Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Úton a Vivo V40 Android 16-os frissítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
3 nap tesztelés után sztem a legideálisabb beállítás 5070 ti-hez: vram : +3000 Mhz Gpu +400 (vagy amennyi megy) tdp limit letolva minimumra (250 watt). Nagyon szépen halkan hűvösen megy egy mAtx házban az sff verzió is
és sokszor 3000 Mhz-re boostol 4k-n(nem rt). -
Hedon
tag
válasz
Biga123
üzenetére
Hiába próbálnának elhajtani, mert amennyiben ez egy hardveres hiba, azaz silány anyagválasztás, vagy hanyag összeszerelés következménye, mindenképp jogos a reklamáció. Nem szélzajról beszélünk, hanem oda nem illő zajokról, melyek nem hétköznapiak, nem a normál működés hangjai. A szervizem (egyébként profik és jóindulatúak, csak el vannak havazva), még nem láttak ilyen hibát. Ebből következik, hogy ezek a zajok üzemszerűen abnormálisak. Sajnos már több hónapos a PC, így nem tudom kikerülni a problémát. Türelem, tornaterem.

-
Biga123
addikt
Nem gondolnám hogy monitorozva van , az hogy belenyúltál e, de az meg főként nem lehet probléma , ha kisebb feszültségen járatod.
Sok sikert az esetleges gariztatáshoz, de szerintem ezzel el fognak hajtani, ha még megteheted lehet jobban jársz ha elállsz a vásárlástól és másik kártyát próbálsz.
szerk: ohh 3 slotos PNY ? akkor lehet meg is van a hátránya a batár hűtőnek, mondjuk azért kattognia nem kellene. -
Hedon
tag
válasz
Biga123
üzenetére
Köszi!
Nálam speciális a helyzet. A GPU dilatációs zajokkal (kattogás) bosszant, amikor lefelé hűti a saját hűtése. Ezt még alacsony terhelésnél is képes produkálni, így a ház légcseréjét gyorsítottam fel (terheli még a frontra szerelt aio is, ami eleve kissé meleg levegőt tol rá). Egy youtube videó képes beindítani a hűtést, bekapcsolt rtx hdr-nél 200W-ra is nőhet ilyenkor a fogyasztás. Ilyenkor kattog, mint egy házgyári radiátor. Így az rtx hdrt és minden videokép beállítást kikapcsoltam, és most béke van.
Egy ideiglenesen élhető helyzetet próbálok megteremteni, amíg a szervizem hajlandó nem lesz foglalkozni a gpu problémájával. Még az is lehet, hogy ragaszkodnom kell egy gpu cseréhez.
Lehet, hogy a belenyúlkálás egyelőre nem jó ötlet nekem egyelőre, most egy tiszta képet kellene látni. Vajon érinti a garanciát a manuális hangolás? -
Biga123
addikt
Csak neked csak most.
Ahogy a többiek is írták típuson belül nincs nagy varázslat (a vizeseket nem vesszük figyelembe) De a pontjaid rendben vannak. A hőfokon tudsz a legtöbbet faragni lefele , ezáltal a fogyasztáson és az esetleges zajterhelésen, és lehet közben kicsit nyersz is teljesítményt. De amint látod még a G-sync , V-sync is beleszól az SP pontokba.
Én azért használtam ezt mert itt a legkevesebb jelentősége a CPU nak, a Nomad nál nem tudom mennyit számít a proci.
Szerk: nem is tuningról szólnak ezek, inkább optimalizálásról, hogy megtaláljam azt a pontot ahol a Hőfok/zaj/teljesítmény a legjobb. -
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Ezt a kártyát néztem ki: MSI GeForce RTX 5070 12G GAMING TRIO OC
Egy 3060-as 12GB MSI Gaming-et váltana.Van-e valami gond esetleg a kártyával?
Ha jól tudom van a dobozban hozzá tápkábel átalakító. Új gépem vásárlásánál készültem erre az új csatlakozóra. Így olyan tápot vettem, amin már van 2db dedikált csatlakozó. Ebben az esetben nyugodtan használhatom a táp kábelét, igaz?
Köszönöm. -
Hedon
tag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Még nem rontottam meg a GPU-mat, illetve az nvidia app automatikus hangolására van bízva a túlhajtás.
HDR ON, Max FPS 157, G-sync ON, V-sync ON:
HDR ON, FPS limit OFF, G-sync OFF, V-sync OFF:
A 3DMark nem örült a változásoknak (FPS limit OFF, G-sync OFF, V-sync OFF) 
Lesz időm majd bizgerélni az electricity-t, aztán jövök, és... addig is reszkessetek!
-
_drk
addikt
Mivel nincs értelme alapon használni, azért nem csinál senki se olyan tesztet.
Inkább az a kérdés mennyi tuningot bír ha csak rá tolod, mellette milyen pont és hőfokok vannak és mennyit bír különböző alulfeszeléssel, ami kicsit melósabb de megéri.
Pl én rájöttem, hogy a 0,950 és a 0,975 között nekem 5-10°c a különbség, de nem is bírja úgy a 3100mhz Core-t. Lejjebb vettem 3050-re, jah meg a nagyobb mem tuningot se szereti, +2000 van.
Viszont ugyan úgy 7400 pontom van. 1300 helyett, 1150 körül megy a venti rajta csak, sokkal csendesebb is lett. -
-
Benhill
senior tag
Csináltam egy gyors összehasonlítást, a mostanában szóba került 2 fél OC/Undervolt-ról. Játék ugyanaz, körülmények hasonlóak, ugyanazon a helyen mozogtam.
Régebbi fajta módszerrel: [Undervolt your RTX 5070 for more FPS and Lower Temperatures! - Tutorial]
MINIMUM/LOW:
MAXIMUM/HIGH:
Újabb fajta módszerrel: [https://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_rtx_5070_5070_ti_gb205_203/hsz_6393-6393.html]
MINIMUM/LOW:
MAXIMUM/HIGH: 
-
Hedon
tag
válasz
NdrewSunix
üzenetére
Miért művelnél ilyet?
-
-
Hedon
tag
Milyen szoftvert futtassak, hogy kiderüljön, nekem van a legnagyszerűbb 5070Ti-om a világon, és mennyi pontot kell elérnem csípőből ehhez?
-
Hiei555
aktív tag
válasz
Delirious
üzenetére
Nekem néha csinált ilyet hogy elmentem én is több időre és nem kapcsolt vissza a monitor de a kártya ment csak a monitor nem ébredt fel vagy hogy mondjam. Szerintem valami driveres gond vagy ilyesmi esetleg a másodi monitor bezavar de nekem a kártya attól ment, nem fagyott le, ezt onnan tudom hogy google remote desktoppal beléptem és ott volt minden+újra tudtam indítani a gépet telóval úgy.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Már két hete megvettem, osztrák garis itteni PH-s cserélte 5080-asra és tőle van. De csak most kaptam meg. Palitot meg 300+ asus rtx2060 ért adtam el.
Az eredetit trutyis gyárilag jobban látszik meg azok koraiak (gyári szám első 4 karaktere év+hét) rev nem változott csak kevesebb a putty.
A windforce v2 meg totál más kártya ami már pados.
Majd UV után írok róla de már most jobb mint az előző Palit gamingpro-s. Ja meg nem RGB az nekem plusz pont! -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Használtan vetted? Vagy hogy voltiylen olcsó? Azért pozitív az első benyomás?
Szerk: és azt honnan látod, hogy javított trutyis?
-
Megérkezett a Gigabyte windforce SFF 5070Ti v1 (307eft volt postával) ami kiváltotta a Palit gamingpro-s kártyát.
Ventik mintha nagyobbak lennének a Palit-hoz képest, halkabb is jóval. Nincs az a zörgő elindulás mint a Palintnál. Bár a Palit az alapból olcsóbb kártya volt. (most már nem az)
Ez még a rev1 de javított trutyis.
Terhelve enyhe coil whine van ez a Palitnál nem volt.
(extremmel teszteltem szándékosan, az jobban fűt mint a 4k optimized)
Még totál gyári állapot semmi alulfesz. Van mit rajta halkítani azért. Nálam mondjuk a 60hz-es monitoron kussban lesz már így is.
Érdekesség hogy driver újratelepítésig (RXT 2060-as volt benne eddig áthidalónak) nem ismert fel semmilyen kijelzőt, az integrálton kellett újraraknom. (ami persze csak HDMI-s így másik monitorral kellett mert a fő monitoromon csak DP meg DVI van) -
Moby
veterán
Ebben nem nagyon van különbség a kártyák között, pláne nem az 5070Ti meg a sima között. 0.900v@2800Mhz@+2000RAM. Ez egy elég biztonságos kiindulási pont, ezt a legtöbb kártya lazán tudja, aztán innen lehet keresgélni aszerint, hogy ki mire gerjed(vagy nem kell keresgélni, ott kell hagyni, és csoki). Több kakaó kell, vagy kevesebb energia, vagy tudomisén. Ez nagyjából a gyári OC teljesítménye mindkét típusnak, csak jóval kevesebb energia mellett.
-
Moby
veterán
Most, hogy visszaolvastam látom, hogy lett egy kis kavarodás a posztomból. Szóval, nem kell itt 30 perces videókat nézegetni, a linkelt posztból ennyi a lényeg, ezt kell csak elolvasni bárkinek. Ott vannak rövid videók a posztban, a többi felesleges fingreszelés, kár az idő bele:

-
Moby
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
0.900-on 2800-at szinte biztos fog menni, sokszor 2900-at is bírja, de ezt majd kitapasztalod. Power limitet felesleges kitolni, a tetetjét sem fogja megkarcolni soha (maximum furmark alatt, játék alatt a közelébe sem lesz). Ramnak mehet +2000, és kb ennyi. Ez egy ilyen nagyon biztonságos UV környék.
-
Biga123
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Hát minden lapka más és más ezt neked kell kitapasztalni.
Én csak a metódust próbáltam megmutatni.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
Biga123
üzenetére
Hát nemtom gondolom mivel 1v volt a max fesz amiatt annyi a teljesítmény max is meg volt egy max freki is ami főlé nem mehetett, biztos elég volt annyi. Lehet nem teljesen valós adatokat mutat amugy az nvdias overlay most csak az alapjan neztem gyorsba+
lefutott megint szabadjára engedve 116% +330 +3000 így 1.15-1.30v 290-320w körül és 3120-3150mhz 25366pont +300 pont curve-höz kepest a hőmérséklet így 1-2 fokkal lett több a végére 64 a max
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Battlefield 6
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- PlayStation 3
- Milyen videókártyát?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
és sokszor 3000 Mhz-re boostol 4k-n(nem rt).

Csak neked csak most.
A 3DMark nem örült a változásoknak (FPS limit OFF, G-sync OFF, V-sync OFF)

Mit kell nyomkodni, hogy mindenkit lealázzak?
MAXIMUM/HIGH:
MAXIMUM/HIGH: 

Ezzel így elégedett legyek?
Terhelve enyhe coil whine van ez a Palitnál nem volt.
(extremmel teszteltem szándékosan, az jobban fűt mint a 4k optimized)