Hirdetés
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Van még bőr a Realme 14 képén
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norb79
őstag
válasz
zsirfecske #790 üzenetére
Én is így számoltam. Megvárom, míg az osztrák és német piac rendeződik és akkor jöhet max 700 euróért az xt. De egy fillérrel se többért.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Azt, hogy itt sokan azt vartak h dollar msrp-t atvaltva ft-ba jonnek majd az arak.. aztan amikor tippeltunk megkozelito arakat jott a huppoges h biztos nem lesz annyi..
hozzateszem, hogy en 400-500 koze tippeltem az xt-t nalunk, szepen be is érik, es valamely verzio mar kozelit az 500-hoz..
Szepen el fog kelni a maradek 7900 xt es xtx a piacon
-
zsirfecske
addikt
amit mondasz paritás igaz a régi dolgok szerint, de mostani launch-ra sokkal bonyibb lett minden (lásd az általam linkelt hardwareunboxed videójának átiratát, így talán könnyebben emészthető), ezért gondoltam, hogy itt az eu-ban célszerűbb az eu msrp-hez viszonyítani (ha már bérek, rezsi, szállítás stb), ami meg a német piacról értelmezhető nekünk legjobban. és akkor erre kavar rá még a világbajnok áfa és persze a magyar módi, ami a videó/cikk genyó gyakorlatok részén van említva
ja és biza a microcenter az aránytalan rebate miatt semmivel nem összevethető, de ebben legalább ügyes volt az amd, a review-k mindenhol tudtak rá hivatkozni, és nem volt annyira szemét húzás mert tényleg több mint 11k kari volt náluk amiből az eu-hoz képest jóval több ment msrp áron.
persze lesz még itt jó ár, amint resetel az induló készletes rebate mizéria és jönnek az olcsóbb(?) rtx-ek és alábbhagy a kereslet is, csak győzzük kivárni. végülis akinek nagyon sürgős volt és gyors volt, az már megoldotta vállalható áron. én is majdnem tudtam venni giga 9070-et 270k körül, csak a tökölés miatt csúsztam le (nem volt váltva elég eur és még gondolkoztam is 1 percet rajta), és csak elkaptam amazonon egy msrp körüli pure 9070-et is.
-
arnoldito
senior tag
Egyébként megy itt a matek, én azt ajánlom aki kicsit is ráér, nem kell vásárolni, mivel aprón teszik fel folyamatosan. A vak is látja, hogy cégre veszik, majd fél netán teljes Áfa összegét szeretnék a kedves kollégák megkeresni a "Bontatlan eladó 3 év garral" kártyákkal. Ahogy lesz készlet a boltba megy lefelé az ára, és olyan gyorsan az aprós ár is be fog zuhanni, mivel drasztikusan esik a megkereshető összeg, tehát szabadulnának a terméktől. Helyükre jönnek majd az olcsóbb aprós "Bontatlan kártyák". Amennyiben nem ragaszkodik az ember ahhoz, hogy saját névre legyen kiállítva a számla, simán lesznek jó áron hamarosan, ez csak egy ötlet.
-
sz.mich
tag
válasz
zsirfecske #794 üzenetére
Ne számítson az ár, se a méret, se a fogyasztás (akinek van pénze majomra alapon), csak a felsorolt tulajdonságok. Teszem azt, ha valaki a legjobb teljesítményűt akarja kihozni a boltból.
-
zsirfecske
addikt
de ezt ár nem számít kontextusban? méret sem számít? 2/3x8 pin vagy 12v-2x6? ha mindegy csak jó legyen, akkor vegyél red devilt és gond letudva
da amúgy általánosan ahogy én látom:
- itx-be kő olcsón reaper 9070 vagy sapphire pulse 2 ventivel nagyon jó hűtéssel drágábban. esetleg asrock steel legend vagy az olcsóbb challenger. 9070 xt-ből itt ami befér kb, olcsó reaper már neccesebb hangban és venti gondok vannak, asrock steel legend-ek kisebbek, de ezekről nem sok tapasztalat van még mivel nem nagyon kaphatók, a giga gaming is ok lehet csak az vsz bénább hűtés. a többi kari ahogy én néztem mind off hosszban.
