Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
A végtermék pogácsa vastagságát és állagát (vizes / formázott) lehet ellenőrizni. Viszont sokat számít szerintem az őrlő minősége, konstrukció, kopás, fordulatszám.
Az őrlőket gyárilag is tesztelik (mármint nem feltétlenül az összeset), hogy az őrlemény milyen arányban tartalmaz túl apró szemcséket, illetve port, az elvárt ideális szemcsemérethez képest. A túlőrölt, vagy őrlés közben túlhevült részek nem kívánatos hatással járnak a minőségre. Hiába növelem a szemcseméretet, akkor már egyes szemcséi túlzottan nagyok lesznek, de a minőség mégsem az igazi.
Nekem a Krups őrlője vált gyanússá, ha ugyanis ugyanazt a babot az öreg Saeco gép őrlőjével készítem elő (erre van lehetőség szervizmódban), majd azt töltöm a Krupsba (trükkösen) akkor kiderül, hogy a Saeco őrlője valahogy jobb minőséget tud prezentálni. Nem lesz savanyú, vagy keserű, hanem valahogy normálisabb.
A régi Saeco őrlő a Jura gépekben is alkalmazott, DC-motoros, aránylag lassú fordulatra áttételezett, acélkúpos konstrukció.
A Krups őrlője is acél, fogait nem érzem kopottnak, aszinkron motor hajtja, áttételezve, de gyorsabbnak tűnik az őrlési fordulat.
-
konzumpro
lelkes újonc
A Magnifica S tényleg elég kíméletes mennyiséget darál még maximumra tekerve is, egy idő után meg be is hülyül és 3-4 másodpercig őröl csak.
Van rá elvileg resetelési módszer ha túltöltjük 2 és fél kanál őrölt kávéval, de egy normális főzés után megint rövidet őröl, másik módszer a helyreállításra ha ki van ürítve a babtartály és négyszer főzünk üresen figyelmen kívül hagyva a hibaüzenetet. Elvileg ez helyrerakja de még nem próbáltam ki és ha van új gép akkor mindegy is, csak leírtam hátha valakin segít.
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Kérdezgettem itt a múltkor a régi Magnifica S gépemről, de addig meddig vettem egy Magnifica Evo-t Crema Hot-al.Az létezik, hogy ez zsír új és “szokatlan” a jó kávé nekünk?
Azért kérdezem így mert a feleségem is azt mondta, hogy finom de erős kávét főz. Az érintőkijelzőn ha a 3-ból 1-esre állítom a bab szemet akkor is ilyen “testes” erős a kávé (de nincs rossz íz) és nem tudjuk most eldönteni, hogy eddig híg löttyhöz voltunk szokva a régi géppel vagy valami beállítás még hiányzik?
Ez a kávé elfogyasztás után még “megdobogtatja” a szivem is egy kicsit. -
jjeahh
nagyúr
Hejhó, búék!
Delonghi automata nem akarta kinyomni a kávét magából, ezért sógor szétszedte, kiderült, hogy egy csavar kilazult benne. Összerakta, minden oké, de azóta ha kérek egy presszót, addig nyomja ki magából a löttyöt, amíg le nem állítom, ergo kifolyik a csészéből a kávé, nem áll le magától. A lefőzött kávé mennyiségét hiába állítom be, nem jegyzi meg. Valakinek valami ötlete? Valamit a sógor elfelejthetett visszadugni?
-
Menotti
aktív tag
Ha már a hideg kancsóról van szó, megint megkérdezném:
A Riveliánál, ha a hideg kancsó van berakva akkor is csinál bármelyik kávéhoz habot?A másik kérdésem, a Maresi töményebb tejjel is megbirkóznak?
-
z123456z
őstag
A rendes forró italos kancsó tökéleteset csinál, a hideg csinál gyengébb minőségűt. Bár amikor megjött, és kipróbáltuk, lattét csináltam nem cappuccinot, ott nem tűnt fel, hogy ennyire vacak lenne. Mindegy, együtt tudok élni vele, nem gond.
A vízre viszont nem emlékszem, hogy lett volna eddig. Bár nem is figyelgettem. Tulajdonképpen mindegy, csak alatta ne legyen.
-
8
senior tag
válasz
z123456z
üzenetére
simán lehet, hogy egyik kancsó gagyi habot készít, másik fajta tökéleteset
víz a zacctárolóban engem is idegesít
egyébként csak összehasonlításképpen (nem hergelésként): a 30 ezres, svájci lomiból való melitta solo gépben sose egy csepp víz sincs a zaccpogácsák mellett -
Riegerr
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Jelenleg egy Hibrew H1B típusú kávéfőzőt használunk. Napi 6-8 adag kávét főzünk le vele. Eljátszottam a gondolattal, hogy lecserélem egy automata kávéfőzőre. Mennyire jó ötlet vajon?
A neheze csak most jön. Olyan gépet keresek, ami maximum, de inkább kevesebb, mint 40 cm mély! Sajnos nagyobb nem fér fel a konyhai munkalapra. Van ilyen készülék? Amit én eddig találtam az gyakorlatilag a Krups. Amit viszont nem nagyon ajánlatok itt a topicban. Használt, felújított és új kávéfőző is szóba jöhet. Vételi áron még nem gondolkodtam, de pár százezer forint is belefér, ha tényleg jó és megbízható lenne a készülék. Egyébként mennyire foglalkozósak az automata gépek? A kapszulás gépet alig kell karbantartani, nem szoktam túlzásba vinni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Riegerr -
z123456z
őstag
válasz
Memmaao
üzenetére
Talán mégis van eltérés a drágábbik, kimondottan Rivelia-hoz való hideg kancsó és az olcsóbbik, máshoz készült kancsó között? Hiába aktiválja az is, ha nem olyan jó a habja.
Más.
Mostanában észrevettem: zacc ürítés után főzök egyet, kíváncsiságból kiveszem ismét a tálcát, hogy megnézzem a pogácsát, és víz van a zacc tárolóban ( pedig szárazra volt törölve ). Ez normális, csak eddig nem nézegettem, vagy kezdjek aggódni? -
Nagya21
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Hali!
Ha kicserélik a KP egységet(cca15-17k), vagy letudod alkudni az árból akkor igen.
Üdv Nagya -
IntelKiller7
nagyúr
3 éves Delongi magnifica evo-t megszabad venni használtan? Nem volt agyonhasználva. Napi max 1-2kv.
-
Jenne
őstag
Szia!
Én karos kávégépet használok, Krups 15 barost.
Jól döntöttem amikor nem kértem ezt a kávégépet, meg egyébként sem fért volna már el a konyhapulton. Szobában meg csak már nem főzök kávét...
.Inkább az árát kértem utalni a számlámra. Ez volt a felajánlott opciós lehetőség.
JURA E8 (EC) Dark Inox volt a nyeremény és a Jura Store szállította volna, ha a kávégép mellett döntök.
Utalás már meg is történt, és így gazdagabb lettem 559.990 Ft-al...
-
z123456z
őstag
Szóval, ez a "hideg kancsós" cappuccino ( és gondolom a többi is ) egy vicc. Ez a hab nem hab, egy keveréssel oda az egész. Pusztán lustaságból nem küldöm vissza 30 napon belül. Én a helyetekben nem adnék pénzt érte, a közel 40 ezres variációért pláne, 15e az benyelhető, de ez sem esik jól. A Philips ebben jobb volt. Az sem volt hideg és ez sem hideg, mindkettő igényli a jégkockát, de az hab volt. Na mindegy, tanulópénz.
-
6030D
addikt
Após vett magának 6-7 éve egy felújítottat, valami felsőbb széria, talán Z. Gombnyomásra bármit csinál, szép, jó, szervizelni nyűgös. Gondolkodtam rajta én is, egy ismerős újított fel automatákat, olcsón lehetett volna, de nem volt helyem a konyhában.
Végül novemberben vettem egy C60-at, ő fullra szétszedte, kipucolta, összerakta új tömítésekkel. 34e Ft-ért elégedett vagyok vele.
Előtte egy évig Dedica+őrlő kombóval főztem, de meguntam a "koszt", asszony meg főleg igényli a kényelmet.
Nekem 300-at nem érne meg (a különbözetből inkább veszek babot), de ennyiért örülök, hogy lecseréltük. Azért a karossal jobbat tudok főzni, pedig "csak" a gyári nyomásfokozós kosár volt hozzá. -
z123456z
őstag
válasz
Revesz
üzenetére
"Van a családban 3 Rivelia, de csak a miénk csinálja"
Majd fogja a többi is, úgy tűnik, csak idő kérdése. Egyébként belegondolva, mintha az első ( múlt hétvégi) tisztítás után kezdte volna. De ez nem biztos, összemosódik minden emlék. Nagyon ritkán csinálja, egyszerűen nem tudom, mitől függ. Naponta kb 5x van bekapcsolva, van, hogy 1-2 napig semmi. Érdekes jelenség. Nekem szivattyúnak tűnik. Majd kiderül egyszer.
-
Revesz
aktív tag
Uraim köszönöm a válaszokat! A főzés előtti nyöszörgésre van/volt valami megoldás? Olvastam anno, hogy valakinek nyöszörgött.
Van a családban 3 Rivelia, de csak a miénk csinálja
. -
Dr. Szilikát
őstag
A tablettás tisztítás közben a főzőkamrát őrlemény helyett víz tölti ki, mint az öblítéseknél is. Ezt a vizet a zacctartályba tudja kiönteni, hiszen feltolni már nem lehet, ennyi lehet benne. Illetve egy része visszafolyik lefelé, a csepptálcába. Ezt érzékelheti bárki, ha vizet öntünk a kamrába, lent a pipacsőnél kifolyik, ha minden rendben van.
8-13 mm között képes rugalmasan tágulni a Saeco rendszerű kamra, vagyis 8 mm-nél összébb nem megy.
-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia!
Köszi, gondoltam hogy ez lehet...mert ahogy rákerestem, valóban drága ...
Azért kérdeztem rá, mert érdekelt hogy miről mondtam le.
(van a bankomnál 'Nyereménybetét' és azon 2 havonta 1 db autót sorsolnak, havonta pedig egy vagy kettő 300000 Ft-os notebook ajándékkártyát, negyedévente elektromos rollert, és most év végén karácsonyi plusz sorsolás is volt, meglepetés ajándékkal. Ez egy JURA E8 Automata kávéfőző volt. Kettő ügyfél nyert 1-1 ilyet. -
Nagya21
addikt
Hali!
Naszóva hogyasszongya!!
A régi DeLonghik amik előlről nyiltak, azok semmi vizet nem engedtek belül a csepptálcába.
Az újak amiknek oldalról nyílik a főzőegység nyílása, azok engednek belül is vizet a csepptálcába. Figyellni kel a csepptálca piros úszót!
Az indító vizet én is pohárba fogom fel, mégis sok víz van a csepptálcában, amit zacc ürítéskor kiöntök....
Üdv Nagya -
-
kóóó
aktív tag
Philips 5400-as szériánal mennyire normális, hogyha kitakarítottam a gépet, ugye tiszta és száraz minden, elindítok egy kaveolaj eltávolítás funkciót, alá megy egy nagy tál amibe nyomja a vizet és mire végez majdnem tele a zacc tartály vízzel.
Csak azért kérdezem mert egy hónapja vittem el maszek szervizbe, hogy nézzen az mindent és javítsa /cserélje ha szükség van.
És állítólag a tömítéseket cserélte, nem volt semmi baja, ez számla nélkül egy 20-sert borsodban.
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok!
Rivelia-nál mennyire természetes, hogy a csepptálca tele lesz úgy is mire megtelik zaccal, hogy külön pohárba engedünk minden átmosató vizet?
90%-ban tejes dokgokat iszunk ha ez számít. -
Jenne
őstag
Urak!
A JURA automata kávégépekről van tapasztalat?
-
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm, de elengedtem a témát. Csak úgy felmerült bennem, hogy esetleg meg lehetne cserélni a kettőt, de nem próbáltam ki, talán nem is felcserélhető.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Valószínűleg az is a gőz erejét használja munkára, csak kisebb arányban, illetve kisebb melegítő hatással. Vagyis az sem teljesen hideg, a gőz nyilván nem is lehet 100 °C alatt, mert az már víz lenne.
A klasszikus habosítás sem úgy működik, hogy bemegy a gőz a tejbe, mert ott rögtön lecsapódna és vízzé válik. A gőz áramlása (nyomáskülönbség) a Venturi-elv alapján, egy kis résen beszív még levegőt is, azt viszi magával a tejbe, tehát a légbuborék habosít, nem a gőz.
