- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis #23 üzenetére
"Ebben az esetben a mobil gps-e van használva, ugye tudod?" – jogos, nem gondoltam végig.
" ... a dolog lényege pont az, hogy ne kelljen elővenni a mobilt. Pl. WearOS-en ez működik ... "
Akkora dráma előkapni? WearOS, hagyjuk már! Merül mint a nyeletlen fejsze. Tudom, hogy valakinek (sokaknak) ez nem gond, de aki nem konnektor mellett éli le az életét, és/vagy 4+ órát is képes kültéren sportolni (GPS használat), annak nem opció." ... hanem csak a nyomvonalat, amit követsz ... " – na, ennek már lenne értelme. Miért nincs? Jó kérdés!
"Így max. a képernyőidő kevesebb ... " – elég az. Tudom, a mai képernyők már napfényben is jól olvashatók, de azért ennek meg van az ára (szinte "horpad be" az akksi)
"Mert mondjuk kipróbáltam és nem tudja?"
Az elég nagy gyász, ha ez a megoldás nem képes arra, hogy teszem azt a parlamentnél beállítom, hogy szeretnék eljutni az Örsre (tömegközlekedéssel) és nem képes az egyik tömegközlekedési eszköztől elvinni a másikhoz. -
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky> #21 üzenetére
ne a Fenix-edből indulj ki!
Ebben az esetben a mobil gps-e van használva, ugye tudod?
Viszont a telefon eleve ott van a zsebedben. Ha nem lenne egyértelmű a dolog, előkapod.
De a dolog lényege pont az, hogy ne kelljen elővenni a mobilt. Pl. WearOS-en ez működik, szóval simán megoldható lenne más rendszeren is. Akár úgy is, hogy nem a teljes térképet küldi át az órára, hanem csak a nyomvonalat, amit követsz és azon látnád, hogy hol tartasz, és pl. milyen távolságra van a kereszteződés, ahol el kell fordulnod, mennyi idő múlva érsz célba stb.
minél kevesebbszer kelljen ébreszteni / bekapcsolni, a még az óránál is gyengébb üzemidővel bíró telefonod.
Ismét megkérdezem, ugye tisztában vagy azzal, hogy ebben az esetben a mobilod működik és csak tükrözi az infókat az órára? Így max. a képernyőidő kevesebb, de a GPS vétel, a navigáció számításai és a program futása ugyanúgy meríti a mobilod.
Miért is ne tudná.
Mert mondjuk kipróbáltam és nem tudja?
Ha úgy indítod a navigációt, hogy van benne tömegközlekedés, akkor nem indul el az órán az alkalmazás és ha kézzel indítod is azt írja ki, hogy indítsd el a telefonon a Google Maps-et, vagyis nem tudja lekezelni. -
Krisz_vagyok
csendes tag
Nekem nem működik: Poco F6 - Garmin 165 párosítás. Mindent frissítettem, az órát PC-re is csatlakoztattam (Garmin Express), de akkor sem megy: az órán, ha indítom az alkalmazást, azt írja, hogy nyissam meg a telefonon is, de hiába nyitom, akkor is ezt írja.
Kell valami speckó beállítás esetleg, vagy bármi ötlet? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis #17 üzenetére
"Mert a házak miatt vacak a GPS vétel, így az ilyen utasítás alapú rendszer sokszor késik, vagy hibás." – ne a Fenix-edből indulj ki!
"A lassú gyalogos haladás is pontatlanabbá teszi alapból a navigációt." – ezt viszont nem is értem.
"A térképre meg ránézel és látod ... "
Ez nem vitás. Viszont a telefon eleve ott van a zsebedben. Ha nem lenne egyértelmű a dolog, előkapod. Ez egy kieg. funkció a telefonos / Maps-es navigációhoz, hogy minél kevesebbszer kelljen ébreszteni / bekapcsolni, a még az óránál is gyengébb üzemidővel bíró telefonod. Épp az előbbiek okán én nem látom sok értelmét a térképnek az órán (is)."Tömegközlekedésre ez sem alkalmas. Ha buszos útvonalat indítasz a Maps-ben, akkor azt nem tudja lekezelni ... "
Miért is ne tudná. A Maps-től veszi át az utasításokat. Elvileg egy szöveg egyszerű alkalmazás (ezért sem értem a szigorú megkötéseket). A Maps-ben, ha mész A-ból B-be, akkor míg gyalogolsz, mondja / rezeg, ha fordulnod kell. Ha buszra szállsz, nyilván nem fogja ezt csinálni (mert nem te vezeted a buszt). Ha leszálltál, folytatja a gyalogos navit. -
NPeete
tag
Így-így, én is hasonlóan szoktam navigálni. Amúgy turn-by-turn navi térkép nélkül, csak azt mondva, hogy merre menj szerintem elég veszélyes és használhatatlan, főleg sűrű, szabálytalan utcaszerkezetű helyen (kb bármelyik európai nagyváros).
Én mondjuk annak is örülnék, ha útvonal helyett 1-1 koordinátát lehetne küldeni az órára, amit akár csak hozzávetőlegesen (iránytűszerűen) mutatna, hogy merre van (az egész útvonal lenne persze a legjobb) -
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky> #12 üzenetére
Őszintén! Városon belül minek térkép?
Mert a házak miatt vacak a GPS vétel, így az ilyen utasítás alapú rendszer sokszor késik, vagy hibás. A lassú gyalogos haladás is pontatlanabbá teszi alapból a navigációt. (Egyébként nem újdonság ez, mert jó ideje volt rá megoldás eddig is.)
A térképre meg ránézel és látod, hogy hanyadik kereszteződésnél kell fordulnod, jóval biztosabb a navigáció.Nekem inkább az nem világos, hogy ehhez miért kell Android 14 és jó eséllyel CIQ 4.2.
Gondolom a szinkron miatt, hogy a navi indításánál feldobja, hogy indítsd az appot.
Máshoz nem kell, mert mint írtam eddig is volt ilyen alkalmazás a Connect IQ-n és annak nem volt ilyen megkötése.Megnézném, ahogy városon belül letervezel egy útvonalat (ami tömegközlekedést is tartalmaz!) Fenix-el ...
Tömegközlekedésre ez sem alkalmas. Ha buszos útvonalat indítasz a Maps-ben, akkor azt nem tudja lekezelni, nem is veszi figyelembe. (Ellenben nálam üzenetként átdobja a Maps az órára, hogy melyik megállóból mennyi idő múlva indul a busz a célhoz
, de ezt eddig is megtette, nem kell hozzá app.)
-
meszipeti
aktív tag
Megadtam a Garmin Connectben az engedélyt a Health Connect-nek, de nem viszi át az adatokat. Samsung Health-ben továbbra sem látom pl. a lépésszámot, csak amit a telefon rögzített.
-
nundee
újonc
Arról nem tud valaki valamit, hogy olyan frissítés mikor várható, ami megoldja a Garmin óra és Pixel telefon közötti kihangosítós beszélgetés problémáját/hiányát? (Elvileg mindkét készülék képes rá, de mégsem működik)
-
HThomas
őstag
Én ritkán használok gyalogos turn-by-turn navigációt, általában elindítom és megnézem telefonon, hogy merre kell mennem, aztán ha hosszabb az út, akkor néha ránézek a térképen. Ehhez nem kell folyamatos fordulj balra / jobbra értesítés, viszont az jól jön, ha pl menet közben rápillantok a telefonra (órára), hogy épp hol is járok. Ha nem megy folyamatosan a térkép, akkor akksit se zabál. Ennek látnám értelmét az órán, és meglepődtem, hogy nem tudja.
Tömegközlekedésnél persze más a helyzet (feltéve ha normálisa mutatja pl a megállókat és azt, hogy mikor jön a következő járat). De amúgy nem akarok fikázni, én is látom a funkció értelmét bizonyos helyzetekben... ki fogom majd próbálni, ha úgy adódik, bár az én F6-om nem támogatott... -
HKorn
veterán
válasz
<Adamsky> #12 üzenetére
Pontosan, erre való ez. Én sokszor vagyok úgy egy idegen városban, hogy keresek egy látványosságot, hogy jutok el oda, Gmaps-en gyalogos navit elindítom és folyton a kezemben tartom a telefont hogy lássam melyik kereszteződésnél merre kell mennem. Na most ehelyett elrakhatom a telefont a zsebbe és elég lesz csak az órára ránézni mikor jelez merre forduljak.
Szerintem frankó újdonság.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... azt hittem, hogy legalább egy térképet kirak... "
Őszintén! Városon belül minek térkép? 99,99%-ban neked nem elég az, hogy szól, hogy most balra fordulj, vagy épp jobbra? Ez nem autós navi. A térkép kirajzolása, frissítése csak feleslegesen viszi el az egyébként sem sok energiát a legtöbb okosórából.
Aztán a kedves user meg nem érti, hogy miért sír az óra már kora délután vagy épp este konnektor után.
Nekem inkább az nem világos, hogy ehhez miért kell Android 14 és jó eséllyel CIQ 4.2." ... nem sok értelmét látom, főleg nem pl egy Fenixen."
Megnézném, ahogy városon belül letervezel egy útvonalat (ami tömegközlekedést is tartalmaz!) Fenix-el ... -
HKorn
veterán
válasz
Parallaxis #9 üzenetére
Ez más mint a térképes navi, sokkal egyszerűbb telefonon Gmapsben megtervezni bármit, egy városban egy mittomén étteremre rábökni és odanavigálni. Telefont elrakhatod a zsebedbe, órára áttükrözi az utasításokat.
-
Parallaxis
addikt
Mondjuk a térképes óráknál nem sok értelmét látom ennek, ha amúgy is tud offline navigációt az óra, telefon nélkül is...
Az offline térkép nem mindig naprakész (no meg nem minden támogatott órán van offline térkép pl. Venu-k), így jó az, ha van Google Maps navigáció is, de sokkal jobb lenne, ha ugyanúgy, mint a WearOS-es órákon a térképet is mutatná ilyenkor, nem csak szöveges, meg nyilas útmutatót.
-
HKorn
veterán
Teszteltem is FR955-ön, nagyon király. Mapsban beírtam egy gyalogos célt, rezgett egyből az óra, hogy indítom-e a Maps-ot, rányom és már mutatja is merre hány méter. Tetszik, hasznos.
-
HThomas
őstag
Köszi, kipróbálom majd. Nem tudom, hogy a Weight Logger is ezt a felületet használta-e, minden esetre amikor az eltört, akkor olyasmit írtak a fórumokban, hogy a Garmin változtatott valamit az API-ján, amit az importhoz használt. Nem mondom, hogy a legkényelmesebb csv fájlokat kézzel szerkesztgetni és azt feltöltögetni, de mondjuk hetente, havonta egyszer elmegy.
-
Maxentius
addikt
Az is egy vicc, hogy Instinct órákra sem elérhető, holott ennek a kliensnek a tudásához nem kell színes képernyő. De még az érintőkijelző se lenne fontos mert csak navi tükrözésről van szó, azt meg gombokkal is lehet irányítani.
-
HThomas
őstag
Mondjuk a térképes óráknál nem sok értelmét látom ennek, ha amúgy is tud offline navigációt az óra, telefon nélkül is...
A Garmin saját rendszerébe nem enged más forrásból a Health Connect segítségével adatot importálni,
Régen ez kerülőúton még működött, egy ideje nem... de annyira nem, hogy egy nyamvadt testzsírszázalékot nem lehet kézzel sem felvinni a Connectbe, ha nincs Garmin mérleged...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest