Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Fairphone 5 - majdnem örökre
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
válasz
golyós #16496 üzenetére
Ez tényleg vicces, hogy meglehetősen régi és olcsó Nokiákban egész használható kamera bírt lenni.
Persze akkoriban még nem dúlt a pixelháború ilyen komoly mértékben, inkább beletettek egy normális 3MP kamerát, mint egy 8MP-nek nevezett agyon "digitalizált", ki tudja milyen fizikai felbontású cuccot.
Ugyanakkora felületen SOKKAL jobb 3MP CCD létezik, mint 8MP, ezt nem nehéz belátni, és hiába nőttek meg a telefonok fizikailag, a kamera részt nem tudom, hogy növelték-e bármennyivel. Persze a spec modellekre hivatkozni most nem ér!
Az tényállás, hogy viszonylag drága, és márkás (?) Androidos telefonok esetében is többnyire lehúzták a kamerát, és nem feltétlenül fényképezőgépekhez képest, hanem inkább csak a korábban hasonló kasztba sorolt telefonokhoz képest. Nyilván a kamera költsége viszonylag kicsi az egészhez képest, ráadásul a hagyományosabb telefonok esetében a vége felé már nem nagyon volt mit fejleszteni, maradt a kamera...
Reggel vettem észre, hogy tegnap délután óta tök ratyi képeket lehet csak csinálni... aztán megtisztítottam a kamera ablakot...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
golyós #16496 üzenetére
Ha nagyon rossz képek készíthetők csak vele, akkor hibás lehet a kameramodulban valami, bár, ha a videó amit csinál jó, akkor szoftvergond is lehet. Mennyire jó a videó? Ha eléri az itt már párszor linkelt minőséget, akkor valószínűbb a szoftvergond, a kamera beállításait könnyű elrontani szoftveresen, mivel itt gyakorlatilag dedikált beállítások alig vannak.
-
golyós
addikt
válasz
philoxenia #16493 üzenetére
Az elkészült kép nagyításáról beszéltem.Telefon digitális zoomja alkalmatlan fényképezésre ezt még én is tudom.
Az agyon szapult finn termék 5-6 éves telefonjaiban jobb kamera volt minden utómunka nélkül.
Az első Grand X amit cseréltettem februárban nagyon jó képeket csinált de ez a mostani gyenge nagyon. -
formengil
tag
válasz
golyós #16491 üzenetére
Szerintem telefonhoz képest nagyon szép képeket csinál.
Természetes fényben gyönyörűek, élesek, még ha kicsit ránagyítok akkor is elég élesek maradnak.A videofelvétel szerintem is nagyon jó, persze ez is csak természetes fényben.
Az egyetlen amit nehezményezek, hogy a gyári kamera app-ban nem lehet kikapcsolni a stabilizátort.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nem jön be, ha egy helyben állok, és alig mozgó dolgot videózok, akkor jó, de ha én mozgatom a telefont, vagy a felvétel alanya kicsit gyorsabban mozog, máris elnyújtja az alakokat.Tud valaki egy olyan kamera appot ahol a video stabilizátort ki lehet kapcsolni? :-)
-
andikaaa
aktív tag
Sőt, a zoom optikás fényképezőgéppel rendelkezők is használnak Photoshopot vagy végeznek egyéb szerkesztővel utómunkát.
-
Canonfan
senior tag
válasz
snyper990 #16487 üzenetére
1 nap 9 óra alatt 40%-ra merülni szerintem nem vészes...
Ha alapból ilyen lett volna, vagy a szokásosnál sokkal jobban használnám a telefont, pl állandó net youtube, zene, játékok stb, akkor még el is fogadnám ezt az állapotot, mert aktívabb használattal teljesen elfogadom hogy jobban merül, hiszen egy ekkora kijelző kér enni.
A gond az, hogy úgy merül jobban, hogy a felhasználó szokásaim, a használat módja nem változott, mert ugyanilyen használattal mint ahogy most is használom, (kevés telefon, kevés net, nagyrészt készenlét, ill. este offline) korábban naponta kb 30%-ot merült egy nap, és fogalmam sincs hogy most miért a duplája indokolatlanul, főleg offline módban, ahol ugye pár százalékot kéne max merülnie egy éjszaka alatt...
