Hirdetés
- Yettel topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
-
w751230
tag
Üdv mindenkinek!
Annyi érdekelne, hogy ha egy futó alkalmazást nyitva hagyok, és lezárom a kijelzőt, akkor az befagy teljesen, vagy valamennyit azért merít, és akkor jobb ha bezárom? Szerintem valamennyire fut akkor is, tehát merít lezárt kijelző mellett is valamennyit, de gondoltam megkérdezem. Nem ismerem még a droid 15.
Honor C5X Plus telefon.
-
koni016
tag
Sziasztok, van egy Asus rog phone 9FE telefonom és most nem hajlandó tölteni. Kb 35 százalékon volt és 85 körül töltötte vissza, mikor észrevettem hogy egyhelyben áll. Próbáltam saját és másik telefon kábelével is és gépről is.
Azt csinálja hogy mikor rádugom akkor 1-2 másodpercig tölt normálisan és utána megszakad a töltés. Akumlátor beállításaiba érzékeli hogy csatlakoztatva van, de kiírja hogy nem tölt.
Próbáltam egyszer újraindítani, és mivel 2 töltőbemenet van a telefonon a másikra is rádugtam, de ott is ugyanez a helyzet. Így valószínű nem a csatlakozóval van a probléma és nem is a kábel a hibás.
Valakinek van valami tippje? Végső esetben alaphelyzetbe állítom, de félek nem oldaná meg a helyzetet. -
F4ther
tag
Üdv.
Asszonynak nagyon kellett ilyen gagyi kinai mini telefon, igy vettem a servo 8k-tól az iphone koppintást miniben aliexpressről. Már megjött, viszont a kérdésem az lenne, hogyan tisztítom le teljesen a telót, hogy biztos ami biztos ne lehessen rajta spyware / trojai, akármi? Azon túl hogy teljesen újratelepítem. És melyik android rom lenne rá jó szerintetek?
Vagy van valahol valami jó guide?
Köszi előre is.
-
N-vidi-A
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Alapvetően értem amit mondasz és bizonyos termékeknél van is benne valami, viszont statisztikák alapján, ha kivesszük az akku hibát illetve a gyártási hibák nagy részét, ami az első 1 évben nagy valószínűséggel előjön (ha van), akkor egy kategóriával jobb készülék kihozható, ha nem közvetlenül viszonteladótól érkezik a készülék.
Feleségem és én Apple mobiltelefonokat használunk (megegyező típust már 8. éve, 2 évente cserélve), még egyetlen egy alkalommal sem kellett szervizbe vinni őket.
Esetleg tudtok Motorola, Samsung, Xiaomi, OnePlus topicot javasolni, ahol feltehetem a kérdésemet? Ha jól értem, a Google-nél ez nem is 1, hanem 2 év.
-
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm felső kategóriás Android készülék vásárlását tervezi, azonban az árak tekintetében a hivatalos viszonteladói szint alá szeretne menni. A kisebb kereskedőknél tapasztalható 20-30%-os árelőny vonzó számára, még úgy is, ha ezzel lemond a hosszabb távú biztonságról, és megelégedne a 12 hónapos garanciával.
Az Apple esetében ismert gyakorlat, hogy a 12 hónap korlátozott jótállás a sorozatszám (SN) alapján, külön papírok nélkül is érvényesíthető a hivatalos márkaszervizekben. Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdésem lenne:
Létezik-e releváns alternatíva a nagyobb Androidos gyártók körében (Samsung, Xiaomi, Google, Motorola, OnePlus), ahol a gyártó – a kereskedő státuszától függetlenül, tehát nem kell hivatalos viszonteladó legyen – egy magyar nyelvű számla ellenében vállalja a 12 hónapos közvetlen javítást? Van olyan gyártó, amelynél a garanciavállalás a készülék eredetéhez (IMEI/SN), és nem kizárólag a hivatalos magyarországi disztribúciós csatornához kötött?
Előre is köszönöm a tapasztalatokat és az információkat! -
attiati
veterán
Mennyire tesz rosszat a telefon aksinak, ha laptop töltővel vagy dokkolóval töltöm? (dell)
Vagy édesmindegy?
-
Andris...
aktív tag
Vettem egy Redmi Note 5 telefont. A prohardver fórum chrome parancsikonját szeretném kitenni kezdőképernyőre. Az előző telefonom a weboldal opciói között ott volt egy "Kezdőképernyőre" lehetőség. Ezen minden opció megegyezik a régi telefonéval - ezt kivéve, ez hiányzik. Beszélgettem Google AI-jal, bevitt az erdőbe teljesen, a végén még külön alkalmazásokat töltetett le velem, de sehogy nem oldotta meg. (Az egyetlen valamirevaló javaslata Widget-ként kirakni, de úgy meg egy ormótlan buborékban jelenik meg, ami kitölti a fél képernyőt, nem praktikus.)
Nem értem, hogy egy okostelefonon egy webhely parancsikon létrehozása mért ennyire lehetetlen
Valaki tudja esetleg? -
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez egy butaság, az optikai sokkal bénább, az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó remekül működik fóliával és üveggel is.
A trükk, hogy a fólia vagy üveg felhelyezése után törölni kell az ujjaidat és felvenni újra. -
csaszi75
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szerintem ez üvegfóliától függő.. ki kell próbálnod.
-
Zoli bácsi
őstag
Üdv!
Kinéztem egy Poco X8 Pro max telefont, bár még agyalok. Na a lényeg, ultrahangos ujjlenyomatolvasó van benne.
Eddig minden telefonomon volt fólia, üvegfóliát szoktam feltetetni. Szerintem hasznos, a lecserélendő Samsung A52S telefonomon már szerintem 3 üvegfólia eltört, a telónak semmi baja. (Utóljára peca közben feltettem a kocsi tetejére, ott is maradt... Elindultam, a koppanásnál eszembe jutott...
Üvegfólia rommá tört, teló karcmentes. )
Valahol olvastam, hogy ezek az ultrahangos ujjlenyomat olvasók nem működnek fólián keresztül. Rákerestem, nem találok biztos infót.
Tudtok erről valamit mondani? Köszönöm! -
bod101
aktív tag
Sziasztok,
egy Galaxy A53-as telot érdemes most Galaxy A36-ra (8GB/256GB) cserélni vagy várjak vele esetleg Galaxy A56 jobban megéri?
Köszi! -
movax
őstag
Redmi Note 14 Pro és Samsung A17 közül melyik lehet a jobb választás általános használatra? Mindkettő 8GB/256GB verzió. Adatokat megnéztem itt, inkább gyakorlati szempontok kellenének, ha esetleg tud valaki ilyet mondani.
-
csaszi75
őstag
válasz
fecaga21
üzenetére
De, te magad tudsz, ha felkészültél rá:
www.android.com/find asztali gépeden.. és látható lesz az utolsó helye. Ha az offline keresés is be van kapcsolva... akkor a telefon aktuális helye is.. feltéve, ha nem törték meg a szoftverét.. és nem raktak rá egy másik IMAGE-t -
fecaga21
senior tag
Sziasztok. Elhagytam egy Xiaomi Redmi Note 13 5G mobiltelefont,valaki biztos megtalálhatta,mivel nem csörög ki egyáltalán. Valahogy rá tudok keresni hogy hol lehet pl imei szám,vagy bármi más alapján?
-
-
Edorn
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ez esetben remélem nincs teendőm. Nem lesz többletköltség, vagy ilyesmi...
-
Zsolt,72
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Lehetséges.
-
-
Edorn
senior tag
Egy pár éves Nokia 3310-es telefonon tűnt fel pár napja egy "R" betű a jelerősség mellett, ahol ha jól tudom inkább 4G, EDGE, H, vagy hasonló feliratnak kellene lennie...
Tudja valaki mit jelent ez az "R" betű?
-
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Szerintem ha a neten beírod a telefon típusát és pl akkumulátor csere ár akkor dob ki cégeket.Úgy néztem csak akksit kb olyan 14000Ft ért már lehet vásárolni gyárit.Én is szoktam néha szerelgetni megveszem az alkatrészt,szétbontom a telót kicserélem amit kell aztán összerakom ahogy kell.
-
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi, gyári beállítások visszaállítását megcsinálom, aztán meglátjuk.
Akku cserére van megbízható tipped, aki oda-vissza postával vállal ilyet?
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ez a Face app hibája, ennyire rosszul van optimalizálva.
-
SunMount3r
nagyúr
Nálunk meg egy OPPO A54s esetében van gond a Reels videók lejátszásával FB alatt, mert gyakran akadozva játssza le őket. A Wi-Fi sebesség elvileg jó, 300Mbit/s körül mértem Oakla-val 5GHz-en. Lehet ez is túlmelegedés? Anyukám gyakran 1 óráig pörgeti a Reels videókat egymás után.
-
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok
Feleségem májusban 4 éves Xiaomi 11 lite 5G NE telefonja elkezdett belassulni, akadni, olyat is produkált, hogy bizonyos alkalmazások (jellemzően Messenger) használatánál pár perc alatt 30%-ot esett az akku töltöttség, ez utóbbit mostanában nem produkálja, de egyre gyakrabban akadozik.
Mielőtt új telefon után néznénk, tudnám valamivel orvosolni, ismert ez a probléma?
Pl egy hard reset/gyári beállítások visszaállítása megoldaná?
Ha igen, előtte hogy tudnám a telefon lehető legtöbb adatát, beállítását lementeni PC-re? Telefonon tükrözésen kívül még nem mentettem máshogy adatokat telefonról. -
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Segítsetek már légyszives. Adott egy Samsung S25 amin SamFW vel kicseréltem a csc-t EUX-re. Fontos volt, a beépített hívásrögzítés, ez a munkám része. Azóta azonban egyáltalán nem frissit a telefonom. Mit tudok tenni, hogy elérhetőek legyenek a frissitések? Köszönöm
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szerintem rányom, hogy meghívjon olyanokat, akiknek nincs Viber fiókja.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egy olyan problémám van, hogy a telón (valójában Anyukám telója) az SMS-ek között gyakran előfordul mostanában, hogy bizonyos telefonszámokra berakja ezt a "Piszkozatot" a Viber: "Váltsunk inkább Viber-re" és alatta egy rövid internetes link. Tehát még csak piszkozat és nincsenek elküldve, de az csak egy tappintás és máris elküld ezeket a kéretlen SMS-eket a címzetteknek és baromi idegesítő úgy magában is. Ezt tényleg a Viber csinálja és mit tehetek ellene?
Köszi!
-
-
efi99
őstag
Új Samsung telót kaptam, az előző Android 14-en állt meg (OneUI6), ezen most 16-os van (OneUI8). Ez most komoly, hogy mindössze 3 értesítés ikon látszódhat a bal felsőben, 4-nél már jön is a pötty? Az órát már eltakarítottam onnan, van egy csomó hely, erre mindig húzkodni kell, hogy vajh mi küldhetett értesítést.
-
akaido
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm szépen a választ, tanácsot.
-
quailstorm
félisten
válasz
akaido
üzenetére
UV-re megkötő ragasztó van az AMOLED és az üveg között. Ha jól látom még edge is a szerencsétlen. Lehámozni a kijelzőről sérülés nélkül, megpucolni és beragasztani az újat nem éri meg. Nagyban csinálják a kínaiak, így lesznek a refurbished kijelzők az AliExpressen. Hasonló korú Galaxy S7-em olyat kapott.
De sufni GSM ilyet nem fog neked vállalni az biztos.Itt láthatod a folyamatot otthoni sufni környezetben.
Ezzel az a baj, hogy ha sérül az AMOLED, akkor a szerviz saját zsebből kell vegyen neked egy kijelzőt. Munkaóra meg technika, ügyesség meg kell hozzá. A telefon értéke meg közelít a nullához tehát sok pénzt sem kérhet érte.
Ha funkcionálisan működik akkor meg pláne felejtsd el. Inkább túrj egy megvigyázott darabot emlékbe ezt meg lehet tovább darálni, nem kell félteni.
-
akaido
addikt
válasz
Pityu.
üzenetére
Az internet segítségében bízva indultam neki magam is, nagyon hasonló eredményeket kaptam...nekem sajna.
Igazándiból a kijelző üveg esztétikai probléma, mert maga többi sértetlen, így lehet ezt a részét el kell majd engedni, de hát mint tudjuk, a remény hal meg utoljára.
-
válasz
akaido
üzenetére
Hát ránéztem a netet kb egy helyen találtam eredeti kijelzőt de az a gazdasági totálkár kategória 71000Ft olcsón is csak egy két helyen találtam de azok gagyi TFT kijelzők vagy még esetleg külföldön 53000Ft től kezdve csak kérdés milyen költségek mennek még rá.
Nos rá kérdeztem a szerviz dologra a chatgpt nél és hát azt mondta amire én számítottam
Lehet csak érintőt cserélni?
Elméletben igen.
Gyakorlatban Magyarországon nagyon kevés szerviz vállalja, mert:
speciális lamináló és vákuumos OCA gép kell hozzá
nagy a töréskockázat az ívelt kijelző miatt
drága AMOLED panelről van szó
sokszor nem éri meg munkaidőben
A Mate 9 Pro ráadásul ívelt (edge) kijelzős, ami még nehezebbé teszi a külön üveg/érintő bontást.
A legtöbb szerviz ezt fogja mondani:
👉 „Komplett kijelzőcsere.”Szerintem nem éri meg ,de azért talán hátha találsz egy szervizet ha van is itthon nem igazán sok lehet a speciális dolgok végett.Szerintem van olyan helyzet amikor tudni kell elengedni valamit amihez ragaszkodunk,vagy próbálni valami donor telefont keresni amiben mondjuk a kijelző sérülés mentes.
-
akaido
addikt
válasz
Pityu.
üzenetére
Köszönöm a választ.
Szeretném megtartani a készüléket, bár nem mai csirke, de vannak előnyei is.
A "gtk kategória" -amire utalsz- ha gazdaságilag totál károst jelenet ebben az értelmezésben, akkor gondolom azt jelentheti, hogy kijelzővel együtt cseréltetni az nem érné meg. Értem, hogy ez egy viszonylag régi mobil, és a komplett kijelző árát beleszámolva, a felújításra ráfordítandó összeg nem lenne gazdaságos, mégis maradnék ennél a telefonnál.
A kérdésem, tovább görgetődne, azaz csak érintőképernyő üveget (Lcd nélkül)cserélő szakít tudtok-é ajánlani?
Köszönöm szépen! -
Meg valószínű olcsóbb is lenne ha csak kijelzőt cserélnél. Annó én is ki akartam próbálni az ilyen érintő üveg cserét de kicsit macerásabb meg ilyen olyan gép is kell hozzá,hogy jó legyen. Amúgy az érintő üveg igen nem vészes árú de ez szerintem a gtk kategória. Bár ha nagyon meg akarod tartani gondolom az árazás se olyan nagy lényeg.
-
akaido
addikt
Üdv!
A Huawei Mate 9 topikban rákérdeztem egy problemra, de mivel elég régi a készülék(valszeg a topikot is ritkán látogatják), így itt is feltennék egy alkatréscserés kérdést. Amennyiben van szerviz topik irányítsatok át, köszönöm."Van egy Mate 9 Pro készülékem, aminek a négy sarkában a touch screen megroppant egy pottyanás következtében. Kb 6-7 szervizzel beszéltem, de egyik sem vállalja pusztán csak az érintőüveg cseréjét, kizárólag a kijelzővel együtt. Tudtok-e esetleg olyan csapatot, akik vállalnák csak az érintőüveg kicserélését, vinném a cserealkatrészt is, sőt még akksit is cseréltetnék egy füst alatt. (Állítólag valami speckó gép, ill. szerszámkészlet kellene hozzá, és a szervizek többsége ezzel nem rendelkezik.)"
-
Met
nagyúr
Az a luk mire való a sim tálca jobb oldalán?

-
attiss66
senior tag
.
-
Zsolt,72
őstag
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
A Samsung Z fold 3 512GB menyit érhet , telekomtól volt vásárolva.
Belső kijelző zsanér mentén hajszál repedésel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Lexus, Toyota topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 11 128 GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valaki tudja esetleg?