- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
április 12-e nagy kérdése, hogy lesz-e 7-es kernel.
-
bambano
titán
Megjelent az iponnál az intel arc pro b70-es videokártya.
561 rugó.
Nem öntött el a vásárolhatnék. -
bambano
titán
Prociba integrált vga, hekkelt i915 driverrel:
root@saturnv:/lib/modules/6.12.74+deb13+1-amd64/updates/dkms# lspci|grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Raptor Lake-P [Iris Xe Graphics] (rev 04)
00:02.1 VGA compatible controller: Intel Corporation Raptor Lake-P [Iris Xe Graphics] (rev 04)
00:02.2 VGA compatible controller: Intel Corporation Raptor Lake-P [Iris Xe Graphics] (rev 04)
00:02.3 VGA compatible controller: Intel Corporation Raptor Lake-P [Iris Xe Graphics] (rev 04)
00:02.4 VGA compatible controller: Intel Corporation Raptor Lake-P [Iris Xe Graphics] (rev 04)Vannak, akik még tudnak drivert írni...
-
bambano
titán
Az aktuális drbd-t mergelni fogják a linux kernelbe, valamikor 7.2 környékén. A mostani kód vagy 15 évvel van lemaradva.
Király. -
bambano
titán
Egyrészt ma péntek van.
Én tudom jól
Másrészt nem lehet a jövő heti 4 napos hétvégének nekifutni rákészülés nélkül... -
bambano
titán
Iponéknál gyúrnak...
Karban tartják a weboldalukat. Lehet, húzódzkodás is van.
-
bambano
titán
Akartam írni egy crontab parancsot, de nem működött rendesen.
Ekkor történt, hogy megtanultam, hogy ez a nyomorult debian a crontab parancsokat alapértelmezetten dash-ban hajtja végre. -
bambano
titán
Azért jó, hogy van apparmor meg sudo, mert ezekben is lehet biztonsági bugokat csinálni... [link]
-
bambano
titán
Úgy voltam vele, hogy kicsit kiköltekeztem most szerver upgrade okán, ezért visszafogom magam, hogy nőjön a tartalékom.
A héten eldurrant egy ssd-m.
Szerintetek mit mutatott az autó műszerfala, miután felgurították a nyári kerekeket?Aki arra tippelt, hogy elszállt a tpm a p...ba, az választhat egy hangszórót.
4x40k. -
bambano
titán
Ha 50 perc alatt értem haza a 40 kilométerre levő szerveremtől kocsival úgy, hogy volt nálam egy microserver 4x10T raid5-be rakott diszkkel, ami tele volt, akkor mennyi az autópálya sávszélessége?
3 méter 75 centi, mint eddig

-
bambano
titán
nektek durrant már el samsung 990pro nvme ssd?
nekem még soha, kivéve ma... -
bambano
titán
[link] Mikrotik hap be^3.
kicsit nyáladzok... -
bambano
titán
#ytshort
UgriBugriLoren szakszerűen kezeli a kommenteket: [link]
-
bambano
titán
Írtam egy rövid sms-t a szemészorvosomnak. Sikerült minden magánhangzót félreütni.
Időszerű sms volt... -
bambano
titán
Ha most nem rakom fel az opentt-d ( [link] ), akkor fogok aludni.
Ha felrakom, akkor nemcsak a mai éjszakámat cseszem el, de minimum egész hétre a munkakedvemet is...
-
bambano
titán
google hack: [link]
rendesen, ahogy kell
-
bambano
titán
A virtualizációt én se ma kezdtem, de a libkvm-et először 2022-ben használtam. Mostanában kezdtem komolyabban.
Eddig xen-eztem, de mivel a 13-as debianban a xen hipervizorban csúnya apic bugok vannak, leszoktam róla.
Mondjuk az is igaz, hogy mostanában kezdtem kibogarászni a szerver ethernet adaptereket, az is kell a mókához. -
bambano
titán
Most, hogy már egy ideje gyűröm a libvirtet, kissé gyakorlott is lettem benne, hogy ez mennyire egy mocskos jól eltalált dolog...
-
bambano
titán
Asszony vett kerti bútort. Megpróbálta összeszerelni a hozzá adott piszlicsáré imbuszkulccsal. Nyilván nem sikerült.
Megkérdezte, hogy van-e más megoldási javaslatom.
Elővettem a ridikülömet (nemrég vásárolt kis méretű szerszámos táska), abból a Milwaukee bitkészletet, meg egy Wirth nyelet, és összeraktam a cuccot.Remélem, egy darabig nem fog érdeklődni, hogy miért kellett megint szerszámot vennem

-
bambano
titán
-
bambano
titán
Az elmúlt hat órában egy rakás zenét hallgattam, tecsőről.
TaDream, Gandalf, Gandalf & Galadriel, Baylee, Kebu, Floyd, stb.
Nem lenne nagy durranás, csináltam már ilyet.
Eddig full hw virtualizált debianon még nem, csak ma. Dedikált videókártya, dediált pce usb kártya. Beledugtam egy usb bt dongle-t, simán ment.Lehet, blogolok róla. Holnap megpróbálom ugyanezt virtualizált gpu-val, azt alig páran csinálták még, és kotta sincs róla.
-
bambano
titán
GKH szórja a kerneleket, mint rendes kosaras a hárompontosakat.
Vajon lesz 6.19.3 még ma? -
bambano
titán
srv:~# w
12:22:40 up 2700 days, 3:09, 1 user, load average: 0,00, 0,02, 0,00
srv:~# ls -l /var/log/installer/
összesen 528
drwxr-xr-x 2 root root 4096 máj 26 2009 cdebconf
-rw-r--r-- 1 root root 20976 máj 26 2009 hardware-summary
-rw-r--r-- 1 root root 160 máj 26 2009 lsb-release
-rw------- 1 root root 256349 máj 26 2009 partman
-rw-r--r-- 1 root root 48906 máj 26 2009 status
-rw------- 1 root root 190019 máj 26 2009 syslognyugdíjazás előtt az öreg harcos.
-
bambano
titán
Valamit elbaltázhattak, mert kijött a 6.19.1 és a 6.18.11 is, és mindkettőt viszonylag hamar lefordította a gép, vagyis kevés változtatás van benne, de gondolom, fontos.
A 6.19.1 már fent van, a 6.18.11-et csak lefordítottam, hogy ha valamelyik gépre kell, legyen kéznél. -
csibe1
veterán
Bezzeg ha kettőt vettél volna, akkor 208 ezret spóroltál volna, és duplán kitolsz velük.

Elég csúfos ami a memória, SSD árakkal törpént. Szerencsére tavaly még időben vásároltam pár dolgot.
Nemrég néztem laptopot ismerősnek, már ott is drágább minden, memória-SSD bővítés.
Kíváncsi leszek meddig megy megint ez a cirkusz. -
bambano
titán
Ránéztem két kliens gépre. 2.6-os kernel, 6-os debian. Az egyikből kipusztult az egyik memóriamodul, a 2x1G-ből, így 1G-n megy, a másik kettőn. E7500-as proci, 2C2T. 160GB vinyó.
Mintha kicsit megkésett volna az upgrade.
De egyébként működik, gnome (akkor még nemigen volt mate), az egy darab számlázó programnak kell futnia, az meg fut.12 éve telepítettem, és akkor sem volt új hardver...
-
bambano
titán
Kivételesen, egyszer az életben, kismértékben szerencsém volt...
Lásd még: [link]
Kellett még melós gépbe ram, és a fent emlegetett hsz-ben levő drágulást látva úgy döntöttem, hogy bevásárolok.
32 gigás modult már nem vettem, mert mocskos drága, de a 32 gigás áremelkedéséből arra lehetett következtetni, hogy a többi is fel fog menni, ha elfogy a készlet és megjön az új.
A valóság:
16GB ecc udimm idén február 1-én rendelve 124.390 forint.
Iponban mostani ár: 228.290 Ft.
Szóval egyik oldalról verhetem a fejem a falba, hogy ramot kellett vennem ennyiért, másik oldalon meg majdnem 104 ezer forintot spóroltam egy modulon.
Jól bosszút álltam a disznókon!
-
bambano
titán
7.0
-
bambano
titán
systemd + drbd témában a helyzet változatlan, továbbra sem szeretik egymást.
-
bambano
titán
Sikerült fájlrendszer korlátba ütköznöm...
Van egy 24T-s diszkem, le akartam törölni nullára. Gondoltam, írok rá egy darab fájlt a /dev/zero-ból, és akkor kinullázza a teljes diszket.
Ahha. 16TiB-nél elszállt, hogy túl nagy a fájl.
lol.
Oké, látom, hogy van ilyen korlát az ext4-ben, de valós életben belefutni akkor is más érzés. -
bambano
titán
Nézegetem itt a híreket, egyre több cucc jelenik meg 3. gen ultra procival. Na mondom akkor lesz ilyen proc, ha lesz asus nuc16.
A p...ba.. van. gondolom nemsokára boltba kerül, és akkor megint sírni fog a pénztárcám... -
bambano
titán
Elég péntek hangulatom van...
Ráadásul ha hozzáveszem, hogy mostanában sok mindent pénteken meg hétvégén csináltam, hogy ne zavarjam a dolgozókat, és most is van rakás csinálni való, akkor tuttira péntek van. -
bambano
titán
Kellett rack ház. Adok egy esélyt a Lanberg 4U-s házának.
Fotók alapján ronda, lehet, hogy nem is csendes, de olcsó.
Rackben lesz, zár szobában, a zaj meg a kinézet nem kerül előtérbe. -
bambano
titán
Most olvasom csak, hogy mi lesz a 6.19-ben: " Intel Xe VFIO driver merged"
máris csorog a nyálam... ígéret szerint vasárnap rilíz. -
bambano
titán
Volt itt egy bejegyzés, amit szépen visszatöltöttek a backupból (oh wait
)
Szóval vettem egy Marantz M-CR612 mindenes minihifit.
Van benne cd lejátszó, hangcd-ket már pakoltam bele. Most kíváncsiságból beleraktam egy mp3-akat tartalmazó írott cd-t.
Simán lejátssza.
Döbb.
-
bambano
titán
Mai bulvármocsok #index.hu alert: [link]
"Az állatkert szerint a kis Inala igazi csemege a látogatóknak" (Inala a nemrég született koala bocs).
Szóval alig született meg, kicsit hizlalták, majd felszolgálták a látogatóknak?
Hogy lehet ilyen emeletes baromságot írni? -
bambano
titán
Vettem ramot... gondoltam addig megveszem, míg nem száll el az ára az égbe...
szívom is a fogam, de legalább memtest lesz...
-
bambano
titán
Tegnap összeraktam egy friss telepítésen egy raid1-et. Szinkronizált.
Ma délelőtt megint... -
bambano
titán
Most kapok infarktust...
2x32 GB Kingsston ecc udimm ram október 15-én az iponban 161.379 forint volt.
ugyanez december 10-én 436.179 forint. Ettől már a falnak mentem.Éééés most, hosszas készlethiány után megint van ugyanez a ram, 365.790 Ft, de ez PER DARAB, nem készlet.. A készlet kb. 731 ezer forint lenne.
És akkor ne dobja el az ember az agyát...
-
bambano
titán
Az asszony közelgő névnapját kiürítem a naptáramban.
Vannak kockázatok, amiket nem érdemes felvállalni.
-
bambano
titán
Tecső elémdob egy állásajánlatot / reklámot:
"Azért szeretek légiforgalmi irányító lenni, mert minden egyes nap kihoz a komfortzónámból..."
Hát ha valahol k...vára nem kéne komfortzónán kívül dolgozni, akkor a légiforgalmi irányítás az pont ez. Mert ez a mondat azt jelenti, hogy minden nap olyan helyzeteket kell megoldania, ami nagy kihívás és számára már nem komfortos.A kreatívok megint nem gondolkodtak...
-
bambano
titán
Amikor couriert akartam feltenni, az nem volt a debianban. Most asterisket akartam, de nincs.
Ezt hívják stabil debiannak.
De code of conduct van. -
bambano
titán
Kíváncsiságból felraktam egy fedora 43 kde desktopot.
A kis mocsok rögtön szétnézett a neten, talált airplay kompatibilis cuccot, és azt használatba is vette 100% hangerővel.
Ma én vagyok a szomszédok kedvence.Egy 3.8 GB méretű live iso-ból raktam fel. Első lépés, hogy frissít, 5.3GB-ot... Ez tényleg szuper, van, amit kétszer is frissít?
-
nem, demencia az, amikor ugyanazt tanulod meg ujra, amit mar tudtal egyszer
bambano uj felfedezest tett, nem a komplett device-ot adta at hanem csak egy VF-et, ami adott esetben ugyanolyan jo, csak a legtobb beallitasi lehetoseg a host-nal marad (illetve a maximalisan hasznalhato queue-k szama is csokkenhet) -
-
bambano
titán
Nézegetem a kottákat a gpu virtualizációhoz, és be kell látnom, valami elképesztő módon nem értek a linuxhoz...
-
bambano
titán
Asrock alaplap uefi biosában van driver az utólag belerakott intel hálózati kártyához. Elég cool...
Simán bebootolt egy pxe telepítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 / GTX 960/12 Gb Ram (Erősebb, mint a 1050 Ti!)
- Eladó AKG Ara, dupla kapszulás mikrofon! Bontatlan, garanciás! Több darab is elérhető!
- Logitech Superstrike x2
- D-link 16 és 24 portos, sima és POE, gigabites managelhető switchek
- Gigabyte H510M PRO-E alaplap + Intel Core i5 10400F CPU (+ram, táp, vga igény szerint)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 27% - Corsair Premium Individually Sleeved TÁPEGYSÉG KÁBEL Pro Kit Type 4 Gen4
- Dell Latitude 5520,15.6",FHD, i5-1145G7,16GB DDR4,256GB,WIN11
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)