- Légies iPhone halvány színei
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyj74
senior tag
válasz
viewdetails #60 üzenetére
Vagyunk alig tíz milliónyian. Nem véletlen nem tud a Bixby magyarul. Vagy a Google Asszisztens.
-
viewdetails
addikt
válasz
csabai022 #56 üzenetére
A készülékbeszámítás így működik az USÁ-ban: sima Watch 8 $379 előrendelésből $200 a beszámítás egy Watch7-re
És így Magyarországon: -
MLA
aktív tag
válasz
Parallaxis #58 üzenetére
Affene. Pedig az én kifacsart izlésemnek tetszik ez az új 8-as. No mindegy akkor ezt elengedtem.
-
MLA
aktív tag
válasz
Parallaxis #49 üzenetére
Hmmm, Samsung Watch 5-öm volt utoljára, úgy rémlett az még ment iPhone-nal.
-
csabai022
tag
Sziasztok! A készülékbeszámítás,hogy működik a kuponozás mellet? Az előző években nem kellet leadni készüléket ,csak egy bizonyos összeget levontak kedvezmény ként az új órából árából.
-
rattan
tag
Asszem az 5pro kapott újabb egy évet haladékot, az idei felhozatal sem győzött meg.
A júniusi SW frissítés után megijedtem, mert naponta kellett tölteni az 5pro-t, de pár újraindíáts, meg oda-vissza kapcsolgatás az energia takarékos módon megoldotta a porblémát, most megint tudja a 3 napot.
-
Pinytő
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy másnál is előfordul, hogy nem kapta meg a 20.000 Ft-os kuponkódot, ami az előregisztrációval járt a Samsung honlapon. Szeretném felhasználni, de sajnos így nem tudom, ha esetleg valaki megkapta és még se használja fel, megköszönöm ha elküldi privátba, ha pedig az van, hogy még kiküldés alatt van, akkor persze várok.
Köszönöm szépen a segítséget.
-
Parallaxis
addikt
Az oké, hogy Te csak fitnesszre használod, , viszont akkor óriási pénzkidobás egy ilyen óra megvásárlása, hisz 90%-át nem használod ki.
A sportórák lényegesen drágábbak, mint ez a Samsung, szóval, ha erre váltanék vissza több, mint fele pénzem megmaradna
Akksi degradáció: Watch 4, Watch 6-on nem tapasztaltam.
Ez csupán fizika... 1 év után jó esetben 80% körül járhat az aksi kapacitása, míg egy más gyártó órája, amit 4-5-12, vagy akár 30 naponta töltesz még 92-95%-nál fog járni.
Nekem is van itt a fiókban régebbi Samsung órám, ami ma már jó ha fél napot elmenne, de nincs már jelentősége, mert a Samsung döntése értelmében nem is használhatom, letiltották, mert szerintük túl régi (mondjuk más gyártónál ilyen sincs, vagy legalábbis még nem találkoztam vele).
-
helixP
nagyúr
válasz
Parallaxis #46 üzenetére
Bármilyen óra ami mutatja az időt és fogadja az értesítéseket, hisz minden mást kikapcsolsz
A túra appom nem fut bármelyik órán, ahogy a Flight 24 app sem, valamint akármelyik órával úgy tűnik fizetni sem lehet (ugyebár : DDDD), akármelyik óráról nem tudom vezérelni a fülhallgatóm beállításait, és akármelyik órára nem tudom feltelepíteni azt az appot, amiről még nem is tudom, hogy szükségem van.
Az oké, hogy Te csak fitnesszre használod, , viszont akkor óriási pénzkidobás egy ilyen óra megvásárlása, hisz 90%-át nem használod ki.
Csak egy pontosítás, ha más is olvassa a kommentfolyamot
- Instabil szoftver: ez definitive nem igaz.
- akadozó működés: ez sem.
- akksi degradáció: Watch 4, Watch 6-on nem tapasztaltam. -
Parallaxis
addikt
Semmi gyűlölet nincs a Samsung termékei iránt, főleg, hogy Samsung porszívót, TV-t, tabletet és mobilt használok.
Az óráikat is sokáig használtam (watchface-eket is jó párat készítettem szinte mindegyikhez).
Ami viszont nem tetszik:
- rövid üzemidő (a Samsungon kívül mindegyik WearOS-t használó gyártó törekszik olyan megoldásokra, amik ezt kitolják /ha a OnePlus Watch 3-nál meg tudták oldani, akkor nem megugorhatatlan feladat és a HarmonyOS sem sokban tér el, mégis megoldották a Huawei-nél, de a Samsung szemlátomást nem is foglalkozik ezzel a kérdéssel/)
- Samsung integráció. Csak Samsung telefonnal működik teljesértékűen.
- Instabil szoftver (rengeteg fagyást, újraindulást, adatvesztést, gyors lemerülést tapasztaltam a használatuk során)
- akadozó működés (laggoló felület, bizonytalanul induló appok /ráböksz, de nem történik semmi, majd 1 másodperccel később megnyíilik/)
- pontatlan mérések (a vérnyomás mérés egy vicc, az alváskövetés néha tűpontos, néha meg nevetségesen mellélő)
- az automatikus edzésfelismerésnél nem használ GPS-t (pl. észleli, hogy sétálsz, rögzíti is azt, de nincs nyomvonal és térkép ha utólag megnéznéd)
- komolyabb sportoláshoz nem alkalmas, mert nem illesztehetők hozzá sporteszközök (mellkaspánt, pedálszenzor, erőmérő, okosabb szobabicikli, evezőgép stb.)Mondhatnánk, hogy nem igazán a sportolók a célközönség, hanem az átlagos ember, aki csak a napi mozgását és egészségét szeretné nyomon követni. Viszont legalább ezen a téren lehetne következetesen pontos és megbízható, de nem az.
A konkurens Apple termék szintén trágya üzemidőt produkál, viszont működés és pontosság szempontjából nem nagyon lehet kritizálni. -
MLA
aktív tag
Jól látom hogy ezek sem használhatóak iPhone-nal?
-
Parallaxis
addikt
Full irreleváns, hogy Te mit használsz paymentre, vagy nem, ez nem érv itt
Nem is az volt az érv.....
mert nem fáj, ha fogmosás/tussolás alatt ráteszem tölteni az orát, hogy felszedje az egy napi töltést.
Az senkinek nem fáj. Az viszont mindenkinek fáj, hogy a napi töltés miatti akkudegradáció miatt jóval hamarabb megy tönkre az aksi az órában.
Ahogy azt sem írom le, hogy nekem hótt mindegy a szenzorok milyensége, mert az első amit kikapcsolok, azok pont az ilyen egészség fiszfaszok.
Akkor nincs is miről vitáznunk, neked kiválóan megfelel bármilyen óra ami mutatja az időt és fogadja az értesítéseket, hisz minden mást kikapcsolsz
Viszont akkor óriási pénzkidobás egy ilyen óra megvásárlása, hisz 90%-át nem használod ki.
Csak halkan jegyzem meg, hogy nem a beépített szenzorokról írtam, hanem a külső szenzorokról, amiket, ha valóban komolyan sportolsz, akkor használnál, már ha az órád támogatná (a vicc az, hogy a Samsung kivételével szinte az összes gyártó támogatja ezeket).Az meg alapvetés, hogy meglévő feature-ök alapján vásárolunk hardvert, nem pedig ígért és folyamatban lévő fejlesztések alapján.
Ez igaz. Viszont nem árt, ha egyrészről a kapott feature-ök jól és megbízhatóan működnek, másrészről tudni, hogy a gyártó nem engedi el a termék frissítését a kiadás pillanatában és nem szórja ki a szemed pár biztonsági frissítéssel és hibajavítással, hanem folyamatosan fejleszt és az adott termékre ezeket a fejlesztéseket meg is kapod még akkor is, ha már az új termékciklus van soron (ezt sajnos nagyon kevés gyártó teszi meg).
Én még emlékszem amikor a Samsung adott ki órát úgy, hogy jó pár feature csak bejelentett volt és fél év - 1 év múlva lett csak elérhető... -
helixP
nagyúr
válasz
Parallaxis #42 üzenetére
Full irreleváns, hogy Te mit használsz paymentre, vagy nem, ez nem érv itt
Én sem írom le, hogy nekem irreleváns, az 5 napos üzemidő, mert nem fáj, ha fogmosás/tussolás alatt ráteszem tölteni az orát, hogy felszedje az egy napi töltést.
Ahogy azt sem írom le, hogy nekem hótt mindegy a szenzorok milyensége, mert az első amit kikapcsolok, azok pont az ilyen egészség fiszfaszok.Az meg alapvetés, hogy meglévő feature-ök alapján vásárolunk hardvert, nem pedig ígért és folyamatban lévő fejlesztések alapján.
-
Loik
aktív tag
válasz
Parallaxis #42 üzenetére
Ezt a parttalan vitát azzal zárnám, hogy a kommentjeidből inkább a Samsung iránti gyűlölet jön le, a fanboyoknál pedig csak a haterek idegesítőbbek.
-
Parallaxis
addikt
Egy 160 (acél) - 240 (titánium) ezer forintos óránál nem akarok ügyeskedni, hogy a WearOS-es appok zöme telepíthető legyen.
Én egy fél milliós Garminnál is ügyeskedem, hogy azt tudja amit szeretnék, vagy, hogy olyan térkép legyen rajta, amin minden túristaútvonal fent van. A lustaság nem indok szerintem
Az pedig már le lett írva, hogy Google Pay híján nincs NFC fizetésPer pillanat valóban nincs, de a bevezetése folyamatban van, vagyis később lesz.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy bár a mostani órám tudja, de még soha nem használtam, mert a mobil inkább kényelmesebb, mint az órával vacakolás (tekerd már be a csuklódat egy áruház pénztárának fixre telepített termináljához)
Hosszabb üzemidő, órának kinéző design, stabil és zökkenőmentes OS viszont a Samsung óráján nem lesz később sem.
Mivel gondolom külső eszközök (pulzuspántok, teljesítmény mérők, pedál szenzorok stb.) illesztése továbbra sem lesz megoldva a Samsungnál, így még aktivitás követésre is csak nagyon hobbi szinten alkalmas, így az aktivitás követő elnevezés dícséret a Samsunghoz viszonyítva -
Parallaxis
addikt
Redmi telefonnal használom, mindössze az EKG-t és a vérnyomásmérést buktam.
Meg az összes új featurét amit bejelentettek a 8-asnál
Huawei Watch 5 esetében az EKG és vérnyomásmérés működésének feltétele, hogy a Huawei Health app ne a Google Play-ről, hanem a Huawei AppGallery-ről legyen telepítve,Jajj... Nagyobb butaságot nem tudtál írni?
A Google Paly-ről egyáltalán nem telepítesz Huawei Health-et, mert nincs fent, sem régi, sem új.Amúgy meg az összes Huawei órát megette a fene, ha nincs HMS Core.
Már jó sok éve nem kell egyik órához sem a HMS Core....
-
Lala6
őstag
Nekem kicsit drágának tűnnek az új Watch8 órák.
Most Watch6 44mm-es órám van, és nagyon gondolkoztam, hogy lecserélem egy normál Watch8 44mm-re, de ezen az áron nem igen éri meg a csere.
A sima Watch8 44mm ára 179900- Ft, ebből le jön a kuponnal 20000- Ft, így 159900- Ft. A Watch6-ot szintén előrendelésben vettem kb. 85000- Ft-ért két éve... -
Parallaxis
addikt
Vedd meg a Huawei Watch 5-öt, aztán majd rájössz, hogy milyen korlátokkal kell majd együtt élned.
Az 1-2 napos üzemidőnél nincs komolyabb korlát, mert azt szoftveresen a büdös életben nem fogják megoldani, míg azt, hogy az üzenet törlések szinkronizálódjanak a telefonnal, azt igen (bár személy szerint ezt állíthatóvá tenném, mert nekem az a jobb, ha mobilon megmaradnak, ha az órán törlöm).
Az pedig nettó pofátlanság, hogy a titánium tokozásért 80 ezer forintos felárat kérnek.
Ugyan már olcsó Jánosok ez a kínaiak... amerikai cimboráik simán kérnek 1 millió forintot ugyanazért
-
Loik
aktív tag
válasz
Parallaxis #37 üzenetére
Egy 160 (acél) - 240 (titánium) ezer forintos óránál nem akarok ügyeskedni, hogy a WearOS-es appok zöme telepíthető legyen.
Az pedig már le lett írva, hogy Google Pay híján nincs NFC fizetés, innentől kezdve a Huawei Watch 5 egy aktivitáskövető karperec szép okosóra dizájnnal.
-
Parallaxis
addikt
A Wear OS 6‑nak köszönhetően számos harmadik féltől származó alkalmazás (pl. Google Maps, Spotify, Strava, stb.) használható rajta
A HarmonyOS-nek is ugyanaz az alapja, mint a WearOS-nek, így a WearOS-es appok zöme telepíthető rá egy kis ügyességgel.
A Galaxy Watch8 beépített bioelektromos impedancia‐analízist (BIA) kínál, testzsír, víztartalom, izomtömeg mérésére is képes, ezt a Huawei Watch 5 nem tudja.
Ez igaz, viszont azt ugye tudod, hogy a BIA szenzor kizárólag felsőtestedet méri így sajnos nem releváns az általa mért adat (ugyanúgy, mint a sima ráállós mérlegek meg csak az alsó testet mérik, így azok sem számítanak pontos mérésnek).
Az Exynos W1000 chip gyorsabb, energiatakarékosabb, mint a HarmonyOS chip.
Ezt nem írtam volna le a helyedben, mivel a Watch 5 nagyjából 2-5x tovább bírja egy töltéssel.
Végül amivel a Watch8 a Samsung/Google mesterséges intelligencia integrációnak köszönhetően rendelkezik: futóedzés‑edző, AI-alapú energiamérő, új antioxidáns index, cirkadián ritmus analízis.
A Huawei már régóta edzéstámogatással adja az óráit, sőt van extra előfizetős része is ennek. Az antioxidáns mérés egyelőre csak egy poén, semmilyen orvosi engedélye nincs rá a Samsungnak, még az USA-ban sincs beadva FDA engedélyezésre, így ez csak egy olyan funkció, amit nem szabad túl komolyan venni. Az alváselemzés meg eddig sem volt túl acélos a Samsung óráinál, nem hinném, hogy most előzné meg hirtelen ezen a téren a Huawei-t
-
A dizájn nem támogatja a használhatóságot, érthetetlen, hogy a Watch Ultra elbaszott kinézetét ráhúzták az egész 8-as szériára.
Személyemben biztosan vesztettek egy vásárlót, és nem is tudom elképzelni, hogy az a széria fordítja meg a csökkenő eladásikat... -
Genyóbis
csendes újonc
válasz
LosBlancosRM #30 üzenetére
Bagoly mondja…
-
helixP
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #28 üzenetére
Harmony OS és nincs fizetés opció. Nem kell többet mondanom.
A külső pedig egy viselhető eszköznél elég fontos, amiben vicc kategória a Samsung. =>teljesen szubjektív, nem érv. Tuti nem hordanám a Huawei-t, még úgy sem hogy ez a 8-cas széira nem lett matyó hímzés.
#22: Köszi, értem a tőmondataidat
-
Loik
aktív tag
válasz
LosBlancosRM #31 üzenetére
Igen, mindössze. Nekem az edzés-pulzus-alvás funkciók sokkal fontosabbak.
-
Loik
aktív tag
Redmi telefonnal használom, mindössze az EKG-t és a vérnyomásmérést buktam.
Huawei Watch 5 esetében az EKG és vérnyomásmérés működésének feltétele, hogy a Huawei Health app ne a Google Play-ről, hanem a Huawei AppGallery-ről legyen telepítve, ahonnan biztosan a legfrissebb verzió tölthető le. Amúgy meg az összes Huawei órát megette a fene, ha nincs HMS Core.
De legalább a Titanium verzió 2,5x annyiba kerül, mint egy Galaxy Watch7 és a Watch8-nál is lényegesen drágább. Az acél tokozású, festett fekete pedig alig olcsóbb a Watch8 LTE-nél.
-
Loik
aktív tag
válasz
LosBlancosRM #17 üzenetére
Ennyit tudott összehozni a GSMArena, az Android Authority és a SamMobile. Nem baj, ha nem értesz hozzá, sőt az sem tragédia, ha csak Mobilarenát olvasol. Csak akkor ne állj elő ilyen nevetséges dolgokkal. Vedd meg a Huawei Watch 5-öt, aztán majd rájössz, hogy milyen korlátokkal kell majd együtt élned.
joey04 Igen, ez egy 160 ezer forintos óránál elég amatőr hiba. Én továbbra is azt mondom, hogy szép a Huawei Watch 5, de óriási lemaradásban van a Galaxy Watch és Apple Watch órákhoz képest. Az pedig nettó pofátlanság, hogy a titánium tokozásért 80 ezer forintos felárat kérnek.
-
james008bond
őstag
Undorítóan néznek ki, jó hogy a watch 7 mellett döntöttem....
-
jacis
nagyúr
A sima (lunetta nélküli) változat szerintem egész jó lett de a másik nagyon izzadságszagú. Kimondott ronda lett szerintem.
-
MrBazsi
senior tag
Hát kövezzetek meg, de szerintem mind a 4 úgy kuka ahogy van, ez a dizájn egy öngól lesz. A w6c egy gyönyörű óra de ez a kockára kört... nem is akarom elhinni h ezt kiadták, egy forintot se adnék egyikért se. Mintha vmi 10000ft os temus vackok lennének.
-
helixP
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #17 üzenetére
Still better than:
"Miért is?"
"Hát ez karcsú lett." -
helixP
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #16 üzenetére
Előtted - mögötted szépen leírták.
Nem teljesértékű okos óra a Watch 5. -
patex1983
őstag
Hát ez csesznye ronda lett....
-
Loik
aktív tag
válasz
Parallaxis #8 üzenetére
Azért a Galaxy Watch8-nak számos előnye van a Huawei Watch 5‑tel szemben.
A Wear OS 6‑nak köszönhetően számos harmadik féltől származó alkalmazás (pl. Google Maps, Spotify, Strava, stb.) használható rajta. Ezzel szemben a Huawei Watch 5 HarmonyOS-en fut, amelynek ökoszisztémája korlátozottabb, kevesebb app érhető el.
A Galaxy Watch8 beépített bioelektromos impedancia‐analízist (BIA) kínál, testzsír, víztartalom, izomtömeg mérésére is képes, ezt a Huawei Watch 5 nem tudja.
Az Exynos W1000 chip gyorsabb, energiatakarékosabb, mint a HarmonyOS chip.
Végül amivel a Watch8 a Samsung/Google mesterséges intelligencia integrációnak köszönhetően rendelkezik: futóedzés‑edző, AI-alapú energiamérő, új antioxidáns index, cirkadián ritmus analízis.
-
nagyj74
senior tag
A Samsung előrendelési oldalon létezik egy Galaxy Watch Ultra 2025. Ez vajon ugyanaz lehet, mint a tavalyi?
Megvan. Szinte ugyanaz. -
Noukoum
veterán
Itt is megakad a rendszer ha megtekered a lünettát, vagy már sikerült meglépni ezt az akadályt?
-
Parallaxis
addikt
Nem, mert a fizetéstől eltekintve a Watch 5 klasszisokkal jobb készülék.
---
Már az Ultránál is az volt a véleményem, hogy elég érdekes lett a dizájn, de ezek konkrétan rondák mint a bűn (imádom tesztelgetni az okosórákat, de most fel sem merült bennem, hogy ezek közül bármelyik is kellene).
-
jupp008
senior tag
Nem hiszem, hogy csak nekem nem tetszik a négyzet alapra kissebb kör test design.
Ha esetleg váltanék a régebbi típusról maradok a Classic 6 -nál (klasszisokkal) olcsóbban. -
nagyj74
senior tag
Maradok az Ultranál.
-
zee36th
tag
Wow, kisebb a Watch8 Classic kijelzője ezek szerint mint a Classic 4-é?
Most terveztem a váltást Classic 4-ről 8-ra, de ennek fényében nem biztos , hogy ragaszkodni fogok a tekergetős lünettához és inkább az Ultra.. -
helixP
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #1 üzenetére
Sajna nem összehasonlítható a kettő.
-
Loik
aktív tag
válasz
LosBlancosRM #1 üzenetére
A Huawei Watch 5 nagyon szép óra, az üzemidő is kiemelkedő, de ugye nem támogatja a Google Pay-t vagy a Google Wallet-et. NFC pedig hiába van benne, a fizetéshez szoftveres támogatás is kell, ami itthon jelenleg hiányzik a Huawei rendszeréből.
Emiatt el kellett engednem, és egy Galaxy Watch7 44 mm LTE-t vettem. Nem bántam meg, pár évre le van tudva az óra vásárlás.
-
kellerman
tag
A classicnak kisebb lett a kijelzője.
-
LosBlancosRM
őstag
Hát ez karcsú lett. Egyre inkább a Huawei Watch 5 felé hajlok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch 9 45mm Újszerű Cellular Rozsdamentes Acél/Akku 98%/p4358
- új bontatlan Apple Watch Series SE 2.gen GPS 40mm csillagfény alumíniumtok Apple
- új bontatlan Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple
- új bontatlan Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 1 év garancia
- újszerű Apple Watch Ultra GPS + Cellular 49 mm-es titántok garancia ajándék extra szíj
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest