Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Van pár Dolog, amiről beszélnünk kell
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
veterán
Én 0.900V@2900-on hajtom mióta megvan. Szerintem így is marad örökre.
-
Biga123
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez kurv@nagy
elismerésem
-
Micsurin
nagyúr
válasz
RobbyJr
üzenetére
Ez atom stabil Dogtown-ban is!

Agyaltam megyek lentebb de nem volt türelmem kisérletezni már…
A hőfokot meg nem akarom elengedni, bench alatt a 910@3050 megy de azt játék alatt már leveri néha. Szóval itt lehetne még finoman menni felfelé 10-esével de értelme nem sok lenne már… CP alatt 56-57 fokon megáll 1090rpm ventikkel így.

Tense
azzal a 72 fokkal azért óvatosan, a hotspot és a VRM ott biztosan jóval felette van. -
Micsurin
nagyúr
Jó kis kártya ez a GamingOC

925@2950 - 3000MHz memmel, lehetne még bőven reszelni de szerintem teljesen jó lesz.
A szép az egészben ~1130 rpm-et nem lépték túl a ventik sem. 
-
Biga123
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
[link] nekem ilyen van
Nem raktam be a tartót mert macera lett volna. -
gabber01
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Akkor marad a WC papír guriga.
-
myke7
tag
Megjöttek a cuccok, össze is raktam a gépet, de a táp 12vhpwr csatijával a VGA nem kap áramot. Nem pörögnek a ventik. Ha a mellékelt átalakítót használom, akkor gond nélkül van kép. Biost frissítettem egy régebbi kártyával.
Tapasztalt valaki hasonlót?
Megnéztem, jó be voltak dugva, nem volt törés a csatlakozók környékén.
5070 MSI Trio és egy ADATA XPG Core Reactor II 750W. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
gabber01
üzenetére
Annyit tudok, hogy kiveszem a ventit.
van korábbról egy faragott mesh-m, ami által kívülre is lehet tenni (de csak 12-est)
Vagy le is lehet tolni a harmadik helyre a ventit (akkor azt a lemezt ki kell venni)
Volt korábban olyan VGA-m amit konkrétan a venti támasztott alulról -
gabber01
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Máshogy is fel lehet szerelni, akár előre is, ott még lenne neki hely.
Bár hiába, látom semmi hely nincs tényleg. Szívás.
Pedig alátámasztás kell neki a lógás miatt. -
T0mBd1gg3R
veterán
Megjött a Giga Windforce 5070Ti
Hát teljesítményre nincs panasz, bár drivert még nem frissítettem, valami nyári volt fent.
Hangosnak sem mondanám.
A kis támasztót viszont hiába adták, ennyi hely van a Meshify C-ben elől a ventilátor és a vga közt:
És ennyi kéne:
-
Biga123
addikt
válasz
kingpython
üzenetére
Ez nem igazi tuning inkább kártyakímélés, mert alacsonyabb feszültségen jár.
De persze nem erőszak.
Én kénytelen voltam a windforce on csinálni mert hangos volt (ha nem lett volna akkor is megcsinálom , mert a powert csökkenteni kellett a tápom miatt, így max 250-260W ig megy el gyári beállításon meg 300W volt a plafon, ergo csendesebb , hűvösebb, kevesebbet fogyaszt és jobban teljesít) #5941 -
Biga123
addikt
válasz
kingpython
üzenetére
Ez felettébb érdekes hogy mért nem hoz magasabb pontot azzal a bitang hűtővel , úgy hogy nem melegedett 64 fok fölé.
De akkor nincs más hátra mint előre , ugorj neki MSI Afterburner-el és állíts be egy frankó görbét [link] (a második metódus a jó a videóban), ,950-975mV - 3000MHz a gpu nak , meg adj a memóriának is +2000MHz-et,lesz az több pont is ,
(amúgy nem hoz a valóságban sokat ,pár fps , szal akár használhatod így is
) gondolom nem hangos .RobbyJr : Ez win10? Mert 11 ben kicsit máshol van .
-
válasz
kingpython
üzenetére
Szuper. Most már jöhet az UV, és az órajel beállítása.
-
válasz
kingpython
üzenetére
-
válasz
kingpython
üzenetére
Nyomd ki a Gsyncet, és a HAGS-et kapcsold be, jobb lesz a GPU kihasználtsága meglátod.
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Ma megjött végre az 5070Ti Aero semmit sem állítottam nem is értek hozzá csak betettem és nyomtam egy tesztet 😊
-
KAMELOT
titán
Inkább onnan nem vennék semmit, olvass utána milyen problémákat írnak egyes vásárlók a cégről! Olyan GB kártyát vegyél, amire a GB ad + 1év garanciát.
Gaming , Aero, Aorus -
h1mpi
félisten
Sziasztok, Tudtok mosst valami BB 5070 vagy 5070 Ti-t, amit valamelyik üzlet nagy akcióval ad? Köszi
Eljött a vásárlás napja. -
Devid_81
félisten
válasz
bioLoop
üzenetére
Pattanj be a Zen4 topikba, eleg csak az osszefoglalot elolvasni.
Annyi a lenyeg diohejban, hogy az AMD-nel az Infinity fabric-hoz erdemes allitani a ram sebesseget.
Jelenleg Zen5-nel 6200MHz korul van a max es szerencsevel+sok tesztelessel 6400 nagyjabol ami kihozhato beloluk.
Zen4-nel 6000 fole nem mennek, nekem a sima 7700-esemnek is 6000 volt a teteje es azt is nyogve nyelosen vitte.
Ha nem hajtod szinkronban a ram orajellel az Infinity fabric-ot l akkor memoria kesleltetesben lesz egy nagyobb ugras, melonal nem veszel eszre semmi, jateknal annal jobban...
Az a Gigabyte lap mar teljesen jo, Asrockot azert keruld mert a mai napig hullanak el benne az X3D procik, ha egyszer upgradeelnel X3D-re akkor ne legyen para. -
bioLoop
újonc
válasz
Devid_81
üzenetére
1, elnézést kérek, de nem tudom, h mi az a Zen4 infinity. A 8000es cucc meg teljesen egy árban volt a 6400-assal.
csak azért vettem a magasabb Hz-eset, h akkor már "az" legyen.
2, köszi a tanácsot, akkor keresek mást. GIGABYTE B650M K (rev. 1.0)?
Bármi ajánlást szívesen veszek egyébként.
3, teljesen elég az 1080p.T0mBd1gg3R értem a logikát, és igazad is lehet, de impulzus-vásárlás volt.
F.B.I. sajnos Ti (fel)ára az 5070hez képest nekem a tervezett rendszerbe sok/drága, és más kárára nem szívesen változtatnék; nincs esetleg egyéb javasolható alternatíva?és köszönöm mindannyiótoknak.
-
Biga123
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Tápod bőven elég, csak ezért ne cserélj tápot.
A kábel amit adnak azzal is simán lehet használni, pusztán esztétika miatt vehetsz persze új kábelt, de nem indokolt. -
T0mBd1gg3R
veterán
Lenne két kérdésem:
- Mennyit fog hagyni a 12400 procim az 5070Ti-ben? Annyi, hogy BCLK OC-s lapom van, így tudok 5GHz-en járatni, ott már annyira nem tér el eyg 12600K-tól, csak ugye nincsenek e-magok.
- Jelenlegi tápom Corsair HX750 Platinum, ez elegendő a kártyához? Nem lenne érdemes egy külön Corsair-es 12VHPWR kábelt beszerezni hozzá? Vagy jó az átalakító amit ad a Giga? -
-
Moby
veterán
válasz
Biga123
üzenetére
Ha egy profil megy végig, akkor nem kell feltétlen ezt a profilbetöltős dolgot használni. Az AB főablakán van a windows ikon(Apply on Windows start up), ha azt benyomod, akkor azzal az AB beállítással indul el a windows, ami lenyomáskori állapot. Én ezt a profile managementes dolgot nem is használom.
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
Melyik most a legjobb / stabilabb driver verzió, amit használtok?
-
Géjza
őstag
válasz
gabber01
üzenetére
Megtaláltam nálam miért csinálta: GCC-n belül (Gigabyte Control Center) van (illetve már csak volt) egy gigabyte vga tool is. Mivel AB gyorsabban indult el, mint GCC (aminek csak az rgb vezérlő részét használom), ezért GCC vga része felülcsapta AB-t. Imént leinstalláltam GCC vga komponensét, azóta minden ok, AB beállított profilja lesz valóban az aktív boot után alapból.
Nálad is valami hasonló bibi lehet, ha jól be van állítva a default 2D és 3D AB profilod.
-
Devid_81
félisten
válasz
bioLoop
üzenetére
1, A 8000-es ramot nem fogod majd a megfelelo szinkronban hajtani a Zen4 infinity fabric-al, kar is a felarert akarmennyi is volt 6000 felett.
2, Asrock lapot meg az ellensegednek se vegyel AM5-bol.
3, ha 1080p a cel akkor jo a 12GB vram a kovetkezo 5 evre, 1440p es felette felejtos, 5070Ti/16G nem art. -
Géjza
őstag
válasz
gabber01
üzenetére
Nálam is dettó ugyanez van, én sem tudom miért.
látszólag betölti a beállított profilt (pl látszik, hogy curve van, emelt power limit, meg 3000-es memória), de játékok alatt egyből látszik, hogy ezek ellenére alapon megy a kártya (nuku uv). Rányomva manuálisan már valóban a profilnak megfelelően fut a kártya.Pár hónapja kezdte el, valszeg akkor települhetett valami, amivel összeakad (dlss verzióváltókkal szórakoztam korábban, lehet ez zavar be)..
-
bioLoop
újonc
Sziasztok. Kellőképpen beijedve a hírektől, előrehoztam az idén nyárra tervezett új gép vásárlását - bár most a korábbiakkal ellentétben, darabonként csinálom.
...és a RAM-mizéria "áldozataként" elsőként pont azt (Patriot 48gb ddr5 8000mhz) vettem át ma az új gép részeként.
Másodikként a VGA beszerzésére gondoltam.
A gép alapja ilyesmi lenne/lesz:
Asrock B650m-hdv/m.2 + Ryzen 7 7700x 4.50ghzEhhez az alábbiak közül vmi illeszkedne?
Asus rtx 5070 dual oc 12gb gddr7
MSi rtx 5070 ventus 3x oc 12gb gddr7
Gigabyte rtx 5070 eagle oc 12gb "
Gainward rtx 5070 python III 12gb "
Palit rtx 5070 infinity 3 12gb "
...vagy rossz az irány és a mélység?
Mindezt a "jövőt építve (ca. 5év)", ill. játék, multimédia és munka célra. -
akyyy
senior tag
Sziasztok. Azon gondolkozok, hogy lecserélném a jelenlegi vga-t ami egy GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC PRO 8G, egy
GIGABYTE GAMING OC GeForce RTX 5070 Ti 16GB-re
a mostani alaplap, proci, meg táp:
Seasonic Core GC-650 650W tápegység (SSR-650LC)
Intel Core i5-10600K 4.1GHz Socket 1200 dobozos (BX8070110600K)
Gigabyte Z490 GAMING X alaplap
(memóriát nem írok, bár az módosult tavaly ahhoz képest, ami volt...
Érdemes cserélnem, vagy várjak, mert jöhetnek újabb VGA-k (bár gondolom arany áron lesznek).
És inkább néznék egy hozzább való monitort
De még csak tervezgetek, nincs kőbe vésve a vásárlás. -
gabber01
addikt
Másnak is csinálja amúgy az Afterburner, hogy hiába van kiválasztva egy profil, hogy automatikusan azt használja minden indításkor, mindig stockon megy és minden egyes alkalommal rá kell nyomnom, hogy apply. Látszólag azt mutatja, de mégsem.
Ez az eddigi összes kártyámmal és összes AB verzióbal így volt.
Van ennek valami trükkje?
-
válasz
oroszLajos
üzenetére
Alakul az, én még nem néztem meg msi afterburnerbe.
De a sima gpu tweak 3-al se rossz, csak ott korlátozottak a tuning lehetőségek.
-
Biga123
addikt
-
T0mBd1gg3R
veterán
Újra van Giga 5070Ti alzánál
tegnap 341390 volt
reggel még 341990
most már 342490 -
madkiller
őstag
válasz
nesh_019
üzenetére
6x MFG az nvdiai tavaszra írja. Kicsit jobban néz ki az új dlss, de pl nálam a wuchang dlss4 úgy van beállítva, hogy 4k quality dlss minden csútka és 60-80 fps között játszom vele. Dlss4.5 élesebb a kép viszint 50-65 fps elég sokat jár 55 fps magasságában, míg dlss4el azért 60 fps felett jár stabilan nyílt tereknél is. Zárt terekben közelíti a 80ast. 5070Ti
-
Rewmac
aktív tag
Na én feltettem az új drivert meg az appot. El is tűnt az Afterburnerből a Power monitoring. Valaki járt még így? Sima bug? Mert a youtubeon nem találtam semmit.
-
-
-
válasz
oroszLajos
üzenetére
Plusz még a venti profillal játszhatsz, aztán UV-al jó hűs marad a kártya.
-
válasz
oroszLajos
üzenetére
Egész jó. Nálam 2800-an megy a GPU 900mV-on, nekem elég az a teljesítmény is 1500-as memóriával.
-
oroszLajos
aktív tag
Gyári állapot
+2000 memclock
+3000 memclock
Afterburner curve - 975mV/3000MHz -
HEAHEA
aktív tag
válasz
oroszLajos
üzenetére
Ma érkezett meg nekem, majd holnap beszerelem . Nálam az első teszt az lesz, hogy milyen a ROP érték. Remélem nálad is jó.
-
válasz
oroszLajos
üzenetére
Régebben csak mókolással ment a +3000, azóta jött ki új MSI AB update, és már engedi alapból.
Azt mondják itt, hogy 3000-en is stabil, jól húzható. Én mindenesetre 24/7-be nem állítottam be. -
válasz
oroszLajos
üzenetére
Én ez alapján csináltam. Részletesen elmagyaráz mindent. Igaz ez nem csak OC, hanem undervolt.
-
oroszLajos
aktív tag
Vasárnap ahogy le lettem támadva a Prime 5070ti miatt, rögtön eldöntöttem, hogy nekem az kell
Aztán estére nem bírtam magammal, át szeltem BKK-val a várost és a Pólusból elhoztam az utolsó darabot
Meg kell mondjam, teljesen megvagyok elégedve
Halk hűtés és jó hűtés, egész jó teljesítmény
Köszönöm az ajánlásokat
Aztán most belém bújt a kis ördög és elgondolkodtam egy kis OC-n , youtubeon belefutottam ebbe a videóba [link] ez mennyire tűnik stabil megoldásnak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Google Pixel topik
- Apple asztali gépek
- Arc Raiders
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos fejegységek
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Kicsit javítottam.
elismerésem

azzal a 72 fokkal azért óvatosan, a hotspot és a VRM ott biztosan jóval felette van.

A szép az egészben ~1130 rpm-et nem lépték túl a ventik sem.