Hirdetés
- Google Pixel topik
- Pro billentyűzettel bővült a Galaxy Tab S11 Ultra kiegészítőinek sora
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- Nincs Nothing AI szemüveg? Fogd meg a söröm!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
A belső szennyeződés kérdése engem is többször foglalkoztat. 4 naponta tisztítom a tálcát, zacctartót és a belső elérhető részeket is. Figyelem a működését, hangját darálás, főzés közben. Amikor (80 kávé után) jelzi, gyári tisztító tablettával elvégzem a karbantartást, illetve amikor jelzi, a vízkő ellenit szintén.
Szétszedni nem szeretném, bár nem ijednék meg tőle. Amíg nem tapasztalok valamilyen problémát, nem foglalkozok vele.
Én is nagyon köszönöm és várom, ha közre tudsz adni majd szakszerű információt a Jura belső rendszeréről, működéséről, szerkezetéről. -
StLui
veterán
Saeco GranAroma 200-ra le van akciózva, új reg-gel 160-ért elhozható. Vállalható ennyiért már ugye?
[link] -
Gömbike
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ez nagyon hasznos gondolat, tisztelettel várjuk a tapasztalatod megosztását!
A videóban szereplő gépnek nem volt gazdája, csak tulajdonosa, úgy látom legalábbis.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
egykori
üzenetére
Attól még a Jura belseje is "szennyeződik":
https://www.youtube.com/watch?v=Pc63CvsF7JI
Elképzelhető, hogy a főzőegység működése miatt jobb kávét készít, mint a Saeco rendszere. Utóbbinak préselés után van egy rugalmas tágulása. Ahogy jön a nyomás, az alsó dugattyú visszább csúszik, egy rugó ellenében, mivel a kimenetet lefogja a habosító fojtószelep. Emiatt viszont a pogácsa részben vagy egészben vízzel keveredik, majd víznyomás megszűnése után présel rá ismét a rugó.
A Jura egysége egyszer ráhúz, utána nem enged a szorításból, így elvileg egyenletesebb a víz átszűrődése a pogácsán. Továbbá nagyobb őrlési mennyiséget is képes befogadni.
Ezért is terveztem, hogy ebből is veszek egy "jófogást", hogy darabokra szedve felújítsam és kitapasztaljam, de idő hiányában ez még várat magára.
-
válasz
gukker1
üzenetére
Nekünk is E6 van lassan 4 éve. Maximálisan elégedettek vagyunk. Saeco gép volt előtte közel 6 évig. A két gép között az egyik legnagyobb különbség, hogy jóval könnyebb a karbantartása a Jurának, mivel itt a központi vagy főző egységgel nem kell foglalkozni. Ahogy Gömbike is írta, az előírt és rendszeres karbantartás fontos. Ha valamikor cserélni kell, ugyanezt veszek. 2022-ben akciós áron, 284 ezerért vettük.
-
Gömbike
senior tag
válasz
gukker1
üzenetére
Pedig a DeLonghi is jó gépeket gyárt, személyes tapasztalatom nincs róla, soha nem volt. A nászoméknál van egy belépő gép, az is a szintjéhez képest elfogadható kávét készített, ha látogatóban kóstoltuk.
A Jura más technológiával dolgozik, de ez az árát is tükrözi. Melange készül igen sokszor a konyhában, isteni a habja(is) az E6-nak.
Szoktam hosszú kávét is iszogatni, tetszik az ízvilág.
De ha csak tejes cucc nélkül használnád, az E4 jó áron is nyerő lehet.
-
Gömbike
senior tag
válasz
gukker1
üzenetére
Lányomék és mi is E6-ra váltottunk.
3 Saeco és 1 Philips minuto után vettünk egy használt Jura C9-et ( most 16 éves, ha ez jelent Számodra bármit is) nagyon-nagyon kevés adagszámmal. Sokkal jobb kávét főzött, krémesebbet, stb.
Azután, mikor megvették a lányomék az E6-ot, ott használtuk, kóstoltuk belőle a kávét, így úgy döntöttünk, hogy a C9 [link] megy a kiskonyhába s vettünk egy E6-ot.
Arra figyelj, hogy EC legyen.
Vettem bele wifi adaptert, így könnyebb a kezelés/ karbantartás, de egyébként ez felesleges.
Mint minden gépnek, ennek is a rendszeres karbantartás a titka.
-
gukker1
tag
Sziasztok! Jura E6 kávéfőzővel van valakinek tapasztalata,mennyire tartós,megbízható?
Elsősorban kávé,hosszúkávé készítésre használnám,most 20% engedménnyel 320K.
Köszi. -
z123456z
őstag
Sziasztok. Rivelia szerintem lassan kéri a vízkőmentesítést. A hozzáadott folyadékot már elhasználtálam. Érdemes venni a gyárit, vagy mehet bele DM? Por az van itthon, de ha a folyadék az ajánlott, akkor vennék, hogy legyen itthon. Szóval nincs negatív tapasztalat a DM vízkőoldóval Rivelia esetben sem?
Köszönöm -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Volt pár hete egy dugulásnak tűnő anomáliám a Bosch VeroCup300-as gépemmel, ami tisztítás után megoldódott, minden rendben volt, erre ma reggel két egymás utáni kávé (az enyim volt az első, ami a legerősebb, majd a feleségemé, ami majdnem a leggyengébb) végén egy hatalmas csattanás (az egész gép beleremegett) után ez fogadott odabent:

Mi a jóég történt benne, hogy azt a vastag műanyag így eltört?
Illetve merre induljak el? Szerviz, vagy komplett forrázó egység, mivel félek, nem lesz elég a csiga csere, mivel valami apró pöcök is letört (jobb alsó sarok)
-
Dr. Szilikát
őstag
A Krupsnál is furcsán hatott elsőre, hogy a hidraulika azt a vizet használja, de mivel minden részét szétszereltem, belátható, hogy attól nem lesz semmi baja a víznek. A felső holtponton egyébként maradéktalanul visszaszorul, állandóan frissül, öblítődik.
Másik dolog, még régebben merült fel más fórumon, valaki furcsállotta, hogy vannak gépek alumínium bojlerrel, nem káros az egészségre?
Alaposabban utánanézve, még tudományos forrásokat is felhasználva kiderült, hogy ami mennyiség esetleg kerülhet a vízbe, önmagában is elhanyagolható, jelentéktelen. Mindennek tetejébe a zaccpogácsa, kvázi víztisztító betétként működve, megköti a vízben lévő nem kívánatos elemeket, egyébként is.
-
8
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
múltkor megfogdostam ezt a baristinát (nem kell semmi rosszra gondolni
) a médiamárkban, nagyon műanyagnak-lityilötyi-gagyikának tűntmondjuk nem mintha a többi gép 90%-a nem érződne annak, de ez különösen
nomeg az, hogy bármilyen vizet is (akár ha csak hidraulikára használja fel) visszaereszt a tisztavíz-tartályba amit aztán megiszok, nekem elfogadhatatlan
-
BaLee
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi. Tesóm tesz egy próbát vele, volt hozzá Philips kuponunk.
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Philips EP4343 LatteGo tapasztalat,.
Nálam víztócsa a gép alatt volt a jelenség. 3 éves gép és karbantartás is tervben volt.
Először kazán szelep + tömítések lettek cserélve (~30k), de nem szűnt meg teljesen.
Végül a főzőegység (brew group) csere oldotta meg, azóta teljesen száraz, rendben működik. Nem akartam elhinni mert semmi tömítő funkciót nem lát el.Ami pozitív: a szerviz ezt korrekten kezelte, a végső javításért nem kértek plusz pénzt.
A LatteGo rendszerről: kényelmes és könnyen takarítható, de a tejhab közepes, indulásnál fröcsög, és ha valami nem zár jól, a túlnyomásos víz simán rossz irányba tud menni (nálam ez okozta a szivárgást).
Most a gép jó, viszont felmerült bennem váltás DeLonghi PrimaDonna Class-ra az akciók miatt. 269e Ft lenne.Szerintetek megéri egy most rendbe rakott Philips-et lecserélni csak a jobb tejhab miatt, vagy ez már inkább luxus upgrade?
Kénytelen vagyok a jobb hab végett sima tejet venni.
Zab tej , mandula tej kókusz tej a favorit nálam. Lehet őrültség?
Kinek mi a szokása? -
Dr. Szilikát
őstag
Philips Baristina:
Nem lehet állítani az őrlési finomságot (talán szétszerelés után csak), a gyári beállítás a szakember szerint enyhén durva:
https://www.youtube.com/watch?v=fOLlzWyhExA
- Az őrlési mennyiséget (intenzitást) lehet növelni, azaz két fokozat lehetséges, vékonyabb vagy vastagabb pogácsával.
- Lehet tenni a karba őrölt kávét is, koffeinmentest is. Ehhez lényegében az öblítőfunkciót kell használni, ugyanaz. Ekkor a saját őrlő nem adagol.
- Lehet programozni a vízmennyiséget, amihez két gomb van: espresso vagy lungo választása. Ezeknek van gyári alapértéke is. -
BaLee
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ennek szerinted (szerintetek) lehet valami hátránya?
Philips BAR300/00
Videó:
[link]Úgy látom hasonlóan működik mint egy barista gép, csak itt a gép csinálja az őrlést, tömörítést, a kv után pedig mehet a zacc a kukába.
-
BaLee
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm!
Van egy De'Longhi (DELONGHI ECAM370.95.T) szüleim kocsmájában, napi 10 kv biztos van vele főzve, itteni ajánlásra vettem, most lesz 4 éves és eddig semmi baja nem volt. -
FerNandor
őstag
Sziasztok, kapszulás kávéfőzőből mi most a best buy, amihez vannak jó és olcsó utángyártott kapszulák és maga a gép is megbízható/jó? Hobbi kertbe kellene alkalmi használatra.
-
Dr. Szilikát
őstag
Főzőegysége szemre olyan, mint a De'Longhi megoldása, de azzal nem csereszabatos. Hogy pontosan hol gyártja vagy gyártatja a Tchibo, arról nem láttam információt, de úgynevezett "német minőség" állítólag.
Tehát van bizonyos minőségi elvárás a Tchibo részéről, hogy ne járassák le magukat. Ez persze nem garantál mindent, akik ismerik a technika ördögét, ők tudják, hogy balszerencse bárkit érhet.
-
BaLee
addikt
Sziasztok!
Tesóm szeretne agy őrlős automata kávégépet, ami kicsi.Így elsőre ezeket találtam: Tchibo Esperto Mini Black, Tchibo Esperto Caffé 2 Titanium Silver
Semmit nem találtam a Tchibo gépekről. Mit lehet ezekről tudni?
Van még olyan ami ajánlható? -
Revesz
aktív tag
Köszi a válaszokat! Idáig is Ikeás kapoccsal volt lezárva, valószínűleg marad is ez a verzió.
Most inkább 500 grammos kiszerelésben rendeltem, így nem áll túl sokat kibontva. -
Vesa
veterán
Én nyomtattam magamnak egy ilyet. Kapott még egy gumigyűrűt is, így egészen jól működik.
-
Gömbike
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Facebook és Messenger
- Hobby elektronika
- Házimozi haladó szinten
- Pro billentyűzettel bővült a Galaxy Tab S11 Ultra kiegészítőinek sora
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Xiaomi 13 Pro 12/256GB Ceramic Black használt 6 hónap garancia
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akkor egy főzőegység cserével nem leszek nagyon beljebb?

) a médiamárkban, nagyon műanyagnak-lityilötyi-gagyikának tűnt
Most nyár előtt kávé gépet venni.