Szóval most vissza szeretném hozni a régi állapotot, mert így hogy tudom hogy korábban kb kétszer annyi ideig kihúzta egy töltéssel így szerintem vészes, + idegesítő is hogy hogy nem tudom megoldani a dolgot mert nem tudom hol van a gond...
-
golyós
addikt
Namármost ha mindenféle lencsék és photoshop használatával lettek jók a képek akkor voltaképpen miért is jó a Grand X fényképezője?
Szerintem meg pont egy erős 2-est érdemel.
Camera Fx-el még elmegy.
Pro capture- szerintem egy forintot sem ér.
Night camera - szintén
Lapse it - tetszikElég sokat fényképezek, próbálgatom a programok beállításait de egyik sem nagy durranás.
A hétvégi jó időben is próbáltam, nagyítás nélkül jó de amint ránagyítok már életlen, elmosódott az egész.
Ez a telefon szerintem ennyit tud.
A video viszont meglepően jó minőségű. -
imrefos
tag
válasz
#40993792 #16481 üzenetére
ha vennêm akkor is dominoba vagy esetleg ujj elö fizuval 2êv hüsêg.
dominoba 70 ezerforint 2év hüsêggel pedig 60ezer (kerekitêssel)
a netezês alatt êrtem pl Facebook, Hardverapro,Monilarena meg ilyen "kissebb" oldalakat.
meg néha egy kêp letöltêse.
gps-t csak arra hasznàlom hogy amikor motorozok zsebbevan ês tudjam hogy hàny km-et mentem vele menni idö alatt (Speedometerrel)
zenehalgatàs alatt anyit êrtettem hogy buszon mig munkàba êrek meg haza addig halgatom.
màst nagyon nem is csinàlok vele
ja de néha egy oêpet megörökitek (kêt êv alatt kb 200 at csinaltam vele de megvagyok elêgedve vele)köszönöm az eddigi valaszokat! :-)
-
Garry84
tag
Sziasztok!
Gondolkodtam kicsit az NFC dolgon. Elméletileg ugye benne van a Grand X In-ben, de a hátlapi antenna hiánya miatt nem működik. A legutóbbi ezzel kapcsolatos beszélgetés konklúziója itt asszem az lett, hogy a szolgáltatók nem rendelték meg az NFC-s hátlapot, ezért nincs - gondolom nem fért volna bele X összegbe. Viszont a Grand X-nek van kismillió (na jó, 4-5) változata, nagyon sok szolgáltatónál. A kasztni elvileg mindnél ugyanaz, ergo a hátlap is. Egyikhez sem készült NFC hátlap?
Nagyon rossz nyomon járok?
-
andikaaa
aktív tag
válasz
bajaki #16484 üzenetére
Macro lens
Telefontípust is be lehet írni, ZTE-re pont nincs, ezért én ilyet rendeltem, a gyűrűméret passzol. Ha széttekered, akkor nagyít. Ja, és egy ilyen tokra ragasztottam pillanatragasztóval a gyűrűt, hogy ne telefon legyen ragasztós.Tok.
-
Canonfan
senior tag
Keeperv85
Szia!
Nemrég írtam hogy nagyon merül az aksim, és ez ügyben szeretném újra a tanácsodat kérni.
Akkor az Alarm Clock Xtreme-re gyanakodtál a log alapján amit azóta le is töröltem, + volt amikor a gyári e-mail appot is letiltottam a G+-al együtt, az emil appot azóta visszaállítottam, a G+ maradt letiltvaSajnos azonban valami még mindig nem ok, mert napközben már elmegy az aksimerülés, de offline módban eléggé merül most is, főleg ahhoz képest, hogy optimális esetben max pár %-ot kéne neki ennie offline-ban, hiszen akkor elvileg alig szabadna fogyasztania valamit...
Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy ha csinálok egy új log fájlt úgy hogy nincs fent az Alarm Clock Xtreme, akkor rá tudnál nézni esetleg még egyszer, illetve mit javasolsz, a Factory Resetet érdemes lenne meglépnem (túl sok kedvem nincs hozzá...
)
Illetve még annyit szeretnék megkérdezni tőled és azoktól akik Next V3-at használnak, hogy a mindennapi használatban hogy vált be a rom, érdemes áttérni rá gyári B04-ről, illetve mennyire lenne érdemes megvárni a főzött romra váltással a következő frissítést?
Az aksigrafikonom így néz ki most:
Segítségedet, illetve bármilyen információt előre is köszi szépen!
-
andikaaa
aktív tag
válasz
sil3ntbeatz #16470 üzenetére
Köszi, örülök, hogy tetszik!
-
Mate
nagyúr
-
-
sil3ntbeatz
tag
válasz
andikaaa #16467 üzenetére
Nagyon szépek a képek! Azért a makrón le vagyok döbbenve, brutál jó lett mind de van ahol a fókusz ''elcsúszott'', ettől függetlenül, nem hittem volna, hogy valaha meg jön a kedvem ahhoz, hogy ezzl a telefonnal fényképezzek mert hát azért nem a legszebb képeket csinálja de most ez meglepett tényleg !
-
andikaaa
aktív tag
Köszi, néhány képen semmi utómunka nincs, csak vágás. Több appot is használok a lencsés képekhez a Camera MX vált be, a csipeszes kép lencse nélkül Camera360 nevűvel, macro beállítással. A sáskás meg a bodobácsos képeimet Photoshopban szerkesztettem egy kicsit, élesítettem, élénkítettem, sajnos nem nagyon értek a Photoshophoz... A nagyon sárga virág pedig úgy készült, hogy a CameraMX képszerkesztőjében erősítettem a színeken.
-
Mate
nagyúr
válasz
andikaaa #16464 üzenetére
Az egy dolog, hogy jó a telefon. Megint más dolog, hogy te tudod is használni
Emberek fele egy 500.000-es fényképezővel is pocsék képet csinálna, aztán lehúzzák a telefonok fényképezőjét, hogy milyen gagyi. Egy "profi" jobb képet csinál mint ők egy 30.000-es telefonnal.
-
andikaaa
aktív tag
Ilyen képeket csináltam a napokban a Grand X In mobilommal.
Jó telefon ez!!!
-
imrefos
tag
hali!
érdeklödnék hogy megérnê e a skatêt a grand x in- re??
csak netezésre meg zenehalgatásra hasznàlom meg néha
lemêrem gps-el hogy mennyi idöt/ kilomêtert mentem a
motorral. -
airwawes
tag
Játékosoknak: működik az új Gangstar (Vegas). Azonban csakis rootolt telefonon indul el, mert nem engedi telepíteni még apk formában sem, viszont ha root explorerrel a data/apps mappába bemásolod, és adsz neki megfelelő jogokat, akkor jó lesz.
Valami hihetetlen hogy milyen a grafika.
-
TBG
senior tag
válasz
Keeperv85 #16451 üzenetére
Akkor lehet, hogy nem fogalmaztam teljesen világosan
Nyilvánvalóan a natív kódokat nem veszem ide
Pl. kollégám C/C++ban írt alkalmazást, ami csak ARM-n fut, x86-on nem. De ha fogok egy Eclipse-t és az Android SDK-val, Java nyelven írok akármit, akkor az futni fog(Asszem az alkalmazások 90%-a minimum ilyen). Legalábbis nekem jelen pillanatban ez van a világképemben -
Keeperv85
nagyúr
Ez sajnos nem igaz. Addig még az a szoftver nem natív kódolású, addig nincs gond mert a telefonnak van "Houdini" kódnevű emulátora, ami mindent ARMv7 emulációban futtat, DE: amint ezt kikerülöd egy natív kóddal is akár és azt nem x86-ra fordítod, már felejtheted is el, hogy elindul...
Mivel neked nem kell bemutatnom mennyibe kerül egy app átírása, így nem részletezném ennek mi a következménye.
Részletezem, ha megcsináltam otthon a netet...
-
Tomacko
őstag
válasz
Prosectura2 #16441 üzenetére
Szeva !
Nem tudom aktuális lehet-e még, de írj neki privátban. Eladó kijelző.
-
tPedro_
őstag
Telefon cseréhez gondolom nem elég az ügyfélszolgálat, hanem a szervízre van szükség.
Kár, hogy nincs olyan T-Pont, ahol hétvégén is lenne szervíz, ez a H-P 10-18 nyitvatartás elég szűkös. -
TBG
senior tag
Azért ez az ICS is jóféle.
-
xSide
őstag
Jahh és bocs mindenkitől a tegnap este miatt!
-
xSide
őstag
válasz
Prosectura2 #16441 üzenetére
Ajjaj, látom neked is jó estéd volt
Én a fényképezőmmel estem el egy buszon (hegyvidék, nagy kanyar, egy hülye miatt vészfék, jegyzőkönyv felvét volt) kijelző betört a fényképezőn, optika kampec...
Lumix Fz8 volt (béke poraira), ma veszek egy Nikon D3200-ast!
Nekem van biztosításom mindenre a trétől a telókra.
Neked nincs a véletlenekre? -
Prosectura2
tag
Sziasztok!
Éjszaka sikerült betörni a kijelzőt. Este még semmi baja nem volt, reggelre betört - és nem rémlik, hogy levertem volna...
Na mindegy is, a lényeg, hogy be van törve (igazából félbe repedt), a kérdésem az lenne, hogy tudtok-e javasolni Pesten olyan szervizt, ahol korrekt áron meg tudnák csinálni? És persze jó minőségben, nem összegányolva.
Köszi
-
mundzuk
csendes tag
Én sem panaszkodom
(Grand X IN ) bevált nálam .
-
TBG
senior tag
Az enyém is hibátlan.
-
xSide
őstag
-
Ed3r_X_
nagyúr
Mit kételkedjek? Volt egy hibátlan darabom és kész.. De attól az nem azt jelenti, hogy mindegyik hibátlan. Visszaolvastam 3 oldalnyit kb, nem láttam a neved, egyedül valaki más hozzászólására reagáltál rá, hogy márpedig neked jó Elhiszem, és? Ettől másnak múltkor csontra fagyott, mikor hívták. Ez se éppen normális.
Én köszönöm szépen megvagyok a HIBÁTLAN Grand X Tegra 2-esemmel. A RAM-on kívül nincs más gondom vele. De az utódja kínai telefon lesz.
TBG: Én tuti elnéztem akkor valamit, mert nem szándékosan írtam
-
TBG
senior tag
Az a baj, hogy ugyanarról beszéltek mindketten, de a vita hevében sikerült véletlenül vagy szándékosan faszán elbeszélni egymás mellett.
-
xSide
őstag
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
TBG
senior tag
Emberek. Ne keverjük már a szezont a faxommal. Aki szoftvert akar fejleszteni, annak is gyakorlatilag tökéletes a teló. Minden android sdk-val fejlesztett cucc megy rajta.
-
-
wincmd32
tag
Igazából én nem vagyok akkora nagy mókulós. amiatt érdeklne hogy készülnek-e rá custom romok, hogy ha egy ujabb android verzio kijön van-e mögötte olyan támogatottság hogy rá portolják. pl a blade-re is volt a megjelenése utáni joval késöbbi rom is. Nem akarok 2 naponta másikat felrakni rá. a samuval most pont az a gondom, hogy itthon hivatalosan még mindig csak a 2.3.6 van rá, de érdekel az ujabb android verzió, de itt eléggé meg van kötve az ace2-es társaság. van ugyan jb de csak külföldi verzios, azokat probáltam nem jött be tulságosan. de azokbol nem készült csiszolgatott custom rom. azt mondják az a gond hogy nem publikusak a driverek (st-ericsson U8500 vagy valami ilyesmi a chipset)
na nem tudom sikerült-e megfogalmazni miért is érdeklődök -
-
xSide
őstag
válasz
philoxenia #16416 üzenetére
Mit kell mókolni hivatalos rom-on, ami root-olva minden mást ver?
Nyisd le és javasolj jobb szöveget -
philoxenia
MODERÁTOR
A készülék egy vadi új, eddig ismeretlen processzor köré épül, ami a nagyfokú zártságáról híres, így ha kedveled a módosított romokat, illetve kompatibilitási gondokra előre lehet számítani, mert pl. szoftvert szeretnél fejleszteni, akkor ez nem a te készüléked.
Nyisd le és olvasd el, nagyjából ezt mondta... Van aki mókolni szeret, van aki használja, na az utóbbiaknak való...
-
xSide
őstag
Miben jobb egy idézőjeles elfuserált akármi, mint egy Grand X-In rootolva?
Semmiben!!Edr3x... ugye Te sem gondolod komolyan?
Egy app a fejlesztőtől függ nem pedig a telótól...
Másrészt aki egy olyan telót fikáz ami a 2. Inteles a világon és fingja nincs milyen, inkább hagyjuk
Egyébként TÖKÉLETES!
(Nálam 2 és ismerettségi körben immár 6). -
Ed3r_X_
nagyúr
-
wincmd32
tag
Sziasztok tisztelt zte tulajok!
Én egy megtévedt bárány vagyok. Még a Blade-es korszakban aktív zte-s voltam, azonban ezt egy samsung ace2-re cseréltem.
De a lényeg, hogy visszavágyom a zte-hez és ezt a típust szemeltem ki, igazából egy kérdésem lenne a csapathoz:
grand x vagy grand x in?
technikailag ismerem a különbséget. az érdekelne hogy pl erre a típusra vagy a másikra van több főzött rom? mert a samurol pl azért is akarokváltani mert arra nem nagyon van választék és ez zavaró. custom rom függő vagyok
de ahogy nézelődtem van mindkettőre ti mint tapasztaltabbak melyiket ajánlanátok inkább?
Főleg a támogatottság és a telo teljesítmény tekintetében.
Köszönöm előre is -
Cidan
tag
Nos, vmivel több mint 1 hónap huzavona után sikerült kicseréltetni a telefonomat. Egyelőre szuperül működik, semmi baja nincs még. A kamerája is teljesen jó ezúttal
Természetesen én is a szürke keretes fajtából kaptam, még b04es frissítéssel.
Hanem azon agyaltam el, hogy nem-e a telefon melegedése végett ment tönkre benne a kamera? Ugyanis pont ott melegszik töltés és játszás közben is és néha bizony kellemetlenül sütősre felmelegedett. Vagy ez teljességgel képtelenség?..
-
xSide
őstag
válasz
heidricha #16407 üzenetére
Még mindig nem tapasztalok itt említett problémákat az egy háztartáson belüli két Grand X-en...
A kamerám néha akadozik, de kis ütögetésre helyre jön (porszem lehet belül).
Wifi Netgear, amin egyszerre rajta van néha 5 teló és 2 laptop is, hálózati megosztás van, megosztott mappákat bárki eléri akár smb szervert indítva hálózati eszközként minden eszközön (olyan, mint egy külön meghajtó) vagy ftp-n keresztül... -
heidricha
őstag
válasz
Joccc07 #16406 üzenetére
Nekem legfeljebb időlegesen, idővel visszajön minden!
A YT-os zenehallgatás nem csoda, hogy melegszik, de mintha nem is lett volna a user meglepve! Ha használjuk, azért tud melegedni rendesen, pl, Goo világa kimondottan olvasztja a ragacslabdákat! Háttérben nekem még sosem melegedett jelentősen, csak valami képernyőző előtér alkalmazás csinált eddig ilyet, mint a navigáció, vagy a játékok!
A ZTE időjárás modulban meg lehet oldani, hogy ne a gyári ébresztőt indítsa az órára koppintva?
WiFi nekem nem dobálózik, de nagy ritkán tényleg újrakéri a jelszót. Részemről nem gáz, sokkal jobban zavar a touch fagyás, amikor épp van.
Ja, WiFi... Viber hajlandó ébren tartani a WiFi-t ha kérjük, és egész kulturáltan teszi. Nem vészes a fogyasztása, bár nyilván több, mintha hagynánk kikapcsolni néha.
-
Mate
nagyúr
válasz
philoxenia #16404 üzenetére
Aksival már nem is foglalkozom
, melegedés nálam csak töltés közben.
-
Mate
nagyúr
Azon túl, hogy állandóan jelszót kér a wifi, még a hatótávja is csökkent. Voltak a lakásban pontok, ahol még épp hogy, de 2-es volt a jel, most nem is látja a routert. Laptoppal megnéztem a jelerősséget azokon a pontokon és ugyan annyi, mint korábban, úgyhogy nem a routert sült meg.
Most jön a nyár, jönnek a meleg okozta hibák?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A jövő hónapban debütál a ZTE Intel Atom processzor köré épülő, Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó okostelefonja.
- One mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mikrotik routerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Világméretű botrány, leállás: minden megakadt, bocsánatot kért a CrowdStrike
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest