Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
spinkler
tag
Sziasztok! Voltam bent a T-nél, hogy dobálja a telefon a hálózatot. Másnap ki is cserélték a telefont, teljesen új dobozt kaptam, előttem bontották ki és minden tartozékot cseréltek. A képernyő eddigi észrevételem szerint nem lilásodik, a rezgő csendesebb, viszont a hálózatot ugyanúgy dobálja 2-3 mp-re. Csak 2G-n használom a telefont. Mi lehet ennek az oka vajon?
-
moriak
tag
B06-nál nálam az LS fagyás megszűnt azzal, hogy Tartsa bekapcsolva a Wi.Fit alvás közben opciónál a Sohára állítottam! B04 alatt ki sem kapcsolta a Wi-Fi-t! Nálam ezzel meg is oldódott az összes hiba!
-
Tomacko
őstag
válasz
philoxenia #15091 üzenetére
Csak kicsi arcpirításra szánom nem másra
Tehát igenis van IGO a telefonra !
Igaz nem tudom, hogy mire való, mert nem ismerem a nyelvet amin a leírása szól (valamelyiktávolkeleti ), de bizony ennek a neve pontosan: IGO
Szóval van ilyen néven program, hogy navigál-e? ki tudja, lehet még a tetőkön keresztül is ismeri az utat
-
heidricha
őstag
válasz
sil3ntbeatz #15073 üzenetére
Nincs fenn FB. Fast for Fb az van. Könnyebb, lágyabb, jobb. Értesítés kikapcsolva.
-
formengil
tag
válasz
boxos23 #15088 üzenetére
Párszor már meg lett tárgyalva, hogy hivatalosan nem létezik iGO Androidra. Ami van, az csak tört, mókolt verzió . Szóval nem szabad róla beszélni, mert mindenképpen warez!
[ Módosította: philoxenia ]
-
boxos23
aktív tag
válasz
philoxenia #15085 üzenetére
Érdekes nekem már volt rajta IGO és működött.
-
philoxenia
MODERÁTOR
iGO nincs a telefonra, ne emlegessétek, hárombetűsként se !
-
formengil
tag
válasz
illes.bence #15082 üzenetére
A szaggatást nem tudom hogy érted. De maga a hárombetűs nekem is lassan talál jelet, ezért előtte GPS test nevű alkalmazással, és mobilnettel fixálok műholdat, így csak pár másodperc.
-
illes.bence
tag
Sziasztok. Nektek mennyire szaggat a GPS? Milyen gyorsan talál holdat? Nekem a hátombetűs szoftverrel elég sok idő és szaggat is :|
-
xSide
őstag
válasz
sil3ntbeatz #15075 üzenetére
-
formengil
tag
válasz
sil3ntbeatz #15075 üzenetére
Értem.
Hát én nagyon ritkán használok facebook-ot szóval nem zavar a dolog.
-
formengil
tag
válasz
sil3ntbeatz #15073 üzenetére
Ha már mindenképp kell facebook, akkor inkább használj Friendcaster-t. Sokkal gyorsabb, és nálam eddig nem fagyott tőle semmi. Bár nem is használom sokat...
-
heidricha
őstag
válasz
formengil #15059 üzenetére
Nv3. Látszólag sírok, mint a fürdős qrv@, valójában a 2mp elmúlt, egy hete touch fagyásom sem volt - kb. mióta a wifi alvást visszavettem. GPS stabil, ha van indításkor mobil-net, hálózatot sosem dobta el, WiFi-t sem...
Egyedül a 2 Napi teljes fagyi okát kell megtalálnom.
SgsTouch-ot ki használja? Nekem érzésre minimálisan jobb, mint magában - ritkábban szalad el oldalra érintéstől. -
-
andikaaa
aktív tag
Nézzétek mit találtam! Színes hátlapok!
-
formengil
tag
válasz
moriak #15060 üzenetére
Én egyszerre cseréltem a fülest, meg az USB kábelt. Mindkettőből gyárit kaptam vissza. A fülesnek örülök is, mert beszélgetésre tökéletes, jó hogy olyan pici a fülbedugós része, mert hosszú idő után sem nyomja a fülem. Adatkábelből már annyira nem örültem a gyárinak, mert már ez is kezd repedni.
-
formengil
tag
Érdekes ez a fagyás dolog egyébként. Nekem B04-el 2 hónap alatt egyszer volt. B06-at mióta feltettem egyszer sem. Kipróbáltam a NextV3-mat, ott valamiért negyed óra alatt 3-szor fagyott. Ezért recovery mentésből visszatettem a B06-ot, azóta megint nem volt fagyás.
-
Mate
nagyúr
válasz
Keeperv85 #15057 üzenetére
Délelőtt volt egy fagyás, azóta semmi. Régen ilyenkor lett volna már vagy 8 fagyás. Ha továbbra is 3-4 naponta fagy az nem zavar.
Mindenesetre amit korábban mondtál, hogy beragad a pinkódkérés a kezdőképernyő felett érdekes és az is, hogy fagyásnál hiába zárod le a telefont halványan látni a kezdőképernyőt. Ez is arra utal, hogy valami nem stimmel.
-
Keeperv85
nagyúr
Na most akkor itt valaki félrebeszél, aki nem én vagyok kettőnk közül:
Idézek tőled: [link]
"B04 van rajta, egyelőre fagyás stb. nincs."
"Nektek is megszűnt a lockscreen fagyás?"
"Egyetlen egy újraindulás, egyetlen egy kezdőképernyő fagyás, egyetlen egy röccenés, érzéketlenség vagy wifi szakadás nem volt.
Nem tudom, hogy a cserekészülék vagy (és erre gyanakszom) a frissebb google play, de minden hiba megoldódott."
Erre most jön, hogy 20 percenként fagyott a B06. Már ne haragudj, de akkor tegyük már mellé, hogy az első készüléken, ami azért IS lett cserélve, mert ezen kívül is volt baja bőven...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kelzsoca #15047 üzenetére
Én csak azt mondom, amit a userektől "hallok". Lásd éppen felettem.
Tudomásom szerint a touch fagyás az utóbb detektált hiba, ami elvileg a B06 sem javít ki. Gyakorlatilag a lehető leghalványabb sejtésünk sincs mit haxolnak a kis sárga mérnökök. Viszont a sejthető, hogy az Intel felől nem a következő milliókat kapták, hanem valami rendkívül kellemetlen kis levélkét, másképp a B06-tal nem kerülik meg a T-t, mint hazai forgalmazót...
-
kelzsoca
félisten
válasz
Keeperv85 #15043 üzenetére
Az a helyzet, hogy két másik problémáról beszélünk, én a touch érzékenységét mondtam, te pedig a "Fagy a touch" példával jöttél.
A következő frissítésnél kiderül minden, mivel nincs changelog, még "házon belül" sem valóban felesleges találgatni.
Részemről zárhatjuk is a témát. -
Mate
nagyúr
Most volt egy kezdőképernyő fagyás és feltűnt valami. Hiába kapcsoltam ki a kijelzőjét nem feketedik el teljesen, ott marad nagyon halványan a kezdőképernyő.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kelzsoca #15041 üzenetére
"Mivel nincs config fájl, azt sem látni, hogy hány féle touch driver lett alapból beforgatva, így működhet egy másik touch is például."
Ott van a dmesg alatt. Ugyan az a touch van bennük, mint a korábbiban. Nem változott.
"mikor a fő problémákat nem orvosolja"
Fogalmunk nincs mi a fő probléma, csak a fő problémaként látott végeredményt írja le a legtöbb user.: "Fagy a touch". Hogy miért? Lövésünk nincs. Ennek fényében kijelenteni, hogy éppen ezt a hibát érintő javítás nincs, úgy hogy nem is tudjuk mit kéne javítani, elég merész kijelentés...
Egy dolog, hogy náluk konkrétan csak most kerül a figyelem középpontjába és ezzel most kezdenek komolyabban foglalkozni.
Majdnem elfelejtettem, hogy valahogy nagyon eltűnt a 2mp-es késések megemlítése a B06 óta...
-
kelzsoca
félisten
válasz
Keeperv85 #15037 üzenetére
Nem volt. Akkor a B03-as kernellel meghalna az egész érintés.
Mivel nincs config fájl, azt sem látni, hogy hány féle touch driver lett alapból beforgatva, így működhet egy másik touch is például.
Rengeteg dolgot javítottak, frissítettek benne.
Lényegtelen, hogy milyen egyéb változások vannak (még ha hasznosak is) mikor a fő problémákat nem orvosolja, így értettem, és az átlag usert nagyon nem érdekli mi folyik a "háttérben" csak menjen úgy a készülék, ahogy az elvárható.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
feelurself #15039 üzenetére
Én nem vagyok viszonteladó, hogy győzködjelek, vagy én írjam meg a javított dolgok listáját. Letöltöd a zip-et, megnézed miket javítottak (az összes rendszeralkalmazás és a komplett framework frissült), aztán szíved joga kell-e neked.
A friss kernel meg nyilván a javított driverek miatt kell. Módosították ugyanis a kamera paramétereit is többek közt.
-
feelurself
aktív tag
válasz
Keeperv85 #15037 üzenetére
Akkor mondj nekem légy oly kedves csak egyetlen egy olyan konkrét dolgot, amiért megéri frissíteni B06-ra.
"Ha már csak magában az egyik legfrissebb kernel állapotot veszem alapul, azért is megéri frissíteni rá."
Kifejtenéd pl. ezt (mert nem mindenki érti mire jó az, ha kernelt frissítenek) ?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kelzsoca #15034 üzenetére
"Szerintem touch panel csere volt az újabb szállítmánynál"
Nem volt. Akkor a B03-as kernellel meghalna az egész érintés.
"Mondhatnám azt is, hogy a B06 nem jó semmire, csak van.
"
A B06-os egy jóval frissebb forrásból van, mint a B04. Rengeteg dolgot javítottak, frissítettek benne. Butaságot beszélsz, azt kell hogy mondjam sajnos. Ha már csak magában az egyik legfrissebb kernel állapotot veszem alapul, azért is megéri frissíteni rá, de több 100 másik van mellette, ami azóta az AOSP felől jött.Viszonyításképpen a B04 alapja kb. tavaly májusi ICS, a B06-os meg nagyjából decemberi...
@kennystyle:
Cseréld ki az USB kábelt, mert rossz. Az enyém semmit sem kapcsolgat és semmi esetre sem normális dolog!
-
kennystyle
aktív tag
válasz
kelzsoca #15034 üzenetére
"Mondhatnám azt is, hogy a B06 nem jó semmire, csak van."
Épp ezt akartam írni én is, hogy semmi változást nem vettem észre, csak hogy gyorsabban merül az akksi, azt meg nehéz lenne pozitívumként értelmezni. Ha lesz egy kis időm foglalkozni ezzel visszatolom a gyári B04et.
Közben most nézem, hogy amíg töltőn van pár percenként bekapcsolja a képernyőt aztán 1 perc múlva elsötétedik... Lehet ezt nyomja töltő nélkül is és ezért is merül gyorsabban.
-
kelzsoca
félisten
Szerintem touch panel csere volt az újabb szállítmánynál, és ha ez igaz lenne, mindjárt ki is derülne, hogy hardveres probléma (gagyi touch panel) volt a touch érzékenység, bár még a kis sárgák dolgoznak ezen, hiszen az OTA-n érkező szoftver február végi, az nehezen javítja ezeket a problémákat, amit ~2 hete azonosítottak.
Mondhatnám azt is, hogy a B06 nem jó semmire, csak van.
ui: egyébként lehet menni lázadni is, nem csak a pozitív visszajelzéseket várják.
-
inkjet
tag
Sziasztok.
Egy mai tapasztalat az autós töltő és a melegedés kapcsán. Azt hiszem írták itt, hogy autóban navigálás közben leállt a töltés. Ma mentem az autóval és közben ment a navigáció és a telefonról hallgattam zenét. Az akksi kb 15%- ról indult. Autós töltő rádug, működik szépen, tölt. Klíma kikapcsolva a hőmérséklet az autó szerint 30 fok. Kb öt perc múlva a töltés leállt, telefon forró, töltő kihúz visszadug töltés nincs. Klíma bekapcsol, ugye az autóstartó a szellőző rostélyon. Fél perc múlva töltés automatikusan elindult. Mégis van kapcsolat a melegedés és a töltés között. -
andikaaa
aktív tag
válasz
#40993792 #15004 üzenetére
Békéscsabán cseréltettem, előző héten rendelte meg a cserekészüléket a srác, szerintem nem tőle függ, hogy milyet kap, dobozosat vagy csak zacskós, hátlap nélkülit. Azt is mondta, hogy még senki nem vitte vissza ezt a típusú készüléket. Ezen egy kicsit csodálkoztam. Lehet, hogy új volt a fiú, de nem tűnt rosszindulatúnak, mindenesetre legközelebb Szegedre viszem, ha lesz valami gond. Ahhoz már nincs erőm, hogy még több üzletet leteszteljek. Budapest messze van...
-
andikaaa
aktív tag
Igen, új... Fólia is volt rajta (amit persze rögtön lecseréltem...), zacskóban volt... Vagy nem tudom, lehet, hogy egy feljavított... :S A hívásmemóriában az volt, hogy hívták 1986-ban a 112-őt... xD Az vajon mit jelent?
Ja, igen nálam volt az egész doboz, a fülest én ki sem bontottam, a kábelt mutattam, hogy repedt... De sajna nem cserélte, készenléten sem volt, de nem nagy baj, azóta már egy rendeltem többet is az ebayről.
-
kelzsoca
félisten
Közlemény!
A ZTE Hungary a közeljövőben, várhatóan Május végén Budapesten, egy még nem fixált helyen (valószínűleg kávézó-kávéház stb..) nyílt napot tart, és szívesen vár minden érdeklődőt.
A rendezvényen a jövőben megjelenő készülékekkel lehet ismerkedni, illetve a ZTE-t is lehet kérdésekkel bombázni. A látogatók között ajándékokat sorsolnak ki.Erről hamarosan hivatalos közlemény is megjelenhet a ZTE Hungary weboldalán, illetve facebook oldalukon, továbbá a várható érdeklődés/helyszín megválasztásának érdekében, az esetleges részvételt előre kell majd jelezni.
-
adamsz82
tag
Az akksi üzemidő valóban rövidebb lett a B06-al.
Ha este 10kor feltöltöttem 100%-ra a telefont, reggelre konstans csak 97%-ra esett vissza a töltöttség B04-nél.
(nem repülő mód, wifi és adatkapcsolat van csak kilőve)
Ugyanígy a B06-al, 93-94%. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
kennystyle #15024 üzenetére
Én nem vettem észre releváns eltérést a kettő között. Bár az is igaz, hogy ez a teló szinte folyamat az USB-n lóg, alig jön le róla szerencsétlen...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
kennystyle #15022 üzenetére
"Beállításokon nem variáltam semmit, fényerő automatikuson van."
Kapcsold kézire. Valamennyit javít.
-
kennystyle
aktív tag
Ti nem vettetek észre akksi idő csökkenést B06 óta ?
December óta van meg, gyári ROM-mal használtam azóta és 1-2 agyonnyomkodott nap kivételével mindig bőven bírta estig. A frissítés óta ~azonos használattal minden délután rá kell toljam a töltőre mert már 20-30% közt van, korábban kb ennyi maradt estére... Beállításokon nem variáltam semmit, fényerő automatikuson van. -
csill4g
csendes tag
Nem hiszem, hogy telhetetlenségről lenne szó.
Például 1 hónapja halt meg a TP-LINK 1043nd routerem, három évesen. Visszavittem, teljesen újat kaptam, újra 5 év garanciával. Itt sem történt javítás, csak fődarab csere. Nyilván nem csinálnák ezt, ha nem lenne törvényi kötelességük. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
heidricha #15012 üzenetére
Csak nyelvtanilag: az a mondat nem úgy kezdődött, hogy "ha", hanem ezt használtad kötőszónak, amitől teljesen más az értelme, ha nem érzed, akkor tőlem elemezhetjük is, de én kezdem nagyon unni!
Viszont mivel semmi rendszerszintű belenyúlás nincs, ha a telepített alkalmazások pl. mennyisége okozza az instabilitást, az még mindig rendszer hiba!
Itt a megállapításod arra vonatkozott, hogy HA nincs rendszerszinten belenyúlva és pl. a telepített alkalmazások mennyisége instabilitást okoz, az bizony rendszerhiba. Egyébként nem az: az még mindig user error, Windows alatt is. Itt meg pláne nem helytálló a feltételezés sem, mivel ilyen hiba nincs, nem is volt, remélhetőleg nem is lesz. Amikor teleszemeteled a rendszered, akkor TE magad ELFOGADOD azokat a kis kitételeket, amit azok a rosszul megírt alkalmazások feléd támasztanak. Utána kár azzal előállni, hogy a rendszer szar: a rendszer nem csinál magától semmit. Csak azt, amit TE mondasz neki. Mivel nem A.I. így nincsen döntési joga helyetted. Ha te szétszeded a korábbi példánál maradva a Ferrari motort, majd nem tudod összerakni, nehogy aztán már a motor legyen szar....
de csinál is ezt-azt
Nem, nem csinál semmit, amire TE nem kéred meg, nem adsz neki engedélyt. Csak van.
mivel ezek zömmel felhasználói alkalmazások, szerintem a működésükből sem kellene gond legyen, egy jól működő keretrendszer esetén
Ó, dehogy is nem kellene. Elég egy hanyagul megírt kódsor, máris két vállra teszi a legjobb rendszert is. Eleve ezekbe az alkalmazásokba egy rakás kódrész csak azért van, hogy a felhasználói hibákat lekapja. Mondok egy példát, hogy érthető legyen:
Kiírom, hogy a "Adja meg a PIN kódot, 4-8 szám", mellé bekapcsolok egy teljes billentyűzetet. Na ná, hogy a hülye gyerekének ki kell próbálni mi lesz akkor, ha ő a nevét írja oda...