Amikor a légbeszívó nyílás eltömítődik, a gőz csak melegíti a tejet és vizesíti, az már nem (nagyon) lesz habos, mint sokan tapasztalhatták is.
Elvileg lehetne azt is csinálni, hogy a gőz ereje egy kis turbinát teker, majd utóbbi habosít, így a gőz nem érintkezne a tejjel. De pontos leírást nem látni a működésről, a gyártó is igyekszik ködösíteni. Ha valaki átnézné a működését és feltenné a netre, akkor tudnánk, túl bonyolult nem lehet.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ktommy91
üzenetére
A Krups például tiltja az egyik leírásban, de kérdezzük meg a mesterséges intelligenciát:
Methanesulphonic acid hatóanyagú vízkőoldót szabad használni a háztartási automata kávégépek tisztítására, ahol a folyadék egy melegítő bojleren halad át és szilikongumi tömítésekkel is érintkezik? Válasz:
https://iask.ai/q/methanesulphonic-acid-k-v-g-p-tiszt-t-s-szilikon-t-m-t-s-f5fbvoo
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
A Biobubi kávéfőző vízkőoldó(metánszulfonsav) biztonságosan használható delonghi géphez?
-
z123456z
őstag
Köszi, akkor nem próbálom ki. Igazából csak unalmamban eszembe jutott.
-
N.otorious
senior tag
válasz
z123456z
üzenetére
LatteCrema Cool technológia
Ez a legújabb fejlesztés, amely kifejezetten a hideg tejes italokhoz készült. A hagyományos gőzöléssel ellentétben itt a gép nem használ hőt.
A folyamat: A gép egy speciális kancsót és egy belső rendszert használ, amely nagyon gyorsan keveri össze a levegőt, a tejet és a vizet (vagy gőzt, de hűtött formában).
Fizika: A titok a kancsó fedelében lévő szelepekben rejlik. A gép apró buborékokat présel a tejbe, miközben az alacsony hőmérsékleten marad. -
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Pedig ugyanoda csatlakozik, onnan mi tud még jönni? Jön a forró víz, a gőz, és még? Tud simán levegőt is nyomni, ami habosít? Én nem értek hozzá, nem tudom.
-
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Igen, ilyen nekem is szokott lenni. Most épp arra lennék kíváncsi, hogy a normál kancsó és a hideg kancsó csatlakozása felcserélhető e, és ha igen, azt hogy értékelné a gép. Ezen múlik vajon a felismerés, és alkalmas e mindkét kancsó mindkét típusú ital készítésére, vagy teljesen más a belső kialakítás és a technológia? Utóbbinak kellene igaznak lennie, ellenkező esetben színtiszta lehúzás, vagy nevezhetjük üzletnek is. Szóval itt van mindkettő, és lusta vagyok kipróbálni, mondjuk a hideget el is raktam, elő kéne venni.
-
RBJ
addikt
Létezne,.hogy 1 hónapos gép igényelné a vizkomentesitést? Melegvíz engedése közben
Látok darabokat. -
z123456z
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Egy biztos: Lattego-nál kis eltérések voltak a pogácsa vastagságánál, itt már láttam papírvékony és ujjnyi vastag pogácsákat egyszerre. Az átfolyás szerintem a kávétól is függ, olcsó piros Lidl eszpresszó 5-ös finomság/5 intenzitás simán folyik, tartály és kávé csere után ugyanez csak csöpög.
-
Peaceliker
addikt
Rivelia gépnél programonként eltérő, hogy mennyi kávét darál be a programba? Már úgy értem hogy cappuchino 3as intenzitás mellett lehet több kávét használ mint flat white szintén 3ason?
Lehet ez csak nekem nem volt evidens
Csak azt vettem észre, hogy most flat white 5ös intenzitás mellett is szépen lefolyik, de cappuchino esetén 3ason már csak éppen csöpög.
Engem ez meglepett. Azt hittem a 3as intenzitás globálisan mondjuk 10g (most mindegy mennyi, mondtam egy számot), de akkor lehet más más programban ugyan az az intenzitás más mennyiség?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
A központi egységen lévő nagy piros tömítésre gyanakodnék így látatlanban.