Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• heidricha

őstag

válasz golyós #16496 üzenetére

Ez tényleg vicces, hogy meglehetősen régi és olcsó Nokiákban egész használható kamera bírt lenni.

Persze akkoriban még nem dúlt a pixelháború ilyen komoly mértékben, inkább beletettek egy normális 3MP kamerát, mint egy 8MP-nek nevezett agyon "digitalizált", ki tudja milyen fizikai felbontású cuccot.

Ugyanakkora felületen SOKKAL jobb 3MP CCD létezik, mint 8MP, ezt nem nehéz belátni, és hiába nőttek meg a telefonok fizikailag, a kamera részt nem tudom, hogy növelték-e bármennyivel. Persze a spec modellekre hivatkozni most nem ér!

Az tényállás, hogy viszonylag drága, és márkás (?) Androidos telefonok esetében is többnyire lehúzták a kamerát, és nem feltétlenül fényképezőgépekhez képest, hanem inkább csak a korábban hasonló kasztba sorolt telefonokhoz képest. Nyilván a kamera költsége viszonylag kicsi az egészhez képest, ráadásul a hagyományosabb telefonok esetében a vége felé már nem nagyon volt mit fejleszteni, maradt a kamera... ;)

Reggel vettem észre, hogy tegnap délután óta tök ratyi képeket lehet csak csinálni... aztán megtisztítottam a kamera ablakot... :)

Új hozzászólás Aktív témák