Vagy egy másik: számológép: nullával osztás... stb..stb.
-
golyós
addikt
Este megnézhetem, de én is Alle és mindent cseréltettem.
Az indokom az volt, hogy ha eladom a telefont akkor nem egyezik az imei a dobozon és a készüléken.
Ezt megértette és cserélte komplett.Azóta reped az új töltőm.
Mondjuk a garilevélre is rávezette a cserét de ez nem jutott az eszébe akkor. -
heidricha
őstag
válasz
Keeperv85 #15002 üzenetére
csak nyelvtanilag:
Az a mondat, ami úgy kezdődik: "ha" az egy feltételes mondat, vagyis éppen hogy nem megállapítás, csak egy (akár elméleti) lehetőség leírása.
Amúgy teljesen egyetértek abban, hogy a telepítés maga nem okoz kavarodást, csakhogy az alkalmazások egy része sajnos nem csak a helyet foglalja, de csinál is ezt-azt. mivel ezek zömmel felhasználói alkalmazások, szerintem a működésükből sem kellene gond legyen, egy jól működő keretrendszer esetén - persze ha a rendszer elég szigorúan odafigyel, hogy kinek mit szabad - de hát telepítéskor ugye csomó mindent engedélyezni kell az app számára, különben meg oda az élvezet, és ezzel az egész rendszer értelmetlenné válik!
Vagyis teljesen igazad van, a jelenség mégis az, hogy nekem meglehetősen instabil az egész, legalábbis a Blade-hez képest mindenképp (akkor indítottam újra, ha ROM csere következett - ez persze kb hetente megesett) - de ilyesmire, hogy pl. kétnaponta újra kell indítani, aligha alapozhatnék garanciás panaszt!
-
Mate
nagyúr
Alleesok kiknél cseréltették? Cserelapon rajta van rövidítve a neve az ügyintézőnek.
-
Mate
nagyúr
Érdekes.
Nekem elsőre minden cserélt, mert mondtam neki, hogy cserélje ki, mert repedt. Gond nélkül hozta a vadi újat.
Másodszor és harmadszor már csak telefont vittem, akkor telefont cserélte, de hátlapostól, aksistól mindenestül.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
heidricha #14999 üzenetére
Tévedés: hiába van neked tökéletes motorod, ha benzin helyett cukros vízzel tankolsz, akkor nincs az a technika, ami megmentse. Olyan értelemben a példa persze szélsőséges, hogy ez kimeríti a nem rendeltetésszerű használatot, ám sajnos az Androidos programok között bőven van ilyen "cukros adalék", ami még nincsen szűrve. Az már csak a másik fele a dolognak, hogy nyilvánvaló tény, hogy ez a rendszer sem tökéletes, de attól nem fog belassulni, mert tele van tömve mindennel és te bizony megállapítottad, hogy, idézem:
"...ha a telepített alkalmazások pl. mennyisége okozza az instabilitást, az még mindig rendszer hiba!"
Most meg azzal jössz, hogy nem a mennyiség.
"Amúgy nem gondolom, hogy az alkalmazások mennyisége a döntő, inkább azt gyanítom..."
Igen. Végig arról volt szó, hogy nem a mennyiség a gond de sebaj...
A Windows belassul a sok telepítés után, a Linux és az Android nem. Mivel itt ugye nincs registry, ami elhízna a sok mocsok alatt. Ám ha valamelyik ipari végtermék beletapos a rendszerbe, akkor ez sem élvez semmi előnyt...
@mate3553:
Nekem is csak a készülék járt, minden nélkül. Ám mikor említettem, hogy a kábel is rossz, rögtön adott másikat a srác helyette.
-
agressor12
senior tag
Play azt irja kompatibilis a telefonnal ,de ez a lockscreen se megy,kezd kicsit unalmas lenni az intel proci.... " a csomagfájl érvénytelen"
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MIUI / HyperOS topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bundle topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest