Hirdetés
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
Sziasztok,
Egyelőre csak érdeklődés szintjén van a dolog, hogy milyen irányba induljak majd el.
Mindennapi használatban egy dell n7110 notebookom van (17", core i5 és 8gb ram, évente-2évente szétszedve és takarítva), az esetek ~99%-ban megfelelő a gép, csak egy esetben lassú, amikor obs studio-val rögzítek online előadást (ekkor egy újabb notebookkal szoktam megoldani a dolgot, "átmeneti" megoldásként).
Tehát ha újabb/erősebb processzor lenne a mostaniban, akkor nem is érdeklődnék.
Néha előjön, hogy kellene érintőkijelzős, tablet szerű használat is és mivel a tabletekkel eddig az a tapasztalat, hogy néhány év elteltével nem lehet frissíteni őket, így vannak alkalmazások, amik sajnos nem működnek már.
Van értelme csak emiatt kihajtható 2in1 notebooknak?
Vagy maradjon a tablet+notebook páros?Köszönöm előre is.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
egyelőre nem sürgős a dolog
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100-150k (nem követem a piacot, nem tudom, hogy van e bármi ami miatt most nem kedvező a vásárlás, pl a memória árának emelkedése)
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
általános irodai
4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
itt kettő irány van, tehát 16-17 és 14-15 méretben is örülnék ajánlásnak
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
nem jellemző, igazából a többi kérdés sem releváns
6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
win
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
ssd legyen (120gb is elég) és min 8gb ram, a lényeg, hogy bővíthető legyen később
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -
lorcsi
veterán
A t14 gen 2 latom ami hosszu tavon talan jobb volna ( 10-11 gen i5 es 16 giga rsm.. eleg jo szvsz)
ezekben mekkora esellyel vannak vilagitos billentyuzetek ?
Vagy ha ilyet akarok akkor inkabb dellviszont elgondolkodtam, hogy fhd eseten a 15’ mellett nem folyik ki a szemem es a bill is tartalmazza a num padot
dell-lenovo vonslon melyik szeriaszamut kell figyelni ?
Amd vagy intel inkabb ? -
Kbali
nagyúr
-
QG
tag
1-2 hónap
2. A gépre szánt összeg forintban?
150-200
3. Felhasználás?
Irodai programok, youtube (5-es iskolás)
15" ha nem sokkal drágább, matt
Hetente egyszer, inkább nagy legyent mint könnyű
Windows 11
256 SSD, 8 GB ram
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -
Dinomano
őstag
Sziasztok! Egy nagyon olcsó, használt hordozhatós laptopot keresek; netezésre, esetleg tizenéves játékok futtatására. Dell Latitude 5459-et néztem ki (Ryzen 5 pro,Vega 8).
Oké lehet ez az integrált megoldás, vagy inkább nézzek helyette hasonló árban olyan i5-öt, amiben 920M körüli dedikált VGA van? -
Wizard1
tag
válasz
epicdev
üzenetére
Az árak nem fognak lemenni új gép esetében a következő 1-2 évben. Inkább a másik irányba mennek fel.
Jó laptopokat lehet kapni a hardverapróban is. Elite book és Lenovo T14, T14s modelek között érdemes keresgélni új, újszerú 1-2 éves modelek között garaniával. Ha összegyüjtöd a pénzt rá akkor ilyen modelekben várhatóan nem ér csalódás. -
Wizard1
tag
válasz
epicdev
üzenetére
Régebbi Lenovo T14, HP elite book között nézelődjél. Mielött megveszed nézd meg a battery állapotát. HWInfo ingyenes teszt program és az aku állapotát is látod ha Windows a gép. Mivel a keresési preferenciád a legyen jó, hordozható és az akkumulátor ideje új állapot esetén legalább 4 órát birjon és az ár másodlagos, azonban a kinálat alja legyen.
HP Elite book kb 35-40eFt elérhető az alsó kinálat 75-90efT szórodik felszereltségtől függően
A Lenovo T14, T480 kinálat jellemzően 45-90eFt között szórodik modeltol és felszereltségtől -
epicdev
junior tag
15-20 eft kozott vannak
Akkor milyen nagyon olcso hasonlo megoldast ajanlasz?
4-4 oras akkuido idealis lenne, de C mobil toltovel megoldhato ketorankenti toltes - ugy latom, mindegyiknek van C toltoje,--
Amint írtam, sporolok, mert elszalltak a laptop arak
Milyen laptopot ajanlasz win11-el Autocad-re, extrem eros szamitasi feladatokra?
-
epicdev
junior tag
Igen, mindegyik boltbol jon garanciaval, az akku allapota bennuk a riziko.
Gyorsan kell nagyon olcsot venni, csak utazasokra par honapig, igy C toltovel tudom tolteni, ha az akku nem bir par oraval tobbet.Boltban azt mondjak, 4-10 orakat birnak az akkuk, de gyanitom, az csak uj allapotra vonatkozik.
Majd osszel veszek egy igenyes laptopot, remelhetoleg addigra lemennek az arak.
-
Kbali
nagyúr
válasz
epicdev
üzenetére
Mennyi a kereted? Vagy tényleg ezekből kell választani? Mindegyik a legalsó polcról, a leghitványabb belsővel. Kb mindegy melyiket veszed, legyen rajta legalább bolti garancia.
Ha jól látom, Chromebook-okat néztél - ezeket fut egyáltalán a LibreOffice?
Pl.:
Az Acer Chromebox CXI (2957U) egy 2014-ben megjelent, kompakt, alacsony fogyasztású asztali számítógép, amely Chrome OS-t futtat. Az 1,4 GHz-es, kétmagos Intel Celeron 2957U processzorral, 2 GB vagy 4 GB DDR3L RAM-mal és 16 GB SSD tárhellyel szerelt eszköz kiválóan alkalmas alapvető webböngészésre és felhőalapú feladatokra.
ennél még egy mai középkategóriás telefon is többet tud. -
epicdev
junior tag
egy honapon belul
ezek kozul kell gyorsan valasztani:
Lenovo 300e Chromebook 2nd Gen 11.6″ 2-in-1 Laptop – A4-9120C
Lenovo IdeaPad 3 CB-11IGL05/N4020
Acer C732LT/N3450
HP 11-V051SA/N3060
Acer CXI/2957U
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
webezes es szovegszerkesztes, idealis esetben Libreoffice hasznalata
csak utazasra kell, legyen wifi reven webes eleresi lehetoseg, offline uzemmodban utazas alatti szovegszerkesztes
a kinezettek chrome-osok, de lehet linux vagy win is
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
jo lenne flash/pen drive-ra dolgozni, idealis esetben USB C port akkutoltesre
jo lenne Libreoffice programcsomagot hasznalni -
nevemfel
senior tag
80 környékén már vannak T14-ek is, de ha 16gb ram kell, magyar bill., jó állapot, 4g modem, bolti gari, akkor gyorsan 100 fölé szaladhat az ár. Vagy ha szerencsés vagy, kifoghatsz időnként 80 85-ért is jól felszerelteke.
Feltételezem, hogy mindez igaz a 7490, t480, t480s szériákra is.
-
Kbali
nagyúr
-
lorcsi
veterán
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Egy honapon belul
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 50-80 ezer
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai, tanulas, hobbi
4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14-15’, fhd
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem lesz sokat hordozva, neha
6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) win
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Ssd, 256 gb, 16 giga ram. De inkabb arerzekeny vagyok
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) hdmi, sd olvaso, magyar vilagitos bill, usb c -
Zewa
senior tag
Sziasztok,
Anyukanak (65) kellene egy megbizhato, uzleti(?) gep. Fontos hogy betonstabil legyen, es a leheto legkevesebb fejfajast okozza a fianak.
1. Mostansag
2. 150-200K
3. Office, bongeszes, nagyon max 4k videolejatszas
4. 15"-16" IPS(?)
5. Ritkan hordozva, uzemido nem elsodleges
6. Win 11 kompatibilis legyen
7. NVMe SSD 256gb, min 8GB RAM (chrome miatt...)
8. Magyar billentyuzet, HDMI. & USB-C toltes oromteli
Tudom, tele van veluk a HA de melyiket? Kicsit regebbi de felsobb polcos CPU vagy ujabb, kisebb fogyasztasu? Elitebook, thinkpad, dell..?
Koszonom.
Z. -
Kbali
nagyúr
válasz
Zsolti900114
üzenetére
Kicsit olvasgass vissza, nemrég voltak típus ajánlatok.
Minél újabb, minél több garanciával. Nagyobb márkák professional vonalával nem nagyon lőhetsz mellé: Dell Latitude 5-7 sorozat; HP Probook (6), Elitebook (8); Thinkpad T-P-X sorozat -
Zsolti900114
tag
Igazából telefon-fronton vagy 6 éve váltottam iPhone-ra, persze ott is használt olcsó vonalon, de azzal eléggé meg vagyok elégedve. Az viszont igaz, hogy laptopok terén a Windowst ismerem behatóbban, tuti kellene idő, amíg megtanulom és megszokom az új rendszert, még ha nem is először látnék olyat életemben.
Ha viszont a keretemet megvágnám, és azt mondom, legyen 150-160k, ott tudsz valami best buy típust ajánlani a fenti igényekre? Annyi, hogy minél hosszabb távon szeretném, ha kiszolgálna, nem vagyok az az évente váltogatós típus, de ezt nyilván a 8470 is világgá kürtöli helyettem.
Köszönöm!
-
Kbali
nagyúr
válasz
Zsolti900114
üzenetére
Ha még nem volt Apple géped, nem biztos, hogy váltanék, a Neo azért egy telefon nagy kijelzővel, billenytűzettel.
A két win-es kinézett, szerintem OK, de a kereted feléből is elég nagyot tudsz ugrani a 8470-hez képest. -
Zsolti900114
tag
Sziasztok!
Mivel korábban is kaptam már itt a topikban nagyon jó tanácsokat, újra megpróbálom. Elöljáróban annyit, hogy úgy 6 éve egy HP 8470p-t használok (két ThinkPad után - mindegyiket szerettem), viszont van pár tényező, ami terelget a váltás felé. Ilyen, hogy már teljesen halott az akkuja, és ár-értékben nem feltétlenül arra költenék, illetve ugye a Win10 támogatása kis kifut, ez meg trükközés nélkül nem fogadja a 11-et. Meg úgy általában azért már nem egy mai darab, lehetne gyorsabb.
Igazából az új MacBook Neo megjelenése indította el a fejemben a vezérhangyát, először azon gondolkodtam, majd elkezdtem a használt Air és a Windows-alapú üzletik felé is turkálni. Tudom, kicsit csapongó, azért is vagyok itt.
Akár most, de mondjuk 3 hónapon belül.
Mivel a Neót szolgáltatói kedvezménnyel 230-240 körül kapnám meg, ezt lőttem be, de nem baj, ha kevesebb. Egyben fizetném, nem részletre.
A legtöbbet szövegekkel dolgozom, sok böngészőfül van nyitva (10-20), szerverre le-feltöltés, közepes gyakorisággal Photoshop, de nem túl nagy és összetett munkákra. Ha mondjuk 5-10 perces videókból tudnék kivágni shortokat, azt sem bánnám.
A mostani 14 colos teljesen oké, de itt 1366x768 a felbontás. Ha az újabb más méret, de a felbontása miatt kábé ezt az élményt adja tartalom szempontjából, az jó, de nyilván ennél a TN-nél nem bánnám, ha szebb lenne. Főleg beltérben dolgozom, ritkábban szabadtéren.
Hordozni szoktam, mondjuk kétheti gyakorisággal, de útközben nem nagyon dolgozom rajta.
Jelenleg Windows 10-et használok, de szeretnék naprakészebb rendszerrel dolgozni a jövőben.
A 16 GB RAM és az 512 GB-s SSD tűnik ideális középértéknek. Apple gépeknél nem tudom, mennyire kell tartanom attól, ha csak 8 GB a RAM. Tárhely persze minél több, annál jobb.
Igazából nincs extra igény, garancia persze előny. Többnyire egy külső egeret szoktam csatlakoztatni, a net wifiről megy, és azért külső monitort is szeretnék néha rápakolni.
Eddig néztem az új Neo és a használt Air mellett HP Elitebook 840 G11-et Intel Ultra 5-tel, Lenovo ThinkPad T14s Gen2-t i7 1185G7-tel, ThinkPad T14-et Ryzen 5 Próval.
Hálás köszönet minden segítségért! -
válasz
Wizard1
üzenetére
de hát pont erről beszéltem, hogy felesleges dGPU-s gépet ajánlani, pláne A2-3000est, egy 150es keretre. Saját magadnak mondasz ellent.
Azért csodálkoznék, ha egy P1000-rel ellátott 7-8th gen CPU jobb lenne photoshopra, mint egy 10-11th gen gép, amiben nincs dGPU. Pláne, hogy ugye hordozásról is volt szó, így a 15", kártyás, vastagabb gép megint csak plussz gondot jelentene.
Én is pont arról beszéltem, hogy amit írtál, az már bőven túlnyúl a kereten, ezért nem értettem, hogy miért hozol fel olyat.
Na nem mintha nem lehetne már kb. 200-ért AI-s Ryzent kapni 1-1 jó fogással.
és mégegyszer, mert ezt szinte mindig mindenki elrontja:
NEM, VIDEÓVÁGÁSHOZ SEM KELL dGPU, egyes folyamatokon TUD jelentősen javítani, de még mindig egy jó erős CPU-t érdemes nézni (vagy macbookot, de ott se GPU, hanem rengeteg kodek miatt).3D modellezéshez kell dGPU és játékra. Újabban AI feladatokra, de ott minimum 4070-80-5XXX széria kell, hogy bármi számottevőt tudjon a gép, még említésre is felesleges a jellemzően 300 alatt keresett gépek esetén.
-
Wizard1
tag
Használtról beszéltem és a beugró darabokról fotószerkesztéshez. 150 K -ba nem hinném, hogy a 300 K beleférne
.
Természetesen lehet az is irány, hogy erős HS-s, AI-CPU, azonban arra várni kell még pár évet, hogy 150K tartományba csússzanak bele.
Ha csak fotóshop kell, akkor CPU + 16/32 GB RAM többet nyom a latba, mint a dGPU, azonban, ha videó vágás, randelés, 3D-modellzés tervezés is van, akkor ott már szerepet kap a dGPU....
pl: ilyesmiket érdemes nézni:
Dell Precision 5530 / 5540
HP ZBook 15 G5/G6 (Quadro P1000/P2000)
Dell Latitude 5411 / 5511 (Intel i7‑10850H)
Lenovo ThinkPad T14 / T15 (AMD Ryzen 5 4650U / Ryzen 7 4750U) -
válasz
Wizard1
üzenetére
Fotószerkesztésre miért kell dedikált VGA?
Ahhoz nagyon durván kell nyomni és elég komoly filterekkel, hogy manapság egy iGPU ne bírjon el (akár egy iris Xe) a fotószerkesztés résszel. A legtöbb dolog még mindig CPU-ból megy azon a téren. Ha AI fotószerkesztésről van szó, akkor meg az A2000-3000 harmatos, viszont azok már a 2-300ezres territóriumban vannak. Abban az esetben meg sokkal jobban jár a felhasználó egy kártya nélküli géppel, a különbözetből meg kijön 1-2 évnyi chatGPT+/eredeti photoshop AI-jal.
A kommented többi részével abszolút egyet tudok érteni! (de még videóvágáskor is nagyon kevésszer fontos a dGPU. Persze ott sokat tud gyorsítani, de itt még inkább a "minél erősebb cpu" irányába tolnám a pénzes potmétert
) -
Wizard1
tag
Lenovo Thinkpad T14, Lenovo Thinkpad T14s, Lenovo Thinkpad X3, HP EliteBook között nézelődjél. Hordozásnál a 14"-nál és az alatti méret kedvező. IPS-nek a képe és a színei szebbek.
Komolyabb fotószerkesztéshez dedikált VGA-ra érdemes nézeldőni, pl. Lenovo Thinkpad T15 A2000,A3000 stb., azonban azok jellemzően magasabb áron elérhetők és 15,4" a képernyő méretük, és nem ideálisak vonaton való munkára.
-
PubliCat
tag
Sziasztok!
Eddig eg, inspiron 3542-t nyúztam 840m-el, de anyósomnak kellett egy lapos a régi helyett így megkapta.
Alapvetően Lenovo Legion-ok között nézelődök, itt² 1650 es 2060-ak vannak. Mi itt a legjobb kombó?
Húsvét után, kb április közepe
150-170k huf
Itthoni felhasználás: net, fb, ig, office progik, torrent, netflix,stb
Game: witcher szeria, Starcraft, Rainbow6siege fhd 60fps a cél
15,6" fhd ips
háztartáson belül
Semmi, megoldom
Van egy 480 adata ssd-m amit használtam eddig, meg egy 1 tb wd blue hdd-m
Hdi esetleg dp ha kitolom a 27" monitorraKöszi a segítséget!
-
Zoty4
őstag
Sziasztok! A következő noti vásárlásában kérném a segítségeteket egyik ismerősöm részére. Az ő válaszaival töltöttük ki a kérdéssort.
1-2 hétten belül, akár azonnal
150k-ig, ha nagyon muszáj picit feljebb ha pont kategória határon lenne
netezés, office, számlázás, filmnézés, utazás közben
4.Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS ?
13” felfele max 15,6”. 14” korul lenne talan az idealis. Tn es ips kozott mi a difi? Na ezt nem tudom mit javasoltok?
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?igen, lehetséges, reptereken, vonaton pl használnám
6. Operációs rendszer?
Windows 11
min 512GB SSD, min 16GB RAM
HDMI -
f.csaba21
csendes tag
Sziasztok, előre is köszönök szépen minden segítséget!
Következő 1 hétben
~ 220k
(long story: ~ 250k a teljes keret, de egy nyomtatónak is bele kell férnie)
Ács foglalkozású apósomnak keresek laptopot, alap irodai felhasználásra mint pl. szöveges és egyszerű tervrajz dokumentumok szerkesztésére és majd nyomtatására.
Nincs preferencia
Ritkán lenne hordozva, nagyrészt otthon az ebédlőasztalnál használná.
Windows operációs rendszer jó ha van előre telepítve, de meg tudom venni neki és telepíteni külön.
min 16 GB RAM, és SSD
Nincs
-
Kbali
nagyúr
Sajnos az már elég gyengusz, bár linux szerintem jó lehet rá, ill. felrakható a win11 is nagyobb mókolás nélkül is, akár in place upgraddel.
Plusz érdekes lehet, ha abban az alap 1366-os kijelző van, mert felbontásra, képminőségre is gyenge, főleg stream-re. De egy bios elemcsere áráért azért még használható darab (sógornőmnek is ilyet vettem anno) -
Kbali
nagyúr
Az uccsó 3 kérdezőnek:
1. Az akksi állapotok lesznek a legnehezebbek, mert vagy ki sem írják a hirdetők vagy lutri. Érdemesebb akár belekalkulálnia vételárba egy akksicserét (20-30e Ft sajnos).
2. 50-75e Ft-os kategóriában FHD-s még vállalható gépek: ThinkpadT470; Dell Latitude 7480, 7490, 5480, 5400; HP Probook, 430, 440 sorozat (G6 széria). Ezek még általában nem natív win11-et tudnak, de különösebb mókolás nélkül felrakhatók.
3. 150-ért Thinkpad T15 környéke (programozáshoz jobb a nagyobb kijelző) v. Latitude 5520 -
NorBEE_F1
csendes tag
mostanában
kb. 150k
Iskolába programozást tanulni, Visual Studio (C#), Visual Studio Code
14", matt, ha lehet
Igen
Win 10/11
Legalább 250-500GB SSD, 16GB RAM
Akksi állapota legalább 80%-os -
celf
őstag
Hi!
Gyerkőcnek Netlfix, + egyéb streamingre szerenték minimál laptopot. Linux is lehet rajta, semmi másra nem lesz használva elvileg a következő 3-4 évben.
Árban legmegúszósabb kategória.
Köszönöm, ha van öltetetek!
-
Erikkk26
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy netezős laposra, amin gond nélkül futna 1080p60fps YouTube, és akár több tíz oldal böngészőlap egyidejű kezelése sem okozna neki gondot.
Kreszt tanulni is szeretnék a közeljövőben elkezdeni rajta.1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Ha van jó ajánlat, akár most
kb. 75k
Netezés, filmnézés, zenehallgatás, irodai programok, és ha régebbi játékokat elvinne, annak is örülnék, de ez már mellékes.
1080p, matt, IPS vagy jobb
Lesz hordozva, van egy terebélyes hátizsákom, gond nélkül elférne.
"Asztali notebook (15" - 16")"-nál nagyobb méretű gép nem kell.
SSE4.2-t támogassa a CPU, és a Win 11-et már tudnám használni rajta.
Legalább 250-500GB SSD,
16GB RAM
Legalább 4 magos, SSE4.2-t támogató CPU,
magyar nyelvű, világító billentyűzet, akksi állapota legalább 80%-osKöszönöm előre is a javaslatokat!
-
válasz
ElRamos
üzenetére
Szia!
ha bővebben érdekel, nyugodtan írj privátban, de röviden tömören:
Mindenképp a 7430ast javaslom jobban, könnyebb, az újabb generáció miatt pedig bizonyos feladatokban jobb teljesítményt kapsz.a 9-es széria úgymond magasabb kategória, több fémet tartalmaz, a 74es karbon, vagy karbon-jellegű váza kifejezetten jól sikerült, gyakorlatilag hihetetlenül könnyű gép. A 9-es elegánsabb, emlékeim szerint abból már nem lehet 400nit alatti kijelzőt kifogni (bár amennyire elvetemültek, simán kinézem belőlük.)
Illetve a 9-esnél nagyobb, 16:10es kijelző áll rendelkezésre (1920x1200 vs 1920x1080) ez azért egy kellemes extra, még ha csak 1920x120 pixelről is beszélünk. Emiatt is modernebbnek érződik a design.ram ha jól emlékszem mindkét esetben forrasztott, melegedés meghajtás esetén mindkettőre jellemző, töltőről többet tudnak, stb.
Malák
u.i. a kor miatt valószínű az újabban az akksi is jobb még, a 9420-ban még PONT nem kell cserélni feltétlen, de kb. 2 éven belül aktuális lesz. Mondjuk ne azon a kb. 15eFt-on múljon, az a lényeg, hogy vedd kézbe, ha tetszik, azt vedd!
-
mikrofon
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek egy használt Dell Latitude 5430 | i5-1245U | 14" | 16 GB | 256 GB SSD laptopot megéri megvenni billentyűzet háttérvilágítással és ujjlenyomat olvasóval? Alkalmas lesz általános otthoni és irodai felhasználásra? 12 hó németországi garanciával (németországi használt miatt ez még előny is) és nagyon jó állapotban mennyi lehet a reális ár amiért megéri megvenni? -
ElRamos
tag
Sziasztok!
Teljesen átlagos felhasználásra, illetve irodai munkára melyik notit választanátok az alábbiak közül?
Dell Latitude 7430
Dell Latitude 9420Kinézetre a 9420 jobban bejön, de a 7430 újabb. Árban elhanyagolható különbség van köztük. Aki esetleg ezeket használja, mik a tapasztalatok?
Köszönöm!
-
-
-
feloman
aktív tag
Sziasztok!
Édesanyám régi laptopja helyett szeretnénk egy újabbat, a mostani már 10 év körüli, kezd egyre lassabb és problémásabb lenni.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Egy-két hónapon belül.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Maximum 250 eFt
3. Felhasználás? Irodai programok, internetes játékok (pl. Farmerama).
4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS vagy OLED? Jó lenne nagyobb méret, 17 col körül
5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Csak otthoni használat
6. Legyen rajta előtelepített Windows operációs rendszer? Windows nélkül legyen
7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) menyisége? A régi laptopban van egy ssd, úgyhogy ha könnyen cserélhető és így olcsóbb, lehet HDD most benne. Nem tudom mennyi RAM legyen, erre felhasználásra lehet elég a 8 GB memória.
8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs
Előre is köszönöm az ajánlásokat! -
Kbali
nagyúr
válasz
petike2014
üzenetére
Ezekből talán a T14
-
petike2014
aktív tag
Sziasztok!
max 1hét
150-180e
javarészt sokablakos, több programos irodai munka
13-14" IPS min. 400nit
Sokat lesz hordozva, ezért is a méret 1.3kg körüli gépet keresnék
Win11 preferált de fut minden MAC-en is. Az üzemidő nagyon fontos legalább 5-6h kellene
250-500GB SSD/ 16GB RAM
Type C töltő csatlakozó ( a gép töltsön róla) + 1 szabad Type C és legalább 1 USB-AAmiket néztem és egy "gyors" döntésben kérnék segítséget->
Ti melyiket vennétek a 4 közül pro/kontra egymás ellen, esetleg jobb alternatíva?
[link] [link] [link] [link] -
espeke
tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek. Beazott a laptopom, ezért kétes kimenetelű javítás helyett egy új (használt!) Vásárlása mellett döntöttem. Előző egy acer aspire a515-51g volt.
Vasarlas: egy két héten belül
Osszeg: 120-130k
Preferált markak: Acer, Dell
Főleg netre, filmnezesre használom, de jó ha zeneszerkeszto progikat elvisz. Ssd és win nélkül szeretném, mert előbbi van elfekvoben. Jó lenne, ha femvazas lenne és Ips kijelzos, oled nem.hkszem kijon. Szeretnék olyat, ami 6-7 évig megbízható gép (előző acer 8 évig kiváló volt), emiatt Jó ha nem a leggyengenb a proci :) képernyő legyen 15os, asztali kategoria
Bpen is vennék, ha tudtok etre megfelelő boltot (asszem ezt nem szabad leirni, vagy mi :), de privátban is várom a valaszokat
:D :) -
Coporno
aktív tag
Sziasztok! Szeretném lecserélni a Lenovo Legion 5-ömet (i7-10750H, GTX-1650). A keret használt, garanciás notebookra 3-400 ezer Ft.
Teljesítményben elég, ha legalább kicsi előrelépést tud az utód, viszont ugyanebben a 15-16-os méretben egy netböngészés során akksiról legalább 6-7 órát futó notebookra lenne szükségem, lehetőleg Type-C töltési lehetőséggel.
Amit a jelenlegiben szeretek, és továbbra is ragaszkodnék hozzá: magas enteres billentyűkiosztás, tartós, masszív felépítés, erős zsanérok, minél nagyobb szögben hátrahajtható kijelző.
Milyen gyártók melyik típusait érdemes keresnem? -
törölt tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Elvileg a vegyészek számára is vannak modellező szoftverek, de hogy fog-e ilyet használni és ha igen, milyet, azt nem tudom. Orvosoknál komolyabb szoftvereket labor gépeken használnak, bár most rákeresve, van mindenféle gyakorló és tanulássegítő app.
Szerintem egy picit emelni kéne az összegen, de nem túl sokat, 200-300 között már találnátok olyan új gépet (12-16 szálas processzor, nem tejfölös doboz ház stb.), ami tényleg elég lesz évekre. Lesz 3 év garancia stb.
Illetve nem tudom, mi a gyereked jegyzetelési szokásai, de én azt vettem észre az egyetemen, hogy a kifordítható, érintőkijelzős, saját tollával írható notebookok marha jól működnek. Persze ezek drágább dolgok (300+), ilyesmire gondolok: [link]
-
Kbali
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Inkább ide
-
Urak. Most egy szinte új laposhoz tudnék jutni, az árkeretem alatt.
A pontos típusa Dell Inspiron 14 5430. Mi a véleményetek róla? -
-
törölt tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Mit fog tanulni ?
Mert lehet, érdemes lenne picit emelni a kereten, minthogy a masina ne feleljen meg az elvárásoknak. -
-
Kbali
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Egy használt sosem lesz hibátlan, mert legalább esztétikai problémái lesznek. A helyedben nem biztos, hogy ellőném a teljes keretet, mert az általad írt felhasználásra a feléből is lehet használtat kapni. Ehhez olvass vissza egy-két oldalt.
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Biztosan használt legyen?
-
Sziasztok!
Fiam születésnapjára, illetve közelgő egyetemi tanulmányaihoz keresek notebookot.1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Gyakorlatilag azonnal.2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200k3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főleg egyetemi tanulmányok.4. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Nincsenek különösebb elvárások, fényben is jól látható kijelző kéne, a 1080p simán elég.5. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Gyakorlatilag nem lesz hordozva, talán havonta egyszer-kétszer 2-3 órás vonat út.6. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha van akkor windows 10-11, ha nincs az sem baj, ezt a részét megoldom.7. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Összességében 1 Tb tárhely és 16 Gb memória szerintem már szükséges.8. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Magyxar billentyűzet kiosztás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ZIDOO médialejátszók
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gurulunk, WAZE?!
- Asztalos klub
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Pyttawrx