- ha a méret nem számít, 9070-ből a sapphire pure nagyon jó de drága, xfx swift olcsó és van és elvileg okés. xt-ből sztem red devil volt nagyon jó áron ahhoz képest amit ad, lásd fentebb, de pure is jó és persze az egyedi nitro+ (ez még akár sima 9070 esetén is lehet, tök jó áron mentek néhol a többihez képest). asus-t én nem vennék semmiben, ők nálam nvidia kategória mint cég, elvi kérdés.
a hőmérsékletek minden karin jók, vram magas lesz bármi van, de a temp amúgy is csak hanggal együtt értelmezhető, a fentiek elvileg mind jó hűtős karik. a cw tök lutri, keress rá fórumban és nézd ki mit írt, passz.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
Az átváltás hosszú évek óta ilyen. Az elméleti paritás egy dolog, de a gyakorlatban egy-egy (100$ MSRP EU-ban 100€) lett szinte mindig mire ideért valami.
Mondjuk ez az MSRP is érdekes. Dollárban (árfolyamkockázat, ahol nem $ a fizetőeszköz) megadva, netto árakkal számolva az amerikai piacra. A gond sokrétű, egy európai kereskedő költségei (munkaerő, rezsi, szállítás, 12 ezer féle adóteher) sincsenek paritásban egy amerikai kereskedőével. Egy magyarországi kiskert nem lehet összehasonlítani egy Microcenter-er az USA-ban. No nem védeni akarom őket, de ez az igazság.
BTW számításaink közötti különbség 10% körül van, de bármelyikünk által javasolt árak jelennének meg a boltok (jelenleg többnyire üres) polcain sorakozó kártyák mellett, mindenki boldogabb lenne, mint a mostani árakkal.
-
sz.mich
tag
Mostanra elég sok teszt kijött és itt is sokan mutattak méréseket különböző példányokból. Melyik lehet a legjobb választás 9070 és 9070xt-ből teljesítmény, hőmérséklet, cw és hang tekintetében?
-
_Horka_
aktív tag
Egen... nem bontottam nagyon ki. Bár, az MSRP-ban sok minden benne van, de valóban, az EU átka, illetve a szabadrabló többlépcsős "kereskedői" láncolat sápja mtovább rondíthatja a képet. Jut eszembe, a profitmaximalizálás erre a szektorra sem ártana (hátha valami döntéshozó is olvasgatja a fórumot és törvénybe (akarom mondani, újkori nevén: kormányrendeletbe) foglaltatja, hogy az összes scalper (magánszemélyek és kereskedők is) kaktuszokban, majd sóban kerüljenek megpergetésre, majd lassú tűzön megégetésre.
No és most még imádkozhatunk a Döntéshozókhoz, hogy ne azzal akarjanak visszavágni Mr. President-nek, hogy mondjuk jó kis büntetővámot vessen ki az EU az amcsi termékekre, cserébe a beharangozott 25%-os EU-s termékekre kivetendő védővámra. Tudom, hogy ez önsorsrontás lenne az EU részéről, de ezekből még ezt is kinézem...
Azért már az milyen durva, hogy az EU-ban szinte semmit nem gyártunk (GPU, CPU, SSD... chip-ek úgy all in). -
zsirfecske
addikt
válasz
hackeeeee #785 üzenetére
mit? több helyen is rossz a számítgatása, msrp-ben kereskedői haszon is van már, meg mi az a tengerentúli átváltás? már nincs paritásban az usd eur árfolyam egy ideje...
maradjunk az egyszerűnél: eu msrp 629 és 689 EUR. ez németországra nézve 19% vat-ot tartlamazó ár amennyiért a polcra kerül a végfelhasználónak. azaz 250 és 275k jelenleg, ami a magyar áfa különbséggel 266k és 293k. ezzel lehet számolni mint ideális eu scenárió, és ehhez képest torzulnak nálunk is az árak.
