Hirdetés
Hirdetés
-
A cégek zöme már AI-t használ
it 200 millió heti szinten aktív felhasználója van már a ChatGPT-nek, miközben a 100 milliárd dollárosra értékelt OpenAI-ba az Apple és az NVIDIA is befektetne. Az OpenAI és az Anthropic aláírt az amerikai kormánnyal az AI-kutatás kapcsán, míg a Meta modelljeit bankok és tech cégek vezették be.
-
Tucatnyi Galaxy Tab S10 render érkezett
ma Mármint Tab S10+ és Tab S10 Ultra, sima modell idén nem lesz.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
vence
tag
Másnál is frissített az Telekom App?!
És kényszerként jön?!
Nem frissítesz > nem tudod használni.
-
Cs1csó
félisten
válasz vence #138603 üzenetére
Érdekes, frissíteni akartam de valami másra nyomtam végül nem feissült egy.későbbi app újra futtatásakor végül lefrissült.
Az ilyen "szolgáltatói" vagy "hivatalos" appokat érdemes frissíteni, hátha valami olyan funkció,. szolgáltatás jön amire ajár azükség is lehet.
Nyilván egy film vagy zene lejátszónál ez a frissítési "kényszer" elhanyagolható. Ott max ha bug vagy adott oprendszerrel való inkompatibilitás nem kényszerít rá.
Mi a bajod azzal hogy frissül?
-
vence
tag
válasz vence #138603 üzenetére
Az, hogy jelzi a frissítést és akkor engedem, amikor nekem alkalmas, az szerintem nagyon más ...
mint, amikor úgy jelenik meg, hogy blokkolja az App-ot, ami egyébként működne és használható is lenne.
Nem minősítem most, aki csinálta, vagy még inkább, aki rábólintott.
Régebben ez nem így működött, egyes helyeken talán még most is, voltak különböző kategóriák: időszaki, kritikus stb. frissítés.Nem beszélve arról, hogy leginkább felesleges dolgokat szeretnének felrakni, soron kívül, hogy az adatgyűjtögetésüket ne is említsem!
Elég gyakran használom, használnám az Appot, de sajnos a telón már nincs hely.
(Már többször csináltam, de ez hosszú történet lenne ...
engedély nélküli frissítések stb.)
Egyébként már nincs is mit levenni!Új telefon pedig pont emiatt az inflációs rablás miatt tolódott el.
De nem is kell nekik az új szerződés, mert nem foglalkoznak a problémával.Persze nem csodálkozom, amikor ennyi +bevételt kapnak ajándékba!
(Erre az évre 3% körüli gazdasági növekedést várnak Mo-on,
mai hír ...)
Ehhez kell viszonyítani az IKÁ-t! -
Marci112233
őstag
Üdvözletem!
Nem címzem senkinek inkább csak írom ma mi történt. Délután megint kimentünk oda ahol eddig a kapott SIM kártyával max G betű jelent meg. De ma saját biztosan roaming képes kártyával. Először az is G betűt írt majd ki írta a táblagép hogy nincs hálózat, aztán pár percre megjelent az R betű és ki is írta hogy orange/Telekom HU tehát átment roamingba a táblagép. No de onnan vissza magyarra nem jött a szemétláda. Éjszakára áramtalanítva a rendszer és holnap kiderül vissza áll-e magyar hálózatra mert itthon azzal sincs probléma. Az egészet megoldaná az ha a rohadt táblagépben is működne a manuális hálózat választás és listázná mire akarok váltani mint a telefonok. Táblagépen egyébként ez a rendszer van, de szerintem ez zárt és nem igen lehet frissíteni sehogy újabbra.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
4Grider
nagyúr
válasz Marci112233 #138614 üzenetére
Emlékeim szerint android 6 alatt is volt manuális hálózatválasztás.
-
Marci112233
őstag
válasz 4Grider #138615 üzenetére
Meg is van, megtaláltam elsőnek amikor megnéztem, de hiába nyomok rá, felvillan a keresés felirat egy pillanatra ha nem figyeled erősen a monitort nem is látod, de semmi más nem történik, és így nem is listázza mire is lehetne csatlakozni.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
martonl
senior tag
válasz Marci112233 #138614 üzenetére
Ha a hardver is ilyen régi, mint a táblagép szoftvere, akkor a B20-28-as sáv is necces, hogy benne van. Ha esetleg egy normális mobil routerről lehetne neki netet adni akár wifin, akkor lehet nem kéne ezzel ennyi időt szenvedned.
-
jack982
aktív tag
Telekom app általános hibára fut, ahogy tvgo is.
-
jack982
aktív tag
Akkor egyedi hiba volt, mert mostmár nálam is megy mindkettő.
-
vence
tag
válasz Cs1csó #138612 üzenetére
Ezt rosszul tudod, ritkán használok WiFi-t,
ezt pedig már párszor eljátszották az utóbbi időben.
Régebben ez nem volt jellemző!Amióta használom már párszor csináltam helyet a frissítésnek és olyan Appokat is be kellett áldozni, amit még használtam volna.
Cserében leginkább reklám stb. dolgokat építettek be.
Meg még ki tudja mit, mert hízott az App rendesen.
Új érdemi funkció szinte semmi, leginkább csak minimális átalakítás az érdemi dolgoknál.A lényeg, persze nem kötelező frissíteni, csak akkor nem tudod használni, mert a kezdőképernyő helyett csak a frissítés ablaka látszik, amit még kicsukni sem lehet közvetlenül.
Bizonyos funkciók pedig csak az appban érhetők el!
(Mert az appot tolnák ezerrel, mert az a menő. )
Pl. a fizetés is bonyolultabb a webes felületen.Az egésszel az a probléma, hogy a kétes céljaik sokkal fontosabbak, mint az ügyfelek tisztességes korrekt kiszolgálása.
Mind ez csillagászati árakon, még akkor is, ha az egyébként nem olcsó anyav. (D. Telekom) árait nézzük.Abszolút nem izgatja őket, h a mostani átmeneti időben nem lehet elfogadható módon új szerződéseket kötni. Tolnak egy sablonos választ, mint szinte a legtöbb nem általános problémára és el van intézve.
Itt szó nincs egyenlő felek szerződéses kapcsolatáról ...
ami az alap kellene legyen.@ enginev3.0
Gondolom, ez az Android verzióval is összefüggésben lehet![ Szerkesztve ]
-
Marci112233
őstag
válasz martonl #138617 üzenetére
Passz hogy milyen hardverileg, de szerintem az nem annyira öreg csak a szoftver. Ha működne a manuális keresés nem lenne probléma és pont az van most folyamatban kiderítés alatt miért nem megy. Nyilván kipróbáltam és működik telefonnak megosztott hotspot-al is. ha nem tudják megoldani a dolgot akkor nem lesz bene SIM kártya hanem megy a telefonba, de akkor kell majd egy szivargyújtós töltő mert akkor dupla SIM lesz a telóban és azzal sokkal gyorsabban merül az akku.
-
nfsu17
veterán
Ti használjátok ezt a Mobilvásárlás appot?
Ha igen, megbízhatóan működik?
Simple-t szoktam használni parkolásra, buszjegy, csekk, stb, de csomószor nem akar működni, kiírja, hogy valami hiba történt...leokézom, aztán azért legtöbbször bejön az oldal, működik is, de múltkor pont buszjegyet kellett volna vennem és az persze nem működött. Tudom, hogy sokan f.kázzák az appot, én azért inkább elégedett vagyok vele, mint nem.
Viszont valamit B verziónak feltennék, ha nem menne az app.
Voxpay már volt fent, pár használat után le is töröltem.
A többi app is ilyen alig 3*, ami elég gyászos, ez meg 4* fölött van.
Meg van benne lottó is, néha az is jól jönne.
Ha jól látom buszjegy (vidéki), parkolás van benne, annyi nekem elég is lenne most.
A másik kérdésem, hogy ez csak egyenlegre működik, vagy esetleg kártyát is hozzá lehet adni? -
AnonymusX
senior tag
válasz nfsu17 #138625 üzenetére
Én már a Mobilvásárlás appot használom a Simple helyett. Megelégeltem utóbbinál, hogy egyre gyakrabban elérhetetlen. Egyetlen egy hátránya van a Telekom megoldásának: a QR kódot sokkal nehezebben olvassa le, mint a Simple app. Állandóan macerázni kell vele felszálláskor, amit a Simple pillanatok alatt lekap úgy, hogy még teljesen rá sem irányítod a kamerát.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz AnonymusX #138626 üzenetére
amit a Simple pillanatok alatt lekap úgy, hogy még teljesen rá sem irányítod a kamerát.
Ez mondjuk nálam is így van.
Busz oldalára téve a kamerát, én még csak úgy látom, hogy félig látja a kamera a QR kódot, de már zizzen is, hogy leolvassa. Csekken is: odateszem, puff, már kész is.
Akkor ez így nem túl jó hír. -
draco31
veterán
Hello!
Jól tudom, hogy függetlenek az eladott mobilok?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Marci112233
őstag
Üdvözletem!
Jelenetem a robotkormányba berakott saját dominós kártya ami átment roaming-ba az ott is maradt, még úgy is hogy nem csak áramtalanítva lett az eszköz hanem ki lett véve belőle a kártya mert kellett a területmérőbe, onnan telefonba téve Telekom HU hálózatra téve, majd vissza a táblagépbe és ott roaming-ba maradt ugyanúgy mint mikor kivettem belőle.
Tehát jön a kérdés. csak internet kell a robotkormánynak, így ha roaming-ban van akkor az adatot ugyan olyan mértékben fogyasztja mintha magyar hálózaton lenne vagy többet?
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Marci112233 #138632 üzenetére
Ez szerintem teljesen véletlen volt így és semmi garancia nincs, hogy stabilan is fog menni.
Roamingban az adathasználat EU.-ban ugyanaz, azonban csak a méltányos használat keretein belül.
Bővebben:
[link] -
Soulfly842
addikt
válasz Marci112233 #138579 üzenetére
Szabolcsiként írom, ~10 év telkós múlttal:
Az a legnagyobb baj egyébként, hogy a hálózati interferenciák miatt EU-s törekvés lenne, hogy ne bombázzák túl a határon a 'jelet' a szolgáltatók. Magyar szolgáltatók jobban figyelnek is erre, de a Románok románok, s az ukránok se különösebben foglalkoztak vele soha.
Határ környékén (jó pár km-re is a határtól) itt szabolcsban a Voda már több mint 'kalandos', a Yettel egy fokkal jobb, de a T-től jobb megoldás nem lesz.
Max IoT kártyákkal lehetne még próbálkozni, de arra csak üzleti előfizetőként lenne lehetőség, s nem annak akár eltérő is lehet a lefedettsége, mert pont az agrár szektorban van pl. kiemelt szerepe és érdeme. IoT kártyákban elvileg a Voda jobban áll, de pont a helyspecifikus adottságok miatt (ill, hogy milyen ramaty Hajdúban/Szabolcsban a határhoz közeledve) én lehet nem is próbálkoznék vele.
Telekomosra itt egy hivatkozás, írásban is lehet érdeklődni:
[link]Ezek működésüket tekintve globális roamingra és ellátási pontokra is támaszkodhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
őstag
válasz martonl #138633 üzenetére
Az marha jó. Akkor mindenképp meg kell oldódjon a manuális hálózat választás kérdése. Azzal ki lehetne játszani a dolgot mert telefonnal is így van netem. Röviden manuális hálózat választással magyar hálón vagyok, kivéve ahol nincs magyar hálón net és akkor manuálisan átrakom külföldire épp pont orange hálóra, majd vissza ha kikerülök onnan ahol nincs magyar hálón net. (Az 5G vagy nem tudom mi miatt, de tavaly ősz óta már csak 1 helyen akad ez mert a másik két helyszínen már megy a magyar hálón is a 4G, pedig szó szerint a Román határsávnál van a két terület.)
#138634 Soulfly842
Maradnánk a T-nél. Volt Yettel kártya már de az ahol épp most mint írtam ősz óta van magyar 4G is ott a Yettel elhasalt többször is, és az pont a határsávnál volt, mellette telefonon fél órán át néztem hogy tartja a 4g illetve a 4G+ jelet is stabilan szakadás nélkül, de ugye abban manuálisan van fogva a hálózat választása. Ha tudná a robotkormány táblagépe is a manuális hálózat választást már semmi problémám nem lenne.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
martonl
senior tag
válasz Marci112233 #138635 üzenetére
A rendszer teljes ismerete nélkül egyébként még azt nem értem, miért kell az ilyen helyzetekre egyáltalán mobilhálózat és internet, de szerintem ezen már értetlenkedtem egy sort korábban. Távoli vezérlésre egy belső rádiós hálózat simán megtenné, helymeghatározás meg szintén megy internet nélkül is. Legfeljebb gyorsabb GPS vevő szükséges hozzá. Mi a 90-es években csinálgattunk szennyvízátemelő vezérléseket, ott több km távolságból vezérelgettük a szivattyúkat 430MHz-en. Igaz, az nem volt egy komoly adatátvitel, meg mindenhova engedély kellett, de szerintem ezek a rendszerek a mai napig így működnek.
-
Soulfly842
addikt
válasz Marci112233 #138635 üzenetére
Kár, hogy csak azt nem olvastad, amit írtam
-
Marci112233
őstag
válasz martonl #138636 üzenetére
Sajnos valós időben kommunikál a rendszer a szerverrel amihez kell a folytonos net. Igaz hogy francia a szerver, de magyarral se jobb a helyzet, mert azt is nettel éri el.
#138637 Soulfly842
A linken lévőket is olvastam. Most csak 1 ilyen eszközünk van, de 3 van tervben. így még minimum 2 SIM kell majd.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
dr9
junior tag
válasz Marci112233 #138638 üzenetére
Innen már szerintem csak 3 opciód van:
1. Lekapcsolod a roamingot a Telekomnál (*105# vagy applikáció)
2. Gyári beállításokra visszaállítani a tabletet (ha lehet), mert lehet csak valami rendszerhiba miatt nem indul
3. Szerezhetsz egy román kártyát, ha az jól megy ott (bármely kisboltból lehet már kapni általában)Valószínűleg hiányzik a tabletből az alsósávok, mert akkoriban még nem nagyon volt a B28 elterjedve. Felsőbb sávoknál Yeti lenne az opció, de lehet ott is kiütik a román hálók.
A magyar hálók is átütnek a határon... Csak a Telekom gyengíti le (csak ritkán) a jelet. De pl. Szatmáron ~10km a határtól, már sokszor a második emeleten van Yettel meg Vodafone jel, harmadikon már Telekom is .
cosmoT
-
Marci112233
őstag
Ma délelőtt vissza hoztuk magyar hálóra azzal hogy távolabb mentünk a géppel a határtól és lás csodát amikor már az orange hálózatot nem tudta fogni, visszaállt magyar hálóra. hazaérve meg is tartotta plafon térerővel így végképp nem értem miért nem ált vissza magától magyar hálóra orange hálóról mikor elvileg már stabil a magyar hálózat is.
Roamingnak maradnia kell mert akad olyan hely ahol szükség van rá, ép ezért is van engedve neki, de ha menne a nyamvadt manuális választás az első kérdést se tettem volna fel, mert mint írtam telefonon azzal a módszerrel csak ritkán kell roamingoznom.
Gyári beállítást magamtól tudnám elvégezni, de még nem vettük meg a rendszert, így nem nyúlok mélyebben bele, hanem hagyom aki hozta arra. Ő már utánakérdezett miért nem megy a manuális választás, és várunk mi lesz a megoldás ha lesz.
Román kártya meg nem opció, mert akad olyan hely ahol meg román háló nincs, de magyar kiváló.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
zzola
félisten
válasz zzola #138425 üzenetére
Megtörtén a telefonszámok (Domino) elhordozása február 12-én. Ma bementem egy Telekom üzletbe visszaigényelni a kártyákon maradt összegeket, Pistike közölte velem, hogy számhordozás esetén erre nincsen lehetőség.
Most felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy panaszt tegyek. Az első kettő ügyintéző levágta a telefont, majd egy harmadiknál sikerült berögzíteni erre az ügymenetre egy panaszt.
Számomra furcsa, hogy az elhordozott számon kívül semmilyen adatot nem kértek.Ez a szolgáltató egy szégyenfolt a magyar piacon, ahol azt hinné az ember, hogy a Vodafone-nál nincsen lejjebb, de úgy látszik van.
-
ledgeri
nagyúr
válasz zzola #138642 üzenetére
egyre jobb döntésnek tűnik, hogy én inkább lelottóztam az egyenlegem...., nem nyertem semmit, de legalább....
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Cs1csó
félisten
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Másnak sem működik az alkalmazásban az, ha mobil számlát akar megnézni vagy letölteni? Napok óta ezt írja ki, viszont az otthoni számlák gond nélkül megtekinthetōk és letölthetők.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen