- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myers
senior tag
válasz
quailstorm #50408 üzenetére
Vagy egy komplett működő Note 5.
Annak a kijelzőjével a jelenlegi telefont is le lehetne tesztelni és a telefon részével a kijelzőt is.
Lehet, hogy egyelőre ebbe az irányba megyek el, mert ha ezzel a másik telefonnal ki lehetne deríteni, hogy mi a rossz, akkor a másik telefont tovább is passzolhatom.
Ha nem, akkor megkeresek egy szervizt. -
quailstorm
félisten
J3 2017-nél volt szerencsém hozzá, hogy új telefon ilyet játszott. Garanciális kijelzőcsere megoldotta. Igen a kijelzőnek szétszedett állapotban is mennie kellene. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy a telefonod sérült meg az ejtés során, de ehhez kellene egy tuti jó másik kijelző hogy megbizonyosodj felőle.
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
A korábbi problémámmal kapcsolatban már írtam, hogy ki kellene cserélni a kijelzőt, valamint rendeltem egyet, ami meg is érkezett.Rádugtam a képernyő szalagkábelét a megfelelő helyre.
Ehhez hasonló módon kipróbáltam. Képet ad is, de nagyjából semmire nem reagál, mert olyan, mintha megállás nélkül bökdösve lenne. Mindent csinál, dupla koppal felébreszti magát, a felső menüt húzgálja le, funkciókat kapcsol ki/be, feloldási mintát akar rajzolni, mindezt megállás nélkül, holott hozzá sem érek.Többször is újracsatlakoztattam a szalagkábelt.
Lehúztam a védőfóliát, hátha amiatt érzékeli nyomásnak, de nem. Hátul is van védőfólia, azt is lehúztam, mondjuk nem tudom minek van rajta fólia hátul.A cserekijelző lehet rossz, vagy valami lépés még hiányzik? Kell neki valami összepréselés (be kéne ragasztani), vagy letestelés?
De a videón látható, hogy beépítetlenül is tökéletesen működik nekik.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
számhordozás-szolgáltatóváltás, díjcsomag ajánlás témakörben feltehetem itt a kérdésemet? mert ugye mindegyik szolgáltatós topic lehetne.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Samsung telefon hátra lévő garancia idejét meg lehet nézni valamilyen publikus online felületen? Vagy esetleg a szervíz megmondja telefonon is? Vagy hogy lehet leellenőrizni hogy szürke importos vagy nem? Illetve mennyi rá a garancia?
-
updog
őstag
Sziasztok!
Valaki találkozott ilyen (vagy hasonló) mobil vezérlő Bluetoothos gombbal? Akár kölcsönbe is megköszönném, a héten lenne egy projektem (annyi a lényeg hogy BT gomb, ami a mobilon kivált valami eventet).
Vagy ha valaki IRL boltban látott készleten, az is jól jönne, mert webáruházakban 3-18 nap szállítással operálnak...
-
_gabber_
csendes tag
SIM csere megoldotta, köszönjük!
-
válasz
_gabber_ #50397 üzenetére
A SIM-kártyát kicseréltetném a szolgáltatóval.
A VoLTE-szolgáltatást ellenőriztetném velük. Vagy ki- vagy bekapcsoltatnám, attól függően, most milyen állapotban van.
Amennyiben van erre opció a telefon beállításain belül, ott is megnézheted, ki- vagy bekapcsolt állapotban van-e.
-
_gabber_
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Édesanyámnak (65 éves) vettem egy Redmi A3-as telefont, mert régi már nagyon gyepa volt. Tudom, nem egy nagy teló, de neki elég lenne. Sajnos több problémánk is van a készülékkel, és konkrétan semmit nem találtam guglin megoldásnak a szokásos "indítsd újra"-n kívül.Egyszerűen nem tudjuk használni a telefont hívásokra. A simkártya 2020-ból való, a microsim-ből pattintottam ki a nano-t, ami minden probléma nélkül illeszkedik a készülékbe.
Hívásokat alig lehet indítani, talán minden 3. csörög ki a telefonról, majd pedig felvétel után pár másodperccel megszakad a hívás (a leghosszabb hívás kb. 30mp volt). A hívott telefonon szakad, az A3 úgy mutatja mintha hívásban lenne, ha én hívom az A3-ast, akkor is csak esetenként csörög ki, a legtöbbször pedig az automata azt jelzi mintha ki lenne kapcsolva a telefon ("a szám jelenleg nem elérhető")A hálózat mellett folyamatosan egy felkiáltójelet mutat, néha láthatóan le is dobja azt.
A simeket próbálgattuk cserélni, az én telómban és a régiben is működik mindkét sim, de érdekességképp megemlítem, hogy az én sim-emhez el sem fogadja a pin kódot (a 3. próbát nem ejtettem meg, inkább visszaraktam az enyémbe, ahol simán ment).
A simeket megpróbáltam 1-es és 2-es trayben is használni, semmit nem használt.A telefont már egyszer cserélték is, az elsőt visszavittem mert azt hittem, hogy rossz, de a cserekészülék is pont ugyanezeket a hibákat mutatja (igen, új készüléket kaptam, tuti)
Ötletem sincs, mi lehet a gond.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
quailstorm #50393 üzenetére
Valóban, köszönöm. Közben meg is találtam a megfelelő méretű átalakítót: 3 mm x 1,1 mm-es csatlakozó megy a telefonba (hátha valakinek később hasznos lesz ez az infó).
-
csaszi75
senior tag
-
quailstorm
félisten
válasz
///Krisz\\\ #50392 üzenetére
9 Voltos adapter nem gyakori. Egy univerzális adapter jó lehet. Ha nem jó egyik fej se hozzá, akkor még lehet külön fejkészletet venni ami az egyik asszem 5.5 mm-es fejre megy rá.
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok,
Tud valaki segíteni, hogy a Nokia 3110-hez (nem a classic) milyen töltőt lehetne használni ha az eredetit (ACH-8E) nem tudom beszerezni?
-
vacs
veterán
válasz
Attila198430 #50390 üzenetére
-
Attila198430
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért adható el egy 5 éves Sony Xperia 1, ami patika állapotban van?
A válaszaitokat köszönöm előre is! -
enginev3.0
félisten
Lesz végre Nothing Phone 3 vagy sem?
-
-
válasz
flash- #50385 üzenetére
Gyorstöltéshez minimum olyat javasolnék, amire a kínaiak 60+W-ot írtak. Ha jön asszonypajti, haver is boci szemekkel, hogy váá, nekemislemerült, akkor jól jön az extra kraft. + Főleg a nyári kánikulában nem árt, ha van benne egy kis extra hús és nem fő meg. Nekem ILYEN van, telókra eddig jól szuperál, adnak hozzá egy jóféle C-C kábelt is
(a reklám szerint laptopot is töltenie kéne, nna azt azért nem forszíroztam, van külön autós laptoptöltőm)
-
flash-
veterán
Udv
Olyan 33w gyorstöltős autós szivargyújtós adaptert keresek ami a xiaomi telefonomat gyorstölti azzal a 3-4ezres mah-val.
Mit ajánlanátok? -
Myers
senior tag
válasz
Zsolt,72 #50381 üzenetére
Zsolt,72, quailstorm
Köszi!
Igazából az akksit is csak úgy tudnám kivenni, ha előbb kiveszem sim tálcát, tehát kivettem.Már át is raktam másik telefonba, működik.
Ez egy redmi 5. Nem tudom mit csinált, mert nem láttam a képernyőt.
A hátlapot is leszedtem. Már csak egy működő képernyő kellene, amit rádughatok és már működne is.
Elég lenne egy kijelzőt vennem, de itt minimális felárral kerettel együtt meg lehet venni. Vajon a kijelző be van ragasztva a keretbe?
-
Myers
senior tag
válasz
csaszi75 #50379 üzenetére
Véletlen a válaszra nyomtam, új hsz-t akartam írni.
Sziasztok!
Egy leejtés után a telefonom kijelzője otthagyta a testét, azaz levált a telefonról, a szalagkábel pedig elszakadt. Az telefon továbbra is működik, mert fel lehet hívni, csak felvenni nem lehet. Egyébként pont mostanában akartam lecserélni, de fontos lenne, hogy még teljesen működésre tudjam bírni, mert maradtak még rajta képek, és a jegyzetek is fontosak lennének.
Néztem már szétszedős videókat és kijelzőt is találtam.Most a fő kérdés, hogy bekapcsolt állapotban ki lehet venni a sim kártyát? Mert jelenleg kikapcsolni sem lehet a telefont, meg kéne várni míg lemerül. Vagy kikötni az akksit.
-
csaszi75
senior tag
-
-
kw3v865
senior tag
válasz
quailstorm #50372 üzenetére
A fizikai SIM nem él, de gyanítom eSIM-es lehet, mert mutatja a térerőt, amikor a kártya ki van szedve belőle. Vagy ezek a Samsungok akkor is mutatják, amikor csak segélyhívás lehetséges?
-
-
Sziasztok!
Van valami opció A12-ről A56-ra úgy átköltözni, hogy a legkevésbé legyen zökkenő-bökkenő?
-
kw3v865
senior tag
válasz
Zsolt,72 #50368 üzenetére
Így van, sajnos. Most már utólag azt mondom én is, hogy egy helyi rendőrségen kellett volna leadni. De annyira ramaty állapotúnak tűnt a teló, hogy talán fél éve is ott lehetett a sárban, nem is próbáltam az autóban töltőre tenni, megvártam míg kiszárad. Csodálkoztam is, hogy aztán feléledt és működik.
A szolgáltató nem tud/nem akar segíteni a SIM kártya száma alapján (az már egy nem élő kártya lehet).
Egyelőre várok, nem kapcsolom ki, hátha valaki felhívja, mert van térerő, csatlakozik hálózatra, az adatkapcsolat engedélyezve van, viszont a GPS nem. -
válasz
Viktor0610 #50367 üzenetére
Igen, a jegyzőhöz. Viszont ez külföldi eset, és már haza is hozta… ez így nem hétköznapi. A helyi szabályok lennének a mérvadóak (a találás helye szerintiek), de annak már annyi, hiszen eltette és idehozta.
-
-
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy Samsung Galaxy A53 5G telefont az erdőben eléggé megázva. Teljesen le volt merülve, de sikerült feltölteni és úgy tűnik működőképes.
Szeretném visszajuttatni a tulajnak, de PIN kód védi az Andoridot. Volt benne egy fizikai SIM-kártya, azt áttéve másik telefonba nem képes csatlakozni a hálózatra és sajnos semmilyen számot nem találtam rajta, amit felhívhattam volna, a kártyán nincs egy kontakt sem.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek van rá esély, hogy bármilyen infót ki tudjak nyerni a telóról? Gondolom eSIM-es lehet, mert tud csatlakozni a hálózatra, van térerő. Szóval elvileg hívást is tud fogadni (bár eddig nem hívta senki) és maga a telefon van PIN-kóddal védve, nem a SIM.
A segélyhíváshoz nincs felvée semmilyen vészhelyzeti telefonszám.Lehetséges, hogy a fizikai SIM kártyán lévő szám alapján a szolgáltató be tudja azonosítani a tulajt, ha lefotózom és elküldöm nekik? Bonyolítja a helyzetet, hogy külföldön találtam a telefont és ma már itthon vagyok (mivel siettem, ott nem volt lehetőségem az ünnepekkor bevinni a szolgáltató valamelyik üzletébe).
-
Santi22
aktív tag
Volt tavaly egy kérdésem Nokia 6300 4G kijelző cserét illetően. #49905
Most jutottam alkalmas műszerész csavarhúzóhoz, hogy szétszedjem, a helyzet a következő:
[kép] [kép]
Nem értek hozzá, de jól sejtem, hogy ez forrasztós sztori lenne? Le van ragasztva valami fóliával, mint a képen látszik, de gondolom az nem elég, hogy ezt kiszedem, berakok egy új kijelzőt és csak leragasztom a szalagkábelt azzal a fóliával. -
AssAssynn
addikt
Hali.
Az imént megjelent egy értesítés a telefonomon "Nem fogadott hívás 9 perce - Ismeretlen". Ennyi. Nem csöngött a telefon, nem magánszám hívott, hanem "Ismeretlen" és az is 9 perce, de csak most dobta fel... Hogy lehetséges ez? Korábban még sosem volt ilyen. Ha rákattintok az ikonjára, akkor se ad ki több infót róla.
-
-
r92king
tag
Sziasztok. Samu A72 új 36 ezerért megéri? Keresztanyámnak kell, mert volt neki egy Samu A14 régen, amit elloptak tőle, most egy Redmi Note 12 4/128-a van másfél éve és állandóan azzal zaklat, hogy neki Samsung kell. Szerintetek érdemes rá beruházni, mert részlet fizetés opció is van és most 1200 forint havonta nem sok érte.
-
vacs
veterán
válasz
egykerdes #50356 üzenetére
google szinkronizálás be volt kapcsolva?
Ha igen, akkor a contacts.google.com címen eléred őket.
Ha nem, akkor kijelző csere nélkül nem úszod meg (akár szervizben kötnek rá egy ideiglenes kijelzőt). -
egykerdes
friss újonc
Sziasztok,Egy régi Samsung J6 telefonom kijelzője tönkrement,sötét az egész,a telefon egyébként bekapcsol,töltést veszi.
Usb kábellel ha összekötöm szamítógéppel,valahogy a névjegyzékhez hozzá tudok férni.Sajnos nem a kártyára volt elmentve,fotók,videók megvannak.
Kijelzöcserébe nem mennék bele mert nem éri meg.
Aki tud valami valami ötletet,írja meg.
Köszi. -
Pityu.
nagyúr
válasz
csaszi75 #50353 üzenetére
Na átnéztem a pániknaplót az egyik hibát azt tudom mitől volt meg van kb kettő vagy három ahol az aksit jelezte TG0B ma beraktam a telefonba megint az aksit még nem indult újra meg egyenlőre a töltési számokat se össze vissza mutatja kop kop.Egyenlőre tesztelés alatt van.
-
csaszi75
senior tag
válasz
Pityu. #50352 üzenetére
Egyértelműen szar az akku.
Vegyél egy újabb használt telefont.
Máshol sem fogsz más választ kapni:
https://prohardver.hu/temak/keres.php?stext=iphone&stext_none= -
Pityu.
nagyúr
Került hozzám egy iphone 7 telefon amiben 64%-os akkumulátor volt,rendeltem egy igaz utángyártott de jó minőségű akkumulátort a fixshoptól,már többször is rendeltem tőlük és cseréltem is iphonéban fix premium akkumulátort amik tökéletesen működnek azóta is.Most meg olyan történt,hogy beraktam az új fix premium akkumulátort az addig oké,hogy nem jelzi az egészségi állapotát mert utángyártott de elkezdett a telefon néha újra indulni meg ha töltőre dugom akkor ugrál a százalék hol mondjuk55% aztán 61% később meg 52%.Mitől lehet ez?
-
csaszi75
senior tag
válasz
E.Kaufmann #50350 üzenetére
Az amcsik lekapcsolgatták a 2-3G hálózataikat.. 4G-n megy minden, tehát VoLTE kell... ahol nincs VoLTE roaming, ott nem megy a hang..
Talán a T-Mobile USA-n van még 2-3G elvétve..
Használjatok Viber vagy WhatApp vagy Messenger hívást.. -
csaszi75
senior tag
válasz
E.Kaufmann #50348 üzenetére
Akkor megy a hívás már azóta?
Melyik USA hálózaton van és mi az itthoni szolgáltatója? -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #50347 üzenetére
Visszaigazolva.
-
vacs
veterán
válasz
E.Kaufmann #50345 üzenetére
+3620 - al próbálja, vagy 0620-al, nem mindegy?! 😁
-
E.Kaufmann
veterán
Yettel előfizetésről USA-ban miért nem tud az illető magyar számot hívni szerintetek?
-
vacs
veterán
válasz
satibi #50341 üzenetére
Szerintem sík kijelzős telefont keress, mert arra lehet rendes üveget tenni (tempered glass), illetve egy komolyabb tokot keress aliexpressen!
A kínai tok + kínai üveg használatával a család/barátok telefonjai még soha nem törtek össze!
A tempered glass üveg igen, de a kijelzőnek semmi baja nem volt, tettem rá másik üveget és kész. -
-
satibi
csendes tag
Sziasztok!
Telefont kell cserélnem. Amiért főleg kérdezek,: "telefongyilkos" vagyok, sajnos sokszor leejtem a telefonomat, általában ezzel lesz vége. Amit néztem kifejezett strapatelefont (ulefone, dogee), méret, súly, (minőség?) alapján nem igazán tetszett.
Androidos telefonban, 60-90e(100?) sávban gondolkodok (redmi 13, 14; poco m6, x6, c65 környékén nézelődtem). Tudtok ajánlani a "hagyományos" okostelefonok között, mely kiemelten jól bírja a strapát, erősített kivitelű? Vagy olyan (számomra is megfizethető) strapatelőt, mely még kezelhető méretű, súlyú és elfogadható minőségű, teljesítményű?
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Az új amazonos USB c-c kábelem nagyon szorosan megy a telefonba, kukázzam, mielőtt kikoptatja a teló csatiját
? Elég durva erő kell a belepaszírozáshoz...
-
Exodion
senior tag
válasz
Nekton #50336 üzenetére
Vonaton youtube shortok tekerese, egy kis forge of empires, chromeon hirek olvasasa, emailekre valaszolas, telefonalas (30p+ ami ugye VoLTE). Igy nezett ki nalam, 100%-rol indultunk 5:15-kor amikor levettem a toltorol, kimentem az allomasra fel az IC-re 2o15p az ut, mikor leszalltam 40-50% kozott volt.
Csaladban A72-ek vannak, ott is csak a YT videok tekerese megy, reggel le a toltorol, este mar ra kell oket rakni.
Azzal valoszinuleg nem stimmelt valami, ki is csereltek nagyjabol az egesz telefont illetve azutan el is adtam es az uj tulaja nem jott vissza hogy hibas keszuleket adtam el neki.Megnezem ezt a gsmarenas dolgot koszonom a tippet
-
Nekton
aktív tag
válasz
Exodion #50335 üzenetére
Talán a GSMarena tesztekben van, hogy lehet csúszkákat húzni, hogy mire használod főleg a telefont és úgy adja meg a várható üzemidőt. Minden telefon máskép viselkedik különböző terhelések alatt.
Nekem nincs Fold 6-om, de úgy általában az androidos telefonok a családban jól bírják. Ilyen, hogy teljesen lemerül egy készülék délutánra csak komoly gamingtól fordult elő.
-
Exodion
senior tag
Felve teszem fel a kerdest, mert nem kopkodest akarok szitani a ket tabor kozott. Felvetodott a lehetosege hogy kiprobalhatnam a Z Fold 6-ot, de abszolut semmi jo tapasztalatom/ismeretem nincs androidos telefonok akkuidejevel kapcsolatban.
3.5eve hasznalok IPhone 13 Pro Max 128GB verziot, soha semmit nem kellett meg kikapcsolnom rajta (5G/NFC/VOLTE/WiFiHang/helymeghatarozas/helymegosztas/WiFi - tenyleg amit el lehet kepzelni az folyamatosan ON) es 8-10ora kepernyoido megvan a mai napig ugy hogy meg mindig 20-25% kozotti aksival rakom toltore.
Ez a telefon valtott nalam relativen gyorsan egy S21 Ultra 5G-t amivel ugyanez 3ora kepernyoidovel nem ertem haza este mar lemerult. Reggel 5-kor toltorol le, munkahelyre elindul, delutan 5-kor hazafele puff kikapcsolt.
Hasonlo tapasztalatokat hallok csaladban az androidos telefontulajoktol. Szoval minden kopkodes nelkul, merjek valtani z fold6-ra vagy felejtsem el? Redditen jot is rosszat is olvasni, de inkabb a negativak vannak tobbsegeben, es a samu forumon is altalanos javaslat hogy kapcsold ki <egy jo hosszu lista>. Na most ebbe nem megyek bele, akkor maradok ios vonalon inkabb.
-
vacs
veterán
-
Adames
tag
Segítséget szeretnék kérni.
A Xiaomi 15-ön véletlenül kitöröltem a Fájlkezelő ikonját. Maga az alkalmazás rajta van a telefonomon, de az ikonja már nincs.
Már néztem egy csomó variációt, és sehogy nem tudom visszavarázsolni az ikont.
Tudna valaki segíteni ebben?
Köszönöm! -
varmi2
nagyúr
válasz
N_gy.Kr_st_f #50329 üzenetére
A 14T az jó teló, sokáig lesz hozzá támogatás.
-
válasz
Szia!
Ide is érdemes bedobni a kérdést:
szerk. Közben látom, ott is megírtad.
-
válasz
Samu A36 5g, ha szereted sokáig megtartani a telóidat.
-
N_gy.Kr_st_f
újonc
Sziasztók!
Milyen telefont ajánlanátok 150 ezer ft környékén?
Nekem jelenleg egy Iphone 12 mini van már nem mai. Egy ennél hosszabb üzemídejű nagyobb kijelzővel rendelkező telefont szeretnék vásárolni.
Jelenleg a Nothing Phone 3a és a xiaomi 14T között gondolkodok. Melyiket ajánlanátok?
a Nothing Phone 3a-tól azért félek mert pl ha szervizbe kell vinnem menyire lehet hozzá alkatrészt vásárolni? -
törölt tag
válasz
t72killer #50327 üzenetére
Az a telefon annyit sem ér, hogy elvigyem a kukáig, nemhogy órákon keresztül tesztelgetni, ahogy tettem tegnap délután és ma hajnalban. Szóval több energiát nem ölnék egy amúgy is csak ideiglenes megoldásnak vélt eszközbe.
Felhívtam rokont, VIVO Y76 5G-s telefonja van, azzal működött náluk a sim kártyámmal a 250 Mb/s. Legkésőbb szombaton elhozom tesztelni a készüléket, és ha nem akarják eladni nekem (új, tartalék), akkor megveszem willhabenen 75€-ért.Úgyhogy köszönöm a sok türelmet és segítő hozzászólást
-
-
törölt tag
válasz
quailstorm #50325 üzenetére
A GSM antenna precízen hangolt és nem kéne hogy az USB kábel bármilyen hatással legyen rá.
De látod, hogy jobb a pingem kábelen (akár pc-re kötve közvetlenül, akár routerre kötve), ez már nekem is feltűnt, azért is tetszett meg a routeres megoldás. Illetve a térerő is szemre több. A max sávszélességből vesz el valamennyit, de a "maradék" 150-170-190 Mb/s is bőven megfelel számomra. 4G-n ilyenkor 20-30-40 között ugrál folyamatosan, este 10, de inkább 11-től kezd el szépen gyorsulni, ahogy a környéken rakják el magukat holnapra, és kapcsolják ki a netflix-et vagy bármelyik streaming szolgáltató termékét. Itt jellemzően ilyen mobilrouter-t használnak (drei neo), optika aranyárban megy. Nálunk digi miatt "jóvilág" volt, amíg meg nem történt a "bekebelezés"(ejj, be szíp net szolgáltatód van, nehogy bántódása essen). Itt már az optika beköttetése is nagyon drága, a havidíjak is combosak. Talán 250 Mb/s-es optikai net kerül 65€-ba, közel háromszor drágább a saját verziómnál úgy, hogy csak a pingem feleződik, de nekem már a 20ms is bőven megfelel online játék esetén.
Csak 1 darab SIM kártyád van?
Alapvetően még saját sim kártyám sem lehet, a jelenlegi is rokon nevén van.
Gondoltam társkártyás témára, a két fos telefon árából már vehettem volna egy 5G router-t is.
Amúgy az egyik telefon (emlék szerint a ZTE) nem csinált semmit a *#*#4636#*#* pötyögésre, így azt a részét kihagytam a tesztnek. Abból láthattuk volna, hogy pontosan "mire" csatlakozik. De rokon telefonját teszteltem náluk, vasbeton épület legalsó szintjén sokszor wifi-re kell csatlakoznom egy menetrend megnézése miatt, annyira gyenge a térerő náluk. Na ott is megvolt a sim kártyámmal és random Vivo Y** telefonnal a 250 Mb/s, így jó eséllyel nálam is jó lesz. Ha lesz egy kis esőmentes időszak, akkor elgurulok rollerrel érte, hogy teszteljem itthon.TLDR: A ZTE Blade 73 5G egy nagyon elbaltázott választás volt, még 50€-t sem ér meg, ha egy év garancia van még rá, akkor sem. Túltoltam a fillérszexualizálást
-
quailstorm
félisten
válasz
#95712068 #50323 üzenetére
A GSM antenna precízen hangolt és nem kéne hogy az USB kábel bármilyen hatással legyen rá.
Csak 1 darab SIM kártyád van? Az A32 egész szép eredményeket produkál. Ha tudnál társkártyát kérni akkor maradhatna abban a SIM és használnád csak netmegosztásra, akkor nem zavar hogy széthullik. S10e amúgy is jobb telefon meg kamera.
Ezek alapján a ZTE valószínűleg ennyit tud és nem éri meg tovább gyötörni. Az érdekes hogy USB-n ennyire gyatra.
-
törölt tag
2:20 és 3:20 között csináltam egy gyorstesztet, ilyenkor nincs terhelve a rendszer.
Magyarázat:
router: routerre (RT-AC66U B1) van kötve usb kábellel (A-C) a telefon, és utp-n keresztül "nézem" pc-n.
pc: pc-re van kötve usb kábellel (C-C) a telefon.
tel: telefonon mért eredmény, itt nincs feltöltési sebesség.
feltöltés (Mb/s) / letöltés (Mb/s) / pingS10e (4G)
router: 100,75 / 7,86 / 22ms
pc: 109,47 / 6,41 / 27ms
pc: 105,09 / 11,17 / 25ms
tel: 93,15 / 31ms
tel: 102,52 / 30msZTE Blade 73 5G
5G
router: 9,02 / 33,48 / 17ms
router: 9,83 / 33,95 / 17ms
pc: 35,30 / 33,66 / 18ms
pc: 41,39 / 32,23 / 18ms
tel: 40,68 / 17ms
tel: 42,05 / 17ms
4G
router: 3,95 / 8,33 / 24ms
router: 4,03 / 5,63 / 25ms
pc: 65,47 / 6,04 / 30ms
pc: 56,62 / 5,91 / 24ms
tel: 62,76 / 25ms
tel: 56,35 / 23msA32 5G
5G
router: 194,69 / 7,01 / 15ms
router: 198,98 / 6,75 / 19ms
pc: 259,56 / 5,12 / 15ms
pc: 264,11 / 5,04 / 19ms
tel: 253,22 / 40ms
tel: 253,31 / 39ms
4G
router: 73,76 / 8,15 / 21ms
router: 78,98 / 6,02 / 20ms
pc: 82,80 / 8,78 / 22ms
pc: 78,54 / 8,33 / 24ms
tel: 77,67 / 32ms
tel: 77,33 / 30msAz már feltűnt korábban, hogy routerre kötve sokkal jobb a térerő. Ahogy régebben a fejhallgatót használták antennának fm rádió esetén, úgy javul a "vételi viszony" usb kábellel? Extrém esetben profitálhat a router antennáiból?
Mindegy is késő van, vagy korán, vagy mittomén -
törölt tag
válasz
csaszi75 #50321 üzenetére
Kroisbach felirat környékén vagyok a főútvonal mellett, szóval ez alapján van "5G+" is.
Drei a legolcsóbb szolgáltató, de az A1-nek van a legjobb lefedettsége. Térerő szinten is mindig sokkal jobb volt az A1, a magyar telefonom általában arra csatlakozik.
Szerintem kérek kölcsön még egy telefont rokontól, ha azzal a típussal működik rendesen (Vivo Y??), akkor elboltolom tőlük, a foshalmazokat meg beviszem egy gsm boltba. De azért holnap tesztelem azokat is, bár sok értelme nincs, mert vállalható sebességet nem tudok kipréselni a ZTE-ből. -
csaszi75
senior tag
válasz
#95712068 #50320 üzenetére
Kétféle 5G-t adnak azon a területen:
Nézd meg a drei oldalán:
https://www.drei.at/de/info/netzabdeckung/
Tuti az van, hogy az egyik teló az egyikre akad fel, a másik teló meg a másikra, s kettő nem ugyanazt tudja..
Az is nagy kérdés, hogy a ZTE-nek a firmware verziója tudja-e az 5G SA-t,
5G+5G:
Ha nagyon bele akarsz mélyedni, akkor a telefonokra fel kell tenned mindenféle "mobil hálózat tesztelő" APP-ot.. amiben az a szép, hogy nem biztos, hogy ugyanaz az APP jól működik mindkét telefonon..
Netmonster, Cellmapper, Tower Collector, Network Signal Guru... vagy majd mások mondanak itt még esetleg..
De összességében azzal járnál a legjobban, ha vennél egy rendes SIM kártyás routert..
Használtan, FB Marketplace-n jók szoktak lenni..*** Igen, kövér <-> fékövér 5G ikon kb ez lesz az két 5G közötti hálózat..
-
törölt tag
válasz
csaszi75 #50319 üzenetére
5G-n produkálta mindkettő telefon. Viszont ami nekem nagyon fura, hogy az A32-n éppen van egy térerőcsík, addig a ZTE Blade 73-on maxon van a térerő. Ráadásul a samsungnál megfigyeltem, hogy az 5G-s ikon félkövérre vált, akkor tud 200 környékét, amikor nem félkövér, akkor 4G-n megszokott értékeket látok.
Szóval szemre mintha 4G-s sebességet produkálna a ZTE, de a ping az 5G-n szokott ilyen alacsony lenni.
Holnap próbálom kicsit összeszedni magam fogalmazás terén is, és érthetőbben rakom össze a táblázatot 3 telefonnal, külön jelölve a 4G-s, 5G-s, telefonos, "kábeles" mérések eredményeit.
Köszönöm a türelmet a többieknek is -
törölt tag
válasz
csaszi75 #50317 üzenetére
gondolom az van mögötte, hogy nem lehet a SIM-et routerben használni?
Külföldön albérletben élek, még nincs melóm kint, így alapvetően fillérszexualizálás miatt van így. 22,9€-ért van korlátlan netem és telefonom. Azért vettem asus router-t, mert azok tudják kezelni a telefont usb-s modemként. Wifi hotspot esetén nagyon melegedett az S10e, ráadásul sokkal szarabb volt a pingem, de közel 10 hónapig elvoltam wifi hotspot-tal is. Routerre kötve kábellel hideg a telefon max letöltés esetén is, és a pingem sokkal jobb.Simán a telefonkészülékben próbálva mekkora sebességet tud a két eszköz
Csinálom.#50315 quailstorm
Rajta vagyok az ügyön, nemsokára megírom az eredményeket.szerk.:
ZTE Blade 73 5G:
telefonon: 31,3 / 25,8 Mb/s
routerre kötve kábelen: 8,03 / 5,27 Mb/s
A kettő között írtam egy hsz-t, így 20 perc eltéréssel készült a két mérés.A32 5G:
telefonon: 192 / 3,76 Mb/s
routerre kötve kábelen: 171,3 /6,02 Mb/s -
csaszi75
senior tag
válasz
#95712068 #50312 üzenetére
Az USB kábeles megoldás egy eléggé problémás lehet.. de gondolom az van mögötte, hogy nem lehet a SIM-et routerben használni?
Kb ennyit tud az adott Samsung és az adott ZTE telefon..
A két telefon közül nem fogjuk tudni, hogy melyik tudja összefogni a nálad rendesen rendelkezésre álló BAND1 és BAND3 frekvenciákat..
Simán a telefonkészülékben próbálva mekkora sebességet tud a két eszköz, ha az új is csak 2-3-4G hálózati módra van állítva, s nincs engedélyezve az 5G rajta..?Szóval 5G az nem nagyon van ott..
-
törölt tag
válasz
csernak75 #50313 üzenetére
Alapvetően a relatíve friss gyártástechnológia miatt tetszett meg a ZTE Blade 73 5G, vagyis a specifikációkban ezt láttam: Unisoc T760 (6 nm)
Tévesen írtam a Samsung típusát, most megnéztem pontosan: A32 5G
Mediatek Dimensity 720 (7 nm)
Amikor teszt célból kerestem telefont, hogy csekkoljam a térerőt az adott szolgáltatónál 5G esetén, akkor a legolcsóbb 5G képes telefont kerestem. A célnak megfelelt az A32 5G, de a hátlapja már lejárt róla. Tényleg kukába való példányról van szó, ami az adott célra tökéletesen megfelelt (van-e 5G-s térerő a hegyoldalban az adott szolgáltatónál), de ezt használni nem szeretném.
A ZTE Blade 73 5G is egy kalap fos, de legalább a hátlapja rajta marad, illetve még 1 év garancia van rá, bár érvényesíteni szerintem problémás lenne, mert még hadilábon állok a stájer némettel. 50€-ért nem vártam csodát, de arra nem számítottam, hogy kukába való telefonhoz képest egy huszad letöltési sebességre képes... -
quailstorm
félisten
válasz
#95712068 #50308 üzenetére
Az LTE és 5G sávok támogatása terén jól áll a ZTE, szóval inkább helyi jellegzetesség lehet a probléma.
A Google tárcsázóba írd be, hogy *#*#4636#*#* és akkor megnyílik egy menü ami elárul sok mindent a hálózatról. Például hogy milyen sávot használ, milyen a vételi erősség és a jel zaj viszony. Hasonló célt szolgál ez az alkalmazás: Network Cell Info Lite. Hasonlítsd össze a telefonjaid, hogy tudd hogy min mérsz egyáltalán. Hátha ebből kiderül mi okozza a sebességbeli eltérést.
Meg még annyit csinálj, hogy a telefonon magán is mérj Speedtesttel, hogy kizárjuk az USB tethering által okozott sebességvesztés lehetőségét.
-
törölt tag
válasz
#95712068 #50312 üzenetére
Babráltam a beállításokkal, váltottam 4G és 5G között, de az eredmény változatlan, 10 Mb/s alatti értékeket dobál a speedtest.
Úgyhogy szerintem szimplán csak sikerült belenyúlnom a jóba, és kifogtam az egyetlen hibás 5G-s készüléket willhaben-en
De legalább a vérnyomásom helyre lett billentve a "kedves" válaszadó révén, akinek nagyon élénk a fantáziája, vagyis a két szalmabábot nem tudtam máshogy értelmezni. -
törölt tag
válasz
csaszi75 #50310 üzenetére
"Régi" 4G-s telefon: Samsung S10e
"térerő teszt" miatt vásárolt 5G-s telefon: Samsung A34 5G (kukába való)
A mai napon vásárolt 5G-s telefon: ZTE Blade A73 5G
Router: RT-AC66U B1
Kábel: usb A - usb C (egyik vége a telefonban, másik a routerben, ugye csak szívattok?)
Helyszín: Graz Mariatrost (hegyoldal, az épület is lépcsőzetes kialakítású, annyira hegyoldal)
Szolgáltató: DREI Unlimited Sim M (korlátlan beszéd és net, utóbbi 250 Mb/s)Samsung A34 5G-vel csinált az előbb 183/12 Mb/s
ZTE Blade A73 5G-vel viszont csak 9,5/33 Mb/s
Mindkettő értéket pc-n mértem, az a pc rá van kötve az előbb említett router-re.Utóbbi telefont vettem ma, gyakorlatilag az egy huszad letöltési sebességet tud a kukába való samsunghoz képest. Lenullázva érkezett az "új" telefon, de lenulláztam még egyszer.
-
törölt tag
egy qrva szóval sem említetted, hogy a sim kártya egy routerben van!
Lassan tényleg elhiszem, hogy az én készülékemben van a hibaTelefonos témában vagyunk.
A sim kártya a telefonban van, telefonon keresztül osztom meg a netet.
Asus routereknél lehet használni a telefont "usb-s modem"ként, pár kattintás és egy kábel kell hozzá.De inkább ne válaszolj.
-
csaszi75
senior tag
-
törölt tag
Egy fél szóval sem említettem wifi-t a hozzászólásban, sőt még azt is leírtam, hogy kábellel van rákötve a routerre, ami szépen megosztja a mobilnetet a többi eszköznek vezetékesen. Xbox miatt csináltam így, mert wifi-n lassú volt, és a pinget is megdobta. Ráadásul nagyon melegedett a telefon mobil hotspot esetén, kábelen routerre kötve hideg.
Samsung S10e-t használok egy ideje, ez csak 4G képes telefon.
Vettem teszt gyanánt a legolcsóbb 5G képes telefont willhaben-en (A34 5G talán), mert nem voltam benne biztos, hogy van térerő az adott hegyoldalban az adott szolgáltatónál (DREI), ahol lakom. Amikor volt "5G-s térerő", akkor az előző hsz-ben szereplő második képen látható eredményt produkálta. 4G-n napközben 20-30-40 Mb/s érhető el, éjfél után (de inkább hajnal 2 és 4 között) akár 100 Mb/s sebességet is láttam.
A teszt telefon alapvetően vállalhatatlan, kukába való példány, ezért vettem egy kevésbé kukába való ZTE Blade A73 5G. Vagyis azt hittem, hogy kevésbé kukába való
De a másik 5G-s telefonhoz képest huszad letöltési sebességet produkál, ami finoman szólva eléggé harmatos.
Ezen a ponton ragadtam klaviatúrát, hogy segítséget kérjek fórumon, mert sehogy sem áll össze a kép.Erre jön egy 5 GHz-es wifi-s válasz úgy, hogy egy qrva szóval sem említettem meg a wifi-t
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem, teljesen el vagyok tévedve 4G és 5G témakörben...
Van egy előfizetésem korlátlan nettel (5G, 250Mb/s), idáig 4G-s telefont használtam, ami egy asus routerre volt kötve. Vettem teszt gyanánt egy 5G-s telefont, ha éppen volt térerő, akkor 250 Mb/s sebességet produkált. Tisztában vagyok vele, hogy routerre kötve ebből "marad" 150 Mb/s, teszteltem. Egy kukába való 5G-s telefonnal alapvetően működött. Úgyhogy vettem egy kevésbé kukába való ZTE 5G-s telefont. Ezzel még a 10 Mb/s sincs meg:
Hol lehet a hiba?
Közvetlenül pc-re kötve 39/37 Mb/s-es tud.
Az agyam helye kezdi ledobni az ékszíjat, csak kérdőjelek repkednek.szerk.: szó szerint leporoltam a kukába való 5G-s telefont, és ezt dobta:
-
Nem a Face ID, vagy bármilyen ettől eltérő, de csak 2D arc azonosítás megléte volt a kérdés, hanem az, hogy meg lehet-e tekinteni a feloldott zárolási képernyőn az értesítés tartalmát. Erre iOS alatt 3 opció van:
• mindig
• amikor fel van oldva
• sohaEz azért lehetséges, mert iOS alatt a feloldott zárolási képernyő nem ugrik a főoldalra, hanem továbbra is látható marad.
A kérdező Android rendszer alatt keresi ugyanezt, csak ott nem így működik, ezért is írta a kérdést. -
aprokaroka87
nagyúr
Ez azóta van amióta kitalálták hogy ők majd megoldják appon belül a képek meg videók " böngészését.
Korábban úgy volt hogy felkínálta hogy alapértelmezett galériát nyissa meg, vagy ha az nem volt akkor meg amiket felkínált, akkor semmi gond nem volt...
Még szerencse hogy nekem azért van elég szabad tárhely, de egy kisebb tárhelyű telefonon ez elég érdekes szitut adna be.Mert ez kb olyan mint ha minden multimédia tartalom duplán lenne meg 😁🤷
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest