Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telepakolják az iPhone 18-at memóriával
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-24 11:12 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigjoe666
csendes tag
Nálam az a baj hogy az asztali windowsos gépet a gyerek nyüstöli állandóan, nekem csak a macbook marad ha valamit olvasni vagy ügyet intézni akarok. Azon meg csak egy ctrl billentyű van baloldalon, ha lesz egy kis időm akkor megnézem az oldalt de ma is a suliba leszek a gyerekkel mert családi nap lesz.
Más: jövőhéttől Balatonakarattyán leszek 1 hétig, van a közelben innen valaki akivel lehet pár qso-t csinálni?A TX oldalra tettem be egy visszajelzőt, hogy mi lett morzézva. A zöld csík alatt jelenik meg.
-
bigjoe666
csendes tag
Senki?
Google találat:
Híradásipari Szerviz Kft. / TV Szerviz Keszei Balázs, Budapest út 69 · (06 88) 425 072
Gasztonyi Tamás, Fenyves u. 22 · (06 88) 405 187
-
bszilvagyi
csendes tag
Sziasztok! Ismertek valakit, vagy szervizt (Veszprém megyében preferált, mert személyesen intézném, de akár országosan is), aki egy régi rádiót gatyába tud rázni? Sokmindenhez hozzá tudok és merek nyúlni, de ezt inkább profi szakemberre bíznám.
Az alany a képen látható Panasonic RF-1600 lenne, az AM-MB-SW sávokon eléggé sokszor csak pattogást hallani elnémulással karöltve, feltételezem valami kontakthiba lehet. De ha már felnyitásra kerül, akkor egy teljes átnézés nem ártana neki. Köszönöm előre is.

Senki?
-
Kicsirics77
Topikgazda
@Kicsirics77: teszteltem billentyűket, nálam 10 WPM-nél már számít a pontosság és gyorsaság szempontjából, hogy milyen billentyűzetet használok. Próbáltad egérrel? Azzal sokkal jobb mint billentyűvel.
Közben dolgozom még a honlapon, egy kis UI módosítás, az RX oldal eredmény / értékelés javítása, és az RX oldalra került zaj szimuláció is,Nálam az a baj hogy az asztali windowsos gépet a gyerek nyüstöli állandóan, nekem csak a macbook marad ha valamit olvasni vagy ügyet intézni akarok. Azon meg csak egy ctrl billentyű van baloldalon, ha lesz egy kis időm akkor megnézem az oldalt de ma is a suliba leszek a gyerekkel mert családi nap lesz.
Más: jövőhéttől Balatonakarattyán leszek 1 hétig, van a közelben innen valaki akivel lehet pár qso-t csinálni? -
bigjoe666
csendes tag
@Kicsirics77: teszteltem billentyűket, nálam 10 WPM-nél már számít a pontosság és gyorsaság szempontjából, hogy milyen billentyűzetet használok. Próbáltad egérrel? Azzal sokkal jobb mint billentyűvel.
Közben dolgozom még a honlapon, egy kis UI módosítás, az RX oldal eredmény / értékelés javítása, és az RX oldalra került zaj szimuláció is, -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Biztos ami biztos, én még berendeltem egy utolsó vámmentes darabot.
Mondjuk már másik linkről, mert időközben tegnap délelőtt egyes eladók már elkezdték beszedni a vámot, amihez még nincs is joguk, mert a szabályozás csak július 1.-től hatályos. -
cigam
titán
Ma indult újabb AliExpress akció, elég jó áron van a Radtel RT-920, kuponnal 15k HUF alatt elhozható, ha esetleg valaki venne egyet még az új VÁM szabályok életbe lépése előtt. De van Radtel RT-4D is 17k HUF alatt, ha valaki arra vágyna.
Jé... Most nekem is 15k-ért adná, AirBandes antennával majdnem 17k.
Naná hogy most meg "játékra" nincs pénzem.
Köszi a tippet!
-
laed
senior tag
-
BoB
veterán
-
laed
senior tag
Azért az ilyenen NE csodálkozz, a PMR 1 szabadon felhasználható csatornakészlet; nagyjából kb. mindenki arra használja amire akarja.
(Esetleg ha valami szabványon kívüli készülék, akkor az persze lehet gond.)
-
Kicsirics77
Topikgazda
Köszi a megerősítést, hogy továbbra sem kell ez nekem!
Nekem is csak egy kósza gondolat volt, de úgysincs élt a dmr-en.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Dmr előnye talán az,legalábbis ami tapasztalatom van,hogy ahol az analóg elhasal ott a dmr még vígan elmegy,egyébként a 216 országoson napi 2-3 qso van,ez annak az eredménye,hogy ha valaki hívott rajta akkor egyből az volt hogy ne ezt foglaljátok,menjetek már el privátba,így nagyon gyorsan elment az embet kedve,hogy egyáltalán hívást kezdeményezzen.
Köszi a megerősítést, hogy továbbra sem kell ez nekem!
-
Kicsirics77
Topikgazda
DMR-en van mit hallgatni egyébként? Mondjuk az amatőr beszélgetések nem igazán szoktak lekötni analógon se, így nem is keresem azokat. Nálam be sincsenek programozva az átjátszók. Ezen kívül meg amiről hallottam, talán egy-két közlekedési vállalat aki átköltözött DMR-re. Sosem volt még dolgom DMR rádióval, az igazat megvallva nem is nagyon értem, szóval mindig csak nézegetem ezt a Radtel RT-4D-t, de aztán mindig arra is jutok, hogy nem kell ez nekem.
Amúgy kuponnal 17k HUF alá is bemegy az ára, szóval még csak nem is 18.
Dmr előnye talán az,legalábbis ami tapasztalatom van,hogy ahol az analóg elhasal ott a dmr még vígan elmegy,egyébként a 216 országoson napi 2-3 qso van,ez annak az eredménye,hogy ha valaki hívott rajta akkor egyből az volt hogy ne ezt foglaljátok,menjetek már el privátba,így nagyon gyorsan elment az embet kedve,hogy egyáltalán hívást kezdeményezzen.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szuper ár mind a 2 rádióra,ráadásul a dmr meg 18k áron bestbuy
DMR-en van mit hallgatni egyébként? Mondjuk az amatőr beszélgetések nem igazán szoktak lekötni analógon se, így nem is keresem azokat. Nálam be sincsenek programozva az átjátszók. Ezen kívül meg amiről hallottam, talán egy-két közlekedési vállalat aki átköltözött DMR-re. Sosem volt még dolgom DMR rádióval, az igazat megvallva nem is nagyon értem, szóval mindig csak nézegetem ezt a Radtel RT-4D-t, de aztán mindig arra is jutok, hogy nem kell ez nekem.
Amúgy kuponnal 17k HUF alá is bemegy az ára, szóval még csak nem is 18.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Ma indult újabb AliExpress akció, elég jó áron van a Radtel RT-920, kuponnal 15k HUF alatt elhozható, ha esetleg valaki venne egyet még az új VÁM szabályok életbe lépése előtt. De van Radtel RT-4D is 17k HUF alatt, ha valaki arra vágyna.
Szuper ár mind a 2 rádióra,ráadásul a dmr meg 18k áron bestbuy
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
bigjoe666
csendes tag
Errefelé is sokan használják... Titkos szerelmi beszélgetés, hogy kell a krumplit helyesen felszedni, gyerekek unatkoznak, stb...
-
kiki100
lelkes újonc
PMR csatornán valakinek megy a bébiőrje egésznap. Hallani, ahogy beszélgetnek a lakásban. Sose haszháljatok ilyet! Nem tudom, hogyan kellene erre felhívni a figyelmet. Önkormányzat honlapján működtet informatikai, internet biztonsági tanácsadást, gondoltam írok nekik.
-
bszilvagyi
csendes tag
Kiszáradt kondenzátorok okozhatnak ilyesmit,plussz oxidált potméter is.
Én is ezekre gondoltam, remélem csak az utóbbi.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Tudok videót is csatolni, kontakthiba vagy hasonló lesz, mert oda vissza tekerve "megjavul". AM és SW-n elég sok lehetőség van, MB-n nem. De rendellenesen működik, az biztos.
Kiszáradt kondenzátorok okozhatnak ilyesmit,plussz oxidált potméter is.
-
bszilvagyi
csendes tag
-
cigam
titán
Sziasztok! Ismertek valakit, vagy szervizt (Veszprém megyében preferált, mert személyesen intézném, de akár országosan is), aki egy régi rádiót gatyába tud rázni? Sokmindenhez hozzá tudok és merek nyúlni, de ezt inkább profi szakemberre bíznám.
Az alany a képen látható Panasonic RF-1600 lenne, az AM-MB-SW sávokon eléggé sokszor csak pattogást hallani elnémulással karöltve, feltételezem valami kontakthiba lehet. De ha már felnyitásra kerül, akkor egy teljes átnézés nem ártana neki. Köszönöm előre is.

Nem feltétlen a rádió hibája. Sajna elnéptelenedettek a sávok.
-
bszilvagyi
csendes tag

-
bigjoe666
csendes tag
Köszi, nem szükséges, hiszek neked, lehet nálam van baj a macbook air billentyű ütemmel.
Majd gyakorlom a kétkarossal az adást a rádión élesben 40-20m sávban
Ja Kecskeméten meg keresd meg az Aranyhomok rádió klubbot, hátha tudnak segíteni a felkészülésben.
Irigyellek!

Sajnos én még messze vagyok attól, hogy rádión élesben adjak...Kérlek privátban küld el az email címed.
Köszönöm, majd felveszem velük valahogy a kapcsolatot. Facebook nélkül élek... -
Kicsirics77
Topikgazda
@Kicsirics77: Köszönöm! Hidd el nem vagy béna! Lehet csak elbeszélünk egymás mellett.
Csak hogy ne értsük félre egymást: a zöld csík azt jelzi, hogy mennyi időd van az adott karaktert leadni.
Ez kezdőknek segítség, mert fogalmuk sincs, hogy egy például 5 WPM-es karaktert mennyi idő alatt kell leadni. És ezzel megtanulja a ritmust is. Tehát nem a TI vagy TÁ visszajelzésére szolgál.
A helyes / helytelen karakter megjelenítést nem ajánlom, mert akaratlanul is elveszi a figyelmet a koncentrációról. Az eredményben úgy is látni fogja, hogy mi nem volt jó.
Kipróbáltam billentyűvel, egérrel, érintőképernyővel, telefonnal, straight key-el, paddle-vel, nálam úgy működik ahogy kell.
Ha igényled, személyesen demonstrálom Neked egy Viber videó hívásban, hogy hogy működik nálam. Jó szándékból, segítségként!Köszi, nem szükséges, hiszek neked, lehet nálam van baj a macbook air billentyű ütemmel.
Majd gyakorlom a kétkarossal az adást a rádión élesben 40-20m sávban
Ja Kecskeméten meg keresd meg az Aranyhomok rádió klubbot, hátha tudnak segíteni a felkészülésben.
-
bigjoe666
csendes tag
Egyébként nagy Respect,hogy időt és energiát fektetsz bele, az irány kitünő!!!
Lenne egy javaslatom, mivel a 25 karakterből megint 23-at hibára adott. hogy ezt a folyamatjelzőt vedd ki belőle, vagy csinálj egy olyat is amiben nincs folyamatjelző.
Sima bal ctrl billentyűt nyomom ti és tá ütemmel, de folyamatosan hibásra jelzi.
Értem én,hogy így lehetne a sebességet gyakorolni de ez baromira zavaró, nekem legalábbis.
Vagy mégegy ötlet, a folyamatjelzőt kiveszed és estlegesen a helyes kód megadása után zöld lesz a betű vagy ha helytelen akkor piros.
Lehet én vagyok a béna de nem áll rá a kezem, pedig nem vagyok béna morzéból.@Kicsirics77: Köszönöm! Hidd el nem vagy béna! Lehet csak elbeszélünk egymás mellett.
Csak hogy ne értsük félre egymást: a zöld csík azt jelzi, hogy mennyi időd van az adott karaktert leadni.
Ez kezdőknek segítség, mert fogalmuk sincs, hogy egy például 5 WPM-es karaktert mennyi idő alatt kell leadni. És ezzel megtanulja a ritmust is. Tehát nem a TI vagy TÁ visszajelzésére szolgál.
A helyes / helytelen karakter megjelenítést nem ajánlom, mert akaratlanul is elveszi a figyelmet a koncentrációról. Az eredményben úgy is látni fogja, hogy mi nem volt jó.
Kipróbáltam billentyűvel, egérrel, érintőképernyővel, telefonnal, straight key-el, paddle-vel, nálam úgy működik ahogy kell.
Ha igényled, személyesen demonstrálom Neked egy Viber videó hívásban, hogy hogy működik nálam. Jó szándékból, segítségként! -
Kicsirics77
Topikgazda
A CW Trainer-be belekerült az érintőképernyő támogatás, így már (PC-n) lehet billentyűvel, egérrel, starigh key-el, paddlevel és érintőképernyőn is gyakorolni.
A TX oldalon a START / STOP gomb alatt van a kezelőszerv, egy vagy két gomb, attól függ hogy straight key vagy paddle van kiválasztva.
Android rendszeren nincs hiba, iOS-en a hanggal van gond, de az nem az oldal hibája. iOS-en előfordul, hogy bluetooth hangkeltő eszközökön van hang, a saját hangszóróján nincs.
Aki megnézte ma 17.00L / 15.00Z óra előtt az oldalt, kérem, hogy törölje az oldal előzményeit, hogy biztosan a legújabb verzió jelenjen meg.Egyébként nagy Respect,hogy időt és energiát fektetsz bele, az irány kitünő!!!
Lenne egy javaslatom, mivel a 25 karakterből megint 23-at hibára adott. hogy ezt a folyamatjelzőt vedd ki belőle, vagy csinálj egy olyat is amiben nincs folyamatjelző.
Sima bal ctrl billentyűt nyomom ti és tá ütemmel, de folyamatosan hibásra jelzi.
Értem én,hogy így lehetne a sebességet gyakorolni de ez baromira zavaró, nekem legalábbis.
Vagy mégegy ötlet, a folyamatjelzőt kiveszed és estlegesen a helyes kód megadása után zöld lesz a betű vagy ha helytelen akkor piros.
Lehet én vagyok a béna de nem áll rá a kezem, pedig nem vagyok béna morzéból. -
Kicsirics77
Topikgazda
Először a vételt tanultam meg én is,kb 6 hónap volt munka mellett,határszolgálat közben,szolgálatban mikor nyugi volt.
Az adást utána kezdtem el gyakorolni, nekem sokkal könnyebb volt úgy tanulni. -
cigam
titán
Még csak 3 betűvel megy elég jól a vétel
Akkor hagyom is az adás gyakorlását.
Köszi! -
bigjoe666
csendes tag
A CW Trainer-be belekerült az érintőképernyő támogatás, így már (PC-n) lehet billentyűvel, egérrel, starigh key-el, paddlevel és érintőképernyőn is gyakorolni.
A TX oldalon a START / STOP gomb alatt van a kezelőszerv, egy vagy két gomb, attól függ hogy straight key vagy paddle van kiválasztva.
Android rendszeren nincs hiba, iOS-en a hanggal van gond, de az nem az oldal hibája. iOS-en előfordul, hogy bluetooth hangkeltő eszközökön van hang, a saját hangszóróján nincs.
Aki megnézte ma 17.00L / 15.00Z óra előtt az oldalt, kérem, hogy törölje az oldal előzményeit, hogy biztosan a legújabb verzió jelenjen meg.@cigam: javaslom, hogy kezd el az első pár Koch leckét az RX oldalon. Ha már megy 4-5 betű, akkor menj a TX oldalra és gyakorold be őket. Kezd 5 WPM-en.
Utána mindig tanulj meg egy újabb betűt, utána megint adás gyakorlás.
Köszönöm a linket! -
bigjoe666
csendes tag
Aki megnézte ma 17.00L / 15.00Z óra előtt az oldalt, kérem, hogy törölje az oldal előzményeit, hogy biztosan a legújabb verzió jelenjen meg. -
cigam
titán
Szia, szuper az oldal, köszi a befektetett munkát, DE, a gyakorló résszel valami nem oké,mivel ha leadom neki a 25 betű karaktert akkor jó eséllyel talán 5 ami helyes a szócsoportokból 5wpm melett is, a lenyomás érzékeléssel kellene kezdeni valamit mert leadom a C karaktert és H karakternek érzékeli.
Lehet nekem gyors a kezem vagy az időzítéssel van valami.
MacBook air OS 26.5.1Nekem az a problémám vele hogy lassú a felfogásom. Mire meglátom a betűt, rájövök milyen kód tartozik hozzá, már majdnem a felénél jár a csík. Nem lehetne előre megmutatni, a betűt, és kicsit később kezdeni az idő mérését?
Vagy akkor kezdeni az idő mérését, amikor elkezdem lenyomni a billentyűt?
Esetleg előre megmutatni a leadandó 5 betűt?
Nem tudom melyik a célravezető, csak ötletelek.bigjoe666
Esetleg itt kérdezz rá, hátha van kedve valakinek, vagy ismer valakit. -
bigjoe666
csendes tag
@cigam: Igen, jól látod.
Esetleg van itt kecskeméti, aki vállal felkészítést rádióamatőr vizsgára?
-
cigam
titán
@cigam: Köszönöm! Javítva: magyarul Ti, TÁ, helyesírás hiba.
Az RX gyakorlás motorja újra lett írva, mert az előző nagyon szigorú volt. Most jóval gördülékenyebben dolgozik. Viszont a gyakorló blokkok közé szóközt kell tenni (ha nincs szóköz a két blokk között, akkor nincs értékelhető eredmény)Igen, ez az első körben megzavart. Mondjuk nem rossz ötlet alapból megkövetelni, mert így megtanít nagyobb szüneteket tenni a szavak (rövidítések, q kódok) közé. Így később nem folyik egybe a szöveg.
-
bigjoe666
csendes tag
@cigam: Köszönöm! Javítva: magyarul Ti, TÁ, helyesírás hiba.
Az RX gyakorlás motorja újra lett írva, mert az előző nagyon szigorú volt. Most jóval gördülékenyebben dolgozik. Viszont a gyakorló blokkok közé szóközt kell tenni (ha nincs szóköz a két blokk között, akkor nincs értékelhető eredmény) -
cigam
titán
@baly81: Köszönöm!
@Kicsirics77: Köszönöm, hogy kipróbáltad!. Úgy csináld, hogy az ujjad ne legyen folyamatosan a gombon, mindenképpen engedd el, amikor egy dit-et vagy dah-t leadtál. Nincs MacBook-om, nem tudom mennyire érzékeny a billentyűje. Nekem egy sima Logitech billentyűm van, azzal 25 / 25 az eredmény 7 WPN-en. De itt is el kell engedni. Ha a billentyű mechanikában egy kis kontakt van, jelnek veszi/veheti. Akárcsak az igazi Morse billentyű.
Paddle módban, ha folyamatosan nyomod (például Normál mód, bal CTRL), akkor folyamatosan adja a jelet (dit-dit-dit). Itt csak számolni kell. Például ha U-t akarsz, akkor nyomod a bal CTRL-t amíg leadja a két dit-et, elengeded, majd lenyomod a jobb CTRL-t, leadja a dah-t, elengeded.
A karakter alatt a zöld csík jelöli, hogy mennyi idő alatt kell a karaktert leadni.dit? dah? A magyar oldalon nyugodtan hívhatod őket ti-nek meg tá-nak. Nem tudok morzézni, de jópofa oldal.
Plusz a leírásból hiányzik egy szóköz (egyszívből készült oldal)
Amúgy jópofa ez a Koch módszer, szerintem pár évtizeddel korábban már próbálkoztam hasonlóval. -
bigjoe666
csendes tag
elengedem a billentyűt, de akkor is hibás 25-ből legalább 20, pedig van morse vizsgám már 5 éve.
mindenesetre érdekes de akkor lehet velem van a baj.Tudnál videót készíteni, hogy hogy csinálod?
-
Kicsirics77
Topikgazda
@Kicsirics77: Köszönöm, hogy kipróbáltad!. Úgy csináld, hogy az ujjad ne legyen folyamatosan a gombon, mindenképpen engedd el, amikor egy dit-et vagy dah-t leadtál. Nincs MacBook-om, nem tudom mennyire érzékeny a billentyűje. Nekem egy sima Logitech billentyűm van, azzal 25 / 25 az eredmény 7 WPN-en. De itt is el kell engedni. Ha a billentyű mechanikában egy kis kontakt van, jelnek veszi/veheti. Akárcsak az igazi Morse billentyű.
Paddle módban, ha folyamatosan nyomod (például Normál mód, bal CTRL), akkor folyamatosan adja a jelet (dit-dit-dit). Itt csak számolni kell. Például ha U-t akarsz, akkor nyomod a bal CTRL-t amíg leadja a két dit-et, elengeded, majd lenyomod a jobb CTRL-t, leadja a dah-t, elengeded.
A karakter alatt a zöld csík jelöli, hogy mennyi idő alatt kell a karaktert leadni.elengedem a billentyűt, de akkor is hibás 25-ből legalább 20, pedig van morse vizsgám már 5 éve.
mindenesetre érdekes de akkor lehet velem van a baj. -
bigjoe666
csendes tag
A karakter alatt a zöld csík jelöli, hogy mennyi idő alatt kell a karaktert leadni. -
Kicsirics77
Topikgazda
Sziasztok!
Készítettem ("kis" segítséggel) egy Morse kód gyakorló oldalt. Tudom, hogy sok az erre szakosodott oldal, de olyat nem találtam, ahol az adást is lehet normálisan gyakorolni. Az oldal még béta állapotú, de már közel a végleges verzióhoz.
Támogatja a VBand típusú USB interfészeket, szóval a straight key és a paddle támogatott. Ha nincs ilyened, akkor a CTRL billentyűkkel lehet az adást gyakorolni.
Nincs regisztráció, semmi személyes adatot nem kell megadni. Az oldal használata teljesen anonim és ingyenes.
Arra kérek mindenkit, ha hibát talál rajta, kérem jelezze a főoldalon lévő email címen.
Elég sok időt (és pénzt meg ideget) fektettem bele, kérlek benneteket, hogy segítő szándékkal álljatok hozzá. Előre is köszönöm!
Az oldal elérhetősége: www.cwtrainer.hu
Szia, szuper az oldal, köszi a befektetett munkát, DE, a gyakorló résszel valami nem oké,mivel ha leadom neki a 25 betű karaktert akkor jó eséllyel talán 5 ami helyes a szócsoportokból 5wpm melett is, a lenyomás érzékeléssel kellene kezdeni valamit mert leadom a C karaktert és H karakternek érzékeli.
Lehet nekem gyors a kezem vagy az időzítéssel van valami.
MacBook air OS 26.5.1 -
baly81
aktív tag
Sziasztok!
Készítettem ("kis" segítséggel) egy Morse kód gyakorló oldalt. Tudom, hogy sok az erre szakosodott oldal, de olyat nem találtam, ahol az adást is lehet normálisan gyakorolni. Az oldal még béta állapotú, de már közel a végleges verzióhoz.
Támogatja a VBand típusú USB interfészeket, szóval a straight key és a paddle támogatott. Ha nincs ilyened, akkor a CTRL billentyűkkel lehet az adást gyakorolni.
Nincs regisztráció, semmi személyes adatot nem kell megadni. Az oldal használata teljesen anonim és ingyenes.
Arra kérek mindenkit, ha hibát talál rajta, kérem jelezze a főoldalon lévő email címen.
Elég sok időt (és pénzt meg ideget) fektettem bele, kérlek benneteket, hogy segítő szándékkal álljatok hozzá. Előre is köszönöm!
Köszi szépen a belefektetett időt, energiát és pénzmagot! 👍
-
bigjoe666
csendes tag
Sziasztok!
-
Kicsirics77
Topikgazda
Na majd szerintem ez már akkor csak nyaralás után lesz, bár a hajózási freki miatt lett volna ez érdekes most a Balatonon.
-
renee7
tag
Eddigi tapasztalatok alapján remek kis rádió. Kicsit hiányolom a fizikai billentyűzetet, de majd megszokom,viszont a szoftver faék egyszerűségű,majd a gyorsgombokat kell megtanulni, viszont azon meglepődtem hogy a rádióban alapból benne vannak a DV átjátszók világviszonylatban, ez kellemes meglepetés volt, mmdvm hotspot belállítás viszont bonyolultab mint a dmr vagy c4fm, ezt majd valahogyan össze kell hozni.
A channel group-ok viszont nagyon jók, pillanatok alatt lehet a csoportok között váltani. Majd még azt kell a dnd-től megkerdezni,hogy a rádió freki kiterjedztése mennyi lenne időben illetve összegben.Gratula, szuper kis készülék. Egy húszasból kijön a függetlenítés, és ha előre felhívod őket egyeztetés céljából, a boltot, akkor megvárható. Két diódát kell kiforrasztani, szét kell hozzá szedni, fél óra max.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Szia, na ha egyszer csak megjön majd akkor megnézem a házban bent,ha veszi a 133.000MHz akkor nagy baj nem lehet.
Nyaraláson mindenképpen jól fog jönni majd a szálloda erkélyen.Eddigi tapasztalatok alapján remek kis rádió. Kicsit hiányolom a fizikai billentyűzetet, de majd megszokom,viszont a szoftver faék egyszerűségű,majd a gyorsgombokat kell megtanulni, viszont azon meglepődtem hogy a rádióban alapból benne vannak a DV átjátszók világviszonylatban, ez kellemes meglepetés volt, mmdvm hotspot belállítás viszont bonyolultab mint a dmr vagy c4fm, ezt majd valahogyan össze kell hozni.
A channel group-ok viszont nagyon jók, pillanatok alatt lehet a csoportok között váltani. Majd még azt kell a dnd-től megkerdezni,hogy a rádió freki kiterjedztése mennyi lenne időben illetve összegben. -
Kicsirics77
Topikgazda
Szia, na ha egyszer csak megjön majd akkor megnézem a házban bent,ha veszi a 133.000MHz akkor nagy baj nem lehet.
Nyaraláson mindenképpen jól fog jönni majd a szálloda erkélyen. -
renee7
tag
Köszi a választ, végül a sima ID50E készülék lett, a leírtak alapján gondolom az 52 az egy jobb tovább fejlesztett készülék lett, ha megjön egyszer csak akkor tesztelem mindenképpen, végre iCom lesz itthon minden cucc.
Szívesen, kitűnő választás az ID50E -is, nem lőttél mellé. Újabb az 52-nél, picit karcsúsították, monokróm LCD, egy-két apróság, mert a D-STAR terjedésének egy akadálya van, az ára. Annak is nagyon jó a vevője, ismerek valakit, aki több 50-es üzemeltet, nincs rá panasz.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Szia, volt ID-52e-m, most ID-52e Plus--t használok. Röviden, tömören, a létező legjobb HAM célú kézi rádió ami kapható a három nagytól, vagyis ICOM, Kenwood, Yaesu-tól. Még a jóval drágább Kenwood TH-D75E-nél is jobb a vétele, pedig ez nagyon nagy szó, azzal is rendelkezem két éve. Pedig ugyanazokat a KF IC-ket rakták mindkettőbe. Az ID52 jobb. Logikusabb, intuitívabb menürendszert el sem lehet képzelni. Részemről sajnálom, hogy az APRS + TNC modem nem került bele, de ezzel a hiányossággal együtt egy rettentően fókuszált készülék, gyönyörű vételi hanggal. Firmware hiba zéró. Kezelőszoftver szuper. Minden tekintetben tökéletes. És most nagyon jó áron van a DND-nél.
Köszi a választ, végül a sima ID50E készülék lett, a leírtak alapján gondolom az 52 az egy jobb tovább fejlesztett készülék lett, ha megjön egyszer csak akkor tesztelem mindenképpen, végre iCom lesz itthon minden cucc.
-
renee7
tag
Sziasztok. Valakinek van tapasztalata az iCom ID52 kézirásióval?
Szia, volt ID-52e-m, most ID-52e Plus--t használok. Röviden, tömören, a létező legjobb HAM célú kézi rádió ami kapható a három nagytól, vagyis ICOM, Kenwood, Yaesu-tól. Még a jóval drágább Kenwood TH-D75E-nél is jobb a vétele, pedig ez nagyon nagy szó, azzal is rendelkezem két éve. Pedig ugyanazokat a KF IC-ket rakták mindkettőbe. Az ID52 jobb. Logikusabb, intuitívabb menürendszert el sem lehet képzelni. Részemről sajnálom, hogy az APRS + TNC modem nem került bele, de ezzel a hiányossággal együtt egy rettentően fókuszált készülék, gyönyörű vételi hanggal. Firmware hiba zéró. Kezelőszoftver szuper. Minden tekintetben tökéletes. És most nagyon jó áron van a DND-nél.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Sziasztok. Valakinek van tapasztalata az iCom ID52 kézirásióval?
-
cigam
titán
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Tudom, haladni kell a korral, de akkor is szomorú a BBC vételi osztályának közleménye:
„A Radio 4 hosszúhullámú (198kHz) szolgáltatása 2026. június 27-én megszűnik. Napi adásban elhangzó emlékeztetőkkel segítünk mindenkinek áttérni más hallgatási módokra.”
„Miért szűnik meg az LW szolgáltatás? A hosszúhullámú adóberendezést tulajdonló és üzemeltető cég megerősítette, hogy a rendszer élettartama végéhez közeledik. Mivel a hosszúhullámú sugárzás régebbi technológia, az elmúlt években csökkent a hallgatók száma, és a többség már FM-et vagy DAB digitális platformokat használ. Ezeket a tényezőket figyelembe véve a hosszúhullámú berendezés korszerűsítése nem számít költséghatékony megoldásnak a licence-díjból finanszírozott szolgáltatások számára. A lakóhelyeden elérhető szolgáltatásokat az adóállomás-ellenőrző oldalon tudod ellenőrizni.” -
RoyalAirForc
senior tag
Van ahol meg ennek is örülnének, mert ott meg teljes a csend pmr sávon is.
A hangsúly nem az örömön van, hanem hogy ez mennyire biztonságos, pl. egy oktatónál, vagy darusnál...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Mifelénk is pmr-en oktatnak, daruznak, szállodáznak, vizibicikliznek, bébiőrködnek...stb...
Van ahol meg ennek is örülnének, mert ott meg teljes a csend pmr sávon is.
-
RoyalAirForc
senior tag
Nincs ezzel semmi gond,ez még a jobbik eset mert elkülönített frekvencia van nekik, sokkal rosszabb mikor szolnokon pmr frekvencián megy a motoros oktatás.
Mifelénk is pmr-en oktatnak, daruznak, szállodáznak, vizibicikliznek, bébiőrködnek...stb...
-
Kicsirics77
Topikgazda
Azért az elég megdöbbentő számomra, hogy 2026-ban egy ilyen komoly versenyt így rádióznak végig...
Nincs ezzel semmi gond,ez még a jobbik eset mert elkülönített frekvencia van nekik, sokkal rosszabb mikor szolnokon pmr frekvencián megy a motoros oktatás.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Igen,az volt amit megtaláltál Arad-Pécs viszonylatban, tegnap szandán kikepzési volt majdnem egèsznap, illetve volt eje is kint a réten, pár darab 225M pörgetett mikor bent voltam a toronynál, meg a Zlinek motorpróbáztak éppen.
-
RoyalAirForc
senior tag
Azért az elég megdöbbentő számomra, hogy 2026-ban egy ilyen komoly versenyt így rádióznak végig...
-
Tomasz72
aktív tag
Ahh! Meg van!

Pörgött mellette egy kopter is...
Engem ez zavart meg:

-
Tomasz72
aktív tag
A gépet megtaláltam a flightradaron 28000ft azaz 8500 m magasságon repült és körözött az útvonal felett.
Látszik milyen gép volt?
Nejemet vártam a melóhelyén, egyfolytában hallottam valamit kőrözni.
Egyszer egy kis gépet láttam, de mintha szandán is lett volna forgalom, simán jöhetett onnan... -
Kicsirics77
Topikgazda
elméletileg 4ezren repült az átjátszó, a [kalkulátor] szerint 250-300 km az elméleti rádió horizont. ...tényleg "dübörgött"...
A gépet megtaláltam a flightradaron 28000ft azaz 8500 m magasságon repült és körözött az útvonal felett.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dobozos, ÚJ! Lenovo LOQ 17IRX10 RTX 5060 i7-13700HX 32GB DDR5 1TB SSD 165Hz Garancia 2027.10,
- Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - 16/256GB - Megkímélt állapotban - Google Jótállás:2026.12.09-ig
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Mondjuk már

Akkor hagyom is az adás gyakorlását.