-
coller21
tag
Sikerült egy ASUS TUF Radeon RX 9070 O16G Gaming-et behuzni. Holnap reggel at is veszem, várom már nagyon
-
_Horka_
aktív tag
Alap, vagy drágább kártya. Az ár az alap/OC/superOC modellek között nem volt 150$/€. Jayz videója ott sántít, hogy az "alap" beállításokon hasonlította össze a kártyákat, amik kb. a gyári specifikációnak felelnek meg UV nélkül. Tudjuk, hogy hiába emeljük a power limitet, ha nincs mellé UV... de ha van... akkor egész szép OC-t tudunk elérni, ha van power limit.
-
_Horka_
aktív tag
Az XT-k ára (elméletben 600$, de az első hullámban ez csak úgy volt elérhető, hogy az AMD a gyártókat kompenzálta 50$-val, szóval a következőkben ennyivel lesz drágább az alapmodel) 650$, ami tengerentúli átváltással 650€ + a szuper ÁFA és az olcsó €, az annyi mint 305k HUF. Namost ezen kereskedők haszna még nincs rajta. Feltételezzük, hogy normális a kereskedő (tehát nem külföldi nagykerből vásárló nagykerből áruló bolt, és nem akar csak tisztességes 10%-os hasznot) aki nem scalperkedik és odaadja 335K HUF-ba. Na valahol itt a reális ára az XT-nek. A Sima 9070-esek 50 $/€, ami mondjuk 20k mínusz az XT-hez képest... de persze ezek még az alap modellek.
-
zsirfecske
addikt
válasz
deathcrow42 #780 üzenetére
azért fél év múlva még bármi lehet szerintem. érdekesebb kérdés hogy mi jön a 60-as kariknál, ugyanez a shitshow? nvidia elvileg ma mutatja be, nem? akkor ehhez fog igazodni a 9060-ak ára is, és a készlet függvényében fog őszig együtt mozogni a teljes 9000-es sorozat street price.
ami még szomorú, hogy most már tutira nem lesz msi radeon rdna 4-en
-
PuMbA
titán
válasz
deathcrow42 #780 üzenetére
Igen. 280-300k sávban látom én is, alatta nem
7800XT-től azért bőven jobb kártya, ami 210k jelenleg.
-
-
Eagle16
addikt
válasz
BoneDragon #778 üzenetére
Remélem ősszel lesz több kártya is, aminek az ára kettessel kezdődik. Egy alap 9070-es jó lenne 260k körül.
-
BoneDragon
veterán
Foramaxon is lettek új kártyák.
-
BoneDragon
veterán
-
Land
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zsirfecske #771 üzenetére
De nem ertem, hogy eu szinten miert lepodik meg ezen barki is.. semmi ujdonsag nem tortent..
-
zsirfecske
addikt
jó kis háttérmagyarázat az árakra
-
Yodamest
veterán
válasz
Anaren91 #765 üzenetére
Nah én pl. ezt nem bírnám, itt pont ellenkezőleg:
Mostmár csak noctua NF-A12 ventik vannak a gépben, a procin is, mert az meg egy U12A, ami gyárilag is ilyen ventikkel van szerelve. Biosban quiet profil a sys és a cpu ventiken is. Így idle 500rpm körül mennek a ventik, terhelve meg max 1000rpm. Egy légy rászáll a bögrém szèlére azt is meghallom. Ja vga is 4070ti tuf, idle 0rpm. -
Anaren91
senior tag
válasz
zsirfecske #756 üzenetére
Nekem Reaper van, és teljesen elégedett vagyok vele. 6700 xt Hellhoundhoz képest csendesebb, hűvös, memória 74-75 fokon volt akkor is amikor oda-vissza toltam rajta a teszteket.
-
canadaa
tag
válasz
zsirfecske #756 üzenetére
Ezt írtam neked: "Ha nem vesszük figyelembe a zajt, hőmérsékleteket és a PL állíthatóságát, akkor a reaper jobb mint a nitro."
A merc-nél és nitro-nál is vissza lehet venni a PL-t és kb anélkül hogy azt megnézte volna, semmi értelme annak amit mond. Nem "nyomja le" a reaper ezeket hőfokban és hangban azonos PL-en.Hogy kinek mi elég...
Szerk.: Az meg hogy neki egy nagyobb PL-n nem jött ki jobb eredmény... Annyi mindentől függ. Ő meg részleteket nem osztott meg.
-
RobbyJr
őstag
Van itt valaki aki Gigabyte Gaming OC 9070XT-t használ? Itt helyben fog belőle érkezni 8db, és hozzátudok jutni majd egyhez.
-
zsirfecske
addikt
akkor leírom, és nem arra gondoltam amit utánad tray86 írt, hanem amit jayz a szájával mondott:
ugye az amd irányadásai alapján 9070 xt-ből vannak 304W és 340W karik, viszont nagyon fura hogy a legegyszerűbb reaper a tesztjeikben a legdrágább xfx meryury magnetic air-t a 36w-tal kisebb célfogyasztással is lenyomja
az előnye 1%-os tartományon belül van ugyan (tesztadatokat a kövi videóban fognak publikálni miután verifikáltaák), de akkor is wtf ez egy 150$-ral drágább elvileg csúcs karira nézve!
csak arra tud gondolni, hogy valahogy a kiegyensúlyozottabb átlag teljesítmény miatt alakul így az fps, meg az alacsonyabb fesz miatt (ezek a karik még jobban imádják az uv-t mint a korábbiak). a frekiket említi még meg, elmondása szerint náluk az xfx 2900 mhz-re ugrott azonnal de inkább 2800-2900 közt ment, a reaper meg stabil 2750-en nyomta és néha ment fel 2800-ig. ennek így nincs sok értelme, de gondolom majd ki fogja még fejteni.
erre gondoltam, hogy akkor átlagos felhasználásra nem feltétlen éri meg a messze legdrágább xfx, ha (felteszem stock konfigban) lassabb és a reaper se vészes amúgy hőfokban és hangban.
-
canadaa
tag
Amazon.de-t érdemes még nézni sztem. Tegnap is rendelhető volt 9070 XT TUF ~380 körül.
-
Slovák alza-n van 340-ért asrock steel 9070xt, Párkányba el lehet érte vonatozni ha valakinek van ideje..
-
SirRasor
addikt
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
spleenszuru #741 üzenetére
Siman kivag az asztalra es osszeomlik a driver.
Az a baj hogy a tul eros uvnal is ezt csinalja, de fast memoryval meg gyari orajelen is kidobott. -
válasz
spleenszuru #741 üzenetére
Elszárad a búza
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
Anaren91 #734 üzenetére
Ez minden kártyánál más.
Az enyém simán megy 2800-as memóriával FAST-ben, a tiéd lehet nem fog.
De az elmúlt 1 hét alapján azt tudom mondani, hogy játékokban nem éri meg a fast memory mert pl Farming Simulator 25-nek nagyon nem tetszik, meg gyanítom sok másiknak sem fog.
-
-
RobbyJr
őstag
-
Land
veterán
És van már bevált adrenalin beállítás arra, hogy hozza az alap teljesítményt, de alul legyen feszelve és vissza legyen fogva (és akár még hűvösebb is legyen)?
Redditen -50-100 mV-t írnak és -10-15% powert.
-
Anaren91
senior tag
válasz
MaddeNNNN #732 üzenetére
Én ezt értem, csak ez kb több órányi szenvedés, mire kitapasztalom, hogy gyors memóriával hol stabil, illetve alap memória időzítéssel.Itt a fórumon gondolom vannak olyanok akik élvezik a tuningot, meg már széttesztelték, hogy mit tud a kártya, gondoltam tudnak mondani rá valamit saját tapasztalatból, hogy van e értelme átállítani a memória időzítését gyorsra avagy sem.
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok, FragPunknak a beépített tesztjét probálta már valaki? Én elkezdtem vele tesztelgetni, Unnreal Engine 5, raytracing, FSR 4, minden van benne, gondoltam ha ezen nem hasal el az Undervolt, akkor semmin. Hát elég érdekes eredmények lettek.
RT nélkül minden probléma nélkül lefutott a teszt -140 offsetel, 2700Mhz memória gyors időzítésen. Aztán amikor bekapcsoltam az RT-t, akkor a teszt közepe felé el is hasalt, kilépett, driver alaphelyzetbe. Jó pár teszt után végig futott -120 offset 2600Mhz gyors időzítéssel. Egyszer. Utána megint elhasalt.
Nem volt már energiám tovább tesztelgetni este, de -100 offset, 2700Mhz gyors időzítéssel többször is végig ment.
Gyors időzítésnek memórián hvan valami előnye? Vagy nem éri meg használni.
Ha valakinek van ideje megnézhetné, hogy az eddig stabilnak hitt undervolttal neki hogy viselkedik. 1440p, minden maxon, FSR 4 + RT. Én így teszteltem.
-
Velez
csendes tag
Alzátol kaptam e-mailt,hogy az Ashrock 9070xt elérhető lett.
Rámentem az oldalra de semmi.
Szóval vagy elfogyott vagy később teszik fel.
10:55kor jött a mail.
GL&HF -
hackeeeee
Jómunkásember
-
MaddeNNNN
őstag
Ez a féle "optimalizálás" nem újdonság AMD-nél. Pl. CPU-knál amióta van curve optimizer azóta ez így működik. Meg szerintem előző genes kártyáknál is így volt.
Arra leszek kíváncsi esetleg BIOS-t lehet-e flashelni vagy moddolni kitolni még egy kicsit a TBP-t. Megnézném én is 400W-al mit megy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én ezt mondogatom már régebb óta a 7k szériánál... ezért van hogy sokkal jobban skálázódik úgymond lefelé, mint felfelé.. vagyis, arányosan jobban megéri feszt és fogyasztás csökkenteni, mint kitolni a TDP-t..
Nekem a 7900XT-vel az a tapasztalatom, hogy 300W alatt, vagyis megfogott 280-290W körül 5% körüli teljesítményt veszítek, OC-zott vrammal, miközben stock-on 320-330W-t fogyaszt, alap órajellel..
Kitolt TDP-vel pedig nem gyorsul 10-15%-ot, még GPU órajel emelés hatására sem..
Ez ahogy elnézem ugyan így van itt is.
Ergo, jobban megéri visszafogni, mint széthajtani.
-
_Horka_
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #711 üzenetére
Igen, ezt valahogy én is így gondolom. Mondjuk 50k felár nem volt, ha jól emlékszek, hanem olyan 10% környékén (30-40k). Ennyit pedig a nagyobb powa keret, a jobb hűtés megér (meg persze kb. ennyivel több is kihúzható a kártyákból, ha kell a plusz teljesítmény).
Amúgy érdekes ez a 9070 (XT). Erőssen teljesítményfelvétel limitesek. Ahogy csökkentjük a feszültséget és ezzel az áramfelvételt, magasabbra boost-ol (és úgy ütközik bele a powa limitbe). Vajon mit lehetne belőle kihozni, ha nem 375, hanem 400+ lenne a vége, megtámogatva egy kis vízzel... -
shad83
csendes tag
arról sajna én is lemaradtam, tovább tököltem a kelleténél
de legalább hasonló áron lett egy hellhound én ezzel is meg vagyok elégedve. szvsz nekem a CW sokkal fontosabb, mint a venti zaja, szóval ha a hellhound még hangosabb is egy kicsit, nálam szinte 0 a CW, úgyhogy egyáltalán nem bánom. ja és már kedd óta a gépemben van. -
NyalokAA
aktív tag
Hetem.
-
Géjza
őstag
válasz
SirRasor #709 üzenetére
A Pure szerintem (és tesztek alapján is) rohadt jól sikerült, kelleme sközépkategóriás kártya lett. Van benne anyag, 3 slotos, böszme hűtővel, halk ventikkel. Pulse XT talán ugyanez, csak más design-nal. Kérdés mennyiért vesztegetik, ha épp kapni belőle XT-t (sima van belőle több helyen is).
-
SirRasor
addikt
Minimum RPM-en, mert 0 hangja van amúgy a gépemnek.
7800 XT Nitro+ -ból indulok ki, azt be tudtam lőni úgy, hogy közepes terhelésen is 0 hangja legyen. -
TUF XT tulaj van már? Van személyes tapasztalat?
-
mar_tin
tag
válasz
spleenszuru #698 üzenetére
Arra a pluginre elvileg már nincs szükség. Integrálták az alap programba.
Beállítások->Források szerkesztése ablakban a bal oldalon a GPU elől ki kell venni a pipát a jobb oldalon az ADLXWrapper alatt meg be kell pipálni. Nekem ez után kezdett rendesen működni a 7800XT -n. -
MaddeNNNN
őstag
Így van. Pl én tudom magamról ha megvettem volna a legolcsóbb fapados változatot mondjuk 50ezerrel olcsóbban akkor utána sopánkodtam és kattogtam volna azon hogy ez csak 320W-ig lehet kitolni, ez csak 3200-ig boostol, ez nem néz ki olyan jól, ez nem olyan halk stb...
Ismerem magam, egy 350 ezer forintos kártyánál már nem azon a 30-40k-n fogok spórolni. És így tudom hogy azt vettem amelyik a legjobban tetszik és az én saját igényeimnek megfelel.
Sajnos tényleg nagyobb lett az olló az alap modellek és a prémium AIB modellek között árban, de a pénz is inflálódott. -
SirRasor
addikt
400k helyett itt van 345k-ért.
Én Sapphire Pure-ra cserélném a Hellhoundot. Arra valakinek tipp? Még van 1 hetem visszaküldeni Aqua-nak, vagy esetleg eladni.
Tegnap játszottam 1 órát és a minimum ventifordulat nekem már zavaró. 200k-ért nem volna zavaró, de ennyi pénzért az -
Land
veterán
Tegnap behúztam egy Asus Prime 9070XT-t. Azért a 7800XT/7900XT Nitro+ után érezhetően nem a top kártyája a gyártónak. Nincs vele baj, de egy top kártyaverzió után azért szokni kell a különbséget (kisebb, vékonyabb, nem annyira impozáns külsejű és vélhetően hangosabb ventikkel is rendelkezik). Este fáradtan raktam be a gépbe, tehát korai még temetni.
Ha szeretnék top minőséget zajban, hőmérsékletekben, dizájnban, akkor maradnak a csúcs kártyák (XFX Mercury, Nitro, TUF, Red Devil stb)?
Tehát egy Hellhound (világít a kutya feje), Pure, Quicksilver stb kb. ugyanez a szint lehet és nem érdemes egyikre sem rámenni?
A héten lehet elcsíphető lesz 400k Ft-ért egy Mercury. Nagy reményekkel vennék olyat, ha az valóban egy polccal feljebb van. Mondjuk a 360 mm hossz elég brutális, a gépházamba 368 mm-ig vagyok jó. A 2 db első ventit belülről ki kellene venni és előre, kívülre rakni az eredeti helyére csavarokkal a jelenlegi gumik helyett. -
-
canadaa
tag
válasz
zsirfecske #702 üzenetére
Pontosan mi is? Nagyobb kártyákon is vissza lehet venni a PL-et, attól nem lesz lassabb. Hang és hőmérséklet meg szerintem számít.
Jay néha olyan hülye videókat csinál, hogyfájdalom. -
canadaa
tag
válasz
zsirfecske #696 üzenetére
Igen. Ha nem vesszük figyelembe a zajt, hőmérsékleteket és a PL állíthatóságát, akkor a reaper jobb mint a nitro.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest