- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
slice14
veterán
-
anadroid
senior tag
válasz
Varszegig #118347 üzenetére
Hol adtad be az igényt? Én személyesen 12-én, szombaton, és 15-én, kedden este hordozódott (Mammut). Ja, Vodafone-tól, feltöltőset dominóra (80 perc+1 GB+5 SMS). Nem kellett fizetnem érte, mert kétszer is meg kellett szakítani az ügyintézést (egy visszatérő ügyfél, és egy másik bolt kisegítése miatt). Nem tudta úgy felvinni az adataimat, ahogy a személyimben szerepel (a település neve mögött zárójelben Magyarország), ezért figyelmeztetett, hogy a Vodával is egyeztessem, ott persze ott volt a (Magyarország), a 20 méterre levő üzletükben kb. 3 perc alatt rendbe hozta a hölgy, így összesen 65 percbe tellett.
-
Varszegig
veterán
Sziasztok! Számhordozási időablakot lehet valahogy módosítani? (Előrehozni.) Október 8-ra van időablakunk, a telenor már jóváhagyta, nem tudom, mi tart 2 hétig.
-
dawez
tag
sziasztok telekomnal ha uj elofizetést kotok készulékkel egyutt es ker eloleget amit ki is fizetek de utánna meggondolom magam es lenondom a befizetett osszeget kb mikor utalják vissza nekem ?
-
hun005a
tag
válasz
enginev3.0 #118340 üzenetére
Nincs ott az átállítási lehetőség most kaptam meg a simet és aktiváltam de csak korlátozott
-
hun005a
tag
A gigaerős+ előfizetéshez adott 2db multisim csak korlátozott sebességgel használható?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
magmakocka #118336 üzenetére
Igen, de csak rákerestem.
-
magmakocka
aktív tag
Úgy tűnik nincsen eddig gond a nettel. Ma arra keltünk fel, hogy nem volt net, mert ugye lejárt a DHCP bérlet, vagyis az ISP megszakította, próbált kérni címet a Router, de beragadt. Ez jellemző volt a Link Zone esetében is.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #118334 üzenetére
Próbálkoztál az I2P-vel?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
magmakocka #118333 üzenetére
Nekem is marad az 1500 (ez az alapérték is) ez az optimális a tesztelés szerint is.
Nekem nincs routerem, igy ott nem tudom beállítani se tesztelni.
Persze a tesztelés idejére leállítottam a torrentet, mert a domino simmel torrent mellett, nem igen jőnek be az oldalak. (Sokszor csak 8-10 frissítés után)
Majd ha visszacseréltem, Vodafone.ro-ra, akkor nyugodtan indíthatom, nem akadályoz semmit...
-
magmakocka
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #118332 üzenetére
Ezt az értéket Windows-ban nem kell állítani, ha a routerben vagy telefonban van. Csak abban az esetben, ha USB Stick megy a gépbe. De valószínű, hogy lehetne állítani az USB Sticken az MTU-t.
Próbáltam ott is elvenni fixen 1500-ról, de nem hozott sikert. Most úgy tűnik van net, de nem értem mi történt egész nap...
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
magmakocka #118311 üzenetére
Szia!
Windows 10 alatt pl. igy lehet beállítani:
Én természetesen a "WIFI" kapcsolatomnál állítottam be, mert azon kapom a mobil telefonomról a Net-tet.
Nem sokára ki is próbálom hogy milyen MTU értek jó (nálam) Telekomos SIm-mel mobil telefonról osztva.
-
magmakocka
aktív tag
Most meg 1428-s MTU-val is megy a torrent, megy a weblap megnyitás.
Mikor kapjak agyrákot? Már bocsánat a butaságomért. De ez rendkívül kellemetlen... -
magmakocka
aktív tag
A Link Zone 1500-s MTU méretet használt.(ott nem lehet állítani) Most átállítottam ezt én is a Router alatt, de most meg lehet torrentezni is, meg van net is, csak valamikor a weblap nem jön be. A pingek ilyenkor csontra "Request Timed Out".
Valaki elmagyarázza mi ez az eset? Mit csináljak?
Érdekességként itt egy kis cmd output.:
1454-fölött "Request Timed Out". Akkor legyen ez az MTU méret, hogy 1482?(1454+28). Mert ha 1428 az MTU, akkor torrentnél bedöglik a net. De futok egy kört mindjárt újra 1428-s MTU-val. -
magmakocka
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #118322 üzenetére
Link Zone készülékben meg megy rendesen a torrent, nem esik ki a net de sok weblap bedöglik. :/ Viszont a ping az meg megy.
Nem tudom mi lehet a gond, de kezd idegesíteni.
-
magmakocka
aktív tag
Ilyenkor is tilt. :/ Ugyanazt kapom ping hibaként, hogy
Destination net unreachable
. -
AnonymusX
őstag
válasz
magmakocka #118323 üzenetére
A torrent kliensben korlátozd le az egyidejű kapcsolatok számát. A torrent kliensek a sok párhuzamos kapcsolattal olykor még a routereket is képesek kiakasztani.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
peugeotmate #118317 üzenetére
A beágyazott videók fogyasztják a keretet.
-
slice14
veterán
Az ablakkalszemközti falnál van a számítógépasztal (router is), kénytelen voltam kábelen bekötni a gépet hálózatba, mert wifi-re csatlakozás esetén leterhelve valami összeakad az LTE és WIFI között, és megszakad a net (ez kábelnél nem fordul elő). De ez már az én problémám, így is kb 16-18 / 4-7 Mb/s-et mérek 1 méteres vályog falazatnál. Ezzel kb elvagyok munkára, és online tartalom fogyasztására használva. Viszont telóval mértem az ablaknál 36/32-t is, ami azért jobban hangzik. Tudnátok ajánlani LTE B3 és B20-t is támogató, ablakra tapasztható antennát (nem horror áron).? A router , egy TP-Link TL-MR6400.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #118322 üzenetére
Ez alatt is kapom pingnél a hibát. Elkezd kb-kat feltölteni, majd megáll 0-nál. A router oldalán megjelenik Port Forwarding (P2P) alatt azonnal az upnp-s port. Torrent bezárásánál pedig megint pár perc múlva visszaáll a net.
-
válasz
magmakocka #118319 üzenetére
Próbáld ki az utortent 2.2.1-es verziót,hogy arra hogy reagál.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
polonic #118320 üzenetére
ebből én csak telefonra használom, és 4G netre, de az tökéletesen működik.
annyi érdekesség van vele, hogy amikor újra indítom a telefont, bekapcsolás után bedob a két kártyás menübe, és azt írja ki hogy nem olvasható egy időben a két kártya és hogy megszakad az esim kapcsolata (ez az esimem) ez időre a kapcsolat, majd egy két másodperc után megnyomom lent a kész gombot és ennyi.
igazából ezt nem tudom miért van így, de nem zavar mert úgy is ritkán indítom újra és minden tökéletesen működik így isui: VoLTE ezt a vodafone fizikai sim kártyára írja ki a telefonom, de az is rendben működik
-
polonic
félisten
válasz
Lacielvtárs #118309 üzenetére
És minden rendben működik vele, igaz?
VoLTE, VoWiFi, RCS, 4G is? -
magmakocka
aktív tag
Tök mindegy, ha korlátozom. Már a torrent ablak megnyitásakor eldurran a net. Ez érdekes. Pedig a torrent kliensben az upnp funkció kikapcsolva van.
A tűzfal beállításokban a DoS védelem ki van kapcsolva, tűzfal viszont ON.
Torrent bezárásakor, pedig percek kérdése, visszaáll a net.
-
válasz
magmakocka #118316 üzenetére
Próbáld meg,hogy a torrent appban lekorlátozod a sebességet.
Tipp:Amúgy a routeredben nincs DoS elleni védelem bekapcsolva? az is okoz hasonló jelenséget a sűrű TCP/UDP csomagok miatt.
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
egész kedvezőnek tűnik a Telekomnál a Mobil S + 4gb net díjcsomag. Lehet 6 év után visszatérnék. Kérdésem az, hogy a közösségi alkalmazások korlátlansága értelemszerűen akkor él, ha a letöltött appon belül fogyasztok tartalmat. De pl. az Instagramra, Facebookra feltöltött videók és képek lejátszása is ide sorolható? Ha Instagramon vagy Messengeren küldök képet-videót-hangfájlt valakinek, akkor az sem fogyasztja a 4gb-os adatkeretemet?
Illetve Telekomnál jól látom, hogy online számhordozás is működik? Jól értem hogy 1 év hűség vállalásával belépési díj sincsen? Jelenleg egy Telenor kártyás számot vonnék be előfizetés alá. Értelemszerűen nem köt semmi hűség a Telenorhoz, tartozásom sincs (nem is lehet) kártyásként.Kösözönöm előre is a segítséget!
-
magmakocka
aktív tag
qBittorrent esetében jelent meg ez a jelenség. Elindul a feltöltés, úgy 400kb/s majd 1 perc múlva amikor eléri a 0-t elmegy a net. Gondoltam, hogy nem szabad, de ha mondjuk egy játék kliens ilyen? Vagy szeretnék egy filmet leszedni, akkornem tehetem meg? Vagy ha haverom nagy fájlokat küldene át, mert ott gyorsabb, akkor lemondhatok erről?
Egyvonalról még picit mobilos téma, hiszen ez kiakasztja a netünket. De azért van itt az OFF.
-
válasz
magmakocka #118313 üzenetére
Mobilneten nem ajánlatos P2P-t használni.
Amúgy milyen torrent appot használsz ami így megfogja a netet?
