Hirdetés
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
Na kérem felraktam a Denimet 930-ra. Kamera indítás pazar, képminőség javult láthatóan.
-
cs1rk3
tag
Értem talán irok a prestigionak hátha van ott valaki 😊
-
cs1rk3
tag
sziasztok nemrég tulaja lettem egy prestigio 8500-as telefonak
egy kérdésem lenne mikor videot veszek fel akkor a videónak a fényereje elsötétül ez másnál is igy van vagy csak nálam??
A készenléti modban normális a fény mikor rögzitem akkor egy pillanatig jó utána sötét.
(videoba mikor rögzitem kb fél másodpercig jo a kép utána meg elsötétül) -
Burt1793
veterán
válasz
Partyface007
üzenetére
Értem, én s5-tel tudom itthon összehasonlítani a 930at. A 930 alapjáraton teljesen lagmentes, gyors. Az s5 is ugyanolyan gyors, csak meg-megröccen. De ez tényleg feledhető az esetek 99,99%-ban. A 930-nak hosszabbak az animációi, ezért nem tud gyorsabb lenni az s5-nél.
-
válasz
C0ny71
üzenetére
"Na ezért lehet kapni mindenféle telefont, különböző vas-sal."
Ez egyelőre sajnos csak az Android esetében teljesül.
Azaz ha valaki már "beállt" egy OS mögé, és az mondjuk nem Android, akkor már nem biztos, hogy meg tudja találni a számára (hardveresen) teljesen megfelelő mobilt.
Erre kiváló példa az, hogy jelenleg Snapdragon 800+-os WP egyedül a Lumia 930 van Európában, márpedig a One for Windows-ért nem szeretnék másik kontinensre költözni, hogy SD foglalatom legyen.
"Számomra a mobiltelefon kapcsolattartásra való, nálam az a legfontosabb szempont, hogy ezt stabilan ergonomikusan biztosítsa."
Ez teljesen rendben van.
De számomra pl. ez másodrangú egy okostelefonnál, nekem inkább a játszás, a böngészés és a kamera a szempont.#60491: Mert nincs ilyen mobil?

Ahogy fentebb írtam: 1520 nincs, 930 nuku microSD, One megint nincs.
Egyedül a 930 érhető el, de ott meg a tárhelyben kellene kompromisszumot kötnöm. -
C0ny71
csendes tag
Na ezért lehet kapni mindenféle telefont, különböző vas-sal. Mindenki szépen eldönti, neki mi a fontos a egy ilyen készülék esetében, és megveszi azt, amelyik a legmegfelelőbb neki. Természetesen ez minden esetben kompromisszumokkal jár.
Számomra a mobiltelefon kapcsolattartásra való, nálam az a legfontosabb szempont, hogy ezt stabilan ergonomikusan biztosítsa. -
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Ugye nem olvastad el azt a hozzászólást, amire reagáltam?

Szó nem volt az árkategóriáról, csak az erős(ebb) hardver szükségességéről, amire írtam, hogy attól még, hogy másnak felesleges az erős hardver, attól még baromira nem az, mert esetleg talán más ember másra is használná a mobilját az alap dolgokon kívül...

(#60485) C0ny71:
Én meg nem csak PC-n játszok, hanem mobilon is, és számomra a mostani S4 Pro-m (Lumia 820) már határeset néhány jobb játéknál.
És attól még, hogy számodra alkalmatlan játékra, attól még más számára igenis alkalmas rá... -
CJ4567
nagyúr
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
30 ezres telefon(Alcatel Pop C7, szolgáltatós verzió tehát 1GB ram) viszi az Asphalt 8-at Highon akadásmentesen
Vagy Tesco Op3n Dott, vagy még ide mehetne az összes MTK6582-es telefon ami 30-35 ezer. Tudom hogy nem WP. -
Blyan
félisten
válasz
Integrale
üzenetére
Értelemszerűen a multitask bitang gáz. De az általános működésre nincs panaszom, és tényleg nem tűnik lassabbnak a 920-nál, max annyival amit a fele RAM elvesz a lendületből. Az 520-nál jóval gyorsabb - mondjuk nem csoda a két SoC-t nézve..
A kamera olyan amilyen (fos
), ami hiányzik az a dupla kopp, meg az automata fényerő. -
Integrale
veterán
-
Partyface007
őstag
válasz
Burt1793
üzenetére
a melyik a jobb nehéz kérdés
az tény hogyha az alap oprendszer működéséről beszélgetünk akkor bizony a snapdragon 800 2GB RAM Adreno 330 ellenére a 830 folyamatossabb, Z1 C-nél simán a beállításokban a görgetésnél is éreztem 1-1 pici röccenést ami egy ilyen hardware-nél 4.3-as kijelzőn nagyon gáz
a 830-as fizikai méretét még szoknom kell de böngészni e-mailt olvasni sokkal kényelmesebb a nagyobb kijelzőn
wp-nek nyilván van hova fejlődnie ha az androidhoz hasonlítjuk mert bizony van pár hiányzó és idegesítő tulajdonsága (nem mintha mondjuk az androidnak ne lenne :-) ) de egyrészt már volt wp-m másrészt tudtam mire számíthatok..
mindenesetre összességéban nem bántam meg a váltást úgy érzem
hozzáteszem ha az idióta HTC tett volna English US nyelvet a 8X-be (Cortana Quiet Hours funkció miatt) akkor valószínűleg meg se veszem a Z1 C-t...
-
C0ny71
csendes tag
Hi!
Nem szeretnék senkinek a lelkébe taposni, de tényleg nem értem miért annyira fontos hogy milyen hardver (SOC) ketyeg a gépben!? Én is droid-tól menekültem a WP-re, és összességében meg vagyok elégedve vele. A fekete pontok max. az app-ok miatt járnak (nem tudok néhány dolgot megoldani vele, amit droid-dal egyszerű volt). Az hogy milyen vas dolgozik alatta lényegében teljesen lényegtelenné vált számomra. Amikor kiválasztottam a készüléket, voltak adott szempontok (kamera, akku, kivitel), amik befolyásolták a döntésem. Valóban létezik a "folytatás" üzenet pár másodpercig néhány esetben, de nem érdekel mert ez mindig ugyan annyi ideig tart, és tudom, hogy történik valami. A droid-os, "elindítom az alkalmazást és a rendszer pillanatnyi állapotától függően várakozok x ideig, úgy hogy nem tudom mi történik közben" után felüdülés a rendszer működése. Mindig tudok vele telefonálni, nem fordul olyan elő, hogy kicsörög, de a képernyő fekete marad és semmilyen interakcióra nem képes. Összességében egy nagyon jól és kényelmesen használható rendszer. Arra nem tudok ráizgulni, hogy egy app 1sec vagy 0.1 sec alatt indul el, az maradjon a geek-ek privilégiuma. A lényeg az, hogy elindul, és mindig ugyan úgy indul el. Szóval szeretem, és nem bántam meg a platform váltást. Olyannyira nem, hogy azóta a lányom droid-ját is lecseréltük, mert őt is megőrjítették a megmagyarázhatatlan akadások, fagyások.
Üdv!
-
spider23
senior tag
Üdv!
Tés 1020-on csináltam egy HR-t és mire mindent felrakott azt írta ki hogy DENIM. Ez most hogy van? Pedig úgy néz ki hogy még nem adták ki... Vagy mit nézek be?
-
Burt1793
veterán
válasz
mdraco
üzenetére
Azért nem rossz ez a telefon, sőt.

A mai bing-es háttér nagyon jól mutat ezen a szépszéges kijelzőn.
Nagyon jó a képe, ha statikus képet jelenít meg éppen, igaz sokat fogyaszt, de magas a fényereje is. Sokaknak foltos a háttérvilágítás, sőt integrale-nek még mozognak is az organikus fénykibocsátó diódák.
Nálam szép homogén és másoknál is. 
-
Burt1793
veterán
-
mdraco
őstag
Küldjétek el nekem a 930-at, nektek úgysem jó

-
Burt1793
veterán
Az 1520 nem is jött szóba, akkora tepsi nem fér el a zsebemben. Sokat telefonálok és mindig a szűk farmerzsebemben van a telefon. A 930 még kényelmes zsebben, az 1520 használhatatlan. Nem baj, legalább a 930 az egyetlen normál méretű csúcsteló, így sokáig tartja az árát.

-
-
Blyan
félisten
válasz
Burt1793
üzenetére
Amúgy igen, ez igaz. De a 930 eredeti megjelenése az Icon, még akkor került piacra, amikor ezek még az abszolút csúcsnak számított, igaz ez kb a 1520 is. Így értettem.
Amúgy érdekességképen megnéztem a GSMArena phone finder segítségével, a 2 Gig RAM és min FHD felbontású telefonokat (igaz akkor itt még az SoC-t nem néztem), gyártónként minimum 6-8 modell található, amióta a WP8.x létezik. Ezen a platformon meg van az említett kettő és a HTC-től az európában még nem forgalmazott M8 for Windows. Ennyit a felső-kategóriás választékról. És ne mondja senki, hogy ezen a platformon senki nem akar csúcsmodell vásárolni. Legfeljebb nem tud.

-
Blyan
félisten
válasz
Partyface007
üzenetére
Figyi, mikor koncentráltak egyáltalán a felső szegmensre? Feltűnt, hogy összesen kettő darab ténylegesen felső-kategóriás telefont tud felmutatni a WP8.x-es platform? 930-1520. Ennyit, 2012 óta.
Lehet felhozni a 920,925 meg 1020-at, de önmagukban nézve egyik sem felelt meg az akkori felső-kategóriának teljesítmény szempontjából.
-
törölt tag
válasz
Partyface007
üzenetére
Mondjuk nem csak a nagyobb teljesítmény miatt jók az új SoC-ok, hanem esetleg új funkciók, kisebb csíkszélesség, jobb energiagazdálkodás miatt is.
-
Burt1793
veterán
válasz
Partyface007
üzenetére
És melyik a jobb? Őszintén!
Az a baj, hogy csak a 930at ismerem igazán wp-s vonalon és ez nincs azon a szinten, ahol lennie kéne. A 830 lehet, hogy jó a kategóriájában. De az se olcsó és már mai szemmel is olcsóbb benne a hardver... -
Burt1793
veterán
válasz
Partyface007
üzenetére
Nincs jól optimalizálva, messze nem olyan gördülékeny a 930, mint a droidos csúcsmobilok. Messze. Az persze lehet, hogy egy snapi 400as mobil is olyan gördülékeny, mint a 930, de ez nem érdekel.
-
Partyface007
őstag
válasz
Integrale
üzenetére
igen valóban elmarad mert már van vagy nemsokára lesz telefon snapi 810-el meg 4GB RAM-al, és?
maga az OS játszi könnyedén fut snapi 400-on is max a játékok használják ki az erősebb hardvert
kvázi majdhogynem felesleges a 930 tudása is a felhasználók 90% -nak kb.
nyilván lesz utód de nem a felsőbb szegmensre koncentrálnak most jelen pillanatban ami teljesen érthető
ráadásul hogy ennyi új telefon jön ki snapi200-al arra lehet számítani a w10 is jól lesz optimalizálva különben már nem jönnének ki ennyire gyenge hardverrel pár hónappal a w10 kiadása elött....
-
Integrale
veterán
válasz
Partyface007
üzenetére
A konkurens csucsmodellektol elmarad, Nokia mercevel nezett csucskategoriatol szinten, es egy modell keves. Egy eves a modell, utodlasa lassu, sot meg hir szinten sem hallani rola semmit.
-
Burt1793
veterán
Köszi, ez nekem is kell.

Szerintem ne próbálkozzanak a felső/prémium kategóriával, ha csak olyat tudnak, mint a 930.
Nekem a 930 egy fhd-s gyönyörű telefon, de nem felsőkategóriás. A hardver az lenne, de a szoftver csak "betöltés..."-eket írogat. Mindent újratölt a 2gb ram ellenére is. -
Teo.
aktív tag
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a teljes kapcsolati névjegyzékemet hogyan tudom átküldeni egy másik telefonra. A válaszokat előre is köszönöm.
-
Blyan
félisten
válasz
üzenetére
Én aztán tudom, Galaxy Spicaval kezdtem (azóta se volt droidom).
De ettől függetlenül, az androidot zabálták az emberek, és lehet hogy szar volt és fos, de legközelebb már feljebb lépett a felhasználó, mert azt mondta, oké, egy így szar meg lagol, de oooolyaan szupi ez az android, hogy 50-100 dollárral drágább készüléken már biztosan jobban megy majd. És így tovább. Na meg, ú, vannak widgetek, ,meg launcher és bármit rá lehetett tenni okosba is. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igen, ennél jobb a WP, mindig is jobb volt. Csak a 7.x annyira zárt volt, hogy érdemben nem vehette fel a versenyt, a 8.x viszont meg állandó lépéshátrányban van (na meg 2-3 év késésben).Ja megoldhatnák, de sajnos nem. Kurva lassan bővítik az ilyesmit.
-
törölt tag
Mondjuk a Samsung egy hatalmas cég, bármibe bele tudnak tolni szinte egy vagon pénzt. De amúgy a low-end készülékeik hiába felfelé ívelő platformhoz jelentek meg, de elég ótvarok voltak mind. Amikről én tudok. Pocsék hardver, pocsék és elavult szoftver... Azért ennél jobb a WP.
Mondjuk talán a magyar flow gépelést nem olyan nehéz megoldani... Igazán meg is vehetnék a licenszet valakitől, ez azért nem olyan szint, mint hogy írják meg a Cortanát magyarra.
-
Blyan
félisten
válasz
üzenetére
Valamikor fog tudni szerintem. Kérdés mikor (minden eredeti, nem honosított fícsőrnél ez a kérdés
).Na igen a Samsung... csak ők egy bitang mód felívelő platformon és jóval korábban adták elő mindezt.
Amúgy meg semmi baj azzal, hogy el akarják árasztani az alsó szegmenst kismillió low end Lumiaval, a gond az, hogy csak ezt csinálják.
A Samsung emellett azért erősen dobálta a felsőközép variánsokat, sőt az aktuális csúcsmodelljének is volt/van közel féltucat változata. -
törölt tag
Hát, pedig nagyon úgy néz ki, hogy azt akarják, amit a Samsung cisnál, hogy teleszórni a boltokat olcsó telefonokkal, hogy ha bemegy valaki vásárolni, akkor minél többet lásson belőlük.
Egyébként biztos volt róla szó, de a billentyűzet esetleg fog tudni majd magyarul is gesztusokat kezelni? Az angol tök jól tudja, jó lenne magyarul is.
-
Blyan
félisten
válasz
Pearce
üzenetére
Ne vicceljünk már, nem azért nem terjedt a platform, mert nem lehetett 5-6 darab 80 és 200 usd közötti WP-t venni, szinte full ugyanolyan specifikációval. Márpedig most (is) erre gyúrnak.
Szokás szerint szar a fejlődési ráta, a hardveres pl erősen. Mennyi időbe tellett, mire sikerült letenni egy az aktuális kornak megfelelő hardverezettségű csúcsmodellt? 3 év. És itt sem erőltették meg magukat, mert már megint elhaladt a fejlődés mellettük. Megint várni kell egy erős update-re, hogy eljussanak a következő lépcsőfokra. -
Pearce
aktív tag
válasz
Ádám16
üzenetére
"akkor hol vannak a high-end készülékek? "
Nyilván lesznek high-end készülékek is, de a potenciális vásárlók nem a 150 meg 200 ropis telefonok közül választanak. Most az alsóbb rétegekbe szánt készülékeket nyomják, hogy terjedjen a platform.
1030 meg nem úgy volt, hogy nem lesz? Rétegtelefon meg nem is fogyott sok belőle.
-
Ádám16
addikt
Én a WP7.8 után ezért is rohadtul félek ettől. Olyan, mintha el akarnák kaszálni ezt az egész palettát, azzal hogy csak névlegesen lesz W10 rajtuk.
Most mondhatjátok nekem azt a szaros Twitter bejegyzést, meg azt, hogy most ezt nem léphetik meg, de én már nem bízok ebben a MS-ban, illetve akkor hol vannak a high-end készülékek? 1030 miért nem fér el most a palettán, miért kell legalább nyárig várni rá?

-
válasz
Sonic*
üzenetére
Hát a 930 alatt ez a legjobb telefon, amit még lehet kapni. A SoC-on kívül és a kamerát kivéve szerintem jobb telefon mint 930. 730 szerintem meg van lőve, hogy nincs benne glance screen. Még a mostani filléres szarokba is raktak ilyen funkciót, ami értesítő led hiányában nagyon gááz.
-
Sonic*
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Indok?

-
-
-
Sonic*
aktív tag
Sziasztok! Telefon vásárlásán gondolkodok (itt, PH-n). Max 80 ezrem lenne telefont venni, de annyi féle WP van fönt, hogy fogalmam sincs melyik a legjobb ár/érték arányú? Ami eddig tetszett az a 1520,930.

-
Blyan
félisten
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ahogy elnézem, ezek már tényleg az Ashakat váltják.
-
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Érdekes. Csak a magok száma különbség? És mi az a built in skype? Az nem egy szutyok alkalmazás ami el is távolítható?
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ez az 532 nem is lenne rossz tartalék telefonnak, kíváncsi leszek az árára. Meglepő hogy Glance screent is kapott.
Edit: Látom 69 illetve 79 euro, hát ezesetben az 532 sokkalta jobban megéri!
-
ZavaBalazs
őstag
yaay, 2 új low-end készülék!...
mindkettő 1 giga rammal. lehet a fél gigásoknak nagy szopó lesz a w10?

-
BiP
nagyúr
válasz
csabi10
üzenetére
#60402, #60403, #60406.
10 hsz-nyit kell csak visszaolvasni. -
Mevrick
csendes tag
válasz
Partyface007
üzenetére
Ez meg biztosan, mert én ezt használom: [link]
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Partyface007
üzenetére
Köszi,megnézem ezt is
-
Partyface007
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
ez is tud elvileg ftp-ről letölteni...
-
Levwi
aktív tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
[link]
Itt megadod a live accountod és 1-2 nap múlva a fejlesztő elküldi a linket a programhoz. Még mindig lehet csatlakozni ha jól tudom. Tud ftp-t, dropbox-ot és googledrive-ot is kezelni. -
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
akkor lehet, hogy még zárt béta.

#60403: passz.

Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- iPhone 14 pro 128 gb gold 100% akksi
- iPhone SE 3 2022 128GB gyári független szép gyári 95% akku
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy S25 12/256GB gyári független 2028.08.03. Alza jótállás + ajándék
- OUKITEL G1 Mobiltelefon 24/256Gb dupla sim
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- CPU: 2 x Intel Xeon(R) E5-2650L v2 1.70GHz, 40 vCPUsvv, 256 GB DDR3 RAM
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
egy kérdésem lenne mikor videot veszek fel akkor a videónak a fényereje elsötétül ez másnál is igy van vagy csak nálam??

De számomra pl. ez másodrangú egy okostelefonnál, nekem inkább a játszás, a böngészés és a kamera a szempont.

"
Aztán a 930 egy hajszállal megelőzte a többit amely előtted tolongott.