Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muad-Dib
csendes tag
Üdvözlök Mindenkit!
Nemrég ruháztam be én is egy Lumia 930-ba, nagyon tetszik, bár vannak hiányosságai ( szoftveresen ), meg vagyok vele elégedve.
Ami zavar kicsit és ebben kérném a segítségeteket, hogy a beépített Office-ban, azon belül a Word-ben meg lehet-e nyitni úgy dokumentumot, hogy ne tördelje a sorokat a képernyő szabta keretek közé, azaz hogy úgy jelenjenek meg a dokumentumok, ugyanolyan tördeléssel, ahogy azt pl. egy asztali gépen vagy laptop-on egy teljes értékű Word programmal megírtuk?
Kíváncsi vagyok, h jártas-e valaki ebben a problémában, tud-e valaki segíteni.
Ha nincs megoldás erre a problémára, valószínűleg át fogom konvertálni a Word dokumentumokat pdf kiterjesztésűre és Adobe Acrobat Reader-rel olvasni őket. De ha valaki jobb megoldást tud, mondja nyugodtan!
Előre is köszönöm a segítséget!
-
rgeorge
addikt
Az új 30-as sorozatú Lumia-k tudják/fogják tudni PC-hez kapcsolva annak internetkapcsolatát használni?
-
junior11
veterán
Na megint egy óccó lumia: [link]
-
válasz
viewdetails
üzenetére
Nem tudok ilyenrol sajnos
Csak azt akartam jelezni, hogy API van, es elvileg megoldhato a dolog. (A OneDrive kliens nalam is kulon gepen fut egyebkent. Ugy van, hogy4.5 TB (4x1.5) NAS
-> 2 TB SMB megosztas filmeknek, etc.
-> 1 TB iSCSI target OneDrive-nak
-> 160 GB iSCSI target W2012R2 system backupnak
-> par egyeb iSCSI target VM-eknekHTPC Win2012R-vel, OneDrive kliens rajta, iSCSI target felmountolva szepen, OD arra syncel, ezenkivul csinal az SMB megosztasra idonkent egy full backupot a meghajtorol. Igy ket helyen mindig megvan minden, nem szivathatom be magam azzal, hogy letorlom OD-rol a dolgokat es eltunik mindenhonnan, etc.
-
polonic
félisten
válasz
Energie X
üzenetére
Vagy amelyikre jön a hívás arra jön, és beszélgetés közben az éppen nem használtat meg letiltja?
IgenIlletve van-e ilyenekben lehetőség arra, hogy sim kártyát társítsak emberekhez, hogy alapállásban kit melyik számról akarok hívni és ne kelljen mindig váltogatni?
Igen -
válasz
viewdetails
üzenetére
A OneDrive nagyon kis kellemes API-val rendelkezik, ergo a gyari kliensen kivul mast is tamogat. A legjobb az ExpanDrive, ami fizetos, de megeri -- es kb. az osszes letezo cloud storage-et tamogatja, nem csak a OneDriveot. Elvileg rovidesen jon Linuxra is, es ott is lesz majd OneDrive szinkron.
Nekem ugy van megoldva egyebkent, hogy
- OneDrive-ra tolom a dolgokat, de ugye a normal gepeken csak on-demand szinkronizalok (nem is ferne el minden pl. a laptopon)
- a OneDrive szinkronizalodik a NAS-ra
- par hetente van egy full snapshot OneDrive-rol a NAS-ra (egy kulon backup particiora) -
Érdekelne egy dual sim-es Lumia 730, de ilyenem még sose volt.
Ha mindkét sim benne van, bármelyik számot tudják hívni és nem nekem kell váltogatni ugye?
Arra gondolok, hogy ha pl a másodikra várok hívást akkor azt kiválasztom és várok addig míg nem hívnak és az elsődlegesen nem vagyok elérhető?
Vagy amelyikre jön a hívás arra jön, és beszélgetés közben az éppen nem használtat meg letiltja?
Illetve van-e ilyenekben lehetőség arra, hogy sim kártyát társítsak emberekhez, hogy alapállásban kit melyik számról akarok hívni és ne kelljen mindig váltogatni? -
BiP
nagyúr
válasz
Pozitron
üzenetére
Ha esetleg nincs vagy nem találsz külön appot a NAS-ra való direkt mentésre, miért nem fordítod meg a problémát?
OneDrive-ba automatikusan felmenti, és te ezek után nem a telefonról a NAS-ba mentesz, hanem inkább azt próbáld megoldani, hogyan mented le a NASra a OneDrive-ból. Lehet, hogy erre hamarabb találsz megoldást. -
Tiberius.C
csendes tag
Tiszteletem,
Mai nap a Nokia Lumia 1520-as telefonomon egy eddig nem tapasztalt hiba jelent meg.
Van SD kártya is benne és minden adat azon van rajta.A problémám jelenleg az, hogy ráteszek a telefonra zenét usb kábelen keresztül gépről, amit egyszer le is játszik a telefon után már nem, hivatkozva arra, hogy "Lehet sérült vagy nem támogatott típusú".
Amikor ráteszem, lejátssza utána nem.Kipróbáltam, hogy telefonmemóriáról játszva is. Ugyan ez a jelenség.
Mi lehet a gond ?? A gyári zenelejátszót használom.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
tomboy0013
veterán
Nem tudjátok, hogy létezik-e olyan alkalmazás amivel ki tudom vetíteni a telefon tartalmát olyan TV-re amibe külön Miracast adapter van dugva? Az Ezcast app nem működik. Measy a2 az adapterem. Még mielőtt valaki a gyári képernyő megosztást javasolja annak szólok, hogy az nem működik csak olyan TV-nél ami alapból tudja a Miracastot. Elég dühítő, hogy nem tudom normálisan használni az adaptert csak tablet segítségével... Nem értem az adaptert miért nem látja a telefon.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Na, mégis sikerült, bár egy kicsit másként. A PhotoBeamer app-ra ráakadtam, azzal egyből átmentek a képek a tévére. (L930 –> SONY 32W650A)

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm, ez most nekem nem jött össze. Majd holnap próbálok utána nézni, ha nem megy, tovább érdeklődöm. (Sajna, ezt a részt nem vágom.)
-
Tudnátok valamilyen könnyen megoldható módszert javasolni, hogy a telefonomon lévő képet közvetelenül kivetíthessem a tévén?
-
Pozitron
tag
válasz
Partyface007
üzenetére
Igen Qnap-hoz is láttam nekem sajnos D-link van

Kicsit csalodott vagyok, most nézem hogy nincs hozza olyan fajl kezelo sem amivel halozati megosztast tudnek bongeszni?
-
cellpeti
nagyúr
Egyik napról a másikra nem tudtam fotózni a Lumia Camera programmal. Letöröltem, majd újra letöltöttem. De most se jó. Ötlet?
-
Tényleg idegesítő a FB app. Más platformon nem jön fel adott ismerősöm egymás utáni 10+ kutyás kép lájkolása

-
Pozitron
tag
De ezzel meg mindig nincs megvalaszolva hogy letezik-e olyan program amivel auto backupot tudok késziteni NAS-ra

-
-
Pozitron
tag
válasz
cattus
üzenetére
Igen tudom, de en nem a Onedrive "ingyenes" felhojébe szeretném menteni hanem a sajat felhombe...erre keresek appot

Droidnal is lehetett volna Google drive-ra tolteni, de en annyira nem szeretem ezeket a felhoket, jobb szeretem otthoni tárolon tartani a képeimet.
Arrol nem is beszelve hogy X tárhelyet adnak ezek a fehok amit azert nem nehez kinőni, utána meg fizethet az ember.
-
kiskakas
senior tag
nektek nem lett teljesen hasznalhatatlan a facebook app az utolso frissites ota? 99%-ban csak masok likeolasat dobja fel, illetve regi postokat.
-
Pozitron
tag
válasz
btudos
üzenetére
Sziasztok! Még az okostelefonok és érintőképernyők előtt volt WP-m, es sok ev utan most tertem vissza hozza, egy Lumia 930-al.
2 problemam van, azaz keresek megoldást alternativat.
1. Sms backup androidrol. Lehetseges?
2. Androidon volt egy alkalmazas, az volt a neve hogy SweetHome Wifi backup. A lenyege automatikus mentés otthoni NAS-ra, gyakorlatilag barmit el lehet vele menteni, en csak a fenykepek automatikus feltöltésére használtam. Keresgelek de egyelore nem találtam olyan appot ami ennek megfelelne/kiváltana.
Elore is koszi ha valaki tud adni tanacsot ebben a 2 kerdesben.
-
Rob700
senior tag
A családi szobát használva barátnőmmel a naptárban mind a kettőnk rögzíti a hetét ki mikor dolgozik és milyen egyéb programja van a héten. A kérdésem a következő lenne: Elállítottam a háttérképet de szeretném a gyárit visszatenni, hogyan lehetséges ez? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy miként lehetne különböző színnel jelölni a saját, illetve barátnőm bejegyzését?
-
junior11
veterán
Állítólag MX Player is készülget windózra a VLC mellett.. Kíváncsi leszek, mikorra lesznek használhatóak...
-
orkati
tag
WD9: köszi, a Tucan Reader nagyon jó!

Esetleg ötletek az ingyenes video lejátszókhoz, hogyan lehetne elfogadtatni valamelyikkel az ékezetes betűket? Kb. az összes free lejátszót leszedtem, talán 3 tudta a feliratokat kezelni, de egyik sem az ékezeteket. Pedig gyakran nézek feliratos filmeket, jó lenne, ha bármelyik tudná ezt.
-
btudos
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Továbbra sincs ilyen, mert mindenkinek mások az igényei. Van WP Store topik is a fórumon, írd le mire keresel alternatívát, és megmondjuk van-e.
-
ForRedGlory
félisten
Mint kezdo wp telefonosnak...esetleg van valami jo oldal/blog/post, ahol ossze vannak szedve mondjuk a legjobb alkalmazasok? Android mellett kisse nehezkes es szegenyes a store.
-
SOAD19
addikt
válasz
Bukk900
üzenetére
Nekem, "csak" egy 1020-asom van.
Közben rájöttem, hogy akkor jeleníti meg, ahogy leírtam, ha elindítom a Lumia Camera app.-ot, majd ott rábökök a bal felső sarokban a fényképekre.
Ezek szerint, a "Fényképek" app-ban nem mutatja.
(#58337) BobTail
Értem, közben én is rájöttem, hogy csak a fényképeős appban lehet megnézni így. Kár érte, mert vagányabbak lennének így a fényképek.

-
BobTail
őstag
válasz
SOAD19
üzenetére
Ez az ún. Living Images funkció, 735-től felfele tudják a Lumiák (volt, amikor a régebbi PureView modellek is tudták egy korábbi Nokia Camera BETA-val, ma már nem megy rajtuk), ami lényegében rögzít egy 1 másodperces HD felbontású videót közvetlen a fénykép készítése előtt. Ezt a sima galériából nem lehet elérni, mivel nem egy rendszer szintű funkcióról van szó, hanem a Lumia Camera extrája, tehát csak úgy kel életre a galéra, ha azt a Lumia Camerából nézed vissza. Egyébként a Story Tellerrel lehet ezekből a szösszenetekből egy rövidke videót is összeilleszteni.
-
WD9
csendes tag
-
SOAD19
addikt
Hali!
Fénykép készítésnél, lehet olyat csinálni, hogy az elkészült kép, egy gif szerűség lesz, azaz 1-2 másodpercű mozgó kép lesz gyakorlatilag, mint ebben a videóban is: [link]
A sorozatkép készítésnél, ha készítek egy képet, majd azonnal visszanézem, akkor mutatja mozgóképként, viszont, ha kilépek, és később a Fényképeknél akarom megnézni, ott már, csak sima képként jeleníti meg.
Azt nem lehet elérni, hogy később visszanézve is a Fényképeknél is mozgó képként jelenítse meg? Vagy nem a Lumia Camera app-ot kellene használnom?Köszi!
-
válasz
orkati
üzenetére
Én is kezdő vagyok
A Gmail hibátlanul szinkronizál, azaz a kontaktok, naptárak minden adatmezővel szinkronizálódnak, csak úgy legyen bepipálva a gmailnál, hogy kontaktokat és naptárakat is szinkronizáljon. A másik kérdésre nem tudom a választ, még nem is néztem rajta youtube-on kívül semmit. -
orkati
tag
Nagyon kezdő WP felhasználó vagyok egy Lumia 630-al, és akadnak leküzdhetetlennek tűnő nehézségek

1.) A régi Androidos telefonról a telszámokat fel tudom tölteni valahová, ahonnan aztán át tudom tenni/szinkronizálni a L630-ra?
2.) Tudnátok ajánlani ingyenes filmnéző progit, ami kezeli a magyar ékezetet, és ebook readert, ami tud pár formátumot? -
Def26
félisten
Köszönöm a válaszokat.
-
Def26
félisten
nem tudjátok van e valami megoldás arra, hogy vissza lehet e valahogy térni a korábbi facebook verzióra? frissítés óta, hogy úgy mondjam számomra nem pozitív irányba változott.

-
kolosanyi
veterán
válasz
Integrale
üzenetére
Szerintem ezeket a Snapi 200-as modelleket nem érdemes megvenni, gyenge az a SoC. Ezen filóztam, mielőtt megvettem a 630-at, hogy bevállaljak-e egy Prestigio 8500-t, de nem, jobban pörög a rendszer a Lumián, giga RAM ide vagy oda. Persze ez meg pöttyöz, de Snapi 200-zal meg olyan szépeket tud döccenni a rendszer, hogy azt az Android is megirigyli.
-
vakond5
őstag
Sziasztok!
Csak újraindításra hajlandó a 8X-em frissíteni az akksi töltöttségét [%], de néha akkor sem a helyes értékre. Nem bosszant annyira a dolog, de azért örülnék, ha olyan lenne, mint előtte, vagyis hibátlan.
PfD-s a telefon, tehát a legfrissebb OS megy rajta.Tudtok valamit javasolni?

-
Integrale
veterán
válasz
legiaap
üzenetére
Az alsó kategóriával még nem is lenne baj, nagyobb számban fogy, nő a részesedés, így talán a fejlesztők is nagyobb kedvet kapnak hozzá.
A baj inkább az szerintem, hogy a mostani alsókategóriás telefonokon nem fut már olyan magabiztossággal és sebességgel a rendszer, mint a WP 8 az 520-on. A végén oda jutunk mint droidon, hogy lehetőleg kerüljük ezt a kategóriát, és véleményt se ilyen modellek után formáljunk.
-
confuser
senior tag
válasz
Pttypang
üzenetére
A kisebb akkura én is gondoltam, de annak sincs semmi értelme, hiszen az 530 sem kapott bivaly akksit. Ha minden igaz, akkor egy új akku lesz benne, amit még máshol nem használtak, így nem lehet tudni, mekkora, de kétlem, hogy jelentősen eltérne az 530-asétól. Totál nem látom az értelmét ennek (ezeknek) a telefonoknak. Na majd kiderül mi a turpisság benne...
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Én ha még egy chrome-ot találnék az app store-ban (esetleg firefoxot) akkor eléggé meglennék úgy kompletten. Szerintem sok mobil böngészőt használtam eddig, de a mobil ie eddig a legunszimpatikusabb. Pl itt a PH fórum oldalát is többször hibásan hozza be, egy hsz-ben a több sorban lévő betűk egymásra csúsznak. Egy újratöltés megoldja, de semelyik másik platformon ezzel a hibával még nem találkoztam. Remélem valamelyik frissítéssel javul ez is.
-
confuser
senior tag
válasz
Pttypang
üzenetére
A Lumia 530-as is 4"-os, az 535 az, ami 5"-os. Tehát a kérdés továbbra is áll, mégis mivel tudnak az 530 "alá" menni? Az az érv sem állja meg a helyét, hogy veszteségesen adják, mert ezt a forgalomban lévő 530-cal is meg tudnák tenni, ehhez nem kell új készüléket piacra dobni...
Abban azért reménykedem, hogy az x40-es szériát majd úgy tolják ki, hogy valamivel több logikát erőszakolnak bele, mert ez az x30-as széria iszonyat katyvasz. Persze a mostani széria rendszerét az is boríthatta, hogy közbejött a Nokia akvizíció, és a Microsoft tervei eltértek a Nokiáétól.
-
orkati
tag
Oké, egy rendkívül láma kérdésem lenne: vettem egy Lumia 630-ast, első WP-m. A SIM kártyára szeretnék telefonszámokat beírni, hogy megjelenjenek a Névjegyeknél, hogyan tehetem ezt meg?
A hívásnaplóból elneveztem 1-2 nevet, de a Kapcsolatok - Névjegyeknél ezek nem igazán jelennek meg. Ellenben a Skype meg tudom is én milyen fiókokból importált névjegyekkel. Azokat eltüntettem, most egy telefonszám sincs a névjegyek között... -
Egyébként akik panaszkodnak a rendszer miatt, meg hogy kevés az app rá, az használjon pár hónapig egy BB10-es telefont és gondolja újra a dolgot. Ezt csak halkan jegyzem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Assetto Corsa Rally
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diabetes - Cukorbetegség
- Elemlámpa, zseblámpa
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- iPhone 14 pro 128 gb gold 100% akksi
- iPhone SE 3 2022 128GB gyári független szép gyári 95% akku
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy S25 12/256GB gyári független 2028.08.03. Alza jótállás + ajándék
- OUKITEL G1 Mobiltelefon 24/256Gb dupla sim
- Apple iPhone 13 Pro max 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Esztétikai hibás Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, az kicsit jó.
Csak azt akartam jelezni, hogy API van, es elvileg megoldhato a dolog. (A OneDrive kliens nalam is kulon gepen fut egyebkent. Ugy van, hogy