltta
üzenetére
Kicsit felment az ára
Samsung 990 PRO 2TB 2025. 12. 15. : 87 990 Ft
2026. 04. 19. : 115 990 Ft
Még időben döntöttem és azóta is remekül műkődik
-
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Én eddig úgy tudtam, hogy a Samsung termékek (legalábbis az SSD-k) csak Koreában készülnek. Lemaradtam valamiről?
HA-t böngészve láttam egy fórumtársat, aki ontja magából a Made in China és Made in Thailand 870 EVO SSD-ket. Eddig úgy tudtam, hogy ezek hamisítványnak számítanak. -
csoda
csendes tag
Sziasztok!
Elszallt total kuka ssd-rol (ADATA) van aki tud adatot menteni?
Jelentkezzen
Udv
Csoda -
yanna
addikt
Valaki nyisson már egy Hamis SSD kibeszélő topikot!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
csibe1
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Sajnos ez a helyzet.
Értékelendő a kolléga jószándéka, de sajnos nem jut el időben az információ ahova kellene. A másik verzió, hogy csakazértis megveszi, mert nehogy már más jobban tudja.
Aztán ha gond van majd akkor jön visítva, hogy meghalt az SSD.
Egy ideje már nem foglalkozok ilyen dolgokkal, mert nem érnek azok annyit;
meg amúgy is fontosabb a nyugalmam ezeknél a vackoknál.
-
pluto1969
aktív tag
válasz
csibe1
üzenetére
Ez oké, és mégis van pár butuska, aki bedől neki, és utána idejön panaszkodni, hogy nem működik valamiért jól az ssd. Ez olyan mint az Emag-os esetek, (nem az Emag a forgalmazó esetére vonatkozik) sokan bedőltek ott is, és jöttek panaszkodni. Ezt szerettem volna megelőzni.
-
-
pluto1969
aktív tag
Aliexpress árul most Samsung 990 pro nvme ssd-ket, a 4 TB verzio HUF 22,319 ft Amúgy az 1 TB és 2 TB verzio is pár száz forint különbséggel kapható. 1 TB HUF 21,437 és 2 TB 21,871 ft. Gondolom senkinek sem jutott eszébe venni belőlük.
-
Ezek sajna már eléggé vizuálisak is...
-
válasz
gaben22
üzenetére
Ez kb reális modern vasak esetén, de a modern vasak esetén is a kis 4k filek esetén számít a gyos elérés pld oprendszer boot esetén. Egy játék betöltődésénél a főmenig kb tökmindegy (szintén apró fileokból megy), később a szekvencionális nagy fileok esetén valamennyit számíthat, tehát egy game abszolút track indulás - 5-10mp késés, mire a konkrét bevetés megjelenik...kit is érdekel pár másodperc...
-
gaben22
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Valószínűleg a signal integrity miatt, ezen a szinten már számít mennyire van "messze" a CPU-tól az egyes slot, csak mint a top sebességű DDR5-nél is ha túlhúzod a CPU hűtőt elmehet a magas frekis jel a memória és a CPU között. Vagy visszaveszel a tempóból vagy lazítasz a CPU hűtő csavarjain. Van egy pármilliós oszcilloszkópom, abban is néhány trace-t "mesterségesen" meg kell hosszabbítsanak, hogy ugyanakkora utat kelljen megtenni midegyiknek a kiindulástól a célig hogy ne essen szét a signal integrity a célnál vagy más szavakkal lényegében ugyanakkora legyen az egyes trace-kben a impedancia (fotó Youtuberól van amúgy).

-
válasz
gaben22
üzenetére
Amúgy ki találta ezt ki
??, hogy az amúgyis forró VGA alá egy nyilván drága (drágább mint a sima SATA SSD) cuccot kell oda-aberrálni. A rendes hűtőborda néha elfér, desktop esetén valszeg, laptop esetén felejtős.
Nálam csak X99 lapon van M2 NVMe SSD, de az is csak azért mert ajándékba kaptam, magamnak nem is kellett volna, minek, a sima SATA SSD is bőven elegendő. -
gaben22
őstag
válasz
Vigneau
üzenetére
Csodák nincsenek, ha nagyon fingatod az SSD-t és/vagy a VGA forró levegője rámegy, akkor sajnos ez van. Ha támogatja az alaplapod a bifurcationt akkor lehet venni esetleg PCIE M.2 slot bővítőt, nekem az X870E Apexhez adott DIMM.2 bővítő is elég jelentős hőtömeggel bír, PCIE esetén még jobbak a lehetőségek, mert akár aktív hűtés is rámehet vagy a ház alsó ventijei pont telibe tudják fújni a bordát.
-
-
HantekDSO
aktív tag
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Én ilyeneket használok: [link] - tökéletes!
-
kisbalazs83
aktív tag
Sziasztok,
Adata Legend 900-hoz van egy felragasztható "hűtő" lap. Azt érdemes felrakni rá, vagy mindegy, mert sokat nem ér?
Köszi! -
Soma01
veterán
Köszi.
Ezek szerint usb-sata vezető függő. Na, egy próbát teszek akkor. -
-
hotkar
senior tag
válasz
Soma01
üzenetére
Én 2 évvel ezelőtt próbáltam, a Samsung Magician csak nézett rá nagy boci szemekkel, és még a legalapvetőbb dolgokat (pl. firmware verzió) sem olvasta ki.
Aztán amikor be lett szerelve a notiba, mindjárt megvilágosodott, és sikerült a frissítés.Lehet, hogy ez a külső ház típusától is függ.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Samsung 870 EVO ssd firmware-t lehet usb csatlakozáson keresztül is frissíteni? -
Biga123
addikt
-
HaZsolt
őstag
válasz
gaben22
üzenetére
Kikerestem, az alapján 1db vga és a 2db ssd maxos sávszéllel menne, de mivel annyira nem értek hozzá, kérlek erősíts meg.
-
HaZsolt
őstag
Ebben a kérdésben itt tudtok segíteni?
-
-
Parano1d
aktív tag
válasz
Graphics
üzenetére
Adattárolásra volt használva, nem rendszer volt rajta.
Rendszert úgy értem, hogy valami progi, vagy víros folyamatosan használta a meghajtót. Jellemzően fájlcserlő alkalmazás miatt volt használva, akár az is lehetett a ludas, de ez így utólag már úgysem fog kiderülni.
-
válasz
Parano1d
üzenetére
Hát ekkora mértékű írás az brutális viszont. Mármint ahhoz napi szinten kellett baromi sok adatot ráírni. Rendszer nem lakja le ennyire.
Lehet tudni mire volt használva?
Alapból szerintem nem egy magas írástűrésű cucc. 400TBW van megadva a 2TB-os modellnek, ez egy QLC-s ssd.
-
Parano1d
aktív tag
válasz
Graphics
üzenetére
6.4-es volt.
CDF annyi plusz infot adott, hogy a NAND írás extrém mértékű volt ezen a meghajtón. (1.9 Petabyte nagyságrendileg).
Jelenleg nem látszik, hogy bármilyen folyamat használná alaphelyzetben a meghajtót. Szóval gondolom valamelyik korábbi rendszer lakta le.
Bár nem tudom mennyit jelent ez, hibátlanul működik amúgy, és gyanítom már jó ideje (talán több éve 0%-os) -
válasz
Parano1d
üzenetére
Csak a leghasznosabb infó maradt le.
Melyik Hds?
fejlec miért került levagasra? 
Anélkül nehéz mit mondani.
Nézd meg CrystalDiskInfoval is. Mert a Hds nem ismer minden ssdt.
Nekem azaz ötletem, hogy a program nem ismeri ezt az SSD-t.
( A400-asokon létfontosságú adatot nem tárolj viszont).
-
Parano1d
aktív tag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszi mindenkinek aki reagált!
Optimalizálás javított a sebességen. TRIM aktív volt, szóval nem az volt a gond.
@riki kábelt is cseréltem már korábban, meg tápot, sőt gépet is alatta. Amúgy is viszonylag jó minőségű tápok voltak alatta, jelenleg egy Be quiet, előtte FSP.
A többi SSD állapota ne tévesszen meg, a 88%-os pl több mint 1000 napos üzemidővel megy, meg az írási mennyiség is triplája a Transcend SSD-nek. Azt gondolom az normális kategória.@Pyttawrx nincs új fw, én is azt próbáltam először.
@meri nyilván lehet, csak furcsa.
-
Parano1d
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete mi van ezzel az SSD-vel?

Mint látható 0%-os a kondíciója, és amúgy tetű lassú is.
Egyedül a szekvenciális olvasási értékek jók, de a randondom olvasás már csak pár Mb/s, az írási értékek típustól függetlenül szintén nagyon gyengék:
Ezt leszámítva teljesen hibátlan, semmi hibás szektor. Másfelől az írási mennyiség egyáltalán nem indokolja, hogy ilyen állapotúnak gondolja a rendszer. (szerintem) -
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
asus b650m-k prime alaplap (friss bios)
samsung 980ssdvettunk bele egy masodik samsung 9100pro ssd-t es nem latja meg a bios-ban sem, mi lehet az oka?
-
válasz
csibe1
üzenetére
Nálam HUANANZHI X99 -TF (TPM, secure-boot fene tudja van-e, nem használom Win11- hez sem). Szerencsém volt, megtartottam az ECC RAMokat, most az van benne(4x8GB).
Kicsit drágább, de ma már jobban megéri az X299(ebbe került a 4x16GB Viper), TPM2 már asszem van, de ebben sem használom, minek is. Meg hát kavarni kéne az UEFIben reboot esetén, mivel retró oprendszerek is vannak rajta, és Linux, ezek rühellik az ilyen MS által megkövetelt ostobaságokat.NVMe SSD- t meg csak X99- ben használok, X299 esetén mellőztem, nekem nem is kell, meghát 10 SATA port van, nemrég pakoltam bele egy +SSD- t, nem kellett a 3slotos monumentális félretró videót kiemelgetni, hogy hozzáférjek az NVMe slothoz.
-
csibe1
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Azért volt a kínai emoji, Smáj Lee

Gondolkodtam mostanában én is az X99-es alaplapon, mert most X79-es van.
A "kedves" kiadók úgy gondolták, hogy kell a TPM, meg a boot sector módosítás a Warzone-hoz.
Egy ideje nem játszottam, szóval meglepi volt.
Aliexpressen látni X99-es TPM-es alaplapokat, de sima DDR4-es RAM foglalattal. HUANANZHI X99 CD4 LGA 2011-3 XEON X99 Motherboard with TPM2.0 support Intel E5 V3 V4 DDR4 RECC NON-ECC Memory NVME
Az ECC-s RAM-nak jobban örültem volna, hátha olcsóbb.
-
omfgk
veterán
válasz
DJZoliboy
üzenetére
* When either M.2_2 or M.2_3 slot is operating, PCIEX16_1 will run x8.
** M.2_2 and M.2_3 slot will be disabled while using the AMD Ryzen™ 8000 Series Desktop Processors.
*** M.2_4 slot shares bandwidth with PCIEX16(G4). When PCIEX16(G4) slot is operating, M.2_4 will be disabled.2-es vagy 3-as bármelyike felezi a fősínt.
Bármelyikbe bármit teszel. -
DJZoliboy
aktív tag
Az lenne még a kérdésem: hogy 2 nvme gen 4es ssd felezné e a B850 chipsetben a GPU szorzot? tehát 16x rol 8xra? vagy hogy tegyem h ne felezze le?
-
csibe1
veterán
válasz
varmi2
üzenetére
Az NVMe meghajtóknak, mint a SATA meghajtóknak is van átmeneti tárolója.
Ezt hívják DRAM-nak, ha jól emlékszem.
Minél nagyobb (ha van), annál később lesz lassulás például másolásnál.
Átlagos használatnál, játéknál ez nem feltűnő.Az más kérdés, hogy én nem egy meghajtóra telepítem a rendszert meg a játékokat.
-
-
DJZoliboy
aktív tag
Másik kérdés meg hogy Gen 4be ugyanigy gamere rendszerre stb melyik volna elönyösebb a wd sn850x vagy az sn 7100?
-
DJZoliboy
aktív tag
NVMe SSD.nél mennyire fontos a magas Dram mondjuk ha op rendszer alatt meg game alatt van használva meg ugy összeségében?
-
solyom76
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nehézkesen,de talán megoldja..
Köszönöm.. -
solyom76
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Bitlocker...
Eladtam,mert nem kellett,akartam formaztatni,mert az a tuti,de majd ő megoldja küldjem csak..Hat ez a sztori.. -
King Unique
titán
válasz
solyom76
üzenetére
Bővebben?

Nem lett leírva, csak tippelni lehet hogy vsz windowsos PC, ahol a meghajtónál jelszót kér = titkosítás feloldásához kéri, ami standard Bitlocker vagy BitLocker alapú eszköztitkosítás használatára utal. Ahol ha Microsoft-fiókkal volt használva a Windows, akkor a Microsoft-fiókban megtalálható a feloldáshoz szükséges helyreállítási kulcs.
De ez így megint életszerűtlen, mert úgy adod el hogy rajta a rendszer és minden, nem lett előtte törölve az SSD, ha törölve lett akkor meg eleve nem kérne semmilyen BitLocker jelszót...
Másik a hardveres titkosítás, pl. BIOS-ban beállított jelszó, de akkor meg hozzá sem lehetne férni másik PC-ben az SSD-hez, vagy max. csak a linkelt bejegyzésben részletezett módon és a jelsó ismeretében.
Ha csak BitLocker, akkor azt az új tulaj tudja törölni a Windows telepítésénél és a telepített Windows alól is a lemezkezelőben.
Ha hardveres titkosítás BIOS-ban beállított jelszó vagy egyéb módszerrel, az már macerásabb, meg pláne ha nem ismert a jelszó. -
solyom76
senior tag
Sziasztok. Segitsetek légyszíves.
Samsung ssd ki lett véve a gépből,eladva és most jelszót kér,nem értem miért mikor nálam nem lett semmi beállítva..Köszönöm -
Crvsh3R
senior tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
SANDISK Dashboard
WD fül alatt -
Dare2Live
félisten
WD SSD esetén mi a központi sw (Samsung magican megfelelője)
Régen volt a dashboard de WD azt mondja, hogy az már nem supported.btw Western Digital Kitfox az aszondja nem támogatott az SN770
meg az SN850
Alapvetően lehet elégedett vagyok WDvel, de SW vonalon Samsung mérföldekkel jobb. pl nem kell keresnem mit kéne letölteni.
-
-
válasz
DJZoliboy
üzenetére
Jósolni nem tudunk, hogy mennyit bírnak.
Nagymennyiségű adattárolásra még mindig a HDD lesz a nyerő.
Főleg a mostani árak mellett.
Ha mindenképp SSD-t akarsz venni, akkor újan ez most nagyon nem éri meg. Esetleg hardverapron nézz körbe.
De pár adat hiányzik... SATA, m.2 SATA, m.2 NVME kell esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- iPhone 17 256GB - BONTATLAN - (3év)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Razer Kraken V4 X RGB Gaming Headset
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

??, hogy az amúgyis forró VGA alá egy nyilván drága (drágább mint a sima SATA SSD) cuccot kell oda-aberrálni. A rendes hűtőborda néha elfér, desktop esetén valszeg, laptop esetén felejtős.