Amúgy nem tudom, hogy ez mennyire vág mobilos témába?!
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Párom rengeteget pörgeti a közösségi appokat mobilján (fb, insta, messenger), így Dominosként nem ritka, hogy kétszer tölti fel 3,5GB Maratonnal. Megnéztem, hogy Dominosként havi díjasra váltáskor milyen csomagok érhetők el számára, és elég jónak tűnik a 4gb opció korlátlan közösségikkel (3.390 Ft), de még a 15gb-os sem rossz (5.590 Ft). Viszont spotify-t nem hallgat, és a 15gb sem fogyna el neki, még a fele sem. Azonban a 4gb lehet karcsú lenne.
1. Személyes ügyintézés nélkül megoldható a havi díjas szolgáltatásra váltás? Ha a hónap utolsó napjaiban történik meg a váltás, akkor tört havi elszámolás lesz?
2. Mi a különbség aközött, ha hűséggel választok csomagot, vagy éppen hűség nélkül? A díjak tök ugyanazok, csak nem kapok mellé 17ezres készülékkedvezményt. Ami valljuk be, jelentéktelen összeg a 200-400ezres telefonok világában úgy, hogy 2 évre leköti az ember magát egy céghez.
3. Ingyenes közösségi böngészés gondolom a hivatalos appra vonatkozik. Böngészőből megnyitott fb, vagy a fb hivatalos, de lite verziójú elérhetősége sem számít bele az adatforgalomba?
-
magmakocka
aktív tag
> ping google.hu -f -l 1428
> Packet needs to be fragmented but DF set
> ping google.hu -f -l 1400
> sikeresÉn itt azt látom, hogy levonja a 28-t. Mármint az 1428-ból elmegy 28. Gondolom ez így jó.
Megnéztem mi okozza esetleg a
Destination net unreachable.
részt.
Azt vettem észre, ha nyitva van a torrent, elindul a feltöltés majd egyszer csak 0byte/s
Ekkor elkezdek pingelni és látom, hogy a net elmegy.Majd bezárom a Torrentet és sok-sok idő után újra jó. Nem írja ezt a zagybaságot.
-
válasz
magmakocka #118311 üzenetére
Nincs pluszos érték tudtommal,tehát nem kell hozzáadni vagy kivonni,MSS értéknél(Max szegmens méret)van egyedül kivonás(MSS=MTU-40) tudtommal. De ugye neked az MTU kell csak. Mivel mobil topik,így azt feltételezem,hogy egy usb-s mobilnet modem konfiggal van gond. LTE(4G) esetén az MTU 1428,HSPA(3G) esetén 1476...kb.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #118310 üzenetére
Ez megtörtént. Megtaláltam a szükséges értéket ami 1458+28 volt. A kérdés már csak az, merre tudnám állítani?
Internet beállítások Wizard alatt leltem fel csak az USB MTU menüpontot.Itt megadtam a szükséges dolgokat. Szerintem javult a helyzet. De még mindig nem korrekt. Valamikor azt írja "Destination net unreachable" <-- Vagy 10x vagy 20x majd visszaáll a net a folyamatos pingelésnél.
-
válasz
magmakocka #118308 üzenetére
Csak javaslat:
Addig pingelj,amíg nem fragmentálódnak(darabolódnak) a csomagok.Tapasztalatim szerint az MTU nem statikus érték, időnként változik felfele vagy lefele. Az átlag alap érték LAN-nál 1500,PPPoE-nél 1480 vagy 1492. Akkor játszadoztam ezzel mikor a Diginél 100-as net volt a legnagyobb,ami jó régen volt.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
magmakocka #118307 üzenetére
Ahogy látom, MTU teszt alatt, az 1470-re "Request Timed Out", 1450-re azonnal jönnek a válaszok. Lehet itt már csak az MTU oszt és szoroz? Meddig menjek feljebb? Addig menjek MTU-val ameddig el nem érem azt a pontot, ahol még nincsen "Reguest Timed Out" vagy hogy? Hozzá kell adni +28-t?
-
magmakocka
aktív tag
-
polonic
félisten
Valaki használ eSIM-et galaxy S20 készülékekkel?
Lenne lehetőség a vállalati SIM kártyát cserélni eSIM-re. -
viktorhu
veterán
válasz
szabonagyur #118302 üzenetére
Itt technikailag teljesen külön megy a domino szolgáltatás, az előfizetősnél sokkal elavultabb rendszeren.
-
kalanchoe
senior tag
Ha Musicon belül hallgatok egy rádióadót (pl. Rádió 1), akkor fogja fogyasztani a mobilnetet, vagy sem? (A csomagomban korlátlan hangadat van.)
-
Winne
nagyúr
Ha valaki rosszul vált csomagot hűségben és kisebb az új értéke, akkor mikor kapja a kötbért? A következő mobil számlával?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Óra topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest