Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel909
addikt
ugye nektek sem látszik semmi ilyen szép időben a kijelzőn? vagy csak engem (minket) örvendeztetett meg a HTC ezzel a nagyszerű kijelzővel?

amúgy white témával tűrhetőbb..
-
-
törölt tag
válasz
dejaris
üzenetére
Egy kis kijelzős telefonba viszont nem kéne hogy létfontosságú legyen a csúcshardver, mert 4" környékén 720p-nél nagyobb felbontású kijelző nem kerül bele úgysem, annak a meghajtására meg bőven elég tavalyi SoC. Ugyan olyan szépen elfut rajta minden, mint egy 5"-es flagship telefonon. Szerintem jogtalan elvárás a gyártókkal szemben, hogy 4" körüli legyen a flagship telefonjuk, amikor 5"-en mindent élvezetesebb csinálni. Annyi a hátránya, hogy 1 kézzel nem lehet átérni, de az emberek ezen hajlandóak túltenni magukat. A kis kijelzőt preferálóknak Továbbra is ott az iphone, wp8-ból a HTC 8X, androidból meg végtelen a választék.
-
dejaris
addikt
válasz
tybsen
üzenetére
Szép is lenne, ha így lenne. Csak hát aki kiskijelzőst akar az egyáltalán nem kap csúcs belsővel rendelkező készüléket. És a társaság nagyja ezen kesereg, hogy ez nem normális hogy nagykijelző=felsőkategoria. A laptopos fórumokban nincsen vita a kijelzőmérettel kapcsolatban

-
AMD Power
titán
Lassan úgy néz ki,hogy bővülni fog nálunk a Nokia Lumia család. Párom gyerkőce szerelmes lett az Lumia 520-ba és jövő héten be is fogunk szerezni egyet , úgy néz ki.

-
tybsen
addikt
Mindenhol elojon ez a kijelzomeret-tema, hogy milyen nagyok a telefonok es hogy nehany felhasznalo ezt milyen nehezen birja elviselni es feldolgozni. Minden topikot tele kell szemetelni ezzel persze (windows szakmai, off tilos, hurra), ahol szoba kerul egy 5" vagy nagyobb eszkoz. Ilyenkor sokakbol kikivankozik, hogy mennyire borzaszto, hogy - bar nekik nincs erre szukseguk - de megis gyartanak ilyet, mennyire rossz az irany, meg a vilag, es egyebkent is hogyan lehet, hogy ez barkinek is megfelel. Biztosan nem azert vesz valaki ekkora meretet, mert erre lenne szuksege, hanem mert divat, meg meno, stb.
Elkepeszto, hogy ilyen gondolatok vannak a fejekben.. Egyszeruen nem kell vasarolni es kesz. En sem magyarazok a hentesnel, hogy nem szeretem a marhagyomrot, egyszeruen nem erdekel, hogy masok megeszik, en nem szeretem (ettol meg lehet finom). Eleg szokatlan volna kinevetni valakit, mert marhagyomrot vesz - vagy tagra nyilt szemekkel csodalkozva magyarazni, hogy nem ertem, miert vesz valaki ilyesmit, amikor en mindig valami mast veszek es az mennyire jo. Vagy ujjal mutogatni azokra, akik csirkeszarnyat kernek es osszesugni, hogy milyen durva, mikozben en csirkemellet veszek.
Fontos lenne megerteni, hogy eltero felhasznaloi szokasok leteznek es ha valaki nem telefonalasra hasznalja leginkabb azt az eszkozt,hanem pl. bongeszesre, akkor miert ne lehetne akar 6" is? Csak azert, mert nehany ember furcsanak tartja es nevet ezen? Zsebbe siman befer egy ekkora cucc - ha pedig telefonalni kell rola, akkor azt is lehet. Telefonnak nevezni ezeket mar regota nem helytallo. En peldaul sokat vagyok uton, nekem kifejezetten elony egy nagy kijelzos keszulek - ha telefonalok is, akkor azt autobol teszem kihangositva az esetek nagy reszeben. Egyebkent meg mindenre kivalo egy nagy kijelzo. Nyilvan en is orulnek, ha fel lehetne tekerni vagy ossze lehetne hajtani egy 7" kijelzot, akkor kenyelmesebb lenne. Vagy keskenyebb keret, ahogy irtatok, stb - teljesen egyetertek. De en peldaul nagyon nehezen tudok 4" keszuleket hasznalni (ami masoknak peldaul annyira kivanatos meret, hogy mindenki kezeben ezt szeretnek latni). Van ceges telefonom is, az egy gombokkal rendelkezo cucc es telefonalasra kivalo - kicsi, keskeny, kenyelmes tartani, konnyu,birja az akksi, stb. De meg kell erteni, hogy nyilvan masra hasznalom, mint a privat keszulekemet. A privat telefonom helyett pedig nem akarok 2 eszkozt magammal hurcolni (mini kijelzos telefon+ tablet). Ilyen egyszeru, hogy miert van szukseg ekkora eszkozokre.
-
-
btudos
nagyúr
válasz
Воланд
üzenetére
Magyarazhatod neki, O eldontotte hogy az MS szar, es pont, ugy meg nehez belatni hogy lenyegesen komolyabb okoszisztema van az Xbox mogott.
Oppenheimer: Hiaba jelentenek be ilyen-olyan kozossegi dolgokat, a letezo xbox live akkor is nagy elonybol indul, amit nem tudnak behozni.
-
törölt tag
válasz
dejaris
üzenetére
Fogadni mernék rá, hogy a next-gen ütközetben a Sony fölényesen nyerni fog.
(#16070) Mister_X: Hát igen ez is egy vicces dolog.
WP8-on az agyondicsért integrált Officeban a Word olyan objektumokat nem tud megjeleníteni, amiket Androidon az ingyenes Office appok igen.
Jobb a 10k értékű WVGA kijelzős Huawei tabletemen elolvasni egy doksit, mint a 8X-en, és nem a mérete miatt.De tudjuk, hogy gyengébb lesz 600 GFLOPSszal és lassabb a memóriája (DDR3 vs DDR5). Nem hinném, hogy szolgáltatásokban sokkal többet tudna nyújtani az MS, mint a Sony. Akkor lehet esélyük, ha árban nagyon a Sony alá mennek.
-
törölt tag
Letöröltem 1-2 hete a Skype-ot, mert felbaszott, hogy minden üzenetet sokszor kézbesít. Tegnap újra feltelepítettem, kíváncsi voltam változott-e. Hát nem változott, most jött meg egy április 3-ai üzenet. Szép munka Microsoft!
Azt hiszem be kéne zárni minden divíziójukat és csak az Office-al foglalkozó részleget meghagyni. Máshoz nem értenek.
-
Mister_X
nagyúr
Aztarohadt, de komoly a Microsoft Transalator
Van neki kamera módja, beállítottam angol->magyarra és próbaképpen rászegeztem egy GameStarra. Az állam leesett, pöpec térbeli AR megoldással kiírta az eredeti fölé, hogy "hív a kötelesség: modern hadviselés 2" 
-
StLui
veterán
válasz
mukibuci
üzenetére
"szomszédom is azért vett samut mert nagy a kijelzője.."
"csak felvázoltam h mi kell a népnek. mire "harapnak" az átlag júzerek."De itt a méretről volt szó elsősorban. Én meg ilyet nem tapasztaltam.
Az mondjuk megint más, hogy sokan csak kínlódnak a tapis telefonokkal, mert nem kapnak nem tapist. Persze itt nem a fiatalokról beszélek. -
no1r
őstag
sziasztok!
biztos lerágott csont már a következő kérdésem, de ha nem haragszotok meg nem olvasnék annyit vissza, a fórumon belüli keresés meg hirtelen nem hozott most eredményt

gondolkozom az androidról WP8-ra való váltáson és érdekelne, hogy mik lennének az első és legfontosabb teendőim ha ezt meglépem. igazából bármi basic useful információ lehet ez, , kezdve attól hogy mi működik másképp, egészen odáig hogy a cuccaimat droidról hogyan tudom átvinni majd WP-re (mi az amit át tudok mi az ami nem stb).ami kimondottan érdekelne, hogy pontosan hogyan is van ez a CalDav meg CardDav-os dolog? gondolok itt a gmail szinkronizációra. valahol mintha azt olvastam volna, hogy új accountnál már nem engedélyezett, amíg az MS meg nem oldja és így akkor csak a régi accountokra lehet visszavarázsolni a google (köztük gmail) syncet...
illetve. volt nekem már régebben egy Windows Live ID-m még Messengerhez (ugyanaz mint a gmailos címem), és megpróbáltam beimportálni a gmail cuccaimat. kontaktlista sikerült is, ez gondolom később a telón is simán menne. viszont a gmailról a levelek átirányítása valamiért nem működik. POP be van állítva gmailon is, outlookban is... esetleg valakinek van erre valami ötlete?másik dolog ami még nagyon érdekelne: a push notikról mi a tapasztalatotok? elég sokat használnék gtalkot és vibert is. működnek rendesen ezek a funkciók?
előre is köszönöm szépen a válaszokat!
-
StLui
veterán
válasz
daniel909
üzenetére
Az átlag tuti nem a nagy képernyőre harap, egy embernél láttam eddig életemben 4"-nál nagyobb telefont. Nyilván van több, de közel sem ez az átlag.
Az én 920-as telefonomtól dobnak egy hátast, mármint a mérete miatt. (amúgy senkit nem is érdekelt, még ránézés szintjén sem) -
Gaborking
tag
Jól gondolom hogy a T-mobil által kiadott Mobilvásárlás nevű program csak T-mobilos telefonon használható?

-
válasz
xperiasigi
üzenetére
lány kollégám is azért nem nokiát vett, mert nem elég nagy a kijelzője...
-
legiaap
félisten
válasz
xperiasigi
üzenetére
-
polonic
félisten
Mi ez a szó, hoyg phablet. Idióta dolog.

-
pzstm
titán
válasz
xperiasigi
üzenetére
-
válasz
xperiasigi
üzenetére
ebből talán vennék is egyet

-
xperiasigi
őstag
-
legiaap
félisten
Mintha valaki korábban kérdezte volna hogy lehet kikapcsolni, hogy ne jelezzen állandóan a születésnapokra a telefon.
Megoldás rá, hogy a calendar, settings-ben kapcsoljuk ki a szülinapos részt.
Viszont azt meg lehet oldani, hogy lássam a szülinapokat, csak ne jelezzen? -
pushalias
addikt
Nem hogy stabil, de még némi szolid növekedés is van. Ennek részben az is lehet az oka, hogy az OEM-ek kezdenek rájönni, az érintőképernyős cuccokhoz adott W8 előnyeit felfedezik a júzerek, míg a "hagyományos" ultrabook júzerei elégedetlenkednek.
(#16035) mukibuci A 200 millió nekem is vad, de a Nokia még csak most kezdi kóstolgatni a mid-low kategóriát, ahol sok minden eldőlhet, mert a WP eddig az olcsó szegmensben jóformán nem létezett csak a 3. világban.
-
pzstm
titán
válasz
AMD Power
üzenetére
a lényeg az, hogy ha kicsit utánaszámolunk akkor már most látni, hogy több Lumia-t adtak el mint a karácsonyi szezonban...ami bizony figyelemre méltó eredmény...

Az MS jelentéshez meg nem tudom mit szólnak azok, akik állandóan szapulják...pláne hogy nemrégi kijött az a nagyszerű elemzés, hogy hanyatlik a PC piac, és valami igen magas kétszámjegyű mínuszra emlékszem....akkor gondolkodjunk el, hogy egy ennyire hanyatlásos időszakban a Windows részleg stabil tudott maradni akkor bizony mindenki beláthatja, hogy rengeteg hülyeséget adott el nekünk nagyon sok "szakmai" blog is.....
Bár ez már megszokható...sőt ezek az MS csődbe megy cikkek simán elrakhatóak későbbre aztán elég csak a dátumot átírni rajta....egy ideje már csak ez megy

-
pushalias
addikt
válasz
Mister_X
üzenetére
Jó, persze, a portfolio.hu az az indexes portfólió tagja, és abban nem ritka, hogy a cím éppen az ellenkezőjét sugallja, mint ami aztán a cikkben van. Sajnos az indextől távozott a krém az elbulvárosodás miatt, és ez tovább rontotta a „minőség”-et.
(#16027) woland_y2k MS lassan 10 éve megy folyamatosan csődbe. Bár most jut eszembe, először valamikor 1997 körül kezdték el mondogatni, hogy jön a NetPC, és a kutya sem fog venni Vindózt, aztán a Thin Client is bő 15 éve örök reménység a Darth Gates elleni örök küzdelemben.
BTW átnéztem a Linux - abszolút kezdőknek topikba. Semmi mást nem kell csinálni, csak elolvasni 50-100 hozzászólást, és azonnal rájöhet bárki, miért megrendíthetetlen a Gonoszt Birodalma, és ezen nincs az a Steam, ami segít.
-
bolygo85
tag
válasz
btudos
üzenetére
Köszönöm ez tényleg arról szól ami engem érdekelt!

WP8 mobilok megjelenése úgy érzem nekem is kedvez mivel lenyomja rendesen a Lumia 800 árát újonnan vagy akár használtan(felmerülhet az emberekben minek ilyet venni mikor van már jobb pl.nekem ez tetszik, olcsóbb,amire én használnám bőven elég!)
Az új WP8-as mobilok igaz hogy jobbak mint tudás és támogatás terén de én személy szerint nem használnám ki a sok pluszt amiket belepakoltak

Azért a Nokia igazán bele tehette volna a 7.8 frissítésbe az egyszerűbb egyéni csengőhang beállítást és a Bluetooth fájl szabadon oda vissza küldését!
-
Воланд
titán
-
AMD Power
titán
Ehhez mit szóltok?
Eközben az okostelefonok értékesítéseiből származó bevételek, amire a vállalat fordulatot megcélzó stratégiája épül, kismértékben, 2%-kal felülmúlták a várakozásokat. A Windows operációs rendszerrel piacra dobott új Lumia okostelefonoknak köszönhetően az átlagos értékesítési ár több mint 30%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.
Az értékesítések volumene a felére csökkent, a Lumia-telefonok eladásai egyelőre még nem tudják ellentételezni a Symbian leépítése miatt hanyatló értékesítéseket. A Nokia a Microsofttal szövetkezett a mobilpiaci offenzívájában és Windows operációs rendszerrel ellátott okostelefonokat dobott piacra. A két cég közös célja, hogy a harmadik nagy ökoszisztémává váljon a globális mobilpiacon, de ez egyelőre még várat magára.
-
bolygo85
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
az a helyzet hogy még WP7-el sincs sok tapasztalatom így összehasonlítási alapom sincs ismerősömnek van és megtetszett a mobil formavilága és tudása sem rossz

-
bolygo85
tag
Üdv Nokia Lumia 800 mobilt szeretnék venni a közeljövőbe kérdés akinek lenne ilyen készüléke leírná jók/rossz tulajdonságait minden érdekel köszönöm

-
f.pee
csendes tag
Sziasztok!
Emailek szinkronizálásánál gmail fiók esetén megoldható, hogy elemek érkezésekor szinkronizáljon? Windowslive-os email címnél van ilyen lehetőség, viszont gmail esetén nekem nem ajánlotta fel, csak 15 perc, 1 óra, 2 óra és manuális lehetőség van. -
Mister_X
nagyúr
Aztarohadt, tényleg ennyire bugos a rendszer?
Hozzáadtam a netkártyámat, amin 1493Ft volt, gondoltam elshoppingolom. Megvettem a Glydert is. Rá kellett néznem netbankban a főszámlámra és az összesítóben látom mindhármat és a netkártyám számláján 1273Ft elérhető és 230Ft zárolt. A számlatörténetben sincs -235Ft levonás/zárolás. Nem panaszkodom, minfjárt veszek még valamit 
-
dejaris
addikt
válasz
btudos
üzenetére
Azert ez tulzas, hogy gyorsabb volt. Eleg nyugodtan elvoltam eddig, de most mar kezd felmenni a pumpa. Foleg, hogy most rajottem mivel lehet "elovarazsolni" az other content bugot: ha valami szerencsetlenseg folytan egy podcast-et nem tud letolteni, es valamikor maskor ujbol inditom a letoltest akkor a mar megkezdett fajlreszlet szepen ott marad es a rendszer b@szik kikukazni. Ugyan ezt eljatsza a videok, kepek feltoltesenel is
Es ezt nem kepes megoldani az MS fel eve? Vagy ha tudtak jol, hogy szar, akkor nem voltak kepesek felemelni a rendszerkovetelmenyeket 8GB-ra? A wp7-es tapasztalataimbol tgondoltam, hogy az MS-nel jol belovik a rendszer-kovetelemyeket, es gondoltam eleg lesz a mindennapos hasznalatra 4GB+SD. A HTC meg azert rohadna meg, mert nem voltak kepesek letesztelni, hogy mit adnak ki, es belesz@rnak egyebkent is az egeszbe ugy teljesen. Erdekes a Nokia meg az 520-asbol sem sajnalta ki a hattertarat, sot megcsinaltak a storage checket es most ezt a terkepes dolgot is.
Remelem kidobjak mar azt a nyamvadt catwalkot es lemegy az ara a hasznalt 920-asnak. -
mirci18
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Nyitottam fiókot pár napja ahhoz regisztráltam telefonon keresztül a bankkártyát mit kelett volna még tennem webes felületen miért látja azt hogy nincs semmi regisztrálva hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Szólánc.
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- SSD kibeszélő
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
- Nokia 4.2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3915, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Van neki kamera módja, beállítottam angol->magyarra és próbaképpen rászegeztem egy GameStarra. Az állam leesett, pöpec térbeli AR megoldással kiírta az eredeti fölé, hogy "hív a kötelesség: modern hadviselés 2" 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Es ezt nem kepes megoldani az MS fel eve? Vagy ha tudtak jol, hogy szar, akkor nem voltak kepesek felemelni a rendszerkovetelmenyeket 8GB-ra? A wp7-es tapasztalataimbol tgondoltam, hogy az MS-nel jol belovik a rendszer-kovetelemyeket, es gondoltam eleg lesz a mindennapos hasznalatra 4GB+SD. A HTC meg azert rohadna meg, mert nem voltak kepesek letesztelni, hogy mit adnak ki, es belesz@rnak egyebkent is az egeszbe ugy teljesen. Erdekes a Nokia meg az 520-asbol sem sajnalta ki a hattertarat, sot megcsinaltak a storage checket es most ezt a terkepes dolgot is.