Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mi megy megint a Super Formula B-ben, eddig minden versenyen instant törte a kocsimat akit tisztán előztem, most kitolt a homokba aztán az előttem lévőnek meg a hátulját törte szét, ha nem tudnám, hogy iRacing-ben vagyok akkor azt hinném ,hogy valami Need fo Speed verseny vagy ilyesmi, nagyon pronyó emberekkel hígult fel most az iR
-
biker
nagyúr
a funrace naptár pedig:
-
biker
nagyúr
éééééésssss dobpergéééééssssss 🙂
Nem kell tovább várakozni, és izgulni, kérdésekkel bombázni, ahogy sokan tettétek ezt az elmúlt hetekben (amit nagyon köszönünk), íme örömmel mutatjuk be Nektek a Simunation Series 2025 őszi bajnokságának kiírását!
Ebben a szezonban "hátulról előre" lesz a jelszó, ami nem csak a visszatérő 2 futamos fordított rajtrácsos szervezésre lesz igaz, hanem sok sok hátsókerékhajtásos bajnokság után immár elsőkerekes (előlkaparós) autókra váltunk!
Ennek megfelelően, a 2025. szeptember 14.-én induló bajnokságunk TCR autókkal lesz teljesíthető. Évekig futottunk kiváló bajnokságokat WTCR autókkal Raceroom keretein belül, itt az idő hogy iRacingben és nekifussunk.
Néhány újdonság az őszi szezonnal kapcsolatban:
- minimum létszám a bajnoksághoz 25 fő, maximum 80fő
- 30fő nevező alatt csak egy kategóriában indítunk bajnokságot
- 30-44 fő nevező közt PRO és AM kategória indul, de egyszerre versenyzik mindenki egy pályán, mint a való életben
- 45 fő felett a PRO és AM versenyzők egy időben, két külön szerveren versenyeznek majd, nem zavarva egymást
- bevezetjük a 15perces nyílt időmérőt az "egyedül hotlapozás" helyett
- versenytáv 2x25perc lesz, első 15 fordul a második futamra
- nyílt setup, nincs kötelező kerékcsere, nincs üzemanyag limit, mindenki ahogy szeretné, úgy nyomja neki. Nincs Fast Repair!
- mivel TCR-ben nem igazán van esti futam, itt sem várható, de az időjárás ki tudja, milyen lesz? (ésszerű keretek közt persze)
- természetesen állórajt lesz
- Raceapp indulás megerősítésének határideje kitolva a verseny kezdetére, tehát 18:00-kor indul a szerver, és eddig lehet megtenni a megerősítést is.
A versenynaptár kialakításánál fő szempont volt, hogy csak olyan pályák legyenek, ahol az elmúlt 2-3 évben volt vagy idén lesz futam a való életben is, illetve ezek közül is olyan, amin az elmúlt 2 évben valamelyik másik magyar szimulátoros közösségben volt rajta bajnoki futam bármely géposztályban, vagyis jó eséllyel sokaknak megvan. A Bend az egyetlen kakukktojás, mert idén új pálya az iRacingben, idén új pálya lesz IRL a TCR-ben, de ezen a pályán százszámra mennek az official race szervezések minden géposztályban.
A naptár tehát:
09.14. Interlagos
09.28. Mid Ohio
10.12. Aragon
10.26. Spa Francorchamps
11.09. Hungaroring
11.23. Monza
12.07. Mount panorama
12.21. The Bend
Teljes versenyszabályzat elérhető itt: https://drive.google.com/.../10FYqNkytv046.../view...
A nevezési űrlap már él, a Raceapp nevezéshez a szervereket akkor készítjük el, ha már látszik, egy vagy két szervert kell indítsunk, így addig rajtszámot foglalni és Raceapp nevezést leadni nem lehetséges.
Reméljük, hogy a pályán nem fog annyi vér folyni, amennyire vérvörös posztó lett a plakát 😃 De kemény csatákra számítunk idén is!
A következő hetekben pár felkészülési "funrace" futammal melegíthetünk be, melyek a Raceroom szakág versenyeit elkerülve szombati napokon lesznek, így aki mindkét bajnokságban indulna, minden hétvégén tud mindkét nap versenyezni.
A felkészülési futamok menetrendje hamarosan felkerül a liga iR felületére, várunk mindenkit, nem csak azokat akik terveznek nevezni. Aki még nem tagja a ligának, az keressen rá az iracing UI felületen a my leagues fülön a Simunation Series ligára, és dobjon egy jelentkezést
Jó szórakozást és tartalmas versenyzéssel töltött vasárnap estéket kívánunk! -
JulesTS
addikt
válasz
Sziszifeca #3158 üzenetére
DD1 465-ös driver.
A 467 és 468-gyel jött DD1 firmware fagyasztja a Rally module-t. Másnál az ITM-et a BME-n. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Valakinek rajtam kívül van DD2 cucca Iracinghoz,
Ha igen, akkor megírja nekem hogy melyik drivert használja, mert ugye a Fana-nál vannak driver gondok.. Persze Fanalab-ot használok hozzá és kíváncsi vagyok frissítsek e én is vagy ne -
biker
nagyúr
válasz
JulesTS #3156 üzenetére
hát nemtom, minden hype videót megnéztem, felraktam, kipróbáltam, nem hozta azt amit vártam. Lehet a TCR maga ilyen... mármint IR-ben ilyen
gyakorlatilag elsőre majd kitépte a karom, aztán beállítottam, de nem lett jobb, csak pár effekt eltűnt a kormányról.
az auto setting használhatatlan, mert nem jól átlagol. ugye lemásolta az ir szerinti autó settinget, de ezt folyton felülírja, így ha egy nagy egyenes közepén nyomsz rá akkor felqrja 40-50%-ra és utána letépi a karod, ha meg egy hajtű vagy épp a karusszel kijáraton nyomod akkor meg 10%-ot javasol, túl kicsi a pályaszakasz amin kiátlagolja a javasolt értéket. Így kézzel kell állítgatni
ugyanúgy az az érzésem mintha bevásárlókocsit tolnék térköves úton, minden irányba be akar fordulni a kerék. Lehet geometria kérdés is, nemtom.
Majd tesztelgetem, gyári vs maira, de első 10perc után tcr-nél nézve azt mondom, ugyanaz pár konzerv effekt levételével. pl szegélykő nem rázza meg úgy a kormányt 100% effect detailnél sem. -
zsalesz
aktív tag
Tudom, hogy az Iracing sava - borsa az online versenyzésben rejlik, de ha csak gyakorolna az ember a time trial és practice mellett ott van az 'offline' rész is. Csak azért írom mert kevés szó esik róla, pedig azt kell mondanom az AI az egyik legjobb ha nem a legjobb a szimek között. Nagyon frankón testre lehet szabni egy adott versenyt, és tényleg rendkívül jó versenyezni a gépi ellenfelek ellen is. Szóval akit esetleg online felidegesítenek a kaszkadőrök, az szerintem tegyen vele egy próbát megéri.
-
Laby
őstag
Simco-ban megy ugye a Radical SR8 bajnokság (2. futam volt). Elképesztő fun ez az autó. Nehéz vele jól menni, de marha élvezetes csúszáshatáron menni. Szélárnyék is brutál jó, folyamatosan mennek a csaták oda-vissza, iszonyat jó.
Nagyon sajnálom, hogy nincs már rá official széria ahol lehetne nyomatni.Stream ha érdekel valakit, tele csatákkal:
[Youtube stream] -
Sziszifeca
őstag
válasz
pRoject22 #3132 üzenetére
Köszönöm az infót!
1,5 órán keresztül szórakoztam mire be tudtam állítani.
Ini file-ba a LOD-okat 60-ra állítottam, így jó lett. A pálya is így volt, volt amikor bizonyos részletek bevillantak. Most az sincs már.
7800x3d+4090 Hp reverb kombóval nem kellett levennem a felbontásból és a minőségből.
Köszi még1x.-Rolika-: OpenXR-el tolom, de a steamvr-t betölti, de csak mert azon keresztül megy át az openxr.
-
válasz
Sziszifeca #3131 üzenetére
Állítsd be, hogy ha mondjuk 90 fps-en mész akkor 89-nél kapcsoljon a LOD, ez a jelenség mindenképp LOD beállítás kérdése, szóval azt kell megtalálnod, hogyan kapcsold ki.
iR fórumon van VR beállítási segédlet amiben irnak a LOD-ról is, nagyon nem mindegy, hogy van beállítva mert okozhat ilyen anomáliákat, főleg ha érzékeli az iR, hogy nem tudja tartani a géped az aktuális grafikai beállítás mellett az fps-t, első körben próbáld meg lentebb venni a beállításokat, two pass tree, foliage, crowd és a pcf16 filetereket kellene kikapcsolni, azon sokan elhasalnak ,hogy nem nyulnak hozzá.
Amiket bejelöltem azokat offold illetve sps-t kapcsold be, de kipróbálhatod sps helyett a quad view foveated renderinget is.
Max carsnál is állíthatsz mondjuk 12-t, nem kell, hogy VR-ban renderelje a komplett gridet, csak azokat akik közel vannak hozzád.
Replay grafikát vedd le mindenhol ahol csak lehet
-
válasz
Sziszifeca #3127 üzenetére
LOD Level of Detail, ini file és ingame grafikai beállításban is tudod változtatni
-
VincentVG
senior tag
válasz
pRoject22 #3120 üzenetére
Probald ki az adaptive AI-t, egy jo kis bajnoksagban.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha megy előtted egy autó, akkor bizonyos távolság után kicsit lebutítja a kocsi grafikáját..
Hátha tudja valaki hogy ez normális, vagy .ini fájlba kell belepiszkálni.
Csináltam egy gyors kis videót (Iracing), figyeljétek meg a bal oldalon lévő Ford, majd a Bmw kasztniját.. Mitől lehet ez? -
asb88
tag
A Spa 24H pedig folyamatban, az alábbi csapatokat indítottuk:
Spin'n'tow Motorsport
Decsi István
Bruckner Bertalan
Kovács Dániel
Polczer BenceSpin'n'tow Motorsport Platinum
Viski Róbert
Asbóth Tamás
Stang Szabolcs
Schnell SzabolcsSpin'n'tow Motorsport Gold
Pázsy Tamás
Varga Gergely
Bíró Antal
Loj BalázsA streamem pedig itt nézhető: [link]
-
-
VincentVG
senior tag
válasz
-Rolika- #3116 üzenetére
oke ugy konnyu hanyagolni a fixed-ed ha be tudod allitani a verdat
btw , igen teljesen eleg a GT3 20 perc is, de 2 orankent azert eleg limitalt.
bar ertem h a 40 perces opennel van orankent valtasban, de nem tudom mekkora az atfedes azoknal akik open - fixet szeretnek valtogatni.
-
Altair77
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy minden kliens indításnál újra le akarja szedni a már letöltött kontentet és ami fura, hogy nem is jegyzi meg a belépési adatokat pedig ki van pipálva. Amit találtam ezzel kapcsolatban megpróbáltam, re install is volt de a probléma nem oldódott meg. Ha esetleg valakinek van ötlete azt megköszönöm.
-
-
JulesTS
addikt
válasz
András12345 #3105 üzenetére
Benne van a szabályzatban, hogy hogyan kell használni a voice/text chat-et. Pár hülye miatt ne már a normálisaknak kelljen kiakapcsolni...
Arról nem is beszélve, amikor magán chat-ben küld el a pébe, ráadásul ok nélkül... -
-
-Rolika-
senior tag
Hihetetlen ez a ....... Spa.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Bundle topik
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Call of Duty WW2 PS4 játék
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest