Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- iPhone topik
- Apple Watch
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Hirdetés
-
Az arcfelismerés miatt vizsgálják a Ryanairt
it Az ír adatvédelmi hatóság vizsgálatot kezdett a Ryanair és az arcfelismerés kapcsán.
-
Kipróbáltuk a Sharge mini napelemét
ma Ami a videóból kimaradt: Shargeek 170-hez való Power Bank Solar Panel.
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
karldergroße
senior tag
Tisztelt Nokiások! Korábban én is Nokiás voltam, még a symbian-os korban, az utolsó telefonom egy C7-es volt. Aztán kipróbáltam az Android-ot egy középkategóriás Samsung telefonnal, mit mondjak, életem legrosszabb telefonja volt. Az Android erőforrás-zabáló rendszerét nem vitte rendesen, akadt, fagyott, újraindult. Most újíthatok be a Vodafone-nál, és gondoltam, hogy vissza kellene térni a Nokiá-hoz, viszont ez új rendszert jelent - a wp-t. És ez ügyben már vannak kételyeim, ugyanis az android amellett, hogy egy pazarló és parasztvakító rendszer, kétségtelen előnyökkel és kényelmi funkciókkal is jár. Ezért szeretnék pár kérdést feltenni, amelyek nélkül nem igazán tudok meglenni, hogy ezeket meg lehet-e valahogy oldani a wp-rendszerben:
1. (a legfontosabb). Tud-e viszonylag egyszerűen (más eszköz közbeiktatása nélkül, folyamatosan) szinkronizálni a készülék Google-os dolgokkal (e-mail, naptár (különösen fontos lenne!!!), névjegyzék esetleg térkép)?
2. (Félek a wp-store szegényességétől...) Létezik-e normális menetrend alkalmazás a telefonra? (volán, bkv, vasút)
3. (a másik legfontosabb: a zene) Le tudja-e játszani a készülék a flac-file-okat? Ha nem, létezik-e normális letölthető lejátszó a store-ban? (pl. poweramp, winamp vagy vlc?) Igaz-e az, amit a gsmarena-honlapján közzétett korábbi kritikákban /pl. a 930-as/ lehetett olvasni, hogy az új Nokiáknak rossz az zenei audio-minősége? (Ezt műszerrel mérték be, több Lumia értékelésénél is ez jött ki) Ti hogy érzitek?
4. Megfelelő-e a naptár app, vagy van-e jó alternatíva helyette?
5. Javult-e a Nokia Térkép és az útvonaltervező? A régi elég furcsán kalauzolt...
6. Mennyire testreszabhatóak ezek a "csempék"? Le lehet őket részben takarítani? Igazából nem jönnek be...
Szóval félek egy kicsit a rendszertől. Az nem zavar, hogy a kritikák szerint ez csak egy közepes hardver, hisz a wp-nek valószínűleg messze nem kell annyi erőforrás, mint az androidnak, a symbianos c7 is gyorsabb volt, mint a fos samsung advance. Viszont a fenti kényelmi funkciókról nem szívesen mondanék le, mert nagyon sok átállással járna, ha azok nem működnének, valamint döntő a zenelejátszás (pl. a flac kezelése). A 830-as egyébként nagyon tetszik, igazán masszív és igényes készüléknek tűnik. Az ára se rossz előfizetéssel, mivel ANdroidból - ahhoz, hogy normálisan működjön - úgyis kénytelen lennék csúcskategóriás készüléket (sony Z2 v. 3, HTC M8, LG G3 stb.) venni, tehát a Nokia még spórolást is jelentene ebben az esetben. A jövő héttől köthetek új szerződést, ezért még van időm dönteni, nem szeretném elb--- , bocsánat rosszul dönteni. Köszönöm a segítségeket előre is! -
karldergroße
senior tag
Egy újabb kérdés: van gyárilag a wp-s készülékeken (pl. Lumiák) wi-fi-hotspot, tehát meg lehet osztani a mobilnetet wifin keresztül?
-
karldergroße
senior tag
válasz karldergroße #54111 üzenetére
Újabb kérdés, (mert nagyon akarom ezt a windows-os Nokiát
Milyen a billentyűzet a Lumiákon, képes-e "tanulni" (mint mondjuk az androidos swiftkey), képes-e előre megjósolni a következő szót az addigi fogalmazási szokások alapján - illetve lehet-e szükség esetén egyéb billentyűzetet letölteni rá?
-
karldergroße
senior tag
Újabb kérdés így vásárlás előtt: ha zenéket akarok feltenni a telefonra, akár a belső memóriába, akár az sd-kártyára, rám erőltet-e a rendszer valamilyen programot, vagy Lehet- a telefont ún. Mass Storage üzemmódban összekötni a számítógéppel?
-
karldergroße
senior tag
Folytatódik a kálvária, hogy wp vagy android: ennek eldöntéséhez kellene egy infó. Van Dropbox kliens wp - és?
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
válasz Bukk900 #54253 üzenetére
Köszi! Szóval azért nehéz a döntés, mert a Voda-nál ugyanazokkal a feltételekkel a Lumia 830 megvétele 80000 Ft-tal kedvezőbb lenne, mint egy Sony z3,vagy egy HTC m8. Márpedig ha az ember normálisan működő androidos telefont akár, muszáj a legjobbat megtenni, mert már a felső középkategória is laggol, mint állat. Ezért gondoltam a Nokiára, mert ott kaphatnék egy flottul menő készüléket, jóval olcsóbban, ráadásul szuper kamerával. Ráadásul én szerettem a Nokiát és a Symbiant is. A probléma viszont maga a rendszer: meg mindig nagyon kezdetleges az egész. Nincs normális alternatív zenelejátszó, flac-lejatszással. Nincs normális szinkronizálás gmail-nevjegyzékkel, naptárral. Kevés a jó app. Nem láttam egyáltalán elfogadható alternatív naptár - szoftvert. (az androidon ott a zseniális Business - calender). Szóval nem tudom:nagyon szeretnék Nokiát, nagyon szeretnék spórolni 80 lepedőt, de félek, hogy befürdök az egésszel és két évig nyögni valamit, amit az ember nem tud jól használni (így volt ez a gyalázatos Samsung Advance-szel is), szóval azt nem szeretném.
-
karldergroße
senior tag
válasz Alexios #54257 üzenetére
Nyilván nem állt módomban kipróbálni huzamosabb ideig wp - s készüléket. (ma nyomkodtam egyet az árkádban.) De valahol olvastam, ha elmentek egy névjegyét, az nem jelenik meg automatikusan a Gmail - fiókban, mint az androidnál. Nem tudom, igaz-e. Ugyanezt olvastam a naptárról. De ne legyen igazam...
-
karldergroße
senior tag
válasz bluemirage #54598 üzenetére
Moldova beteg - Kádár rajongó lett - de őt olvasni nem beteg dolog. Zseniális író - VOLT.
[ Szerkesztve ]
-
karldergroße
senior tag
válasz sz.balazs.95 #60139 üzenetére
A HTC - billentyűzet elsőrangú. A Samsung viszont egy csőd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- AliExpress tapasztalatok
- Mindent a StreamSharkról!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Iphone 6s 32GB /// 27%-os Áfás számla! + 6 hónap Garancia
- iPhone X 64GB Silver Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3705
- iPhone 12 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 86%/p3703
- iPhone 12 Pro 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 86%/p3702
- iPhone 11 Red 64Gb + ajándék 5db Prémium tok
Állásajánlatok