Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elderath
őstag
Van valami hír új hivatalos driverről?
-
marcy87
tag
Nekem olyan hiba jött elö hogy a pókember 2 ben van egy olyan küldetés hogy követni kell a nagyapát aki eltünt ès ha bekapcsolom a ray recturatont vagy hogy is kell leírni akkor kifagy és meg sem jeleníti a feladat lényegét ha kikapcsolom akkor oké ès megjelenít egy csíkot amit követni kell. Ezt nem teljesen értem hogy miért van de ez van nálam
De ez lehet szimplan csak annak a hozománya hogy az ncoros tört verzióval játszom , nemtudom. -
Sundesz
addikt
Tapasztalataim szerint ASUS az egyik legrosszabb CW téren, legyen az Nvidia vagy AMD kártya tőlük. UV-val viszont nagyon szépen vissza lehet fogni, én csak emiatt UV-ztem a TUF 3070, Dual 4070 és Dual 4070 Supert is (2070 Supernél még nem tudtam mi az, de az is cicergett kegyetlenül). Volt nálan MSI és Gigabyte 4070 Super is, azok jobbak voltak. A tápegység tök mindegy mi volt (Be Quiet Pure Power, Seasonic Focus GX vagy Corsair SF Platinum).
Aktuálisan egy ASUS Dual 7800 XT lett elviselhetetlen miután átraktam a CH160-ból egy Lian Li A3-ba és a mesh oldal semmit nem szigetel.
9700X-re váltás után az ASRock B650I Ligtning is enyhén cicereg idle állapotban, de engem marhára idegesít.
-
omfgk
veterán
válasz
4264adam #767 üzenetére
Coil Whine mindig van. Szóval ha esetleg valaki azt állítaná neked ,hogy nála nincs, az nem jelenti ,hogy nála nincs, hanem azt jelenti ,hogy
a, nem hallja (hogy halk és nem hallja, vagy hangos és süket, az más kérdés)
b, hallja de nem zavarjaDe olyan vga nincs amihez odahajolsz és 10 centiről nem hallasz semmit egy superposition közben például. Ami nem gond. Nem így használjuk.
200 milliós Bentley is hangos ha így hallgatjuk meg. De ha beülünk ahol működik a zajcsillapítás, ott már csendes lesz.
És a Bentley kapcsán érti is mindenki ,hogy mit jelent az ,hogy csendes.CW esetén kicsi maszatolás van a különböző topikokban.
Általában úgy kezdődik ,hogy egyáltalán nincs CW.
Ami nem létezik. Olyan van ,hogy csendes.Ugyanígy olyan Noctua venti sincs, aminek nincs hangja. Mármint semmilyen hangja.
Szőrszálhasogatásnak tűnik ez így leírva, de fontos megemlíteni néha. Mert sokan azt hiszik ,hogy létezik a mítoszokban is leírt CW mentes kártya. Nem létezik.
-
4264adam
veterán
válasz
szami777 #766 üzenetére
Tökéletes beszámoló. Pontosan ez érdekelt.
Nálam eddig 3 darab 5070Ti járt és jövőheten érkezik a 4.
Eddig azt látom hogy az ASUS Prime problémás tud lenni
ASUS TUF mindenkinek van egy kis Coil Whine
Gigabyte pedig meglepően eddig minden szegmense elég jól teljesít
jövőheten pedig Palit Gamerock tesztet tudok hozni -
szami777
addikt
válasz
4264adam #765 üzenetére
Nem én leszek az, aki megmondja neked a tutit.
Casual játékos vagyok, életemben nem toltam semmilyen oc-t meg társait.
Fishtank házra váltottam nemrég, éppen ezért igyekeztem nem alap hűtèsű vga-t venni.
Gaming oc-bol az 4070ti super az egyik legjobb hűtés volt.
Mivel tv-re kötve játszom, ahol vagy az 5.1-en megy a hang vagy a zajszűrős fejhallgató van rajtam, ezért a venti hangja nem szempont. Van hanga de tippre a cpu hűtőt hallom, mert az 1600- 1700rpm-en megy.
Hőfok:
Idle: 32 beton fixenJáték:
2 órányi 4k-s cyberpunk után sem ment 63 fok fölé msi afterburner szerint, gpu usage 99%, 50- 55 korul mozgott a legtöbbször.
Ventik kb 1200-1300 rpm-en mennek ekkor.
Cw:
Szerintem egy minimál van.
Ha levettem az oldalfalat és betoltam a fejem a gépházba, hallottam valami magas hangot. 1 méterre a háztól már nem hallom. -
szami777
addikt
Megjött ma a gigabyte 5070 ti gaming oc.
Irgalmatlan nagy ez a kártya.
Nem is értem úgy igazán, az 4070ti super gamin oc mérföldekkel kisebb volt.
Ha jól láttam, ez a 3. legnagyobb 5070TI
Megvan mind a 96 rop.
A gpu holder viszonylag diszkrét, bár az előző széri megoldása szimpibb volt.A kis 4070 mellette viccesen néz ki.
-
warcat
veterán
Tavaszi vásár van Steamen; 3DMark -75%
Time Spy, Port Royal és Speed Way upgrade -50%(Ez a szokásos kedvezmény rájuk minden vásár vagy akciós lehetőség kapcsán, nem szokott olcsóbb lenni.)
-
BeZol
őstag
válasz
4264adam #761 üzenetére
Nem bizony, de finomhangolva milyen közel vannak alap 5070 Ti-hoz.
Én 10% OC-ra számítottam, de 13-15% környéke is megy.
Nekem legpozitívabb csalódás a Prime 5070, főleg h 0 cw-s kártyával Gigabyte Gaming OC 3060 Ti-om óta nem találkoztam, pedig minden is cw-zik többé/kevésbé, még a mostani tarcsikártyás Rog Strix 2070-esem is. -
BeZol
őstag
Zotac Solid RTX 5070:
Itt is van 0rpm, de GPU Tweak III-ban nem kikapcsolható.Ha terhelést kap, 0rpm-ről nem pörgeti magát feleslegesen 2000rpm-re mint a prime tette, hanem fokozatosan építi fel, tehát nem aggresszív a ventiprofilja.
Prime-nál ehhez ki kell kapcsolni a 0rpm-es módot, zotac alapból szépen megoldja.250W gyárilag ez is.
Meglepő módon 2840MHz-en rongyolt végig (sima prime 2782MHz, prime OC 2737MHz), tehát máris van 100MHz-es szórás gpu-chip és gpu-chip között..., ami ugye gpu-lottó, zotac-ból is lehet gagyibbat kifogni.
(Sosem felejtem el anno a ROG Strix 3080-asom 400+?W-on sem tudta azt hozni, amit egy 350W-os modell, annyira gyenge gpu-chipet fogtam ki vele)
Tuning +10% TDP-keretet enged, de mégsem 275W-nál fogja meg, hanem 284W-nál.
Asus prime-ok 300W-ig mehetnek.Ezen a példányon a venti nem kerepel, ugyanolyan hangerejűnek mondanám mint a prime-ot (nagyon talán egy hangyányival hangosabb a zotac azonos fordulaton).
CW viszont van, de enyhe, nem zavaró.
Garimatrica nincs a Zotac-on, Asus-okon volt.
3+2 év gari virít a Zotac dobozán.Az asus prime-ok picit több mint 2slotosak, talán 2,25 slotnak mondanám (fixen vékonyabb mint 2,5 slot), a zotac solid pedig sztem 2slotos akar lenni, egy köröm vastagságnyi túlnyúlás van.
A Prime-okon 0 világítás van, a Zotac oldalán kéken világít h "Zotac Gaming" + a Zotac logó.
Extra gari miatt -> Zotac Solid
0 cw miatt -> Asus PrimeEgyébként meg amelyik a legolcsóbb, azt kell venni.
2ventis példányoknak nem jártam utána, csak az FE 5070-ről tudok h borzasztó lett a hűtése, annak az induló ára németben 649 EUR + szállítás ha márc. végén kapható lesz
Na azt gondolom 250W-ről 200W-ra korlátozva szabad majd csak használni.Biztos van jó hűtésű 2ventis is, én maradnék a 3ventis vonalon, kivétel FE 5080, ott tökéletes minden.
-
marcy87
tag
Tudom ez kicsit közhelyes de egy 5070ti az kb egyelnö 4080 al
Mondjuk 1440p n? -
BeZol
őstag
Itt pedig egy tuningolt eredmény:
Van 1 szakasz, ahol megfagy 50sec körül ha ennél magasabb az órajel, viszont 3250-3325MHz-en is elrongyol addig, a másik nem tudott ilyet.
marinea2:
németben élek, 689 EUR + szállítás.4264adam:
ez valóban egy jó kis kártya, de 9070 XT-nél is az volt
Csak ne legyen gyárilag bakisCW-ügyileg viszont ez az első új generációs kártya, aminél 0 a cw, nem gondoltam h létezik még ilyen.
-
Årpi
őstag
Berendeltem egy "alsópolcos" gigabyte-ot 410-ért az Allegroról, kíváncsi leszek
Nagy igényeim nincsenek, sosem szerettem ráfizetni több tízezret, vagy százezret egy kicsit jobb hűtés vagy kinézet miatt, de majd igyekszem beszámolni mindenről.
-
BeZol
őstag
Asus Prime RTX 5070: (sima, nem OC-változat)
Itt most beraktam, hogy ne legyen 0rpm-es mód, így 30%-on (700rpm) forognak a ventik, bench végén pörgött csak fel jobban.
2737 vs 2787MHz-es átlag gyárilag, tehát esélyesen jobb chippet fogtam ki a simán.
250W gyárilag, és ugyanúgy +20% adható --> anyagilag 0 értelme van az OC-változatnak.De ami a legfontosabb: 0 cw, és a ventik is tökéletesek!
Esélyesen ezt tartom meg kövi 2 évre.
-
marcy87
tag
A polipot használom amit a kártyához adtak seasonic g12 gc750w gold táppal ,nincs olyan csatlakozom ami közvetlen a vga ba menne.
(5070ti) szerintetek vegyek inkabb hosszutavon olyan tapot amin van olyan csatlakozo vagy maradhat ez? -
4264adam
veterán
válasz
dealer92 #746 üzenetére
Túl sok minden változott az 572 branch-ben. Eddig csak szeleteket újítottak driveresen. Most valamiért egyszerre csináltak mindent így nehezebb a bugok keresése és megoldás találása.
[Announcing GeForce Hotfix Driver 572.75 (Released 3/8/25)]
"A GeForce driver is an incredibly complex piece of software, We have an army of software engineers constantly adding features and fixing bugs. These changes are checked into the main driver branches, which are eventually run through a massive QA process and released. Since we have so many changes being checked in, we usually try to align driver releases with significant game or product releases. This process has served us pretty well over the years but it has one significant weakness. Sometimes a change that is important to many users might end up sitting and waiting until we are able to release the driver. The GeForce Hotfix driver is our way to trying to get some of these fixes out to you more quickly. These drivers are basically the same as the previous released version, with a small number of additional targeted fixes. The fixes that make it in are based in part on your feedback in the Driver Feedback threads and partly on how realistic it is for us to quickly address them. These fixes (and many more) will be incorporated into the next official driver release, at which time the Hotfix driver will be taken down. To be sure, these Hotfix drivers are beta, optional and provided as-is. They are run through a much abbreviated QA process. The sole reason they exist is to get fixes out to you more quickly. The safest option is to wait for the next WHQL certified driver. But we know that many of you are willing to try these out. As a result, we only provide NVIDIA Hotfix drivers through our NVIDIA Customer Care support site."
-
4264adam
veterán
5080-nál szeretik a topik lakók. Arra is van TPU teszt. 400W esetén már kicsit hangosabb de CW mentes.
5070Ti is ugyanazt a hűtőt kapta 2.2kg míg a TUF 1.6kg és a TUF 7 hőcsöves a Palit már 9db és a GPU vapor chamberes
illetve tápellátás fázisban is több mint a TUFNyers adatokban jónak ígérkezik 5070Ti-ra
Nem tudni mikor érkezik mert Alza szerint “megrendelve a beszállítónál és a továbbiakról majd értesítenek”
-
BeZol
őstag
572.70-nél a boost sem úgy működik, ahogy kellene.
Viszont most már bármikor elindul a GPU Tweak III így h 572.75 már fent volt.
Furcsa ebben csak az, hogy mindig DDU-val törlöm a drivereket és a tuningprogikat is törlöm előtte.Itt egy 572.75-ös steel nomad oc-eredmény
Most pedig kiszerelem és visszadobozolom, kiégés h nem tesztelik előtte a ventiket. -
BeZol
őstag
Azért komoly, hogy 34Gbps-en fut a 28Gbps-es memóriája
Meg kell lesnem +6000 fölé engedi-e a memóriát (FE 5080-nál nem engedte), és h mennyi a gpu teteje.
Aztán lehet ha elmentem a profilt, visszarollolok 572.70-re úgy, hogy ott nem indul el a gpu tweak, lehet a beállítást megtartja és valid lesz
-
4264adam
veterán
Szép eredmény
572.75 hotfix még csupán, ezért nem látod release oldalon.
Ez a Prime egy büntetés ebben a szériában. Persze lehet csak mi fogtunk ki két rosszabbat.
Palit Gamerock-ra rápróbálok pár tesztel. Ha az jó és CW mentes küldöm vissza az ASUS TUF-ot. Mégiscsak közel 70 ezerrel olcsóbb a Palit
-
BeZol
őstag
válasz
4264adam #735 üzenetére
Nálam a GPU Tweak III el sem indul az 572.70-es driverrel.
MSI Afterburner nem azt csinálja amit beállítasz, de ez a többi 5xxx-nél is így volt.Pci-express 4.0/5.0 váltogatás sem oldja meg.
A kártya ventijét befixáltam 1650rpm-re, és majdnem cw-szerű hangot ad ki az egyik venti, miközben ugye 0 terhelés megy a kártyára, úgyhogy ez megy vissza.
Kereső kidobta az 572.75-ös hotfix drivert (nvidia oldala érdekes módon nem), ezzel elindul a gpu-tweak III, de a mérési eredményem nem valid, mert 3dmark szerint invalid driver:
3090MHz-en rongyolt végig.
Világranglista 3. lenne. -
dealer92
újonc
Masnak is van olyan gondja h random elfeketedik a kep a fo monitoron? 2 monitort hasznalok es a fo monitor random netezes kozben fullra elfeketedik. (ertsd ugy mintha kikapcsolna de am nem) A masik monitor mukidok tokeletesen. Olvastam h az utolso driver frissites elvileg javitotta ezt a hibat de nalam ugy fest megmaradt. Egy 5070 ti tuf van a gepben
-
Géjza
őstag
Asus Dual 4070S is ugyanezt csinálta. Ez ilyen asusos "viccelődés" a user-rel. Direkt kábellel nem fog világítani lekapcsolt állapotban sem. Vagy esetleg alaplap biosában beállítod a kikapcs után a teljes áramtalanítást és akkor nem fog a gép kikapcsolt állapotában is pirosan világítani (én ezt tettem).
-
BeZol
őstag
Asus Prime RTX 5070 OC:
0rpm miatt magas a kezdeti hőfok, utána 2000re felpörög és leviszi 63-64fokra
2730-2750MHz-en rongyol végig, fogyasztás 250W.Pirosan világít a led a videókártyánál ahol a 16pin-t dugod be. Azt hittem rosszul dugtam be, de nem, elviekben ez a normális, és bekapcsolást követően eltűnik a piros led.
Csak akkor nem világít (elvileg), ha 16pines kábeled van a tápegységtől. Én gyári adaptert használom.Nekem ez nem szimpi annyira, hiszen az asus rog strix 2070-esnél még fehér led világít (mindig), ez a piros rendesen megkavart.
-
s.bala31
őstag
válasz
Szeszkazán #729 üzenetére
Giga Windforce még van 483-ért
-
4264adam
veterán
válasz
Szeszkazán #729 üzenetére
Nézegesd még a mai nap.
Rápróbálok én is a Palit-ra, 2kg súly bíztató.
1. Palit rendelésemnél elrontottam a fizetést --> ez még visszakerülhet ma készletre.
2. Palit megrendeltem de nincs megadva időpont hogy mikor jön. -
omfgk
veterán
5070 Ti árak szépen kezdenek normalizálódni.
Gamerock alzán 453k. -
4264adam
veterán
válasz
Elderath #724 üzenetére
NV Appot engedd el másik topikban kolléga kimérte, hogy nélküle a min FPS 101 értéket vesz fel ha pedig telepitve van képes 60 alá is bezuhanni. Törölte és visszajött a magas min FPS.
Ezért sajnálom hogy RTX50xx tulajokként nem tudunk 572.46 előtti szoftverre átálniSzivesen tesztelném melyik driverrel mennyi a min FPS.
RTX 4070 Superre készített ugyanez a kolléga 2023 októberi driver futás összehasonlító eredményt 2024 év vegivel. És szinten többet tudott a kártya a régi driveren -
4264adam
veterán
válasz
Elderath #722 üzenetére
Pontosan emiatt töröltem az NV appot és használom ezt a DLSS-re:
[DLSS 4 DLL's from Cyberpunk Patch 2.21]
DLSS Forced Quality Level: Ne válaszd ki a DLAA-t mert akkor programok belül nem tudsz váltani a DLAA / Quality / Balanced / Performace között.
Ezt a sort hagyd N/A-n és akkor állítható marad játékon belül.Már csak az "Nvidia Profile Inspectort"-t kell letölteni és beállítani azt az 5 sort.
Semmi swapper vagy más nem kell a mostani verzióval. -
Elderath
őstag
válasz
4264adam #720 üzenetére
Nem nagyon hallom ventit, most már csak a proci ventit hallom nem a VGAt
Ha CW coil whine akar lenni akkor nem hallok semmit.Nvidia app viszont halál bugos. Most már nem megy a DLSS4 forceolás se, mert egyből visszaugrik defaultra, csak dlss swapperrel tudom megoldani. FPS korlátot se tudok megadni, mert az is visszaáll. Ekkora trágyát
-
4264adam
veterán
Ezeket a hozzászólásaimat olvasd el kérlek:
[MSI Gaimg Trio érkezése]
[RT-ben nem megy a CP2077]
[Első 2 nap próbált beállítások]
[Youtube videoim]
[További leírás a hibáról]
[Furmark is hibátlan]
[Windows 11 23H2 24H2 + driver + CP2077 próba]
[Spider-Man 2 RT gond de fut a játék]
[Spider-Man 2 RT youtube videom]
[Újboli windows telepítések]
[CP2077 mod error log]
[ASUS Prime érkezése, tökéletes futtatás csak a hűtés rossz]
[ASUS TUF érkezése, tökéletes futás, csendes hűtés és full OC bírása]Röviden: Hűtésileg és CW-ben az MSI Gaming Trio volt a legjobb, de RT-vel volt valami gondja amit az addig érkezett driverek nem oldottak meg és nagyon RT mag / Vram gondra hajazott a dolog de Rasterben minden jól működött.
Majd megérkezett a PRIME és a hűtés volt halál soha nem volt még olyan rossz kártyám RPM-ben és hőfokban, főleg zajban nem.
Meglett a TUF: Nincs CW windows 360Hz-en csak akkor keletkezik CW amikor játszom de nem zavaró csak van. ASUS DUAL 4070 Super ebben is néma volt.
-
marcy87
tag
Zárt házban annyi a hőfok?
Nekem van a hazban 5venti 3 besziv 2 kifuj de ugy 60 fok fele is megy63 körül ha leveszem az oldalat 50 fok -
Elderath
őstag
Na beraktam kártyát. Hát ég és föld a korábbi 3070ti-hez képest. Nem tudom mi volt azzal a kártyámmal, de 2500on pörgött ott venti meg 83 fokos volt játék közben. Na ez a gigabyte viszont jó csendes, 1100-1300on pörög max venti és 58-60 fokos csak gpu is meg memória is.
-
4264adam
veterán
válasz
gainwardgs #714 üzenetére
Prime és TUF már tökéletes használatban.
Minimális CW érkezik terhelésre ami a tekercseknek köszönhető. Ha esetleg lesz MSI még rápróbálok arra "talán". ASUS TUF sajátosságnak mondható.
A Fallout 4 modozás meg : régi cím régi motor és ahogy az Nvidia Driver fejlesztő csapat írja: Túl sok minden változott egyszerre az 572-ben.
"A GeForce driver is an incredibly complex piece of software, We have an army of software engineers constantly adding features and fixing bugs. These changes are checked into the main driver branches, which are eventually run through a massive QA process and released. Since we have so many changes being checked in, we usually try to align driver releases with significant game or product releases. This process has served us pretty well over the years but it has one significant weakness. Sometimes a change that is important to many users might end up sitting and waiting until we are able to release the driver. The GeForce Hotfix driver is our way to trying to get some of these fixes out to you more quickly. These drivers are basically the same as the previous released version, with a small number of additional targeted fixes. The fixes that make it in are based in part on your feedback in the Driver Feedback threads and partly on how realistic it is for us to quickly address them. These fixes (and many more) will be incorporated into the next official driver release, at which time the Hotfix driver will be taken down. To be sure, these Hotfix drivers are beta, optional and provided as-is. They are run through a much abbreviated QA process. The sole reason they exist is to get fixes out to you more quickly. The safest option is to wait for the next WHQL certified driver. But we know that many of you are willing to try these out. As a result, we only provide NVIDIA Hotfix drivers through our NVIDIA Customer Care support site."
-
laychi
veterán
In game eltérő, de ez korábbi generációknál is így volt.
Van ahol kisebb, van ahol nagyobb a különbség.
Játék és felbontás függő is.Ugyan úgy, mint ahogy 4080-hoz viszonyítva is hol egyenlők, hogy gyengébb, hol erősebb.
#705Géjza
Igen, nem óriásiak a különbségek, szóval ha valakinek már van, arról nem érdemes váltani.#708warcat
Hát ez valóban cink, ezek a pár fps-es eltérések.
Anno a 4080-nak már olyan erősnek kellett volna lennie, mint most az 5080-ak
5080-nak 24GB rammal kellett volna kijönnie(ahogy az interneten körbement MSI dobozon is látható), és a 4090-nél erősebbnek kellene lennie. -
4264adam
veterán
Valóban nincs teljesítményben nagy előrelépés, de sima 4070 Superről 30%.
Sajnálom én is, hogy 5070TI előtt nem csaptam le 4070Ti Superre amikor még volt választék hardverapron 350k-ért.
Bíztam az mFG-ben "hogy nekem az kell" ami tényleg jó de lehetne jobb (csak a ghostling zavar kicsit --> tesztelni kellene jobban)
Utána végig néztem az első készletes 5070TI 4 perces vásárlását Alzan-n, megbeszéltem magammal hogy nem kell.
4 nappal később a következő szállítmányból rendeltem.Azóta már a 3. 5070TI van nálam.
Na és mi fut most is: Fallout 4 moddolva (450db), amiben 1-2 nem működik driveres oldalról
-
4264adam
veterán
mFG ghostling miatt maradok 2xFG-n --> nyugodtan visszaküldhetném az 5070Ti TUF-ot és becserélni 4070Ti Superre.
Driver gondok 95%-a is megoldódna. 572.14-ig vissza tudnék menni és a DLSS Transformer-t NVprofilerer-el Forceolni. De még az 572 branch előttit is használhatnám és úgy DLSS Force, CP-ben van a 2.21 patch-el.
De annyira 400k felett vagyunk a 4070TIS-el is, hogy marad az 520k-s TUF
Gainward 30% morgó venti-t nem akarok vásárolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest