Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Xiaomi.eu rom telepítése, root, root elrejtés, stb.: [link] (dchard írása, Maist közreműködésével)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
-
Laca0
addikt
Hogy állnak most a XIAOMI.EU ROM-ok hangrögzítés terén? Telefonbeszélgetés rögzítésére gondolok.
-
Thrawn
félisten
Friss XIAOMI.EU ROM érkezett (HyperOS 1.0.10.0).
-
lopertpeter
csendes tag
Nekem ma pottyant OTA-n a OS1.0.11.0.UKOEUXM
-
scream24
senior tag
válasz
patakir1107 #2631 üzenetére
Ez érdekes. Kb 1 éve kezdete el a google a szarakodást. Azóta idönként muszáj frissíteni a(ujjlenyomat) modult. A frissítése pár másodperc csupán. Tessék: link
@dchard
Ennek a modulnak a roothoz az égadta világon semmi köze. Annak az elrejtése egészen máshogy működik. De mivel rootolni már rég nem szoktam, így nem vagyok napra kész a témában.
-
scream24
senior tag
válasz
patakir1107 #2629 üzenetére
Legújabb modul felrakva? link
-
patakir1107
csendes tag
Üdv, valakinek van esetleg guide-ja arra vonatkozóan, hogy lehet a global ROM-ot visszarakni, és a bootloader-t visszazárni? Előre is köszönöm.
Illetve leírnátok kérlek, hogy EU-s ROM-mal nektek továbbra is működik-e a Revolut app? Nekem MIUI 14-en 3-4 napja nem, előtte semmi gond nem volt vele... rootolva nincs a készülék, csak nyitott bootloaded és EU ROM.
-
Thrawn
félisten
Friss XIAOMI.EU ROM érkezett (HyperOS 1.0.9.0).
-
Indiant
addikt
14.0.13.0-as van rajta és tegnap óta a Kréta tanulóknak app kiírja, hogy "már nem kompatibilis" a telóval. XiaomiEUModule_2024.12.19.apk-t felraktam, de ua.
-
Anaconda
tag
válasz
lopertpeter #2625 üzenetére
Nem megy. Rád bízom, nekem szerencsére nem kell tovább kísérletezni, megoldódott.
-
Anaconda
tag
válasz
lopertpeter #2623 üzenetére
Global romot próbálj ki.
-
Anaconda
tag
válasz
lopertpeter #2621 üzenetére
Íme: [link]
-
Anaconda
tag
válasz
lopertpeter #2619 üzenetére
Nekem jött a legújabb update, megoldottam a problémát.
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Remélem Ti tudtok segíteni, látom nektek szépen jönnek a hyperos frissítések.
Az alany egy Xiaomi mi lite 5g ne lisa kódnévre hallgató global készülék.
Miui 14-en ragadt, előtte szépen jöttek. Felhúztam nagy nehezen rá a hyperos-t. Sosem jönnek a frissítések, eea vagyis eu rom van. Lehet a global kellene, hogy jöjjenek?
Régióváltás sem segít, svájc, india, kína, semmi. Mindig ki kell nyitnom a bootloadert, miflash majd lezárni, de nem szeretnék pár havonta factory resetet, 3x elég volt a frissítés miatt.
Most hyperos 1.0.9 van rajta, de ha jól tudom már a 10 is letölthető.
Modellszám: 2109119DG, az utolsó G a global ha jól tudom
Mostani ROM: 1.0.9.0.UKOEUXM tehát az EU rom.
Hogy a miuis rom global vagy eu volt azt nem tudom sajnos. Vagy hogy számít e, ha jól tudom az eu és a global közt a gdpr a különbség, az eu mindenféle hozzájárulasokat kér az adatkezeléshez (ami hasznos sztem).
Tudtok segíteni, hogy miétt nem jönnek az updatek? -
Sec Patch érkezett a Tawami romra 1.0.9 OTA 68.7 MB, full rom 4.8 GB, fastboot 5.7 GB.
[link] -
spiderpig820
aktív tag
Szia!
Nekem nemrég volt ilyen.
A type c port mellett egy csomó szösz, zsebpiszok volt, azt kellett kitakarítanom, azóta jó. -
gabeunit
tag
Sziasztok,
Tegnap a telefonommal még nem volt probléma, ma viszont, már nem veszi fel a töltést, bárhány töltővel is próbáltam tölteni.
1%-ot írt ki, utána 0%-ot...
Volt valakinek hasonló baja? -
dchard
veterán
A visszaállás 1.0.6.0-ra csak látszólag sikerült, egy app sem indult (wait for system to fully reboot).
Este visszaraktam az 1.0.8.0-at, így (másodjára) jó lett minden. Érdekes.Elsőre sem volt hiba az upgrade log-ban mégis összekakálta magát. A downgrade viszont nem opció.
-
-
Thrawn
félisten
Nálam működik szépen ahogy eddig is. Egyébként elég sokan panaszkodnak erre a problémára a legkülönfélébb Xiaomi telefonoknál, jó lenne tudni mi borítja meg. Ez a parancssor viszont sokaknál helyrehozta:
adb shell pm compile -a -f --full
adb shell reboot
Másoknál az segített, hogy az előző ROM-ból tették fel a modem.img-t.[ Módosította: Qru ]
-
-
Thrawn
félisten
Friss XIAOMI.EU ROM érkezett (HyperOS 1.0.8.0).
-
-
-
-
Megérkezett az októberi sec update Taiwan romra 1.0.8.0, manuális letöltés innen OTA és full rom.
-
Thrawn
félisten
Kint van a friss EU-s ROM (1.0.6.0)
-
válasz
riolobo #2596 üzenetére
A reklámok kikapcsolása nem jelenthet gondot, a megmagyarázhatatlan xiaomi együttható miatt nem frissül a telefon.
A reklámok nálam is ki vannak kapcsolva, privát dns-t (is) használok reklám blokkolásra.Épp most települ a taiwani romra, a szeptemberi security patch (ota update)
Verzió száma: 1.0.7.0.UKOTWXM manuális letöltés itt ota cc 63 MB, full rom cc 4.8 GB. -
gacsoi
senior tag
válasz
topas100ec #2589 üzenetére
Ha megnézed a képet, ott van !
-
trobi28
addikt
Sziasztok!
Pécsen hol érdemes akkumulátort cseréltetni? -
Thrawn
félisten
Kint van a friss XIAOMI.EU ROM (xiaomi.eu_LISA_OS1.0.5.0.UKOCNXM_14.zip) meg egy új Xiaomi.eu app is.
-
riolobo
tag
[kép]
Sziasztok!
Az mi a bánatér lehet, hogy nekem ezer éve nem frissül a telefonom és azt írja ki, hogy naprakész vagyok. -
-
Garf.
tag
Ma reggel jött a 1.0.8.0.UKOEUXM. Augusztusi biztonsági frissítéssel.
-
gaboca0314
tag
válasz
this is life #2582 üzenetére
Köszönöm a válaszod. A sötét módot aktívan használom. Most kipróbáltam, ha kikapcsolom a sötét módot, sokkal fényesebbre vehető a kijelzőfényereje. Szóval Dark módban ez ennyit tud, illetve ennyit enged. A megoldás az lesz hogy kint a napon majd kikapcsolom. Köszönöm a segítségedet, erre nem jöttem volna rá.
-
válasz
gaboca0314 #2581 üzenetére
Nincs beállítva véletlenül a szövegekés hátterek automatikus módosítása? Dark módot használva, tompítja a fényerőt, visszább vesz egy keveset világos részek csillogásából.
-
gaboca0314
tag
Sziasztok!
Hátha van valakinek megoldása a problémámra. Eddig használtam egy mi 9 Lite telefont, és még évekkel ezelőtt vettem egy Mi 11 Lite 5g NE-t, de csak most kezdtem el használni. Feltettem rá egy MIUI 14 Stable romot. Belaktam, minden szuper, de a fényereje csapnivaló. Az 5 éves Mi9 Lite-nak sokkal fényesebb a kijelzője, és specifikáció alapján a 11 Lite-nak sokkal fényesebbnek kellene lennie. Szerintetek lehet ROM hiba? Esetleg próbáljam meg a HyperOS-t felrakni? Vagy békéljek meg vele, ez ilyen....
Minden választ köszönök.... -
A Taiwani rom update-t is megérkezett,1.0..6.0 verziószámmal. [link]
-
lopertpeter
csendes tag
Itt a link, ha kell valakinek
[link]
OTA 1.0.6.0
FULL 1.0.7.0 -
lopertpeter
csendes tag
Megjelent a miui_LISAEEAGlobal_OS1.0.7.0.UKOEUXM_445b1861ce_14.0.zip
Második napja töltöm le. -
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Hogy lehet Mi 11 5G NE telefonra feltenni jelenleg a Hyper OS-t legegyszerűbben?
Hiába váltok régiót Svájcra, nem jelenik meg. -
Thrawn
félisten
Kint van a friss XIAOMI.EU ROM (xiaomi.eu_LISA_OS1.0.4.0.UKOCNXM_14.zip)
-
válasz
this is life #2570 üzenetére
A Nillkin remek választás, masszív védelmet nyúj, és klassz a dizájnja is. 👌
-
válasz
GoodSpeed #2569 üzenetére
Nem a xiaomi sara, az előző telefonján gond nélkül működik minden funkciója.
A mi11 lite 5g ne-n az adb, fejlesztői beállítások, külső (side load) appok tiltása, engedélyezése kapcsoló hibádzik, nem jelenik meg valamiért.
Megeshet, hogy én hibáztam, a biztonsági mentésből való visszaállítással (rendszer beállítások, képek, zene és személyes fájlok) a többi opció nem volt bejelölve, használva.
Több időm lesz neki futok még egyszer...Adguard dns family, gyerek biztonság beállítva, anélkül ki se engedném a netre.
Gyermekem nevében, köszönöm még egyszer a telefont.
ui.: valamiért elkapta hüha érzés, és életében először kemény tokot rakott a telefonra Nilkin cam shields -
válasz
this is life #2568 üzenetére
Kisgyermekes ismerőseim révén hallottam már a Family linkről, ami egy nagyon jó megoldás a Google részéről, Nekik is be van állítva, de sajnos nem tudtam, hogy Xiaominál gondok vannak vele.
Akartam, javasolni, hogy Adguard for Android-ot próbáld ki, ez egyébként lifetime licences termék, nekem már 7 éve meg van vásárolva. Viszont úgy látom, hogy csak Windows-on van benne ez:
Vannak szülői felügyeletes DNS szervetek is, érdemes talán beállítani az egyiket:
Buy subscription | AdGuard DNS (adguard-dns.io) (ebből van ingyenes is)
Néztem Youtube-on, hátha van direkt erre a modellre beállító videó Family Link témakörben, de még régit sem nagyon találtam, nemhogy frisset, mert ugye lehet eltérés Android 14-től is, illetve a HyperOS 1 miatt is.Annak nagyon örülök, hogy a kis tulajdonos örömét leli benne, és bízom benne, hogy a Family Link funkciója is szuperálni fog.
-
válasz
GoodSpeed #2567 üzenetére
Köszönöm a gyermekem nevében.
A family link beállítása, nem gyengén megszívatott, részlegesen sikerült csak beállítani, ami miatt bizonyos funkciói nem működnek. A lecserélt telefont sikerült feléleszteni, hibátlanul működik.
Viszont ami a leglényegesebb, telefonod új tulajdonosával madarat lehet fogatni. -
Nos, én pedig búcsúzom a topictól, mivel ma már új tulajdonosa van a Xiaomi 11 Lite 5G NE-nek
. Remek kis telefon, örömteli használatot kívánok
-
-
válasz
this is life #2563 üzenetére
Engem is meglepett. De akkor még utoljára azzal együtt megkapjuk azt a biztonsági frissítést is.
-
dchard
veterán
válasz
this is life #2563 üzenetére
"Fontos megjegyezni, hogy bár a felhasználói felület frissül, néhány régebbi eszköz maradhat Android 14-en."
-
-
-
fa4hu
őstag
A taiwan ROM-ra megjött a Hyper OS 1.0.4, elvileg csak security update.
-
deminos
aktív tag
Nem akarom teleszemetelni a fórumot, de valaki már nézelődött utód után? Lassan időszerű lesz és hasonló jó készülék lenne a cél. Tippek esetleg?
-
deminos
aktív tag
válasz
vampire17 #2553 üzenetére
Ezeket mind használtam is, de én nem szeretem, ha korlátoznak, had döntsem el én mit szeretnék a kocsi kijelzőjén látni. Inkább vettem egy kínai fejegységet, amin minden megy (Netflix, Disney, YouTube, stb.) akár menet közben is a gyerekeknek.
#2554, Skylukos:
Mi lenne az amúgy? Mert amiket találtam annó, azok az egyszerűtől igencsak messze voltak és kérdéses programokat kellett hozzá felrakni. -
deminos
aktív tag
-
Skylukos
tag
Sziastok!
Működik már hyper os. meg android 14 alatt rendesen az android autó vagy még ne kockáztassak a hyper os telepitéssel. -
Garf.
tag
1.0.5.0 van fent a telón egyre több bug jön elő (gmail levél mobilneten nem jön értesítés, wifin nincs értesítés hang, widget-ek minden reggel leállnak nem frissülnek restartig) gondolkozok rajta hogy felrakni a Xiaomi EU romot. Szerintetek abba is meg vannak ezek a hibák érdemes lehet felrakni?
-
dchard
veterán
Annyit válaszolnék magamnak, hogy az 1.0.5.0-ből kivett modem ugyan hibátlanul működik, viszont utána a kamera app pár mosdperc után elhasal... Úgyhogy egyenlőre visszaraktam az 1.0.2.0-as modemet, de bíztató hogy akövetkező EU romban már menni fog a Vowifi frankón. Szóval ezt a módszert nem javaslom másoknak.
-
Fehdavee
tag
Sziasztok!
Alany egy sima 4G-s 11 Lite. Motoron volt éppen kint navigált. Az történt amit láttam hogy ilyen félig hangyás lett a kép aztán elment. Bekapcsoló gombra nyomtam vissza jött a kép egy fél másodpercre aztán egyből elsötétült, na azóta úgy is maradt. Hosszan nyomva újra indul a rezgés miatt tudom, de ébresztőt se tudom elnyomni ha felfelé legyintek szóval ebből sejtem, hogy az érintő panel is behalt a kijelzővel együtt. Szétszedtem a telót, de nem látok semmi különöset, csatikat lehúzgáltam vissza, de semmi javulás. Szerintetek is másik teló?
12 Lite ami érdekel most illetve Redmi Note 13/13pro szerintetek melyik lenne jobb választás ?
Köszi és szép napot! -
gps76
őstag
válasz
this is life #2544 üzenetére
Oké
-
-
dchard
veterán
Na nem bírtam ki: a 1.0.5.0 EU romból kiszedtem a modemet, beégettem Xiaomi.EU 1.0.2.0 rom alá, és megjött a voda vowifi.
-
-
-
-
Június frissítés:
-
válasz
Indiant #2528 üzenetére
Nem hiszem, hogy android verzió függő lenne az alkalmazások hibás, vagy nem működése, az a13 még sokáig velünk lesz.
A krétánál, alkalmazás hibára gyanakodnék joggal, ami android verziótól függetlenül is, egy betegágy néha.Most esett le, nyitott bl, custom rom miatt, a kréta nem hajlandó működni..
Még ha banki, vagy a megszokott McDonalds-ot emlegetted volna... -
Indiant
addikt
Én is xiaomi.eu MIUI14.0.13.0-ról kérdeznék. Nem akarnánk frissíteni, de voltak rá ilyen fix-ek, amitől a kérdéses appok megint futottak. Pl. Kréta. Most az app nem megy, de a rom azt írja a legfrissebb. (a frissítés gomb alatt szokott letöltődni a script) Miképp lehetne megint működésre bírni az appokat? Ezeket a patch-okat már nem frissítik? Hyperre nem térnénk át.
-
laracroft
senior tag
Nálam is a 05.22-es van fent, valami más lehet a gond, talán van valaki, aki tud ötletet adni.
-
fa4hu
őstag
válasz
laracroft #2524 üzenetére
Lejárt a fingerprint (Google/device integrity check), nem vettem észre, úgy indítottam el a MyRaiffeisen alkalmazást, és csak részlegesen töltött be, majd kilépett. Frissítettem a 05.22-i fingerprintre, de akkor sem akart elindulni. Letöröltem, visszaraktam, és most a belépésnél folyamatosan crashel.
-
fa4hu
őstag
Xiaomi.EU ROM HyperOS alatt a MyRaiffeisen alkalmazás folyton újraindul, csak félig tölt be. Letöröltem, újraraktam, már a regisztráció közben is ezt csinálja. Valaki használja az appot, nála is ez áll fenn? Azt hiszem, el kell engedni a Xiaomi.EU-t...
-
-
gps76
őstag
válasz
Viktor0610 #2520 üzenetére
Kösz, kipróbálom. Ez valahol tud hátrányt okozni, valamelyik program működésében?
-
-
gps76
őstag
válasz
Viktor0610 #2518 üzenetére
Ezt le tudnád "szájbarágósabban" leírni, mert nem csináltam még ilyet, hogy mit hova írjak.
-
-
gps76
őstag
Az szerintetek mitől van? Yettel szolgáltató, bármelyik SIM slot, hivatalos HyperOS: sokszor az alkalmazások kiírják, hogy nincs internet és tényleg nincs egyiknél se, 4G ikon ott van, adat is bekapcsolva. Repülő mód be-ki ideig-óráig segít rajta, de napjában többször előfordul. Mászkálok a városban, futárkodok, tehát nem egyhelyben csinálja. Próbáltam már hálózat visszaállítással, de ugyanaz.
-
tom81042
tag
válasz
Fehdavee #2513 üzenetére
Vagy lehet első körben csak simán hard reset-eld a telót:
https://www.hardreset.info/devices/xiaomi/xiaomi-mi-11-lite-5g/
Ez kb 5 perc. Utána 10 perc alatt kiderul hogy jo e az ujjenyomat olvaso, és pár hét alatt hogy továbbra is random fagy e.
Ha nem oldja meg akkor utána még mindig lehet fastboot-al másik rom-ot installálni és/vagy root-olni a telót, de ahhoz azért muszáj érteni valamennyire!
-
tom81042
tag
válasz
Fehdavee #2513 üzenetére
Hű, szerintem ezt csináld végig a root kivételével inkább:
https://logout.hu/bejegyzes/dchard/xiaomi_mi_11_lite_5g_ne_lisa_xiaomi_eu_rom_telepit.html
-
Fehdavee
tag
válasz
tom81042 #2511 üzenetére
Lenne egy olyan kérdésem hogy ezek közül a legújabb verziót is felrakhatom vagy a gyári alatt a legrégibbt érted? Illetve hogy kell ezt feltenni ? Letöltöm a telefonra és onnan indítom? Nincs nyitva a bootloader. Az első linken a manualt nem tudom letölteni, elvisz egy oldalra.
Köszi előre is. -
tom81042
tag
válasz
Fehdavee #2510 üzenetére
Szerintem az ujjlenyomat olvaso gomb az vagy egy sima gomb amiben nincs ujjlenyomat funkcio, es akkor felejtsd el, vagy ha nagyon kell akkor cseréltesd ki ujra egy olyanra amiben van ujjlenyomat olvaso funkcio is. Vagy ha esetleg olyat tettek bele és mégsem ismeri fel a rendszer akkor erdemes egy gyari ROM reinstall-t csinálni, akkor persze minden adat el fog veszni. Ha nem nyitott a bootloader akkor a gyari rom-ot tudod ra feltenni fastboot-al talan az a legegyszerubb.
Itt:
https://xiaomirom.com/en/rom/xiaomi-11-lite-5g-ne-lisa-global-fastboot-recovery-rom/
vagy itt:
-
Fehdavee
tag
Sziasztok! 3 év körüli Mi 11 Lite az alany. Kb egy éve van nálam azóta csinálja azt hogy néha megáll/lefagy a kép semmilyen gombra illetve gomb kombinációra nem reagál csak a kikapcsoló gomb hosszan nyomására és újra indul. Nagyon random az előfordulása applikációt és időt se tudtam meg figyelni. Mi lehet az oka? Kb egy két hetente fordul elő egyszer. (Mikor megvettem kapott gyári beállítások visszaállítását. )
A másik kérdés hogy kapott új bekapcsoló/ujjlenyomat gombot. És azóta nem jó az ujjlenyomat olvasó. Azt valahogy meg lehet csinálni hogy működjön? Nem is látja a rendszer hogy van benne ujjlenyomat olvasó.
Köszi szépen előre is. -
mgaben
senior tag
válasz
Nightmare666 #2503 üzenetére
Szerintem kb lehetetlen. Nem a root-ot nézi, mert nekem nem volt. Áttértem gyári taiwan romra, és lezártam a telefont. Azóta tökéletes.
-
Nightmare666
tag
Sziasztok. Valakinek sikerült már esetleg a Telekom Tv Go-t életre bírni EU-s rommal?
-
Headbang
aktív tag
Sziasztok
Páromnak van egy ilyen telója. Vettem neki bele egy Kingston Canvas Select Plus 256gb-os kártyát. Be lett állítva, hogy oda mentse a képeket, mert a belső tárhely fogyóban volt. Azóta eltelt néhány hónap, nem is foglalkoztunk a dologgal. Mostanában már kapja az üzeneteket, hogy betelt a belső tarhely. A memóriakártyát csak egy helyen "látja" a telefon. "Telefonról" menüpontban mutatja, a tarhely méretét, de ennyi. Továbblépve már csak a belső tárhely van részletezve. A fájlkezelőben sem látszik, hogy lenne külső sd kártya. Mi lehet a gond? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A napot és a szelet is akarják az adatközpontok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Fűnyíró topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest